NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Politieke poppenkast
 • Waarom confederalisme
 • Di Pippo's 'reconquista'
 • De klimaatspijbelaars
 • Donald en de sultan
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  29-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En français, s'il vous plaît
     Er is nogal wat heisa om de korte documentaire reportage die de Vlaamse filmstudente Sofie Peeters maakte over het seksisme waarmee vrouwen in Brussel geconfronteerd worden. Het filmpje 'Femme dans la rue' bevestigt nochtans iets wat God en klein pierke al lang weten. Lucas Vander Taelen, groen parlementslid, heeft hierover in De Standaard al meer dan één column geschreven en hij niet alleen. Daarop kwamen zo goed als geen reacties. Waarom nu dan wel?
     Heel eenvoudig: omdat het deze keer niet geschreven, maar getoond werd en omdat het overgrote deel van de beledigingen en viezigheden die er - door bijna uitsluitend allochtonen - in verteld werden nu in het Frans te horen was. Maintenant ils l'ont compris! Dit taalgegeven wordt in zo goed als geen van de reportages en reacties vermeld. Nochtans is het zo klaar als pompwater: onze francofone beleidsmensen lezen nooit iets in het Nederlands - voor zover ze er al iets van verstaan - tenzij misschien als het tegen hen persoonlijk zou gericht zijn.
    De reactie op de documentaire van Sofie Peeters, met dreigementen van bestraffingen en boetes vanwege 'bevoegd' minister Milquet en Brussel schepen van toerisme Close, zijn dan ook te klasseren in hetzelfde verhaal als dat van die mafkees van Sharia4Belgium, die ook zijn verhaal in het Frans kwijt wou en pas toen door de 'verantwoordelijke' instanties begrepen werd, waarna er werd ingegrepen.
     Wat kunnen we hieruit leren (om Piet Huysentruyt eens te parafrazeren)? Dat, als we onze francofonen iets diets willen maken, we het niet in ons Diets moeten doen, maar in hun Frans en liefst zo aanschouwelijk mogelijk, met bewegende beelden. Pas dan is er een kans dat er een reactie komt.

  29-07-2012, 08:44 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (34 Stemmen)
  28-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nationalistische spelen
     Als wij Vlamingen zeggen dat we nationalist zijn, wordt dat door het Belgische establishment uitgespuwd. Vlaams nationalisme is in de ogen van de belgicisten en hun aanhang, vooral de media, gewoon iets slechts. Denk maar aan de oprispingen van de 'heer' Dewael. Ook Vlamingen die op 21 juli met een leeuwenvlag naar de feestelijkheden in Brussel trokken, werd hun vlag afgenomen en zijzelf een tijdje aangehouden. Vlaams nationalisme is in België slecht nationalisme.
     Er is echter ook goed nationalisme, het Belgische dan. Dat maken we mee telkens onze nationale voetbalploeg weer eens twee matchen na elkaar niet verloren heeft of op de internationale tenniswedstrijden, waar men dan halfgaren ziet rondlopen als carnavalszotten, gewikkeld in de nationale kleuren waarmee ze dan de hele tijd rondzeulen.
     Met de Olympische Spelen hebben de goede nationalisten weer de kans om uit te pakken. Het begon al met de opening van het 'Belgian House', waar Di Pippo en Filippo de lintjes mochten doorknippen. Er zal dezer dagen weer nonsens verkocht worden over het dierbaar Belgenland, het land dat zijn meerderheid achter slot en grendel heeft zitten. Als straks een van onze vertegenwoordigers een medaille zal winnen, dan zullen er weer geen Vlamingen of Walen zijn, alleen nog Belgen. Als heel dat olympisch circus weer achter de rug zal zijn, wordt het hier weer business as usual en wordt een deel van de Belgen weer Vlaming, Waal of anders-francofoon.
     Krijg dat maar eens uitgelegd aan buitenlanders.

