NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Donald en de sultan
 • Divided Kingdom
 • Intermezzo italiano
 • De opmars van de onafhankelijken
 • Klima und kein Ende
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  06-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPQR
     De afkortingen SPQR vindt men terug in Rome en dateren uit de tijd van de oude Romeinen die toen zowat de hele landmassa rond de Middellandse Zee beheersten. Niet voor niets noemden ze die zee 'mare nostrum', 'onze zee'.
     SPQR stond voor 'Senatus PopulusQue Romanus', de 'Romeinse senaat en volk'. Het waren immers de senatoren die het politieke leven van de toenmalige wereldmacht beheersten. In sommige landen heeft de titel 'senator' ook de dag van vandaag nog een vrij belangrijke klank, denk maar aan de U.S.A., waar elke staat er twee heeft ongeacht zijn grootte of het aantal inwoners.
     Wat een verschil met bij ons, waar de senaat verschrompeld is tot een soort praatbarak zonder niveau, waardoor hij feitelijk overbodig is de geworden. Eigenlijk zou men hem best opdoeken, niet alleen als gevolg van de verschillende staatshervormingen die we al gekend hebben, maar ook in het kader van de huidige besparingen. In de plaats daarvan wordt het instituut nog maar eens afgeslankt en zal het dus onnodig geld blijven kosten, want de meeste structurele kosten zullen blijven en dat voor een verzameling die straks nog hooguit acht keer per jaar zal samenkomen.
     Het 'populusque' is er bij ons niet meer bij, want de nieuwe senaat zal straks niet eens meer verkozen kunnen worden door de burgers. Van  de amper 60 senatoren die er zullen overblijven, worden er 50 aangeduid door de gemeenschappen en 10 gecoöpteerd. Ze mogen zich nog alleen bezig houden met grondwetswijzigingen en 'bijzondere wetten', wat dat laatste ook moge betekenen. De enige reden waarom de senaat blijft bestaan is dan ook dat de partijen, die het voor het zeggen hebben, de mogelijkheid behouden hun bij de verkiezingen gebuisde kandidaten een alternatieve bijverdienste te geven (ze zullen nl mogen cumuleren). In het vooruitzicht van een volgende electorale pandoering kunnen die partijen ze nl niet allemáál in het Europese parlement depanneren...

