NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Waarom confederalisme
 • Di Pippo's 'reconquista'
 • De klimaatspijbelaars
 • Donald en de sultan
 • Divided Kingdom
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  08-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje in Belgoland

   

   

     Er is nu een alternatief voor ‘Win for Life’. Denkt men managerskwaliteiten te hebben; sluit dan aan bij de PS. Die zal garant staan voor een leuke carrière en ervoor zorgen dat alles lekker blijft lopen, ook als het officieel fout zou gaan.  Een eerste voorbeeld kregen we al in de wissel bij de NMBS. De enige topman die mocht aanblijven, Lallemand, is van PS-signatuur. Uit wat er de laatste weken allemaal bekend is geworden i.v.m. de benoemingen van de Belgische topambtenaren, blijkt de redding van Lallemand feitelijk nog een fait divers.

     De CEO van de FSMA, zeg maar de marktentoezichthouder, een zekere Jean-Paul Servais (ook PS) had al een bewijs van onbekwaamheid geleverd door de bankencrisis niet te hebben zien aankomen, maar ook hij mag blijven. Als compensatie heeft men het bankentoezicht bij de FSMA weggehaald en het bestuur van deze instelling werd zo ‘aangepast’ dat Servais zijn stem bij het directiecomité kwijt is. Alhoewel minder belangrijk, verandert aan zijn loon natuurlijk niets. Ook dit is België.

     Wie echter de kroon spant is deze carrousel is een andere SP’er met de onwaarschijnlijk naam ‘Tintin’ (Kuifje). Deze heeft men wél kunnen afzetten als CEO van Belgocontrol, het overheidsbedrijf voor de veiligheid van het luchtverkeer. De man zou een ontslagvergoeding krijgen van 400.000 euro, maar eist er nog 100.000 bovenop. Dat voor zijn geweldige prestaties die ervoor zorgden dat Belgocontrol elk jaar onder zijn bewind 17 tot 22 miljoen verloor en het totaaltekort te hebben laten oplopen tot 100 miljoen euro…

     Op het laatste rapport van het World Economic Forum voor 2013/2014 voor wat betreft de overheidsefficiëntie staat België op plaats 56. Hoe zou dat toch komen?

     In de marge van bovenstaande nog dit. Frank Van Massenhove, de nieuwe CEO van de NMBS, zal het volgens ‘poenschoupper’ kwaad krijgen omdat hij geen ervaring heeft bij het Spoor. Had Schouppe dat dan wél toen hij aan die riante carrière begon? Het zal Van Massenhove zeker niet op een presenteerblaadje aangereikt worden, al was het alleen maar omdat hij eerst zal ‘gecoacht’ worden door twee francofonen: Jean-Pierre Hansen (ex-Electrabelbaas en vriend ten huize bij heel wat Waalse excellenties) en dezelfde Lallemand waarvan hierboven sprake. Vergeten we niet dat Van Massenhove, alhoewel zelf van socialistische origine, het ABVV ooit eens de ‘vakbond van de luiaards’ heeft genoemd. Ik denk niet dat ze dat bij de PS al vergeten zullen zijn…

   

  ---

   

  In de marge van bovenstaande was het niet zo opmerkelijk dat Jannie Haeck, toch ook een socialist (maar een Vlaamse), zijn vertrekpremie bij de NMBS liet vallen, maar wel hoe hij dat verwoordde: ‘Geen haar op mijn hoofd denkt daaraan’, zei hij tot driemaal toe in de Canvas uitzending ter zake. Hoe kan dat nu bij een man wiens hoofd zo kaal is als een biljartbal?

