NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • De klimaatspijbelaars
 • Donald en de sultan
 • Divided Kingdom
 • Intermezzo italiano
 • De opmars van de onafhankelijken
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  07-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hoeraweek van Di Rupo

   

   

    Het moet gezegd, de voorbije week politieke week was er een die kon tellen. De resultaten dan maar allemaal aan Di Rupo toewijzen, zoals de poco media het nu doen, mag echter wel met een grove korrel zout genomen worden.

  - Di Rupo mag er dan wel nauw bij betrokken geweest zijn, de troonafstand van Albert II was een beslissing van de vorst en van niemand anders. De opstoot van Belgisch nationalisme, die we nu meemaken, zal nog doorwerken tot 21 juli, maar wat erna zal komen is iets wat velen,  Di Rupo inbegrepen, met gemengde gevoelens afwachten.

  - De begroting voor 2013 werd inderdaad bijgesteld, echter niet zoals het zou horen, wat maakt dat die voor 2014 nog steeds een groot vraagteken zal blijven, ongeacht wat men er ook over vertelt. Het is trouwens niet meer dan logisch dat deze voor dit jaar werd bijgesteld, want ze klopte niet. Zonder Europa zou er niets aan gedaan zijn en waren we er nóg armer op geworden. Dat het er voor 2014 misschien iets beter zal uitzien, heeft mede te maken met het feit dat Vlaanderen een sluitende begroting heeft en de eerste terugbetaling van KBC dan tóch tijdig kreeg, waardoor de federale staatsschuld weer onder de 100% kroop. Dit laatste was dus geen prestatie van de federale, maar van de Vlaamse regering.

  - Ondertussen heeft het Brussels Gewest de verdeelsleutel, die deze week met Di Rupo en de andere ‘entiteiten’ was afgesproken, alweer verworpen, zodat het akkoord van de federale regering met de andere gewesten al op springen staat. Het is nu nog wachten of de Waalse deelregering dit Brusselse voorbeeld volgt. Dan zijn we terug bij af en mag Vlaanderen het weer alleen doen.

  - Tenslotte is er inderdaad een akkoord over het eenheidsstatuut voor bedienden en arbeiders. Erg fier moeten we daarover echter niet zijn. Er is 27 jaar over onderhandeld en we lopen daarmee dertig jaar achter t.o.v. de ons omliggende landen. Daar houdt het trouwens niet bij op, want de akkoorden moeten nog door de achterban van de ondertekenaars bekrachtigd worden, het zal drie jaar duren voor alles ‘geïmplementeerd’ zal zijn, zoals men dat tegenwoordig zegt en er zijn al de nodige uitzonderingen voorzien (o.m. in de bouw), plus een financiering door de Belgische staat van 300 miljoen euro, zodat het weer echt een akkoord op zijn Belgisch wordt.

    Het wordt afwachten wat er tussen nu en 21 juli nog verwezenlijkt zal worden van de zo geroemde zesde staatshervorming. Ik hou de telling niet bij, maar het zou sterk zijn, mocht er al de helft van verwezenlijkt zijn. Na het parlementair reces zitten we meteen in de electorale campagne voor de verkiezing aller verkiezingen. De kans dat er dan nog veel potten zullen gebroken worden, zal dan ook zeer klein zijn. Tenzij misschien door de nieuwe koning, die als eerste teken van goodwill t.o.v. Vlaanderen al heeft laten weten dat hij als koning straks alle officiële stukken zal ondertekenen met ‘Philippe’ en niet met ‘Filip’. Als antwoord op de vraag van Kris Peeters, Vlaanderen als grootste deelstaat en economische motor van België serieus te nemen, kan dat al tellen.

   

  07-07-2013, 08:31 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (32 Stemmen)
  06-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mediafusie

     
   
     Vorige week was er nogal wat te doen i.v.m. het bericht, dat de uitgeverijen Concentra (Gazet Van Antwerpen en Belang Van Limburg) en Corelio (De Standaard en Het Nieuwsblad) de intentie hebben nauwer te gaan samen werken. Over de redenen waarom dat gaat gebeuren, is heel wat inkt vuil gemaakt, maar niet alles gezegd.
   