  06-05-2012, 09:38 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
  05-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze komische justitie
     Er wordt wel eens geklaagd over het laag niveau van humor op onze Tv-zenders. Dat klopt wel, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door wat we bij onze justitie kunnen beleven. Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij of bij ons gerecht is het lachen geblazen. Om maar enkele voorbeelden te geven:
  - 'Top of the bill' is wel de zaak van de 30-jarige uit Kessel-Lo, die voor de negende keer veroordeeld werd tot levenslang rijverbod. Men zegt wel eens dat een kat negen levens heeft, maar die man zal ze ook moeten hebben, ander krijgt hij zijn 'straf'' nooit uitgedaan. Bij manier van spreken dan, want de man legt alle gerechtelijke veroordelingen gewoon naast zich neer en niemand schijnt zich daar echt aan te storen.
  - Voor 1.500.000 euro aan boetes zijn de papierversnipperaar in gegaan omdat ze na één jaar verjaard zijn. Nog zo iets van mensen die de gerechtelijke uitspraken aan hun laars lappen en daarmee weg komen.
  - En wat te denken van het tweede proces van die mafkees van Sharia4Belgium, die een eerste keer niet kwam opdagen en daarna het 'recht' heeft een tweede proces te krijgen. Nergens wordt verteld wie de kosten van dat eerst proces zal betalen, waarschijnlijk de belastingbetaler. Datzelfde geldt trouwens voor alle veroordelingen bij verstek. Als men die mensen later toch te pakken krijgt, volgt er een nieuw proces, met alle kosten vandien. Om even op die islamistische baardmens terug te komen, de man kan nog altijd in beroep gaan, zodat er misschien wel een derde proces aankomt. Ondertussen kan hij zich een breuk lachen met onze justitie, want niemand gelooft dat hij ooit één dag zal zitten. En dat geldt trouwens tegenwoordig voor bijna alle gerechtelijke uitspraken, waarbij bij de strafmaat bijna steeds wordt bijgevoegd, dat ze voorwaardelijk is of met uitstel.
  - De verkrachter, die ze zopas in Antwerpen hebben opgepakt, was al bij het gerecht bekend en liep toch zomaar vrij rond. De man had twee adressen, één in Mechelen en één in Antwerpen, had geen werk, reed wél met een auto en dat wekte hoegenaamd geen achterdocht. Ook dat hij Afrikaan is, werd bijna nergens in onze media vermeld. Dezelfde media die er zich over verbazen dat De Wever, terecht, gezegd heeft dat geen hond hen nog geloofd.
   - En wat te denken over het bezoek van onze zwarte madam aan Marokko, waar ze straal genegeerd en vernederd werd door de nieuwe eerste minister. Zij, de het hier zo goed kan uitleggen, deed daar haar bek niet open, ook niet na het bezoek. Waarschijnlijk mag dat niet van Onkelinx, de patrones van alle Marokkaanse delinquenten in dit land. Om even op dat bezoek terug te komen, Turtelboom was, samen met Reynders, de zaak gaan bepleiten van overplaatsingen van in België veroordeelde Marokkanen om die hun straf te laten uitzitten in hun vaderland. Het ging om tien (10) gevallen en daarvoor was men in Marokko zo genereus er zes (6) goed te keuren. Dit, nota bene, op een totaal van zo'n duizend (1.000!) veroordeelden Marokkanen die hier onze gevangenissen overbevolken. En dan hebben we het nog niet gehad over die met een dubbele nationaliteit. Die zijn nl ook Belg en mogen niet meer worden uitgeleverd.
     Zo zou ik nog even kunnen doorgaan. Het volstaat dagelijks de krant te lezen en de Tv-journaals te volgen. Hierbij wel één opmerking: er gebeuren bij ons gerecht soms ook serieuze zaken. Zoals bv die van de zgz 'parachutemoord', waarbij iemand tot 30 jaar werd veroordeeld alhoewel er geen bekentenis was en geen enkel materieel bewijs, alleen maar op basis van vermoedens. Stel eens voor dat die beschuldigde een allochtoon zou geweest zijn. Dat had zelfs Jef Vermassen niet rond gekregen...

  05-05-2012, 09:21 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (36 Stemmen)
  04-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vermortselisering
     In Brussel zijn ze kwaad op de automobilistenvereniging Touring. Die raadt haar leden aan Brussel beter te vermijden. Dit niet alleen n.a.v. de huidige slecht gecoördineerde wegeniswerken, maar ook o.w.v. het voorgestelde stedelijk mobiliteitsplan. Men is daar nl van plan de invalswegen naar het centrum van de stad in te snoeren. Zo denkt men eraan de capaciteit van de Koninklijke Parklaan en de Vilvoordse steenweg te halveren, van de Wetstraat, de Kortenberglaan en de Belliardstraat een rijstrook af te nemen, een deel van de Louisalaan af te sluiten en de capaciteiten in verscheidene aangrenzende straten te verminderen. In 't kort: Brussel zal 'vermortseld' worden, gaat het voorbeeld volgen van Mortsel, de voorstad van Antwerpen waar men tegenwoordig sneller door geraakt als voetganger dan met de auto (met dank aan Groen die daar de burgemeester levert). Ondertussen blijkt het Mortelse verkeersinfarct zich uit te breiden naar de daar omliggende gemeenten, zoals bv Edegem, waar men camera's gaat plaatsen om het sluipverkeer te kunnen beboeten. Big Brother zal daar akelig dichtbij komen.
     Wat men in heel de discussie over dat verkeer vergeet te vertellen (waarschijnlijk met opzet), is dat constante file ook zorgt voor constante uitstoot van CO2 en fijn stof. In tegenstelling tot wat bv gebeurt bij een gesloten overweg, waar automobilisten hun motor afzetten, blijft die in de file altijd draaien. Men zal er maar wonen en de vensters aan de straatkant niet meer open kunnen laten. De plaatselijke bevolking zou best maar eens serieus nadenken over de gezondheidsproblemen die dat alles met zich meebrengt. Mijn moeder is gestorven aan longkanker en die had ze niet opgelopen met roken - dat had ze nooit gedaan - maar wel door regelmatig in het zonnetje te zitten op haar terras op de tweede verdieping van een appartement aan de Berchemse Fruithoflaan, vlak naast stoplichten waar de hele dag door auto's met draaiende motoren stilstonden...
     En nu ik het toch over CO2 heb: men verwekt ook meer van dat spul door automobilisten te verplichten 70 km/uur te rijden waar 90 ook mogelijk zou zijn. De meeste auto's hebben tegenwoordig vijf of zes versnellingen. Die hoogste versnelling is een overdrive. Wie zijn motor net in overdrive kan laten draaien, verbruikt minder brandstof en stoot minder CO2 uit. Welnu, dat kan niet aan 70 km/uur, waardoor men dan ook verplicht is in een lagere versnelling te rijden, meer te verbruiken en meer CO2 uit te stoten. Zeker op secundaire wegen met weinig of geen bebouwing, is het absurd het verkeer trager te laten rijden dan nodig is. Big Brother heeft daar ongelijk.

