NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Politieke poppenkast
 • Waarom confederalisme
 • Di Pippo's 'reconquista'
 • De klimaatspijbelaars
 • Donald en de sultan
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  17-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een autonoom Vlaanderen

   

   

     De krententellers, muggenzifters en taalpuriteinen zijn eraan voor hun moeite. Gedaan met semantische discussies over het woord 'confederatie'. Het nieuwe woord is ‘autonomie’. Met een aanhangsel voor Brussel, dat zo ook zelf een aanhangsel zal blijven en waarmee we dan ook een kruis zullen trekken over ‘WalloBrux’ en alles wat daar maar enigszins op zal trekken. De laatste discussies en akkoorden over Brussel hebben duidelijk gemaakt, dat het in deze stad alleen om de centen te doen is en dat zal niet veranderen, integendeel. Men weet nu al dat over dit en enkele jaren de demografische evolutie van Brussel dusdanig zal zijn, dat ze daar op hun moeder zullen roepen en dat wordt in dat geval Vlaanderen. Nu na het Vlaams Belang ook de N-VA te kennen heeft gegeven Brussel niet op te zullen geven, wordt het tijd dat Vlaanderen duidelijke eisen stelt.

     Het is nu eens niet Bart De Wever die het vuur aan de lont heeft gestoken, maar de eerder grijze en bedachtzame Geert Bourgeois, de man die misschien wel als een droogstoppel overkomt, maar die indertijd al eens zo’n actie met succes heeft afgerond, toen hij de Vlaamsnationalisten uit de toen steeds linkser wordende krabbenmand van de Volksunie heeft geleid. Geert gaat ervoor en wel al volgend jaar, 2014, niet vijf jaar later zoals Kris Peeters het graag zou willen. Kris bedoelt het misschien wel goed – e.e.a. van die laatste staatshervorming zal toch uitlopen en moeten behandeld worden vóór er een kruis over het huidige België kan gezet worden – maar het is toch weer typisch tsjevenwerk dat men ook hier weer de kool én de geit wil sparen. Dit land splitsen betekent dat er potten zullen moeten gebroken worden. En dan? Als Peeters eerst de zesde staatshervorming wil afwerken, dan zal dat wel moeten gebeuren met een deadline en niet door de brave kiezer weer met een kluitje in ’t riet te sturen en hem te vragen nog maar eens vijf jaar geduld te hebben. Dat uitstel afstel brengt is een gegeven dat Vlaanderen al veel te dikwijls heeft meegemaakt.

     Nu echter eerst nog die moeder aller verkiezingen winnen en dat zal wel een ander paar mouwen worden. Op federaal vlak blijven we met het gevaar zitten dat de constant verliezende traditionele partijen zich onder een francofone unitaire paraplu gaan blijven verschuilen. Op regionaal vlak is er een betere kans. Het is in elk geval een opluchting dat de N-VA resoluut voor een verregaande autonomie gaat. Als ze die straks niet alleen zal kunnen verwezenlijken, dan is er nog altijd het Vlaams Belang dat in zo’n situatie niet afzijdig kan/mag blijven. Als dat laatste niet gebeurt en/of de N-VA dat niet aanvaardt, dan mogen we een kruis maken over welke vorm van autonomie, confederalisme of splitsing ook. Wachten tot 2019, is wachten op Godot. Dat zal Kris Peeters ook wel weten, alleen kan hij dat zo niet zeggen, omdat hij nu het enige boegbeeld is dat zijn partij nog kan uitspelen.

