NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Wordt Groen/Blauw het nieuwe Paars?
 • Politieke poppenkast
 • Waarom confederalisme
 • Di Pippo's 'reconquista'
 • De klimaatspijbelaars
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  14-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de stille Kempen...

   

     Alhoewel ik me liefst zo weinig mogelijk met de plaatselijke politiek bezig hou (onze nationale politiek is al 'dorps' genoeg), heb ik de laatste jaren toch al enkele keren mijn licht (moeten) laten schijnen op de puinhoop die de stad Turnhout is. De verkiezing tot Vlaamse cultuurstad en de wissel aan de top na de laatste gemeenteverkiezingen hebben daar niets aan veranderd. De stad die de pretentie heeft zich de hoofdstad van de Kempen te noemen, is alles behalve een voorbeeld.

     Zoals ik in mijn blog ‘Turnhout, cultuurstad in mineur’ al schreef, loopt het centrum van de stad langzaam maar zeker leeg. De stadsdiensten zijn er vertrokken, zodat al wie daarmee te maken heeft niet meer daarvoor in het centrum moet zijn. De politie is verhuisd naar het uiteinde van de Ring en moet een halve stad door als ze opgeroepen wordt bij problemen op de markt. Het resultaat daarvan is, dat voor heel wat zaken die politie te laat komt en men die helemaal niet meer oproept. Dat brengt op zijn beurt dan weer mee dat datzelfde centrum steeds onveiliger wordt. De onveiligheid wordt nog versterkt, doordat men, sinds de heraanleg van de Grote Markt, daar niet meer mag parkeren. Eens ’s avonds de winkels gesloten zijn, liggen alle winkelstraten, die ook na sluitingsuur verkeersvrij blijven, er doods en verlaten bij en durft er haast niemand meer buitenkomen. De kerk in het midden van de vernieuwde markt is niet eens meer verlicht – stel je voor – en dat maakt dat drugdealers er, bij manier van spreken, rustig hun zaakjes kunnen afhandelen in het portaal van het Godshuis.

     Vroeger waren er op de Turnhoutse markt twee bioscopen. Die zijn vertrokken. Het zwembad, dat zich ook daar bevond en over een eigen, natuurlijke warmwaterbron beschikte (waar vindt men dat nog?), werd eveneens gesloten en vervangen door een gloednieuw, net buiten het centrum. Dat nieuwe zwembad is echter al enkele jaren dicht, wegens kortsluitingsproblemen met betonrot tot gevolg, ontstaan doordat men bij het afwerken het beton waarschijnlijk niet de tijd gegeven heeft te harden (daarvoor wou men de officiële opening niet uitstellen). In de winkelstraten zijn er al enkele grote zaken vertrokken, zoals bv Blokker en Casa, die naar het nieuwe winkelcentrum bij de jachthaven zijn getrokken. Voorlopig laatste in de rij is het centrale postkantoor, dat ook naar daar verhuist en op de markt alleen een postpunt achterlaat.

     Dat het in zo’n stad ook op politiek gebied niet lekker loopt, is een open deur intrappen. Bij de vorige bewindsploeg was er al onenigheid bij CD&V, waarna enkele leden uit de partij stapten of eruit gezet werden. Als gevolg daarvan moest men van arremoede Groen erbij nemen om nog over een meerderheid te beschikken en waren er bij de laatste gemeenteverkiezingen liefst drie lijsten met christendemocraten. De N-VA kwam, zag en overwon, kreeg het burgemeesterschap en drie schepenen en gaf menig Turnhoutenaar hoop dat er eindelijk eens iets positiefs ging gebeuren. Niet dus. Op dit ogenblik liggen de leden van de Turnhoutse N-VA fractie zelf met elkaar in de clinch, in zoverre zelfs dat de partij burgemeester Erwin Brentjens (ex-TAK) en schepen van cultuur, ene Willy Van Geirt, uit het N-VA-afdelingsbestuur heeft gezet. Kris Van Dijck, N-VA burgemeester van Dessel en de enige bij de N-VA met ervaring op dat gebied (reeds als burgemeester verkozen bij de vorige gemeentelijke verkiezingen) heeft tot nu toe vruchteloos onderhandeld om de ruziemakende partijen weer bij elkaar te brengen. Voorlopig is hij gered door de gong (in casu het politieke reces) en wordt het wachten tot na de zomer om te weten of het in de stille Kempen weer iets stiller gaat worden. Een jarenlang door beroepspolitiekers mismeesterde stad overnemen met een groep onervaren lui blijkt echter geen kattenpis, om Jan Becaus eens te plagiëren…