  04-05-2012, 09:12 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
  03-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exit de IJzerbedevaart
     Op 1 mei was er nog ander nieuws dan de stoeten en de toespraken van vooral socialistische wereldverbeteraars. Op dezelfde dag kondigde het IJzerbedevaartcomité nl aan, dat er vanaf volgend jaar geen bedevaart meer zal zijn op het einde van de maand augustus, zoals dat al driekwart eeuw gebeurde. De bedevaart, of wat ervan is overgebleven, zal dan verhuizen naar de Belgische feestdag van 11 november. Van een gezichtsverlies gesproken! Men kan even goed stellen dat de bedevaart door het belgiekske gerecupereerd wordt en daarmee ophoudt te bestaan. Het verhaal van een aangekondigde 'Untergang'.
     Het is al bij al een triestige geschiedenis, hoe zo'n door en door Vlaamse manifestatie de grond werd ingeboord door de linkse tak van wijlen de Volksunie, met als grote 'bezieler' Bertje Anciaux, die de scalp ervan kon aanrijgen bij al die andere mislukkingen waarvoor hij al getekend heeft: ID 21, Spirit, Vlaamse progressieven, SLP. Om tenslotte aan te sluiten bij de SP.a, uitgerekend de partij die voor Vlaanderen nooit iets betekend heeft.
     Sinds het duw en trekwerk op de IJzerbedevaart van 1996 en de daaropvolgende oprichting van de alternatieve bedevaart van de IJzerwake, zakte het aantal deelnemers aan de klassieke bedevaart zienderogen. Waarschijnlijk heeft dat de doorslag gegeven tot het opdoeken van de verwaterde bedoening van Paul De Belder en zijn laatste ex-Volksunie Mohikanen. De verhuis naar 11 november werd nog het best verwoord in een spotprent van De Standaard van gisteren, waarop ene tegen een andere zegt: 'Kunnen we tenminste op het weer steken als er geen volk op afkomt'.
     Voor de Vlamingen die ervoor blijven gaan, blijft er gelukkig nog de IJzerwake bij het graf van de gebroeders Van Raemdonck in Steenstrate, zodat er einde augustus tenminste nog iets zal overblijven van het eerbetoon aan 'onze' IJzersoldaten.

