NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Dat verdomde pact!
 • Exit Flup Moustache
 • De actiedag
 • De Europese politieke puinhoop
 • De klimaat heisa
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  25-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De redder des vaderlands

     Nederland heeft zijn Willem De Zwijger, Italië zijn Giuseppe Garibaldi en wij hebben Guy Verhofstadt. Als we nl de gecoördineerde berichtgeving van De Standaard en Le Soir mogen geloven, dan is het Verhofstadt en niemand anders dan Verhofstadt geweest die dit land heeft gered uit zijn regeringsloosheid. Een paar telefoontjes van en naar Di Rupo enerzijds en naar De Croo Jr anderzijds, alle problemen herleid tot vier schamele puntjes en de regering Di Rupo was een feit. Vergeet Standard & Poors (S&P), die de rating van België verlaagde van AA+ naar AA en binnen de 24 uur kon vaststellen dat de zes onderhandelende partijen een nieuwe regering vormden. Dat had helemaal niets met S&P te maken, het waren de telefoontjes van Verhofstadt die het deden. Zonder die zou Di Rupo beslist hebben ermee op te houden. En als we dat niet willen geloven, zullen ze ons wel wat anders wijs maken.
     Als Verhofstadt het zo goed voor heeft met dit land, waarom heeft hij daar dan niet eerder aan gedacht? Of was het misschien uit wroeging, omdat hij vroeger niets gedaan heeft toen hij er werkelijk iets aan kon doen? Toen hij zijn eerste drie burgermanifesten in de praktijk kon brengen, maar zo ongeveer het tegenovergestelde presteerde? Volgens de combinatie Standaard/Soir zou chaos Verhofstadts specialiteit zijn. Dat zal wel, ja, alleen het oplossen ervan blijkbaar niet, want dan was het met dit land nooit zover gekomen. Als, ik zeg áls, er van deze (letterlijke) gazettenpraat iets waar zou zijn, dan bevestigt dit alleen maar wat bv Rik Van Cauwelaert van Knack al meermaals geschreven heeft: Di Rupo is onbekwaam. Laat ons hopen, dat hij ongelijk heeft, want anders staat er ons nog wat te wachten. Het blijft eerder bang afwachten wat 2012 ons brengen zal.
     Ondertussen laat onze bevolking het blijkbaar niet aan zijn hart komen. Alle kooprecords werden in de laatste dagen vóór Kerstmis gebroken. Daarenboven haalde 'Music for Live' meer dan 7 miljoen euro op en dat in een Vlaanderen dat door de francofonen steevast als onvriendelijk t.o..v. vreemden wordt afgeschilderd. Crisis? Waar is die crisis?
     Aan allen toch nog de beste wensen voor deze kerst en nieuwjaarsdagen, al zal het voor mij dit jaar een in mineur zijn. Om Ray Charles eens te parafrazeren:

                               They say that time
                               heals a broken heart.
                               But time stood still
                               since we've been apart