   

  14-07-2013, 07:36 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
  13-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keerzijde van de medaille


    
  In de nasleep van de serie akkoorden die er op federaal vlak genomen zijn en waarover in onze media victorie wordt gekraaid, blijken er toch enkele storingen te zijn:

   

  -          Er is een stevige kritiek van de Raad van State over de minimumbelasting op bedrijven die winst maken en geen of weinig belasting betalen, de zgz ‘fairness tax’. Volgens de Raad is dit een discriminatie t.o.v. van KMO’s, die zich in eenzelfde situatie bevinden en die tax niét moeten betalen.

  -          Unizo hekelt de zoveelste verhoging van de minimumlonen, daar die eerder banen schrapt dan doet bijkomen, iets dat ook al gesteld was door de Hoge Raad voor het Bedrijfswezen (60% van de laaggeschoolden in België is werkloos). De hogere minimumlonen doen ook de loonschalen erboven stijgen, wat weer eens leidt tot een scheeftrekking van onze concurrentiepositie t.o.v. de buurlanden.

  -          Na de advocaten in hun strijd tegen de gerechtelijke splitsing van het arrondissement B-H/V (van 33/66 naar 20/80 - VL-FR), trekken nu ook de artsen naar de Raad van State, omdat zij zich gediscrimineerd voelen in de pensioenhervorming. Om van een volledig pensioen te kunnen genieten, moet men voortaan op zijn 65ste een loopbaan hebben van 42 jaar, wat voor artsen onmogelijk is.

  -          De Sociaal Economische Raad van Vlaanderen (SERV),  een geheel van vakbonden én werkgevers, stelt dat het vanaf 2014 voor Vlaanderen zo goed als onmogelijk wordt uit de rode cijfers te geraken en zit daarmee op één lijn met de stelling van de N-VA.

  -          Kris Peeters, die de zesde staatshervorming verdedigde tijdens zijn 11 juli toespraak in Kortrijk kreeg weinig applaus, wél gemor en ei zo na boegeroep. Een 11 juli campagne van CD&V met paginagrote advertenties in verschillende kranten werd te elfder ure afgeblazen door dezelfde Peeters, waar kopstukken als De Crem, Beke, Geens en vooral ‘wise guy’ Verherstraeten, die allemaal in de kijker hoopten geplaatst te worden, niet bepaald vrolijk van geworden zijn. Het toont trouwens nog maar eens aan dat Peeters momenteel binnen zijn partij incontournable is geworden. ‘Tina’: there is no alternative.

   

     Het is dan ook voorbarig alle akkoorden van de laatste twee weken als triomfen van dat ene België voor te stellen. Heel wat van wat er beslist is zal, naar slechte Belgische gewoonte,  gegarandeerd nog wel een of meerdere keren worden aangepast. Daarna is het uitkijken wat er nog van over blijft en/of het hoerageroep van de Comori groep ook na 21 juli en zeker na het parlementair reces, nog enige relevantie zal hebben.

   

  13-07-2013, 08:41 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (24 Stemmen)
  12-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medische hokus pokus

   

     Er zijn nog zekerheden in het leven. Zo was er vorige week weer het jaarlijkse ingangsexamen voor dokters en tandartsen, mijn even jaarlijkse terugkomende ergernis. Ook deze keer was er in die multiple choice loterij maar één op zeven kandidaten geslaagd. Van de bijna 5.000 deelnemers haalden er amper 700 de helft van de punten. Dat alles, terwijl het land schreeuwt om huisartsen, spoedartsen en tandartsen. Die zijn er nu al tekort en dat zal dus niet op beteren. Terwijl er bij de niet geslaagden zeker een serieus aantal gemotiveerde jongeren is, die geneesheer of tandarts wil worden en nu die droom niet kan waarmaken, zonder de kans te hebben gehad dit in de cursus geneeskunde zelf te kunnen bewijzen. Ikzelf ken twee gevallen, waarvan één in de familie, van jongelui die pas na enkele jaren in dat ingangsexamen slaagden en verplicht waren ondertussen biochemie te volgen om daarna, via een schakeljaar, over te stappen naar de artsenstudie, waar ze 70 tot 80% van de punten halen. Ondertussen hebben ze wel een extra jaar verloren. Voor de richting tandartsen is dat feitelijk nog erger, want daar zijn er niet zoveel verschillende soorten als er soorten dokters zijn en zelfs vanuit de overkoepelende organisatie van tandartsen gewezen wordt op het nu reeds acute tekort, waarbij sommige tandartsen zelfs geen nieuwe klanten meer aannemen.