     Dat het bij Concentra al langer niet goed ging, was algemeen bekend. De oorzaak ligt in de eerste plaats bij de Gazet Van Antwerpen, die zo’n 15 jaar geleden door Concentra werd overgenomen en sindsdien de helft van haar 200.000 exemplaren minder verkoopt. De belangrijkste reden daarvoor was, dat de krant, tot de overname, zowat het laatste Vlaams-christelijke dagblad was dat voor zijn overtuiging uitkwam, iets waaraan een einde kwam met de komst van nieuwe hoofdredacteur (die nu de VRT teistert), een beschermeling van de toenmalige socialistische, door De Morgen tot ’god’ uitgeroepen Stevaert. Het ‘Frutje’ werd de ‘Gazet van Janssens’ en alhoewel laatstgenoemde nu uit de havenstad vertrokken is na een al even vernederende verkiezingsnederlaag, blijken de afgehaakte, Vlaamsgezinde lezers niet terug te komen. Concentra zou vorig jaar een verlies van één miljoen euro hebben geleden. Eigenlijk was dit geen verrassing.

     Een grotere verrassing, maar niet voor mij, was dat Corelio datzelfde jaar zo’n vier miljoen verlies leed, dit ondanks de constante toename van het aantal lezers, zowel bij De Standaard als bij Het Nieuwsblad, in een krimpende markt dan nog, iets waarover regelmatig de loftrompet werd gestoken. De reden daarvoor blijkt te zijn, dat de groep geld verliest in zijn participatie, via de holding De Vijver, in de Tv-zenders Vier en Vijf, waarin heel wat vers geld zal moeten gestoken worden.

     Dat dit verlies voor mij geen verrassing was, kan men trouwens nog terugvinden in mijn blog van 04.09.2012 (‘Het nieuwe Tv-seizoen’), waarin ik vrij sceptisch was i.v.m. de toen reeds verhoogde budgetten van die zenders, die hoopten een deel van de Tv-markt in Vlaanderen te kunnen overnemen van de VRT en de VTM. ‘Het Vlaamse Tv-publiek’, schreef ik, ‘blijft wat het is. Het zal niet aangroeien en de kans dat buitenlanders (en allochtonen) ernaar gaan kijken, is zo goed als onbestaande.’

     Een Tv-zender die in dit overbevolkte Vlaamse Tv-aanbod een kans wil maken om er bovenuit te steken, zal met andere argumenten moeten afkomen dan het zoveelste nieuwe spelprogramma, ingekochte filmpje, digitalisatie of de van een andere zender overgestapte BV. Vraag is maar, of er iemand daar ooit de moed zal hebben eens innoverend voor de dag te komen en bv  eens de Vlaamse keerzijde van de Belgische medaille zal laten zien. VTM, waarvan zovele Vlamingen hoopten dat ze het waar zou maken, heeft hopeloos gefaald. Met Vier en Vijf gaat het dezelfde, slechte kant uit. Om in de cijferretoriek te blijven: veel vijven en zessen, maar geen vernieuwing. De inkomsten van de reclame hangen nl niet af van de programma’s, wel van de kijkcijfers. Adverteerders gaan hun budgetten alleen optrekken als er meer kijkers zijn, niet meer zenders.

   

  06-07-2013, 09:01 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (27 Stemmen)
  05-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België wordt een stripverhaal

   

     De verdwazing, waarover ik het gisteren al had in mijn blog, blijkt nog erger te zijn geweest dan ik dacht. VTM zou al vanaf 15.00 uur constant over de zaak hebben uitgezonden en VRT (+ Canvas) vanaf 17.00 uur. Dat maakt uitzendingen van respectievelijk 6 en 4 uur over een onderwerp dat blijkbaar alleen maar tot doel had dat koningshuis en de Belgische recuperatie te promoten. Dit is voer voor psychiaters, want men moet toch echt gestoord zijn om zo'n tsunami aan nietszeggende nieuwspulp te blijven uitzenden, herhalingen inbegrepen, te blijven volgen..

     Al bij al mogen we nog van geluk spreken dat het nu heeft plaatsgevonden. Om te beginnen, is het vakantie en zijn er al een deel van ‘onze waarde landgenoten’ naar zonnigere oorden vertrokken, waar ze waarschijnlijk wel een meer genuanceerd verhaal te zien en te horen gekregen hebben. Verder komt 21 juli er zo aan en ligt dan de weg open naar het parlementaire reces en de komkommertijd, waardoor de royalistische opstoot een stuk minder zal worden. Eens de politiek in oktober weer ontwaakt, zitten we meteen in de electorale campagne voor 2014 en zal het hoera patriottisme van de Belgische nationalisten wel op een lager pitje staan. Als er zich dan problemen zullen voordoen – en die kans is reëel – dan zal men wel andere katten te geselen krijgen dan die van de royals. Tegen die tijd weten we ook hoe de verkiezingen in Duitsland zullen zijn afgelopen, iets waarop Europa en de financiële wereld zitten te wachten. Tenslotte wordt het dan uitkijken naar de exploten van Flup de Taaie, want die komen er gegarandeerd. Het is zelfs niet uit te sluiten dat er al heel wat tumult zal zijn vóór de eerste gesprekken over een eventuele nieuwe federale regering zullen beginnen.

