NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Waarom confederalisme
 • Di Pippo's 'reconquista'
 • De klimaatspijbelaars
 • Donald en de sultan
 • Divided Kingdom
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  19-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Waalse renaissance

   

   

   

     Een vrij onopmerkelijk bericht: de provincie Limburg komt de sluiting van Ford Genk vrij goed te boven. Als men bedenkt dat daarvóór er ook al de mijnsluitingen waren, is dit goed nieuws en staat het in schril contrast met bv Henegouwen, het domein van o.a. Di Pippo, waar men er maar niet bovenop komt en als excuus nog altijd de mijnsluitingen van de vorige eeuw als oorzaak daarvoor aangeeft.

     In onze poco media, de zgz ‘kwaliteitskranten’ op kop, leest men met de regelmaat van een klok dat Wallonië het beter doet en Vlaanderen zou inhalen. Dat is en blijft nonsens. De enige periode waarin Wallonië iets sneller groeide dan Vlaanderen was die van 2008-2011. De reden daarvoor was dat er in Wallonië in die crisisjaren veel meer mensen in overheidsdiensten ‘werkten’ (nou, ja), waar minder ontslagen vielen dan in de Vlaamse privébedrijven. Anderzijds is het niet meer dan logisch dat een regio die achter loopt meer kans krijgt om in te halen, maar het er daarom nog niet meteen beter is. Aan dit tempo zal het in elk geval nooit gebeuren, want sinds 2012 groeit de Vlaamse economie weer sneller dan de Waalse. Ondanks de jaarlijkse miljardentransfers uit Vlaanderen en hun ‘Marshal Plans’ lukt het nog niet. Maar hopen op Pairi Daiza misschien?

   

  19-06-2016, 00:13 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
  18-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Pippo in beeld

   

   

   

     Zeker na de verklaringen van Jan Smets, de eerder saaie nieuwe gouverneur van de Nationale Bank (NBB), dat de ‘hoofdverantwoordelijke’ bij Optima niet vrijuit gaat bij het nu uitgesproken faillissement, is ook de politiek wakker geschoten. Bij de discussies daaromtrent ging het niet zozeer over die Jeroen Piqueur, maar wel over de vraag hoe het komt dat die NBB aan Optima een banklicentie gaf nadat banktoezichter FSMA dat had afgeraden. Misschien zou het geen kwaad kunnen ook daarover eens een parlementaire commissie op te richten. Als dat kan voor de Panama Papers en voor de aanslagen, waarom dan niet voor Optima, een bank van bij ons? Misschien krijgen we dan het gerucht bevestigd dat in de wandelgangen van het parlement de ronde doet, nl dat de NBB die licentie gaf na een rechtstreekse interventie van toenmalig premier Di Rupo die op die manier in de eerste plaats Ethias Bank wilde redden, de bank van de kameraden. Ik zie dat nog niet meteen gebeuren, ook al omdat die Smets eerder overkomt als een staatsambtenaar dan als een gedreven bankier. Al bij al heeft ook hij die baan maar gekregen omdat hij de juiste partijkaart had. Vóór hem was er een liberaal en daarvoor een PS’er en de job kwam nu toe aan een christendemocraat, vandaar…

     Di Pippo komt trouwens ook op een andere manier in een eerder slecht daglicht. N.a.v. de besparingen opgelegd door de regering Michel moet het nieuwe spoorwegstation van Mechelen kleiner en goedkoper worden dan eerst gepland. Er komt een nieuwe aanbesteding, waarbij de kosten onder de 100 miljoen euro moeten blijven. Wat dat met Di Rupo te maken heeft? Wel in Bergen/Mons, de stad waar hij burgemeester is, heeft hij het tijdens zijn beleid als federaal premier gepresteerd om ervoor te zorgen dat ook zijn stad een nieuw spoorwegstation kreeg. Prijskaartje 272 miljoen, 2,7 keer meer dan Mechelen dat met Mons kan vergeleken worden qua inwoners, niet qua verkeer. Mechelen ligt immers op een van de drukste treinlijnen van dit land, tussen Antwerpen en Brussel, de twee grootste steden. Daarbij komt nog dat de werken aan het nieuwe station van Pippostad, getekend door de beroemde architect Calatrava, pas in 2018 klaar zullen zijn, dat is twee jaar over tijd. Zoals Calatrava’s station in Luik ook jaren over tijd klaar was (en eens zo veel kostte), evenals dat van New York dat men daarna niet eens officieel meer wou inhuldigen…