  08-09-2013, 09:21 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
  07-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whisky dry en Francorchamps

   

   

     Wouter Beke vergelijk ik in deze rubriek nogal eens met ‘Markse’ van De Kampioenen. Hij heeft zowat dezelfde fysionomie en komt dikwijls even lachwekkend over. De laatste tijd denkt hij, dat hij echt geestig is. Enkele dagen geleden vertelde hij bv dat hij De Crem een moppentapper vond, iets wat voor velen verwonderlijk overkomt. Hij zei nl op Qmusic  dat ‘Crembo’, waarmee hij gaan eten was, op het einde als pousse-café een whisky dry bestelde, waarop de kelner, een Antwerpenaar, antwoordde; ‘Draai? Zoude nie beginne mee ene?’ Dit was een goeie, maar geen van De Crem, maar van de kelner, wat de interviewer van Qmusic ook meteen gevat opmerkte. De grap was trouwens nog weinig origineel ook, want eigenlijk een variant op een oude mop in het Duits. Voor wie ze nog niet zou kennen:

  - Komen twee mannen een bar binnen. Een van hen zegt tegen de barman: ‘Zwei Martini, bitte’. Waarop de barman vraagt ‘dry’? en de man antwoordt: ‘Nein, zwei’. (doordenkertje)

   

     Ook geen knaller is de sneer van Beke in Le Vif-Express, dat de communicatie van de N-VA meer bochten vertoont dan het circuit van Francorchamps (20, voor de niet-kenners). Over Francorchamps zou Beke beter zwijgen, zeker in een Franstalig blad. De uitgave van de Grand Prix van dit jaar heeft de Waalse deelregering nl weer eens een dikke zes miljoen euro gekost. Daarover zou men ook moppen kunnen vertellen, maar we zullen ons maar eens onthouden van verder leedvermaak. Het blijft trouwens opmerkelijk, hoe weinig ruchtbaarheid gegeven wordt aan de slechte staat van de Waalse (én de Brusselse) solvabiliteit. Wij in Vlaanderen maken ons zorgen omdat we straks, als men tenminste die zesde staatshervorming werkelijk zal hebben uitgewerkt, wel extra bevoegdheden krijgen, maar niet alle geld ervoor. M.a.w. wij zullen straks dezelfde service moeten geven met minder geld in kas. Men vergeet hier echter dat dat ook geldt voor de andere ‘entiteiten’, terwijl iedereen weet dat zowel de Waalse als de Brusselse begroting deficitair zijn. Reden waarom insiders niet geloven dat die staatshervorming er zal komen zoals beloofd. Misschien is de hele zaak wel met opzet zo in elkaar gestoken om de uitvoering ervan op een zo lang mogelijke baan te schuiven, zodat er inderdaad van een volgende staatshervorming helemaal geen sprake meer kan zijn. Er zal dan meer nodig zijn dan wat moppen van ‘Markske’ Beke. Of van Servais Verherstraeten, die Vlaanderen ook regelmatig wat wijs komt maken over ‘zijn’ hervorming.

   

  07-09-2013, 09:30 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
  06-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderens federale onmacht

   

   

     Vlaams minister-president zou definitief gekozen hebben om te gaan voor de regionale verkiezingen in mei 2014. Daarmee lijkt het er steeds meer op dat CD&V van die verkiezingen haar hoofddoel te maken. Met Peeters, maar ook met Crevits en Van Deurzen, zet ze haar nog overblijvende zwaargewichten daarvoor in. Mocht het Peeters niet lukken Vlaams minister-president te blijven, dan denkt hij er zelfs sterk aan weer te keren aan ‘de privé’. Dat zijn althans geruchten uit betrouwbare bron. Feit is, dat de partij met dergelijke kopstukken inderdaad een kans maakt om verder mee te kunnen spelen op Vlaams niveau en dat het alleen de vraag zal zijn wie eventueel, indien überhaupt nodig, de ‘vuile derde’ zal worden. Dit alles op voorwaarde dat de N-VA of de V-partijen samen in Vlaanderen de meerderheid niet halen. Want, laat ons duidelijk zijn, het verdere verloop van het Belgische establishment zal bepaald worden door de uitslag bij de Vlaamse regionale verkiezingen. Dat is niet alleen mijn mening, maar werd deze week (op dinsdag 3 september, in De Standaard) nog duidelijk gesteld door Bart Maddens, politicoloog van de KU Leuven en belichaming van de zgz ‘Maddens doctrine’, dit n.a.v. de Bracke oprisping.

