NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Dat verdomde pact!
 • Exit Flup Moustache
 • De actiedag
 • De Europese politieke puinhoop
 • De klimaat heisa
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  22-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgische verdwijngat

   

     In Brazilië is er ergens een verdwijngat ontstaan waarin huizen en auto's spoorloos verdwijnen. Wij hebben ook zoiets hier, maar bij ons zit dat gat in de begroting.

     Net de op de dag dat de Europese ministers van Financiën België van het strafbankje hadden gehaald omdat het land zijn tekort op de begroting weer volgens de Europese doelstellingen zou hebben bijgewerkt, komt het bericht dat er een gat van bijna twee miljard euro zit in diezelfde (federale) begroting. E.e.a. zou te maken hebben met mindere inkomsten op gebied van btw en belastingen, hetgeen mogelijk is. Als men ziet hoeveel bedrijven er dit jaar al zijn gestopt of vertrokken, hoeveel jobs er verloren zijn gegaan voor zover ze al niet geherstructureerd werden, is het logisch dat er ook minder belasting betaald zal worden. Toch houdt het daarbij niet op.

     Dat bericht van het nieuwste gat in de begroting, waar die zo’n half procent extra tekort heeft, komt van een zeker monitoringcomité en dat op minder dan één maand na de verkiezingen. De kans is groot dat ze dat verhaal daar ook al kenden vóór 25 mei, er rekening mee houdend dat de regering Di Rupo in april nog een minibegrotingscontrole had gehouden. Het is dan ook helemaal niet denkbeeldig dat men het met opzet stil heeft gehouden om de oppositiepartijen geen extra munitie te geven tijdens de verkiezingscampagne. Als men weet dat zelfs ons Rekenhof vol figuren zit die hun job te danken hebben aan hun partijkaart, dat zal dat bij dit monitoringcomité waarschijnlijk niet veel anders zijn.

     Zaak is nu dat dat extra tekort van 1,9 miljard dit jaar nog moet worden bijgepast, iets wat feitelijk ook zou kunnen gebeuren door een regering in lopende zaken. Met een premier die zich al volop engageert in de discussies omtrent de vorming van de nieuwe regering, zal dat moeilijk kunnen zonder onpartijdig te zijn. Buiten het nu bijkomende bedrag, moeten er de eerste drie jaren telkens 8 miljard bij gevonden worden om de Europese doelstelling van 1,1% te kunnen halen. Zoals ik al eens geschreven heb, ziet het er naar uit dat de nieuwe federale regering, als ze er al komt, een vergiftigd geschenk zou kunnen worden voor de 'gelukkige' die ze erft van Di Pippo…

   

  22-06-2014, 00:17 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (5)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (29 Stemmen)
  21-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoorzender Di Pippo

   

     Nog vóór de verkiezingen van 25 mei stelde Bart De Wever al, dat er eerst een Vlaamse deelregering moest gevormd worden, die dan, samen met een eveneens gevormde Waalse regering, moest onderhandelen om de nieuwe federale regering samen te stellen. Een eerste stap naar zijn confederatie, waarbij dus niet de partijen maar de deelregeringen zouden uitmaken wat ze nog samen zouden doen. Vlak na de verkiezingen vertelden zowel de PS als CD&V dat het juist andersom moest: eerst een federale regering, dan de deelregeringen. Nadat De Wever, als voorzitter van de grootste partij van dit land, de informatieopdracht kreeg om te trachten een federale regering te vormen, werd hij koud gepakt door CDH en PS, die ondanks hun zgz voorkeur voor het federale niveau, al een akkoord gemaakt hadden om samen een nieuwe Waalse deelregering op poten te zetten. Toen CD&V en N-VA de volgende dag hetzelfde deden op Vlaams niveau, was de geest van de confederatie weer helemaal terug en zouden er zgz parallelle besprekingen op de twee niveaus gemaakt kunnen worden.

     De PS scheen zich plots niet meer te interesseren in de federale regering en was zelfs bereid CDH carte blanche te geven om een politieke spreidstand uit te voeren: regionaal in een centrumlinkse regering en federaal in een centrumrechtse. De reden daarvoor zou het feit zijn dat de Waalse socialisten ook niet dom zijn en gezien zouden hebben dat er met een volgende federale regering weinig eer te rapen zal vallen omwille van de vele besparingen die er nodig zullen zijn, de vele extra miljarden die zullen moeten gevonden worden en het feit dat de PS in Wallonië nu een opkomende partij op haar linkerflank moet tolereren, een partij die haar al een paar zetels heeft afgepakt.

