NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Antwerpse stratego
 • Het immigratiepact (2)
 • De gele hesjes
 • De webshop miljarden
 • De voetbalmiljoenen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  29-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse lezersmarkt

   

   

     Uit de laatste bereikcijfers van het meetinstituut CIM blijkt, dat het financieel-economische dagblad De Tijd vorig jaar, met liefst 12,4%, de grootste stijger was bij de kranten in Vlaanderen. Nu ben ik toevallig een van haar nieuwe lezers sinds begin vorig jaar en ik kan alleen maar beamen dat de krant stukken interessanter is dan bv De Standaard, zeker voor wie zich in de eerste plaats bezig houdt met politiek en economie. Verder is De Tijd ook een stuk objectiever, zeker niet links gezind en veel minder Vlaamsonvriendelijk dan de krant die vroeger het AVV-VVK op haar titelpagina droeg. Enig probleempje is dat De Tijd op maandag niet verschijnt (omdat de beurzen in het weekeinde gesloten blijven), maar dat geeft de lezer de kans op die dag eens een andere krant te nemen, waarbij hij dan ook wat meer sportverslaggeving te zien krijgt, die op maandag in de andere kranten uitgebreider aan bod komt.

     De Standaard steeg vorig jaar ook, maar slechts met een schamele 0,5% en De Morgen verloor 2,8%. Dat laatste waarschijnlijk als gevolg van het feit dat de socialisten uit de regeringen verdwenen zijn en de SP.a in Vlaanderen zelfs een te verwaarlozen partij aan het worden is. Een verrassing, althans voor mij, was de vooruitgang van de Gazet Van Antwerpen, met bijna 5%. Dat moet geleden zijn van toen Concentra, met de hulp van Steve Stunt, de krant overnam eind jaren negentig en de ‘Gazet Van Janssens’ werd. Ook hier zal de ondergang van de SP.a (én het succes van de N-VA in Antwerpen) wel hebben meegespeeld, want bij zusterkrant Het Belang Van Limburg blijft men wél achteruitgaan, met liefst 4,8%.

     Kortom, niet alleen de politiek, ook de geschreven pers schijnt er minder links op geworden zijn. Hopelijk zet die trend zich door en kan dat straks ook zijn weerslag vinden op het gebied van radio en Tv, als de VRT haar beheerscontract met de overheid zal moeten vernieuwen. Daarom alleen zou men al hopen, dat centrumrechts het nog even uithoudt.

   

  29-03-2015, 00:18 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (35 Stemmen)
  28-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen in het rood

   

     De Vlaamse regering hoeft dit jaar geen sluitende begroting te hebben. Dat hoefde zij de vorige jaren ook niet, maar men wou telkens stoer op de borst kloppen van: ‘zie wat wij kunnen’, met in het achterhoofd: ‘en de anderen niet’. Ik schrijf hier al enkele jaren dat dit een verkeerde politiek is, want dat ook gezonde bedrijven tijdelijk in het rood gaan als er geen andere oplossing is. Een begroting ten alle prijs sluitend willen houden zoals bv ook de regeringen Verhofstadt deden, is niet aan te raden. We hebben gezien, hoe dat is uitgedraaid: het pensioenfonds van Belgacom werd gekaapt en overheidsgebouwen verkocht en terug geleased aan veel te hoge prijzen en dit over enkele decennia. Allemaal uitvindingen van Vande Lala, met als kers op de taart een zilverfonds dat nooit één cent heeft opgebracht en een staatsschuld die daarna is blijven stijgen.

     Dat de Vlaamse regering haar kruideniersboekhouding niet kon blijven volhouden, kwam grotendeels doordat ze eerst geprobeerd had de publiek/private (ppr) constructies, waarmee o.m. scholen, zwembaden en wegen werden aangelegd, uit de begroting te houden, omdat er ook privégeld mee gemoeid was. Dat werd door Europa afgeschoten. Met de goedkeuring van de Hoge Raad van Financiën krijgt Vlaanderen nu tijd tot 2018 om met een begroting in evenwicht te komen. Die Hoge Raad kon moeilijk anders, want Brussel en Wallonië hebben zich voorgenomen dat ook pas tegen die tijd te doen en daar kan Vlaanderen mee van profiteren. Net zoals België mee profiteert van het feit dat Italië en Frankrijk het nog slechter doen en daarom ook steeds Europees uitstel krijgt.

     Een bijkomend voordeel in deze situatie is dat die andere landsgedeelten (én de federale regering) nu moeten ophouden met loeren op de Vlaamse overschotten om hun eigen putten te vullen. Als alles verder een beetje normaal verloopt, krijgt het Vlaams gewest in 2017 trouwens nog anderhalf miljard euro terug van de KBC groep en kan ook zij dat geld zeker al niet op voorhand weer gaan uitgeven, zoals dat in het verleden al wel eens is gebeurd. Het zal mee moeten helpen om de eigen begroting tegen 2018 sluitend te maken.

