NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Wordt Groen/Blauw het nieuwe Paars?
 • Politieke poppenkast
 • Waarom confederalisme
 • Di Pippo's 'reconquista'
 • De klimaatspijbelaars
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  01-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis?, welke crisis?
     Nog niet zo lang gelden lachte men met Silvio Berlusconi, toen die de crisis in zijn land minimaliseerde door te zeggen dat de restaurants in Italië nog altijd vol zaten. Daaraan moest ik denken bij het zien van de TV-journaals van oudejaarsavond, toen zowel bij VRT als bij VTM uitgepakt werd met volle restaurants, volgeboekte hotels en appartementen, traiteurs die het werk amper konden bijhouden. Crisis?, welke crisis?
     De regering Di Rupo zou (voorlopig) zo'n 11 miljard euro extra hebben bespaard. Ruw geschat komt dat op 1.000 euro per Belg, zuigelingen en bejaarden inbegrepen, geld dat we hoe dan ook zullen moeten inleveren. En dat blijkt nog niet voldoende te zijn, omdat de gemaakte begroting berekend is op een economische groei van 0,8%, die er helemaal niet meer is. Er zullen dus nog andere miljarden moeten gevonden worden en dit vóór 15 januari, op last van Europa. Gebeurt dit niet, dan mag de regering haar begrotingswerk nog eens overdoen, al dan niet tussen wat vakbondsacties in.
     Christophe Deborsu, de sympathieke RTBf-reporter (van o.m. 'Bye,bye Belgium' en de 'Marseillaise' van Leterme), heeft het bij het juiste eind, waar hij zegt dat het nu niet het beste moment is voor een Waalse premier. 'Als Di Rupo faalt, zegt hij, 'maakt hij het allemaal nog erger voor de Walen'. Jammer genoeg niet alleen voor de Walen. En zeker niet voor de huidige regeringspartijen. Bij de verkiezingen van de jongste jaren verloor de ontslagnemende regering in Groot-Brittannië 6,5% van de stemmen, in Portugal 8,5%, in Finland 11%, in Nederland en Spanje 15% en in Ierland zelfs 27%. Men zou voor minder zenuwachtig worden.

  01-01-2012, 08:32 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (55 Stemmen)
  31-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke poenpakkers
     De Belgische Beurs, beter bekend als de 'Bel 20' heeft dit jaar een gemiddeld verlies gemaakt van zo'n 20%. Bij de weinige firma's die wél winst maakten, was 'onze' brouwer AB Inbev en dat zal o.m. Jean-Luc Dehaene geweten hebben. Verschillende toplui van die firma hebben nl een deel van hun aandelen verkocht en onze nationale loodgieter zou daar bij zijn. Zeker is het niet, want sinds hij geen 'insider' meer is, geen onafhankelijk bestuurslid, valt dat niet meer te controleren, iets wat hem zeker voldoening zal geven, want Jean-Luc houdt niet van pottenkijkers. De man zit bij AB Inbev nl op een jackpot van meer dan 3 miljoen euro. Daarenboven heeft hij nog altijd de riante wedde van europarlementair met de even riante onkostenvergoedingen. Niet slecht voor een (ex?) ACV-er die ooit verklaarde dat hij, mocht hij opnieuw kunnen beginnen, eerder socialist zou willen zijn...
     Van would-be socialist naar een echte (nou, ja).Johan Vande Lanotte, vice-premier en minister van Economie, Consumentenzaken en ...de Noordzee. Buiten de voor het land schadelijke kemels die de man in een vorig leven al geschoten heeft (Zilverfonds, ABX, het hotelakkoord over Sabena, Electrawinds en nog zo enkele), houdt hij zich ook bezig met 'zijn' basketploeg, BC Oostende. Het stadion van dat team kreeg in 2009 en 2010 telkens 100.000 euro voor zijn jeugdschool en in 2010 nog eens 375.000 euro voor de bouw van een extra verdieping. Dan nog eens een half miljoen sponsorgeld van E-Lotto. In Oostende, de thuishaven van Vande La, betaalt de politie de stad miljoenen voor het gebruik van camera's in de haven, iets wat bij mijn weten nergens anders gebeurt. Een deel van dat bedrag zou doorgesluisd worden naar Telindus, toevallig de sponsor van de basketploeg. Of Vande Lanotte daar zelf iets van overhoudt, is koffiedik kijken, maar hij zal er zeker niet armer van worden. Hij heeft daarenboven nog altijd zijn inkomsten als professor aan de UGent en nu sinds kort ook dus die van vice premier en minister.
