NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Dat verdomde pact!
 • Exit Flup Moustache
 • De actiedag
 • De Europese politieke puinhoop
 • De klimaat heisa
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  19-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaarsmoeheid
  Het politiek debat sleept zich naar het nieuwe jaar. De Kerstvakantie, het aanhoudende winter wonderlandweer en de gezondheidstoestand van mama Vande Lanotte zorgen ervoor dat de gesprekken van de laatste kans weer eens worden uitgesteld. Dat van mama Vande Lanotte bedoel ik absoluut niet denigrerend. Johan doet daar wat hij moet doen vanuit zijn eigen standpunt. Dat er ondertussen niets meer gebeurt, zoals ook het vorige weekeinde al het geval was, komt - zoals ik al meldde in mijn blog van 11/12 ("Belastingkrediet of strip rate?") - omdat Vande Lanotte het allemaal zo ingewikkeld heeft gemaakt dat men er zonder hem zeker niet meer uit geraakt. Dit land besturen zoals het nu is blijkt steeds ingewikkelder te worden, terwijl het tegenovergestelde vereist zou zijn.
  Gelukkig was er nog dat voorzitterschap van de E.U. waarvoor Leterme met zijn regering van lopende zaken alle lof heeft gekregen. Verdiend, dat wel, maar ook logisch: ze had niets anders te doen. Het zou erg geweest zijn, mocht ze er een potje van gemaakt hebben. Bovendien heeft een Belgische regering in Europa steeds het thuisvoordeel en kan ze dus steeds meer doen dan wanneer men telkens op verplaatsing moet.
  Leterme's partij zal alle steun kunnen gebruiken. Uit een enquête van TNS-Dimarso, gepubliceerd in Knack, blijkt immers dat CD&V nog altijd achteruit blijft gaan. Misschien brengt een nieuw kartel straks toch weer het soelaas dat ze daar zullen nodig hebben. In dat geval zouden de tsjeven er echter best aan doen wat minder Belgisch uit de hoek te komen. Wat meer Kris Peeters en wat minder Steven Vanackere bv. Met de unitaire uitspraken van deze laatste zal de partij het zeker niet redden.

  19-12-2010, 11:02 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (85 Stemmen)
  18-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen, groener, groenst
  "Join the navy and see the world", was lang een klassieker, maar heeft tegenwoordig veel van zijn exclusiviteit verloren. Als men de dag van vandaag ergens een topfunctie in e.o.a. milieubeweging kan bemachtigen, reist men ook de wereld rond. Tokyo, Rio, Jakarta, Kopenhagen, Cancún, niet mis als ge daarheen kunt reizen op kosten van Honoré Gepluimd. En volgend jaar wordt het Durban, Zuid-Afrika.
  Brengt al dat topvergaderen ook iets op? Natuurlijk. In Cancún is men  het nl eens geworden, dat men verder praat. Wij waren er trouwens goed vertegenwoordigd, met op kop ons Schauwvliegje in haar functie van voorzitster van dienst van de E.U. Daarenboven waren er in Cancún nog drie Belgische ministers plus een honderdtal andere genodigden die vonden dat ze erbij moesten zijn. Cancún is trouwens een prachtige toeristische streek. Mijn jongste dochter bracht er haar wittebroodsweken door. Dat de ecologische voetafdruk, waarmee de modale burger regelmatig om de oren geslagen wordt, daar voor de groene jongens en meisjes erg negatief is uitgevallen, moeten we erbij nemen. Zoals die Franse troonpretendent ooit zei: "Paris vaut bien une messe".
  Schauwvliegje wist na afloop van het congres nog te vertellen "dat er voor Vlaanderen niets zal veranderen". De vraag is dan ook wat die hele milieumeute daar ging doen. Wat Schauwvliegje zei, klopt trouwens niet eens. Deze week stond nog in de kranten dat de federale Belgische bijdrage in twee jaar tijd verdubbeld is en dat we dit grotendeels te danken hebben aan de groene stroomfactuur. In mijn blog van 21 november stelde ik al dat we ons nog blauw gaan betalen aan die groene stroom. Dat was toen i.v.m. het feit dat Electrabel voor het ombouwen van een steenkoolcentrale naar biomassa de volgende zeven jaar 100 miljoen euro per jaar zal beuren van de overheid. Voeg daarbij de verschrikkelijk grote kosten voor het bouwen van die windmolenparken op zee en de subsidies voor de zonnepanelen, allemaal kosten die op de rug van de verbruiker zullen geschoven worden, en men kan zich een idee vormen van wat dat hele groene gebeuren ons zal kosten.
  Bij die verhoging van de federale energiebijdrage zit trouwens nog een kantekening. De zeer grote industriële energieverbruikers zullen er niet veel van merken, omdat hun bijdrage al jaren geplafonneerd is. De grote slachtoffers zullen de KMO's zijn, die "toevallig" de ruggengraat vormen van de Vlaamse tewerkstelling. Moet toch weer eens lukken, hé!