     Er werd trouwens in de media gezegd, dat er in het eerste jaar geneeskunde evenveel studenten niet slagen als in het ingangsexamen. Dat is een grove leugen. In Vlaanderen slaagt zelfs zo’n 80% in het eerste jaar. De reden, waarom dat verhaal in de media verteld wordt, is omdat onze francofonen dat ingangsexamen niet hoeven te doen (het ‘Belgische’ verschil: de wetten zijn er voor iedereen, maar moeten alleen nageleefd worden door de Vlamingen) en inderdaad slaagt er bij hen in het eerste jaar geneeskunde amper 20%. Men zegt er echter niet bij, dat de reden daarvoor is, dat het Belgische francofone onderwijs bij de slechtste van Europa behoort, terwijl het Vlaamse nog steeds, ondanks alle politieke discussies erover, in de top vijf zit. Door de slechte slaagcijfers van de francofonen als reden te nemen om de Vlaamse kandidaten te blijven verplichten dat multiple choice examen (dat niets met geneeskunde te maken heeft!) af te leggen, bewijst men eens te meer dat België ook op dat gebied voor Vlaanderen hoegenaamd geen meerwaarde betekent. En er is nog steeds geen enkele eigen volksvertegenwoordiger die het daarvoor opneemt. Ze zullen eerst weer wachten tot er ongelukken gebeuren in de medische sector om dan pas tot de bevinding te komen dat de oorzaak een tekort aan artsen was en pas dan zal men dat ingangsexamen afschaffen. Maar dan wordt het nog wel zes jaar wachten vóór de eerste verruimde lichting zal afstuderen.

     In de marge van bovenstaande nog dit: dat ridicule ingangsexamen, dat ervoor zorgt dat de regio een tekort aan artsen heeft, kost het Vlaamse gewest elk jaar twee keer een half miljoen euro en het lijkt er steeds meer op dat deze absurde situatie in leven wordt gehouden als bezigheidstherapie voor een clubje om multiple choice spelletjes te spelen op kosten van de belastingbetaler.

  12-07-2013, 08:22 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  11-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli, feestdag in mineur


    
  Het mag dan vandaag de Vlaamse feestdag zijn, er valt weinig te vieren. Om te beginnen is 11 juli nog altijd een apartheidsfeestdag, waarvan alleen ambtenaren en politiek verkozenen kunnen profiteren en de rest alleen maar als ze er een wettelijke vakantiedag voor afgeven. Voor mij hoeft men geen extra vakantiedag te creëren, maar kan men in de plaats daarvan een Belgische feestdag schrappen. 11 november bv, wanneer het meestal slecht en/of koud weder is (men moet de gesneuvelden van de ‘Groote Oorlog’ wel blijven gedenken, maar dat kan ook tijdens het weekeinde vóór of na die dag).

     Verder is er natuurlijk de zgz afwerking van de zesde staatshervorming, die niet toevallig net vóór de Vlaamse feestdag bekend gemaakt wordt. Al was het maar om de Vlamingen er nog eens op te wijzen, dat ze binnen het Belgische gareel zullen moeten blijven lopen. Er wordt inderdaad een enorm aantal bevoegdheden doorgeschoven van het federale naar het regionale niveau, maar in werkelijkheid is het een verkapte besparing. Voor elke 100 euro die deze bevoegdheden het federale België kostte, krijgt Vlaanderen maar 87,5 euro om hetzelfde te verwezenlijken. Doekje voor het bloeden in deze zaak is, dat ook de andere gewesten, Brussel en Wallonië dit zullen moeten doen, maar dan pas in 2016, terwijl wij er vanaf 1 juli van volgend jaar aan mogen beginnen als we onze begroting in evenwicht willen houden (wat die andere ‘entiteiten’ blijkbaar worst zal zijn). En er is meer.

