NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Wordt Groen/Blauw het nieuwe Paars?
 • Politieke poppenkast
 • Waarom confederalisme
 • Di Pippo's 'reconquista'
 • De klimaatspijbelaars
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  15-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De N-VA jobcreatie

   

     Jan Becaus, vroegere nieuwslezer op de VRT en sinds kort met pensioen, wordt gecoöpteerd senator voor N-VA. Hij had ervoor gesolliciteerd en was er goed voor bevonden, ondanks – of misschien dank zij – het feit dat hij vindt dat de senaat beter zou worden afgeschaft. Dat afschaffen staat immers ook op het verlanglijstje van de N-VA. De weinige senatoren, die niet meer verkozen kunnen worden, komen slechts achtmaal per jaar bijeen om, ja, om wat te doen? Het is nu al geweten dat ook die grap geld gaat kosten (men spreekt van zo’n 100 miljoen euro per jaar!) en dat voor een federale regering die, mocht ze er ooit komen, in de eerste plaats zal moeten besparen. Dat afschaffen geldt trouwens ook voor de provincieraden, maar dat wordt vanaf 1 juli een regionale bevoegdheid en komt dus op het Vlaamse bord terecht. Het is trouwens zeer de vraag wat de volgende Vlaamse regering gaat doen met al die nieuwe bevoegdheden die ze op 1 juli erft van de federale en waarvoor niet genoeg geld voorhanden zal zijn. Mede door het feit dat men redelijkerwijs kan aannemen dat de Vlaamse overheid ook zomaar niet alle manieren van werken van de federale gaat kopiëren, wordt het uitkijken hoe e.e.a. zal worden ingevuld. Hier en daar zal er creatief moeten worden voor- en nagedacht.

      Om nog even op Jan Becaus terug te komen, is het wel duidelijk dat heel wat mensen met een publieke functie Vlaamser zijn dan men op het eerste zicht zou denken. Jan is de zoveelste bekende Vlaming die zich officieel tot het N-VA gedachtengoed bekent, na o.m. Johan Van Overtveldt en Peter De Roover. Zonder Jan Briers Jr te vergeten die toch ook vrij onverwachts via de N-VA in de politiek bekend raakte. Becaus schrijft sinds zijn pensionering een wekelijkse column in Kerk & Leven (bijna 300.000 abonnees). Ook Pol Van den Driessche wordt door de N-VA gecoöpteerd, maar dat was geen verrassing voor iemand die al de communicatieadviseur van de partij was en op 25 mei nipt geen zetel behaalde. Altijd beter zo dan te moeten hopen op een hertelling van de stemmen, zoals Tobbackske.

    

  15-06-2014, 00:17 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (6)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
  14-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wettelijk electoraal gefoefel

   

     De SP.a heeft niet veel redenen om in het nieuws te komen na de magere verkiezingsuitslag van 25 mei. Toch slaagde Bruno Tobback erin deze week de aandacht op zijn partij (of wat ervan over blijft) te vestigen door te eisen dat de stemmen in Vlaams Brabant zouden herteld worden. Hij meent – misschien zelfs terecht – dat er enkele onregelmatigheden zijn gebeurd, waardoor zijn partij mogelijks een zetel heeft verloren (het verschil was 67 stemmen) ten koste van de enig verkozene Franstalige, die – laten we eerlijk zijn – als eenzaat in het Vlaamse parlement weinig kan komen doen. Eigen volk eerst, zouden we zeggen, al zal Tobbackske dat zo wel niet geïnterpreteerd hebben.

     Raar genoeg gebeurde er deze week iets identiek in het Waalse parlement. Daar eiste de winnaar van de verkiezingen, de MR, een hertelling van de stemmen in Charleroi en van de voorkeurstemmen in Brussel. In Charleroi zou het om 21.000 stemmen gaan en in Brussel duurde het bijna twee volle dagen vóór de voorkeurstemmen bekend werden gemaakt. Door de klacht van de MR diende de eedaflegging van dat parlement met drie dagen te worden uitgesteld. Daar is tenslotte een einde aan gekomen, nadat een meerderheid van de nieuwe Waalse volksvertegenwoordiging de verkiezingen had goedgekeurd.*

