NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Bpost lastpost
 • 'Betrouwbaar nieuws'
 • Vlaamse Beweging komt uit WO I
 • Zelzate
 • De landingsbaan
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  31-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De loze beginselverklaring

     

   

     De afgelopen week werden we gezegend met een nieuwe beginselverklaring van de SP.a. Veel nieuws werd daarin niet verteld en het enige wat er bovenuit stak, was het feit dat de partij nog maar eens kazak draait, nu i.v.m. het hoofddoekenverbod. Zoiets kan moeilijk als beginselvastheid beschouwd worden. Vergeten we niet dat het de socialistische burgemeester van Antwerpen was, p.r.-man Patrick Janssens, die destijds het hoofddoekenverbod bij de loketten van de koekenstad invoerde en dat dit verbod werd overgenomen door de stad Gent, toen beheerd door een coalitie van roden en blauwen. In de Arteveldestad zijn de groenen er ondertussen bij gekomen en dan is het blijkbaar voldoende dat Wouter de boskabouter er zijn beklag over maakt om de nieuwe coalitie daar overstag te laten gaan. Waarlijk, erg beginselvast!

     Met het kazakdraaien zijn de Vlaamse socialisten trouwens niet aan hun proefstuk. Denk maar aan wat met het Lange Wapperproject in Antwerpen gebeurd is. De voornaamste reden van hun 'beginselvastheid' was toen, dat de partij – nadat het project door 60% van de 40%  (eigenlijk dus door maar amper 25%) opgekomen Antwerpenaren verworpen was - hoopte op die manier de volgende gemeentelijke verkiezingen te kunnen winnen, wat flink is tegengevallen omdat  toen álle Antwerpenaren gingen stemmen. Ondertussen zit het verkeer van de haven en het doorgaand verkeer rond de stad om de haverklap vast en zal die situatie alleen maar erger worden. Het laatste initiatief ter zake – en dit is géén 1 aprilvis! – is, dat men volgend jaar een proefvlucht gaat maken met een zeppelin om te zien of men op die manier de containers niet vlotter uit de haven zou kunnen krijgen!

     De rode beginselverklaring is trouwens geen nieuwigheid. Zes jaar geleden is de SP.a er ook al eens mee afgekomen. Dat liep op een sisser uit voor toenmalig voorzitter Vande Lala, die in de daarop volgende verkiezingen ‘gesandwiched’ werd door het duo Verhofstadt/Leterme, waarna de partij niet eens meer in de federale regering geraakte. De kans is groot dat Tobbackske volgend jaar hetzelfde lot ondergaat in de regionale tweestrijd Peeters-De Wever, alle rode beginselverklaringen ten spijt. Het woord ‘Vlaanderen’ is trouwens zelfs met een vergrootglas (weer eens) niet terug te vinden in heel dat beginselgedoe. En dan straks maar weer verwonderd zijn omdat Vlaanderen niet voor die partij stemt, ondanks alle welwillende steun van de linkse media.

   

   

  31-03-2013, 09:16 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (38 Stemmen)
  30-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V in sourdine

   

   

     Dat de begrotingsgesprekken ei zo na mislukt waren, wisten we al. Open VLD kreeg hiervoor de schuld, omdat ze – met de hete adem van de N-VA in de nek – het zich niet kon veroorloven nieuwe bedrijfsbelastingen uit te schrijven. Dat schreef ik ook al in mijn blog van gisteren, waarbij ik aanstipte dat het opmerkelijk was dat CD&V zich zo koest hield. Zou die partij dan wél de PS volgen om eventuele nieuwe belastingen te heffen? De reden blijkt een heel andere te zijn. Het antwoord vond ik in ‘Doorbraak’ het maandblad van de Vlaams Volksbeweging (VVB), waar Bart Maddens – hij weer – eens duidelijk de puntjes op de ‘i’ zette.