     De sociale zekerheid wordt nl niét overgeheveld naar de gewesten en laat dat nu juist de sector zijn waar het om het meeste geld gaat. Dat zal o.m. inhouden dat de transfers, die vooral in de sociale zekerheid bestaan, zullen blijven wat ze zijn en dat Vlaanderen, buiten alles wat in de zesde staatshervorming is veranderd, toch elk jaar x-aantal miljarden zal moeten afgeven. De ‘solidariteit’, weet je wel. M.a.w. de Vlaming zal hoe dan ook mogen blijven afdokken.

     Vlaams CD&V fractieleider Koen Van den Heuvel is het over die transfercijfers niet eens met o.a. een studie van de Leuvense denktank Vives, een van de Warandegroep en een van de N-VA. Hij zegt het opnieuw te zullen laten onderzoeken. Beter laat dan nooit, zou ik zeggen, want bv de berekening van de Warandegroep dateert al van 2005 en sindsdien had Van den Heuvels partij blijkbaar geen bezwaar tegen die cijfers. Of is het alleen maar de bedoeling dat CD&V ook maar een excuus zoekt om haar eigen kiezers een rad voor de ogen te draaien?

     Als we volgend jaar weer de elfde juli gaan ‘vieren’, zullen we meer weten. Tegen dag moet de hele trein veranderingen volgens de akkoorden tussen de ‘acht’ al dan niet in werking getreden zijn en zullen we ook weten wat de verkiezingen in mei zullen hebben opgebracht. Als we opnieuw naar een federale regering gaan zonder meerderheid in Vlaanderen en/of geen meerderheid van V-partijen in het Vlaamse parlement, dan zal de toekomst van onze regio er bijzonder slecht uitzien en zal er echt niets meer te vieren zijn.

   

  11-07-2013, 08:31 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (29 Stemmen)
  10-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kafka nooit ver weg


    
  Het zo geroemde akkoord over de eenmaking van de statuten van arbeiders en bedienden, blijkt – bij nader toezicht – een miskleun te zijn. Na 27 jaar van disputen en discussies en enkele last minute vergaderingen de klok rond, om toch maar de door het Grondwettelijk Hof gestelde deadline van 8 juli te halen, zijn nogal wat specialisten arbeidsrecht het erover eens dat we ons sinds die achtste juli met dit statuut in een situatie van wetteloosheid bevinden (een ‘juridisch vacuüm’ heet dat in technische termen). Verder zijn er de uitzonderingen, typisch voor zowat elke Belgische wet die men tegenwoordig maakt, van dien aard dat gerechtszaken tijdens de rest van dit jaar niet uitgesloten zullen zijn, terwijl feitelijk niemand weet wat er vanaf 01.01.2014 te gebeuren staat, wanneer de politieke akkoorden in juridische wetteksten zouden moeten gegoten zijn.

     Dat laatste geldt ook voor de akkoorden over de financiële afwikkeling van de zesde staatshervorming, waarover gisteren een akkoord is bereikt binnen het ‘Comori’*. Die akkoorden zouden dan wel al in wetteksten gegoten zijn en werden met veel bombarie aangekondigd. Ze zullen echter pas rechtsgeldig zijn op ... 1 juli 2014, dus over één jaar. In de politiek een eeuwigheid, zeker als men weet dat er tussendoor nog verkiezingen zijn en niemand enig idee heeft hoe het politieke landschap er dan uit zal zien. Als het al allemaal doorgaat, zal het Vlaanderen trouwens een klein anderhalf miljard euro extra kosten. Niets dus om triomfantelijk over te doen, zeker niet voor de Vlaamse partijen die in dit Comori hebben meegespeeld.

     Bovenstaande is in dit land, jammer genoeg, de regel, niet de uitzondering. Denk maar aan het verhaal over de energiebevoorrading, ook iets dat zich in de toekomst moet afspelen en nog allemaal koffiedik kijken is. Of dat van het gerechtelijk arrondissement B-H/V, waarvan men nu al weet dat het niet behoorlijk zal werken en hoe dat gaat uitdraaien.

     Wie zei dat weer dat regeren vooruitzien is?

   

  .