     Van Karel De Gucht weet ondertussen iedereen, dat de Belgische fiscus hem op de hielen zit in verband met de financiering van een stulpje in Toscane, dat ook al miljoenen waard zou zijn. De Gucht wil niet dat men zijn bankrekeningen kan inkijken en is daarvoor naar de Raad van State gestapt. Als hij - zoals steeds - zo zeker is van zijn eigen gelijk, zou dat toch geen probleem mogen geven, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.
     Tenslotte is er nog het raadsel Verhofstadt. Zoals ik hier al vroeger schreef, heeft die man bezittingen die een veelvoud zijn van wat bv De Gucht bezit en zou hij die nooit hebben kunnen betalen met wat hij officieel verdiend zou hebben (dit werd ooit eens uit de doeken gedaan in Knack). Toch laat men Verhofstadt met rust. Misschien weet de sluwerd te veel...
     Enfin, onze politieke monumenten boeren goed, zo te zien. Wij zullen het met wat minder moeten doen. Toch nog het beste voor het jaareinde en 2012!

  31-12-2011, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (55 Stemmen)
  30-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het (te) dure leven
     Het is algemeen aanvaard, dat het leven na de invoering van de euro overal flink duurder is geworden. Een zoveelste studie daarover zegt, dat het zo'n vaart niet zou lopen. Van 1990 tot het jaar 2000 (dus vóór de euro) zou de levensduurte bij ons met 22% gestegen zijn, van 2000 tot 2010 met 24%, dus niet zo'n groot verschil. Toch ben ik het daarmee niet eens. De benodigdheden van elke dag: energie, eten en drinken zijn wel degelijk heel wat duurder geworden. Dat argument wordt niet ontkend, maar wordt gecounterd door te zeggen dat alle elektronica en aanverwanten een stuk goedkoper zijn geworden. Ook dat is juist. Dat laatste maakt echter niet de rekening van de gewone man in de straat, die moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen, al die nieuwe hebbedingetjes misschien wel leuk vindt, maar ze daarom niet persé nodig heeft. Blijft natuurlijk de vraag, waarom er tussen het decennium vóór en dat erna zo weinig verschil is in de stijging der kosten. Waarschijnlijk, denk ik, omdat er na de eeuwwisseling steeds meer van die moderne gadgets op de markt zijn gekomen, waardoor die allemaal steeds goedkoper worden.
     Er valt echter nog wat anders te bekostigen dan iPods en iPads. De energiekosten: de verwarming van het huis, de verlichting,  het verbruik van de auto die voor de meeste onder ons onmisbaar is geworden. Als we horen dat die dit jaar zo'n 20% duurder zijn geworden en volgend jaar waarschijnlijk 30% zullen stijgen, dan is er weinig reden om daarover verheugd te zijn. E.e.a. zal trouwens afhangen van wat die regering Di Rupo zal beslissen i.v.m. het al dan niet sluiten van de kerncentrales. Het feit bv dat de elektriciteit dit jaar 'slechts' 20% duurder werd t.o.v. de stookolie (bijna 70%), komt doordat de stroom (nog) voor een groot deel verwekt wordt met kernenergie en steenkolen. Mensen die hun huis nog verwarmen met de goede, ouderwetse steenkool, hebben daarvoor in 2011 zelfs zo goed al niets méér uitgegeven. Een alternatief, de houtkachel, riskeert trouwens straks ook zwaar aangepakt te worden, omdat ze de atmosfeer meer zou vervuilen dan het verkeer.