     Wie herinnert zich niet het triomfantelijk relaas van Servais Verherstraeten, CD&V- staatssecretaris voor staatshervormingen, die op 19 juli van vorig jaar kwam vertellen – neus in de wind en stropdas scheef, zijn handelsmerk – dat B-H/V definitief gesplitst was? Om dat echter te kunnen verwezenlijken, blijkt dat eerst de afschaffing van de rechtstreekse verkiezing van de senaat moet zijn goedgekeurd. Dat laatste moet gebeuren via het indienen van wetsvoorstellen en zolang dat niet gebeurd is, blijft ook de kieskring B-H/V bestaan. Met de besprekingen van die wetsvoorstellen is men tot op de dag van vandaag niet eens begonnen. Dat houdt in dat, mocht de regering Di Rupo nu vallen, er nog steeds senaatsverkiezingen zouden moeten gehouden worden en B-HV nog steeds zou bestaan. Voor CD&V zou dit een serieuze blaam betekenen, waarvoor ze meer dan waarschijnlijk op zou worden aangerekend. Nogal wiedes, dat de partij - of wat ervan over blijft - dan ook als dood is voor een vroegtijdig einde van de huidige federale regering. En dat is nog niet alles.

     De Franstalige partijen weten dat nl ook en die doen er alles aan om de tweede fase van Di Rupo’s staatshervorming uit te stellen, een fase waar ze toch weinig of niets bij te winnen hebben. Ondertussen staat CD&V onder druk, zodat de partij wel verplicht is naar de pijpen van de francofonen te dansen, minstens tot aan de verkiezingen van 2014 en is dat dus dé reden van de oorverdovende stilte van de partij in de pasgevoerde bekvechterij over de begroting. Dat is trouwens ook de reden waarom men geen CD&V kopstuk nog zijn mening ziet geven bij de politieke interviews er omtrent (‘positivo’ Geens, die zich af en toe al eens nietszeggend mocht uiten, kan men bezwaarlijk al een kopstuk noemen).
     Kortom, de kans dat CD&V zich nog zal outen vóór mei 2014 is klein. De partij hoopt waarschijnlijk op een mirakel voor het zover is. Als zgz christelijke partij zou ze echter moeten weten dat het geloof zonder de werken dood is. Daar zal een Paasvakantie niets aan veranderen.

  30-03-2013, 08:40 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (40 Stemmen)
  29-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dreigende paasvakantie

   

   

    
      Zopas hebben de vertegenwoordigers van vier grote industriële bedrijven (ArcelorMittal, Nyrstar, Solvay en Bayer) gewaarschuwd tegen de dure elektriciteit in België. Dat gegeven is niet nieuw, maar het schijnt dat ondanks een tijdelijke prijsblokkering, de trend is dat de elektriciteitsprijs in dit land blijft stijgen t.o.v. die in de buurlanden. Zowel in Frankrijk, Nederland als Duitsland hebben de overheden maatregelen genomen om de elektriciteitskosten voor energie-intensieve bedrijven worden gedrukt. Bij ons gebeurt dat niet, grotendeels o.w.v. de staatssteun aan de groene-stroomproductie, de warmtekrachtcentrales en de windmolenparken. Dat alles terwijl de chemische industrie, een van de grootste werkgevers in dit land, in de kou blijft staan.

     Als het daarmee zou ophouden, was e.e.a. misschien nog te dragen, maar buiten de stroomkosten zitten dezelfde bedrijven ook opgescheept met loonkosten die ook steeds maar duurder worden t.o.v. de buurlanden. Ook dat is niets nieuws.

     Nu de regering Di Rupo voor de zoveelste keer wanhopig op zoek is naar geld om zijn begroting te laten passen in het Europese kader, dreigen er ook nog een paar bedrijfsbelastingen bij te komen. Normaal was dat al geregeld geweest, maar Open VLD ligt dwars. Die partij wil kost wat kost af geraken van de N-VA beschuldiging als zouden zij mee in een belastingsregering zitten. Nóg maar eens een extra belasting is voor hen dan ook een stap te ver. Dat er bij CD&V weer eens een oorverdovende stilte ter zake heerst, zijn we zo stilaan gewend geraakt. Typisch tsjevendenkwerk, waarbij men de kat uit de boom kijkt. Als er deze week nog een federaal begrotingscompromis komt, dan zal dit alleen te danken zijn aan de dreigende paasvakantie!

     Ondertussen staat men verwonderd te kijken dat steeds minder buitenlandse bedrijven in dit land willen investeren. Volgens een laatste studie van de consulting en auditgroep Ernst & Young was dat in 2011 als 10% minder dan het jaar daarvoor en verwacht men een verdere daling.

