NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Bpost lastpost
 • 'Betrouwbaar nieuws'
 • Vlaamse Beweging komt uit WO I
 • Zelzate
 • De landingsbaan
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  04-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de treinen rijden
     Vooreerst een correctie op mijn blog van gisteren. Dat geschatte economische groeicijfer was 0,8% en niet 8%, zoals ik verkeerdelijk heb ingetikt. We zitten nog niet aan Chinese groeicijfers, dat zou alleen maar een natte droom zijn. Met dank aan een attente lezer. 'Errare humanum est', zou De Wever zeggen.
     Om nog even terug te komen op die vakbondsbetoging van vrijdag, die zorgde er o.m. voor dat heel wat diensten niet of slecht verzekerd werden. Een aantal scholen en crŤches bleef dicht en vooral het bus en tramvervoer liep in het honderd. Het is geweten dat De Lijn een rode burcht is geworden na x-aantal jaren in SP.a handen te zijn geweest. In WalloniŽ noemt men de tegenhanger, de TEC (transport en commun), niet voor niets de TEG (transport en grŤve). De treinen van de NMBS reden echter wťl normaal. Dat werd wel vermeld in de berichtgeving, zonder echter daarbij het waarom van de situatie te verklaren. Dan zal ik het dan maar doen, zeker?
     Bij de NMBS was het niet alleen business as usual, er werden zelfs mťťr treinen ingelegd. De betogers moesten immers die dag absoluut in en uit Brussel kunnen geraken en dat gebeurde grotendeels via onze 'ijzeren weg'. Dat diezelfde NMBS (Nationale Maatschappij van Belgische Syndicalisten) er voor de rest van het jaar niet in slaagt aan zijn reizigers een fatsoenlijke service te geven, zal ze worst wezen. De maatschappij is nl vergeven van vakbondsmensen en dit op alle niveaus. Dat is ook de reden, waarom dat bedrijf niet behoorlijk werkt. Dat geldt trouwens voor alle ondernemingen waarin de vakbonden het voor het zeggen hebben. Met uitzondering van de ziekenkassen, omdat die ruim gefinancierd worden door de staat, zoals ook bij het uitbetalen van de werklozen, een unicum in de wereld.
     Als ze dan geen ernstige argumenten meer hebben, komen ze af met die achttiende-eeuwse dooddoener dat met 'het geld moet halen waar het zit'. Zo redeneren bankovervallers ook. Wie zijn hoofd gebruikt aan de binnenkant, weet dat niets zo vluchtig is als geld, zeker in de huidige geglobaliseerde en digitale wereld. Eens dat men het weinige geld dat zou overblijven zou kunnen bemachtigen, wat dan? Gaan de vakbonden dan de economie aanzwengelen? Allemaal gelijk en even arm? Men zou haast medelijden krijgen met de stumpers die met zo'n slogans rondlopen...
     Tenslotte nog dit. Bijna alle SP.a militanten die vrijdag tegen de (nog) niet bestaande regering gingen betogen, gaven twee dagen later netjes hun stem om aan diezelfde regering deel te nemen. Er waren toen nl maar drie tegenstemmers en ťťn onthouding. Hypocrieten!

  04-12-2011, 08:34 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (64 Stemmen)
  03-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De syndicale demagogie
     De tienduizenden vakbondsmilitanten, die gisteren door Brussel trokken, deden dat zgz om te protesteren tegen de plannen van de nog ongeboren regering Di Rupo. En als we dat niet willen geloven, zullen ze ons wel iets anders wijsmaken. Volgens mij kwamen die alleen, omdat ze dan (weer eens) een dag minder moesten werken en (weer eens) een verlengd weekeinde kregen. Officieel betaald door de vakbonden, in werkelijkheid mee betaald door de werkgevers, die bij ons - nota bene - ook bijdragen aan de vakbondskassen. De overheid betaalt zelfs per jaar tot 20 euro per ambtenaar die lid wordt van een van de drie grote bonden. Kafka ten voeten uit!
