NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Waarom confederalisme
 • Di Pippo's 'reconquista'
 • De klimaatspijbelaars
 • Donald en de sultan
 • Divided Kingdom
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  03-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel, het nieuwe B-H/V?

   

   

   

     Er is een akkoord over het oprichten van de parlementaire onderzoekscommissie n.a.v. de aanslagen van 22 maart. Nu maar hopen dat ze er werk van maken en dat er ook iets positiefs uit de bus zal komen. Bij alle Vlaamse partijen, ook die van de oppositie, is men ervan overtuigd dat er een eind moet komen aan de versnippering van de diverse beleidsniveaus van Brussel. Vraag is maar of de francofonen, die er de meeste gemeenten beheren, ermee akkoord zullen gaan. Misschien dat de aanslagen e.e.a. kunnen bewegen, zoals dat vroeger ook is kunnen gebeuren na de brand in de Innovation. Het is gewoon absurd dat een stad wel één brandweer kan hebben, maar niet één politie, zeker als men weet dat bv New-York, met 24 keer méér inwoners, dat wél heeft. Bij de hooliganbetoging heeft vlaamshater Mayeur trouwens moeten toegeven dat hij genoeg politiemensen had in zijn eigen zone (rond de Beurs), maar niets kon doen in de zone rond het Noordstation, waar de meute arriveerde. De drie grote Brusselse treinstations liggen trouwens in drie verschillende politiezones.

     Die Mayeur is een protegé van La Onkelinx, die voorzitster is van de Brusselse PS. Zonder haar zou hij nooit burgemeester geworden zijn, want zelfs in zijn eigen partij heeft de Streber weinig of geen vrienden. Bij de laatste gemeentelijke verkiezingen heeft men zijn voorganger Thielemans bewust op de kieslijst gehouden, omdat men wist dat de partij anders niet genoeg stemmen zou halen. Pas toen dat gelukt was, werd besloten dat Mayeur Thielemans zou opvolgen.

     Het creëren van één politiezone in Brussel wordt niet alleen tegengewerkt door Mayeur, maar door alle burgemeesters, de zgz ‘baronnen’, van zowat alle francofone partijen (19 in totaal). Om zoiets te laten functioneren, zouden ook die gemeenten op e.o.a. manier moeten fusioneren, anders riskeert men dat de chef van een eengemaakt politiecorps met 19 burgemeesters te doen krijgt, wat ook niet werkbaar is.

     Er zal dus nog wat water door de Zenne lopen vóór dat Brusselse kluwen zal zijn opgelost, tenzij een volgende aanslag de zaak wel eens zou kunnen bespoedigen, iets wat we de ketjes ook niet toewensen. Jammer genoeg is dat een constante in de Belgische politiek. Zoals ik hierboven al schreef, kwam de eengemaakte brandweer er pas na de brand in de Innovation, de verscherpte veiligheid in de voetbalstadions na het Heizeldrama en de politiehervorming na de aanslagen van de Bende van Nijvel en de ontsnapping van Dutroux. Ze zijn dur de compremur daar in Broekzele.

   

  03-04-2016, 00:14 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  02-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begon bij Verhofstadt I

   

   