     Voor schrijvers van kolder en satire, om nog te zwijgen over de spotprenttekenaars, breekt er een gouden tijd aan. België wordt een stripverhaal!

   

  05-07-2013, 10:07 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (39 Stemmen)
  04-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De royale verdwazing

   

     Het was mij de laatste week al opgevallen dat er in onze media helemaal niet meer gesproken werd over de burgeroorlog in Syrië. Is die nu voorbij, zwijgen daar de wapens? Men had er het raden naar. Alleen Egypte bleek belangrijk, de burgeropstand tegen Mursi en zijn islamitische broederschap.

     Gisteravond was echter ook Egypte geen nieuws meer, al was daar ondertussen het ultimatum van de militairen verstreken. Ook helemaal geen nieuws meer over de Ronde van Frankrijk, over Wimbledon en over de rest van wat er op de wereld ook gebeurd zou kunnen zijn.

     De reden voor dit alles: Albert II heeft te kennen gegeven dat hij op 21 dezer, op de nationale feestdag, gaat aftreden ten voordele van zijn zoon Philippe, bijgenaamd ‘de taaie’. Wanneer de Tv-uitzendingen erover begonnen zijn, weet ik niet precies, maar ze waren er al mee bezig – zowel op VTM en op de VRT, toen ik mijn Tv inschakelde rond 17.45 uur. Het hele verhaal, vanaf de toespraak van Albert, werd daarna eindeloos herhaald, met daartussen commentaren van specialisten allerhande, Decroo Sr en enkele andere hofnarren inbegrepen. Dat gebeurde niet alleen op één, maar ook op Canvas, gelijktijdig en met juist dezelfde uitzending, zodat kijkers die iets meer wilden weten van wat er in de wereld nóg gebeurd was, feitelijk verzocht werden naar andere zenders over te schakelen. Waanzin, waarbij men zich kan afvragen wie voor zo’n snertuitzending(en) verantwoordelijk is. Ik heb op een gegeven ogenblik mijn Tv uitgeschakeld (ik zie normaal alleen nog het nieuws) en ben overgeschakeld op mijn voorraad klassieke muziek. Toen ik rond 21.00 uur de Tv nog eens even aanzette, was men er nog steeds volop over bezig. Iets later was het dan toch gedaan en gaf men als enig ander nieuws item een bericht zonder beelden, dat Mursi in Egypte door het leger was afgezet en het late nieuws om 22.25 uur zou zijn. Dat laatste klopte, alleen begon men dan wéér met een heel uitvoerig verhaal over Albert’s troonafstand, met daarbij ook de mening van God en klein pierke. Wie het verslag over de Tour wou weten moest wachten tot iets over 23.00 uur.

     En zoiets gebeurt dan door een Tv-zender die over drie kanalen beschikt en die heel zijn programmatie in de soep laat draaien voor een gebeurtenis die door iedereen al een tijdje verwacht werd en alleen iets eerder dan verwacht werd aangekondigd. Amateurs!

   

  04-07-2013, 08:40 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (40 Stemmen)
  03-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belgische minwaarde

   

     Tijdens de bankencrisis van 2007 werd KBC, ‘de bank van bij ons’, in eerste instantie gered door de Vlaamse regering en daarna ook door de federale. Ik ken niet de juiste akkoorden die daarover gemaakt zijn, maar vond het toch al een beetje raar, dat het de federale regering was die de eerste terugbetaling kreeg, eind vorig jaar. De eerste terugbetaling voor Vlaanderen werd pas voorzien in de eerste helft van dit jaar. In mijn blog van 11 december 2012 (‘Een miljardje meer of minder’), schreef ik toen reeds, dat ik daarover mijn twijfels had. ‘Als er straks iets mis zou lopen’, schreef ik,’dan zou de federale regering haar geld terug hebben, de Vlaamse niet’.
     Het heeft geen haar gescheeld of die vervroegde terugbetaling aan Vlaanderen was niet doorgegaan. D
  e Nationale Bank van België (NBB), was nl in eerste instantie niet akkoord, zogezegd omdat een betaling aan Vlaanderen de kapitaalbuffer van de bank zou verzwakken. Dat zou te maken hebben met de nieuwe Europese kapitaalregels die er nog niet eens zijn, maar eraan komen. M.a.w. de NBB, die voor dergelijke transacties zijn goedkeuring moet geven, loopt daarmee vooruit op de nieuwe Europese regels (Basel III, in vaktermen).
     Deze schande is in blessuretijd nog vermeden kunnen worden. Pas gisteren werd daarover toch een akkoord bereikt en dat werd pas vandaag in de media gemeld. Vers van de naald, waardoor ik in allerijl mijn artikel voor vandaag nog moest aanpassen.