  18-12-2010, 10:52 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (115 Stemmen)
  17-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dem Spiegel vorbei
  De storm over De Wevers uitspraak i.v.m. België als de zieke man van Europa is verbazend snel gaan liggen. Alras bleek immers, dat het niet de eerste keer was dat Bart zoiets gezegd had en dat het niet alleen door hem verteld werd. Als zoiets in een gezaghebbend weekblad komt te staan, is er natuurlijk veel meer aandacht, maar al bij al blijken er nog niet teveel daarvoor hun slaap te hebben gelaten. Bij de aan de gang zijnde onderhandelingen werd er zelfs niet meer over gesproken, een reden te meer om vast te stellen dat het er allemaal om te doen was De Wever in een slecht daglicht te stellen en niets meer. Dat ook CD&V er nog eens in getrapt is, is pijnlijk voor een partij die terug uit het dal moet kruipen. Zelfs de linksgezinde hoofdredacteur van het Waalse "Journal du Mardi", gaf gisteren - in een column in De Standaard - toe dat De Wever fundamenteel de waarheid spreekt. "Een land waar al drie jaar niet echt meer geregeerd wordt en waar men na zes maanden geen nieuwe regering vindt om de problemen op te lossen, is inderdaad ziek", zegt hij. Zo hoort men het ook eens uit een andere hoek.
  Vande La is ondertussen weer vertrokken voor een trein besprekingen. De man, die er vroeger niet in slaagde het ABX-dossier uit te klaren, het zilverfonds gestalte te geven en de paarse budgetten in evenwicht te houden (tenzij door loense sale-and-lease back operaties), is ondertussen al twee maanden bezig om het ondoenbare doenbaar te maken.
  Niet het artikel van De Wever, maar de internationale muntsituatie, de torenhoge staatsschuld van dit land en de onwil van de linksen, PS en CDH op kop, om ook maar iets te verbeteren aan de bestaande spelregels, maken dat er ook na meer dan twee maanden geen heil te verwachten is van de ti-ta-tovenaar uit Oostende.
  Ze zouden misschien beter eens het boek "De ordelijke opdeling van België" ter hand namen. Niet dat alles wat daarin staat evangelie is (ik ben er volop mee bezig), maar Annemans en Utzi hebben in elk geval meer dan hun best gedaan om een geloofwaardig verhaal te schrijven dat bovendien uiterst gedocumenteerd is. Zeker in vergelijking met het Wetstraat geklungel van de laatste maanden, is het een verademing.

  17-12-2010, 10:46 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (148 Stemmen)
  16-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guvaal 2000
  "De tijd vliedt snel, gebruik hem wel". Dat heb ik dan ook gedaan en deze blog is het nummer 2.000 sinds ik ermee begonnen ben, op 13 april 2005. Vanaf 5 februari 2006 heb ik er elke dag een geschreven, zonder ook maar één dag over te slaan. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar ik probeer het vol te houden. Nieuws is er altijd genoeg, het probleem is het zo te brengen dat er wat originaliteit in zit of ik tenminste mijn zicht op de zaak kan geven.
  Aan diegenen die niet akkoord zijn met wat ik schrijf - die zijn er genoeg - kan ik zeggen, dat ik daarmee geen problemen heb. Zolang het gesprek kan gevoerd worden op een geciviliseerde manier. Niet met schelden of elkaar belachelijk trachten te maken. Daar ga ik niet op in. Daarbij wil ik trouwens nog eens benadrukken dat ik aan geen enkele partij gebonden ben. Ik heb nooit een partijkaart gehad en ben nooit lid geweest van een politieke of syndicale beweging, ondanks het feit dat ik tot mijn 65ste heb gewerkt. De weinige keren dat ik vakbonden of politici had kunnen gebruiken, kon ik er trouwens niet op rekenen.
  Ik ben Vlaams nationalist, zoals trouwens het overgrote deel van mijn familie. Wij zijn dat geworden nadat we - totaal onschuldig - het slachtoffer geworden zijn van de gewetenloze repressie van na de Tweede Wereldoorlog die vooral gevoerd werd door mensen die meestal zelf tijdens de oorlog nergens te zien waren en die pas na de oorlog verzetshelden werden met het klare doel zich op die manier te verrijken op de rug van hun medemensen. Wij hebben later dan ook gestemd voor Herman Wagemans, daarna voor de Volksunie en daarna voor het Vlaams Blok/Belang. Dat laatste doen we nog steeds en zullen we blijven doen zolang de andere partijen in Vlaanderen het cordon sanitair blijven toepassen. Ik ben nl democraat en vind dat iedere partij die mag deelnemen aan de verkiezingen, ook na die verkiezingen mee in het politieke spel betrokken wordt (zoals dat bv in Nederland nu gebeurt). Dat wil daarom niet zeggen, dat ik het altijd eens ben met alles wat het Vlaams Belang zegt en doet. Zo vind ik bv, net zoals Bart De Wever, dat we niet van vandaag op morgen onafhankelijk kunnen worden zonder onze eigen belangen grof te schaden en we de weg dus best kunnen afleggen via e.o.a. confederalisme. Maar de andere partijen, het N-VA inbegrepen, zullen mijn stem niet krijgen zolang de politieke schutskring blijft bestaan.
  Voor de rest gaan we door naar de 3.000 en maak ik van de gelegenheid gebruik vrienden, kennissen en lezers nu al het beste te wensen voor de komende feestdagen.