     En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, gaat het bier ook nog eens duurder worden: plus 5% vanaf maart 2012. Van een rampjaar gesproken!

  30-12-2011, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (50 Stemmen)
  29-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Marshall flop
     Ik schreef gisteren nog dat de officiële gegevens bij statistieken over België steeds met een grove korrel zou moeten genomen worden. Bij het uitsplitsen van de Belgische gegevens naar de gewesten toe, blijkt nl pas hoe groot de verschillen tussen die gewesten kunnen zijn. Ik word op mijn wenken bediend, want binnen de 24 uur is daarover nog maar eens een bevestiging gekomen en wel vanuit een onverdachte hoek, nl van een zekere Pierre Pestiau, professor economie aan de universiteit van Luik.
     Uit de laatste gegevens over een studie naar het algemeen welzijn binnen de E.U. landen blijkt nl dat België als geheel zich iets boven de middelmaat bevindt. Uitgesplitst is de waarheid echter, dat de welzijnskloof tussen Vlaanderen en Wallonië nooit groter was én nog toeneemt. Vlaanderen zit in het Europese koppeloton. Wallonië doet het veel slechter dan 'nieuwe' landen als Tsjechië en Slovenië, zelfs slechter dan Polen en Hongarije en ongeveer even slecht als Portugal. Alleen Bulgarije en Roemenië doen het nog slechter.
     Men kan zich daarbij afvragen waar al die triomfkreten i.v.m. de twee zgz Marshall plans dan ook voor nodig waren. Niet alleen wordt Wallonië steeds armer, de Walen sterven gemiddeld ook twee jaar vroeger dan de Vlamingen en dit in een regio met o.a. de Waalse Ardennen en Belgisch Lotharingen, waar het toch gezond wonen zou moeten zijn. De reden zit misschien nog in de nasleep van de vervuilende industrieën rond Luik en Charleroi, of zou het toch met de manier van leven te maken hebben? Bewegen is goed voor de gezondheid en dat gebeurt in Wallonië misschien iets minder dan bij ons in Vlaanderen. Stakers en werklozen - en die zijn er heel wat in Wallonië - hebben meestal niet de neiging te gaan sporten. Zeker als men de Waalse stakers bezig ziet, met hun vuurtjes waarvoor onze Jan met de pet een boete krijgt als hij dat in zijn tuin doet en meestal met de pint in de hand en de sigaret in de mond, kan men moeilijk aannemen dat zoiets gezond zou zijn, zeker als men dat geregeld doet. Er zal voor hen dan ook niets anders op zitten dan wat meer en langer te gaan werken, zoals Quicky* het heeft aangekondigd. Misschien kan dat iets helpen.
     Ondertussen blijft echter ook waar, waarover ik het gisteren reeds had. Wallonië mag dan qua gezondheid, onderwijs en werk bij de Europese kneusjes zitten, in hun portemonnee voelen de Walen er weinig van. In elk geval veel minder dan de andere kneusjes, want die hebben geen Vlaanderen die de rekening bijpast...


  * Quicky is de eerste niet-socialist als minister van Pensioenen sinds ... 1988! Achtereenvolgens waren dat Van der Biest, Detiège, Mottard, Detiège opnieuw, Willockx, Colla, Peeters, Vandenbroucke, Tobback, Dupont, Arena, en - last but not least - Daerden. Allemaal socialisten die er mee voor gezorgd hebben dat de Belgische pensioenen bij de laagste van Europa zijn gebleven. Nu er, na 25 jaar, eens een niet-socialist minister van Pensioenen wordt, komt de rode garde daartegen in opstand...