     Dat het zwaartepunt bij de verkiezingen van 25 mei 2014 in Vlaanderen zal komen te liggen, heeft ook te maken met het feit dat geen van de traditionele Vlaamse meerderheidspartijen uit de regering Di Rupo een alternatief heeft om de man met het strikje van een tweede ambtstermijn weg te houden. CD&V houdt alleen ‘has beens’ over (Thyssen, Vanackere, Leterme), terwijl De Crem, de enige die nog iets zou kunnen betekenen, aast op de topjob bij de NATO. Vande Lala zal zich geen tweede keer belachelijk willen maken zoals in 2007, toen hij gesandwiched werd tussen Leterme en Verhofstadt, terwijl heel de federale politieke arena zijn adem zou inhouden mocht de burgemeester van Berlare – o, gruwel! - zich kandidaat stellen. Voor paars komt er nog bij dat hun kandidaten alleen maar een kans zullen maken als hun partij de grootste van de coalitie wordt, hetgeen een ander mirakel zou vergen. Blijft dan over: de N-VA. Die partij heeft ook geen valabel alternatief meer sinds Bart De Wever besloten heeft burgemeester van de koekenstad te blijven.

     Het eindresultaat van dit alles betekent wel dat een regering Di Rupo II wel degelijk in 2014 tot de mogelijkheden behoort, tenzij de traditionele Vlaamse partijen van de huidige federale meerderheid, misschien ‘gesterkt’ door een zoveelste electorale nederlaag, eindelijk zullen hebben ingezien dat het zo niet verder kan. Een zoveelste bocht van CD&V, die ondertussen ook wel zal bemerkt hebben dat het Vlaamse budget volgend jaar hoger zal liggen dan het federale (38 tegen 31 miljard), behoort dan ook tot de mogelijkheden.
     We mogen dan blijven herhalen dat we de meerderheid vormen in dit land. Op federaal vlak moet Vlaanderen naar de pijpen dansen van de francofone meerderheid en de enige mogelijkheid om daaraan een einde te maken is die carrousel stop te zetten via het Vlaamse parlement.

    

  06-09-2013, 09:15 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
  05-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanend links

   

   

     Volgens een enquête door het Centrum voor Politicologie van de KU Leuven, die in het voorjaar van 2013 werd gehouden bij iets meer dan 3.000 jongeren uit 61 scholen, zijn de socialisten in Vlaanderen slechts populair bij 8% ervan. De liberalen doen het al niet veel beter. Paars blijkt in Vlaanderen werkelijk afgedaan te hebben, waarover we helemaal niet rouwig moeten zijn.

    Om een reactie op bovenstaande gevraagd, wist Tobback Jr alleen te antwoorden dat hij dat enigszins kon begrijpen, want dat de jeugd van vandaag minder solidair blijkt te zijn. Hij heeft daarbij zelfs niet helemaal ongelijk, alleen vergeet hij erbij te vertellen dat dit zeker geldt voor Vlaanderen en dat de hoofdreden daarvan is dat onze jeugd beter dan de traditionele Vlaamse partijen blijkt te beseffen dat solidariteit hier een verliespost is. Het betekent immers dat we een deel van onze welvaart moeten blijven afgeven aan een andere groep die er in feite niets voor doet en niet mee doet. En zolang de partij van Tobback dat niet wil inzien en achter de PS – de grote bevoordeelde van dit systeem – blijft aanlopen zou dat lage percentage in de toekomst nog wel eens verder kunnen dalen, niet alleen bij de jeugd, maar bij de hele Vlaamse bevolking.

     Het is trouwens niet alleen paars dat bij ons passé lijkt. Dat geldt ook steeds uitdrukkelijker voor de vakbonden. Dat laatste hebben we kunnen vaststellen bij het door de vakbonden geëiste referendum in Sint-Niklaas*, waar slechts 17% van de kiesgerechtigden kwam opdagen en er in absolute cijfers eigenlijk slechts 15% van de bevolking zich uitsprak voor het syndicale standpunt. Dat de vakbonden en een deel van de poco media het een schande vonden dat de stad de uitslag verwierp, tekent die mensen hun mentaliteit. Ze zijn niet overal zo gek als in Antwerpen, waar – in absolute cijfers – slechts 25% van de kiesgerechtigden zich uitsprak tegen het Lange Wapperproject en dan nog gelijk kreeg ook. De afrekening kregen de linksen wel bij de eerstvolgende gemeentelijke verkiezingen in de koekenstad: na 90 jaar vlogen zij uit het stadsbestuur…

    

   

  * Dat vakbondsreferendum in Sint-Niklaas heeft de stad wel 200.000 euro gekost. Gelukkig kan dat op een half jaartje gerecupereerd worden door de privatisering van de vuilnisophaaldienst, waarover dit referendum ging.

