NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Di Pippo's 'reconquista'
 • De klimaatspijbelaars
 • Donald en de sultan
 • Divided Kingdom
 • Intermezzo italiano
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  08-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo durft het niet
  Di Rupo lijdt aan een soort verlatingsangst. Hij durft niets ondernemen zonder zijn madame Millefoisnon. In mijn blog van 31 juli ("Je vous ai compris" schreef ik al, dat zij - en niemand anders - de agenda van de aan de gang zijnde federale onderhandelingen bepaalt. Op haar eentje had ze voor zich en haar gezin een vakantie geboekt in Turkije, waarna de rest van het gezelschap verplicht was min of meer hetzelfde te doen. Ze hebben het dan maar een "semaine familiale" genoemd. Dat men alleen de Franse term gebruikt, ook in onze Vlaamse media, zegt genoeg. Trouwens, Di Rupo is al enkele dagen terug in het land en voert weer besprekingen met andere partijvoorzitters. Wel afzonderlijk, want de eerste gezamenlijke bijeenkomst is pas gepland voor woensdag. Waarom? Heel eenvoudig: dan pas is madame Millefoisnon weer beschikbaar.
  Het wordt hoe langer hoe duidelijker dat deze onderhandelingen even weinig zullen opbrengen als de oranjeblauwe onder ex-Vlaming Leterme. De francofonen in dit land hebben nooit staatsverantwoordelijkheid genomen. Dat deden de Vlamingen steeds in hun plaats: eerst Martens, dan Dehaene, dan Verhofstadt en dan Leterme. Die kregen de post van eerste minister, op voorwaarde dat de francofonen hun eisen grotendeels zagen ingewilligd. Als Di Rupo echt premier wil worden, moet hij hetzelfde doen: de Vlamingen geven wat ze al zo lang vragen. Die beslissing durft hij alleen niet te nemen, wat als gevolg zal hebben dat er ook van deze onderhandelingen weinig in huis zal komen. Misschien doet Leterme nog wel zijn termijn uit als premier van lopende zaken...

  08-08-2010, 11:11 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
  07-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De perverse financieringswet
  "Vlamingen en francofonen zijn het erover eens, dat de huidige financieringswet pervers is".
  Bovenvermeld citaat komt uit De Standaard van gisteren, waarbij men zou denken dat er eindelijk wat gezond verstand naar boven komt in de communautaire discussie. Het probleem is, dat bovenvermelde Vlamingen en francofonen geen politici zijn, maar academici, verenigd in een debatgroep die zich "Rethinking Belgium" (Re-Bel) noemt. Enkele bekende personen uit dit gezelschap zijn de Franstalige Philippe Van Parijs (Louvain-la-Neuve) en  onze Paul De Grauwe (KU-Leuven en ex-senator voor de VLD).
  De huidige financieringswet is, volgens hen, pervers, omdat ze deelstaten meer geld geeft als ze armer worden en minder als ze er op vooruitgaan. M.a.w. ze bevordert het negatieve en de inertie. Hoe meer werklozen, hoe meer staatssteun. Het zou juist andersom moeten zijn.
  Uitgerekend dezelfde dag wordt bekend gemaakt, dat er nog steeds meer dan 10.000 vacante jobs zijn voor mensen zonder scholing noch diploma's en dat men die niet ingevuld krijgt ondanks het feit dat er meer dan 50.000 werklozen voor in aanmerking komen. Dat schijnt trouwens niet alleen aan die mensen zelf te liggen, maar ook aan de overheid die er nog steeds voor zorgt dat in dit land arbeid te zwaar belast wordt en het verschil tussen lonen en uitkeringen te klein blijft. Ook dat heeft met die financieringswet te maken. En er is nog meer.
  In Antwerpen bv heeft men geen geld meer voor leefloners (de mensen die in aanmerking komen voor wat men vroeger de openbare onderstand noemde). In de koekenstad zijn dat er zo'n zeven duizend (7.000!), waarvan liefst 2.400 niet EU-burgers. De stad heeft een tekort van zeven miljoen euro (280.000.000 oude Befkes!) om uit te kunnen delen aan mensen die daarvoor niets in de plaats moeten leveren. Dat alles terwijl er meer dan 10.000 vacatures niet kunnen worden ingevuld.
  Re-Bel heeft dus gelijk, meer dan gelijk. De debatclub heeft trouwens nog een primeur: ze houdt haar vergaderingen in het Engels. Dat zou een taal zijn die op academisch niveau voor de francofonen gemakkelijker zou liggen. Misschien kunnen ze dat ook eens proberen op de oranje-rood-plus* vergaderingen, waar bijna uitsluitend Frans wordt gesproken. CD&V en Open VLD waren dat al gewend, maar ook Bart De Wever schijnt dat te doen. Wat een mens van bij ons al niet moet doen om die francofonen genegen te zijn!