     Stel eens voor dat de Vlaamse regering de eerste storting van KBC had gekregen en de Belgische nu zou moeten wachten tot de Europese financiële hemel opklaart. Niemand die ook maar een ogenblik gelooft dat de NBB zijn goedkeuring ook dan niét zou geven. Samen met de 150 miljoen die het Vlaams gewest zal moeten vinden om de knip en plakbegrotingen van Di Rupo boven water te houden, zou er een pak geld minder binnenkomen, geld waarop gerekend werd.

     Terwijl de laatste Belgische Bank het leven zuur wordt gemaakt omdat ze in feite een Vlaamse bank is, stevent Dexia, de bank die door Frankrijk en België in leven moet gehouden worden, af op een zoveelste slecht jaar. Voor de eerste helft van dit jaar zit er reeds een verlies op van 450 miljoen euro en wordt er voor dit hele jaar nu reeds een verlies voorspeld dat het miljard kan overschrijden. Maar Vlaanderen zal daarvoor wél moeten blijven mee betalen om dit Frans-Belgisch bedrijf, dat ten onder is gegaan door Franse onwil en financiële arrogantie, niet helemaal failliet te laten gaan. Haar eigen bank krijgt echter bijna geen toestemming het gewest zijn voorgeschoten geld terug te geven. Als Vlaming moet men stekeblind zijn, om niet te zien dat dit België voor ons geen meerwaarde meer betekent. Mensen die nu nog staan te zwaaien met de vlag van de solidariteit en oproepen voor bv die federale kieskring om zo terug naar het oude België te stappen, zijn niet goed wijs of van slechte wil, of beide.

   

  03-07-2013, 09:17 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (39 Stemmen)
  02-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjeverij

   

     Consternatie in Antwerpen, waar Marc Van Peel, de havenschepen, in enkele media interviews verklaarde te wensen dat zijn eigen burgemeester, Bart De Wever, bij de verkiezingen van volgend jaar op zijn bek zal gaan. Weliswaar niet als burgemeester, maar als voorzitter van de N-VA in de verkiezingen voor het regionaal (of is het federaal?) niveau.

     Erg collegiaal kan men zoiets bezwaarlijk noemen, zeker als men weet dat ook Van Peels eigen CD&V-voorzitter ergens burgemeester is, wat trouwens ook geldt voor Magnette, PS-voorzitter en burgemeester van Charleroi. Toch is het allemaal niet zo abnormaal, want Van Peel is nog een CD&V’er van het oude type, ‘tsjeef’ in de volksmond en voor echte tsjeven is het normaal dat ze altijd de kat uit de boom kijken, nooit recht voor de raap zijn en steeds op twee paarden wedden. Het enerzijds/anderzijds verhaal, weet je wel. CD&V-voorzitter Beke mag dan nog honderd maal zeggen dat zijn partij er geen meer is van enerzijds/anderzijds (de Torfs/Vervotte doctrine), maar nu een van en/en (het Innesto mantra), dat laatste geldt waarschijnlijk alleen voor zijn ‘high potentials’ en niet voor de oude krokodillen die in zijn partij nog op de meeste plaatsen de lakens uitdelen en er mede de schuld van zijn dat ze steeds maar stemmen blijven verliezen.

     Diezelfde partij heeft ook nog maar eens meegewerkt aan het extra belasten van de burger, na de zoveelste begrotingscontrole en het daarbij stilaan klassiek horende knip- en plakwerk van de belastingsregering Di Rupo. Buiten de zgz ‘fairness tax’, waarover ik het hier gisteren al had, zullen ook de gerechtelijke diensten straks 21% BTW moeten aanrekenen. Dat was vorig jaar ook al gebeurd bij notarissen en deurwaarders en betekent niet dat die beroepen zelf extra belast worden, maar wel de mensen die er gebruik van willen maken - iedereen dus - en dat in één keer met 21%.