     Ik herinner me niet meteen wie het gezegd heeft, maar de parlementaire onderzoekscommissie die de aanslagen in Brussel en Zaventem gaat onderzoeken zou zich niet beperken tot het uitspitten van de oorzaken van alleen de recentste gebeurtenissen en dat is maar goed ook. Dat het zo ver is kunnen komen, is door de grote nalatigheden die er op gebied van veiligheid en openbare orde vroeger al zijn geweest in het Brusselse. E.e.a. blijkt uit een verklaring van Marc Verwilghen, ooit voorzitter van de commissie Dutroux en minister van Justitie in de eerste regering Verhofstadt. Als we Verwilghen mogen geloven – en dat moeten we redelijkerwijs, de man is zes jaar geleden gedegouteerd uit de politiek gestapt – werd hij tijdens zijn ministerschap al door de politie gewaarschuwd over ernstige radicaliseringsproblemen in Brussel. Laurette Onkelinx noemde hem toen een populist en Philippe Moureaux zelfs een racist, dezelfde beschuldiging die hij recentelijk nog geuit heeft t.o.v. Theo Francken. Di Rupo, op dat moment voorzitter van de PS, verhinderde dat hij, Verwilghen, als minister van Justitie maatregelen ter zake zou nemen. Premier Verhofstadt, partijgenoot van Verwilghen, vroeg hem de zaak te laten rusten. Als Verwilghen gelijk heeft – en dat zal wel, de gevolgen bewijzen dat – zou men niet alleen Flup Moustache in beschuldiging moeten stellen, zoals ik al enkele keren heb geïnsinueerd, maar ook La Onkelinx, Di Rupo én Verhofstadt, deze laatste o.w.v. schuldig verzuim. Vergeten we trouwens nooit, dat het onder Verhofstadt was dat de snel-Belg-wet en het stemrecht voor vreemdelingen werden ingevoerd.

     Tenslotte even opmerken dat er ook francofone politici zijn die wél toegeven dat hun partijen gefaald hebben. Zo is er Brussels minister van Werk, Didier Gosuin (DéFI, het vroegere FDF) die in een interview met Brussel Deze Week toegaf dat men blind is geweest voor een hele groep jongeren die zich van de samenleving had afgekeerd en dat er onvoldoende geïnvesteerd werd in het Franstalig onderwijs. De kwaliteit van dat laatste is zo ondermaats dat het in de ranglijst van Europese regio’s niet eens bij de eerste 25 staat (Het Nederlandstalige bij de eerste vijf!). Ik schrijf hier ook al jaren dat Brussel wel geld heeft voor feesten en grote prestigeprojecten (denk maar aan dat voetbalstadion) en dat het voor de rest alleen maar vraagt dat Vlaanderen zou bijpassen, wat met de zesde staatshervorming nog maar eens gebeurd is, met dank aan de traditionele partijen (plus Groen).

     De huidige regering heeft nu de kans e.e.a. recht te trekken, zonder dat de linkse partijen, PS op kop, stokken in de wielen kunnen steken, zoals dat ten tijde van Verhofstadt I is gebeurd en maken ze er nu werk van..

   

  02-04-2016, 00:15 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (6)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  01-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Only in Belgium (vervolgverhaal)

   

   

     In totaal pompte ex-super Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) al meer dan 700 miljard euro in een tot nu toe vergeefse poging om de inflatie in de eurozone in de buurt van de 2% te krijgen. Dat terwijl die inflatie voor de hele zone rond nul blijft hangen, met uitzondering echter van België, waar ze vorige maand de 2,24% bereikte, dus voorbij die beoogde 2%. Hip, hip, hoera? Verre van!

     Terwijl een beetje inflatie niet slecht is voor de economie, zit dit land nu echter met een probleem. Door het te grote verschil met de buurlanden, dreigt het zich nu nl uit de markt te prijzen. De reden daarvoor is onze onvolprezen index, iets wat nergens anders nog bestaat, maar die er voor zorgt dat, als de spilindex overschreden wordt – wat nu het geval is – ook alle lonen en uitkeringen duurder worden, waardoor onze concurrentiepositie weer in het gedrang komt en de zgz ‘loonkloof’ met vooral de buurlanden weer groter zal worden, wat vooral nefast is voor onze exportbedrijven. Door het invoeren van één indexsprong zouden onze bedrijven normaal tot midden 2017 geen lonen hebben moeten verhogen, nu zou dat wel eens een jaar eerder kunnen zijn.