  * Oranje-rood-plus is een uitvinding van onze politiek-correcte me(r)dia. Dat "plus" zou voor N-VA moeten staan. Waarom dan geen oranje-rood-geel/zwart? Of is die laatste kleurencombinatie weer te Vlaams, zoals de voorgestelde autokentekens?

  07-08-2010, 10:12 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
  06-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse grondstroom

  De Vlaamse Volksbeweging (VVB) vierde zijn 11 juli in de Warande, in Brussel. De gelegenheidsspreker was dit jaar Jean-Pierre Rondas, een oudgediende en nog steeds actiever medewerker van de klassieke radiozender Klara. Rondas noemde zijn toespraak "Suïcidale dialoog en rotte compromissen" en liet geen spaander heel van heel het compromisgedoe à la belge.
  De rode draad door het verhaal van Rondas is, wat hij "de grondstroom" noemt. In feite hetzelfde wat ik vroeger in deze rubriek het etiket van de "de vlottende Vlaamse massa" gaf. Die mensen, die de Volksunie de rug toekeerden, steeds talrijker voor het Vlaams Blok gingen stemmen en waarvan een deel later bij het VB afhaakte, omdat ze hoopte dat Leterme hun verzuchtingen zou waarmaken. Na de Belgische recuperatie van de geitenboer uit de Westhoek, heeft diezelfde massa nu voor De Wever en zijn N-VA gestemd. De reden daarvoor blijft echter dezelfde: men wil een Vlaanderen dat zelfstandig wordt. Hoe dat moet gebeuren, maakt niet veel uit, maar het Belgische model heeft afgedaan. Voor De Wever is dat echter ook een duidelijk signaal, dat men ook hem niet zal blijven volgen als hij niet waar kan maken wat hij belooft.
  Er is trouwens nog een vergelijking met die grondstroom van Rondas. Ook Bart Maddens heeft daarover al eens een artikel gepubliceerd in De Standaard. Toch mag men Rondas een grote pluim geven voor de moed waarmee hij de Vlaamse zaak heeft benaderd en uitgelegd. Vergeten we niet dat hij bij de VRT werkt. Reeds heel wat buitenstaanders hebben hem trouwens al gevraagd, of hij daarvoor bij de VRT geen tegenstand krijgt. Tot nu toe dus niet, al zal dat ook wel te maken hebben met het feit dat Rondas er een "ancien" is, die misschien ook wel antwoorden zou kunnen hebben op andere vragen van interne belang daar...
  Wie het hele verhaal van Rondas on line wil lezen, kan terecht op: http:/www.vvb.org/extra/34133/politiek_pamflet_op_rondas.pdf
  of bij de Vlaamse Volksbeweging, Passendalestraat,1A, 2600 Berchem, secretariaat@vvb.org.

  06-08-2010, 10:35 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (14 Stemmen)
  05-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbal, een feest!
  Ondertussen is de nieuwe Belgische voetbalcompetitie weer gestart. Vroeger gebeurde dat pas in september, maar met alle nieuwe systemen van competitie en de internationale tornooien van clubs en landen, is dat tegenwoordig niet meer mogelijk. De vraag is maar, hoeveel fanatieke supporters er straks overblijven om het hele jaar door geld uit te geven aan een sport die - zeker in België - veel van haar glans verloren  heeft. Een van de redenen daarvan is de steeds grotere aanwezigheid van (dikwijls minderwaardige) buitenlandse spelers, waardoor de eigen jeugd zo goed als geen kans meer krijgt, zeker niet in de voorhoede. Mede als gevolg daarvan krijgt men ook geen fatsoenlijk Belgisch nationaal elftal meer op de been en is het deelnemen aan de finales van internationale landencompetitie dan ook zo goed als uitgesloten.
  Er is echter één mogelijkheid om toch mee te kunnen doen aan de finales, nl door die tornooien zelf in te richten. Dat hebben België en Nederland al eens gedaan met het Europese kampioenschap (waarbij België er al na de eerste ronde uit lag) en dat gaan ze nu nog eens proberen voor het wereldkampioenschap van 2018. Met concurrenten als Rusland, Groot Brittannië en het duo Spanje/Portugal is die kans klein, maar proberen telt mee. Of het ooit zover zal komen, valt erg te betwijfelen. Daarvoor zouden in België een half dozijn voetbalstadions moeten verbouwd of zelfs nieuw gebouwd moeten worden, zouden die stadions minstens 44.000 plaatsen moeten hebben, het dubbele van de gemiddelde capaciteit waarmee men later niet zal weten wat aanvangen en zal alles in elk geval veel geld kosten. Bij de eerste schatting van de kostprijs van de stadions in Zuid-Afrika, waar zopas het laatste wereldkampioenschap heeft plaatsgevonden, kwam men uit op een geschat bedrag van een "kleine" 300 miljoen dollar. Uiteindelijk werden het er 4 miljard!
  En er is nog meer. Om het wereldkampioenschap te mogen inrichten moet het inrichtend land nl de Fifa volledige vrijstelling van belasting geven, alle bezoekers vrije en gratis toegang geven, alle verantwoordelijkheid dragen voor de veiligheid, niets aanrekenen voor de in- en uitvoer van vreemde munten, tijdelijk alle eigen wetten op handel en media opschorten en nog enkele van die fraaie dingen. Als een van deze punten niet wordt nageleefd, volgt er daarenboven nog een fikse schadevergoeding.
  Er zijn voetbalbobo's die beweren, dat België daar op het scheiden van de markt geld aan gaat overhouden. Hoe dat juist in zijn werk zal gaan weet echter niemand. In Nederland, waar men op dat gebied veel zakelijker en nuchterder is, heeft men al berekend, dat het dat land meer dan één miljard euro zal kosten. Voor een land als België, met een begrotingstekort van jaarlijks zo'n 25 miljard euro (laatste cijfer komt van Di Rupo), is dit inderdaad niet te verantwoorden, zoals sommige partijen al hebben laten weten. Dan is daar nog niet bijgerekend al het ongemak dat die organisatie voor de niet-voetballiefhebbers die tijd zal meebrengen en de gebruikelijke, normale toeristen die dan niét naar hier afgezakt zullen komen.
  Voetbal een feest? Voor de Fifa, ja.

