NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • De klimaat heisa
 • Hoe moet het verder?
 • De schaduwpopulatie
 • Michel Light
 • Return to (De)sender *
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  30-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Centenkwestie

   

     Begin februari besliste het federale kernkabinet de één en twee eurocentjes af te schaffen en – in navolging van Nederland, waar men dat reeds een tiental jaren doet – aan de kassa naar boven of naar beneden af te ronden. Ondanks het feit dat een studie van de Nationale Bank het een goede zaak vond, was de PS op een gegeven ogenblik echter niet meer akkoord. De partij vreesde, dat de afschaffing van de muntjes – die bv in Finland nooit in omloop zijn geweest – zou leiden tot hogere prijzen, een hogere inflatie en tot een daling van de koopkracht van de mensen. Eén en twee eurocentjes! Alsof er steeds naar boven en nooit naar beneden zou worden afgerond. Het hele voorstel werd toen afgeblazen tot na de verkiezingen van 25 mei a.s.

     Plots blijkt er nu toch een akkoord te zijn over de feitelijke afschaffing van de muntjes waarvan het aanmaken door de koninklijke munt – nota bene – meer kost dan hun intrinsieke eigen waarde. België zou echter België niet zijn als de nieuwe wet, die er daarover komt, er weer geen zou zijn ‘à la belge’, t.t.z. met allerlei aanmerkingen, punten, komma’s en uitzonderingen. Blijkbaar is men in dit land niet meer in staat een ordentelijke wet te maken die van de eerste keer goed is en geen elfendertig keren veranderd moet worden, iets wat ik in deze rubriek al meer dan eens heb aangeklaagd. In het nieuwe voorstel geldt het afronden naar een veelvoud van vijf (want daar komt het uiteindelijk op neer) voorlopig alleen maar voor wie met cash betaalt. Voor wie elektronisch betaalt, verandert er voorlopig niets en de hele zaak zal over twee jaar geëvalueerd worden. Dat dit systeem in Nederland al tien jaar tot ieders voldoening werkt, schijnt hier geen indruk te maken. Eigen centjes eerst. De handelsfederatie Comeos en de zelfstandigenorganisatie NSZ noemen het nieuwe voorstel dan ook terecht ‘een ordeloze warboel’. Alleen Unizusenzo kan ermee leven, maar die organisatie is gewend om in de eerste plaats op de kleintjes te letten.

     Zo weet men in de politiek weer waarover praten, na de panda’s en de nieuwe keuze van de achternamen. Over de transfers, die jaarlijks zo’n 16 miljard bedragen, wordt niet gepraat. ‘Ons niet zeur, ons betaal’, zouden ze in het Zuid-Afrikaans zeggen…

    

  30-03-2014, 09:01 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (34 Stemmen)
  29-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knippen, plakken en aanmodderen

   

     In deze rubriek heb ik al meermaals betoogd dat het bevriezen van de lonen, als zowat enig initiatief om de loonkloof met de buurlanden te dempen (en dan nog tegen 2018), niet kon werken, alleen al omdat men ook in die ons omliggende landen niet stil zou zitten. Die stelling wordt bevestigd door de laatste cijfers van Eurostat, het statistisch bureau van de E.U. dat zegt dat die loonkloof, ondanks de bevriezing, het laatste jaar gemiddeld 16,5% gestegen is. De reden daarvoor is onze onvolprezen index, een wondermiddel dat men in onze buurlanden al sinds ergens in de vorige eeuw niet meer toepast. Een tweede reden is dat men nog steeds de anciënniteitverhogingen blijft toepassen, nog iets dat blijkbaar in de ons omliggende landen niet meer gebeurt. Ik herinner mij mijn eigen ervaring bij DAF in Nederland, waar werknemers vanaf 55 jaar geen loonsverhoging meer kregen, maar ook geen verlagingen, tot aan hun pensioen. Dat zorgt ervoor dat men weet waar men aan toe is, terwijl men zo ook minder kans loopt om om die reden ‘afgevoerd’ te worden, zoals dat in dit land om de haverklap gebeurt met oudere werknemers als het ergens wat minder gaat.