  28-07-2012, 08:56 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
  27-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa toch met vakantie?
     Terwijl de alarmerende berichten over de financiële toestand van regio's zoals Catalonië en Sicilië maar toenemen, blijkt dat Vlaanderen in de eerste vier maanden van dit jaar een overschot van bijna 2 miljard euro heeft bijeengeharkt. Dit was voornamelijk te danken aan onze export, die in deze periode bijna 83% van de hele Belgische uitvoer uitmaakte. Een steeds groter wordend aandeel van onze export gaat naar de zgz 'groeilanden' die blijkbaar niet zoveel te lijden hebben van de crisis zoals die er is in de E.U. in het algemeen en in de Eurozone in het bijzonder.
     Het laatste nieuws over de euro lijkt dan weer eens goed nieuws te zijn. Super Mario Draghi (niet te verwarren met Super Mario Monti en/of Super Mario Bolatelli!), die van de Europese Centrale Bank (ECB) dus, zegt dat hij er alles aan zal doen om te euro te doen slagen. Dat wordt trouwens van hem verwacht, omdat men er in financiële kringen van uitgaat dat de ECB de enige instantie is die de euro nog kan redden. De markten reageerden dan ook vrij snel positief, al blijft het de vraag of de politiek Draghi zal volgen. Het resultaat van eender welke beslissing van de ECB zal immers uiteindelijk toch betekenen dat de landen die hun huiswerk hebben gemaakt zullen moeten inspringen voor de landen die met geld gesmeten hebben.
     De verklaringen van Draghi hebben er in elk geval toe geleid, dat de heren en dames politici waarschijnlijk nu hun pas gestarte vakanties zullen kunnen afwerken zoals ze gepland hadden (met uitzondering van 'papá' Daerden!) en men tenminste weer tijd heeft gekocht tot in september. Zoals vroeger in beurskringen werd gezegd: 'Sell in may and go away. But remember to come back in september'.
     We'll wait and see...

  27-07-2012, 08:43 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (25 Stemmen)
  26-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gas terugnemen
     In deze rubriek heb ik al meer dan eens gewezen op het non-beleid i.v.m. de energiebevoorrading van de opeenvolgende federale Belgische regeringen. Mijn laatste blog daarover dateert nog maar van begin dezer week ('De Energiewende'), waarin ik o.a. schreef dat er in dit land niet veel in huis zal komen van die zgn 'piekcentrales', die hoofdzakelijk op gas werken en die - bij manier van spreken -  kunnen worden aan- of afgezet zoals een gewoon gasvuur. Hoe handig dat ook lijkt, ook dat kost geld. Om zo'n centrale rendabel te laten werken, moet die minstens driekwart van een jaar functioneel zijn. Dat is in ons land voorlopig niet het geval en met de huidige politiek zal het dat ook nooit worden. Staatssecretaris Wathelet heeft mooi beloven dat de staat zal bijpassen, in werkelijkheid zal het straks de verbruiker zijn die de rekening zal krijgen, waardoor het hele zaakje weer in de politiek belandt. Hoe dikwijls heeft men hier de regeltjes al niet gewijzigd, zelfs met terugwerkende kracht?
     Klap op de vuurpijl is natuurlijk de beslissing van Tessenderlo Chemie om haar spiksplinternieuwe T-Power gascentrale voor onbepaalde tijd stil te leggen. Die centrale heeft 400 miljoen euro gekost en brengt niets op. De stroom die men er opwekte, kostte meer dan die van de kerncentrales én die van de door de staat gesubsidieerde hernieuwbare stroom. Ook stroom invoeren uit Nederland, dat er teveel heeft, is goedkoper.
     Een nieuwe energiecentrale opbouwen kost minstens vier jaar. De enige nog in aanbouw zijnde centrale bevindt zich in Seneffe, Henegouwen en is eigendom van Nuon België dat ondertussen echter is opgeslorpt door het Italiaanse ENI, dat niet zinnens hier lijkt nog geld te investeren dat straks niets zal opbrengen. Daarmee komt de hele met veel tamtam door de regering Di Rupo aangekondigde oplossing voor de Belgische energievoorziening op losse schroeven te staan. Er is geen federaal geld om de piekcentrales open te houden en nu - vlak vóór de gemeentelijke verkiezingen - gaan vertellen dat de consument het weeral eens zal mogen betalen, zie ik nog niet gebeuren.
     Wathelet en met hem de hele federale regering zal in deze zaak dan ook gas terug moeten nemen en dat zal waarschijnlijk nog niet de laatste keer zijn.