   

  17-03-2013, 07:57 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (36 Stemmen)
  16-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Brusselse processie van Echternach

   

     De acht partijen die het akkoord over de zesde staatshervorming hebben gesloten, hebben eveneens een akkoord bereikt omtrent Brussel. Min of meer althans. Op het gebied van ruimtelijke ordening en mobiliteit zal het gewest het in de toekomst voor het zeggen hebben en zal geen van de negentien ‘baronnen’ nog veel daartegen in de pap te brokken hebben. Enfin, dat hoopt men toch en de kans is deze keer toch groot dat er eindelijk eens wat gaat bewegen in het politieke doolhof, dat Brussel nog steeds is. Woensdag a.s. zal e.e.a. bekend worden gemaakt en tegen 2014 zouden de eerste aanpassingen moeten verwezenlijkt zijn. De belangrijkste reden waarom er deze keer in Brussel wél iets zou gaan lukken, heeft - zoals altijd met Brussel - alles met de centen te maken. Als het akkoord er niet komt, krijgt het gewest nl het beloofde geld van de zesde staatshervorming niet.

     In De Standaard, dat het akkoord al eens mocht inkijken, wordt met wierook gezwaaid naar Flup Moustache, alias Philippe Moureaux, zo’n beetje de ideoloog van de PS en een van de zware PS ‘legumes’ van het hoofdstedelijk gewest, die zijn schouders eronder zou gezet hebben. Kan zijn, maar het feit dat Flup,  na vele jaren, vorig jaar zijn burgemeesterssjerp in St Jans Molenbeek kwijt speelde en daarmee baron-af was, zal ook wel hebben bijgedragen om zijn ex-collega barons een loer te draaien.

     Tenslotte wordt het stilaan tijd dat Brussel, dat zo graag de hoofdstad van alles en nog wat wil worden, eerst eens zorgt dat het in staat is zijn eigen grondgebied fatsoenlijk te beheren. Nog begin deze maand kreeg Evelyne Huytebroeck (Ecolo), Brussels minister van leefmilieu, een vlammend schrijven van ‘Steely Neelie’ Kroes, Europees commissaris voor de Digitale Dinges, waarin deze laatste het Brussels gewest nog net niet als een achterlijk gebied bestempelde. Dit i.v.m. de stralingsnormen voor GSM en Internet. Die zijn in Brussel 3 volt per meter en dat is zowat de strengste norm ter wereld. Belgacom verkondigde zopas nog aan, dat mobiel internet op zijn 3G-netwerk dit jaar tot 30% sneller gaat worden, in heel België - Pulderbos en Zoetenaaie inbegrepen - maar niét in Brussel. Terwijl Neelie voor Europa al bezig is met de zgz 5G, kan men in Brussel niet eens werken met 4G dat nu gepromoot wordt, omdat de toegestane straling binnen de stad te zwak is en Huytebroeck geen zendmasten wil bijstellen. Nu kan men er voor of er tegen zijn, maar het blijkt dat hoe dichter men zich bij een zendmast bevindt, hoe minder straling er van het GSM-toestel zelf uitgaat. Waarbij dan nog komt dat men momenteel in Brussel slecht of geen mobiel internet kan ontvangen en dat met de huidige povere stralingsnorm zelfs hulpdiensten soms onbereikbaar blijven.

    Kortom, de vooruitgang in het Brussels gewest, waarover men nu de loftrompet steekt, is van een type dat niet meer van deze tijd is. Vóór Brussel een wereldstad zal zijn die met andere vergelijkbaar wordt, zal er nog veel water door de ondergrondse Zenne moeten stromen.

   

  16-03-2013, 08:56 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (29 Stemmen)
  15-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.regeren tussen soep en patatten

      

   

     Het begrotingsconclaaf van de federale regering is dinsdagmorgen dan eindelijk toch van start gegaan. Met een half uur vertraging o.w.v. een anticyclonale storing van polaire oorsprong. Tegen de middag was het al weer afgelopen, omdat er in het parlement e.o.a. bespreking was over de zesde staatshervorming. Woensdag werd ze hervat, donderdag en vrijdag ligt ze zo goed als stil o.w.v. een Europese top waarop enkele Belgische ministers schijnbaar niet kunnen gemist worden en dan gaan ze weer verder, misschien zelfs tijdens het weekeinde, maar daarna weer niet meer. Want maandag vertrekt Di Rupo met zijn vice-ministers naar Rome – Albert II en zijn Paola achterna - om er dinsdag de installatie van de nieuwe Paus te gaan bijwonen.