  29-12-2011, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (67 Stemmen)
  28-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De systeemcrisis
     De titel van deze blog heb ik ontleend uit het januarinummer (ze zijn er al vroeg bij!) van 'Doorbraak', het maandblad van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). Daarin wordt gesteld dat wij Vlamingen ons niet mogen neerleggen bij onze ondermaatse vertegenwoordiging in de federale regering. Die was al begonnen onder Leterme II en stilaan beginnen sommige Vlamingen het al normaal te vinden dat in dit land de minderheid oververtegenwoordigd is en het dus voor het zeggen heeft. Als daar niet krachtiger tegen wordt opgetreden dreigt die situatie zich naar de toekomst door te zetten. Het is zonder meer een schande dat in een land, dat zich officieel democratisch noemt, de meerderheid van het volk ondervertegenwoordigd is en blijft. In feite is de regering Di Rupo een minderheidsregering, waardoor dit land zich in een constante systeemcrisis bevindt.
     En het wordt nog erger, als we weten dat het uitgerekend Vlaanderen, dus de streek die benadeeld wordt, is die de rekeningen zal mogen betalen. In officiële statistieken spreekt men steeds over België, ook voor wat begroting en staatsschuld betreft. Als men die statistieken echter gaat uitsplitsen naar de gewesten toe, dan blijkt dat Vlaanderen een budget in evenwicht heeft en dat de schuld t.o.v. het gewestelijk bbp in Wallonië liefst 508 miljard euro bedraagt en in Brussel 151 miljard. M.a.w. Vlaanderen, dat het in alle opzichten beter doet, moet voor de andere twee opdraaien en krijgt daar, politiek gesproken, niets voor terug. Volgens Herman Deweert, in hetzelfde nummer van 'Doorbraak', is Vlaanderen op die manier sinds 1990 zo'n 258 miljard euro armer geworden. Als we dat terugbrengen per jaar, dan komen we inderdaad zo ongeveer aan de jaarlijkse 12 miljard aan transfers, zoals vermeld in het Warande manifest en zoals ook ik regelmatig heb vermeld.
     De Vlaamse partijen die deze regering zonder meerderheid in Vlaanderen steunen, zijn dan ook niet weinig hypocriet. In het licht daarvan is het dan ook aan te nemen dat ze er inderdaad op hopen dat ze straks vanuit francofoon België zullen moeten gesteund worden om bij een volgende stembusslag niet helemaal weggespoeld te worden.Arme Vlaming die nog voor dergelijke partijen durft stemmen...

  28-12-2011, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (61 Stemmen)
  27-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet de linzensoep maar klaar!
     Di Rupo weet niet eens of zijn regering januari 2012 gaat overleven, maar de man (sic) neemt nu al een optie op een tweede ambtstermijn. Om die te kunnen realiseren en zo als eerste minister in functie te kunnen blijven tot 2019, zal hij de steun van de huidige Vlaamse regeringspartijen nodig hebben. Om die te vriend te houden en ze tegelijkertijd in de ondergeschikte positie te houden waarin ze zich nu bevinden, is het nodig dat ze bij een komende stembusslag in Vlaanderen niet verder achteruit gaan. Om dit waar te maken gaat Di Rupo zijn francofone medestanders aanraden de drie traditionele Vlaamse partijen te steunen bij de volgende verkiezingen in Vlaanderen. Officieel heet het, dat "de inspanningen van de Vlaamse partijen moeten worden gehonoreerd'. Ze zullen dus bepaalde extra voordelen krijgen, wat die ook mogen zijn.