  05-09-2013, 09:08 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (36 Stemmen)
  04-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Turnhoutse puinhoop

   

   

     Trouwe lezers van deze rubriek weten al langer dat Turnhout zo stilaan een grote puinhoop is geworden*. Dat de stad nu helemaal onbestuurbaar is geworden door een opstand van zes van de elf N-VA verkozenen die tegen hun eigen burgemeester stemden, is feitelijk  geen verrassing. Hetzelfde gebeurde immers in de vorige gemeentelijke legislatuur ook al door drie CD&V’ers, waardoor het toenmalige schepencollege zich verplicht zag de groenen mee op te nemen in de bestuursmeerderheid om een omstreden mobiliteitsplan verder te kunnen afwerken.
     De beelden die men in de Tv-journaals van Turnhout te zien krijgt, zijn steeds die van een markt vol kraampjes. Dat beeld is bedrieglijk, want is dat van de zaterdagmarkt. De andere dagen ligt de markt er doods en verlaten bij. Men mag er nl niet meer parkeren en verderop parkeren doet niemand graag, zeker ’s avonds niet, daar het stadscentrum onveilig is geworden. Reden dáárvoor is het feit dat het politiecommissariaat een heel eind verhuisd is naar buiten het centrum en de pakkemannen onmogelijk nog snel op de markt en  de omliggende straten kunnen geraken. Als gevolg daarvan doen heel wat mensen zelfs de moeite niet meer die politie te bellen als er iets fout loopt. Na de politie vertrokken van de markt ook de stadsdiensten, de post en sloten twee bioscopen er hun deuren, alsmede een zwembad met eigen warmwaterbron. Dat laatste werd vervangen door een hyper modern zwembad buiten het centrum dat al enkele jaren gesloten blijft o.w.v. kortsluitingsproblemen veroorzaakt door een te snelle officiële opening waarbij men niet kon wachten tot het beton degelijk opgedroogd was. In de drukste winkelstraat, de Lange Gasthuisstraat, staan er al enkele zaken een tijdje leeg, iets wat vroeger nooit gebeurde en in de zijstraten is dat een veelvoud.

     De schuld van dat alles nu in de schoenen van de N-VA schuiven, is er ver over. Zoals ik reeds vermeldde in mijn blog van gisteren heeft de uit haar voegen gebarsten N-VA, zeker op gemeentelijk vlak, nogal wat amateurs in haar rangen en in Turnhout is dat niet anders. Turnhout is wel een extreem voorbeeld en ik zie niet in wie daar de in het verleden geschoten kemels gaat repareren.

   

   

  *    17.03.12: Turnhout, cultuurstad in mineur

        12.08.12: De Turnhoutse krabbenmand

        14.07.13: In de stille Kempen

  04-09-2013, 08:32 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (31 Stemmen)
  03-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Senelle doctrine

   

   

     Zoals ik al voorspelde in mijn blog van 1 dezer, is er inderdaad al wat gepalaverd over die uitspraak van Bracke. De man heeft ondertussen toegegeven voor zijn beurt gesproken te hebben, maar het onheil is wel geschied. Hij is er feitelijk ingeluisd door Standaard journalist Bart Brinckman, van wie hij had kunnen weten dat dit een linkse rakker is in hart en nieren. Brinckman lijkt soms neutraal over te komen, maar is dat niet. Zeker politieke amateurs á la Bracke steekt Brinckman in zijn zak. Jammer genoeg heeft een uit zijn voegen gegroeide partij zoals de N-VA nog heel wat van die amateurs in zijn rangen en kunnen misstappen zoals die van Bracke nog voorkomen (zie maar wat er momenteel in Turnhout gebeurt). Vraag is alleen maar of de kiezer dat zal blijven appreciëren.