  * Comori is de afkorting van ‘COmité de Mise en Oeuvre de la Reforme Institutionelle’. Inderdaad eentalig in het Frans. Echt Belgisch dat blijkbaar niet kan vertaald worden en thuis hoort in de serie ‘Philippe’. Heeft niets te maken met ‘Camorra’, zoals e.o.a. lolbroek het deze week nog verwoordde. Alhoewel…

   

   

   

  10-07-2013, 08:34 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
  09-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vergassing van België


    
  Staatssecretaris Wathelet heeft zijn nieuw energieplan door het kernkabinet goedgekeurd gekregen. In ’t kort komt het er op neer dat we de kernenergie definitief afschrijven. Alleen Tihange I mag nog tien jaar langer blijven draaien en met een groot deel van de opbrengst daarvan denkt men het nieuwe plan Wathelet te kunnen financieren. Dat zal nodig zijn, want als er één ding zeker is, dan is het dat dit land gekozen heeft voor een energiebevoorrading met gas en laat dat nu juist de duurste oplossing zijn. De meeste gascentrales die wij hebben, draaien nu al met verlies of zijn gesloten omdat ze niet rendabel zijn. Om dat te veranderen, worden er enkele taksen op die centrales afgeschaft en gaat de regering nieuwe centrales zelfs subsidiëren. Men moet geen blinde zijn om niet te zien dat het uiteindelijk de eindgebruiker zal zijn die het gelag zal mogen betalen.

     Samen met de kerncentrales gaan ook de nog bestaande kolencentrales dicht. Dat terwijl er in onze buurlanden Nederland en Duitsland nog kolencentrales worden bijgebouwd en in gebruik genomen, centrales die gestookt worden met goedkope Amerikaanse kolen. Dat die kolen uit de States zo goedkoop zijn, heeft alles te maken met de schalierevolutie die ze daar meemaken en die gas (en straks ook olie) er zo goedkoop maakt, dat ze hun eigen kolencentrales ombouwen en de ineengestorte Amerikaanse kolenmarkt zijn producten op de internationale markt bradeert. Mede als gevolg van die omschakeling daalt het CO2 volume in de States zienderogen en zijn het nu de Amerikanen die Europa voor de milieuvervuiling met de vinger wijzen en niet meer omgekeerd. Om de grap helemaal compleet te maken: zoals de zaken nu evolueren, bestaat de kans dat we straks misschien wel aan goedkoper gas geraken, maar dan gas uit Amerika, waarvan men hier vindt dat het winnen ervan milieu verontreinigend is, iets wat tot nu helemaal niet bewezen werd.

     Als neveneffect van de Amerikaanse schalierevolutie riskeren we trouwens nog erger, wanneer straks de grote staal- en chemiebedrijven het hier helemaal voor bekeken houden. Dit is geen verzinsel, het werd vorige week nog verteld aan Trends door Dirk Beeuwsaert, executive vice-president van het grote Franse GDF Suez, dat er zelf ernstig aan denkt zelfs niet meer te investeren in China of Brazilië, maar in Noord-Amerika.

     Ondertussen denkt men hier het energieprobleem opgelost te hebben door te kiezen voor het duurste systeem, waarbij er ook gezorgd zal worden voor een betere aansluiting op de energienetten van onze buurlanden, die ons het laatste jaar al enkele keren uit de nood hebben moeten helpen. Wat Wathelet er niet bij vertelt is, dat we – ten eerste – die stroom moeten invoeren, wat onze energiezelfstandigheid op de helling zet en er mede de oorzaak van is dat onze huidige gascentrales niet renderen en – ten tweede – dat het ooit wel eens zou kunnen dat die buurlanden hun energie zelf nodig zullen hebben (bij erg strenge winters bv) en hem zelfs niet zullen willen verkopen, tenzij misschien aan woekerprijzen.