     Kortom, er ontstaat nu in Vlaanderen een gezondere financiële situatie. Even zien of en hoe de andere twee dat gaan oplossen…

   

  28-03-2015, 00:23 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
  27-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlucht 9525

   

   

   

     Met wat men er nu van weet, zal de vliegtuigcrash van de Airbus 320 van Germanwings in de Franse Alpen zeker niemand onberoerd laten. Ook ondergetekende niet. Ik heb nl een dochter die haar hele beroepsleven al vliegt. Begonnen op haar 18de bij Sabena en nu cabinechef bij Brussels Airlines.

     Heel wat mensen vliegen tegenwoordig, de meeste slechts sporadisch en sommige maar af en toe, voor vakanties en beroepsdoeleinden. Sinds de komst van de lagekostmaatschappijen is hun aantal wel gevoelig gestegen. Waar de meeste mensen na zo’n crash, meer dan waarschijnlijk opzettelijk veroorzaakt door een jonge copiloot, niet bij stilstaan is het feit dat piloten en cabinepersoneel bijna elke werkdag vliegen en dus, in principe, ook bijna continu het slachtoffer kunnen worden van een dergelijke ramp. Tijd dus om er iets aan te doen, zeker als men weet dat men er in de States al langer iets op gevonden heeft. Daar blijven nl altijd twee personen in de cockpit, ook als een van de piloten er even uit moet. Hij wordt dan vervangen door een air hostess/steward of cabinechef tot hij weer terug is. Het zou ook al gebeuren bij Ryan Air en hopelijk gaat men dat straks overal toepassen.

     Vroeger had men altijd drie man in de cockpit. Buiten de piloot en zijn copiloot was er ook steeds een boordwerktuigkundige. Sinds de komst van de Airbus deed ook de computer er zijn intrede en die heeft later de derde man vervangen. De gebeurtenis met de Duitse Airbus heeft echter aangetoond dat zo’n computer niet alles en iedereen kan vervangen. Als men dan ook niet wil terugkeren naar het principe van de derde man – al was het maar voor de extra kosten - zou men ook hier toch minstens een cabinemedewerker de plaats van de (co)piloot moeten kunnen laten innemen als die laatste om welke reden ook zijn cockpit verlaat. Het is een goedkope oplossing en na wat er nu gebeurd is, zullen weinig passagiers het erg vinden dat ze iets langer moeten wachten op hun snack of drankje.

   

  27-03-2015, 00:17 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (36 Stemmen)
  26-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal en armoede

   

    

     Justitie is niet het enige heikele probleem dat deze federale regering moet tackelen. In het pas uitgegeven jaarlijkse federale overzicht van armoede en uitbuiting wordt gesteld dan één op zeven in dit land riskeert in de armoede terecht te komen. Voordat men Michel & Co daarvan gaat beschuldigen, moet er meteen worden bij gezegd dat het gaat om cijfers over 2013, dus tijdens het verlichte bewind van Di Pippo en Co. De Belgische overheid besteedde in dat jaar 25% van haar budget aan sociale uitkeringen. Dat was 3% meer dan tien jaar daarvoor en slaat op een absoluut bedrag van bijna 100 miljard euro!

     Een probleem binnen dat probleem is dat het risico op armoede verschuift van oud naar jong en dat Brussel hét probleemgeval bij uitstek wordt. Verrassend is dat allerminst, omdat het al langer bekend is dat er geen enkele regio is, waar zo weinig gewerkt wordt en zoveel kindjes gemaakt worden, met als gevolg dat er inderdaad armoede heerst. Een deel van die armoede is geïmporteerd via de zgz gezinshereniging van mensen die hier al drie keer niks hebben én door het feit dat heel wat van de schoolgaande jeugd – of wat daarvoor moet doorgaan – geen zin heeft in werken, geen diploma heeft en geen voldoende talenkennis om in een veeltalig land aan werk te geraken.

     Ondertussen heeft men ook ontdekt dat steeds meer francofone scholieren het Nederlands mijden. Door het feit dat ze – in tegenstelling tot de Vlaamse studenten, die verplicht worden Frans al tweede taal te leren - voor hun tweede taal de keuze hebben tussen Engels en Nederlands en steeds meer voor de eerste kiezen, geraken zij in de Vlaamse rand rond Brussel, waar vacatures zat zijn, zo goed als nergens aan de bak. Dit geldt trouwens niet alleen voor Brussel, maar ook voor de regio Luik, die grenst aan Belgisch en Nederlands Limburg (Maastricht), waar dezelfde taalregels gelden.