     Waar gaat 'ons' conclaaf over? Wel, in allereerste instantie moest de federale regering nog 3 miljard euro extra vinden. Volgens toenmalig minister zonder financiën Vanackere ging het echter ‘slechts’ om één miljard. De man verloor zijn geloofwaardigheid eigenlijk al vóór het Belfius/ACW debacle, want het Planbureau sprak hem meteen tegen. Dat had het over 2,8 miljard. Maar ook dat zou niet kloppen. Volgens e.o.a. monitoringcomité – een groep topambtenaren –  zouden de ontvangsten nl een pak lager liggen dan eerst geschat en 3 miljard zou, volgens die groep, een juister cijfer zijn. Bij de eerste besprekinggesprekken van het kernkabinet vond de regering dan plots 338 miljoen, omdat de kosten voor de aftrek van de zonnepanelen te hoog waren ingeschat. Daarna werd het 2,45 miljard en het allerlaatste cijfer dat ik gehoord heb – op het VRT journaal van woensdagavond – was 2,3 miljard.

     Moeten we zo’n bespreking nog ernstig nemen? Het lijkt er eerder op alsof daar wat losse babbels verkocht worden en die begroting geregeld wordt tussen de soep en de patatten. Wie gelooft die mensen nog? Probleem is wel, dat het om de geloofwaardigheid van dit land bij Europa gaat en dat het tenslotte de belastingbetaler zal zijn die de rekening gepresenteerd zal krijgen. En dan hebben we het nog niet gehad over wat er nog uit de bus kan komen van het Dexia/Arco/ACW verhaal…

     De kern van het verhaal is echter, dat men er in het kernkabinet niet uitkomt of men nu zal besparen of belasten en hoe dat moet gebeuren. De PS heeft steeds meer last van de hete adem van haar linker vleugel* en CD&V en Open VLD willen de andere kant op. Ondertussen wordt gesteld dat de regering ‘een weekje in lopende zaken’ gaat doen. Niets dus, wat nog de enige regeringsvorm lijkt die in dit land met succes kan beoefend worden.


  * Wijlen Franz-Jozef Strauß, de vroegere voorzitter van de Beierse CDU, had daar een mooie uitdrukking voor: 'Ze zijn zo links, dat links van hen alleen nog de afgrond gaapt'!

   

  15-03-2013, 08:23 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (33 Stemmen)
  14-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Habemus Papam Franciscum

   

     Een ondertitel in De Standaard van gisteren: 'Als er vandaag al witte rook uit de Sixtijnse Kapel kringelt, kan er maar één man gewonnen hebben: Angelo Scola, de aartsbisschop van Milaan'. Einde citaat.
     Zelfs een zgz 'kwaliteitskrant' kan er flink naast zitten*. Na amper 24 uur en vijf stembeurten heeft het conclaaf in Rome inderdaad een nieuwe Paus gekozen, maar het werd niet Angelo Scola, maar Jorge Maria Bergoglio, de aartsbisschop van Buenos Aires, Argentinië, de allereerste Latijns-Amerikaanse Paus, de eerste die niet uit Europa komt**, de eerste Jezuïet en de allereerste die de naam Franciscus heeft aangenomen. Dat laatste is op zich al een hele uitdaging.
  Er mogen dan al heel wat heiligen zijn met de naam Franciscus, in de eerste plaats denkt men toch aan Franciscus van Assisi, die model stond voor armoede en nederigheid. Als de nieuwe Paus die naam eer aan wil doen, zal hij zijn werk wel hebben.

