NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Waarom confederalisme
 • Di Pippo's 'reconquista'
 • De klimaatspijbelaars
 • Donald en de sultan
 • Divided Kingdom
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  07-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het (bijna) ex-stadion

   

   

     Met het Eurostadion is het zo goed als amen en uit. De naam past trouwens ook al niet meer, want sinds de UEFA Brussel links heeft laten liggen voor de Europese Kampioenschappen van 2020, zal er van dat tornooi geen match in dit land gespeeld worden. Nu de Vlaamse Administratie, als zoveelste en hopelijk laatste instantie, voor het plan van Ghelamco over de hele lijn een negatief advies heeft gegeven kan alleen Schauvliegje eventueel nog iets anders beslissen. Dat moet dan wel vóór het einde van deze maand gebeuren. In een verkiezingsjaar, met nog een tweede er achteraan, zou het nu nog goedkeuren van zoiets politiek een mission impossible zijn, zeker omdat de grootste partij in de Vlaamse regering er ook niet van wil weten.

     De bedoeling was dat er een stadion zou komen voor 60.000 toeschouwers, veel te groot voor dit landje. Na het E.K. zou Anderlecht er zijn intrek in nemen (aan 10 miljoen euro per jaar!), zouden er voortaan ook alle thuismatchen van de Rode Duivels gespeeld worden en er tussendoor nog allerlei nevenactiviteiten zijn. Ondertussen had Anderlecht zich echter teruggetrokken uit de ‘deal’. Toen de club later te koop bleek te staan, schrok Paul Gheyssens, de topman van Ghelamco, er zelfs niet voor terug de club zelf te willen kopen. Dat feest ging gelukkig niet door, doordat Mark Coucke hem voor was, die tevens stelde dat een topclub zijn eigen stadion moest hebben.

     Het stadion zou gebouwd worden op grond die eigendom is van de stad Brussel, maar buiten het Brussels Gewest in Vlaanderen ligt. In tegenstelling tot de 100 ha bos die Schauvliegje zopas van het Brusselse OCMW heeft gekocht, die nu Vlaams eigendom zijn en de hoofdstedelijke sjachermentaliteit kennende, kon men er gif op nemen dat de hele buurt van het stadion, dat Brussels eigendom zou blijven, er verfranst zou worden. Verder klopte het ook niet dat er geen belastingsgeld vanuit Brussel zou geïnvesteerd. Als puntje bij paaltje kwam bleek Brussel er zelf 100 miljoen euro in te stoppen. Tenslotte wist iedereen dat er bij alle activiteiten die er zouden plaatsvinden, het verkeer op de Brusselse grote Ring, die ernaast loopt en nu al oververzadigd is, dan helemaal tot stilstand zou komen. Zoals ik hierover al eens geschreven heb: Brussel de lusten, Vlaanderen de lasten.

     Als de hele zaak eind dezer maand helemaal wordt afgeblazen mag Ghelamco nog altijd proberen op parking C van de Heizel een kleiner stadion te bouwen. Vraag is maar wie daarvoor nog geïnteresseerd is. Union? RWDM ? Gheyssens en Co zouden er beter eerst voor zorgen het Antwerp stadion aan de Bosuil, waar hij ook al eigenaar van is, verder te renoveren. Misschien kan de firma daarna hetzelfde doen met het Koning Boudewijnstadion op de Heizel, zodat men ook voor de Memorial Van Damme niet nog eens een nieuw stadion moet gaan bouwen. Dan heeft Brussel zijn eigen stadion zonder dat Vlaanderen er weer voor zou moeten opdraaien.

  07-01-2018, 00:05 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
  06-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidvat

   

     De verzorgingsketen ‘Het Kruidvat’, met een duizendtal winkels in de Benelux, gaat vanaf 2019 geen rookwaren meer verkopen, omdat ze er van uit gaat dat dat niet meer past in haar imago van gezondheidsproducten. Dat is een moedige beslissing, zeker als men weet dat de concurrentie dat (voorlopig?) niet doet en de rokers hun verslaving elders kunnen voortzetten. De winkels en grootwarenhuizen slaan u wel een heel jaar rond de oren met slogans om gezonder te leven en te eten (‘Bio’, weet je wel), maar gaan ondertussen onverstoord verder met het verkopen van verslavingsmiddelen.

