Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • 19 Maart
  • Vlaams Credo 2.0
  • T.a.v. de N-VA-kiezers
  • Een Vlaamsnationale deelregering
  • Brussel und kein Ende
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    26-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zit dat nu met die werkeloosheid? (2)
    Bij busbouwer Van Hool heeft men gisteren, zaterdag, al een soort "job-dag" gehouden. Men heeft dringend extra volk nodig, ook al o.w.v. de laatste bestelling van De Lijn. Blijkt dat er bij de kandidaten ook niet weinig werknemers van Volkswagen Vorst zijn. Die mensen houden het in Vorst voor bekeken en zijn niet benauwd om meteen elders aan de slag te kunnen gaan. Sommigen hadden er al een verleden bij Renault-Vilvoorde opzitten.
    Waar ik me wel een beetje zorgen over maak is het feit, dat het hier klaarblijkelijk (weer eens) gaat over uitsluitend Vlaamse arbeiders. Het zou wel eens kunnen dat straks de Vlamingen bij VW-Vorst elders gaan werken en de Walen zich in de eerste plaats zullen blijven bezig houden met betogen, staken en het scheppen van de chaos. Dat beeld tekent zich nu al af met de solliciterende mensen bij Van Hool en de (tot nu toe) kleine betogingen in en rond Vorst.
    ---
    Een bedenkelijker nieuws komt van de Antwerpse haven, waar men zich blijkbaar toch even verslikt heeft in de prognoses aangaande het Deurganckdok. Dat zou een maximumcapaciteit van zes millioen containers gaan halen. Tot nu toe blijken dat er maar een goede 800.000 te zijn. Als gevolg daarvan ligt de werkeloosheid bij de havenarbeiders anderhalve keer hoger dan een jaar geleden, dit mede door het feit dat er ondertussen 1.250 nieuwe krachten waren aangenomen. Nu is er nog niet direct sprake van een ramp: de containertrafiek in de Antwerpse haven steeg dit jaar met 8%, toch is het een teken aan de wand dat ook hier de bomen niet tot in de hemel groeien. Een beetje bescheidenheid zou de Sinjoren geen kwaad doen.
    De (misschien) mindere vooruitzichten voor het Deurganckdok hebben trouwens ook een goede kant. Door het stilletjesaan groeien wordt het risico kleiner dat het verkeer in en rond de "koekenstad" niet meteen gaat dichtslibben. Als er in dat dok straks inderdaad een capaciteit van zes millioen containers zal zijn, dan is er hopelijk tegen die tijd een oplossing voor de tweede treinverbinding en voor de brug over de Schelde. De herstelde, maar niet uitgebreide grote Ring rond de stad zit nu al vol (ik heb het vrijdagavond nog meegemaakt) en bij het minste incident dreigt alles er vast te lopen.
    Minister van Verkeer zijn is geen leuke job in dit land.

    26-11-2006, 11:37 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    25-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zit dat nu met die werkeloosheid?
    Als men het tegenwoordig heeft over armoede en werkeloosheid, dan ondervindt men al snel dat beide cijfers de hoogte worden ingedreven door de aantallen al dan niet legale immigranten die men er bij telt. De meeste van die mensen hebben hun laatste centen in de reis naar onze streken gestoken en vallen hier dan ook meteen in de categorie armen en kanslozen. Als men ergens leest dat zoveel procent van de mensen hier onder de armoedegrens leven en dat het aantal blijft stijgen, dan is dat heel eenvoudig omdat het aantal immigranten ook stijgt. Zolang men niets doet aan de snel-Belg-wet, de zgz familie herenigingen en de regelmatige stiekeme regularisaties zal hierin weinig verandering komen.
    Dat geldt ook voor de werkeloosheid. Mensen die onze taal niet kennen, weinig of geen werkervaring hebben die hier van pas kan komen en dikwijls helemaal niet geschoold zijn (dat geldt in de eerste plaats voor de Afrikanen), komen hier bijna automatisch in de werkeloosheidcijfers terecht.
    E.e.a. is nog eens duidelijk gebleken na het bekend geraken van het drama bij Volkswagen-Vorst. Wat eerst op een rampscenario dreigde, blijkt nu helemaal niet zo dramatisch te moeten zijn. Zowel in de bouwsector, de NMBS, Volvo Gent, busbouwer Van Hool als in de metaalsector in het algemeen, blijken er alles samen enkele duizenden vacatures te zijn. Alleen al bij Agoria, het vroegere Fabrimetal,  hebben zich meer dan honderd bedrijven gemeld die in totaal meer dan 500 vacatures hebben en dit zowel voor technisch als voor administratief personeel.
    M.a.w. het oude adagium "wie wil werken, zal werk vinden", geldt nog steeds. Men moet echter wel "iets" kunnen en dat is in de eerste plaats onze taal. Zelfs wie niet geschoold is kan worden bijgeschoold. Men kan echter geen mensen bijscholen als men elkaar niet verstaat. Dat is de logica zelf, maar die blijkt in de Belgische wetten niet terug te vinden.