     Nu komt Di Pippo eergisteren op de RTBf verklaren dat hij met zijn partij toch ook in de federale regering wil zitten, maar dan zonder de N-VA. M.a.w. hij wil terug naar een tripartite, met de zes partijen uit zijn aftredende regering, die – ondanks Di Pipo’s juichkreten - in de laatste verkiezingen zo goed als niets gewonnen hadden*. Het valt nog af te wachten in hoever dit blufpoker is, maar als er een kern van waarheid in zou zitten, dan zie ik niet in waarom Bart De Wever volgende woensdag met zijn informatiepoging verder zou moeten gaan. Vlak na de verkiezingen hadden enkele Franstalige politici al smalend gezegd dat ze De Wever eerst enkele rondjes zouden laten draaien en het lijkt erop dat dit wel eens het geval zou kunnen zijn. Vraag is wel of en wanneer die tripartite er dan zal komen en in hoeverre CD&V bereid zal zijn federaal te regeren met een Vlaamse oppositie die er alleen maar sterker op geworden is. Ondertussen zou het wel verstandig zijn plankgas verder te werken aan een Vlaamse deelregering die daarna alleen nog bereid zal zijn vanuit die samenstelling over het federale te willen praten. In feite het discours dat De Wever al heeft voorgesteld vóór 25 mei. En zo is de cirkel rond. Een alternatief zal er dan immers niet meer zijn en 451 dagen lijkt dan een record dat federaal kan gebroken worden.

   

   

  * Als alleen de uitslag van de federale verkiezingen in acht wordt genomen hebben de zes partijen van de tripartite inderdaad een flinterdunne vooruitgang gemaakt, waardoor ze nu ook in Vlaanderen een even flinterdunne meerderheid zouden hebben. Als we echter de drie verkiezingen van 25 mei samen bekijken, is er maar één partij van die zes die echt vooruitgang heeft geboekt en dat is de MR. Di Pippo’s PS ging bijna 9% achteruit.

  21-06-2014, 08:40 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (5)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  20-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro blues

   

       In het Europese parlement zijn de verschillende fracties al sinds 26 mei druk bezig om zich zoveel mogelijk te groeperen om op die manier zo groot mogelijk te worden, wat meer macht en – vooral – meer geld en politieke jobs betekent. Ondanks nogal wat tegenkanting, is het vrijwel zeker dat de eerder saaie Luxemburger (zijn er andere?) Juncker (EVP) toch voorzitter van de Europese Commissie zal worden, terwijl de socialist Martin Schulz meer dan waarschijnlijk zijn oude job als voorzitter van het Europese parlement zal behouden. Dat maakt dat ‘onze’ Verhofstadt naar die functies kan fluiten, hoe erg hij ze ook ambieerde. Erger nog, waarschijnlijk blijft zijn liberale fractie niet eens meer de derde grootste in het E.U.-halfrond. Hij had nl gehoopt dat christendemocraten en socialisten genoeg stemmen zouden verliezen om dan verplicht te worden een derde partij (de zijne) erbij te nemen om de meerderheid te kunnen behouden. Dat is faliekant uitgevallen, omdat heel wat liberale partijen in de Europese verkiezingen nog meer zetels verloren hebben. Van de nood een deugd makend, probeerde de herenboer uit Umbrië met de riante bijverdiensten, dan maar de schade te beperken om toch nog iets te vertellen te hebben. Daarbij hoorde ook zijn poging om de 4 verkozen N-VA’ers bij zijn ALDE coalitie in te lijven. Ook dat is nu mislukt, want van de 100 leden van de N-VA partijraad stemden er, juist geteld, 3 (drie!) voor een samengaan met de man die de Vlaamsnationalisten al jaren schoffeert, hierin trouwens regelmatig bijgestaan door de “heer’ Karel De Gucht en baas Ganzendonck Vandenhengel van dezelfde partij. Alsof dat nog niet erg genoeg was, was er die ‘Big Loulou’ van de Waalse blauwen, die dreigde uit Verhofstadts Europese fractie te stappen als de N-VA erbij kwam. Dat dreigement was ondertussen wel ingetrokken, maar de oude Michel was toch blijven tegenstemmen. Nogal wiedes dat de N-VA van die boeren geen eieren meer wou en nu zit Verhofstadt met de gebakken peren, waardoor hij van grote arremoede aan het proberen is enkele Roemeense verkozenen te lijmen, voor zijn ‘Verenigde Staten van Europa’.