   

  18-06-2016, 00:20 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (25 Stemmen)
  17-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel op het matje

   

   

     Tussen alle andere nieuws, was het een beetje verloren gegaan, maar ondanks het feit dat men het communautaire in de federale koelkast wil houden, was er in Brussel toch weer een communautaire rel die kon tellen. Het was al langer bekend dat bij de splitsing van de Frans- en Nederlandstalige Brusselse Justitie, laatstgenoemde een deel personeel had moeten afstaan, terwijl ze al mensen tekort had. Dat gebeurde in het kader van de zesde staatshervorming die dan wel B-H/V min of meer had opgelost, maar voor heel wat collatoral damage had gezorgd. De beslissing waarvan sprake was door de Franstalige Justitie genomen zonder enig fatsoenlijk overleg zoals vooraf was afgesproken. N-VA Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh had daartegen klacht ingediend en krijgt nu gelijk van de Hoge Raad voor Justitie. Zo krijgen de francofonen ook eens lik op stuk in “hun’ Brussel waar ze denken te mogen doen wat ze willen. O.m. als gevolg van het bijkomende verlies aan personeel was de Nederlandstalige rechtbank sindsdien na de middag zelfs niet meer telefonisch bereikbaar, stel je voor.

     Als het ooit zover zou komen dat België confederaal zou worden (dromen mag), dan moeten we er toch voor zorgen dat we in Brussel niet alleen een gelijkwaardig statuut krijgen voor het Nederlands, maar ook een controlerende stem, omdat we ons niet kunnen veroorloven dat er zich in dat Brussel een samenleving gaat vormen die straks voor de andere regio’s een gevaar zou kunnen betekenen en die o.m. de Nederlandstaligen zou discrimineren. Brussel ligt nu eenmaal in Vlaanderen en dat zal in een confederale staat niet anders zijn. Het gevolg daarvan is dat wat er in Brussel allemaal nog zal gebeuren ook Vlaanderen kan raken. Er loopt nu in de Belgische hoofdstad al zoveel mis - denk maar aan de nefaste uitstraling van die politiezones en de baronieën, het verval van de infrastructuur (de tunnels) - dat we ook in Vlaanderen een escalatie daarvan zullen kunnen missen als kiespijn. De uitspraak van de Hoge Raad voor Justitie komt dan ook niets te vroeg om de ketjes eraan te herinneren dat ze ook met hun Vlaamse medeburgers rekening zullen moeten blijven houden.

  ---

     In de marge van bovenstaande, nog dit. De Raad van State tikt het Brusselse stadsbestuur op de vingers, nu het de middenstanders van het centrum gelijk geeft en de pas ingestelde voetgangerszone niet alleen zal moeten worden ingekrompen, maar ook ‘herdacht’. ’t Zijn harde tijden voor dictatorke Mayeur!

    

    

  17-06-2016, 00:12 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (5)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
  16-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dalende staatsschuld

   

     We blijven nog even over de centen praten, want per slot van rekening hebben we daar toch allemaal iets mee te maken. Ons ministerie zonder Financiën kraait nl victorie omdat de staatsschuld gezakt is en dit voor de eerste keer in acht jaar. ’t Is maar hoe men het bekijkt, want die staatsschuld staat nog altijd boven de 106%*, wat betekent dat er nog steeds meer geld wordt uitgegeven dan er binnenkomt. Een voordeel voor de staat is wel dat de rente belachelijk laag staat zodat men in feite zo’n 4 miljard euro per jaar (1% van het bbp) kan besparen tegenover vóór de crisis van 2008. De vraag is maar of en hoelang dat nog zal duren. De Europese Centrale Bank (ECB) doet wel haar uiterste best om dat zo te houden, maar heel wat mensen, die er wat van kennen, beginnen zich daarover zorgen te maken.

     Mede door het extreem soepel beleid van die ECB kan men nl niet alleen haast gratis lenen, in sommige gevallen betekent het zelfs dat men moet bijbetalen om spaargeld geplaatst te krijgen, bv m.b.t. staatspapieren. Dat noemt men obligaties met negatief rendement. Zo maakt men het mee dat Duitsland tegenwoordig geld krijgt om te lenen, maar er feitelijk niets mee doet. Of denk maar aan het Microsoft verhaal dat ik gisteren aanhaalde, waarbij een maatschappij die op een berg cash zit van 100 miljard dollar, daar bovenop nog eens meer dan 26 miljard gaat lenen om daarmee een overname te doen die ze zgz cash betaalt. Zoiets is niet meer normaal.