  25-12-2011, 08:35 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (44 Stemmen)
  24-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mislukte staking
     Herinnert u zich nog die fameuze uitzending 'Bye,bye Belgium' op de RTBf, waarbij het openbaar vervoer aan de taalgrens ophield en men daar moest overstappen? Dat was maar om te lachen, werd er toen gezegd, want zoiets zou in werkelijkheid nooit kunnen. Wel deze week is het echt gebeurd en niét om te lachen. Door het feit dat in stakingsgeil Wallonië de basis de vakbondsleiding voorbijliep, reden er daar al twee dagen geen treinen meer, terwijl dat in Vlaanderen wél het geval was. Sint-Joris-Weert, op de taalgrens, werd zo opeens een eindstation, twee dagen lang. Kafka in het echt!
     De holderdebolderstaking van donderdag was trouwens alleen maar een succes bij het openbaar vervoer. In alle andere sectoren werd nauwelijks gestaakt, zodat radeloze stakers er niets beter op vonden dan delen van de Brusselse Ring te blokkeren, waarbij ze zich nog eens extra onpopulair hebben gemaakt. En daar hield het niet bij op.
     Wat vooral is opgevallen, is dat de jongere mensen al lang begrepen hebben dat zij de klos zullen worden van heel dat syndicale achterhoedegevecht. Zij deden dan ook in grote getallen niet mee aan deze staking. Erger nog, de kans is groot dat steeds meer jongeren zich niet (meer) bij een vakbond zullen aansluiten, een vakbond die hun interesses niet verdedigt, maar die zich ingraaft in voorbijgestreefde 'verworven rechten'. Toevallig las ik gisteren nog in de krant, dat het recht van de treinconducteurs en begeleiders om met 55 jaar met pensioen te gaan een uitwas is van een wet uit ... 1814, dus nog ouder dan België zelf! Het is bij de NMBS al zo'n beetje als bij de Belgische justitie, die het grondgebied ook nog altijd indeelt zoals in de tijd van Napoleon, toen men binnen de 24 uur met een koets bij het dichtstbij gelegen gerechtsgebouw moest kunnen geraken. Gelukkig waren er toen nog geen treinen, want met de NMBS is men zelfs de dag van vandaag niet zeker er te zullen komen...

  24-12-2011, 08:31 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (59 Stemmen)
  23-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pensioenenheisa
  Op mijn blog van woensdag 21 december ('2012, een rampjaar?'), kreeg ik anderhalve dag later een furieuze reactie van iemand die tekent met 'Gerdy' en die - zo te zien - zelf ook als ramp mag beschouwd worden. Die Gerdy zegt nl niet alleen dat ik 'goe zot' ben, maar dat ik me ook laat beïnvloeden door het Vlaams Belang én door De Wever en dat die (en dus ook ik) de pensioenen verlaagd willen zien. Feitelijk is dit te gek om los te lopen, maar er lopen in Vlaanderen, jammer genoeg, blijkbaar nog heel wat van die "Gerdy's" rond en ik wil voor die simpele zielen nog eens de puntjes op de 'i' zetten:
  1. Er is nergens sprake om de pensioenen te verminderen. Ik heb dat nooit geschreven, de Vlaams-nationalisten evenmin en zelfs de regering Di Rupo zal dat niet doen. Dat kan ook moeilijk, want we hebben in dit land nu al zowat de laagste pensioenen van heel West-Europa. Volgens de nieuwe wet, die vannacht in de Kamer is goedgekeurd, zullen we met zijn allen wel twee jaar langer moeten werken. Tijdens die twee jaar krijgen de werknemers wel hun dan geldend normaal loon, zodat hier van geldverlies geen sprake is. Zelfs als men straks hier tot zijn 62ste zal moeten werken, is dat nog steeds het minimum in de E.U. In alle andere landen zal men straks langer moeten werken.
  2. De nieuwe pensioenregeling (die geen hervorming is) is uitgewerkt door een in hoofdzaak linkse regering met een linkse premier en zonder Vlaamse meerderheid. De Vlaams-nationalisten nu de schuld geven, is er dan ook vér over. De Wever en Co kunnen in dit debat zeggen wat ze willen, met hun mening wordt zelfs geen rekening gehouden. Het zijn niet de Vlaams-nationalisten die dit land de laatste decennia slecht bestuurd hebben en voor de huidige rotzooi hebben gezorgd. Zoals ik ook al schreef, gaat het debat over de pensioenen niet tussen meerderheid en oppositie, maar tussen een door francofonen beheerste linkse regering en de nóg linksere vakbonden.
  3. Ondergetekende heeft gewerkt van zijn zestiende tot zijn 65ste, 49 jaar aub en geen énkele dag gestempeld. Toch zal ik hier maar evenveel pensioen krijgen als iemand die 'slechts' 40 jaar gewerkt heeft of misschien zelfs minder. Ik lig daar niet van wakker, maar is dát rechtvaardig?
  4. In Zweden bv hangt het pensioen af van het aantal jaren dat men gewerkt heeft en bijgedragen. Hoeveel dat exact is, weet ik niet, maar laat er ons van uit gaan dat men zijn volledig pensioen daar krijgt na veertig jaar gewerkt en bijgedragen te hebben. Wie wil kan er  echter ook vijf jaar minder werken, 35 dus, maar krijgt dan een achtste minder pensioen. Omgekeerd kan men daar ook langer werken en krijgt men daarna ook meer pensioen. Dat noem ik pas rechtvaardigheid. Hier is er een categorie van mensen die liefst van al niét zou werken, of toch zo weinig mogelijk, maar die wel een dik pensioen wil en dan nog liefst betaald door de anderen. Dat noem ik pas onrechtvaardigheid .
  Tenslotte nog dit: in mijn blog van woensdag had ik het inderdaad ook over een verlaging, maar dan wel over een loonsverlaging en geen pensioensverlaging. Dat was nl overeengekomen bij BNP Paribas Fortis tussen de directie en de werknemers en mét de steun van de vakbonden. De Gerdy's van deze wereld zouden eerst eens beter moeten lezen vóór ze in hun pen kruipen en onzin verkopen.