     Ondanks dus de maatregelen van de huidige federale regering, namen de uurloonkosten hier het laatste jaar met 2,15% toe. In Duitsland, Nederland en Frankrijk was dat maar 1,65%, waardoor de Belgische loonkost nog altijd 16,4% hoger blijft liggen. Aan dit tempo wordt de deadline van 2018 nooit gehaald en zullen er hier bedrijven blijven verdwijnen of afslanken omdat ze bepaalde producten in het nabije buitenland goedkoper kunnen maken (denk maar aan de recente verhuizingen van Heinz en Henrad). Ook de verhoogde productiviteit, waarmee vroeger dit loonhandicap kon worden geneutraliseerd, heeft zijn grenzen blijkbaar bereikt.

     Zal men er nu hier eindelijk iets aan gaan doen? Zeker niet deze door de PS gedomineerde regering Di Rupo. Misschien de volgende, maar dat zal 25 mei moeten uitwijzen. Ondertussen blijven de problemen van gisteren en vandaag ook die van morgen. Denk maar aan de kosten van de vergrijzing, die men al jaren op voorhand kon zien aankomen, maar waaraan nog bijna niets gedaan is. Of aan de elektriciteitsbevoorrading, waaraan nu opeens weer grote nood is omdat Doel 3 en Tihange 2 stilliggen en men niet eens zeker is dat ze ooit opnieuw zullen worden opgestart. De paarsgroene club van Verhofststadt heeft indertijd wel beslist dat de uitstap uit de kernenergie zou beginnen vanaf 2015, volgend jaar dus, maar niet duidelijk gespecificeerd wat ervoor in de plaats zou komen. Het enige alternatief op korte termijn is het heropenen van gascentrales die momenteel allemaal verlieslijdend zijn. Regeren is vooruitzien, luidt het adagium. Blijkbaar geldt dat nog steeds niet voor dit land dat gespecialiseerd blijft in knippen, plakken en aanmodderen.

  29-03-2014, 16:48 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
  28-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse mens erger je niet

   

     ‘ ‘k zag twee beren broodjes smeren’ gaat het bekende liedje. Volgens mij geldt dat niet voor pandaberen, want het lijkt daar in Pairi Daiza niet zo gesmeerd te lopen. De opvang van die beesten hebben de dierentuin in de achtertuin van Di Rupo al zo’n acht miljoen euro gekost en waarschijnlijk ziet de directeur nu pas dat zo’n bedrag zomaar niet op één, twee, drie zal terugverdiend worden, wat men er in de kranten ook van maakt. Vergeten we niet dat de zoo aldaar een beursgenoteerd bedrijf is (hoe komen ze erbij?). Dus wordt het zoeken naar extra inkomsten en die denkt de brave man te vinden door de Antwerpse Zoo, annex Planckendael aan te klagen voor oversubsidiëring door het Vlaams gewest. Hij dreigt daarvoor zelfs naar de Raad van State te stappen. Stel nu eens voor dat men daar oordeelt dat Antwerpen inderdaad teveel krijgt en wat moet inbinden, dan krijgt die zoo in Henegouwen daarmee toch geen extra geld, of denkt die man dat – zoals in de politiek – het op het einde steeds Vlaanderen is dat moet betalen, ook zijn dierentuin?

     Het is feitelijk te gek om los te lopen, maar bovenstaand voorval kadert in de reeks ‘Vlaanderen pesten’. Ik gaf daar gisteren ook al een voorbeeld van met de manifestatie van het VVB in Brussel die men op alle manieren probeert te boycotten. Maar er zijn er nog.