   

  29-03-2013, 09:20 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (35 Stemmen)
  28-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin eens een bank

   

   

     Terwijl men op Cyprus een of meerdere banken gaat sluiten, zijn er bij ons die dromen om een nieuwe bank te beginnen. Een groep bestaande uit een zestigtal vakbonden, ngo’s en andere verenigingen willen een nieuwe bank opstarten, een ‘duurzame’ bank. Een bank die zich dus zou richten op duurzaamheid en wat men de ‘klassieke bankactiviteiten’ noemt (beheer van spaargelden en verlenen van kredieten aan de lokale economie). Om ermee te kunnen beginnen zou men zo’n tienduizend potentiële klanten een aandeel van 20 euro verkopen. De respons op de lancering is alvast positief. 20 euro is nu ook eenmaal geen geld meer. De vraag is maar wat er later allemaal nog om de hoek zal komen kijken.

     Eigenlijk bestaat er al zo’n duurzame bank, nl Triodos, die min of meer al doet wat de nieuwe initiatiefnemers vooropstellen. Daarmee gaan ze dus concurreren. Hoe goed bedoeld ook, ook deze nieuwe bank zal een organisatie, logistiek, medewerkers e.d. nodig hebben en ik denk niet dat die allemaal gratis gaan werken. Ook bij bv ngo’s gaan de grote kosten naar de organisatie en is het dikwijls onduidelijk hoeveel geld of andere steun er tenslotte gaat naar de mensen die het echt nodig hebben.

     Met wat er de laatste tijd allemaal gebeurd is met coöperanten en vakbondskassen is het gerechtvaardigd te betwijfelen of zo’n nieuwe bank wel gaat werken en of we straks niet opnieuw met een bankprobleem zullen te maken krijgen, mocht blijken dat de nieuwe bankiers toch maar amateurs lijken te zijn. Vergeten we niet dat de Boerenbond vroeger ook al eens met een bank failliet is gegaan (de geschiedenis van de Antwerpse boerentoren) en dat heel wat door vakbonden opgestarte coöperatieven het niet gehaald hebben. Degenen die het wél haalden, danken dit uiteindelijk meestal aan gulle staatsinterventies, zoals bv de ziekenkassen en het uitbetalen van werkloosheidsvergoedingen (enig ter wereld!)*. Ik denk niet dat het de bedoeling kan zijn dat ook deze nieuwe bank, die de lelijke naam ‘New B’ (rijmt op 2B) meekreeg, hoopt dat straks de staat wel zal bijspringen als het niet (meer) zou vlotten. Die staat heeft nl zelf al problemen genoeg, o.a. door haar bankgaranties…


  * De vakbonden krijgen van de Belgische staat elk jaar meer dan 200 miljoen euro om dopgelden uit te betalen die evengoed door de staat zelf zouden kunnen worden gegeven via de eigen, bestaande instellingen. En dan maar afvragen waar nog bespaard zou kunnen worden...

  28-03-2013, 08:26 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (35 Stemmen)
  27-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Island in the sun

   

   

     Het is me wat met dat Cyprus. Er is ter elfder ure wel een compromis bereikt tussen het eilanddeel en de zgz Trojka, maar geen zinnig mens gelooft dat het Griekse Cyprus zijn verplichtingen ooit zal kunnen waarmaken, evenmin als ze dat eigenlijk in het verleden heeft gedaan. In navolging van grote broer Griekenland heeft het, sinds het lid werd van de Eurozone, flink boven zijn stand geleefd, schulden gemaakt dat het niet meer mooi was en – erger nog - zich meer dan waarschijnlijk bezondigd aan witwaspraktijken, in de eerste plaats met zgz maffiageld uit Rusland. Eerst schulden maken en daarna staan roepen op solidariteit, is niet ernstig. We kunnen daar in België trouwens over meespreken.

     Cyprus is echter niet de enige schuldige. De E.U. in het algemeen en de Eurozone in het bijzonder hebben ook boter op hun hoofd. Evenmin als dat voor Griekenland het geval was, heeft men ook voor Cyprus niet ernstig gecontroleerd of dat land wel rijp was voor de euro en draait heel de club van de eurozone daar nu mee voor op.