  26-07-2012, 09:22 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (26 Stemmen)
  25-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machiavelli in Dilbeek
     Vrij recentelijk stond er in De Standaard een heel verhaal over heksenverbranding. In e.o.a. Vlaamse stad (Dendermonde, dacht ik, maar het kan ook Aalst geweest zijn), had de burgemeester de stads verontschuldigingen aangeboden omdat er enkele eeuwen geleden bij hen vrouwen, beticht van hekserij, op de brandstapel geëindigd waren. Later is gebleken dat daar natuurlijk niets van aan was en dat de grote schuldigen meestal buren waren die op hen jaloers waren en hen zo uit de weg lieten ruimen.
     Dat verhaal over die buren deed me eraan  herinneren, dat nog niet zo lang geleden deze geschiedenis zich in Vlaanderen herhaalde, nl tijdens de naoorlogse repressie. Ook toen volstond het dat buren een klacht neerlegden om aangehouden te worden, alles kwijt e spelen en sommige mensen er zelfs het leven bij verloren. Daarover zijn, bij mijn weten, nog geen verontschuldigingen gekomen, evenmin als in dit haatdragende land - als enige in heel Europa - ondertussen een amnestie zou gekomen zijn, al was het maar voor politieke zondaars.
     De taak van bovenvermelde buren wordt tegenwoordig overgenomen door politiekers en aanverwante journalisten. Dat hebben we zopas nog meegemaakt met de hetze i.v.m. Jurgen Ceder, de ex-VB man die zich aansloot bij de N-VA en wou opkomen op de partijlijst in de gemeente Dilbeek bij de verkiezingen van dit najaar. De man werd in de pers aangepakt omdat hij dertig jaar geleden (!), bij een schermutseling tussen linkse en rechtse studenten, een tegenstander een been zou gebroken hebben. Dat klopt niet; Ceder was daarbij betrokken maar was niet de dader. Hij werd daarvoor trouwens tweemaal vrijgesproken. De nieuwe beschuldigingen begonnen bij groene troela Almaci, die zelf op de dag van die feiten 8 jaar was en het verhaal alleen maar kende van horen zeggen, maar dat toch genoeg vond om het te berde te brengen in Knack. De Morgen nam de haatcampagne over via een column van de gestoorde Hugo Camps, waarbij hoofdredacteur Wouter Verschelden meteen al eiste dat Ceder zijn verontschuldigingen zou aanbieden...
     Ondertussen heeft Ceder zijn ontslag als kandidaat voor de gemeenteverkiezingen aangeboden. Het vaderland is weer gered, tenzij ze straks zouden ontdekken dat zijn vader of grootvader tijdens de oorlog misschien wel eens een Duitse herdershond zou hebben gehad. Dat zou dan weer een bewijs zijn dat de man 'fout' was door in Dilbeek te kandidateren. Op de zesde plaats op een gemeentelijst in Dilbeek, a.u.b.!
     Het hele verhaal past in mijn blog van 17 dezer ('De demonisering van de N-VA'), want het gaat niet in de eerste plaats om Ceder, maar gewoon om de N-VA te bestrijden met alle mogelijke middelen, ook met leugens. Wie zei het ook weer (Voltaire?): dat, als ge dezelfde leugens blijft herhalen, de mensen het op de duur toch zullen geloven. Zeker dié mensen die hier alleen maar linkse kost te lezen krijgen uit De Morgen, Humo en -jammer genoeg - tegenwoordig ook steeds meer uit Knack.
     'Het doel wettigt de middelen', schreef Machiavelli in zijn 'Il Principe'. Louis Tobback wist dat ook al toen hij die slogan destijds herhaalde tegen het Vlaams Blog. In Dilbeek weten ze het nu ook.

  25-07-2012, 09:04 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (34 Stemmen)
  24-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen, de regionale uitzondering?
     Het zijn slechte tijden voor heel wat Europese gewesten die op weg zijn naar wat meer zelfstandigheid. Denk maar wat er momenteel in Spanje speelt, waar de staat - die zelf al geen geld meer over heeft - liefst 18 miljard opzij zou willen zetten om de steeds groter wordende schulden van de reeds vrij onafhankelijke Spaanse regio's te kunnen betalen. Valencia en Murcia zouden al op droog zaad zitten, Andalusië, de Balearen en zelfs het zo rijk gewaande Catalonië zouden kunnen volgen. Hoe dat allemaal gaat aflopen is voorlopig nog een raadsel, maar één zaak is zeker: die gewesten hebben dezelfde fouten gemaakt als hun federale staat en grandioos boven hun stand geleefd. Met dank aan twee legislaturen socialistische bewind.
     Bij Spanje houdt het, jammer genoeg, niet op. In Italië zit het autonome gewest Sicilië ook al op zijn tandvlees. Het heeft zo'n 5 miljard euro schulden en krijgt die niet meer betaald. Volgens de media is het eiland 'het Griekenland van  Italië' aan het worden. Misschien zou de benaming 'het Wallonië van Italië' passender zijn. Net zoals bij onze zuiderburen, waar zo'n 40% van de werknemers van de staat leeft, blijkt ook op Sicilië een proportioneel veel te groot aantal mensen voor de staat te 'werken'. Dat is daar ooit begonnen met tijdelijke contracten, waarbij werklozen een job bij de overheid kregen. Via enkele vakbondsacties is men erin geslaagd die om te zetten in vaste contracten. Mede als een gevolg daarvan telt bv de groendienst op het eiland zo'n 26.000 medewerkers  - waarvan 1.800 alleen al in Palermo, toch maar een middelgrote stad - en 22.000 ambtenaren. Super Mario Monti zal er zijn werk nog hebben.
     In het licht van bovenstaande is ons Vlaams gewest dan een uitzondering. We zijn misschien wel de enige Europese regio met een sluitend budget en - in tegenstelling tot wat bv in Spanje en Italië gebeurt - is het hier een regio die het federale niveau moet bijspringen. Het is hoog tijd dat daarover eens een serieuze bespreking begint, in de eerste plaats in Vlaamse parlement, dat eindelijk eens uit zijn schelp mag komen en zijn rechten opeist.