     Dat laatste leest u inderdaad goed. De uitslag van de verkiezingen wordt in dit land nl pas officieel, als ze door de parlementen worden goedgekeurd. In feite hebben we dat al eens meegemaakt toen de federale verkiezingen wegens de affaire B-H/V niet meer wettelijk waren. Eens na de verkiezingen goedgekeurd, wordt onwettig hier dan wettig. M.a.w. men neemt hier een loopje met de democratie en dat gebeurt niet alleen in Wallonië. Zo moet Tobback Jr ook wachten op een goed- of afkeuring van de hertelling van de stemmen in Vlaams Brabant door het nieuwe Vlaamse parlement, dat hem eventueel ook wandelen kan sturen. Mocht het VB voor zo’n hertelling gevraagd hebben, dan kenden we de uitslag al.

   

  * In het Waals parlement is drie dagen hevig gedebatteerd tussen de MR, die van de gewestelijke regeringsdeelname werd uitgesloten en de CDH, die samen met de PS wél meedoet. Laten dat nu uitgerekend de twee partijen zijn die De Wever zou willen samenbrengen in zijn centrumrechtse federale regering…

  14-06-2014, 09:17 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
  13-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sper idioterie

   

     Voor wie het nog niet zou weten: we zitten weer in een sperperiode. Dat is de maand die de koopjesmaand vooraf gaat. Net zoals bv de index, is dit een zuiver Belgisch product dat nergens anders bestaat. In de sperperiode mag men niet verkopen met kortingen en zelfs die kortingen niet aankondigen. Niet officieel althans, want het zou geen Belgisch product zijn, als er niet de nodige uitzonderingen en achterpoortjes aan vast zaten. Wie bv aan koppelverkoop doet, ttz twee verschillende artikelen uit dezelfde winkel samen verkoopt, mag daarvoor wél een korting geven en ze zelfs afficheren (maar dan duidelijk als koppelverkoop). Er is trouwens nog een tweede sluiproute, die van de ‘fluisterkortingen’, waarbij nergens iets geafficheerd wordt, maar binnen in de winkel of aan de kassa de kortingen mondeling gefluisterd worden. Het fluisterkoor uit Madama Butterfly is er niets tegen! De hele maand door worden duurbetaalde inspecteurs op pad gestuurd om eventuele overtredingen vast te stellen en de overtreders zouden daarvoor beboet worden. Dat is althans de theorie.

     De praktijk is lichtjes anders. Zo is er de kledingketen ZEB die al járen de wet van de sperperiode met opzet overtreedt en zich van die hele rompslomp geen moer aantrekt. De firma is daarvoor al zeven maal op overtreding betrapt en heeft daar evenveel keren een boete voor gekregen. Die boete werd nooit betaald, waarna er een gerechtelijke procedure volgde die ZEB al iedere keer gewonnen heeft (er zijn nog wel twee zaken hangende, wegens het feit dat de overheid daarvoor in beroep ging). De hele zaak doet zo’n beetje denken aan onze kieswet, waarbij elke Belg verplicht wordt te gaan kiezen, maar niet gestraft wordt als hij dat niét doet. Kafka ten voeten uit. ZEB gaat nu zelfs in de tegenaanval, door zijn 300.000 (!) klanten via een filmpje op internet aan te sporen een petitie tegen de sperperiode te ondertekenen. De keten rekent hierbij op 50.000 handtekeningen*.

     Daar dit idiote systeem elders niet bestaat, komt daar nog bij dat mensen uit de grensstreken met Nederland en Frankrijk, die grens oversteken en daar gaan kopen om eventueel nu al van de zomerkoopjes te kunnen profiteren. Zeker dit jaar, met zijn vroege zomerse temperaturen, zijn heel wat mensen niet zinnens nog drie tot vier weken te wachten om zaken te kopen die men nu kan gebruiken, maar over een maand misschien niet meer, mocht het eens een rotzomer worden. Ikzelf maak dat hier ook mee in de Noorderkempen, waar heel wat mensen sneller in Eindhoven raken dan in Antwerpen. Niet omdat ze er dichter bij zouden wonen, gewoon omdat ze richting Eindhoven niet het gevaar lopen ergens in een verkeerchaos rond de koekenstad (al dan niet op de Ring) terecht te komen. Men hoeft zelfs niet eens tot Eindhoven te rijden, want de grens is zo nabij dat men ook in de eerste dorpen voorbij de grens bij Turnhout zijn goesting kan vinden. In Baarle-Nassau bv, waar men daar handig op in speelt, overheersen auto’s met Belgische kentekens het straatbeeld.