  23-12-2011, 08:33 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (5)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (63 Stemmen)
  22-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Duitse voorbeeld
     Terwijl in heel Europa de recessie dreigt, lijkt men in Duitsland daarvan helemaal geen last te hebben. De Duitse economie groeit dit jaar nog met zo'n 3%. Voor volgend jaar verwacht men er wel een daling, maar toch ook nog steeds een economische groei. De werkloosheid bedraagt er 5,5%, het laagste peil in jaren. Amper vier jaar geleden was het nog bijna 10%. Alleen Oostenrijk, Nederland en Luxemburg hebben een lager werkloosheidscijfer. Bij ons doen de media er alles aan om er op te wijzen dat heel wat Duitsers onder de armoedegrens dreigen te komen, omdat ze bereid zijn aan lagere lonen te werken. Het minimumloon is in Duitsland immers afgeschaft. Als men dan echter leest, dat het dezer dagen in de winkelstraten van Berlijn, München en Hamburg op de koppen lopen is; dan vraagt men zich toch af waar al die zgz armoezaaiers daar zitten. Ergens klopt er iets niet in het verhaal dat men ons hier over de Duitse werkgelegenheid wil wijsmaken.
     Vergeten we trouwens niet, dat de grote ommekeer in de werkgelegenheid in Duitsland er gekomen is onder een socialistische regering (die van Gerhard Schröder) én met medewerking van de Duitse vakbonden. Wat een verschil met de vakbonden van bij ons, die er een prestigezaak van maken om te kunnen aantonen dat ze de eigen economie hebben 'platgelegd'. De 'verworven rechten', weet je wel. In een artikel in De Standaard van gisteren vraagt Marc De Vos, hoofddocent aan de UGent en directeur van de Itinera denktank, zich terecht af wat verworven rechten betekenen, als we ze straks niet meer kunnen betalen.
     Zie je het hier al gebeuren, dat de vakbonden in de eerste plaats denken aan het belang van het land en pas daarna aan hun verworven rechten? Net zoals onder Schröder hebben ook wij nu een socialistische premier, maar daarmee houdt ook elke verdere vergelijking op.

  22-12-2011, 08:37 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (63 Stemmen)
  21-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012, een rampjaar?