     Denk bv aan dat nieuwe supportersliedje om de rode duivels aan te moedigen in Brazilië. Alleen in het Frans, zogezegd omdat de zanger ervan (Stromae, artiestennaam van een zekere Paul Van Haver, maar dat klonk waarschijnlijk te Vlaams) alleen maar die taal kent. Het excuus erbij is dat de man een halve Rwandees is (kleur Obama), nieuwe Belg zeg maar en die moeten blijkbaar geen Nederlands kennen. Klap op de vuurpijl is tenslotte dat het lied op Tv voorzien is van Engelstalige ondertitels. Zelfs dat kon niet in het Nederlands. In ’t kort betekent dat alles wel dat de Belgische voetbalbond eensgezind vóór België en tégen Vlaanderen kiest. Dat er Vlaamse supporters zijn die de rode duivels blijven steunen, weliswaar meestal na het nuttigen van genoeg bier, is een zoveelste bevestiging wat Vermeiren in zijn pas uitgekomen boek de historische Vlaamse onderdanigheid noemt.

     Kortom, misschien een tip voor uitvinders, het zou geen kwaad kunnen eens een spelletje ‘Vlaming erger je niet’ te ontwikkelen. Stof genoeg, bijna dagelijks.

  28-03-2014, 10:27 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (7)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (45 Stemmen)
  27-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ICEC manifestatie

   

     Nu zondag is er in Brussel de onafhankelijkheidsmanifestatie van de ICEC. Die afkortingen staan voor ‘International Commission of European Citizens’, die georganiseerd wordt door de Vlaams Volksbeweging (VVB). Buiten Vlaamsnationalisten zullen er ook vertegenwoordigingen zijn van Schotten, Catalanen, Zuid-Tirolers, Venetianen* e.a. Europese volkeren die snakken naar e.o.a. soort van onafhankelijkheid. De toelating bij de stad Brussel voor die manifestatie is al maanden geleden aangevraagd. Toen daar echter geen reactie op kwam, waren er interpellaties in de Kamer nodig (van Barbara Pas, VB en Jan van Esbroeck, N-VA) om van minister Milquet de belofte te krijgen dat de manifestatie mocht doorgaan.

     Dat laatste was echter zonder te rekenen met de waard, in dit geval de nieuwe burgemeester van de kiekenfretterstad, Mayeur (PS), die eerst dwars bleef liggen en daarna met allerlei eisen afkwam die het in feite onmogelijk maakten om de manifestatie normaal te laten doorgaan. Zo zouden de manifestanten, die hun optocht planden te laten vertrekken aan het Jubelpark, daar niet op het gras mogen lopen, een waarborg moeten betalen die tot 60.000 euro zou kunnen oplopen en een stapel vergunningen aanvragen aan Stedenbouw om een paar tentjes te mogen zetten. Na de politieke goedkeuring, die er – bij mijn weten – nog altijd niet is, eiste Mayeur ook een toelating van de milieudienst. Deze laatste kan echter alleen als de eerste is gegeven. Om een lang verhaal kort te maken, de manifestatie wordt een betoging en men zal wel zien wat men zal zien. Het blijft een schande dat in de Europese hoofdstad, waar jaarlijks zo’n 700 betogingen plaatsgrijpen, waarvan sommigen van een heel wat zwaarder kaliber, om het beleefd uit te drukken, men nog maar eens een middel heeft gevonden om de Vlamingen te pesten

     Bij monde van voorzitter Bart De Valck, dezelfde die ook op het Nationaal Zangfeest al een opmerkelijke toespraak hield, laat de VVB echter weten dat men hen niet zal stoppen. Vanuit zo’n veertigtal plaatsen vertrekken er zondag bussen naar Brussel. Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen met de plaatselijke VVB afdeling of online met www.vvb.org.

   

   

  * Recentelijk was er in de regio van Venetië een referendum, waarin de bevolking zich uitgesproken heeft voor onafhankelijkheid. Venetië was de eerste stad in de geschiedenis van de mensheid die alleen kon leven van de handel, zonder zelf aan landbouw te moeten doen.