  24-07-2012, 21:23 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (35 Stemmen)
  23-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'Energiewende'
     Vrij recent kwamen in het avondjournaal van de VRT twee  Duitse wetenschappers vertellen, dat de elektriciteitsprijs in Duitsland sinds de ramp in Fukushima helemaal niet gestegen was en dit ondanks het feit dat men in hun land zeven (of waren het er acht?) kerncentrales heeft stilgelegd. Ik heb vruchteloos naar een vervolg van dit toch wel merkwaardig verhaal gezocht, maar niet gevonden. Niet op de VRT en ook niet in de andere media. Er zal er ook geen komen, want wat die zgz wetenschappers vertelden, was een vrome leugen. Het klassieke verhaal van de gebruikelijke wereldverbeteraars die geen oog hebben voor de gevolgen van ondoordachte sluitingen van kern- en andere centrales.
     Sinds Fukushima en het stilleggen van de kerncentrales, de zgz 'Energiewende', is de elektriciteitsprijs in Duitsland met 8% gestegen en is ze de hoogste in de E.U. Dit ondanks het feit dat Duitsland enorm veel geïnvesteerd heeft in groene energie: in windparken in het noorden en in zonnecellen in het zuiden van het land. Ondertussen is gebleken dat er daarbij heel wat problemen gerezen zijn, waarvan men vroeger niet eens het bestaan vermoedde. Wind- en zonne-energie kan nl niet worden opgeslagen en moet - bij overbelasting - vervoerd worden. Dat hebben wij ook in België meegemaakt tijdens het zonnige Pinksterweekeinde. Dit constant verplaatsen van energie is nefast voor het bestaande netwerk. Sinds de sluitingen zijn er in Duitsland alleen al honderden ingrepen nodig geweest om stroompannes te voorkomen. Om dit probleem eens en voor goed op te lossen hebben ze daar nog een tekort aan 3.000 km hoogspanningskabels. Sinds 2009 liggen er plannen klaar voor 1.800 km leidingen, waarvan er tot nu slechts 214 km zijn aangelegd en amper 11 km in gebruik zijn genomen. Dat kost hopen tijd en geld en dat zal in ons land niet anders zijn.
     Als men, zoals gepland door de regering Di Rupo, in 2015 Doel 1 en 2 gaat sluiten, gaat men in Vlaanderen gegarandeerd stroompannes krijgen. De voornaamste reden daartoe is dat momenteel geen zinnig mens in dit land weet te zeggen hoe en wanneer de groene stroom van de windparken in zee tot bij de verbruiker zal geraken. De zgn 'piekcentrales', die problemen zoals die tijdens het Pinksterweekeinde moeten voorkomen, door extra stroom te leveren als het niet waait of er te weinig zonneschijn is, zijn momenteel nog niet eens gepland. In de drie jaar die ons nog scheidt van 2015 is dat nooit meer te realiseren. De energiebedrijven zijn ook niet happig om in ons land nieuwe centrales te bouwen. In de eerste plaats omdat de wetten hier voortdurend veranderen, zodat een zekere, lange termijnplanning onmogelijk is, maar ook omdat gas- en steenkoolcentrales hier niet meer rendabel zijn. Zij moeten nl betalen ter compensatie van de uitstoot van broeikasgassen, daar waar de groene energie gesubsidieerd wordt, waardoor er gewoon niet tegen geconcurreerd kan worden.
     Ondertussen worden de energietekorten in Duitsland opgevangen door import van stroom uit Franse kerncentrales en Poolse steenkoolcentrales en zal het land, ter vervanging van zijn eigen kerncentrales, ook nieuwe steenkoolcentrales moeten laten bouwen. Dat geldt ook voor dit land, al hebben we wel een alternatief: we kunnen ook stroom aankopen in Nederland, dat er teveel heeft (!). En ook daar wordt die gemaakt uit kernenergie...

  23-07-2012, 11:19 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!