     Het zat er al langer aan te komen, dat we een Paus uit Zuid-Amerika konden krijgen en dat is nu gebeurd. Voor de Italianen is er in elk geval de troost dat kardinaal Bergoglio (spreek uit: Bergólio) van Italiaanse afkomst is, zoals trouwens het merendeel van de Argentijnen. Er zal dezer dagen nogal wat papier vuil gemaakt worden over deze Pauskeuze en nog meer over wat van hem verwacht wordt. De wereld blijft veranderen, meer dan ooit tevoren en de Kerken ontsnappen daar niet aan. Het grote voordeel van de katholieke Kerk is steeds geweest dat ze zich kon aanpassen en dat zal ook nu moeten gebeuren. Thema’s zoals o.a. het celibaat, de rol van de vrouw in de Kerk, de toenadering tot de andere godsdiensten – in de eerste plaats de christelijke - zullen actueler worden dan ooit. Als men ziet dat bv in de anglicaanse, protestantse en orthodoxe Kerken het celibaat is afgeschaft voor de lagere clerus, wordt deze situatie in de katholieke Kerk – alvast in Europa en zeker in West-Europa – zo goed als onhoudbaar. Ook in ons eigen Vlaanderen moet men maar eens rond zich kijken om te zien hoe pover het met onze katholieke Kerk gesteld is. In mijn eigen parochie hebben we een pastoor van 80, die officieel al op rust is, maar in werkelijkheid nog steeds zijn taken uitvoert omdat er geen opvolger is.

     Van deze nieuwe Paus, toch ook al 76, wordt verwacht dat hij niet alleen een goede herder, maar ook een goede manager zal zijn. De keuze van zijn naam, Franciscus (I), laat alvast het beste verhopen.

   

   
  * Doet me denken aan de reporter van de VTM die, acht jaar geleden, vond dat de verkiezing van Ratzinger een grote verrassing was, terwijl het ging om de gedoodverfde kandidaat. Maar VTM noemt zich dan ook niet een 'kwaliteitszender'.

  ** In de eerste eeuwen na Christus zijn er een paar Pausen geweest die uit Noord-Afrika kwamen. Dat was echter voordat deze regio door de Islam werd ingenomen en toen nog werd beschouwd als Romeins grondgebied en behorende tot Europa.

   

   

  14-03-2013, 19:55 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (32 Stemmen)
  13-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treintje komt zo

    

   

     We maken een speciale winter mee, zowat de langste van de laatste twintig jaar en daar houdt het niet bij op. Deze week hadden we ook nog twee ijsdagen, wat ook niet meer was voorgevallen sinds de negentiende eeuw, zo laat in maart.

     Buiten het feit dat die ijsdagen en de sneeuw zo laat in de winterperiode vielen, was er feitelijk niets abnormaals. Winter is nu eenmaal winter, maar blijkbaar is één nacht sneeuw nog altijd voldoende om het verkeer op al onze wegen in de knoop te brengen. Buiten het record van die ijsdagen hebben we er nu nog een ander bij, dat van de langste file ooit: xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1.640 km! Misschien kunnen we nog iets leren van de Fransen. Die verboden bij dit weer alle verkeer voor zware vrachtwagens en dat scheelt meteen een pak. Of van de Nederlanders, die hier met strooiwagens kwamen helpen terwijl ze zelf ook winterweer hadden maar het blijkbaar beter onder controle houden. Ikzelf heb 27 jaar van België uit naar mijn werk in Nederland gereden en kan er over meespreken.

     Uitgerekend in dit land waar zgz zoveel inspanningen worden gedaan om minder autoverkeer te hebben en meer mensen op het openbaar vervoer, liep dat laatste weer eens in het honderd. Voor de zoveelste keer trouwens deze winter en dan heb ik het niet eens over de Fyra. De NMBS (Nooit Meer Bij Sneeuw*) deed haar naam weer alle eer aan. Reizigers moesten soms tot meer dan drie uur wachten alvorens ze konden vertrekken. Mocht dit nu de eerste keer deze winter geweest zijn, zou het nog niet zo erg geweest zijn. Het gebeurt echter met de regelmaat van een klok. Dan zijn het weer de bovenleidingen, dan de wissels, dan de locomotieven zelf, dan ontspoort er weer een trein. De lijst voor deze winter is ellendig lang al even ellendig als het weer.