  27-03-2014, 09:36 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (37 Stemmen)
  26-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwarsligger wordt lijstduwer

     CD&V mag dan al afkomen met een Vlaamse minister-president in 3D, de electorale verrassing van de week komt – nog maar eens – van de N-VA. De (waarschijnlijke) aanstelling van ex-NMBS baas Marc Descheemaecker tot Europese lijstduwer voor de N-VA gaat gegarandeerd nog voor vuurwerk zorgen. Bij Open VLD zullen ze er (weer) niet mee kunnen lachen, want De Scheemaecker had de naam van liberale strekking te zijn. Maar de grote klappen dreigen elders te vallen: bij de SP.a in het algemeen en bij Vande Lanotte in het bijzonder. De Scheemaecker had in zijn zopas uitgekomen boek ‘De Dwarsligger’ een heel hoofdstuk gewijd aan de ‘keizer van Oostende’ en dat was niet bepaald vleiend voor de ideoloog van de regering Di Rupo. En zeggen, dat het uitgerekend keizer Vande Lanotte was die indertijd de opstapvergoeding voor Descheemaecker bij de NMBS contractueel had vastgelegd (op ± één miljoen euro!). Dat het dezelfde Vande Lala was die Descheemaecker’s mandaat niet meer wou verlengen en dus wist wat het de belastingbetaler weer ging kosten, tekent de man helemaal.

     Volgens De Scheemaecker heeft Vande Lanotte zich nooit een bal aangetrokken van de belangen van het bedrijf, noch van de reizigers, nog minder van het personeel, laat staan van de belastingbetaler die de NMBS elk jaar drie miljard euro toesteekt. Die NMBS is maar één van zijn speeltjes, waarmee hij denkt te kunnen doen wat hij wil. De, zoals nu blijkt, nutteloze driedeling van het bedrijf was ook al zijn idee. Het heeft honderden miljoenen euro’s gekost. Voor ABX schat men het verlies op 700 miljoen. Het contract voor de diabololijn zal ook nog eens miljoenen kosten en over het verlies van de Thalys met zijn drie reizigers vanuit Oostende zullen we het dan nog niet eens hebben. Het pensioenfonds van de NMBS, dat hij indertijd als minister van begroting in de regering Verhofstadt overnam, blijkt fictief met dat doel te zijn gereorganiseerd. Hij zorgde er tevens voor dat zijn mannetjes op belangrijke functies binnen het bedrijf gepositioneerd werden. Volgens Descheemaecker werd de (nutteloze) holding boven het bedrijf opgericht om Jannie Haeck (Vande Lala’s kabinetschef, nota bene), de kans te geven waakhond voor de keizer te spelen. De vakbonden hebben steeds elke modernisering van de NMBS tegen gehouden, wat miljarden euro’s heeft gekost (Het NMBS-statuut dateert van 1926!). Met de goedkeuring van Vande Lala hebben ze er tevens voor gezorgd dat de NMBS pensioenen er berekend werden volgens het loon van het laatste jaar en niet op tien jaar zoals gebruikelijk. Voor een bedrijf van die omvang zijn dan ook al snel miljoenen extra die nu door de staat moeten worden bijgepast.

     Kortom, als Descheemaecker straks meespeelt in de politiek, zouden er wel eens enkele beerputten kunnen opengaan. Er is trouwens buiten de NMBS nog genoeg gebeurd om Vande Lala het vuur aan de schenen te leggen. Denk maar aan de miljoenen die, grotendeels dank zij hem, naar het nu zieltogende Electrawinds zijn gevloeid. Vanuit het verleden is er dan nog het verlies bij het hotelakkoord van Sabena, waarover niemand nog spreekt, maar waar de put anderhalf miljard was. Men kan zich waarlijk afvragen, hoever een Belgisch minister kan gaan vóór hij verzocht wordt op te stappen.