     De beslissing om op 2 december in Brussel een nationale betoging te houden, was trouwens al genomen op 15 november, toen men helemaal nog niet wist hoe het met de regeringsonderhandelingen zou aflopen, laat staan, hoe het zou zitten met de begroting. De hele syndicale bedoening van gisteren kan dan ook louter beschouwd worden als een vlucht vooruit. Pure demagogie.
     Het is trouwens helemaal niet waar dat het vooral de arbeiders zijn die getroffen worden door de geplande besparingen, tenzij die meer dan 37.000 euro per jaar verdienen. Het lijkt er sterk op, dat heel wat van die vakbondsbobo's daar inderdaad bij kunnen zitten en dan wordt alles wel duidelijk. Voor de gewone werkmensen, waarvoor de vakbonden zeggen op te komen, verandert er bitter weinig, Šls ze tenminste willen (blijven) werken: geen verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd, geen maand loon afstaan, geen stop op de loononderhandelingen. Er wordt (voorlopig althans) niet geraakt aan de sacrosancte index en de laagste pensioenen worden opgetrokken.
     Dat er nu bespaard moet worden, is het gevolg van het feit dat ook dit land te lang boven zijn stand heeft geleefd. Negentig procent van de Belgische staatsschuld dateert van vůůr de crisis en is dus in de eerste plaats te wijten aan het slecht beheer vanwege de traditionele partijen,waarin niet weinig vakbondsgezinde politici zaten (en zitten). Het was onder Martens dat onze staatsschuld explodeerde (van 1.000 naar 8.000 miljard Bfr) en het was Verhofstadt die zijn eigen principes verloochende om de schuld terug te dringen. Als men wil dat de kosten van de vergrijzing in dit land straks nog betaalbaar zullen zijn, dan zal er inderdaad langer moeten gewerkt worden, dan zullen de brugpensioenen en de vervroegde pensioenen moeten worden afgebouwd, dan zal de werkloosheid anders moeten bekeken worden en ga zo maar verder.
     Het resultaat dat de bende van zes nu bereikt heeft, is trouwens ruim onvoldoende. Het is wat kunst en plakwerk, gesleutel in de marge. Heel de nu overeengekomen begroting is nl gebaseerd op een economische groei van 0,8%, die op de dag van vandaag al achtergehaald is. Elk percentage dat daarvan af zal gaan, zal nog meer besparingen (en/of belastingen) vragen. En dan mogen we niet vergeten, dat er nu al door Merkel (maar straks ook door Europa) gevraagd zal worden de staatsschuld stante pede terug te brengen onder de 60% van het bbp. BelgiŽ flirt momenteel met de 100% en dat zou nůg meer kunnen worden als het straks met de Dexia groep finaal fout zou lopen (met dank aan onze 'oplossers' die zich nog maar eens door de Fransen hebben laten rollen). Voor de simpele zielen, die indertijd Vande Lanotte geloofden: 60% was ook de grens waaronder 'zijn' zilverfonds zou kunnen worden aangesproken. De kans is groot dat de ti-ta-tovenaar uit Oostende straks weer minister wordt in de regering Di Rupo. Waar hebben we dat verdiend?

  03-12-2011, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (55 Stemmen)
  02-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belgische minderwaarde
     Nu de centrale banken van zowat alle westerse industrielanden plus Japan, overeengekomen zijn om massaal dollars te beschikking te stellen voor het uitlenen van geld aan de ondernemingen, krijgt de euro een adempauze. Van lange duur zal die echter niet zijn en de komende eurotop, op 9 dezer, zou er wel eens een kunnen zijn van erop of eronder. Eťn van de scenario's blijft het uiteenvallen van die euro in twee zones en daarbij is reeds gesteld dat BelgiŽ dan bij de PIIGS zal behoren. Het drama is, dat Vlaanderen op zich dat niet verdient, gewoon omdat we het beter doen dan BelgiŽ, maar toch mee de dieperik in zal gaan. Voor de simpele zielen, die dat nog steeds niet gesnapt zouden hebben, verwijs ik naar de degradatie van BelgiŽ door het ratingbureau Standard & Poors (S&P). Die heeft nu ook Vlaanderen van AA+ naar AA verwezen. Niet omdat Vlaanderen dat verdient, maar gewoon omdat Vlaanderen in BelgiŽ ligt en een deelstaat, voor de geldende normen, geen hogere rating mag hebben dan de centrale overheid.