  Guido van Alphen

  16-12-2010, 10:30 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (16)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (158 Stemmen)
  15-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak vóór Kerstmis?
  Volgens Vande Lanotte zou het mogelijk zijn een doorbraak in de aan de gang zijnde besprekingen te kunnen verwezenlijken vóór Kerstmis. Hij zegt er wel niet bij in welk jaar...
  Gesteld dat Vande La voor één keer gelijk zou krijgen, dan zou er alleen nog maar een doorbraak zijn over een hervorming van de financiering. Er zal dan nog geen akkoord zijn over de omvang van de overdrachten en de regeling van de zgz solidariteit, over justitie, de gezondheidszorg om nog te zwijgen over B-H/V, waarover het allemaal begonnen is en de daaraan gekoppelde herfinanciering van Brussel, asiel en migratie en de zware besparingen die er zullen moeten worden gedaan.
  De Leuvense onderzoeksgroep Vives heeft ondertussen berekend, dat er in 2007 voor bijna zes miljard euro van Vlaanderen naar Wallonië is "gevloeid", zoals men dat zo poëtisch uitlegt. De transfers die zouden lopen via de nieuwe financieringswet, waarover nu zo gediscuteerd wordt, bedragen zowat één miljard euro. Dat betekent dat de onderhandelingen, waarover nu zoveel misbaar wordt gemaakt, amper één zesde van de totale transfers bedragen.
  Tenslotte is er de nieuwe heisa vanwege de Franstaligen over het interview dat De Wever aan Der Spiegel heeft gegeven. Dat blijkt al twee weken geleden te zijn gebeurd, terwijl ook de intentie van Standard & Poor's om België over zes maanden minder kredietwaardig te maken, ook al een week oud was. De beschuldigingen van de francofonen dat die rating het gevolg zou zijn van Barts verklaringen zijn dan ook niet alleen totaal ongegrond, maar zelfs pervers te noemen. De Wever heeft in grote lijnen alleen verwezen naar een artikel van de Duitse econoom Hans Werner Sinn, die in 2003 een boek schreef met de titel "Ist Deutschland noch zu retten?". Het land zat toen in een situatie die min of meer met de huidige Belgische te vergelijken was. Duitsland heeft zich echter uit die impasse en de daarop volgende crisis gewerkt, nota bene onder het socialistisch bewind van Gerard Schröder en Bart vindt dat België ook iets dergelijks zal moeten doen om uit de penarie te geraken. Het verschil met Duitsland is echter dat men er daar is doorgekomen mede dank zij de hulp van de vakbonden én de socialisten en dat diezelfde entiteiten de zaak in België alleen maar blokkeren met hun nog steeds negentiendeeeuwse denkbeelden.

