NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • De klimaatspijbelaars
 • Donald en de sultan
 • Divided Kingdom
 • Intermezzo italiano
 • De opmars van de onafhankelijken
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  21-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marshall Plan 2 Vert

   

   

     Met de regelmaat van een klok duiken er in onze media berichten over Wallonië op die vertellen dat het daar, economisch gesproken, beter gaat dan in Vlaanderen. Op zichzelf vind ik dat niet erg. Het kan maar best beter gaan met Wallonië. Hoe meer mensen men daar aan het werk krijgt, hoe minder transfers er moeten plaatsgrijpen, althans dat is de theorie. Als puntje bij paaltje komt blijft het jammer genoeg steeds Vlaanderen die voor allerlei kosten extra mag opdraaien.

     De vooruitgang die momenteel in Wallonië gemaakt wordt, is er wel degelijk. Alleen is het niet moeilijk vooruitgang te maken in een regio die zo ver achter staat. Het kan dan tenslotte niet anders dan de goede richting uit. Ondanks alle hoera geluiden zijn er in het zuiden van dit land echter nog altijd zo’n kleine 200.000 werklozen (194.865, om precies te zijn). In Vlaanderen, met dubbel zoveel inwoners, zijn dat er maar 162.260. Om het plaatje compleet te maken: in Brussel 75.538, maar met slechts één zesde van het aantal inwoners van Vlaanderen. Vergeten we daarenboven niet, dat Vlaanderen, met 60% van het totaal aantal inwoners in dit land, wel nog altijd voor meer dan 80% van de uitvoer tekent en het is die export die onze welvaart moet verzekeren. Er zal dan ook nog veel water door Samber en Maas moeten stromen alvorens Wallonië ergens op een normaal West-Europees niveau kan gesitueerd worden.

  ---

     In het kader van de hervorming van de Senaat, volgens het zgz ‘Vlinderakkoord’, kwam Armand De Deckèr (MR), voormalig voorzitter van die Senaat, jammeren omdat wat er van die vergadering straks nog overblijft, niet eens meer rechtstreeks verkozen wordt. ‘Dictaturen hebben ook geen Senaat’, moppert hij. De man heeft daar een punt. Wie echter A zegt, moet echter ook B zeggen. ‘Democratieën hebben elders ook geen zes regeringen en zeven parlementen’. Als wij ons systeem willen vergelijken, dan moeten we dat doen met het hele systeem en niet met enkele onderdelen die in dit geval De Deckèr goed uitkomen. Ik ben het er zelfs mee eens dat de oplossing van het Vlinderakkoord een slechte oplossing is. Men had de Senaat nl helemaal moeten opdoeken. Nu blijft er een praatbarak over voor gebuisde politici, met alle structurele kosten die dat met zich meebrengt. In een latere confederale staat of wat men er ook van wil maken hebben we helemaal geen Senaat meer nodig, evenmin als provincieraden en nog een hele rits instellingen die alleen maar goed zijn in het kader van de electorale vriendjespolitiek.

   

  21-04-2013, 08:34 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (34 Stemmen)
  20-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe Vlaamse krant?

   

     Doorbraak, het maandblad van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) begint met een gratis webstek die min of meer los zal staan van het maandblad en geleid zal worden door Peter De Roover, al lang een bezige bij in de Vlaamsnationale nieuwsgaring. Ooit was hij al eens gestart met een Vlaams weekblad, ‘Punt’ genaamd, maar dat werd een mislukking. Het was ook letterlijk een valse start met vooraan op  het eerste nummer een foto van Verhofstadt… Hopelijk heeft Peter daarmee zijn lesje geleerd, dan kan het straks alleen maar beter worden. De Doorbraak nieuwswebsite zal de Vlaamse ontvoogding op de voet volgen en daarin ook links Vlaanderen betrekken, wat geen slecht idee is. Bij een eventuele Vlaamse ontvoogding of onafhankelijkheid zal links hoe dan ook meespelen. Liever linkse Vlaamsgezinden dan linkse belgicisten.

