NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • De Europese politieke puinhoop
 • De klimaat heisa
 • Hoe moet het verder?
 • De schaduwpopulatie
 • Michel Light
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  04-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elio addio

   

   

     De PS gaat straks een partijbijeenkomst houden over het thema ‘Burgerparticipatie, transparantie in het openbare leven en deugdelijk bestuur’. Dat is zeker niets te laat, want de partij zit al een hele poos in de hoek waar de klappen vallen. Als dat zo doorgaat riskeert ze inderdaad bij de volgende verkiezingen al flink te zullen moeten inleveren. De zaak van Samusocial mag dan nog peanuts zijn in verhouding met die van Publifin, die peanuts zijn er toch teveel aan, zeker als er dan nog een sujette bij is die voor de tweede keer door de eigen partij moet worden teruggefloten, zoals die Pascale Peraïta. De dame had blijkbaar niets geleerd nadat ze al eens was verwittigd toen ze met haar riante verloning bij Samusocial nog dacht bij het OCMW een sociale woning te kunnen huren. Ze mag feitelijk nog blij zijn dat er tegen haar bij deze tweede ontsporing niet zo’n drastische maatregelen zijn getroffen als deze welke men genomen heeft bij Publifin. Daar werd voorzitter Gilles uit de partij gezet en stapte wonderboy Moreau zelf op als PS-burgemeester van Ans, toen hij van de partij moest kiezen tussen Publifin en het burgemeesterschap.

     Het probleem bij de PS zit hem echter veel dieper en heet Elio Di Rupo. Die is al 15 jaar voorzitter van de partij. In de politiek is dat van het goede teveel. Wie in die wereld te lang aan de macht is, gaat daar toch op e.o.a. manier misbruik van maken of aan ten onder. Daarbij komt nog dat zijn termijn als federaal premier hem ook niet veel voordelen heeft gebracht. Hij wordt er door zijn eigen achterban van beschuldigd bepaalde tegemoetkomingen te hebben teruggedraaid en laten dat nu juist de punten zijn waarop de Waalse politiek in het algemeen en die van de PS in het bijzonder op gesteld zijn. Komt daar nog bij dat de electorale gaten die Di Rupo heeft gelaten netjes worden ingevuld door de PTB, de Waalse PvdA (ex-Amada) en het aanblijven van de man met het strikje zeker geen garantie meer biedt om veel terrein terug te winnen. Met twee verkiezingsjaren in het vooruitzicht wordt dat voor de PS huilen met de pet op.

     Als PS-voorzitter Magnette zelfs al laat verstaan dat zijn partij nood heeft aan vernieuwing, dan hoeft hij daar geen naam bij te voegen. Het probleem is dat niemand weet wat straks met Di Pippo aan te vangen. De man is een loner die nooit iets anders heeft gedaan dan aan politiek en blijkbaar niet zinnens is dat op te geven, zelfs niet nu hij de pensioenleeftijd al overschreden heeft.

     Het wordt gegarandeerd geen ciao, maar misschien wel een addio.

   

  04-06-2017, 00:08 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
  03-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de kap van de daklozen

   

   

     Wie dacht na het schandaal rond Publifin en Co genoeg meegemaakt te hebben, is eraan voor de moeite. De volgende affaire meldt zich aan, nu in Brussel bij Samusocial, de vzw die zich inzet voor de opvang en begeleiding van daklozen. Ook daar komt geld, bestemd voor de daklozen, in de zakken terecht van een aantal zgz bestuurders. In cijfers is deze zaak niet te vergelijken met Publifin, wel in het kader van het sociale werk dat Samusocial verondersteld wordt te verrichten. Deze vzw krijgt nl 98% van zijn middelen via publiek geld. Daarenboven krijgt ze ook giften uit private middelen. In 2016 was dat liefst 180.000 euro. Eén derde daarvan kwam echter niet ten goede aan de daklozen, maar verdween in de zakken van een select groepje van vier vaste bestuurders, die – oh, toeval! – allen tot de PS behoren. Die bestuursleden, allemaal mensen met reeds dikbetaalde politieke mandaten, kregen ‘maar’ 140 euro per vergadering, maar ‘vergaderden’ wel tot 10 keer per maand met daarbovenop nog drie extra vergaderingen per jaar. In 2016 maakte dat 60.000 euro. Geld dat geschonken was om het lot van de daklozen te verlichten…

     Zelfs huidige Brussels burgemeester Mayeur, notoir Vlaminghater, was er tot voor kort vast bestuurslid. De meest opvallende figuur echter is een zekere Pascale Peraïta, een beschermelinge van dezelfde Mayeur, Ze kwam in 2013 al eens in opspraak toen zij als directrice van Samusocial, met zo’n 200.000 euro per jaar, een sociale woning van het OCMW huurde. Die heeft ze ondertussen opgezegd en nu neemt ze ook ontslag als vast bestuurslid, maar blijft wel in het gewone bestuur zitten..