  15-12-2010, 15:04 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (182 Stemmen)
  14-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De trein der traagheid
  De NMBS ligt dezer dagen fel onder vuur o.w.v. de service, die er - naar 't schijnt - nog nooit zo slecht is geweest. Daarvoor zijn er verscheidene redenen:
  - Daar de Europese spoorwegen binnenkort volledig geliberaliseerd moeten zijn, had de Europese commissie gevraagd dat de onderscheidene nationale spoorwegmaatschappijen hun infrastructuur en uitbating zouden splitsen. In twee delen, dus. Dat bleek voor België niet genoeg: de NMBS werd in drie delen gesplitst. Bovenop de infrastructuur en de operator kwam er nog een holding. Volgens de stelregel dat teveel koks het eten bederven, kost dat echter geld en verbetert het de werking niet.
  - Er werd, in verhouding, veel te veel geld gestoken in prestigeprojecten, met als uitschieter het grootse station in Luik.
  - Men heeft jaren publiciteit gemaakt om het aantal reizigers te vermeerderen. Alhoewel men zag, dat het lukte, werd de capaciteit op de voertuigen niet meteen aangepast, wat leidde tot overvolle treinen en vertragingen.
  Bovenstaande heeft men ook al kunnen lezen of horen in de media. Wat men er echter niét bij zegt is, dat heel die NMBS vergeven is van vakbondsmandatarissen en dit op elk niveau. De reden waarom de maatschappij in drie delen werd gesplitst en niet in twee, zoals Europa vroeg, was gewoon, omdat elke vakbond overal een van zijn mannetjes (of vrouwtjes) wou hebben. Bekwaamheid was geen vereiste, de juiste partijkaart wél. Als gevolg daarvan moet de NMBS nu beroep doen op Zwitserse raadgevers, omdat ze zelf niet over genoeg bekwame mensen beschikt."Met geld koopt men Zwitsers", zegt het spreekwoord. Nergens is dat duidelijker dan bij ons lamentabel spoor.

  14-12-2010, 10:32 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (137 Stemmen)
  13-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa's kranker Mann
  Het zal er weer gaan stuiven in de Belgische politiek. Bart De Wever heeft nl zijn gedacht nog eens gezegd over België. De waarheid, niets dan de waarheid en die kan pijn doen. Zeker als ge die gaat vertellen in het buitenland, in dit geval in Duitsland, in een weekblad met een miljoenenoplage zoals Der Spiegel.
  Het is al lang een beetje een traditie dat de buitenlandse verslaggeving over dit land niet in het voordeel van de Vlamingen is. Reden daarvan is, dat men in dat buitenland meestal de Vlaamshatende Franstalige pers volgt of te rade gaat bij officiële Belgische instanties, die zelden de Vlaamse kant van het verhaal zullen vertellen.
  België IS inderdaad de zieke man van Europa en hoort feitelijk niet meer thuis tussen de landen die het beter doen. Dat we het nog steeds niet sléchter doen, komt doordat we mee profiteren van de Duitse heropleving én dat we een regering van lopende zaken hebben, die wel verplicht is de tering naar de nering te zetten.
  Want voor de rest is het één doffe ellende. De sociale zekerheid is niet meer sociaal noch zeker. De asielprocedure is een ramp. Vreemde economische gelukzoekers, die nooit iets hebben bijgedragen,  krijgen een behandeling waar Belgen alleen maar van kunnen dromen. Justitie is een puinhoop en raakt maar niet hervormd. Het wegennet ligt vol putten. De NMBS (Niet Meer Bij Sneeuw) heeft na één weekje winter een kwart van zijn voertuigen in panne en het strooizout is al bijna op, terwijl de winter feitelijk nog moet beginnen. De arbeidsmarkt zit nog in een systeem uit de negentiende eeuw, met verschillen tussen arbeiders en bedienden, met tienduizende vacatures die niet ingevuld geraken ondanks het feit dat er honderdduizende werklozen zijn, met vakbonden die oppermachtig zijn en alle vooruitgang tegen houden. Als enige land in Europa heeft België nog niets, maar dan helemaal niets gedaan aan de kosten voor de vergrijzing die vanaf dit jaar toeslaat. We hebben bij de hoogste belastingen en de laagste pensioenen van West-Europa. We hebben een staatsschuld die boven de 100% zit van het bbp en alleen overtroffen wordt door die van Griekenland en Italië.
  En zo zouden we nog even kunnen doorgaan. Ik heb het hele verhaal van De Wever nog niet gelezen*, maar stof om over te praten zal hij wel genoeg hebben gehad. En dat juist tegenover Duitsers die zelf enkele jaren geleden het roer hebben omgegooid en heel hun sociaal stelsel en arbeidswetgeving hebben veranderd. Duitsers weten wat het is een marxistisch blok aan het been te hebben. Zij hebben afgerekend met hun DDR, wij (nog) niet.

  * Dat kan men op www.standaard.be/spiegel

  13-12-2010, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (168 Stemmen)
  Archief per week
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!