     Ikzelf ben met roken gestopt na 9 jaar roken, op mijn 32ste, toen algemeen bekend werd dat roken schadelijk was voor de gezondheid, niet alleen voor de longen, maar ook voor hart- en bloedvaten. Ik heb het nooit meer gedaan en begrijp niet dat mensen er niet mee zouden kunnen stoppen. In mijn familie rookt er niemand, ook de kinderen en kleinkinderen niet, zelfs niet de aangetrouwden. Er is ondertussen een hele industrie ontstaan om rokers van hun verslaving af te brengen en die verdient er goed geld aan. Als men weet dat iets slecht is, stop er dan mee. Dat is gewoon een kwestie van karakter. Ik heb ooit een collega kettingroker gehad, die op het werk zijn sigaretjes rolde die hij daarna op de weg naar huis in de auto oprookte. Echt dus iemand die verslaafd was. Op een gegeven ogenblik kreeg hij last met zijn zicht, in zoverre dat hij zelfs amper nog de letters op zijn toetsenbord uit elkaar kon houden. Na een medische controle bleek dat de bloedtoevoer naar zijn ogen niet meer werkte, omdat de adertjes ernaar verstopt raakten wegens het roken. De man was half in de vijftig en is toen gestopt met roken. Als zo iemand het kan, moet iedereen dat kunnen.

     Nu hoor ik rokers al zeggen dat men dan ook maar op moet houden met alcohol drinken. Daar is iets van, maar het is niet hetzelfde. Als men alcoholist is en stopt, zal het lichaam de alcohol langzaam maar zeker afbouwen. Dat gebeurt ook met de nicotine bij rokers, maar daar komt een tweede probleem bij kijken: de teer die in de tabak zit. Die zet zich vast in de blaasjes rond de longen, is daar niet meer uit te krijgen en zorgt ervoor dat het bloed minder goed gezuiverd wordt. Een tweede zaak is dat onze samenleving al enkele duizenden jaren vóór Christus alcohol is gaan drinken, waardoor we daar genetisch beter tegen bestand zijn (de Indianen, die dat niet waren gingen dood bij het drinken van ‘vuurwater’ tijdens de verovering van Amerika door de blanken). Roken is pas begonnen na de ontdekking van de nieuwe wereld en werd pas algemeen na de opkomst van de sigaret, een paar eeuwen later.

     Jongeren die roken gaan ook gemakkelijker overschakelen op drugs, via de eerste joints. Die laatsten bevatten niet alleen echte drugs, maar ook zeven (7!) keer meer teer dan de normale sigaretten.

     Tenslotte nog dit: teveel alcohol drinken is slecht, helemaal geen alcohol drinken is ook niet goed, want we zijn daar al enkele duizenden jaren mee bezig. Af en toe matig alcohol drinken, zet de aders open en kan opstoppingen voorkomen. Zoals de Duitsers zeggen: ‘Regelmässig, aber mässig’.

   

  06-01-2018, 00:07 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
  05-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koehandel

   

   

     Het energieakkoord blijft het nieuws beheersen. In afwachting dat politiek en bedrijven tot overleg komen – dat zou volgende week kunnen zijn – denk Bartje Tommelein de gemoederen te kunnen sussen door de elektronintensieve bedrijven een cadeautje te geven in de vorm van een korting op de stroomfactuur. Zoiets heet koehandel, want het zal niets veranderen aan de situatie mocht het blijken dat in 2025 de laatste kerncentrale wordt gesloten en dat er dan een stroomtekort zou zijn of dat de energie niet meer te betalen valt – of beiden. Het enige dat Tommelein nu kan bereiken met zijn zoethoudertje t.o.v. de bedrijven is, dat op die manier onze industrie met zowat dezelfde kosten te maken zou krijgen als in de buurlanden. Nu zitten ze er nog boven. Dit is alleen maar een tijdelijk inhaalmanoeuvre.