    25-11-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nederlandse verkiezingen

    Het Nederlandse politieke landschap vergelijken met het Belgische is een moeilijke zaak. Dat geldt dan ook voor de verkiezingen, alhoewel er hier en daar parallellen te trekken zijn.
    Om te beginnen heeft de Nederlander geen last van communautaire problemen. De paar akkevietjes die er zijn met de Friezen vallen in het niets vergeleken met onze Noord-Zuid discussies. Daarbij komt nog dat de Nederlander stemrecht heeft, geen stemplicht zoals bij ons. De verkiezingen worden bij onze noorderburen gehouden op een werkdag en iedereen krijgt de kans te gaan, want de stembuslokalen zijn de hele dag open, tot 21.00 uur 's avonds. Wat dat betreft zijn wij, Belgen, nog een onderontwikkeld land waar leiders à la Stevaert weten wat goed is voor de mensen en die mensen zelf eigenlijk niet meetellen.
    Dit gezegd zijnde de verkiezingen zelf. Het CDA van Balkenende heeft het goed gedaan. Een regeringspartij die maar 3 zetels verliest op 44, heeft het niet slecht gedaan. "Harry Potter" blijft meer dan waarschijnlijk de minister-president. De regeringspartner VVD heeft dan wel een oplawaai gekregen en zal waarschijnlijk uit de volgende regering verdwijnen. Deze liberalen hebben het zichzelf aangedaan, eerst door Geert Wilders af te stoten, daarna door als voorzitter te kiezen voor de pragmatische (zeg maar progressieve) Rutte i.pl.v. voor de rechtse Rita Verdonk.
    De grootste verliezer in Nederland is echter de PvdA, te vergelijken met onze SP.a, de salonsocialisten die zo zeker waren van de overwinning omdat ze in het voorjaar de gemeenteraadsverkiezingen gewonnen hadden. Waarschijnlijk is dat mede de reden van hun nederlaag geworden, omdat ze het toen gehaald hebben door de massale opkomst van de allochtonen. De niet-Nederlanders van deze groep konden nu niet meedoen, een deel van de anderen haakten af en dat deed ook een deel van de eigen achterban die het met die allochtone overwinning niet eens waren. Tussen haakjes nog even bijvertellen dat ook de steun van gouverneur Stevaert, die mede het programma van de PvdA was gaan samenstellen, niet heeft geholpen. Om maar te bevestigen dat Nederland en Vlaanderen  nogal verschillen.
    De echte overwinnaars van deze Nederlandse verkiezingen zijn tenslotte de echte socialisten geworden: de SP van Jan Marijnissen. Maoïstisch van origine spreekt deze partij heel wat Nederlanders aan, omdat Marijnissen niet alleen de koek anders wil verdelen, maar ook omdat hij tegelijkertijd tegen de Europese Grondwet is én de ongebreidelde invoer van immigranten uit de hele wereld. M.a.w. ook de SP heeft waarschijnlijk een stukje van Pim Fortuyn overgenomen en daardoor een deel van zijn kiezers erbij.
    Wie als enige echte erfgenaam van Fortuyn heeft standgehouden is Geert Wilders, die vanuit het niets liefst 9 zetels veroverde. Dat zal niet genoeg zijn om serieus op de politiek te wegen, maar het kan ook maar het begin zijn van iets moois. Wilders' groepje is het enige rechtse alternatief in Nederland. Op het laatste voorzittersdebat krijg Wilders te horen dat men in Nederland niét dacht aan een cordon sanitaire. "We zijn hier niet in Vlaanderen", klonk het!
    ---
    Kunnen wij dan niets leren uit de stembusgang van onze noorderburen? Toch wel. Om te beginnen kan het groepje Dedecker-Coveliers-Bouckaert ook hier voor een "Wilders effect" zorgen. Dat gaat de VLD aardig wat stemmen kosten en het zou nog erger kunnen worden als deze partij verder de progressieve toer opgaat . Het dispuut Rutte-Verdonk staat daarvoor als voorbeeld. Voor de SP.a-rood is er de duidelijke hint met beide voetjes op de grond te blijven na het partiële succes via allochtone stemmen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
    Tenslotte blijft België een geval apart en zal in Vlaanderen het communautaire blijven meespelen. Het kan ook niet anders, willen we blijven meetellen.