     Zo kunnen banken tegenwoordig meer dan vroeger bankbiljetten bewaren. Als ze die nl aan de ECB geven, moeten ze daar 0,4% rente op betalen. En dat is nog niet het einde van het verhaal, want voor het bewaren van dat geld kunnen ze een verzekering aanvragen (er blijken verzekeraars te zijn die dat doen), waarna ze nog steeds 0,2% meer overhouden t.o.v. het aan het ECB te geven.

     Kortom, een absurde wereld, waarbij alleen maar te hopen is dat het allemaal goed gaat aflopen…

   

  * Ter vergelijking: de Nederlandse staatsschuld ligt op 69% en zelfs die van het armlastige Frankrijk ligt nog 11% lager dan die van den belgiek…

  16-06-2016, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
  15-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Internetmiljarden

   

   

     ‘Microsoft neemt LinkedIn over voor 26,2 miljard dollar’ Men staat er haast niet meer bij stil, maar het is bijna niet te geloven wat voor kapitalen er betaald worden op het Internet door maatschappijen zoals Microsoft, Facebook, Google, Apple en Co. Allemaal bedrijven die 20 jaar geleden amper of zelfs helemaal niet bestonden en die nu de lijst aanvoeren van ’s werelds grootste bedrijven. Vroeger vond je daar in de eerste plaats petroleummaatschappijen en autoconstructeurs, allemaal maakbedrijven die nu door de Internetbedrijven overvleugeld worden. Bedrijven die grotendeels niets tastbaars maken en waarvan men zich soms afvraagt of hun producten – of een deel ervan – geen gebakken lucht zijn. Ondertussen kopen ze alle kleinere spelers op, ongeacht wat hen dat ook kost. Het laatste anderhalf jaar deed Microsoft 25 overnames, Google 16, Apple 14 en Facebook 7.

     Als we bij bovenvermelde Internetreuzen nog Amazon bijnemen, dan praten we over bedrijven die samen een omzet maken van zo’n 500 miljard euro. Facebook alleen wordt op het Internet gevolgd door zo’n 1,7 miljard mensen en Microsoft zou op een berg cash zitten van zo’n 100 miljard dollar.

     En daar houdt het niet bij op. Ondanks die berg cash gaat Microsoft het geld voor de aankoop van LinkedIn – dat, nota bene, met verlies werkt - lenen en betaalt ze die overname eigenlijk met schulden. Doet zo’n beetje denken aan wat Telenet hier ooit deed, maar dan maal duizend en zoveel.

     Het zijn gebeurtenissen die doen duizelen en waarvan men zich alleen kan afvragen waar dat gaat eindigen. Eén ding is zeker, voor zover men dat nog niet zou weten: er bestaat niet meer zoiets als privacy. Al wie zich daarover nog druk maakt, is er aan voor de moeite. Buiten de enorme geldstromen is het de Internetreuzen om macht te doen, om iedereen met iedereen te verbinden en zo overal een (dik) graantje mee te pikken. Alles draait de dag van vandaag om informatie en een haast virtuele wereld.

   

   

  15-06-2016, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
  14-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vraag van 12 miljoen

   

   

     Jan Jambon, onze federale minister van Binnenlandse Dinges, is zijn licht gaan opsteken bij de NYPD in New-York, dat is de politie van een wereldstad met zo’n 12 miljoen inwoners. Het corps, dat de slogan heeft ‘We own the night’ (daar is zelfs een film met dezelfde titel over gemaakt), is er nl in geslaagd op een kleine tien jaar tijd de criminaliteit van die stad te verminderen met liefst 80%. 12 miljoen, dat is ongeveer het aantal inwoners van heel België. Die worden in dit land ‘beschermd’ door 189 politiezones, waarbij zes (6) in Brussel, waarvan nu wereldwijd geweten is dat deze laatsten hun taken niet aan kunnen en door de dienstenversnippering mede verantwoordelijk zijn voor de toenemende criminaliteit in dit land in het algemeen en de recente aanslagen in Brussel en Zaventem in het bijzonder. Als er ooit eens een voorbeeld moet gegeven worden van het teveel aan koks dat het eten bederft, dan hebben we daarvoor het recept in eigen huis.