     Volgens de Vereniging van Belgische Ondernemingen (VBO) zal de Belgische economie volgend jaar stijgen met 0,2%. Volgens Luc Coene, gouverneur van de Belgische Nationale Bank zal het 0,5% worden. De regering Di Rupo heeft heel zijn begroting op een groei van 0,8%* groei, maar enkele internationale instellingen, zoals Goldman Sachs, vrezen dat die economie helemaal niet gaat groeien, maar integendeel zal krimpen met, naar schatting, 0,8%. Om maar te zeggen, dat niemand het feitelijk weet. Om zeker te zijn geen te grote kemels te schieten, zou men echter beter rekening houden met een 'worst case' scenario en in dat geval zal deze nieuwste Belgische regering op zoek moeten naar zo'n extra 5 miljard euro, hierbij inbegrepen de 2,2 miljard die men tekort komt voor de begroting van 2011. 2012 wordt dan waarschijnlijk ook een rampjaar, zeker als men weet dat er nóg lijken uit de kast kunnen vallen i.v.m. de staatsgaranties t.o.v. Dexia en de kosten die de pas begonnen stakingen nog kunnen teweeg brengen.
     Die wilde stakingen van de 'ambetantenaren' tonen nog maar eens duidelijk aan dat dit een land is met twee werelden. De NMBS is nationaal, de Walen staken en de Vlamingen, die dat (nog) niét doen, zijn meteen mee het slachtoffer. Vive la Belgique!
     Ondertussen heeft het Rekenhof, dat men bezwaarlijk van partijdigheid kan verdenken, uitgerekend dat de pensioenen van de ambtenaren het land nu al meer dan 10 miljard euro per jaar kosten en dat dit getal met reuzensprongen zal verhogen wegens de babyboom vergrijzing. Er zal flink moeten bespaard worden en één van de punten zal zijn, dat we met zijn allen langer zullen moeten werken, ook de 'ambetantenaren'. TINA: 'there is no alternative'. Of wel?
     Volgens John Crombez, SP.a-er en kersvers staatssecretaris voor fraudebescherming, moeten o.m. de managementvennootschappen worden aangepakt. Wie zijn bezittingen nl daarin onderbrengt, betaalt slechts een belasting van 34% t.o.v. een personenbelasting van 50%. Blijkt nu, dat hijzelf zo'n vennootschap heeft (en zijn stads- en partijgenoot Vande Lanotte zelfs drie)! Ge weet wel, die heren van de partij van de werkman...


  * De Vlaamse begroting gaat zelfs uit van een economische groei van 1,6%, waarschijnlijk onder het motto 'Wat we zelf doen, moeten we zien beter te doen'...

  21-12-2011, 15:17 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (59 Stemmen)
  20-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kerststaking
     De krachtmeting over de pensioennota is al losgebarsten. Als men in Wallonië het woord staking nog maar hoort, zijn ze er niet meer te houden. Ettelijke spoorverbindingen liggen al plat en dat zal zijn weerslag hebben op de rest van het vervoer, de TEG (Transport En Grève) op kop.
     Zoals ik al stelde, is het opmerkelijk dat het deze keer niet gaat tussen meerderheid en oppositie, maar tussen regering en vakbonden. Erger zelfs: het gaat tussen een overwegend linkse regering en duidelijk linkse vakbonden die hun personeel gewoon niet meer in handen hebben. Zelfs de zgz 'liberale' vakbond is links en speelt de laatste tijd zelfs haantje de voorste, om toch maar niet het verwijt te krijgen liberaal te zijn. Even opmerkelijk is trouwens dat de bonden vanuit de oppositie alleen steun mogen verwachten van de groenen. De rest van de oppositiepartijen is immers rechts, zeker in Vlaanderen. Bij N-VA moeten de binnenpretjes dezer dagen groot zijn.
     De bonden hebben meer dan 500 dagen staan roepen dat het met de regeringsvorming niet snel genoeg kon gaan. Nu die regering in gang schiet, zou het allemaal wat trager moeten. Overleg, weet je wel. Hadden de zgz 'sociale partners' enkele jaren geleden een serieus akkoord gemaakt over het generatiepact en niet de karikatuur ervan die het geworden is, dat zat dit land nu in het Europese peloton i.pl.v. in de buurt van de bezemwagen.
     Met de kerststaking, die nu al is ingezet, gaan de vakbonden de weg op van de onlusten die er al zijn in Griekenland, Spanje en Italië, met stakingen die niets zullen uithalen en het land alleen maar enorm veel extra schade zullen toebrengen. Als het trouwens van de nieuwe, pas verkozen Spaanse regering afhangt, dan wordt het brugpensioen daar volledig afgeschaft, stakingen of geen stakingen.
     Ondertussen hebben de werknemers van BNP Paribas Fortis ingestemd met een loonsverlaging van 3%, in België nog nooit voorgekomen in de banksector en dit in ruil voor geen ontslagen en vijf jaar werkzekerheid. Eens iets anders dan wilde stakingen.
     Tenslotte nog dit: men blijft hier maar spreken en schrijven over de pensioenhervorming. Die is er helemaal niet. De nota di Rupo zorgt voor geen enkele hervorming, noch bij pensioenen noch bij alle andere materies waarvoor zgz een akkoord is gevonden. Het is een geheel van knip en plakwerk. Als men de pensioenen echt zouden willen hervormen, dan moet men eerst eens gaan kijken hoe men dat bv in Scandinavië heeft aangepakt. Daar is pas echt hervormd, hier is het alleen maar bricolage en zelfs dat knutselwerk vinden de bonden nog te veel.