  Als men echt iets wil doen aan de groeiende armoede in dit land, moet men in de eerste plaats ermee ophouden steeds nieuwe armoezaaiers te importeren en ten tweede alle scholieren vanaf het eerste middelbaar te verplichten eerst een tweede taal te leren van het land zelf. Later kan men er dan nog zoveel bij leren als men wil, maar ondertussen heeft men tenminste enig uitzicht op werk.

   

  26-03-2015, 00:18 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (34 Stemmen)
  25-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het plan Geens (vervolgverhaal)

   

     Ik kom nog even terug op mijn blog van zondag (‘De beste stuurlui’), waarin ik schreef dat men het plan Geens een kans moet geven. Daar zijn er, die het daarmee niet eens zijn en dat is hun volste recht. Er is echter momenteel geen alternatief en de zaken op hun beloop laten is ook geen oplossing. De Belgische Justitie is één puinhoop. Ook nu worden er criminelen losgelaten die door de mazen van het gerechtelijk net vallen, al dan niet na procedurefouten, zoals dezer dagen nog met mogelijke terroristen gebeurd is. Ook nu wordt fraude oogluikend toegestaan of met de nieuwste oplossing ‘bemiddeld’, zodat ze er goedkoop vanaf komen. Er is een nijpend tekort aan mensen en middelen. De automatisering, ooit opgestart onder Onkelinx, werkt nog steeds niet zoals het hoort. In mijn artikel schrijf ook ik trouwens dat Geens een echte tsjeef is (getrouwd met de dochter van een CVP-staatssecretaris) en het nodige wantrouwen verdient. Hij is echter sinds jaren de eerste minister van Justitie die echt een gerechtelijke én zakelijke achtergrond heeft. Verder is het hier in dit land toch zo dat een wet, elke wet bijna, nog een paar keer gewijzigd wordt vóór ze van kracht wordt. De kritiek slaat meestal trouwens op enkele punten van een plan met liefst 130 bladzijden tekst, waarvan ik aanneem dat die door de meeste criticasters niet eens gelezen is. Sinds het aantreden van centrumrechts wordt trouwens op elk nieuw voorstel geschoten en onze linkse media zijn zelfs bereid de eerste de beste hond met een hoed op daarvoor de kans te geven. Deze regering is inderdaad een zwakke regering, die in Wallonië maar een kwart van de kiezers vertegenwoordigt en aan Vlaamse kant meer ruzie maakt dan nodig is. Wat wil men dan: een nieuwe regering mét de socialisten: met opnieuw Onkelinx, Vande Lanotte en de kameraden? Zonder nieuwe verkiezingen zitten dan straks weer álle Vlaamsnationalisten in de federale oppositie (want ze hebben geen meerderheid, zelfs niet in Vlaanderen) en kunnen de traditionele partijen weer naar hartenlust hun verloren postjes en mandaten oppikken, die ze nu voor een deel moeten afgeven aan mensen die tenminste een Vlaamse reflex hebben en niet automatisch voor België kiezen.

     Ik blijf er dan ook bij dat men deze regering in het algemeen en Geens in het bijzonder een kans moet geven. De eerste grote test wordt de begroting en hoe Europa erop zal reageren. Er zal hoe dan ook zwaar bespaard moeten worden en/of er zullen nieuwe inkomsten moeten gevonden worden. Wie leeft, zal zien.

   

  25-03-2015, 00:16 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  24-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 2 petjes van De Wever

   

   

     Ik zal wel niet de enige geweest zijn die verwonderd heeft opgekeken toen hij de uitleg van Bart De Wever hoorde over het mislukt integratiebeleid in Vlaanderen. Dat was wel ter gelegenheid van de uitgave van een boek erover geschreven door een man met allochtone roots, maar Bart’s discours stond wel haast haaks op wat De Wevers partij de laatste jaren heeft verkondigd. Het lijkt er steeds meer op dat de man tegenwoordig twee petjes draagt: dat van voorzitter van de N-VA en dat van burgemeester van Antwerpen. Een grootstad als Antwerpen heeft wel zijn specifieke problemen, maar die moeten door de Vlaamse overheid niet apart worden aangepakt.

     Men kan het al dan niet eens zijn met de integratie in onze regio, maar die moet van beide kanten komen. Wie hier komt en hier wil blijven, moet zich aanpassen. In de eerste plaats de taal leren en daarbuiten deelnemen aan het openbare leven zonder in dat leven constant als stoorzender te werken. Wat men thuis doet en gelooft is ieders eigen zaak, maar dat moet niet persé naar buiten worden gedragen, laat staan opgedrongen aan de bewoners van het land dat zo gul is immigranten te ontvangen.

