NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Antwerpse stratego
 • Het immigratiepact (2)
 • De gele hesjes
 • De webshop miljarden
 • De voetbalmiljoenen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  09-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratie vervalst de statistieken

   

     ‘Er zijn meer Belgen aan de slag dan tien jaar geleden. In diezelfde periode zijn er 340.000 banen bijgekomen. En er zijn nu minder werklozen dan in 2005.’ Deze cijfers komen uit het recentste jaarverslag van de Nationale Bank. En daar houdt het niet bij op. Volgens Eurostat, het E.U.-bureau voor statistieken, bedroeg de Belgische werkloosheid in januari 0,2% minder dan in januari 2004.

     Hoe kan dat nu, als ge ziet dat er bijna dagelijks bedrijven hun deuren sluiten en/of herstructureren, waarbij ook telkens heel wat jobs verloren gaan? Wel, daar is een uitleg voor. Er zijn in die periode ook 340.000 extra banen gecreëerd, maar de echte reden is, dat er de afgelopen tien jaar liefst 434.000 Belgen tussen 15 en 64 jaar zijn bijgekomen en dat geeft een vertekend beeld van de situatie. Wat Nationale Bank en Eurostat er niét bij zeggen is, dat dat vertekend beeld ook zorgt voor steeds weerkomende alarmsignalen dat er bij ons nu meer armoede zou zijn, dat vrouwen minder aan bod komen en dat kinderen in het onderwijs niet genoeg kansen krijgen, om er maar enkele te noemen. Want, in tegenstelling tot bv de States, Canada of Zwitserland, voeren wij hoofdzakelijk armoede in. Dat betekent ook dat ons immigratiebeleid nog steeds faalt en dat het misplaatst is te doen alsof de komst van big Maggie dat probleem heeft opgelost. Haar partij zou zich beter dáár mee bezig houden dan met veranderende achternamen of kindereuthanasie, waar feitelijk niemand naar vraagt en waardoor de rest van de wereld dit landje met steeds argwanendere ogen bekijkt.

     424.000 nieuwe Belgen in tien jaar, dat is gemiddeld elk jaar de bevolking van een kleine stad. Geen wonder dat steden als Brussel of Gent, waar men weinig of niets aan die problemen doet, er niets meer van bakken. Als er dan in het Antwerpen van Homans wél iets aan gedaan wordt, staat de poco pers meteen op haar achterste poten. Dezelfde pers die de recente sluitingen en ontslagen wel dik in de verf zet, maar er niet bij vertelt dat e.e.a. uit zijn context wordt gerukt.

    

  09-03-2014, 08:24 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  08-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schalieverga/issing

   

     Dat ik in mijn vorige blog de ontslagen bij Henrad als laatste in de rij meldde en niet Sony, was omdat het Japanse bedrijf al eerder laten weten had dat het wereldwijd 5.000 banen zou schrappen. Alleen waren er toen nog geen exacte cijfers bekend voor o.m. Sony in Zaventem. De ontslagen in kleine en middelgrote bedrijven, die we nu bijna dagelijks meemaken zijn trouwens klein bier voor wat ons over dit en enkele jaren zou kunnen te wachten staan in de Chemie.

     Volgens Jim Ratcliffe, de grote baas van chemiereus Ineos (51 fabrieken, 15.000 werknemers, waarvan 1.900 in België verspreid over 6 productievestigingen en één onderzoekslabo), worden de Europese chemiebedrijven uit de markt geprijsd door die uit Amerika, waar de gasprijzen driemaal lager liggen en die van de elektriciteit de helft. Hij ziet hier alleen maar groene belastingen, sluitingen van kerncentrales, verdwijnen van exportgerichte bedrijven en geen schaliegas activiteiten.

     De ontginning van schaliegas groeide in de States tussen 2008 en 2011 jaarlijks met meer dan 50%, waardoor de VS in 2013 al aan 86% van hun energiebehoeften zelf konden voldoen. In Europa is er naar schatting 12% van alle schaliegas wereldwijd, maar niemand wil hier zelfs maar proefboringen naar doen. Ook de Vlaamse regering niet, die een proefproject in de Kempen heeft afgeblazen. Dat het boren naar schaliegas gevaren met zich mee zou brengen, is tot nu toe nergens bewezen. Er zullen altijd nevenverschijnselen zijn, maar dat heeft men ook met het boren naar olie en aardgas. Vraag het maar eens aan de Groningers, om nog te zwijgen over wat er in de Golf van Mexico gebeurd is.

     De chemische sector zorgt wereldwijd voor 4.300 miljard dollar inkomsten en alleen in Europa voor meer dan één miljoen directe en zo’n vijf miljoen indirecte banen. Daarmee vergeleken zijn de sluitingen die we dit jaar in dit land al hebben meegemaakt peanuts.