     Ondertussen zorgt het nieuwe regeerakkoord ervoor, dat Vlaanderen er een deel verplichtingen bij krijgt, maar niet de middelen om die verplichtingen na te komen. Ons gewest is zijn reserves reeds kwijt geraakt door het schandaal van de gemeentelijke holding, zal zijn eigen ambtenaren voortaan zelf moeten betalen (wat nog kan) en o.m. moeten trachten de steun aan bedrijven en particulieren i.v.m. het isoleren van woningen en de uitstoot van voertuigen - die door de federale regering zijn afgeschaft - min of meer te compenseren (wat m.i. niet zal lukken). Als ze dat laatste toch wil doordrijven, dan zal ze toch in het rood moeten gaan en tenslotte erop gewezen worden dat de vermindering van haar rating wťl klopte. Het afstoten van sommige federale bevoegdheden past dan ook helemaal in het kraam van het onderdrukken van de Vlaamse vooruitgang. VIA in achteruit.
     BelgiŽ geeft aan Vlaanderen geen meerwaarde. Heeft dat ook nooit gedaan. De enige manier om daaraan te ontsnappen, is van dat BelgiŽ vanaf te geraken.

  02-12-2011, 08:19 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (62 Stemmen)
  01-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De groene chantage
     Het stond in de sterren geschreven, dat de groene partijen het smadelijk wegsturen van hun fracties uit de overleggroep voor de staatshervorming niet zo maar met de mantel der liefde zouden bedekken. Terwijl de club van zes zichzelf nog staat toe te juichen, hierin gesteund door de Belgische regimepers, hebben de groentjes al een eerste bommetje gelegd onder de mogelijke regering van Di Rupo I. Ze zijn het niet eens met het afschaffen van allerlei subsidies voor het isoleren van huizen en het terugdringen van de CO2 van voertuigen en dreigen er nu mee dat deel van de overeengekomen punten ter zake straks niťt te zullen goedkeuren, waardoor er daarvoor dan geen tweederde meerderheid meer zal zijn. Die nieuwe regering zal dan ook onder curatele van de groene jongens en meisjes blijven, zodat het niet meer zal kunnen, misprijzend te doen over bv dat gedoogbeleid in Nederland. Waar de huidige Nederlandse regering in de pas moet lopen voor de partij van Wilders, zal die van Elio dat hier moeten doen voor de groentjes. Ook dat is politiek.
     Ondertussen heeft ook de Belgische politiek een 'deus ex macchina'*, zoals we die kennen uit de geschiedenis van de oude Grieken en de Romeinen. Alleen heet die hier 'de staatsbon'. De verkoop ervan, driftig gepromoot door Yves Leterme, loopt als een trein. Gisteren was er al voor meer dan 2 miljard euro ingetekend en tegen vrijdagavond, als de zaak wordt afgesloten, hoopt men zelfs op het dubbele. Feitelijk had men niet op de internationale markten moeten gaan lenen, want daar betaalde men maandag nog 5,65%, terwijl de staatsbon aan de staat slechts 4% kost. We gaan op dit gebied de Japanners achterna, die een nog veel grotere staatsschuld hebben dan BelgiŽ, maar die ook grotendeels in eigen land wordt gefinancierd. Die beleggers moeten nu maar hopen dat dit BelgiŽ echt zal blijven bestaan, anders krijgen ze straks te maken met een Dexia in het groot...


  * De 'deus ex macchina' (letterlijk: 'de god uit de machine')waren goden, engelen of andere mythische wezens, die opdoken in de oude spelen en toneelstukken en die ervoor moesten zorgen dat schijnbaar onoplosbare problemen toch opgelost werden via de bovennatuurlijke tussenkomst van die wezens.

  01-12-2011, 08:09 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (56 Stemmen)
  30-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 of 15?