  03-05-2012, 09:29 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (29 Stemmen)
  02-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén mei fabeltjes
     Er is door onze kameraden weer wat  afgespeecht op en rond de eerste mei. Ze eisen maar en dat terwijl ze zelf met twee partijen in de federale regering zitten, die dan nog door een socialist geleid wordt. Als ze het met bepaalde toestanden niet eens zijn, waarop wachten ze dan om er iets aan te doen? Het antwoord is waarschijnlijk, dat ze weten dat hun gelegenheidseisen op dit ogenblik niet te verwezenlijken zijn:
  - Dat gezeur over de bonussen. Privé-bedrijven doen daarmee wat ze willen. Bij overheidsbedrijven valt daar iets over te zeggen. Het resultaat zal dan wel zijn dat er steeds minder bekwame mensen zullen gevonden worden die bereid zullen zijn die bedrijven nog te leiden. Zelfs als zouden we alle bonussen afschaffen, wat maakt dat uit op een landsbudget?
  - Over de pensioenen zouden de socialisten moeten zwijgen als vermoord. Dat die zo laag zijn is nl het gevolg van 18 jaar socialistisch bewind op het ministerie van pensioenen. Nadat ze na al die jaren voor de huidige miserie hebben gezorgd, denken ze nu daarover eisen te moeten stellen omdat er toevallig - na 18 jaar - nog eens een niet-socialist minister van pensioenen is.
  - De minimumlonen optrekken is not-done. We hebben nu al een te groot verschil met de arbeidskosten t.o.v. van onze buurlanden in het algemeen en met Duitsland in het bijzonder. In dat laatste land heeft men de minimumlonen zelfs afgeschaft en gebeurde dit tijdens het bewind van een roodgroene regering geleid door de socialist Gerhard Schröder. Nu, zoals Vande Lanotte, geringschattend doen over Duitsland is belachelijk, als men weet dat dat land er veel beter voor staat dan wij, dat het nog steeds met stip een triple AAA rating heeft en daardoor praktisch gratis geld kan lenen, dat meer dan 70% van de bevolking tot 65 er nog aan het werk is, terwijl we hier miljarden moeten uitgeven aan mensen die niet (meer) werken. Duitsland is socialistischer dan België. Daar primeert het belang van de staat boven dat van de burger.
     Tenslotte komt een sociale boodschap helemaal niet goed over, als die gebracht voor door een figuur zoals notionele intrestaftrekker Rudy De Leeuw. 'Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden '.Van populisme gesproken!

  02-05-2012, 09:03 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  01-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Dexia hypocrisie (vervolgverhaal)
     Het is haast aandoenlijk te zien hoe men zich op federaal niveau afslooft om ons toch maar te doen geloven dat het met die 'Dexelse' Holding wel goed zal komen. Vanackere blijft het spelletje van de drie aapjes spelen: niets gehoord, niets gezien, niets gezegd. Luc Coene, de gouverneur van de nationale bank, gaf een onaangekondigde, door hemzelf georganiseerde persconferentie, waarop hij de hele tijd in de voorwaardelijke wijs sprak. Volgens hem 'zou' het niet onmogelijk zijn dat Dexia in de toekomst wel eens een herkapitalisatie nodig 'zou' hebben. In Terzake vertelde hij 's avonds echter, dat het door Dexia bij Europa ingediende dossier te optimistisch was (nl zónder herkapitalisatie). Als dat zo is, komt er dus wél zo'n soort schuldherschikking en zal die herkapitalisatie voor 60% moeten gedragen worden door de Belgische staat. Daar Italië en Spanje bij betrekken, zoals Coene in hetzelfde programma stelde, is wishfull thinking. Die hebben momenteel andere katten te geselen.
     Het doet allemaal zo'n beetje denken aan die voorzitter van een voetbalploeg die het niet goed doet, maar die blijft beweren dat er geen sprake van is de trainer te ontslaan, terwijl hij ondertussen naarstig op zoek is naar een gelegenheid om het wél te doen.
     De enige reden voor het opvoeren van deze vaudeville is, dat België gisteren zijn stabiliteitsprogramma voor de komende drie jaar bij Europa heeft moeten indien en dat men hoopt dat Europa dit zo zal goedkeuren. In het journaal op de VRT, bij het beeld van een in een auto vertrekkende Di Rupo, werd zelfs euforisch gesteld dat hij er 'schitterend' in geslaagd was. Als later zal blijken dat het niét het geval was, zal men voor een zoveelste keer weer alles op een hoopje gooien en proberen Europa wat anders wijs te maken. En zo sukkelt dit landje verder met plak en knipwerk, maar zonder ook maar iets écht te hervormen.
     In de marge van de Dexia affaire nog dit: de enige meevaller die de holding het laatste jaar heeft gehad was dat co-voorzitter Jean-Luc Dehaene zijn wedde heeft teruggestort. Moeilijk zal dat niet geweest zijn, nu blijkt dat hij bij A.B.Inbev zo'n kleine drie miljoen euro (120 miljoen oude befkes!) kan incasseren. Daar houdt het trouwens niet mee op, want er ligt nog ruim één miljoen euro op hem te wachten. Misschien iets voor een toespraak op deze eerste mei, over de man die ooit gezegd heeft dat, mocht hij kunnen herbeginnen, hij socialist zou geworden zijn...