     Dat verhaaltje dat jongeren radicaliseren omdat ze niet aan hun gedroomde job geraken, is larie en apekool. Er zijn hier al heel wat advocaten, journalisten, reporters, politici, kunstenaars e.d. van allochtone afkomst die het hier wél hebben gemaakt. De reden waarom zij wél slaagden, is meestal terug te vinden in de aanpak die zij thuis van hun ouders kregen. Als die laatsten echter hun ontvangers enkel op Mekka gericht houden en nergens anders, dan zal het nooit goed komen, wat men ook zal proberen. Heel betekenisvol in deze zin was de uitspraak van de burgemeester van Rotterdam (moslim, allochtoon en socialist!), die bij de lancering van dat boek eveneens aanwezig was, dat het niet vinden van een baan niet dé reden is tot radicalisering. De man is een levend bewijs dat moslims het ook bij ons kunnen maken, als ze zich maar aanpassen. Hij was het trouwens die – na het bloedbad bij Charlie Hebdo – de zgz Syrië-strijders zei dat ze konden oprotten. Als ervaringsdeskundige was hij het terecht niet eens met Bart van de koekenstad.

     Voor De Wever wordt het tijd dat hij een van zijn petjes vaarwel zegt. Zijn partij kan niet én het communautaire in de koelkast zetten én een immigratiebeleid afkeuren waar ze zelf al jaren aan meewerkt en binnen de Vlaamse regering zelfs al twee legislaturen verantwoordelijk voor is. Dat de N-VA als eerste Vlaamse partij aan een inburgeringsbeleid begonnen is, klopt, maar die mag niet gaan ten koste van de autochtone bevolking. Als Bart dat niet beseft dan zal hij straks alleen nog goed zijn om te kunnen dienen als gastheer van Sinterklaas.

   

  24-03-2015, 00:20 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (40 Stemmen)
  23-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste stuurlui...

   

   

     De beste stuurlui staan nog altijd aan wal. Er mag tegenwoordig eender welk politiek initiatief genomen worden en meteen is er een hele rits criticasters die het allemaal beter weet. Ik word daar zo’n beetje moe van.

     Neem nu dat initiatief van Koen Geens, in de vorige regering ingesprongen als minister van Financiën en nu bij Justitie. Koen is een echte tjseef en als Vlaamsnationalist is enig wantrouwen t.o.v. de man dan ook gewettigd. Met zijn ervaring als zakenadvocaat heeft hij er echter wel de capaciteiten voor. Als zo iemand met een werkstuk afkomt van 130 bladzijden om zijn sector, Justitie, eindelijk eens uit de lethargische penarie te helpen waarin die zich al decennia lang bevindt, geef hem dan aub eens de kans om iets uit te werken. Slechter dan het er nu aan toe gaat bij Justitie, kan moeilijk. Dat het zover gekomen is, ligt inderdaad mede aan de partij van dezelfde Geens, maar ook aan alle andere traditionele partijen, PS inbegrepen (denk maar aan Onkelinx).

     Volgens een Britse studie van enkele jaren geleden (‘The economic case for and against prison’), die gaat over bijna duizend wetenschappelijke studies, is voor kleinere misdaden elke alternatieve maatregel kostenefficiënter dan een gevangenisstraf. Drugsverslaafden behandelen, wetsovertreders intensief begeleiden, huisarrest met enkelband en opleidingen tijdens gevangenschap kunnen zorgen voor enorme besparingen, zeker als men weet dat één gevangene in België momenteel meer dan 50.000 euro (!) per jaar kost (en we hebben er zo’n 11.000), terwijl die kosten absoluut niet garanderen dat we ondertussen minder fraude, inbraken e.d. zouden hebben. Volgens die studie worden kleine criminelen beter geholpen dan bestraft.

     Nu, wat het ook wordt, laat iemand met een plan dat plan eerst eens uitwerken en geef dan desnoods kritiek. Kritiek om kritiek, waarmee we de laatste tijd om de oren worden geslagen en steekvlampolitiek brengen ons geen stap verder. Integendeel.

     Tenslotte nog een raad van Rik Van Cauwelaert in zijn wekelijkse column in De Tijd: als federale ministers niet meer door één deur kunnen, zoals we nu bv meemaken bij CD&V en N-VA, vervang die dan en zorg er eerst eens voor dat wat werd afgesproken ook wordt uit- en afgewerkt. Als men binnen een regering het zelfs niet meer eens kan worden over de uitvoering van de eigen regeringsverklaring, dan kan men er beter mee ophouden.

   

  23-03-2015, 00:22 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (40 Stemmen)
  Archief per week
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!