     De N-VA’ers hebben ondertussen gekozen voor de ECR fractie, al maakt het weinig uit of ze straks bij de blauwen van ALDE, de conservatieven en hervormers van ECR of bij de Europese groenen zullen behoren. Voor de meeste Vlamingen blijft Europa nog altijd een ver van mijn bed show, waar men eerder wantrouwig tegenover staat o.w.v. de niet altijd geapprecieerde Europese inmenging in eigen zaken. Wat misschien wél zou kunnen meespelen is de vraag in hoever de Vlaamsnationale weigering enige invloed zal hebben op een mogelijke centrumrechtse Belgische federale regeringsvorming, waarbij ook de liberalen mee aan boord moeten gehaald worden.

     Daar weten we volgende week misschien iets meer van. 

    

   

  20-06-2014, 08:41 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
  19-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK intermezzo

   

     De Wever heeft van Flippo dan een derde keer een verlenging van zijn mandaat als informateur gekregen. Of het allemaal veel gaat uitmaken, valt nog te betwijfelen. Misschien kreeg hij dit uitstel o.w.v. de ‘copa do mundo’, waar ook onze koning deze week naartoe trekt. Naar het schijnt met een Airbus van het ABL (Arm Belgisch Leger), een vliegtuig dat normaal ontmijners van datzelfde leger uit Libanon had moeten terugbrengen. Die simpele piotten zullen het nu moeten stellen met een C-130, waarin zo goed als alle comfort ontbreekt, waarin zelfs geen zetels staan en men letterlijk in de touwen hangt. Verschil moet er nu eenmaal zijn, nietwaar?

     Opmerkelijk is ook dat Di Rupo deze keer niét meevliegt met de eerste Coburger en dat heeft niets met het voetbal, maar alles met de politiek te maken. Het ziet er nl steeds meer naar uit dat de PS deze keer niet staat te springen om in een federale regering te stappen en daarom van de vorming van de Waalse deelregering een prioriteit heeft gemaakt. De onmiddellijke negatieve reacties van de partij op het plan tot hervorming van de pensioenen wijst in die richting. Ook weten Di Rupo en Co verdraaid goed dat de mede door hen goedgekeurde zesde staatshervorming nog voor heel wat problemen gaat zorgen, ook voor de volgende federale regering en dat deze laatste verder heel wat onpopulaire maatregelen zal moeten treffen i.v.m. de extra miljarden euro’s die ze zal moeten vinden om de staatsbegroting in evenwicht te houden.

     Er in slagen een centrumrechtse regering te vormen mag dan al een huzarenstukje worden, het lijkt me eerder een vergiftigd geschenk voor De Wever en/of Kris Peeters, mocht deze laatste straks toch federaal premier worden. Dat laatste kan nl alleen als men de CDH mee in die regering krijgt. Lukt dat niet en zou men toch zo’n regeringsploeg kunnen vormen met alleen de MR, dan wordt Didier Reynders eerste minister omdat zijn ‘familie’ dan in die regering het sterkst zal staan. Vraag blijft dan alleen of Open VLD zal mee willen spelen zonder in de Vlaamse regering in te breken, iets waar zowel N-VA als CD&V van huiveren.

     Wordt vervolgd op 25 juni. Dan zit de eerste maand na de verkiezingen er al op. Nog hoeveel te gaan?

   

  19-06-2014, 08:47 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
  18-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pingpingland

   

     De Antwerpse Oosterweelverbinding blijft het nieuws beheersen en tot de verbeelding spreken. Zo werd deze week bekend dat de nieuwe Liefkenshoek spoortunnel klaar is. Door het feit dat er eerst nog uitgebreide testen moeten plaatsvinden, zal het echter duren tot ergens in december alvorens de eerste reguliere goederentreinen erdoor zullen kunnen rijden. In elk geval een hele verbetering voor het treinverkeer van en naar de haven, met een tijdswinst van drie kwartier om van de ene oever van de Schelde naar de andere te rijden. Tegelijkertijd zal het ook een ontlasting zijn voor zowel het goederen- als het passagiersvervoer dat langs de Kennedy-tunnel moet. Het hele nieuwe traject is 16,2 km lang, waarbij een tunnel van 6 km die meteen de langste wordt van dit land. Dat de totale kosten, in 2008 geschat op 765 miljoen euro, hoger zullen oplopen, is geen nieuws meer, maar een constante met werken van die orde. E.e.a. zou te maken hebben met veiligheidsregels en innovaties die er pas de laatste jaren zijn bijgekomen en die extra kosten zullen ten laste van Infrabel komen, terwijl het gros van de rest betaald wordt door privépartners.