     Niet alleen onze bedrijven riskeren schade te lijden door de nieuwe situatie, maar ook de spaarders krijgen een zoveelste oplawaai. Met een spaarrente van 0,11% (lager kán niet meer) en een inflatie van 2,24% moet men geen rekenwonder zijn om te zien dat spaarders hier geld verliezen.

     Misschien toch maar die tweede woning in Spanje kopen? In drie jaar tijd is het aantal Belgen met een huis of appartement in Spanje bijna verdubbeld. Dit jaar hebben al twee keer meer Vlamingen een tweede vakantiehuis in Spanje gekocht dan in heel 2015. De tijd dat men meewarig zong van ‘des chateaux en Espagne’ in de betekenis van ‘luchtkastelen’, lijkt wel degelijk voorbij. Waar vroeger zo’n vakantieverblijf hoogstens 10 weken per jaar verhuurd kon worden, worden er tegenwoordig contracten gemaakt met hotelketens met te weinig capaciteit die huizen en appartementen doorverhuren met hotelservice. Het resultaat daarvan is een opbrengst van 3 tot 5%, niet om achterover te vallen, maar t.o.v. een verlies van 2% op het Belgische spaarboekje voor velen toch meer dan de moeite waard.

   

  01-04-2016, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
  31-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wet uit ... 1888 !

   

   

     Zwartepieten is geen exclusief Belgisch spel meer. In de nasleep van het terugsturen van een van die zelfmoordbroers uit Turkije via Nederland naar België, is er nu ook een zwartepietenspelletje bezig tussen die drie landen én de States, waar de FBI* er ook van zou geweten hebben. Misschien een goed idee voor bookmakers om er een weddingsschapspel van te maken. Het moet niet altijd voetbal zijn.

     Erger vind ik persoonlijk dat diezelfde kerel amper drie jaar heeft uitgezeten van de tien die hij van de rechter hier gekregen had wegens zijn aandeel in de schietpartij met kalashnikovs die door toenmalig Brussels burgemeester Thielemans als een ‘fait divers’ werd bestempeld.

     Dat zelfs de ergste criminelen in dit land nog steeds kunnen genieten van de ruimste interpretatie van de ondertussen berucht geworden Wet Lejeune (uit 1888, nota bene!) en na één derde van hun straf te hebben uitgezeten vrij kunnen komen, is een pure schande. België is op dit gebied zowat het soepelste land van heel Europa. Om maar één vergelijking te maken: in Nederland moet men tweederden uitzitten, dat is het dubbele. Er werden al heel wat voorstellen gedaan om hieraan een einde te maken en hier en daar werden er ook al typische Belgische uitzonderingen en achterpoortjes gecreëerd, maar met een goede advocaat, waarvan niemand zich afvraagt hoe dat geboefte die kan betalen, komen criminelen bij ons er meestal vrij gemakkelijk vanaf.

     Als men de verhalen leest van alle terroristenprocessen van de laatste jaren - en het zijn er ondertussen al heel wat – dan kan men zich afvragen wat die straffen nog betekenen als het in werkelijkheid slechts gaat om één derde die de veroordeelden zullen moeten zitten, zonder enige garantie dat ze niet zullen herbeginnen. Een verzwaring van de straf komt er nl pas als men zich niet houdt aan bepaalde afspraken en men opnieuw wordt aangehouden. Als er daarna weer een proces komt en de beklaagde komt niet opdagen, dan wordt hij bij verstek veroordeeld en mag hij later nóg eens voor de rechtbank verschijnen. Hetzelfde kan gebeuren, mocht de veroordeelde nu bv in Syrië zitten en later terugkomen. Puur Kafka.

   

   

  * Ondertussen heeft de FBI de iPhone van de terrorist van San Bernardino toch gekraakt gekregen zonder de hulp van Apple, die weigerde dat te doen. Waarschijnlijk heeft het Amerikaans onderzoeksbureau met de nodige dollars achter de hand de hacker gevonden die dat huzarenstukje kon waarmaken. Daarmee zit Apple nu met een groot veiligheidsprobleem en wordt het steeds duidelijker dat privacy iets is dat straks alleen nog mogelijk zal zijn als men weer zou gaan leven als een kluizenaar, iets wat ik hier al meermaals geschreven heb.