  20-12-2011, 08:50 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (57 Stemmen)
  19-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauw kerstvuurwerk
      In een normaal jaar zou de politiek nu uitbollen naar de kerstvakantie. Dat zal dit jaar niet zo zijn, nu de regering Di Rupo beslist heeft een deel van haar programma nog vóór nieuwjaar door het parlement te jagen. Opmerkelijk daarbij is, dat het de Vlaamse blauwen zijn die de spits mogen afbijten.
  -  De 'vijandelijkheden' zouden vandaag al kunnen starten over het nieuwe pensioenplan van Quicky. Opmerkelijk daarbij is wel, dat de grootste discussies niet zullen gaan tussen meerderheid en oppositie, maar tussen regering en vakbonden. Het zou wel eens een uitputtingsslag kunnen worden, waarbij de vraag is, wie eerst zal toegeven, al dan niet met de vrees dat zijn kerstvakantie in het water zal vallen.
  -  In de nasleep van het drama op de Place Saint Lambert in Luik, heeft die andere blauwe ster, Turtelmie, gedacht ook te moeten scoren. Zij gaat de bestaande wapenwet nog wat meer verstrengen. Daarmee schiet ze echter op de verkeerde doelgroep. Niet het legale, maar het illegale circuit dient te worden aangepakt. De brave burger, die zijn belastingen betaalt en voor de rode lichten stopt, moet niet nóg meer worden afgedreigd. Het zijn de criminelen die harder moeten worden aangepakt. Gerecht en politie moeten die sujetten in 't oog blijven houden, ongeacht het feit of ze al dan niet vervroegd zijn vrijgekomen. Vergeet even de flitspalen aub.
  - En dan is er nog Maggie ge weet wel. Die mag al blij zijn dat het weer al bij al nog meevalt en een groep hulporganisaties haar (tijdelijk?) ter hulp is gekomen. Ze heeft zichzelf één maand gegeven om haar materies onder de knie te krijgen. Ik ben echt nieuwsgierig hoe zij het er vanaf zal brengen in de pispaalfunctie die zij gekregen heeft. Er vielen mooiere cadeaus te rapen op Sinterklaasdag. Het mag Maggie misschien een troost zijn, dat Turtelboom haar politieke blitzcarrière ook in die functie begonnen is.
     Enfin, het blijft spannend in de Wetstraat.

  19-12-2011, 16:37 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (44 Stemmen)
  Archief per week
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!