     Dat de N-VA in de komkommer-enquête enkele percenten verliest is trouwens verwaarloosbaar, zoals ik ook al schreef in mijn blog van 21 augustus. Politieke peilingen in en over een vakantieperiode zijn m.i. waardeloos. Dat een hoofdredacteur als Van der Kelen daar nog intrapt, bevestigt alleen maar dat het inderdaad hoog tijd wordt dat de man met pensioen gestuurd wordt.

     De hele discussie die nu gevoerd wordt over die combinatie van confederalisme en economie, die het vormen van een volgende federale regering weer eens op de lange baan zou kunnen schuiven, is voorbarig. Als de N-VA echt dat confederalisme wil als eerste stap naar een latere Vlaamse onafhankelijkheid, dan hoeft zij zich daarvoor niet federaal uit te sloven. Het zal na mei 2014 volstaan de volstrekte meerderheid te halen in het Vlaams parlement en daarna van daaruit de Senelle doctrine* toe te passen. Eens dat gebeurd is zal een federale regering, of wat daarvoor nog moet doorgaan, op apengapen liggen en zullen de Franstaligen verplicht worden met de Vlamingen overeen te komen wat ze nog wel en wat niet samen zullen willen doen, al dan niet volgens artikel 35 van de Belgische grondwet. Dat zal dan hopelijk kunnen gebeuren door een meerderheid waarbij de N-VA op e.o.a. manier kan gesteund worden door het Vlaams Belang, de partij die hét alternatief blijft voor alle Vlamingen die uitschuivers á la Bracke beu zijn.

   

   

     * ‘Als België onbestuurbaar zou worden, bv omdat er geen federale regering meer kan worden gevormd, dan moet het Vlaams parlement Vlaanderen uitroepen tot deelstaat van het federale België, met als grenzen de bestaande grenzen van het Nederlandse taalgebied. Dat is weliswaar grondwettelijk niet volgens het boekje, maar democratisch volstrekt legitiem, want het Vlaams parlement, verkozen om Vlaanderen te besturen, is de uitdrukking van het Vlaamse volk. En de wil van het soevereine volk is voor overtuigde democraten het enige wat telt’. (Grondwetspecialist Robert Senelle in ‘De Ordelijke Opdeling van België’, blz 165)

   

  03-09-2013, 08:49 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  02-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last minute booking

   

   

     Er kan België dit jaar niets meer overkomen. Het grootste probleem van de laatste jaren is plots opgelost geraakt: de benoeming van de topambtenaren bij de openbare diensten. Geen enkele verliest zijn gezicht, allemaal stappen ze over de ene topjob naar een andere. Het doet me denken aan die boer die de raven wou wegjagen die in een boom achter zijn veld zaten. Hij schoot ernaar, ze gingen vliegen en kwamen daarna weer terug naar de boom, waar ze op een andere tak gingen zitten.

     Van de drie topmanagers bij de NMBS is er maar één die zijn job behoudt en is dat toch, o toeval, weer een Waal, zeker? Het loonplafond van 290.000 euro per jaar (eventueel aangedikt met 10%), geldt alleen voor de nieuwe benoemingen. Zij die een veelvoud daarvan krijgen (verdienen is hier weer het goede woord niet), zoals bij Bpost en Belgacom, zullen het behouden. Kan het Belgischer?

     Daarmee wil ik echter geen kwaad woord kwijt over Frans Van Massenhoven, nu nog hoofd op de FOD Sociale Zekerheid. De man mag al een linkse stempel hebben, in 2007 was hij al eens overheidsmanager van het jaar en hij behoort tot de pragmatische vleugel (zoals bv ook Monica De Coninck). Het feit dat hij kabinetschef geweest is bij ‘Brouckie’ doet daar niet toe. Die was ook te pragmatisch voor de partaai,wat hem tenslotte zijn politieke carrière heeft gekost. Van Massenhoven was trouwens een last minute keuze en werd a.h.w. in blessuretijd als compromisfiguur te voorschijn getoverd. Een deus ex macchina zoals in de beste Griekse treurspelen. Hopelijk houdt daarmee elke verdere vergelijking met Griekenland op...

   

  02-09-2013, 09:19 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!