  05-08-2010, 09:56 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
  04-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi en Meedogenloos, de Morel(e) versie
  Kanker is een vreselijke ziekte. Alleen al bij borstkanker heeft 1 op 9 vrouwen in ons landje ermee te maken. Wij kunnen er van meespreken: ook in onze familie hebben we ermee te maken. Operaties, chemokuren, bestralingen, infusen, we hebben het allemaal meegemaakt en zijn er al meer dan vier jaar mee bezig. Om kanker te overleven moet men een flinke dosis geluk hebben, maar ook constant onder medische controle blijven staan. Daarom erger ik me wel eens als onze media uitpakken met de zoveelste BV, die de kanker heeft "overwonnen". Geloof er niet teveel van. Ofwel blijft ook die BV in therapie (maar hangt hij/zij het niet aan de grote klok), ofwel riskeert hij/zij grof.
  Dat laatste is wat Marie-Rose Morel waarschijnlijk heeft meegemaakt. Dat ze nu terug naar "de boekskens" stapt om haar verhaal in het publiek te gooien, is m.i. eerder een wanhoopsdaad. Mirakels bewijzen, zoals ze zegt zinnens te zijn, gebeuren er niet veel, tenzij men gelooft in de Amerikaanse soaps, waar zo'n dingen worden verkocht alsof het dagelijkse kost is. Bij "Mooi en Meedogenloos" ( "The Bold & Beautiful") komt men zelfs terug uit de dood, dit dan afgezien van het vroegere "Dallas".
  Deze rubriek heet "Strijden eeuwig", naar het gelijknamige gedicht van Albrecht Rodenbach, die - nota bene - stierf op slechts 24 jarige ouderdom. Ik heb er dan ook alle respect voor, dat Marie-Rose Morel zich niet gewonnen geeft en tegen haar ziekte gaat vechten. Of meditatie en het nemen van voedingssupplementen daartoe zullen volstaan, is echter een ander paar mouwen.
  Tenslotte nog dit: onze zgz politiek-correcte pers heeft van de ziekte van Morel nog maar eens gebruik gemaakt om na te trappen naar het Vlaams Belang. De politieke impasse binnen die partij zal haar inderdaad geen goed hebben gedaan, maar het is scrapuleus die twee zaken met elkaar te linken. Kanker kan iedereen treffen, wat hij/zij ook doet in het dagelijks leven. Aan wie sinds vier jaar regelmatig de oncologische dienst van een ziekenhuis bezoekt, zoals bij mij het geval is, maakt men zoiets niet meer wijs.