     Tussendoor zou Annemie Turtelboom, het slachtoffer van de malversaties van Freya Vanden Bosche, als compensatie voor het verlies van haar ministerpost, een dikbetaalde job krijgen bij het Europese Rekenhof. Zeg nog dat Europa nergens goed voor is! Tussen haakjes: Turtelboom valt niets te verwijten: als Vlaams minister van Financiën moest zij het gat dichtrijden dat Vanden Bossche had achter gelaten en kreeg zij – en niet Freya – de schuld van het geld smijten. Haar Open VLD-collega Tommelein hoopt nu met de pluimen te gaan lopen omdat hij die Turteltaks van 100 tot ± 10 euro per gezin zou hebben verlaagd. Ergens gaat echter iemand het gelag moeten betalen – voor de industrie zal dat niet anders zijn – en die iemand wordt waarschijnlijk Honoré Gepluimd, zijnde de belastingbetaler, u en ik.

     Iets afschaffen, zoals bv die kerncentrales, is niet moeilijk. Dat kan met één pennentrek. Met in het achterhoofd wat men in Zweden heeft uitgerekend – wat ik gisteren nog schreef – nl dat men voor elke megawatt uit de kerncentrales 2,4 megawatt uit windmolens plus bijna één aan verlieslatende gascentrales moet produceren, is het onmogelijk dat hier nog tegen 2025 rond te krijgen. De kortingen die Tommelein nu geeft zijn maar mogelijk omdat de kerncentrales nog werken.

  05-01-2018, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (26 Stemmen)
  04-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Svenska exemplet *

   

   

   

     ‘Het gemeenschappelijk front van energieministers’ dat beslist had tegen 2025 alle Belgische kerncentrales te zullen sluiten zonder enige duidelijkheid noch garantie wat er zou gebeuren mocht er tegen die tijd niet voldoende of betaalbare energie meer voorhanden zijn, gaat nu toch praten met de industrie. Dat hadden die excellenties beter eerst gedaan, maar beter laat dan nooit.

     Die verzamelde ministers hadden bv ook eens een vergelijking kunnen maken met Zweden, toch zeker geen achterlijk land. Daar werd reeds in de zomer van 2016 een akkoord gesloten tussen vakbonden en werkgevers, nota bene onder een roodgroen bewind, om te trachten tegen 2040 in principe ervoor te zorgen dat er voldoende hernieuwbare energie zou zijn. Tegelijk werd echter overeengekomen dat de laatste kerncentrales niet persé gesloten zouden moeten worden. Meer nog, de deur werd er op een kier gelaten om desnoods nieuwe kerncentrales te bouwen. Een studie had nl uitgewezen dat de vervanging van één megawatt kernenergie in Zweden de installatie van 2,4 megawatt aan windmolens noodzakelijk maakte, plus bijna 1 megawatt aan (ook daar verlieslijdende) gasturbines. Dat is zo eens iets anders dan, zoals hier, uit de losse pols te beslissen alle kerncentrales te sluiten zonder enige garantie dat er daarna geen problemen meer zouden zijn. Het enige verschil met Zweden is, dat men daar in de winter minder kan rekenen op zonnepanelen.

     In onze politiek hier geldt nog altijd het principe: ‘Na ons de zondvloed’. Over zeven jaar is er waarschijnlijk geen enkele van de huidige energieministers nog in functie. Als het tegen die tijd grondig fout zou lopen, wat tot de mogelijkheden - zeg maar zekerheden - behoort, dan geven ze niet meer thuis. Hoor je bv nog kritiek op Freya Vanden Bossche die miljarden heeft weggegeven aan zonnepanelen die ook veel goedkoper konden geplaatst worden? En dan zijn we nog ontsnapt aan een nieuwe financiële aderlating doordat op het laatste ogenblik de biomassacentrales van Gent en Genk niet meer dienden gesubsidieerd te worden (waarna ze ook niet werden opgestart, want die waren eerder bedacht om geld te ‘verbranden’ i.pl.v. hout). Voor de nieuwste serie windmolens op de Noordzee heeft men ondertussen in Nederland en Duitsland ontdekt dat die ook zonder subsidies kunnen gebouwd worden, zodat men hier wel verplicht is hetzelfde te doen. Erg, hé?