     Om het plaatje compleet te maken, de Brusselse minister verantwoordelijk voor de Bijstand voor personen, die het hele verhaal moest toegeven na een interpellatie door Groen/Ecolo – als het goed is zeggen we het ook - is de beruchte Céline Fremault (CdH), dezelfde die Zaventem Airport de duivel aandoet met haar absurde geluidsnormen… CdH zit samen met de PS in de Brusselse regering en dreigt er straks ook samen mee uit te vallen. ‘Samen gevangen, samen gehangen’, zoals Jos Van Eynde het vroeger in zijn Volksgazet verwoordde!

   

  03-06-2017, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (6)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (25 Stemmen)
  02-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Sixpack matters

   

   

     Zoals verwacht en gevreesd werd, heeft Donald Trump uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten dat de States zich terugtrekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Daarmee is dat akkoord niet ten einde, daar nog 146 andere landen het wél hebben goedgekeurd. De USA is wel de tweede grootste vervuiler van deze planeet, na China dat echter zopas nog bij een bijeenkomst in Brussel bevestigd heeft er wel mee door te gaan. Zelfs Poetin zegt dat Rusland zich niet zal terugtrekken.

     Ook in Amerika zijn er legio instanties, politici en zelfs familieleden van The Donald, die liever hadden gehoord dat de States zich aan het akkoord zouden gehouden hebben. Niet dus. Dé reden is dat in dat geval Trump een verkiezingsbelofte aan de Amerikaanse steenkoolstaten niet kon houden. Dat was hem waarschijnlijk heiliger dan alle retoriek rond en over het klimaat, dat toch niet meteen kan gemeten worden en dat hij aan Joe Sixpack in Pittsburgh niet uitgelegd zou krijgen.

     De wereld zal ermee rekening moeten houden dat men met Trump nooit zeker zal zijn van pasklare antwoorden op welke problemen ook. Dat heeft als opmerkelijk gevolg dat Trump’s onberekenbaarheid er wel voor zorgt dat de andere landen gemakkelijker de rangen zullen sluiten, ook zonder de USA en/of de UK. Evenmin als de Britten bij de Brexit kunnen de Amerikanen zomaar uit dat klimaatakkoord wegwandelen. Daar waar voor de Brexit een termijn van twee jaar voorzien is, kan dat voor het klimaatakkoord drie tot vier jaar worden, althans volgens Europees fuifnummer Juncker.* Wat er dezer dagen trouwens ook nog over verteld zal worden, het neemt niet weg dat Europa nog lange tijd afhankelijk zal zijn van de USA voor zijn defensie.

     We zullen er ook aan moeten wennen dat de poco pers meer dan ooit zal trachten Trump belachelijk te maken, tot in het belachelijke toe. Zo was er vorige week het nieuws dat de muur met Mexico het einde zou kunnen betekenen van bepaalde diersoorten in die regio. Op dit ogenblik staat er reeds een derde van die muur, gebouwd door Trump’s voorgangers. Ooit iets gehoord over uitsterven van dieren toen?

   

  * Ergens nog een goeie gelezen over de voorzitter van de Europese commissie : ‘Zijn beste vriend heet Jack Daniels’!

   

  02-06-2017, 00:07 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (8)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
  01-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ander Christendom

   

   

     Als wij het hier over immigrante allochtonen hebben, denken we in de eerste plaats aan moslims. Dat blijkt niet helemaal correct te zijn. Tot 2012 waren er in Europa bij de immigrante allochtonen zelfs meer christenen dan moslims. Cijfers spraken toen van ± 26 miljoen niet-moslims t.o.v. 13 miljoen moslims*. De helft van die 26 miljoen waren Oost-Europeanen en de andere helft christenen die gevlucht waren uit het Midden-Oosten.