     Tenslotte is uit deze zaak gebleken dat Guus(t) Flater wel degelijk bestaat. Hij heet eigenlijk Guus (zonder ‘t’), de Nederlandse versie dus*. Denk maar aan die hit ‘Guus kom naar huus want de koeien staan op springen’. De man heet Jeroen Dijsselbloem, ooit afgestudeerd als landbouweconomist (kan met dat liedje dus toch iets te maken hebben!) en voor de eerste keer in zijn leven minister en dit pas sinds december van vorig jaar. Bij zijn aanstelling tot hoofd van de eurogroep – als opvolger van de Luxemburger Juncker – was er al enige twijfel bij Amerikaanse economisten of de aanstelling van een socialist wel een goede zet was voor een dergelijke functie. Ze hebben gelijk gekregen. Daarenboven zo’n neofiet meteen een dergelijke belangrijke job geven was problemen zoeken. Het was dan ook onder zijn verantwoordelijkheid dat er eerst gedacht werd álle spaarders op Grieks Cyprus te belasten, waardoor heel de 100.000 euro garantie op de helling kwam te staan. Toen men daarvan afstapte, kwam ‘Guus’ nog effe vertellen dat Cyprus een voorbeeld moest zijn voor de hele eurozone, waarbij de eerste paniek terug oplaaide. De vraag is maar of die nog zal verdwijnen, zeker in vergelijkbare landjes als Malta en Slovenië, maar ook in de rest van de ‘periferie’.

     Een eiland in de zon spreekt tot de verbeelding van toeristen (en rijke Russen). Er moeten werken is een ander verhaal en ik kan er van meespreken. Ik heb ook negen jaar op zo’n eiland gewoond. Men kent er amper het verschil van de seizoenen. Op Cyprus blijkbaar ook amper het verschil tussen het mijn en het dijn…

    

   

  * De originele versie was met een ‘t’, Guust dus en was een oorspronkelijk Belgische stripfiguur die een eigen verhaal had, maar ook ‘gastoptredens’ had in andere stripverhalen, zoals bv in Robbedoes.

   

  27-03-2013, 08:56 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (34 Stemmen)
  26-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krantenvulsel

     Volgens een zoveelste peiling, deze keer door VTM, RTBf, Le Soir en De Morgen, zou de N-VA er 3% op achteruitgaan. Op de VTM noemde men dat opmerkelijk nieuws, de vraag is alleen wat men ervan moet geloven. De uitspraken van Geert Bourgeois zullen in Francofonië wellicht voor meer negatieve reacties gezorgd hebben, maar de vooringenomenheid van De Morgen is helemaal geen garantie voor welke peiling ook over Vlaamsnationalisten. Dat laatste geldt trouwens ook voor de peilingen van het duo VRT/De Standaard.

     In laatstgenoemde krant waren de De Wever bashers vorig weekeind trouwens weer aan het feest. Het begon vrijdag al met een tirade van zelfverklaard cultuurpaus Gerard Mortier, die vertelde vroeger gunstig te hebben gestaan tegenover de N-VA, maar daarop te zijn terug gekomen na de discussies in Antwerpen over de naamswijziging van het De Coninck pleintje en het loketverbod voor het dragen van regenboogshirt. Voorwaar ernstige problemen, zeker als men weet dat diezelfde Mortier tot de ‘regenboogbrigade’ behoort. Voor wie het nog niet zou weten, Gerard Mortier is momenteel intendant van het Teatro Real, de opera van Madrid. Hoe hij het daar financieel vanaf brengt is momenteel nog steeds een publiek geheim. Op de plaatsen waar hij vroeger de scepter zwaaide – in de Brusselse Munt en de Salzburger Festspiele - liet hij telkens een groot gat in begroting achter. Het eerste jaar dat Mortier het in Salzburg voor het zeggen had, zat de organisatie daar meteen in het rood, iets wat decennia daarvoor nooit was gebeurd. Sinds hij er weg is, maakt men er weer winst…

     Het nummer twee was de alom bekende Étienne Schouppe, vroegere baas van de NMBS, die daar al een even groot gat achterliet, maar zelf wel met een dikke bonus mocht vertrekken en ei zo na de nieuwe baas van Belgacom dreigde te worden*. Wie over Schouppe’s esbattementen meer wil weten, verwijs ik naar mijn blog van 05.01.2013 (‘De poenschoupper’) De man, die de N-VA’ers ‘schizofrenen’ noemt, zou beter eens in de spiegel kijken.

     Het nummer drie van de De Wever bashers van het voorbije weekeinde is ene Olivier Boehme. De man is, net zoals De Wever, een historicus die aan de publicatie van zijn tweede boek toe is en daarin zegt dat Verhofstadt en De Wever veel met elkaar gemeen hebben. Dat moet dan wel de Verhofstadt van de jaren stilletjes zijn geweest, die van de eerste drie burgermanifesten. Ondertussen heeft het genie uit Gent die manifesten echter al lang verloochend en is hij nu zelfs een Europese unitarist geworden. Ik denk dat die Boehme eerder uit jaloezie schrijft, net zoals Barts broer Bruno – ook al een historicus – dit regelmatig doet. Als zo’n mensen hetzelfde zouden verkondigen als Bart De Wever, zouden ze niet opvallen; half Vlaanderen doet dat al. Dus verkiest men het tegenovergestelde en zo provocerend komt men wél in de belangstelling en aan de bak. Altijd leuk meegenomen als reclame voor een nieuw boek.