     Nu de horden van het communautaire en de begroting blijkbaar genomen zijn, lopen de gesprekken voor een nieuwe federale regering als een trein. De boemel is een HST geworden. Het is voorlopig allemaal nog wel een papieren bedoening, maar ergens zullen er ooit toch knopen moeten worden doorgehakt en beslissingen worden genomen. Vraag is dan: wat wordt het belangrijkste? B-H/V?. Asiel en migratie? De financieringswet? Justitie? Vergeet het maar, het belangrijkste deze week wordt de vraag of ze gaan regeren met 14 of 15 ministers.
     Als de traditie gevolgd wordt, komen er 15 ministers: de eerste minister, die als neutraal wordt beschouwd, met daarbij 7 ministers voor elke taalgroep (de Duitstaligen tellen op dit niveau niet mee). Tot nu toe gaf dat geen enkel probleem, omdat de laatste 36 jaar de premier steeds een Vlaming was en men er nooit moeilijk over deed dat er 8 Vlamingen tegenover 7 Franstaligen stonden. Reden daarvoor was het feit dat wij, Vlamingen, toch de meerderheid vormen in dit land en dat dit feit steeds zorgde voor extra compensaties voor de francofonen (het zgz 'premier dividend'). Als Di Rupo straks premier wordt, krijgen we 8 Franstalige ministers tegenover slechts 7 Vlamingen. M.a.w. dan wordt het nůg duidelijker dat die meerderheid van Vlamingen in BelgiŽ echt niets meer voorstelt. Op zich zou dat nog niet zo erg zijn - we zijn al e.e.a. gewend in dit alles behalve echt democratische landje - tenzij natuurlijk een zoveelste gezichtsverlies voor de drie zgz Vlaamse partijen die eraan hebben meegewerkt. Open VLD en CD&V zouden nu dan ook liever een regering met 14 ministers hebben, waarbij de premier, Di Rupo dus, bij de 7 francofonen wordt geteld. Een doekje voor het bloeden, zeg maar. Een schaamlapje om zich in Vlaanderen niet helemaal  belachelijk te maken.
     BelgiŽ zou echter BelgiŽ niet zijn, als er ook voor dit probleem geen Belgische oplossing/solution belge zou gevonden worden. Alhoewel men er eerst niet van wou weten, hebben de francofonen nu voorgesteld er toch drie staatssecretarissen bij te nemen: ťťn Franstalige en twee Vlamingen, waardoor er weer een evenwicht zou zijn (waarbij de Vlamingen toch nog altijd minder zouden krijgen dan waar ze recht op hebben). Of het ooit zover komt, is momenteel nog niet beslist, maar - om het met de woorden van 'watje' De Clerck te zeggen - 'ze werken er aan'.
     Herman Van Rompuy heeft ooit, in tempore non sospecto toen hij nog geen natte dweil president was, gezegd dat een situatie zonder Vlaamse meerderheid 'staatsgevaarlijk' was. Yves Leterme ging het bestrijden van De Panne tot Opgrimbie, maar was later wel de eerste Belgische naoorlogse premier die een regering zonder Vlaamse meerderheid zou leiden. Ondertussen zijn de tsjeven het zo gewoon geraakt dergelijke vernederingen te blijven slikken, dat ze ook daarin zijn gaan uitblinken...

  30-11-2011, 09:12 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (54 Stemmen)
  29-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen betaalt
     Grote titel op de eerste pagina van De Standaard: 'Begroting legt zware factuur bij Vlaanderen'. Nu het zo goed als te laat is, hebben de cracks van onze media ontdekt wat Bart De Wever al vertelt sinds hij de eerste nota van Di Rupo afwees. Een tweede, recente vaststelling van Bart is al even spijkerhard: BelgiŽ is zowat het enige land van de E.U. waar men de crisis in de eerste plaats aanpakt met het heffen van belastingen.
     Het ergerlijke van de hele zaak is dat Vlaanderen het gros van de belastingen zal betalen die worden opgelegd door een regering met een Vlaamse minderheid. De Vlaamse partijen die dit spel meespelen zijn dan ook de grootste en eerste verantwoordelijken van wat ons te wachten staat.