     O ja, en dan is er natuurlijk nog de groene stroom, die ons uit de nood zou helpen. Het Duitse Cobergo, ooit de grootste Europese producent van zonne-energie, heeft zopas het faillissement aangevraagd. Bij ons is het al niet veel beter gesteld met groene stroombedrijf Electrawinds uit Oostende, dat voor de zoveelste keer op zoek is naar vers geld om in leven te blijven. Dat het (voorlopig) nog lukt is mede te danken aan de steun van Vande Lala die allerlei overheidsfondsen (FPIM, PPMV, Gimv, DG Infra) bijna verplichtte mee in zijn Oostends avontuur te stappen en die recent daar bovenop nog de steun kreeg van zijn partijgenoot Termont uit Gent, die de firma met enkele noodkredieten uit de wind zette. Niet zijn eigen geld, wel te verstaan, maar dat van de Vlaamse Energieholding waarvan hij (ook al) de voorzitter is. Daardoor zal de belastingbetaler straks twee keer gepakt worden, eerst door de kosten van die overheidsbedrijven die door de staat gegarandeerd worden en daarna nog eens als eindgebruiker van de stroom die steeds duurder zal worden.  

     Ik schreef het hier vroeger al eens: aan die groene stroom gaan wij ons nog blauw betalen. Het gasverhaal zal daar niets aan veranderen, integendeel.

  09-07-2013, 08:33 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
  08-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Géén duel Peeters-De Wever

   

   

     In onze media wordt al flink gespeculeerd op een duel Peeters-De Wever bij de regionale verkiezingen van mei 2014. Zeker in de komkommertijd, die eraan komt, wordt dat een dankbaar onderwerp dat eindeloos kan worden uitgemolken. Persoonlijk denk ik dat dat ‘duel’ er niet zal komen.

     De huidige Vlaamse regering werd gevormd toen CD&V nog zo’n 50% meer stemmen haalde dan de N-VA. Zoiets lijkt mij in 2014 onmogelijk, het omgekeerde zal eerder waar zijn. Kris Peeters kan dan misschien wel een goede persoonlijke score halen, zijn partij zal hem daarin niet volgen. Als de lopende peilingen blijven aanhouden, zal de N-VA veruit de grootste partij worden en dus eerst aan bod komen voor het vormen van een nieuwe gewestregering, inbegrepen de minister-president. Tacticus De Wever kennende is het zelfs niet uitgesloten dat hij Peeters dat regionaal premierschap toch zal aanbieden – een aanlokkelijk voorstel voor Peeters, die graag zou willen aanblijven - en een ‘grote’ coalitie vormen. Dat zal dan voor CD&V wel een prijs hebben en de vraag is maar of de tsjeven die gaan aanvaarden (bv Vlaanderen uitroepen tot deelstaat van het federale België, met als grenzen de bestaande grenzen van het Nederlandse taalgebied en het verwerpen van een mogelijke nieuwe federale regering zonder meerderheid in Vlaanderen, waardoor België onbestuurbaar zou worden – de zgn ‘Senelle doctrine’). En er is meer.

     Kris Peeters is momenteel in zijn partij ‘incontournable’ geworden. Vervotje en Torfs, hoe men het ook bekijkt, waren stemmenkanonnen en die is men kwijt. Vanackere is passé en een terugkeer van Leterme zal ook geen soelaas meer brengen. De affaires Dexia, Arco en Gemeentelijke Holding zullen hem blijven achtervolgen. De Crem, de enige CD&V’er uit de federale regering die geloofwaardig overkomt (dat hij Flup promoveert heeft niets met De Crem's persoon te maken), is zijn koffers aan het pakken, richting NATO. Daardoor wordt Kris Peeters dé target man van CD&V en zal de partij hem waarschijnlijk eerder op federaal niveau willen uitspelen, bij gebrek aan enig alternatief. Op regionaal vlak kan de partij alleen maar verliezen. De rekening is dan ook snel gemaakt, al zal men bij de christendemocraten -  gewoonte getrouw – nog lang talmen alvorens dat toe te geven. De spreidstand, die Peeters er nu op na houdt, kan hij onmogelijk nog tien maanden volhouden.

     Als dat zo zou doorgaan, heeft N-VA de weg vrij voor een Vlaamse regering, waarin de nationalisten het hopelijk voor het zeggen zullen hebben. De Wever blijft burgemeester van Antwerpen en geeft, na de regeringswissel, de voorzittersstoel door aan Ben Weyts. De saaie, maar degelijke Bourgeois kan dan de nieuwe Vlaamse minister-president worden.

     Dat voor wat mijn pronostiek betreft. Wie doet beter?

   

  08-07-2013, 08:56 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (37 Stemmen)
  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!