     Straffe kost, als u het mij vraagt. CD&V, SP.a en Open VLD worden dus nu al verzocht zich blijvend ondergeschikt te maken aan de overheersend francofone Di Rupo regering en ze te blijven steunen tot 2019. Als compensatie zullen ze dan tijdens de volgende verkiezingen in Vlaanderen de steun krijgen van de Franstaligen, mogen zij hun huidige postjes behouden, zolang ze Di Rupo maar blijven erkennen als hun premier. De bedoeling is dat men zo tegelijkertijd ook de N-VA van De Wever op afstand houdt en, indien mogelijk, zelfs wil terugdringen. Een tweede cordon sanitair zal dan ook niet langer denkbeeldig zijn, zeker als men weet dat ook Mgr Léonard mee op de Belgische kar is gesprongen door openlijk te verklaren dat De Wever zijn intelligentie misbruikt voor een slechte zaak. Daarmee treedt de aartsbisschop weer uit de pas en breidt hij een vervolg aan de anti Vlaamse houding van de Belgische katholieke kerk. Vroeger was er al Mgr Desmedt van Brugge, die zei dat stemmen voor de toenmalige Volksunie zonde was, waren de Belgische bisschoppen in eerste instantie tegen de splitsing van de KU Leuven en noemde Daneels die van het Vlaams Belang 'wilden'. Er is niets nieuws onder de Belgische zon.
     Als het aan Di Rupo, de koning en Mgr Léonard ligt, dan kan men de linzensoep al klaar zetten. Voor een bord daarvan zullen CD&V, SP.a en Open VLD hun eigen streek nog maar eens verkopen. Als de Vlamingen niet tijdig wakker worden,, zal de geschiedenis zich nog maar eens herhalen...

  27-12-2011, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (65 Stemmen)
  26-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De neopopulisten
     De politiek-correcten (Poco's) hebben een nieuwe vijand ontdekt: de neoliberalen. Die zijn, volgens hen, de schuld van alle huidige problemen. De heisa tegen Van Quickenborne was er één uiting van, maar we worden links en rechts steeds meer met de term om ons oren geslagen. Het klinkt goed en is, politiek gesproken, risicoloos.
     Volgens Luc Kortebeek, ontslagnemend voorzitter van het ACV, zitten er zelfs neoliberalen in alle regeringspartijen en zeker in de Vlaamse oppositie (even raden  wie hij daarmee bedoelde). Keuze genoeg dus. Mijnheer Kortebeek is geen populist. Hij gaat dan wel op pensioen als ACV-voorzitter, met een termijn van twaalf jaar die hem geen windeieren zal hebben gelegd, hij blijft wel enkele andere riante functies achter de hand houden. Zo blijft hij voorzitter van o.m. de Wereldsolidariteit, een ngo van de christelijke arbeidersbeweging, van de werknemersgroep bij de Internationale Arbeidsorganisatie in Genève, ondervoorzitter van de Internationale Vakbondskoepel en nog wel enkele van die leuke baantjes. Hij noemt ons land nu 'het wilde westen' en al wat er verkeerd is gegaan is de schuld van de neoliberalen...
     Zelfs aartsbisschop Léonard pakte er mee uit in zijn homilie van de middernachtmis. Ook voor hem was dat een risicoloos standpunt, dit in tegenstelling tot vroegere uitspraken waarbij hij de politiek-correcte pers over zich kreeg.
     De financiële crisis waarin Europa de dag van vandaag verzeild is geraakt, heeft verscheidene oorzaken. Maar die herleiden tot wat neoliberalisme is erg goedkoop. Landen zoals Griekenland, Spanje en Portugal werden geleid door socialistische regeringen die schaamteloos schulden zijn gaan maken. Dat is geen neoliberalisme, maar populisme van het ergste soort. Diegenen die na hen zijn gekomen, mogen de rotzooi opruimen en krijgen dan het etiket van neoliberalisme opgeplakt.
     In de marge van bovenstaande is de demarche van Di Rupo bij Music for Life trouwens ook typisch. De man, die een regering leidt die wanhopig op zoek is naar geld, kwam er met de glimlach één miljoen euro cadeau geven. Geld dat niet eens van hem is weggeven, is ook populisme. Dat zou men ook kunnen zeggen van Kris Peeters, die daar eveneens 300.000 euro kwam weggeven, maar die heeft tenminste het excuus dat zijn regering (voorlopig?) nog een budget in evenwicht heeft...

  26-12-2011, 08:49 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (63 Stemmen)
  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!