     Tenslotte nog dit: uitgerekend in de chemie wordt er momenteel bij ons gestaakt bij Lanxess in Zwijndrecht en Omnichem in Wetteren. De toekomst van deze bedrijven wordt echter niet hier bepaald, maar wel in de buitenlandse hoofdkwartieren. Volgens de (Vlaamse) CEO van BASF in Antwerpen zien de vakbonden het grote(re) verhaal niet. Tijd om ze een bril te geven, zou ik zeggen.

   

  08-03-2014, 08:40 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
  07-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienst en wederdienst

   

     Volgens het tweejaarlijkse innovatierapport van de Europese Commissie loopt Europa inzake innovatie achterstand op op de VS en Japan en blijft België net boven de middelmoot van de Europese landen. Vlaanderen als regio, dat tot voor kort bij de top behoorde, is daaruit verdwenen en zit nu in het achtervolgende peloton. Wat men er, zoals gebruikelijk, niet bij vertelt is dat Vlaanderen elk jaar zo’n 16 miljard van zijn welvaart afstaat aan Wallonië dat er weinig of niets mee aanvangt. Als we de cijfers even afronden en aannemen dat Vlaanderen 6 miljoen inwoners telt, dan betekent dat 2.666 euro per persoon, ouderlingen en baby’s inbegrepen. Als eender welke Europese topregio zoveel geld zou moeten afgeven, zou die ook achteruitgaan. Alleen denk ik dat de meeste van die regio’s dat niet zo gelaten zouden ondergaan als de makke Vlaamse leeuw, waarvan nu alleen maar een kaaksbeen is overgebleven. Vlaanderen moet trouwens niet alleen opboksen tegenover een verspillend Wallonië, het wordt tegelijkertijd ook in rug geschoten door een horde eigen nestbevuilers.

     Een mooi staaltje van die laatsten was de boycot van een expositie van Vlaamse fotografen in Charleroi. N.a.v. 175 jaar Vlaamse fotografie was curator Johan Swinnen op het idee van die tentoonstelling gekomen, met de naam ‘Portrait imaginé de la Flandre’ en was het de bedoeling dat 175 Vlaamse fotografen daar met e.o.a. werk aan mee zouden doen. Niet dus, want een twintigtal haakten voortijdig af. Niet om redenen die iets met de kunst zelf te maken hadden. Nee. Gewoon omdat die Johan Swinnen ook secretaris is van de N-VA Kamerfractie. Probeer dan al maar eens een project op te starten dat het communautaire overstijgt. Cordon sanitair onder kunstenaars, zeg maar. Te klasseren bij de broken circle breakdown uitspraken.

     Meer het kan nog erger. Binnenkort wordt Bart De Wever in Wallonië opgevoerd in een komische stripreeks, onder de naam ‘Bad Bartje’. Hij wordt daarin getekend als een stout jongetje dat bv met lucifers speelt terwijl achter hem België brandt. Of die een rode, Waalse haan aan het kaalplukken is. Alsof het de Vlamingen zijn die de Walen kaalplukken, terwijl in werkelijkheid het juist andersom is.

     Zolang het in dit landje bon ton blijft overtuigde Vlamingen te blijven schofferen, moet men er niet op rekenen dat het ooit tot een communautaire vrede kan komen en zullen diezelfde Vlamingen alleen maar gesterkt worden in hun overtuiging dat er maar één oplossing overblijft, nl dit land te splitsen, hoe dan ook.

   

  07-03-2014, 08:59 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (39 Stemmen)
  06-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nomen est omen

   

   

     Volgens de nieuwste politieke mode in dit land los je problemen op door ze een andere naam te geven. Denk maar aan het woord ‘allochtoon’, dat men in Gent (en in De Morgen) heeft geschrapt, waardoor alle problemen die er voordien mee waren, nu verdwenen zijn. Grapje natuurlijk, want uitgerekend in de periode waarin o.m. de VRT veel ruchtbaarheid heeft gegeven aan het feit dat het 50 jaar geleden is dat de eerste ‘gastarbeiders’ uit Marokko en Turkije hier arriveerden, kan men vaststellen dat heel die problematiek bijna alleen negatieve gevolgen heeft gehad. Om te beginnen bleken die ‘gasten’, in tegenstelling tot het gebruikelijke begrip, hier niet tijdelijk te blijven, maar de meesten definitief. Verder heeft het gros van die mensen zich niet aangepast en haalde men er vóór de camera, die na 50 jaar verblijf alhier nog steeds niet in staat waren zich duidelijk in het Nederlands verstaanbaar te maken. Ten tweede kan niemand ontkennen, dat de criminaliteit en de ontsporing van onze kosten voor sociale zekerheid toevallig in diezelfde periode uit de pan zijn gerezen.