     Waar zijn wij in dit landje toch allemaal mee bezig?

   

  * Voor de aficionados: sperperiodeprotest.be

  13-06-2014, 00:26 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (35 Stemmen)
  12-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK, dag 1

   

     Wat hebben de huidige Belgische politiek en het wereldkampioenschap voetbal met elkaar gemeen? Wel, dat men er veel over kan schrijven, maar dat in de eerste plaats giswerk blijft en er weinig zekerheid is over de afloop.

     Voor wat de regeringsvorming(en) betreft, zaten de media er in elk geval tot nu toe flink naast. Ook de zgz wetstraat specialisten werden koud gepakt, toen eerst bleek dat PS en CDH al een akkoord hadden over de Waalse en Brusselse nieuwe regeringsformatie en de dag daarop hetzelfde gebeurde met CD&V en N-VA in Vlaanderen. De artikels ter zake die begin vorige week in de kranten verschenen, konden meteen de papiermand en/of de versnipperaar in. Zelfs nu men enige zekerheid heeft, weet men in de verste verte nog niet hoe het gaat aflopen, zeker niet voor wat het federale niveau betreft. De groenen zijn de meest waarschijnlijk slachtoffers*, terwijl het nog altijd koffiedik kijken blijft voor wat MR en CDH in petto hebben. Vooral naar de evolutie bij de ex-christendemocraten, wordt het uitkijken. Deel uitmaken van een centrumlinkse deelregering én een centrumrechtse federale – áls er al iets van zou komen – wordt een politiek huzarenstukje. Gelukkig is er nog een Bart De Wever, die de ‘specialisten’ vorige week al voorbarig hadden afgeschreven, maar waarvan men nog altijd niet weet waar zijn grenzen liggen. Dat hij al zover gevorderd is, is op zich al een prestatie waar weinigen in geloofden. Bij CDH zou Madame Milnjet ermee akkoord kunnen gaan federaal mee te doen als zij er maar weer bij zou zijn en voor de MR is het kiezen tussen x-aantal ministerposten (kan gaan tot 7!) of voor 5 jaar de politieke woestijn in. Er zijn al moeilijkere dilemma’s geweest.

     Voor wat het wereldkampioenschap voetbal betreft, dat vandaag begint, zal men al blij zijn als dat in Brazilië ook buiten de stadions goed afloopt. De tijd dat men de BRIC landen als voorbeelden van de vooruitgang bestempelde, ligt ondertussen ook achter ons. Een massale aanwezigheid van politietroepen en militairen is nu ook precies niet wat men verwacht van een sport, die men wel eens een feest durfde te noemen…

   

  * SP.a speelt waarschijnlijk ook niet meer mee, buiten dan een troostprijs in Brussel, waar ze de plaats van de geklopte groenen mogen overnemen. Op die manier geraakt Vlaanderen ook van Smetje vanaf, de overbodige Brusselaar op Onderwijs in de Vlaamse deelregering.

    

   

  12-06-2014, 00:14 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (35 Stemmen)
  11-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie haar geen geweld aandoet

   

     Met alle discussies die er deze week nog zullen plaats vinden over de politiek op alle niveaus en de voetbalgekte die er alleen maar erger op zal worden eens dat het Braziliaanse circus van start zal gaan, nu eens iets anders om over te schrijven: het taalgebruik van voornamelijk onze sportreporters, waarvan men zich soms wel eens kan afvragen of die ooit wel eens enige taallessen hebben gekregen, zowel voor hun Nederlands als voor de begrippen in vreemde talen. Dat laatste lijkt misschien niet zo evident, maar van iemand die bv regelmatig over buitenlandse sportevenementen en sporters moet rapporteren, mag men toch wel verwachten dat hij van enkele andere Europese talen enige begrippen zou hebben.