     Ik heb zo het idee dat Vande Lanotte en zijn partij er alles aan zullen doen om Descheemaecker in de verkiezingscampagne links te laten liggen. De schade zou wel eens té groot kunnen worden voor een partij die stilaan moet gaan vrezen de 10% niet meer te zullen halen, juist op een moment dat uitgerekend het Vlaams Belang het weer ziet zitten.

     Als Descheemaecker als Europese lijstduwer van de N-VA wordt bevestigd, blijft er wel één vraag: waarom? Wel, in zijn boek pleit de man voor een opsplitsing van de NMBS in een Vlaamse en Waalse poot, net zoals de partij pleit voor een opsplitsing van heel België. Tevens wil hij het bedrijf klaar te stomen voor een vrije Europese passagiersmarkt. Voor die twee projecten zou hij wel eens de geknipte man kunnen zijn.

   

   

  26-03-2014, 10:39 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (36 Stemmen)
  25-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke jaren dertig?

   

     Dat het met de Gazet Van Antwerpen niet goed gaat, is zo stilaan een publiek geheim geworden. Na de jarenlange afgang sinds de overname door Concentra toen het blad zijn Vlaams-Christelijke roots verloochende, speelde de krant al meer dan de helft van zijn abonnees kwijt (meer dan 100.000!). Ondertussen zijn Concentra, dat ook het Belang Van Limburg uitgeeft en Corelio (met o.m. De Standaard en Het Nieuwsblad) samengesmolten tot de nieuwe groep, die zich Het Mediahuis noemt. Een gevolg daarvan is, dat we met nog meer eenheidsworst gaan te maken krijgen in ons medialand en dat bv de volledige redactie van Het Nieuwsblad zal verhuizen naar de kantoren van het ‘Frutje’ op de Antwerpse linkeroever. Dat heeft dan weer als gevolg dat daar heel wat dubbele functies zullen ontstaan, waarin logischer wijze zal gesnoeid worden. Alles laat voorzien dat vooral de journalisten van de Gazet Van Antwerpen daarvan het slachtoffer zullen worden. Vorige week nam Pascal Kerkhove ontslag als hoofdredacteur en dreigde er in het weekeinde zelfs helemaal geen krant te verschijnen. Reeds een zestigtal medewerkers hebben het bedrijf verlaten en van de meeste die er voorlopig nog zijn, zijn er heel wat die er het best zouden kunnen gemist worden. Wie er het fijne van wil weten kan daarover het satirische weekblad ’t Scheldt raadplegen (ook online: www. tscheldt.be).

     Na al wat de krant heeft meegemaakt, zou men denken dat ze best weer zou aanknopen met de tijd toen het goed ging en weer de Vlaamse kaart zou gaan trekken. Daarvan blijkt weinig in huis te komen. Zo meent editorialist Paul Geudens, die nochtans de periode van vóór de Concentra overname heeft meegemaakt en toen als een eerder Vlaamsgezinde overkwam, i.v.m. het VB congres van dit weekeinde nu weer te moeten uitpakken met een verwijzing naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Als men geen betere argumenten heeft dan deze tot de draad versleten cliché steeds weer boven te halen, kan men er inderdaad best mee ophouden. De man zou beter verwijzen naar de jaren dertig van de negentiende eeuw, toen België ontstond als een eentalig Franstalig land, Vlaanderen door de francofonie werd overgenomen en alle miserie voor de Vlamingen in dit land begonnen is. Die hebben toen 59 jaar moeten wachten vóór hun taal, het Nederlands, erkend werd als de tweede officiële taal van dit land.