     Laat ons hopen dat het nieuwe initiatief niet alleen succes zal hebben, maar dat het ook een aansporing zal worden om eindelijk eens een echte Vlaamse uitgave binnen de huidige politiek correcte media, waarvan Vlaanderen toch geen heil mag verwachten en die daarenboven te uitgesproken links zijn. Dat laatste kwam dezer dagen nog eens tot uiting in de negatieve commentaren over Margaret Thatcher. In de Standaard, waarop ik een abonnement heb, bij gebrek aan beter, verschenen liefst drie artikels van PvdA+ mensen (Nigel Williams, Tom de Meester en een zekere Monika Triest, die haar achternaam zeker niet gestolen heeft). Een eenzaam artikel van Mia Doornaert pro Thatcher, werd de dag erop al afgeschoten door e.o.a. geleerde professor, die het ‘te rechts’ vond. De meeste van die mensen hebben Thatcher waarschijnlijk zelfs niet eens meegemaakt als volwassenen. Wat weten zij van de jaren vóór Thatcher, toen de vakbonden in het Verenigd Koninkrijk de wet spelden, toen er nog amper drie dagen per week werd gewerkt, toen de ‘closed shop’ de regel was? Wie niet bij een vakbond was kreeg geen werk, wie uit de vakbond stapte verloor zijn werk. Thatcher heeft wel degelijk haar land gered, zoals huidig premier Cameron dat verwoordde. Dit niet willen erkennen en meehuilen met het gepeupel, zoals onze media heel stoemelings gedaan hebben, is laf en dom.  Dat er op de begrafenisdag zo goed als geen protest meer was, leek voor de meeste van onze kranten en Tv-zenders zonder meer zichtbaar een teleurstelling.

     Van dergelijke media, verlos ons Heer! Laat ons hopen dat de Doorbraak nieuwswebsite een eerste stap in de goede richting zal zijn.

   

   

   

  20-04-2013, 09:40 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (29 Stemmen)
  19-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zal maar burgemeester zijn

   

   

     Tot voor kort leek de baan van burgemeester dé droomjob van elke Belgische politieker te zijn. Denk maar aan Quicky en Magnette, twee ogenschijnlijke coming men in de eigen partij, die hun ministerpost lieten staan om burgemeester te worden in respectievelijk Kortrijk* en in een door corruptie geteisterd Charleroi. De Wever werd burgemeester van Antwerpen, job die hij op voorhand al verklaarde niet te zullen opgeven na wat voor uitslag ook bij de volgende moeder aller verkiezingen in 2014.

     Als men de laatste weken een beetje het nieuws volgt, zal het wel opgevallen zijn dat de grootste klagers op die ogenblik wel de burgemeesters van allerlei steden zijn. Op kop Lewie Lawijt van Leuven, die niet nalaten kon uitgerekend de Vlaamse regering verantwoordelijk te stellen voor het gebrek aan toelagen, subsidies en ander lekkers. Jammer voor hem, volgt zelfs zijn eigen partij hem daarin niet. De burgemeester die de wereld ons benijdt, Daniel Termont van Gent voor wie dat nog niet zou weten, staat ook al een tijdje aan de klaagmuur. De man die tot voor kort zijn collega’s burgemeesters in Aalst, Dendermonde en – last but not least – Antwerpen dacht de les te moeten spellen, heeft een probleem met de bedelarij in zijn progressief bestuurde stad. Hij dacht dat op te lossen door aan illegale, vreemde, door mensenhandelaars uitgebuite bedelaars GAS-boetes op te leggen. Blijkt dat niet te realiseren, omdat die sukkelaars geen adres zouden hebben. M.a.w. men kan in Gent een boete ontlopen door wettelijk niet in orde te zijn.

     Zelfs de burgeroorlog in Syrië zit onze burgervaders dwars. De kandidaat jihad-strijders blijken nl hoofdzakelijk uit Brussel en de Vlaamse steden te komen. De Wever zal wel nooit gedacht hebben zich daarmee bezig te moeten houden. Gelukkig krijgt hij in deze zaak de steun van SP.a’er Bonte uit Vilvoorde en Open VLD’er Somers uit Mechelen, zodat hij tenminste hiervoor moeilijk kan worden aangevallen door de linkse oppositie in zijn koekenstad, die er een spelletje van gemaakt heeft al zijn beslissingen te ridiculiseren, daarin moedig gesteun door de poco media.

     Kortom, burgemeester blijkt toch niet meer de droomjob te zijn die ze misschien ooit was. Vooral sinds het opdrogen van enkele financieringskanalen (gemeentefonds, Dexia e.d.) is het gedaan met sinterklaas spelen voor de eigen achterban. Nu de gemeentelijke verkiezingen pas achter de rug zijn kan een burgemeester zich wel veroorloven hier en daar de vinger op de knip te houden, maar populair zal niemand daarbij nog worden.

   

   

  * Kan men de Kortrijkzanen nu Quickburgers noemen?

  19-04-2013, 08:45 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (38 Stemmen)
  18-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verdwijntruc

   

     Na het schrappen van het woord ‘allochtoon’ in Gent, gaat men nu in Mechelen hetzelfde doen met ‘OCMW’. Mechels schepen Koen Anciaux (broer van) vindt OCMW een te zwaar beladen woord en wil het nu ‘sociaal huis’ noemen. ‘Als ’t kind maar een naam heeft’ zeggen ze bij ons. Het is trouwens niet de eerste keer dat de benaming voor die dienst verandert. Vroeger heette die ‘Commissie voor Openbare Onderstand’ (‘den openbare onderstand’ in de volksmond) en dat vond men op een zeker ogenblik ook een te zwaar beladen woord. Over x-aantal jaren zal dat met dat ‘sociaal huis’ niet anders zijn.