    24-11-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    23-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgisch voetbal is de trappers kwijt

    Met het Belgisch voetbal gaat het al even slecht als met België zelf. De zgz topclubs moeten paniekvoetbal spelen om misschien nog een kansje te hebben af en toe eens een internationaal treffen te kunnen winnen. De amateurs van Zulte Waregem zijn de enige die een goed figuur slaan en dat legt dan ook meteen de vinger op de wonde. De West-Vlamingen doen het grotendeels met eigen jongens en dan nog meestal (semi)-amateurs. Zijn de topclubs dan niet in staat goede spelers van eigen bodem te vinden? Moeten dat persé allemaal Argentijnen, Oost-Europeanen en Afrikanen zijn? Natuurlijk niet, maar aan die vreemdelingen wordt aardig wat geld verdiend. Zoals o.m. Dedecker reeds stelde, is het een gelegaliseerde mensenhandel geworden. Managers van clubs en spelers halen dikke commissielonen binnen en, als ze het geluk hebben dat de speler in kwestie nog eens met winst kan worden voortverkocht, "beuren" ze nog een keer. Met spelers van eigen bodem kan dat zomaar niet.
    Met het nationale voetbal zijn we helemaal op de dool. België staat op dit ogenblik op de 54ste plaats in de wereld en niets laat voorzien dat het de eerstvolgende maanden een stapje hoger zal komen te staan. Ook het feit dat onze nationale jeugdelftallen het goed doet is helemaal geen garantie, want die beloftevolle spelers komen in eigen land niet aan de bak voor een plaatsje in het eerste elftal. De eigen spelers die in competitieverband in de voorlijn spelen, zijn op één hand te tellen. Hoe kan men een goede nationale ploeg bij elkaar krijgen als men bij de clubs de eigen spelers verwaarloost, enkel en alleen om het grote geld. De weinige eigen spelers die internationaal meekunnen, spelen in het buitenland. Met jongens die allemaal een verschillend soort voetbal aanhangen, kan men, alleen om af en toe eens te spelen voor het nationale elftal,  geen hechte ploeg vormen. Het Belgische voetbal heeft dan ook even weinig toekomst als België zelf.
    Er is trouwens geen verbetering in het zicht. Tot in derde provinciale spelen vreemden mee. Toevallig gelezen in de krant van vandaag (HLN-Blz 26): Oosterzonen, een ploegje uit het Antwerpse Voortkapel, heeft twee Brazilianen aangeworven. Derde provinciale!
    ---
    In de marge van bovenstaande stond gisteren, in dezelfde krant, trouwens nog een veel straffer verhaal: Christoph Daum, een Duitse trainer die in 2000 zijn land verlaten had wegens cocaïnegebruik en later o.m. Fenerbahce in Turkije had getraind (waar hij werd opgevolgd door onze Eric Gerets), heeft een nieuw contract met zijn vroegere club, FC Keulen, gekregen. Een contract van vier jaar waarbij hij jaarlijks de ronde som van 2,5 miljoen euro zal krijgen (100.000.000 Befkes, a.u.b.)!
    FC Köln speelt in de Duitse tweede klasse en staat daar op de tiende plaats, op dertien punten van de leider...
    Het "brood en spelen" van de oude Romeinen stelt daarbij niets meer voor!