     Toch moeten we niet hopen dat daar binnenkort enige verandering in komt, omdat Jan Hesp behoort tot een meerderheid, waarvan de Franstalige vleugel – het MR – niet akkoord is om aan de Brusselse situatie ook maar iets te veranderen. De veiligheid van Brussel, de internationale instellingen die er hun zetel hebben en de rest van het land zijn hier nl ondergeschikt aan een federale regeringsverklaring waarin staat dat er tijdens deze legislatuur niet zal geraakt worden aan welke communautaire toestand ook. Het hele probleem van veiligheid, zowel voor Brussel als voor België, moet nl wijken voor de Brusselse toestanden met 6 politiezones en19 gemeenten met evenveel burgemeesters, schepencolleges, gemeenteraden en OCMW’s. Als het daar straks weer eens fout zou lopen, wat niet denkbeeldig is, dan kan men weer beginnen met de nationale sport van het zwarte pieten, al dan niet via een onderzoekscommissie. Ook het argument dat een stad die alles kan behappen met één brandweercorps, maar dat niet zou kunnen met één politiezone, moet daarvoor wijken.

     Nu is het wel zo, dat men die zes politiezones zomaar niet kan herleiden tot één, als men niets doet aan die 19 gemeenten. Dat is althans de mening van Hendrik Vuye, de grondwetspecialist van de N-VA, Jambon’s partij en hij zal wel gelijk hebben. Krijg zoiets echter maar eens verkocht aan het buitenland…

   

   

    

    

   

   

  14-06-2016, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
  13-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La dolce far niente

   

   

   

     Het wordt nog even spannend deze week. De aangekondigde spoorstaking gaat niet door, maar kan er nog komen, ook in de volgende week. Toch denk ik niet dat ze het gaan riskeren. Zeker wat het openbaar vervoer betreft hebben de vakbonden al veel krediet verloren, zeker bij het jonge volkje dat zich gepest voelt juist tijdens de examentijd.

     Ook aan de francofone cipierstakingen komt stilaan een einde. In Dinant is het al zover, er volgen er deze week nog drie waar men ophoudt en de rest zal straks wel moéten gaan werken, want ze hebben er allemaal al geld bij verloren, vakbonden inbegrepen. Nu de drie Vlaamse vakbonden – die méér gekregen hadden dan ze ooit hadden durven dromen – het akkoord getekend hebben, evenals de Waalse blauwe bond, hoeft de federale regering niets anders meer te doen dan te wachten tot de laatste francofone diehard het zal opgeven. Zonde van de energieverspilling.

     Maar, niet getreurd, vandaag staakt de Post, die Bpost waar het allemaal zo lekker liep. Tot het fout liep met de gemiste overname van PostNL nadat ex-minister Labille(PS) uit de biecht had geklapt, met opzet om het project te kelderen, iets waarin hij glansrijk geslaagd is. Welk overheidsbedrijf komt er straks aan de beurt? Proximus?

     Tenslotte nog iets waarover in Vlaanderen weinig of niets bekend geraakte. In zo’n zeventig (70!) Waalse gemeenten en steden, vooral in Henegouwen en rond Luik, hebben de vuilophaaldiensten een week tot tien dagen lang gestaakt. Tegen de federale pensioenwet, waardoor ze over vijftien jaar een of twee jaar langer zullen moeten werken. Tot in het centrum van Doornik en Bergen (Di Rupo’s stad!) lag het vuil opgestapeld, iets waarover niemand in de federale regering zich ook maar even heeft druk over gemaakt. De stakers zetten ook hier immers hun eigen dorpen en steden onder het vuilnis en het was de plaatselijke bevolking die het weer moest ondergaan. Op de meeste plaatsen bleven ook de containerparken dicht. Op onze Tv-journaals was er nauwelijks sprake van, tenzij toen ze er mee ophielden. Op RTL echter des te meer. Raar dat men zo’n items niet overneemt. Men krijgt beelden van stakende vuilnismannen uit Parijs, maar niet uit Wallonië.

     Enfin, of er deze week nog iets gebeurt is koffiedik kijken, volgende week is er dan die stakings- en betogingsdag van 24 juni en daarna begint de grote vakantie, wanneer ook de syndicalisten geen tijd meer zullen hebben om zich te roeren en eindelijk zullen kunnen doen waarin ze het strafst zijn: niets doen /la dolce far niente!

   

  13-06-2016, 00:16 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!