     Net als in de politiek heeft men bij winterweer het gros van de problemen in en rond Brussel. Daar loopt het dan vast en meteen zit het hele land in de knoei.

   

   

  * In t’ Frans: SNCF (Sans Neige Ça Bouge)

   

  13-03-2013, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (37 Stemmen)
  12-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke woordkramerij

   

   

     Wat de laatste dagen in dit land voor nationale politiek doorgaat is moeilijk te vatten. Men zou het een soort uit de hand gelopen dorpspolitiek kunnen noemen, al zou ‘viswijvenpraat’ misschien iets correcter zijn. CD&V-voorzitter Beke had zich al eens serieus boos gemaakt op Didier Reynders, die hij van geklungel beschuldigde in zijn oude job als minister van Financiën. Nu krijgt Karel De Gucht een bolwassing, omdat die in De Morgen verklaard had, dat het akkoord tussen Dexia en Belfius indertijd gesloten was na chantage vanwege de Vlaamse christendemocraten. Van De Gucht zijn we nu al jaren gewend dat hij niets liever doet dat provoceren en dat hij daarvoor zelfs zijn eigen partij niet spaart als het hem goed uitkomt. Misschien was dat ook de reden waarom Beke gisteravond bij Terzake zoete broodjes bakte met collega Rutten. Ze waren het opeens over zowat alles roerend eens en ook voor Open VLD hoeft de parlementaire onderzoekscommissie nu ineens niet meer.

     Zo simpel liggen de zaken echter niet. Vooreerst heeft De Gucht, bij mijn weten, geen jota terug genomen van wat hij gezegd heeft. Merkwaardig daarbij is wel dat hij dit als liberale kopman is (moeten?) gaan uitleggen bij een linkse krant. Misschien was de belgicistische hoofdredacteur van Het (liberale) Laatste Nieuws, Luc Van der Kelen (lid van de Belgische Unie/Union des Belges – BUB), het daar niet mee eens. Anderzijds ‘zou’ het Van Biesen geweest zijn die voor Open VLD de papieren over de Belfius/ACW deal is gaan inkijken. Ik schrijf wel ‘zou’, want van de media heeft niemand Van Biesen gezien en er zijn er die beweren dat hij helemaal niet gaan kijken is. Dat zou toch maar raar zijn voor uitgerekend dé Open-VLD’er die naar een parlementaire onderzoekscommissie had gevraagd. De man was gisteren trouwens voor niemand bereikbaar, zodat mag worden aangenomen dat de Vlaamse blauwen het idee van die commissie hebben laten varen en dit ondanks het feit dat die meer dan ooit nuttig zou kunnen zijn om alle geroddel en verdachtmaking omtrent het ACW eens en voorgoed te stoppen. Iets dat zeker niet het geval zal zijn zolang er lijken uit de kast blijven vallen en zowel ACW als CD&V achter de feiten kunnen blijven aanlopen.

     Terwijl de federale oppositie ondertussen die parlementaire commissie blijft eisen, is het afwachten of het francofone MR, die dat eerst ook deed, dat zal blijven doen. Na de aanval van Beke op Reynders zit die kans er nog steeds in, al schat ik ze wel klein. Het is weinig waarschijnlijk, maar mocht het MR de stekker eruit trekken dan valt die partij ook uit de laatste regering waarin ze nog vertegenwoordigd is, wat voor een francofone partij een primeur zou zijn.

  ---

     In de marge van de federale bekvechterij heeft de nieuwe CD&V vice-premier De Crem, ook minister van buskruit en schietgeweren, zijn intrede niet gemist door te verklaren dat – volgens hem - de gelijkschakeling van de statuten van bedienden en arbeiders nog niet voor morgen zal zijn. De man heeft daarin overschot van gelijk (regering noch werkgevers hebben daarvoor het geld), maar zo zien het de linkse vakbonden ABVV én ACLVB* niet. Alleen het ACV heeft er niet op gereageerd. Daar hebben ze momenteel blijkbaar andere problemen…

   

   

  * ACLVB is officieel een liberale vakbond, trouwens een unicum in Europa. In werkelijkheid is hij echter linkser dan de andere twee. Soms zou men denken met een vakbond van de PvdA te maken te hebben.