    23-11-2006, 10:46 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Busje komt zo
    Voor de simpele zielen die nog altijd denken dat er maar één volk in België woont zijn het harde tijden. Bijna dagelijks wordt bewezen dat Vlamingen en Walen steeds verder uit elkaar groeien en meestal is het niet onze schuld. Dat kwam zopas weer eens tot uiting bij de aankoop van de autobussen voor zowel de Waalse als de Vlaamse streeklijnen.
    De Waalse tegenhanger van De Lijn heet de TEC ("transport en commun", door veel Walen ook TEG genoemd, "Transport en grève" wegens de herhaalde stakingen waaronder dit bedrijf lijdt).
    De TEC heeft een serie van 170 nieuwe lijnbussen gekocht bij het Franse Irisbus. Of het ditmaal allemaal volgens de regels van de vrije markt is gegaan, is maar de vraag. Wie herinnert zich niet de vaudeville van een vroegere bestelling van de TEC bij Van Hool, bestelling die op last van de Waalse deelregering werd teniet gedaan, waarna de bussen gemaakt werden door een Frans bedrijf via een schaduwfirma uit Aubange. Van Hool heeft er toen een rechtszaak van gemaakt en, naar goede Belgische gewoonte, is de uitspraak daarover gevallen zo'n dertien (13!) jaar later, om precies te zijn: op 28 februari van dit jaar. Volgens dit arrest moet de TEC aan Van Hool een schadevergoeding betalen. Hopelijk duurt dat weer geen dertien jaar.
    De Lijn, de Vlaamse dus, heeft zopas ook bussen besteld: gelede bussen bij Van Hool en normale types bij Jonckheere, het West-Vlaams bedrijf dat ondertussen is overgenomen door Berkhoff uit het Noord-Brabantse Valkenswaard. Daarmee wordt werkgelegenheid in eigen regio gehouden en wordt nog maar eens bewezen dat "eigen volk eerst" ook onszelf baat kan brengen (bij Volkswagen Duitsland weten ze daar alles van!).
    De Lijn wordt, zoals trouwens het hele verkeersgebeuren in Vlaanderen, beheerd door de SP.a-rood. Aan het hoofd staat Mw Ingrid Lieten, aan haar accent te horen een Limburgse en meer dan waarschijnlijk op die plaats geparachuteerd door S.S. uit H. Die Mw Lieten kreeg zopas nog de titel van overheidsmanager van het jaar en zal dus meer dan waarschijnlijk een bekwaam persoon zijn (al is het wel een stuk gemakkelijker als de deelregering uw zaak zwaar mee subsidieert). Bekwaam of niet neemt niet weg dat ze een stapje te ver is gegaan toen ze dacht binnen "haar" Lijn quota te mogen gaan invoeren voor de aanname van allochtonen, vrouwen en gehandicapten. Die laatste twee categorieën zijn er maar bijgevoegd om het voorstel verkocht te krijgen. Om de allochtonen gaat het: positieve discriminatie noemen ze dat. In de States heeft men dat ooit ook eens geprobeerd, maar is men daarvan terug moeten komen. Positieve discriminatie is ook discriminatie en dat mag niet volgens de wet. Als een allochtoon bekwaam genoeg is om met een autobus te rijden én onze taal vlot spreekt, houdt niemand hem tegen voor de job te solliciteren. Het probleem blijkt echter, dat het vlot spreken van de taal bij die lui dikwijls een handicap blijft. Dat is in de eerste plaats niet de schuld van de allochtonen zelf, maar van de regeringen Verhofstadt die het niet nodig vonden dat men onze taal moest spreken om Belg te worden. Zie je al een buschauffeur die iets van zijn passagiers niet verstaat of het zelf niet uitgelegd krijgt?
    En zo zijn we terug bij af: zolang men inwijkelingen onze nationaliteit niet geeft tenzij ze eerst onze taal grondig leren, zal men ze ook niet kunnen gebruiken in ons arbeidsproces, quota of geen quota.