     Nog een woord dat men heeft afgeschaft is ‘brugpensioen’. Dat heet nu ‘werkloosheidsuitkering met een bedrijfstoeslag’. Wie daarvan kan genieten, krijgt in eerste instantie dus een werkloosheidsuitkering (al dan niet gekoppeld aan een vereiste om tot zijn 60ste beschikbaar te moeten blijven voor de arbeidsmarkt). Bovenop die uitkering krijgt de ontslagene een bedrijfstoeslag, die minstens gelijk moet zijn aan de helft van het verschil tussen het laatst verdiende loon en de werkloosheidsuitkering. Naar gelang de cao kan daar nog heel wat bijkomen. Om het even bij Agfa-Gevaert te houden, waar het terugschroeven van de bedrijfstoeslag leidde tot een staking van 12 dagen (die nog niet definitief van de baan is). Bij dat bedrijf liggen de kosten voor wat we vroeger het brugpensioen noemden, hoger dan het geld dat er geïnvesteerd kan worden in Onderzoek & Ontwikkeling, een afdeling die het al dan niet overleven van een bedrijf kan betekenen…

     Ondertussen doet zich een gelijkaardige staking voor bij ArcelorMittal in Gent en zorgen deze acties ervoor dat er een loopje genomen wordt met de overeenkomsten dienaangaande in de zesde staatshervorming. Waarbij duidelijk is dat die laatste niet alleen mank loopt op het communautaire vlak.

     Het zal de werknemers van Heinz in Turnhout en Henrad in Herentals (voorlopig de laatste in de rij sluitingen en ontslagen) een zorg wezen, zeker nu blijkt dat hun jobs niet verhuizen naar e.o.a. ontwikkelingsland, maar respectievelijk naar Engeland en Nederland. Vanaf 2016 gaat CD&V daar iets aan doen, als ze dan tenminste nog mag meespelen…

   

   

  06-03-2014, 14:42 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (34 Stemmen)
  05-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort maar interessant

   

   

       Normaal gesproken probeer ik steeds één blog te schrijven over één artikel. Dat lukt meestal wel, maar heeft als gevolg dat soms interessante gebeurtenissen moeilijk aan bod komen omdat ik er geen echt verhaal over kan maken. Dat was de laatste week weer het geval, reden waarom ik er enkele bij elkaar neem.

  -   Maar goed dat die ‘Broken Circle Breakdown’ de Oscar niet heeft gewonnen in Hollywood. Daardoor hoeft Veerle Baetens de Vlaamse zaak geen tweede keer wereldwijd voor schut te zetten, zoals ze dat in Berlijn al eens gedaan heeft. Schoenmakers blijven best bij hun leest, zegt het spreekwoord. Dat geldt ook voor andere beroepen en zeker voor mediafiguren uit de kunstwereld en het entertainment, die - als puntje bij paaltje komt - tenminste een deel van hun inkomsten uit subsidies moeten krijgen.

  -   Het is een publiek geheim dat onze linkse partijen zich altijd hebben ingezet om zoveel mogelijk inwijkelingen in dit land te laten binnenkomen. Onder het mom van de o zo verrijkende multicultuur hoopten ze in de eerste plaats een nieuw electoraal cliënteel te creëren. Dat is hen goed gelukt, té goed zelfs, nu we zien dat enkele linkse politici hun carrière hebben zien crashen, omdat ze door een allochtone partijgenote opzij werden gezet. Dat overkwam bij de SP.a Bruno Tuybens, die het moest afleggen tegen ene Fatma Pehlivan en ons aller Bertje Ansjovis, die werd uitgerangeerd door Yamila Idrissi. Bertje zou Bertje niet zijn als hij niet de positivo zou blijven uithangen en zou trachten uitgerekend in Brussel vanuit een onmogelijke positie terug te komen. Zal deze keer echter niet lukken. Hopelijk gaat hij weer niet bleiren…

  -   En nu we het toch over Brussel hebben, weet sinds de goedkeuring van de zesde staatshervorming zo ongeveer iedereen dat de kans dat daar nog een Vlaming rechtstreeks verkozen wordt zo goed als nihil is. Met dank aan de Vlaamse regeringspartijen, die die hervorming mee hebben goedgekeurd. Dat heeft wel als gevolg dat de zetelverhouding in de Kamer nog meer zal worden scheefgetrokken dat nu al het geval was. Nu moet in dit zgz democratische land een Vlaming al meer stemmen halen om verkozen te kunnen worden dan een Franstalige. Als er straks vanuit het Brusselse geen enkele Vlaming meer zal kunnen verkozen worden, wordt die situatie nog slechter, voor de Vlamingen althans.