     De reden waarom de aanwezigheid van zoveel immigrante christenen hier weinig tot niet bekend was, is omdat deze bevolkingsgroepen al meer dan duizend jaar door de moslims overheerst (en dikwijls verdrukt) werden en dus gewend waren en zijn zich gedeisd te houden. Het gaat om geloofsgemeenschappen, waarvan sommige zelfs ooit gesticht werden door de apostelen, terwijl andere Aramees spreken, de taal van Christus. Het is een ander christendom dan dat wat wij hier kennen, een met een veel letterlijkere lezing van de Bijbel, door mensen die uit een agrarische samenleving komen. Ze vallen niet op en – alhoewel ze ook hier eigen gemeenschappen hebben – proberen ze er het beste van te maken. Als ik me niet vergis hebben ze in Brussel zelfs al een niet meer gebruikte katholieke kerk overgenomen, iets dat bv ook in Antwerpen gebeurd is, maar dan door Europese orthodoxen, in hoofdzaak Polen.

     Met een beetje ironie zou men kunnen stellen dat het Christendom in Europa een voorzichtige wederopstanding meemaakt, al gebeurt dat niet door de Europeanen zelf. In het Midden-Oosten vindt momenteel een etnische zuivering plaats op basis van religie en kan men rustig stellen dat – als het zo verder gaat – er daar straks geen christenen meer zullen zijn, tenzij in … Israel! Een reden temeer om dat land te blijven steunen, al zijn de daar gebruikte methodes ook niet altijd koosjer.

     Men zou kunnen stellen dat het verjagen door moslims van christenen naar Europa op zich geen ramp is. Het feit dat de moslims zelf ook naar hier komen, is dat wel. Christenen komen hier ons leefklimaat niet verstoren, moslims wél.

    

   

  * Cijfers van het Amerikaanse Pew Research Center.

     Voor wie het hele verhaal wil lezen, kan dat a.d.h. van het boek ‘God is een vluchteling. De terugkeer van het Christendom in de Lage Landen’ door David Dessin, filosoof. (Polis, 210 blz – 19,95 euro)

  01-06-2017, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (25 Stemmen)
  31-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking bij Financiƫn ?

   

   

     Vorige week gebeurde er in dit land een half mirakel: we leefden toen al een heel jaar zonder spoorstaking! Voor Vlaanderen zelfs al iets langer, want de laatste, wilde staking trof bijna uitsluitend Brussel en Wallonië. Alleen treinen die taalgrensoverschrijdend reden, zoals bv die op de lijn Turnhout-Binche, kwamen niet terug naar Vlaanderen. Het moet zo’n halve eeuw geleden zijn dat we dat nog hebben meegemaakt en dat terwijl er nog steeds argumenten genoeg waren om de ‘cheminots’ op stang te jagen (denk maar aan de beperkte dienstverlening bij stakingen). Aan de oude baas zal het niet meer gelegen hebben, want Jo Cornu legde wel de vinger op ettelijke tekortkomingen van ons rijdend faillissement (3 miljard staatssteun per jaar!) en de nieuwe, Sophie van de delicatessenwinkel, is nog te recent geïnstalleerd om op het beleid te wegen.

     Maar, geen nood, als ze bij de NMBS niet meer staken, kan dat altijd nog wel ergens anders bij de federale administratie. Zo was er dezer dagen nog een waarschuwingsstaking bij Financiën. Daar zou men met te weinig personeel en te veel werk zitten. Dat hebt met een belastingsaangifte die 885 codes bevat, tegenover bv slechts 50 in Nederland. Zelfs met de digitalisering kan dat probleem blijkbaar niet opgelost raken. Nu, wat er ook van zij, de vakbonden van de FOD Financiën hebben er wat op gevonden: als ze hun zin niet krijgen, willen ze bij het begin van de grote vakantie de luchthaven van Zaventem plat leggen. Het moeten niet altijd die van Belgocontrol zijn of erger. M.a.w. ze denken eraan duizenden landgenoten te gaan koeioneren uitgerekend wanneer die eindelijk de riem er eens kunnen afleggen en op een al dan niet verdiende vakantie vertrekken. Vinden die masochisten nu echt geen ander middel om zich antipathiek te maken?