     Raar genoeg komt mijn eerste voorbeeld niét uit de sport, maar uit de politiek (men zal later zien waarom): ‘politici’. Dit woord dient uitgesproken te worden als ‘politisi’, terwijl heel wat reporters, maar ook politiekers – ministers inbegrepen – het steeds hebben over ‘politisji’. Voor het woord ‘cel’ zeggen we toch ook niet ‘sjel’, of ‘sjinema’ voor ‘cinema. Blijkbaar weten sommigen met de uitspraak van de ‘c’ geen blijf.

     Het recentste geval voor wat die ‘c’ betreft, komt uit de Formula 1, waar ze te maken krijgen met een nieuwe superster, die Daniel Ricciardo heet. Een Australiër, maar met een Italiaanse achternaam. De man stond dit jaar al enkele keren op het podium en won vorig weekeinde zijn eerste grote prijs, die van Canada. Zijn achternaam zou men ‘Ritsjardo’ moeten uitspreken, maar op onze Tv-zenders wordt dat steeds ‘Rikkardo’. Dat terwijl in zowat alle bekende talen een ‘c’ gevolgd door een ‘i’ of een ‘e’ nooit als ‘k’ wordt uitgesproken.

     Een andere klassieke foute uitspraak maken we mee met de Spaanse ‘ll’, die in grammaticaal Spaans moet worden uitgesproken als ‘lj’. Dus ‘Sevilja’ en niet ‘Sevija’, zoals men overal hoort. Die laatste uitspraak is gewoon een na-apen van de Fransen, die inderdaad een dubbele ‘l’ als ‘j’ uitspreken en ‘Sevije’ zeggen, maar dat is dan de Franse vertaling. Er loopt daar in een van de Spaanse topclubs zelfs een speler mee die Villa heet en wiens naam hier dan ‘Vija’ wordt. Klinkt zo’n beetje als het Italiaanse ‘Via’ (weg ermee!).

     Ik kan best begrijpen dat ook van sportreporters niet kan geëist worden dat ze polyglotten zijn, maar een paar essentiële begrippen voor termen die in hun reportages veelvuldig voorkomen, zou toch wel moeten kunnen. Dat daar vanuit de TV-directies niet op gereageerd wordt, pleit ook al niet voor het taalniveau ervan…

   

  11-06-2014, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
  10-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'goede' Belgen

    Het interessantste artikel dat ik dit weekeinde in de media tegenkwam, was van de hand van Bart Maddens, een eerder linksgezinde flamingant, lid van de Gravensteengroep en politicoloog aan de KU Leuven. De actie van PS en CDH om eerst een Waalse deelregering te vormen i.pl.v. een federale, terwijl ze eerst gezegd hadden het tegenovergestelde te doen, leidde Maddens ertoe eens in de geschiedenis terug te kijken. In tegenstelling tot de algemeen geldende opvatting blijkt nl dat niet de Vlamingen, maar de francofonen de grootste onruststokers te zijn, die het Belgische belang aan hun laars hebben gelapt als het hen niet uit kwam. Iets wat ik trouwens ook reeds meermaals geschreven heb in deze rubriek, maar zo hoort men het ook eens van iemand anders en niet van de eerste de beste.

     In het begin van de vorige eeuw hebben de francofonen zich verzet tegen een algemene tweetaligheid van dit land. Daardoor ging de Vlaamse meerderheid als reactie op haar strepen staan en werd de tweeledigheid tenslotte toch een feit, niet alleen voor wat de taal betrof, maar ook o.m. voor de latere federalisering van het land.
      Bij de agglomeratieverkiezingen van 1971 lieten de Franstalige partijen een aantal nep-Vlamingen verkiezen op Franstalige lijsten, waardoor de garanties voor de Vlaamse minderheid dode letter bleven. Als reactie daarop verkregen de Vlamingen in 1989 de volledige taalgesplitste verkiezingen.

     Het waren de Walen die in de jaren zeventig de gewestvorming er wilden doordrukken i.pl.v. de voorrang te geven aan een toen broodnodig economisch herstelbeleid. Het gevolg was tien jaar wanbeheer. Na het mislukken van het Egmontpact was het de 'gerecupereerde' Waal André Cools (nota bene: zoon van een Kempische mijnwerker) die de stekker uit de toen nog unitaire socialistische partij (de BSP) getrokken heeft*.