   

  12-03-2013, 09:26 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (38 Stemmen)
  11-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van B-H/V naar HGB

     

   

     Terwijl er in de federale meerderheid steeds meer gekibbel komt: CD&V tegen MR (Beke contra Reynders), Open VLD tegen PS (Crootje tegen la Onkelinx), wordt het hoe langer hoe onzekerder of deze regering Di Rupo 2014 nog wel gaat halen. Zoals ik in mijn blog van vrijdag (‘Vijgen vóór of ná Pasen’) al suggereerde zou het vanwege CD&V nog niet zó dom zijn er de stekker uit te trekken. Momenteel speelt de partij zo’n beetje de grote verongelijkte (het zgz ‘calimero effect’), waarbij ze waarschijnlijk niet meteen veel stemmen gaat winnen, maar misschien toch de schade kan beperken. De juridische tegenaanval van het ACW is geen garantie op succes, gezien er maar lijken uit de Belfius/ACW kast blijven vallen.

     Mocht deze regering er de brui aan geven, dan zet dat natuurlijk wel een serieuze hypotheek op de verdere afwerking van de akkoorden i.v.m. de zesde staatshervorming. Niet dat iedereen daar rouwig om zal zijn. Zeker voor wat de splitsing van B-H/V in het algemeen en deze van het gerechtelijk luik in het bijzonder daarin betreft, is het laatste woord nog niet gevallen.

     Ondertussen zouden we in Vlaanderen er echter goed aan doen erop te letten, dat we straks geen tweede B-H/V in huis halen: de HGB oftewel ‘Hoofdstedelijke Gemeenschap van Brussel’. Dit gedrocht kan een nieuw Trojaans paard worden dat de Franstaligen in Vlaanderen willen binnenbrengen.

     De reden van het ontstaan van de zogenaamde ‘Brussels Metropolitan’ was het beter afstemmen van Brussel en de Rand op het vlak van mobiliteit, tewerkstelling en nog enkele van die eerbare principes. Het feit dat ook de werkgeversorganisatie VOKA daar achter stond, moest vertrouwen in het project inboezemen.

     Jammer genoeg schiet er van dat vertrouwen weinig over, nu gebleken is dat de Franstaligen de hele zaak langzaam maar zeker anders zijn gaan interpreteren. Typisch Belgisch, zeg maar.

     Dat ‘Brussels Metropolitan’ zou nl niet alleen alle gemeenten van zowel Vlaams als Waals Brabant omvatten, maar ook die van het huidige Brussels hoofdstedelijk gewest, de provincies zelf én de federale overheid. Klap op de vuurpijl is dat de gemeenten niet meer op vrijwillige basis – zoals eerst gesteld – maar verplicht zouden moeten meedoen.

     Om een lang verhaal kort te maken: Vlaanderen doet er best aan deze zaak niet goedschiks te slikken. Voor we het beseffen, zitten we straks met een B-H/V in het kwadraat. De gemeente Overijse heeft alvast een klacht neergelegd bij het Grondwettelijk Hof. De N-VA was eerst zinnens de andere Vlaamse gemeenten hetzelfde aan te praten, maar lijkt daar nu vanaf te stappen. Het zou echter verkeerd zijn zo maar mee in dit avontuur te stappen en ons nog maar eens te laten rollen. Het feit dat ‘kaakslagunitarist’ Van Rompuy achter deze zaak aan zit, is een reden te meer om waakzaam te zijn. Samenwerken is één zaak, weer eens gediscrimineerd worden is echter iets anders. Het moet ‘In Vlaanderen Vlaams’ blijven.

   

   

  11-03-2013, 09:23 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (37 Stemmen)
  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!