   

  31-05-2017, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (29 Stemmen)
  30-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Europa van Merkel

   

     Merkel heeft het dus gehad met het Amerika van The Donald. Terwijl ze bij ons beschouwd wordt als de machtigste persoon van Europa, zeker binnen de E.U., is ze voor Trump het hoofd van land dat de economische spelregels niet eerlijk speelt. Dat heeft niet zozeer met de VW-sjoemelaffaire te maken, maar met het feit dat Duitsland – zeker t.o.v. Amerika en de rest van de wereld buiten Europa – in Trump’s ogen misbruik maakt van de zwakke euro. Daardoor is de export van Duitse producten ± 20% te goedkoop en had de Duitse munt, mocht die nog bestaan, geherwaardeerd moeten worden en de munten van de zuiderse Europese landen gedevalueerd. Niet moeilijk om op die manier een jaarlijks handelsoverschot te hebben, maar die is wel op de kap van de Europese landen die niet volgen kunnen.

     Merkel denkt nu een alternatief voor de States te zullen vinden in een hernieuwde samenwerking met het Frankrijk van Macron, die nog alles te bewijzen heeft, zeker wat staatsschuld en werkloosheid betreft. Als verzameling van onafhankelijk staten is Europa nog altijd een economische macht, naast de USA en, China. Door het vertrek van Groot-Brittannië zal dat echter wel iets minder worden, terwijl men zich ernstig kan afvragen of Frankrijk – dat officieel nog altijd op plaats vijf staat – daarvoor een tegengewicht zal kunnen bieden. Verder zijn er de problemen met de migratie, waarover geen eensgezindheid bestaat, noch tussen Noord en Zuid, maar evenmin tussen Oost en West Europa, maar ook die over defensie, over de euro en de Brexit. Anderzijds hebben de staten wel een deel van hun bevoegdheden afgestaan aan ‘Brussel’, denk maar aan de landbouw, de handel en de mededinging.

     Mutti zou beter twee keer nadenken alvorens de States af te schrijven. Die hebben Europa al twee keer uit het slop moeten halen na even veel wereldoorlogen. Stel eens voor dat ze zich zouden bedenken als het hier nog eens in vuur en vlam zou staan…

   

  30-05-2017, 00:02 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  29-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Europa der volkeren

   

   

     Men zou denken dat het allemaal een beetje stiller geworden is rond het thema van het Europa der volkeren, maar niets in minder waar. De Schotse nationalisten, die een referendum voor onafhankelijkheid slechts nipt verloren, blijven zinnens dat nog een keer over te doen. Dit naar aanleiding van het feit dat tweederde van de Schotse bevolking tégen de Brexit stemde en dus bij Europa wil blijven of ernaar terugkeren mocht eerst de Brexit dienen uitgevoerd te worden. Wat hier minder bekend is, is dat ook Noord-Ierland massaal tegen de Brexit stemde. Voor dat landsgedeelte was, sinds de aanhechting bij de E.U., de binnengrens met de Ierse republiek weggevallen. Bij een Brexit dreigt die grens terug te komen en de weerstand daartegen is immens. Dat kwam al tot uiting bij de laatste plaatselijke verkiezingen, waarbij de katholieke Sinn Fein Partij ei zo na even groot werd als de Unionistische protestantse. De Noord-Ierse vertegenwoordiging in het Britse Lagerhuis is 18 zetels op 650 en dus verwaarloosbaar. In het zgz ‘Goede Vrijdagakkoord’, dat een einde maakte aan de Noord-Ierse burgeroorlog, staat een passage ( de zgz ‘Border Poll’) die zegt dat een referendum over de hereniging kan worden gehouden als een meerderheid van de Noord-Ieren het daarmee eens is. Theoretisch maakt Noord-Ierland meer kans om zich af te scheiden van de UK dan Schotland.

  ---

     En dan is er nog Catalonië, dat momenteel geregeerd wordt door een meerderheid van nationalisten (behorende tot zowel links als rechts). Die geven het idee van een onafhankelijke staat niet op en denken eraan in het najaar een nieuw referendum te houden, ook al wordt dat door Madrid verboden omdat het ongrondwettelijk zou zijn. De Catalaanse regering zal dan desnoods zelf de onafhankelijkheid uitroepen via een speciale Catalaanse wet, die al zover is uitgewerkt dat ze nu al kunnen zeggen wie de Catalaanse nationaliteit zal krijgen, hoe de rechtbanken zullen werken en hoe Spaanse goederen en bezittingen in beslag zouden kunnen genomen worden. De rechten van de Spaanssprekenden zullen wel gewaarborgd blijven.

  ---

     En hoe zit dat nu in Vlaanderen? Wel, we staan erbij en kijken ernaar…

   

  29-05-2017, 00:01 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!