   

  05-03-2014, 08:30 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (42 Stemmen)
  04-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De échte problemen

   

     Ik kom nog even terug op mijn blog van gisteren, waarin ik het had over de onbenulligheden waarmee men zich in onze politiek momenteel bezig houdt, terwijl op vele plaatsen oorlog woedt of dreigt. Zelfs als men voor die dramatische situaties de ogen wil sluiten, is er nog genoeg ernstig werk in eigen land, maar ook daaraan gebeurt zo goed als niets.

     Zo is gebleken dat de levensstandaard in dit land vorig jaar 2,3% lager lag dan in 2007 en dat werd berekend door niemand minder dan Fons Verplaetse, eregouverneur van de Nationale Bank (én van ACW strekking). België groeit nog wel, maar met geleend geld. De overheidsuitgaven stegen tussen 2000 en 2013 met 40%, de inkomsten slechts met 28%. De jobcreatie die er was, was grotendeels te danken aan de dienstencheques en andere overheidsdiensten, de non-profit en het onderwijs. Terwijl de werkgelegenheid in de publieke sector steeg met 24, daalde hij in de privésector met 9%. Het concurrentiepact dat aan die daling een einde moet maken, gaat pas in vanaf 2015 en komt pas onder stoom in 2019. De belastingverlagingen die door de regering Di Rupo zijn beloofd en ook die in het fameuze 3D-plan van CD&V zijn in de tijd gespreid en dan ook ‘too little too late’. Reden waarom heel wat bedrijven daarop niet meer rekenen en nú al afhaken. België groeit trager dan de EU en vanaf volgend jaar ook trager dan de eurozone (mét zijn zgn PIGGS). Ondertussen sluit het ene bedrijf na het andere de deuren of wordt er serieus gesnoeid. Er zijn reeds meer dan twee duizend naakte ontslagen gevallen in een jaar dat nog maar pas begonnen is. De volgende dominosteen zou wel eens Agfa Gevaert in Mortsel kunnen zijn, waar men al tien dagen staakt omdat men er o.m. niet snel genoeg op brugpensioen kan gaan. Iets wat haaks staat op wat beslist is bij de zesde staatshervorming en wat ook voorgesteld wordt in de campagneplannen van CD&V én N-VA. Om nog maar te zwijgen over de motivatie daar in Mortsel.

     I.pl.v. van daarop te focussen, houdt onze politiek zich bezig met kindereuthanasie, bedrijfsbonussen bij staatsinstellingen, wisselbare achternamen en panda’s. First things First!

   

  04-03-2014, 09:16 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (43 Stemmen)
  03-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politieke verkleutering

   

     Terwijl in Oekraïne een oorlog dreigt, Syrië nog altijd in vuur en vlam staat, mensen mekaar uitmoorden in Zuid-Soedan en de Centraal Afrikaanse Republiek, lijkt het er bij ons eerder op dat de politiek aan het verkleuteren is.

     Neem nu dat nieuwe Vlaamse logo met dat stukje leeuw erop. Dat zou een moderner Vlaanderen moeten voorstellen. We lachten er altijd mee dat de Vlaamse leeuw maar een mak beestje was. Straks schiet er echter zelfs van dat mak beestje bijna helemaal niets meer over. We krijgen er alleen nog een stukje van te zien en worden verondersteld onze verbeelding te laten werken. Wie van elders komt, heeft niet eens door dat het een leeuw is. Geen tanden meer, geen klauwen. Gaan we straks ook ons volkslied aanpassen (‘zolang de leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft’)? Om nog te zwijgen over de Vlaamse leeuwenvlaggen bij de wielerkoersen. Stel eens voor: zo’n grote vlag met een stukje leeuw op. Er was al een verschil tussen de officiële en de Vlaamsnationale Vlaamse leeuw (zwarte of rode tong en klauwen), straks komt er ook nog een verschil tussen het officiële en Vlaamsnationale logo. We blijven een verdeeld volk.

     In de federale politiek maakt men zich dan weer druk over een koppel Chinese panda’s en over het veranderen van de achternamen voor onze kinderen en kleinkinderen. Heeft men in ons parlement echt niets anders te doen? Men heeft ons tot vervelens toe altijd voorgehouden dat er na de vorige verkiezingen 451 dagen zijn verloren gegaan aan palavers, maar dreigt nu weer drie maanden aan hetzelfde te gaan besteden. Met tussendoor dan een verkiezingscampagne waarin hier en daar het doel voorbijgeschoten wordt (denk maar aan dat van de SP.a) of waar men af komt met slogans zoals die van de Vlaamse liberalen: ‘Mensen hebben vleugels’! Waar slaat zoiets op? Wie loopt daar warm voor? Wie gaat daar zijn stemgedrag op veranderen of aanpassen? Waarover zal de volgende discussie gaan: over het geslacht der engelen? Gelukkig land, waar men doet alsof er geen andere problemen zijn.

   

  03-03-2014, 08:24 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (39 Stemmen)
  Archief per week
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!