   

   * ‘Het Zweedse voorbeeld’ . In de Scandinavische talen hangt men het lidwoord achteraan het zelfstandig naamwoord. Een bekend voorbeeld ervan is ‘Svenska Dagbladet’ (Het Zweedse Dagblad).

   

   

  04-01-2018, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (25 Stemmen)
  03-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo Franckens vervolgverhaal

   

   

   

     De haatcampagne tegen Theo Francken blijft maar aanhouden, vooral vanuit Waalse hoek. Na de klachten van Europarlementslid Gérard Deprez, waarover ik het al had in mijn blog van gisteren, was het nu de beurt aan de gebroeders Dardenne, wereldberoemde filmmakers van trieste verhalen waarvoor ze in hun eigen regio alleen maar voor uit hun woning moesten stappen om ze te kunnen filmen. Het Waalse leven van elke dag in ons diepe Zuiden, zeg maar. Ik ben steeds van mening geweest dat artiesten en sportlui zich niet bezig moeten houden met politiek. Op die manier riskeren ze trouwens een deel van hun eigen publiek kwijt te spelen, want als je een film van die broertjes apprecieert, betekent dat nog niet dat je ook hun politieke mening moet delen.

     In tegenstelling tot ‘Markske’ Beke, die vond dat Francken de eer aan zich zelf moest houden, maar niet durfde stellen dat hij moest aftreden, ‘eisen’ de Dardenne’s dat wél. En dat alles terwijl er nog steeds geen enkel bewijs is dat de teruggestuurde ‘asielzoekers’ al dan niet de waarheid hebben gesproken. Beke haalde daarover aan, dat Leterme en Van Deurzen indertijd zijn afgetreden voor een gelijkaardige beschuldiging, terwijl later bleek dat die vals was. M.a.w. ze hadden toen niet hoeven af te treden als ze het resultaat van het onderzoek hadden afgewacht, zoals Francken en Michel nu wél doen, maar Beke liever niet.

     Tenslotte heeft de N-VA groot gelijk dat ze achter Francken blijft staan. Zelfs in Brussel en Wallonië blijft hij een van de populairste politici, ondanks het gehuil van de wolven in het bos. Als Francken ooit gedwongen zou worden af te treden, is het waarschijnlijk gedaan met deze federale regering, wat de N-VA zelf nog goed zou uitkomen. De partij heeft haar hoofdpunt uit het zomerakkoord – de verlaging van de vennootschapsbelasting – binnen. Open VLD, met het onbelast bijklussen en CD&V, met de effectentaks moeten nog afwachten wat het wordt. En dan hebben we het nog niet gehad over de Arco spaarders en het sluiten van de kerncentrales, uit respectievelijk het regeer- en het zomerakkoord.

     ’t Zijn zware tijden voor onze nationale Charel, die nog wel niet twittert zoals The Donald en Macron, maar toch al een Facebook verhaaltje durft uitsturen!