     Tegen de Belgische grondwet in besloten de Walen de weigering van een uitvoerlicentie van wapens aan Saoedi Arabië te negeren. De discussie over de zgz 'institutionele atoombom' van Flup Moustache gaf de aanleiding tot de vijf resoluties van het Vlaamse parlement.

     De huidige beslissing van PS en CDH om - tegen hun eigen vroegere eisen in - toch eerst een Waalse deelregering te vormen i.pl.v. eerst een federale, ligt dan ook volledig in de lijn van bovenstaande Franstalige initiatieven. De reactie op dergelijke chantage liet nu echter niet op zich wachten. De meerderheid van de Vlamingen laat zich de dag van vandaag niet meer de kaas van haar brood halen. Hoe het verder moet, vernemen we misschien deze week, maar dat er ooit een confederalisme komt, staat als een paal boven water. In Wallonië bestaat ze al!

  ---

  * De BSP was de laatste van de traditionele partijen die zich opsplitste. Vandaag de dag hebben we in dit land nog twee zgz unitaire partijen: de communisten van de PvdA en de Groenen. In het licht daarvan is het meer dan duidelijk dat groene Wouter Van Besien zich belachelijk maakt door te stellen dat zijn partij, die in feite maar de vleugel is van een partij, vier zetels heeft gewonnen, terwijl de andere (Waalse) vleugel van dezelfde partij er tien van de veertien verloren heeft. Samengeteld betekent dat zes zetels verlies voor de unitaire groenen en hoegenaamd geen reden om ergens mee uit te pakken, laat staan mee te regeren.

    

  10-06-2014, 09:14 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (38 Stemmen)
  09-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vergiftigd federaal geschenk

   

     De PS heeft in de eerste plaats voor Wallonië gekozen, omdat – zoals ik al schreef – de deelregeringen door de zesde staatshervorming over veel meer geld zullen kunnen beschikken (om in PS-stijl lekker te kunnen uitgeven, zonder te investeren), maar ook omdat ze de macht in haar regio wil consolideren nu er daar gevaar dreigt vanuit de communistische linkervleugel. Er is echter nog een derde reden: de federale schulden. Wat terecht gesuggereerd wordt door onze vriend Filips in zijn reactie van gisteren. De PS hoopt inderdaad dat het de Vlamingen (én de MR) zullen zijn die de putten zullen vullen op kosten van o.m. de regio’s.

      Wie Di Rupo gaat opvolgen zal nl te maken krijgen met een hoop financiële problemen, die er al waren én daarbij nog een deel dat er aan komt. Zo heeft Luc Coene, de gouverneur van de Nationale Bank, al laten weten dat de overheid de volgende vier jaar 14 miljard euro extra zal moeten besparen. Europa van zijn kant wil van België nog een kleine 2 miljard extra zien vóór het einde van dit jaar. Zelfs het uitwerken (de zgz ‘implementatie’) van de zesde staatshervorming wordt een mission impossible in zowel Wallonië als in Brussel, de twee armoedige regio’s van Belgenland. Die hebben daar nl niet de middelen voor, terwijl zelfs het zgz ‘rijke’ Vlaanderen tegen die tijd zal opkijken naar een tekort van méér dan één miljard. Als grootste aandeelhouder van BNP Paribas heeft België sinds februari al een miljard euro aan beurswaarde verspeeld en kan het nog erger worden. Als de Amerikaanse boete een feit wordt, komt daar nog zo’n 200 miljoen bij. Als die boete te hoog wordt, volgt er waarschijnlijk een kapitaalsverhoging, waarbij België weer gaat verliezen, omdat het ofwel met vers geld zal moeten komen, ofwel zijn aandeel verder zal zien verwateren.

     Kortom, wie de volgende Belgische federale regering erft, zal zwarte sneeuw zien en beslissingen moeten nemen, waarbij het strikte monetair beleid van Dehaene eind vorige eeuw kinderspel was. Niemand zal dan ook staan te springen om die failliete boel over te nemen, tenzij misschien de liberalen, die anders helemaal uit de boot dreigen te vallen. Maar ook voor hen zal het dan niet meer volstaan ‘vleugels te hebben’ en ‘goesting in de toekomst’.

   

  09-06-2014, 00:12 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (34 Stemmen)
  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!