     Misschien is er aan die nieuwe BTW taks voor advocaten (die trouwens in zowat alle andere Europese landen al bestond) wel één voordeel: mensen zullen voortaan wel tweemaal nadenken alvorens meteen een advocaat in te schakelen voor zaken die het niet waard zijn. Méér van die zgz  bagatel beschuldigingen zullen er op die manier zeker niet komen. Mijn vader vergeleek advocaten altijd met een schaar: elkaar raken ze niet, maar al wie er tussen komt, wordt ‘geknipt’.

     Wat tenslotte Van Peel betreft, die zou er best aan doen eens goed in t’eigen hart te kijken – om Alice Nahon eens te citeren. Iemand die met zijn partij een kartel aangaat met één partij, om na de verkiezingen kazak te draaien om via andere partijen zijn postje te kunnen behouden, heeft niet veel lessen te geven in politiek fatsoen.

   

  02-07-2013, 09:20 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (36 Stemmen)
  01-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'farewell' taks

   

   

     Bij de nieuwe maatregelen die de regering Di Rupo wil treffen om aan het half miljard extra euro’s te geraken om het federaal budget 2013 in evenwicht te krijgen, is er ook de 5% zgz ‘fair tax’, die bedoeld is voor bedrijven die in dit land winsten uitkeren aan hun aandeelhouders, maar geen belasting betalen op de winst die ze maken. Dat laatste lijkt inderdaad niet logisch, maar zo eenvoudig is het ook weer niet. De meeste van die bedrijven stellen honderden, zo niet duizenden aan het werk en betalen wel allerlei taksen, o.m. vennootschapsbelastingen die hier merkelijk hoger liggen dan in onze buurlanden (de fel bekritiseerde De Nul betaalde vorig jaar 45 miljoen euro). Door het feit dat internationaal werkende bedrijven de kosten in de verscheidene landen steeds vergelijken, is het niet denkbeeldig, dat er zullen zijn die het hier nu wel stilletjesaan welletjes vinden en straks de deuren zullen sluiten. Sinds het verlagen van de notionele intrestaftrek zijn er trouwens al heel wat bedrijven die denken te zullen verhuizen. Hoe men ook t.o.v. die aftrek staat, eerst de bedrijven ermee naar hier lokken en daarna die korting weer terugdraaien, is boerenbedrog (hetzelfde wat ook gebeurde met de subsidies voor zonnepanelen, het bevoordelen van dieselwagens, de dienstecheques). Een tweede voorbeeld is de mogelijke invoering van de Tobin taks, een eveneens nieuwe belasting voor financiële transacties, die echter niet in alle landen wordt doorgevoerd.  Nederland en Luxemburg bv doen er niet aan mee. Het gevolg daarvan is, dat de beslissingscentra van heel wat financiële instellingen nu al verhuisd zijn naar onze noorder- en zuiderburen. Daar hebben ze zelfs niet eens de ‘financiële paradijzen’ voor nodig.

     Om een rechtvaardig belastingssysteem te hebben in het huidige Europa, zou men ervoor moeten zorgen dat al die belastingen overal min of meer dezelfde zijn. Zolang dat niet zo is, zullen bedrijven steeds blijven shoppen en uitwijken naar de landen waar ze het meeste kunnen overhouden. Met een regering die zijn reputatie van ‘belastingsregering’ steeds meer waar maakt, is het dan ook niet verwonderlijk dat Di Rupo daarop de kritiek krijgt die hij verdient, ook vanwege de eigen ondernemers. De uitspraken van Jan Pieter De Nul op de HR-trofee uitreiking van Trends zindert nog na in de weekeindedities van de diverse media, maar ook daarvoor was er al heel wat in die zin gezegd. Denk maar aan wat Jos Vaessen (‘niet één, maar tien indexsprongen hebben we nodig’), Nicolas Saverys (bij de PS zijn het stalinisten’) en Luc Bertrand  (dit socialisme is marxisme) al verteld hebben. Zelfs de doorgaans brave Karel Van Eetvelt van Unizo heeft er zo stilaan genoeg van. Om nog af te wachten wat er bij de Katoennatie van Fernand Huts gaat gebeuren, nu die op ramkoers ligt met de vakbonden, wat voor de Antwerpse haven voor een catastrofe kan zorgen ..

   

  01-07-2013, 20:36 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (36 Stemmen)
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!