     Een heel ander geluid kregen we gisteren te horen in Terzake, waar een reportage over de overkapping van een snelweg dwars door Madrid de schaduwzijde liet zien van eenzelfde project dat hier momenteel door Ringland de hemel wordt in geprezen. Die overkapping werd daar geraamd op anderhalf miljard euro en kostte er tenslotte zo’n tien (10!). Mede als gevolg daarvan stegen de schulden van de ‘Ciudad de Cortes’*, zoals Spanje’s hoofdstad ook wel eens genoemd wordt, van één naar zeven miljard euro en zullen ze daar zeker nog 20 jaar nodig hebben om die te kunnen afbetalen. Voor de groene jongens en meisjes die dat niet erg zullen vinden, omdat Madrid ondertussen het zware verkeer door de stad is kwijtgeraakt, is er nog minder goed nieuws. Dat verkeer zijn ze daar inderdaad kwijt geraakt – door het onder de grond te stoppen - maar de stank der uitlaatgassen niet. Het aantal voertuigen over de ring is flink toegenomen en de uitlaatgassen van die continue verkeersstroom komen via roosters terecht in de bovenop de overkapping aangelegde parken en sportaccommodaties, waardoor gezond wandelen, fietsen en sporten er eigenlijk niet meer bij is. Het fijne stof, weet je wel, waartegen Ademloos en Co zo gekant zijn.

     Hoe het met de Oosterweelverbinding ook zal aflopen, het zal altijd veel geld kosten. Geld dat ergens vandaan zal moeten komen en waarvoor men bereid zal moeten zijn andere zaken in te leveren of extra belasting te betalen. Dat geldt zelfs voor het eventueel opheffen van de Liefkenshoek tol, waarbij het uitkopen van de privé-inbreng ook miljarden zal kosten. Voor het oplossen van het Antwerps verkeersinfarct zal de minst dure oplossing die zijn die het snelst klaar zal zijn, ook als het veel geld zal kosten. De files en het vastlopen van de Ring kosten het land onrechtstreeks ook tientallen miljoenen die niet te recupereren zijn. Meer dan ooit geldt hier het motto ‘L’argent fait la guerre’.       

   

   

  * De ‘Cortes ‘ is het Spaanse parlement (letterlijk: de volksvertegenwoordiging).

  - Nog een mooie uitdrukking ter zake is ‘Madrid: cuatro meses de invierno y ocho meses de infierno’ (vier maanden winter en acht maanden hel),. Als gevolg van het feit dat de stad op een hoogvlakte ligt in het Spaanse binnenland, kan het er ’s winters koud zijn maar de rest van het jaar bloedheet.

   

  18-06-2014, 08:39 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  17-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pensioenhervorming

   

     Het is een publiek geheim dat er in dit land tot nu toe – en dit in tegenstelling tot al onze buurlanden – helemaal niets is gedaan om de steeds groter wordende kosten van de vergrijzing op te vangen. In 1991 waren er nog vier mensen aan de slag voor één gepensioneerde, nu is dat drie geworden en tegen 2060 schat men dat er één gepensioneerde zal zijn voor elke twee werkenden. De pensioenen, die nu al 10% van het totale landsbudget bedragen, zullen tegen 2060 15% bedragen en dan praten we over vele miljarden euro’s, die bij ongewijzigd beleid onbetaalbaar zullen worden.

     Dat ‘helemaal niets’ van hierboven is wel een heel klein beetje overdreven. Ongeveer een jaar geleden vroeg De Croo Jr, als minister van pensioenen, aan een onafhankelijk panel van twaalf experten over de hele zaak een studie te maken. Die studie had er normaal moeten zijn vóór 25 mei, maar kwam zogezegd niet tijdig klaar zodat men ze over de verkiezingen kon tillen, zoals met nog enkele andere probleemgevallen gebeurd is. Het is een turf geworden van liefst 700 bladzijden, die gisteren werd voorgesteld door wat ik maar de woordvoerder van de groep zal noemen: Frankie Vandenbroucke, ex-minister, ex-partijvoorzitter van de SP.a (herinner u zijn voorstel om het Agusta geld te verbranden!) en later door de eigen partij opzij gezet. De man is nu ‘professor sociaal beleid’ aan zowel de KU Leuven als de UA van Antwerpen.