  31-03-2016, 00:12 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (31 Stemmen)
  30-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De georganiseerde onverantwoordelijkheid

   

   

     De betoging van de zelfverklaarde hooligans op Paaszondag op het Muntplein in Brussel blijft nazinderen. Hoofdrol in het verhaal is voor de huidige burgemeester van de hoofdstad, Yvan Mayeur, die als notoir Vlaminghater Vlaanderen meteen de schuld gaf. Als reden daarvoor haalde hij aan dat het - volgens hem -zootje ongeregeld vanuit Vilvoorde, dus uit Vlaanderen, gekomen was. Als dat straks de definitie wordt om betogers te situeren, zijn we goed af. Ondertussen blijkt immers dat het gros van die betogers harde-kern supporters waren van Anderlecht en Standard, aangevuld met een groep Nederlanders en hier en daar een enkeling uit andere oorden. Het feit alleen dat ze géén Vlaamse Leeuw bij zich hadden, maar wel een grote Belgische driekleur, sprak boekdelen.

     Mayeur kan het natuurlijk niet laten de Vlamingen te jennen. Zo komt hij bv nooit opdagen wanneer de Vlaamse Gemeenschap zijn nationale feestdag viert in zijn eigen stadhuis, iets wat zijn voorganger – nochtans ook van de PS – wél deed. Mayeur en zijn kornuiten zijn een reden te meer om Brussel los te laten en in zijn eigen saus te laten sudderen.

     De Vlaamse partijen van zowel meerderheid als minderheid legden een gezamenlijke verklaring af waarin ze de hooligan betoging veroordeelden. Alleen het VB en de N-VA deden er niet aan mee, een reden voor de anderen om hen te beschuldigen van dubbelzinnigheid. Dat is helemaal niet het geval. De mening van het VB kennen we al enkele decennia en die is niet veranderd sinds ‘zwarte zondag’. De N-VA zegt de zaak niet te willen opblazen omdat dat soort betogers de aandacht niet waard is. Er was trouwens ook geen gezamenlijke verklaring na de aanslag, wat wél belangrijk was geweest.

     Tenslotte is de N-VA de enige partij van de meerderheid die echt met een volgende staatshervorming bezig is, via het werk van Hendrik Vuye en Veerle Wouters, die speciaal daarvoor de opdracht gekregen hebben terwijl het daarover in de andere partijen nog steeds oorverdovend stil is. Het verhaaltje van ‘luister naar mijn woorden, maar zie niet naar mijn daden’. Dat alles terwijl meer dan ooit duidelijk is dat er e.e.a. schort in dit landje.

     Om de Belgische impasse te beschrijven is er trouwens een nieuwe term opgedoken: ‘De georganiseerde onverantwoordelijkheid’. Het betekent dat dit land niet meer te besturen valt omdat het politiek bestel vergeven is van complexe, opgesplitste niet functionerende systemen…

  30-03-2016, 00:13 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (7)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
  29-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muggenziften en zwartepieten

   

   

     Op zowel het middagjournaal van VTM als van de VRT had men het er gisteren over dat het aantal slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem was opgelopen tot 35, ‘de terroristen niet meegerekend’. Het zal hopelijk wel zo niet bedoeld zijn, maar het klonk alsof die laatsten ook slachtoffers waren. Moest dat zo zijn, dan past die uitleg naadloos in de retoriek van onze media die, bij aanslagen, angstvallig vermijden de woorden islam en moslims te gebruiken. Iets dat ze ook deden in het verslag over die andere vreselijke aanslag in het Pakistaanse Lahore, waar een van die gekken van een plaatselijke Taliban zichzelf opblies in een speeltuin of in Irak waar een andere hetzelfde deed na een voetbalwedstrijd tussen kinderen. Wreedheid schijnt geen grenzen meer te kennen onder bepaalde volgelingen van die woestijngodsdienst, waarbij de daders dan nog denken zo de hemel te verwerven…