     De zichzelf politiek-correcte pers noemende media kunnen het gewoon niet slikken dat, ondanks al hun ijver om een achterhaald links gedachtengoed te blijven promoten, de mensen er niet meer in trappen. Zeker de jeugd, die meer oog en oor heeft voor de sociale media dan voor de klassieke pers, maakt men niets meer wijs. En dat gebeurt alleen niet meer alleen hier, maar ook in de ons omliggende landen, zoals de recente gebeurtenissen hebben uitgewezen. Zo is het frappant dat in Nederland en Frankrijk het eurosceptisme opgang maakt. Uitgerekend de landen waarin een vroeger referendum gehakt maakte van de Europese grondwet. Nu staan roepen, zoals Barroso en Van Rompuy doen, dat er in de Krim geen referendum mocht zijn, terwijl in de eigen E.U. referenda tegen Europa werden genegeerd (in Nederland en Frankrijk) of moesten herhaald worden tot het de E.U. beter uit kwam (Ierland en Denemarken), is gewoon hypocriet. Laat ons hopen dat die schijnheiligaards goed op hun donder krijgen bij de aanstaande Europese verkiezingen.

   

  25-03-2014, 08:21 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (44 Stemmen)
  24-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.With a little help from some friends

   

     De heisa rond de ‘meer of minder Marokkanen’ uitspraak van Geert Wilders, die ervoor zorgde dat de ‘man met het Mozart kapsel’ niet naar het verkiezingscongres van het Vlaams Belang in Antwerpen kon komen, heeft een averechts effect gehad. Een betere reclame voor dat congres en zijn hoofdthema rond de immigratiestop kon het VB zich niet dromen. Annemans werd uitgenodigd op de Zevende Dag en de pers was ruim aanwezig op het congres. Was Geert er niet fysiek in de koekenstad, zijn boodschap was er des te duidelijker. Een goed gevulde zaal scandeerde ‘minder, minder’ en dat moet niet alleen Wilders, maar zowat iedere Vlaamsnationalist met het hart op de goede plaats deugd hebben gedaan.

     Er is een tijd geweest dat Wilders eerder huiverig stond t.o.v. het VB, zelfs toen die partij in Vlaanderen een kwart van de stemmen haalde. Dat had ook te maken met het feit dat Nederlanders toen te veel met de rest van de wereld en te weinig met hun Vlaamse buren bezig waren. Sinds de rechtse partijen in Europa gaan beseffen zijn dat ze veroordeeld zijn om samen te werken, moeten ze tot een echt eurosceptisch blok komen en is daar flink wat verandering in gekomen. Wilders en Marine Le Pen hadden dat al ontdekt en het VB was reeds lang kandidaat om mee op die wagen te springen. Wilders moet wel de uitslag van de Europese verkiezingen nog afwachten om te weten hoe groot zijn aanhang nog zal zijn, maar Le Pen heeft bij de eerste ronde van de Franse gemeenteverkiezingen de socialisten van ‘monsieur normal’ al een lesje geleerd.

     Voor het Vlaams Belang komt het er nu op aan dat momentum vast te houden en zich hier, meer dan ooit, te bevestigen als de enige Vlaamse partij die de eigenheid van onze regio en onze mensen écht verdedigt. Niet dat een Vlaming tégen inwijkelingen tout court moet zijn, verre van zelfs, maar vol is vol. Zolang wij met vele duizenden vacatures zitten die niet ingevuld raken, moeten we mensen die er bekwaam voor zijn aantrekken. Maar dan mensen die hier meteen aan de slag kunnen en die onze sociale zekerheid mee in stand houden. Het moet echter gedaan zijn met de import van de armoede, die ervoor zorgt dat hele wijken in Brussel, Antwerpen en Gent sociale puinhopen worden, opgevuld met economische gelukzoekers i.pl.v. asielzoekers die in hun eigen land echt gevaar lopen.

     Als oppositiepartij, die straks bijna zeker in de oppositie zal blijven, hoeft het VB zich geen zorgen te maken om al de federale problemen waarmee de meerderheidspartijen zichzelf en dit land hebben vast gereden en waarmee ze niets kunnen kopen. Als de partij dit thema nog twee maanden op dit niveau kan aanhouden, zit er meer in dan de 10% waarmee men nu al tevreden zou zijn.

   

  24-03-2014, 08:53 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (40 Stemmen)
  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!