  04-08-2010, 10:10 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (18 Stemmen)
  03-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zwartrijders van De Lijn
  De Lijn pakt regelmatig uit met de aantallen reizigers die ze vervoert. Die aantallen blijven in stijgende lijn gaan. Er zijn al zo'n 1.800.000 Vlamingen die er een abonnement op hebben. Dat is het goede nieuws.
  Het slechte nieuws is, dat slechts 400.000 van die 1.800.000 daarvoor betalen. Vier op de vijf rijden dus gratis ende voor niks mee, helemaal in de trant van het socialistische, onder Stevaert gestarte beheer dat de maatschappij altijd heeft gekenmerkt. Wie betaalt er niet? Wel, al wie jonger is dan twaalf, ouder dan 65, een handicap heeft, een beroepsopleiding volgt bij de VDAB, een autokenteken heeft ingeleverd, journalist is, of oorlogsveteraan en wie al twee gezinsleden met een abonnement heeft.
  Tot daar de ellenlange lijst van de vrijgestelden op een De Lijn abonnement, volgens de kranten. Zoals gebruikelijk wordt door onze politiek correcte media dan weer eens de hele waarheid niet verteld, want in werkelijkheid is het nog veel erger gesteld met de financiën van De Lijn. Al wie hier rondloopt als asielzoeker of duidelijk kenbaar is als allochtoon, betaalt ook meestal niet. Die stappen gewoon op en rijden mee. Een kras voorbeeld kreeg ik dit weekeinde nog verteld van een oudere dame uit Arendonk. In dat dorp is er ook een asielcentrum, het vroegere zgz "Duitse Kamp". Daar stappen ook telkens grote groepen van die bewoners op, richting Turnhout. De dame in kwestie stapte op aan de volgende halte en betaalde haar ticket. Er was op dat ogenblik geen enkele zitplaats meer vrij: allemaal ingenomen door asielzoekers die niét betaald hadden. Zij, die wél betaald had, mocht blijven recht staan. Op haar vraag aan de chauffeur, of daaraan niets kon gedaan worden, antwoordde de man dat hij er zich liefst van al niet mee moeide. "Ge weet maar nooit, wat er dan gebeurt en ik krijg gegarandeerd toch geen gelijk".
  Nota bene: hoe doet De Lijn het om de eindjes aan mekaar te knopen met zo'n verlieslatend cliënteel? Wel, heel eenvoudig: ze krijgt van de Vlaamse deelregering elk jaar zo'n klein miljard euro en als dat niet volstaat, wordt er wel een mouw aan gepast. Dat grapje kost elke Vlaamse inwoner, via zijn belastingen, zo'n 120 euro.
  Wie ging daar weer besparen?

  03-08-2010, 09:34 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (18 Stemmen)
  02-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kosovo wel, Vlaanderen niet?
  Vorige week beviel het internationaal gerechtshof van Den Haag van een belangrijke uitspraak. Het stelde nl dat de eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring van de Servische provincie Kosovo niet strijdig is met het internationaal recht. Niet alle landen zijn het daarmee eens, slechts een kleine zeventig herkenden de Kosovaarse onafhankelijkheid. Daaronder was echter ook België, ge weet wel: dat land, waar een regio is die ook onafhankelijk wil worden, maar dat voorlopig niet geregeld krijgt.
  Waarom zou Kosovo, een regio die bijna uitsluitend in stand gehouden wordt door de bijdragen van buitenlandse troepen en van georganiseerde misdaad, onafhankelijk mogen worden en Vlaanderen, een democratisch land met een ruime welvaart, niét?
  Er is wel iets dat stinkt in heel die Kosovaarse kwestie: in principe is 90% van de bevolking er van Albanese (moslim) afkomst, die stapsgewijze Servië is binnengedrongen. Ze heeft er de oorspronkelijke christelijk-orthodokse Serviërs verjaagd en nu ze bijna de volstrekte meerderheid heeft is ook dat niet meer genoeg. In feite gaat het hier om een déjà vu, die we zó kunnen overplaatsen naar onze Vlaamse Rand rond Brussel. Daar zijn de francofonen ook dievelings binnengesijpeld en ook daar eisen die een soort onafhankelijkheid omdat ze in bepaalde gemeenten al de meerderheid uitmaken. Zo'n beetje een Kosovo in het klein. Bij ons gaat het in feite om een clash tussen het Vlaams territorialiteitsbeginsel en het francofone personaliteitsbeginsel. In principe zou voor dat tweede iets te zeggen zijn, ware het niet dat in landen, waar de francofonen wél de meerderheid uitmaken (in het Canadese Quebec bv) ze zelf uitpakken met het territorialiteitsbeginsel. M.a.w. de Franstaligen pakken met beide, tegenstrijdige principes uit naargelang het hun uitkomt. Hetzelfde wat ze doen met de interpretatie van de Belgische wetten.
  Di Rupo heeft er nu eindelijk het grote woord uitgekregen: het zwaartepunt zou in België van het federale naar het regionale niveau moeten worden overgeheveld. Eerst zien zei de blinde. Het scenario, waarbij onze francofonen zeggen dat ze zullen toegeven, maar het nooit doen, is al even oud als de eerste staatshervorming.

  02-08-2010, 10:38 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (16 Stemmen)
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!