     Die hele voorgestelde begroting staat trouwens nog maar amper op papier en toont al heel wat hiaten:
  - Van echte hervormingen is geen sprake, er gebeuren alleen wat verschuivingen.
   - De groei, waarop deze begroting is berekend, wordt schromelijk overschat. Niemand gelooft nog in een groei van 0,8%.
  - In de plannen van Leterme voor een begroting met voorlopige twaalfden, gaat men nog steeds uit van een rente van 4%, daar waar men ver boven de 5% zit.
  - We zijn ook het enige Europese land waar de socialisten aan de macht blijven, wat ermee toe leidt dat de financiŽle wereld niet gelooft dat BelgiŽ zomaar meer dan 11 miljard euro kan besparen zonder ingrijpende maatregelen. Mocht dat echt zo zijn, dan bewijst het dat dit land inderdaad boven zijn stand heeft geleefd.
     Kortom, zoals Geert Noels het weer eens zo treffend en nuchter stelt: een land zonder ambitie dat hoopt op een rapport van 50% en deliberatie en zo hoopt verder te kunnen doormodderen.

  29-11-2011, 09:21 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (54 Stemmen)
  28-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The day after
     Di Rupo and his boys zijn het gisteren allemaal eens komen vertellen, hoe goed wij er - dank zij hen - zullen voorstaan. Als de man zo schabouwelijk Nederlands blijft spreken, is in elk geval de hilariteit verzekerd. Verder is het - voor hem - bang afwachten hoe de markten deze week zullen reageren. Voor velen is het nu al duidelijk, dat het te weinig en te laat is. Vergeten we niet, dat dit alles het resultaat is van zo'n 530 dagen gepalaver...
     Er zou dus een akkoord zijn over de begroting, maar nog niet over bv Asiel & Migratie noch over Justitie, twee domeinen waarin Vlamingen en francofonen tegengestelde meningen hebben. Zelfs het verhaal van de index is niet af. Dat komt gegarandeerd terug. Daarbij komt dan de aangekondigde staking van de vakbonden op vrijdag (weer niet toevallig een vrijdag: verlengd weekeinde). Die beseffen nog altijd niet, dat de welvaart zijn beste tijd bij ons heeft gehad. Stoppen met zestig, dikke pensioenen, een stevige OCMW-steun voor mensen die er nooit voor hebben afgedragen, worden zo stilaan dagdromerijen. Als de economische groei stil valt, zoals klaarblijkelijk nu het geval is, dan zal er ook geen welvaart meer te verdelen zijn.
     Eenzelfde verhaal over die armoede, waarmee men ons om de oren blijft slaan. Die armoede Ūs er, alleen komt die voor een groot deel voort uit die massa inwijkelingen, die hier zomaar komen binnenvallen en niets blijken te hebben. Men zegt trouwens niet dat bv 20% van de Belgische kinderen in armoede leven, men spreekt over kinderen die in BelgiŽ wonen. Dat is niet hetzelfde. Als wij morgen de halve derde wereld hier binnenhalen, dan kan dat percentage nog verveelvoudigen.
     Tenslotte even verwijzen naar het lezenswaardig artikel over Leopold Lippens in het weekblad van De Standaard. De man vertelt daarin enkele harde waarheden over onze politiek. Daarbij heeft hij het o.a. over de generatie die van vader op zoon hier in de politiek is 'gesukkeld' en verwijst hij o.m. naar de partijvoorzitters Michel, De Croo en Tobback. Ik kan er nog een hele lijst aan toevoegen: Vanvelthoven, Van Rompuy, Declerck, Dehaene, Schiltz, Declerq (kleinzoon van), Vanden Bossche (dochter van) en dan ben ik er waarschijnlijk nog enkele vergeten. Dat 'sukkelen' heb ik zelf tussen haakjes gezet, want ze doen het niet voor niks. Lippens heeft het over 100.000 euro per jaar plus wagen met chauffeur.
     Zoiets noemde men vroeger nepotisme, tegenwoordig heet dat staatsmanschap...

  28-11-2011, 08:07 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (53 Stemmen)
  Archief per week
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!