     Het wordt hoog tijd dat men op onze zenders, zeker op de VRT die met ons eigen belastingsgeld gefinancierd wordt, ophoudt met die excuuspolitiek t.o.v. moslimgangsters die indiscriminerend dood en vernieling blijven zaaien. Het leek er soms op dat de (overigens ook maffe) hooligans van de Paasbetoging erger waren dan de bommenleggers en er daarover weer een zoveelste spelletje Belgisch zwartepieten kon gespeeld worden. Dat laatste gebeurde trouwens ook al i.v.m. de discussie over de aantallen doden en gewonden, alhoewel het met twaalf verschillende ziekenhuizen die zowel aan het parket als aan Volksgezondheid moeten rapporteren, niet zo evident is zoiets heel de tijd nauwkeurig bij te houden.

     Kortom, het lijkt er sterk op dat een deel van onze media echt de trappers kwijt is geraakt, nu men geen zinnige uitleg (meer) kan geven over daden die te absurd zijn voor woorden. En, zoals ik al eens schreef, volstaat het niet meer dat de moslimgemeenschap hier en in de ons omliggende landen de aanslagen veroordeelt. Van hen wordt ook verwacht dat ze onze politie en gerecht tijdig op de hoogte brengen van mogelijks aan de gang zijnde verdachte zaken, waarvan er heel wat meer mensen op de hoogte zijn dan alleen de daders en dat ze de eigen geloofsgenoten die de gepleegde misdaden goedkeuren tot de orde roept.

   

  29-03-2016, 00:12 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (6)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (37 Stemmen)
  28-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder Brussel (2)

   

   

   

     Ik kom nog eens terug op mijn blog van 24 dezer (‘Zonder Brussel?). Het is misschien niet het juiste moment om daarover te beginnen, erover nadenken kan echter altijd. Eens dat de beroering over de aanslagen en de reacties daarop zullen gaan liggen zijn, zouden we best uit deze crisis kunnen leren dat dit ingewikkelde land zo niet verder kan. Zelfs aan het buitenland krijgen we het niet meer verkocht. Een vreedzame splitsing zoals destijds Tsjecho-Slowakije zou hier niet lukken omdat we met dat probleem Brussel zitten. Weinigen in Vlaanderen staan er bij stil en de media zullen het niet uitvergroten, maar – alhoewel illegaal – bestaat er voor de francofonen in dit land al een Fédération Wallo-Brux, eentalig Frans. Wel, laten we daar op inspelen en de francofonen het officieel geven. Eerste voorwaarde is dan wel dat het amen en uit zal zijn met de schandelijke transfers die Vlaanderen nog elk jaar minstens 12 miljard euro van haar welvaart kosten. Tegelijk verhuizen we het Vlaamse parlement en alles wat daarmee te maken heeft naar Antwerpen (en/of elders in Vlaanderen) en geven we die onderdak in de bestaande of nog te bouwen vestigingen van de overbodig geworden provincies, die we dan afschaffen. We maken een plan op voor het financieren van de Nederlandstalige activiteiten in het Brusselse gewest (onderwijs, cultuur e.d.) en verbieden de bouw van het nationaal voetbalstadion op Vlaams grondgebied, om een verdere verfransing van de Rand een halt toe te roepen. De nu nationale luchthaven van Zaventem wordt dan Zaventem/Vlaanderen of iets in dien aard. Tenslotte moeten de francofonen maar zien hoe ze hun dan wel wettelijke Fédération financieren.

     Voorlopig is bovenstaande alleen nog maar dagdromerij, maar voortboeren met het België van heden kan geen alternatief blijven.

  28-03-2016, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (36 Stemmen)
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!