     De kern van het verslag is, dat we met zijn allen langer zullen moeten werken, dat we 42 jaar zullen moeten gewerkt hebben om een volledig pensioen te krijgen en dat de huidige verschillen in de diverse pensioenstelsels (nog zo iets typisch Belgisch) zullen moeten worden weggewerkt. Als dat niét gebeurt tegen pakweg 2030, dan stevent dit land gegarandeerd af op een faillissement, op nóg lagere pensioenen (die zitten nu al onder de Europese armoedegrens), om nog van de kwaliteit ervan niet te spreken. De pensioenhervorming zal op het bord komen van de volgende federale regering, die ook zonder dat al ettelijke extra miljarden euro zal moeten besparen. Waarschijnlijk is informateur De Wever daar nu nog niet eens mee bezig.

     Onnodig te zeggen dat er op het rapport al meteen menige negatieve reactie gekomen is, o.a. vanwege de PS. Toen dat Vandenbroucke in Terzake onder zijn neus geduwd werd, zei die dat het toch maar de regering Di Rupo was, mét de PS, die als eerste een voorzichtige hervorming van de pensioenen had doorgevoerd. Hij vergat er wel bij te zeggen dat vóór het aantreden van Di Rupo de functie van minister van Pensioenen achttien jaar lang in handen was van een socialist, waarbij nooit iets werd verbeterd en dat die mini hervorming bij Di Rupo er gekomen is onder twee Vlaams-liberale ministers (Quicky en Crootje).

     Het is nu maar de vraag, wat de nieuwe regering – mocht die er komen – ermee gaat doen. De voorstellen van de commissie, hoe goed bedoeld ook, zijn immers niet bindend en het gevaar is groot dat er straks weer een nieuwe wet à la belge komt, waarbij de oude wetten nog maar eens zullen worden ‘aangepast’, mét de nodige uitzonderingen en achterpoortjes. Dit i.pl.v. een echte, grondige hervorming zoals de commissie voorstelt. Eén zaak is zeker: langer leven én minder werken wordt voltooid verleden tijd.

   

  17-06-2014, 08:28 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  16-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allah akbar!

   

     In het Middenoosten gaat het van kwaad naar erger en heeft men de indruk dat de moslims elkaar er serieus aan het uitmoorden zijn. Wat begon in Syrië en daar al minstens 150.000 mensenlevens kostte, krijgt nu een vervolg in Irak, waar de ISIS terroristen min of meer op eigen Soennitisch grondgebied opereerden, maar nu de grens met dat van de Sjiieten overschreden hebben, waarbij die laatsten nu ook op hun strepen gaan staan, massaal mobiliseren en waarschijnlijk nog de steun van Iran gaan krijgen. Allemaal in naam van Allah en van die 'verdraagzame' godsdienst. Nu ze het zelf niet meer aankan, vraagt het corrupte regime van Bagdad weer de hulp van de Amerikanen, die ze drie jaar geleden het land hebben uitgezet. Gelukkig is Obama daar, tot nu toe alvast, niet echt op in gegaan en zal hij deze keer wel drie keer nadenken alvorens nog eens Amerikaanse GI’s hun leven te laten riskeren voor dat bedoeïnenvolkje.

     E.e.a. neemt niet weg, dat de Amerikanen de schuld krijgen van de situatie, ook in de westerse media. Dat is trouwens de normale gang van zaken in deze gekke wereld van vandaag. Als de Amerikanen ergens tussenbeide komen, krijgen ze de schuld, als zij niet tussenbeide komen ook. Als de Amerikanen in het Middenoosten één grote fout hebben gemaakt – en daar leest en hoort men bijna niets over – dan was dat tijdens de eerste golfoorlog*, die te rechtvaardigen was na de inval van Saddam Hoessein in Koeweit. Had Bush Sr die oorlog één week langer laten duren, dan was Saddam en zijn regime toen al volledig uitgeschakeld geweest en had men nooit een tweede golfoorlog moeten beginnen. Nu zit men met de gebakken peren en is het alleen maar te hopen dat het oorlogsgeweld zich niet buiten de islamwereld zal verspreiden. Wat ze in hun eigen landen allemaal uitspoken is tenslotte hun eigen zaak, hoe erg ook.

   

  * In werkelijkheid zijn er drie golfoorlogen geweest. De eerste was die tussen Irak en Iran en dat was ook een slachting tussen moslims onderling, maar daar wordt men de dag van vandaag blijkbaar niet graag meer aan herinnerd.

  16-06-2014, 08:48 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (35 Stemmen)
  Archief per week
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!