     ‘Sociaal huis’ blijkt trouwens geen uitvinding te zijn van Koen Anciaux. Het bestond al in Oostende, Puurs en Erpe-Mere. Het verschil met de vroegere verandering is, dat men het toen meteen voor het hele land veranderd heeft en dat COO, OCMW of hoe men het ook wil noemen, straks overal anders kan genoemd worden. Het is hier nog niet ingewikkeld genoeg in dit landje.

     Er is trouwens nog iets meer aan dat naam veranderen. Men geeft zo stilaan de indruk dat men de problemen kan oplossen door enkel de naam ervan te veranderen of gewoon dood te zwijgen, zoals men dat in Gent denkt te geloven. Het doet zo’n beetje denken aan al die politieke partijen van dit land die ook om de haverklap van naam veranderen. Meestal gebeurt dit echter omdat de zaken niet draaien zoals men zou willen. Misschien kan men in Gent ook het woord ‘bedelaar’ schrappen? Weeral een probleem minder in de zo progressieve stad van burgemeester Termont, die de wereld ons benijdt…

   

  18-04-2013, 08:26 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (43 Stemmen)
  17-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Chavez

   

     Busje komt zo, ook nu nog in Hasselt, maar men zal er voortaan wel voor moeten betalen. Daarmee is een punt gezet aan het ‘alles moet gratis’ beleid van Steve Stevaert en zijn Limburgse aficionados. Nu ook de gemeenten de tering naar de nering moeten zetten, is zowat iedereen het er over eens dat ‘gratis’ niet bestaat. Er is altijd wel iemand die voor de kosten moet opdraaien en in de zgz ‘Stevaert doctrine’ was dat de belastingbetaler. U en ik, dus.

     Het Stevaert tijdperk kan men nog het best vergelijken met dat van de pas overleden Hugo Chavez van Venezuela. Allebei communist tot in de kist, allebei vrienden van Fidel Castro en zijn proletarisch Cuba en allebei hebben ze de gemeenschap laten opdraaien voor het betalen van de fratsen die zij hebben uitgehaald. Aan beider rijk is een einde gekomen. Aan dat van Chavez een definitief , aan dat van Stevaert een politiek.

     Waar is de tijd toen Yves Desmedt in De Morgen Stevaert ‘God’ noemde? Burgemeester, volksvertegenwoordiger, minister, partijvoorzitter, provinciegouverneur, het was hem allemaal nóg niet genoeg. Tot hij ergens tegen de muur van het Peter Principe* aan knalde, er nog een aanklacht tot chantage bij kwam (chantage door een, godbetert, Marokkaanse vrouw, multicultuur waarschijnlijk!) en een deelname aan een havenproject in …Vietnam (nóg iets met een communistisch tintje!). Bart Dobbelaere, journalist bij De Standaard waar ze Stevaert zeker niet links lieten liggen (doordenkertje), vatte het mooi samen: “ Als men vandaag ‘Steve is God’ googlet, komt men uit bij een zekere Jobs”!. Waarbij hij verder schrijft: “Alles wat de God uit Hasselt ooit in goud heeft veranderd, is weer lood geworden. De SP.a op kop”…

     Sic transit gloria mundi.

   

   

   

   

  * ‘Elke werknemer in een hiërarchie zal gewoonlijk opklimmen, tot hij zijn niveau van incompetentie bereikt heeft. In de loop van de tijd zal iedere plaats gewoonlijk ingenomen worden door iemand die niet voor zijn taak berekend is.’

   

  17-04-2013, 08:23 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (39 Stemmen)
  16-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croo'tjes pensioenhervorming

   

   

     Minister van Pensioenen De Croo Jr gaat dus een grote pensioenhervorming doorvoeren, de tweede al van deze regeringsploeg. De eerste was van Quicky en die moet al worden aangepast, helemaal in lijn met de meeste federale wetten sinds Verhofstadt. Het blijkt hier de normaalste zaak van de wereld te worden dat men nooit nog een wet van de eerste keer goed zal maken. Croo’tje wil het beter doen en had daarvoor een groep van 12 professoren en experten uitgenodigd die hij in de Brusselse Zuidertoren (ook wel eens de Pensioentoren genoemd) via een soort persconferentie vertelde dat hij van hen een ver doorgedreven studie verwacht tegen ergens begin volgend jaar, om uit te zoeken hoe we de pensioenen betaalbaar zullen kunnen houden voor de periode (houdt u vast!) 2020-2050. Van een bezigheidstherapie gesproken!