  01-05-2012, 09:54 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (25 Stemmen)
  30-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De premature komkommertijd
     Politiek gesproken lijkt het wel alsof we drie maanden te vroeg in de komkommertijd zitten. Het is haast bedroevend rustig en de reden is te omvatten met één woord: Europa. Iedereen lijkt blijkbaar de adem in te houden en wacht angstvallig af wat er te gebeuren staat:
  - Op 6 mei is er in Frankrijk de tweede ronde van de presidentsverkiezingen en, wat later, de Franse parlementsverkiezingen. Wat als Hollande wint en zijn electorale voornemens zal willen uitvoeren? Wat als hijzelf wel wint, maar zijn partij niét in de parlementsverkiezingen? Wat gaat een mogelijke co-abitation betekenen t.o.v. de huidige Europese crisis?
  - Ook op 6 mei, parlementsverkiezingen in het reeds zo zwaar geteisterde Griekenland, met een weinig voorspelbare uitslag.  
  - Hoe moet het verder met Spanje? Sinds de jaren negentig heeft dat land zo'n 4 miljoen (!) inwijkelingen opgenomen, meestal Afrikanen en al even arme Zuid-Amerikanen, waarvan zowat de helft geregulariseerd werd door het gulle beleid van Zapatero*. Over dat aspect hoort of leest men weinig in onze politiek correcte media.
  - Verder zijn er de budgettaire herexamens voor België en Nederland, die vandaag hun eindexamen bij Europa mogen binnenbrengen. Voor Nederland zal het wel meevallen, nu het land bewezen heeft op 48 uur een besparing van ettelijke miljarden door te kunnen voeren, die dan nog de goedkeuring van een groot deel van de eigen bevolking meekrijgt. 'Yankee' de Jager** heeft zijn entree als nieuwe sterke man van het CDA niet gemist.
  - Gaat Europa zomaar de nieuwste Belgische begroting aanvaarden, terwijl men ook daar weet dat er stront aan de knikker is in de affaire van de Dexia Holding? Men kan niet blijven doen à la Vanackere alsof er officieel niets aan de hand is, terwijl morgen misschien het hele hek van de dam zal zijn. Iedereen weet zo stilaan dat er een kapitaalsverhoging moet komen en niemand gelooft dat Frankrijk, de grote schuldige,  aan de 'petits Belges' ter zake toegevingen zal doen. Misschien hoopt Di Rupo wel dat kameraad Hollande, als hij wint, iets vrijgeviger zal zijn dan Sarkozy, maar een Fransman blijft een Fransman. Chauvin was er ook een.


  * 'Zapatero' betekent 'schoenmaker'. De man was beter bij zijn leest gebleven...

  ** De man heet natuurlijk 'Jan Kees' de Jager, maar het schijnt dat de spotnaam 'Yankee', die de Amerikanen wel eens krijgen, is afgeleid van Jan Kees. Bij de eerste vreedzame kolonisaties van de zgn 'Pilgrim fathers' in het huidige New England, waren nl ook heel wat Hollandse protestanten en die werden al spottend Jan  Kees genoemd, wat later verbasterd zou zijn tot Yankee.

  30-04-2012, 09:27 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (26 Stemmen)
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!