     Ik vraag me af hoelang een zelfverklaarde kwaliteitskrant als De Standaard dit soort krantenvulsel blijft verspreiden. Vergeet niet dat er daar op de redactie nog de linkse Borgerokkaan Bart Brinckman en de unitaire belgicist Marc 'Reynebelg' zitten, die tussendoor lekker mee stoken als de gelegenheid zich voordoet. Daarom alleen zou men wensen dat die verkiezingen van 2014 voor de Vlaamsnationalisten het verhoopte resultaat zullen opbrengen, al was het maar om te zien hoe die heren dán zullen reageren.

   

   

  * Dat Schouppe, ondertussen al de 70 voorbij, naast de Belgacom topjob pakte, zou te maken hebben gehad met een onderzoek naar hem i.v.m. bankaandelen – o.a. van Dexia – waarvan men dacht dat hij die verkocht had met voorkennis. Die zaak werd ondertussen wel geseponeerd, maar zij doorkruiste Schouppe’s Belgacom ambities, waarna men hem maar de troostprijs van een senatorzetel heeft aangeboden…

     Schouppe’s schoonzoon, Bart Bronselaer, is ondertussen (eind 2012) - oh, toeval! - bestuurslid geworden van de Dexia restbank. It’s all in the family!

  26-03-2013, 08:53 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (38 Stemmen)
  25-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De black-out van 2014

      

     Elektriciteitsproducent EDF Luminus legt zijn gascentrale van Seraing ‘tijdelijk’ stil. Dat is al de vijfde centrale van dat type die de laatste zes maanden wordt gesloten. BASF in Antwerpen liet zopas nog weten de productie van zijn centrale terug te draaien en misschien stil te leggen, Electrabel sluit zijn centrales van Brugge en Brussel en het Duitse E.on doet hetzelfde in Vilvoorde. Daar bovenop circuleert het bericht dat Luminus ook zinnens zou zijn de centrale van Gent te sluiten. Dat laatste wordt (voorlopig?) ontkend, maar ‘waar rook is, is vuur’, zei Uilenspiegel (en hij stak zijn pijp aan bij een verse koevla!). De reden voor de sluitingen is altijd dezelfde: de uitbating is te duur, de producenten verliezen er geld aan.

     Alle gekheid op een stokje: vorig jaar was er al een ‘near mis’ tijdens de amper twee weken durende ijsdagen van februari en deze winter heeft het ook heel weinig gescheeld of we zaten vorige maand met een gedeeltelijke black-out. Dat het niet zover is kunnen komen, had niets te maken met enig goed beheer hier ter plaatse, maar met het feit dat we telkens nog genoeg stroom konden kopen bij onze buurlanden Frankrijk en Nederland (waarbij men vergeet dat dat ook extra geld kost dat naar het buitenland gaat). Frankrijk is een groot land, waar het zelden over zijn hele oppervlakte tegelijk winters is en daarom nogal wat stroom op overschot kan hebben, maar 100% zeker is dat nooit. Nog eens een winter als degene die we nu meemaken, maar dan met een ander weerpatroon, zou er wel eens voor kunnen zorgen dat we inderdaad in de penarie zouden geraken.

     Het is hier altijd hetzelfde liedje: ook al is er e.o.a. dreiging, er wordt nooit op gereageerd vóór het te laat is. Denk maar aan die gerechtspsychiatrie, waarover men nu de mond vol heeft en die er stante pede zou moeten komen. Maar dat gebeurt dan pas nadat De Gelder er een aantal moorden voor moest plegen (en dan palavert men er vier jaar later pas over). Met de stroomvoorziening gaat het dezelfde kant op: eens zal er een echte black-out moeten plaats vinden en pas dan zullen de ‘bevoegde instanties’ wakker schieten. Het wordt dan ook uitkijken naar de winter van 2014. Met het winterse voorjaar dat we nu meemaken, lijkt de volgende Kerstmis opeens niet meer ver af…

  25-03-2013, 09:28 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (43 Stemmen)
  Archief per week
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!