    22-11-2006, 17:50 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    21-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Vorst en vaderland
    Het ziet er slecht uit voor VW-Vorst. Zowat driekwart van de werknemers krijgt er zijn C-4 en eigenlijk is er geen enkele garantie dat het bedrijf de weg niet opgaat van Renault Vilvoorde. Er zal de volgende dagen nog veel over geschreven en geageerd worden, maar het is nu al duidelijk dat de kans klein is dat daar nog iets positiefs uit de bus zal komen. Ook Verhofstadt zal daaraan weinig kunnen veranderen. Hij kon destijds het eigen Sabena niet redden, laat staan een fabriek die afhangt van een buitenlandse multinational.
    Waar men zich bij ons vooral kwaad over maakt, is het feit dat de fabriek in Vorst in feite wordt opgeofferd voor die van het eigen, Duitse thuisland. "Eigen volk eerst" is ook daar het motief als het er op aankomt de eigen werkgelegenheid te redden. Het is trouwens niet de eerste keer dat dit gebeurt. Renault Vilvoorde kreeg ook de voorrang op de Franse Renault fabrieken. Verder was er enkele jaren geleden de winkelketen Marks en Spencer, die al zijn vestigingen sloot in heel Europa om zijn Britse winkels te kunnen laten overleven. Dat was toen ook allemaal eigen volk eerst en dat waren Fransen en Britten, geen Duitsers. Alleen bij ons schijnt er in de eerste plaats multicultureel te moeten worden gedacht, waarbij men vergeet dat België zelf geen grote bedrijven meer heeft met filialen in het buitenland.
    In de marge van de ramp in Vorst nog dit:
    - De VW-fabriek in Vorst was al jaren het haantje de voorste als het om stakingen ging. Er is ooit gestaakt geworden voor zaken waarmee het bedrijf zelf niets te maken had, denk maar aan de stakingen tegen het generatiepact.
    - In de Duitse VW-vestigingen zal men bijna zes uur per week langer moeten werken voor hetzelfde loon. Dat betekent echter dat men nu in totaal 35 uur zal moeten werken, hetgeen nog altijd niet zoveel is. In heel wat Europese landen is er nog een 40-urenweek, in Groot-Brittannië zelfs 44. Door minder uren te werken hadden meer jongeren een baan moeten krijgen, maar ook daarvan is nooit veel in huis gekomen. Interessant om weten daarbij is het feit dat ook Ségolène Royal, de socialistische kandidate voor het Franse presidentschap de huidige Franse 35-urenweek wil aanpassen (naar boven toe).
    ---
    Uitgerekend in deze nog maar eens benarde tijden voor onze automobielindustrie, slaagt die andere Vorst, Albert II, erin om een compleet verkeerd signaal te geven. Hij heeft nl beslist om zijn limousines te gaan vervangen door peperdure SUV-voertuigen ( zeg maar, luxe terreinwagens) van de Mercedes S-klasse. Vervuilende en veel verbruikende voertuigen, eigenlijk bestemd voor de Amerikaanse markt, die 50.000 euro per stuk kosten en waarvan Albert er liefst tien zou besteld hebben. Ten eerste zijn dat ook wagens uit het Duitsland dat ons in de steek laat en ten tweede heeft Mercedes in ons land geen enkele productie eenheid.
    Het moet niet altijd de "Fieliep" zijn die stommiteiten begaat...

    21-11-2006, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26.11.06 - Met de VVB naar Vlaamse onafhankelijkheid
    De Vlaamse Volksbeweging (VVB) bestaat dit jaar 50 jaar en dat zullen we geweten hebben. De vereniging sluit dit jaar af met een heuse meeting met als thema "Vlaanderen onafhankelijk". Dat is meteen de stier bij de horens gevat en hopelijk komen daar vele Vlamingen op af. De VVB is een politieke organisatie, maar is niet partijgebonden. Dat maakt dat geen enkele overtuigde Vlaming een reden heeft om niet te gaan. Het slotspektakel vindt trouwens plaats in Wieze, in Vlaanderen wereldwijd bekend al was het maar voor zijn bier en zijn oktoberfeesten. Zelfs het weer zou het volgend weekeinde weer een warmteopstoot kennen, zodat er feitelijk nog weinig mis kan lopen.
    Als is de VVB niet partijgebonden, toch worden er vooral mensen verwacht die 100% achter de eis tot Vlaamse onafhankelijkheid staan en dat zijn dan in de eerste plaats de sympathisanten van het Vlaams Belang en de N-VA. Toch zijn er ook in het CD&V en zelfs in de VLD (de partijen van "ja, maar") genoeg mensen met het hart op de juiste plaats om zich zondag in Wieze thuis te voelen. Het is niet omdat de syndicale vleugel van de christen-democraten Vlaams allergisch lijkt of omdat het clubje Verhofstadt-Slangen-Somers de eigen partij nu progressief vindt, dat ook in die partijen de overtuigde Vlaming zijn mening niet zou mogen uiten.
    Wat de socialisten betreft is het plaatje heel anders. Het moet frustrerend zijn zich de dag van vandaag socialist te noemen én Vlaamsvoelend te zijn. Er zijn ook vandaag nog genoeg Vlaamse socialisten die het er moeilijk mee hebben dat hun partij meestal de kant van de francofonen kiest bij heikele beslissingen en die het daarom ook zelf moeilijk hebben om bij verkiezingen voor de eigen partij te moeten stemmen.
    Maar zondag zou men voor één keer die verschillen naar de achtergrond moeten verwijzen en zich als één man opstellen achter hét toekomstidee van het eigen Vlaanderen: de onafhankelijkheid. Wat voor 400.000 Luxemburgers en 800.000 Slovenen wél kan, moet ook kunnen voor zes miljoen Vlamingen.
    Wie nog inlichtingen wil voor zondag, kan terecht op 03-320 06 30, bij de plaatselijke VVB-lokalen of op secretariaat@vvb.org. Verdere info vindt men ook op de webstek www.VVB.org.

    20-11-2006, 17:17 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!