     Dit land loopt al minstens vijftien jaar achter bij de buurlanden voor wat betreft het opvangen van de kosten van de vergrijzing. Bij de uitgenodigde experten bevindt zich trouwens ook ‘ervaringsdeskundige’: Frankie Vandenbroucke, ooit zelf minister van Pensioenen, nu professor en – samen met Vande Lala – auteur van een artikel over de noodzakelijkheid om dit probleem aan te pakken. Dat was wel in 2004, negen jaar geleden, zoals ik reeds vermeldde in mijn blog van 23 maart jl (‘De jojo-begroting’). De medeauteur  van dat artikel was trouwens de man die destijds bevallen is van het zgn ‘Zilverfonds’, dat later een lege doos bleek te zijn. Het geld daarvan is voor andere doeleinden gebruikt en kan alleen voor pensioenen aangewend worden als de Belgische staatsschuld zich ooit onder de 60% van het bbp zou bevinden. Tegen Sint Juttemis, dus.

     Er is voor Croo’tje dan ook geen enkele reden om hoog van de toren te blazen. Het enige excuus dat hij heeft is, dat het ministerie van Pensioenen 18 jaar is beheerd geweest door socialisten en dat pas sinds deze regering Di Rupo een andere partij de minister ervoor levert. Voor de rest is het met de pensioenen zoals bv met het aanpassen van het veiligheidssysteem op het Spoor of het gelijkschakelen van de statuten voor bedienden en arbeiders. Het zijn allemaal toestanden die in de rest van West Europa enkele decennia geleden reeds werden aangepast en waaraan men in dit land nog moet beginnen of net mee bezig is. Daarover de loftrompet steken klinkt dan ook erg vals.

   

  16-04-2013, 09:08 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (43 Stemmen)
  15-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Alternative

     

   

     In Duitsland is een nieuwe politieke partij opgericht, de AfD, oftewel ‘Alternative für Deutschland’. In tegenstelling tot andere recente politieke modegrillen, zoals bv het zootje ongeregeld van die Piraten (waarvan men veronderstelt dat ze in september de kiesdrempel niet zullen halen), bestaat de leiding van de AfD grotendeels uit academici, economen en financiële experten, waaronder zelfs enkele met connecties bij de Bundesbank. Het gaat zeker niet om een populistische beweging. De partij kreeg in enkele maanden al meer dan 7.500 nieuwe leden en het openingscongres trok zondag 1.300 deelnemers .

     Hoofdthema van de nieuwe partij is, dat men daar weg wil van de eurozone zoals ze nu bestaat en – als er geen andere oplossing zou zijn – terug naar de D-Mark. De partij neemt het niet dat Duitsland stank voor dank blijft krijgen voor zijn inspanningen om de eurozone bij elkaar te houden, terwijl ondertussen gebleken is dat het gemiddelde vermogen van een Griek, een Belg en een Cyprioot, respectievelijk drie, vier tot vijf keer hoger ligt dan dat van de gemiddelde Fritz. Het verdrag van Maastricht zou al 80 keer geschonden zijn en dat vindt de AfD van het goede teveel.

     Mocht die Alternative für Deutschland succes hebben bij de Duitse verkiezingen van het najaar – en dat zou wel eens kunnen - dan zal het er slecht uitzien voor Angela Merkel en haar CDU en waarschijnlijk nóg slechter voor de liberale partij die nu nog mee in de meerderheid zit. Een alternatief om die Alternative erbuiten te houden, zou dan een ‘Große Koalition’ kunnen zijn van de  christendemocraten en de gematigde socialisten van de SPD, waarbij de euro dan wel tijdelijk zou kunnen gered worden, maar beide partijen in eigen land nog minder populair zullen worden. Maar ook in dat laatste geval zal het hoogst onzeker blijven of de eurozone in zijn huidige vorm zal overleven. Er is in Duitsland nu al heel wat kritiek op de eigen binnenlandse solidariteit, laat staan dat ze zich verder gaan engageren in die t.o.v. de zuiderse landen, die meer vermogens hebben, minder werken, meer schulden gemaakt hebben en die nu hen, de Duitsers, er nog de schuld van geven dat het in het zuiden mis loopt. Het zal de hardwerkende Vlaming bekend voorkomen.

     Het definitieve tot stand komen van de eurozone kan nooit lukken als er geen politieke unie komt. Een tussenstap daar naartoe zou een bankenunie, een budgettaire unie en een concurrentie-unie moeten worden, maar dat is door Merkel en Co allemaal naar 2014 verschoven.

     Wie leeft, zal zien. Feit is dat de verkiezingen in Duitsland deze herfst met de dag belangrijker worden, ook voor ons.

   

  15-04-2013, 09:23 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (41 Stemmen)
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!