   

   

  03-01-2018, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (31 Stemmen)
  02-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese schijnheiligheid

   

   

   

     I.v.m. de heisa die er de laatste week van 2017 verkocht werd over het doen en laten – en de uitspraken – van Theo Francken over Soedanezen die al dan niet werden teruggestuurd, is het misschien zinvol te vermelden dat de E.U. al enkele jaren geleden akkoorden heeft gesloten met Soedan, dat inderdaad ook toen al bestuurd werd door dezelfde dictator. Reeds in 2014 was er het zgn ‘Khartoum proces’, dat een jaar later in Malta bevestigd werd en waarbij Soedan zo’n 100 miljoen euro steun kreeg (in drie jaar). In totaal heeft dat land van Europa al 250 miljoen gekregen, officieel ter ondersteuning van plaatselijke politie en gerecht, maar in de eerste plaats om Soedanezen en Eritreërs te beletten naar Europa af te reizen. Het was mede als gevolg van die akkoorden dat Francken op een gegeven ogenblik gevraagd had dat Soedanese ambtenaren hier e.e.a. kwamen natrekken en eventueel bevestigen. Een van de grote criticasters van Francken, Gerard Deprez, vroeger ooit nog voorzitter van de Waalse christendemocraten maar overgelopen naar de MR, zit zelf in het Europees parlement dat de akkoorden met o.a. Soedan bekrachtigde. Om maar te zeggen hoe schijnheilig het daar bij de E.U. allemaal aan toegaat. Vergeleken met de Khartoem afspraak is de vluchtelingendeal met Turkije, althans volgens Rik Van Cauwelaert, een voorbeeld van politiek fatsoen.

     En dan is er nog die gepensioneerde uit Berlare, die beter zou zwijgen omdat hij zelf vroeger nooit iets anders heeft gedaan dan mensen tegen elkaar op te zetten, ook in de eigen VLD-partij. Om nog maar te zwijgen over zijn Fortis demarches.

     Het is altijd hetzelfde bekende liedje: luister naar mijn woorden, maar zie niet naar mijn daden. Bijna al wie macht heeft in de E.U. heeft wel ergens boter op zijn hoofd, omdat men ervan uitgaat dat de man in de straat wel met wat anders bezig is. ‘Met geld koopt met Zwitsers’ is het Adagium. Blijkbaar geldt dat nog veel meer voor Afrikanen.

   

  02-01-2018, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
  01-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 0 1 8 !

   

   

     En daarmee zijn we aanbeland in 2018 en gaan we naar een dubbel verkiezingsjaar: dit jaar voor de gemeenteraden (en burgemeesters) en volgend jaar voor de rest, als er tenminste geen vervroegde federale verkiezingen zouden komen. Met het huidige gekrakeel tussen de partijen, meerderheidspartijen onderling inbegrepen, kan er nog veel gebeuren. Als ik dit jaar één wens in vervulling zou willen zien gaan, dan is het dat men a.u.b. ophoudt met voor alles en nog wat op straat te komen, enkel en alleen omdat e.o.a. gestoorde daartoe heeft opgeroepen via de (a)sociale media. Op zich is dat al erg genoeg, maar het probleem wordt alleen maar groter omdat de echte media, die worden verondersteld nieuws te verslaan, daarop inpikken en op die manier zelf ‘nieuws’, of wat daarvoor moet doorgaan, gaan maken. Een klassiek recent voorbeeld daarvan was die betoging tegen Francken in Brussel van enkele dagen geleden. Er was daar een zootje ongeregeld van hoogstens 250 betogers, ‘versterkt’ met een handvol nuttige idioten die denken de wereld te moeten redden en zo’n ‘nieuws’ wordt dan uitgebreid uitgezonden in prime time op de nieuwsjournaals. 250 man op een bevolking van 11 miljoen, dat is – in verhouding – de klassieke drie man en een paardenkop!

     Maar voor de rest zullen we moeten zien dat we ook dit jaar zonder kleer- en andere scheuren doorkomen en wens ik iedereen een goede gezondheid en hopelijk niet teveel ergernis. De wereld is de laatste 30/40 jaar meer veranderd dan de tweeduizend jaar ervoor, het is nog verre van gedaan en het blijft veranderen met een steeds grotere snelheid. Of we daar met zijn allen gelukkiger bij worden, is maar zeer de vraag. De betreurde Louis Neefs zong het al: ‘De wereld moet nog een eeuwigheid mee’.

   

  01-01-2018, 00:05 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (5)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!