Er is de laatste tijd nogal wat te doen geweest over de Vlaamse Zorgkas. Reden was, dat duizenden Vlamingen hun bijdrage nog steeds niet betaald hebben en daardoor boetes riskeren die gaan tot een tienvoud van het jaarbedrag, zijnde 250 euro. De vraag is maar, wat er moet gebeuren als die duizenden ook hun boetes niet zullen betalen. Allemaal voor de rechter brengen?Let wel op: het zijn de Vlamingen die hun boetes niet betalen, niet de Walen. De reden daarvoor is vrij simpel: de Walen hebben geen Zorgkas, zodat wij, Vlamingen, in feite weer eens getroffen zijn door een zoveelste bagatelbelasting die moet verdoezelen dan de belastingsdruk is toegenomen. Dat terwijl Verhofstadt en zijn linkse, lichtblauwe garde ons wil blijven wijsmaken dat we minder belastingen betalen. Ikzelf heb trouwens nog een pittig verhaal over die Vlaamse Zorgkas. Toen daarmee gestart werd sloten mijn vrouw en ik ons daarbij aan. Het eerste jaar betaalden we elk 10 euro, daarna werd het 25 euro. Ik werkte toen in Nederland, waar ik op een gegeven ogenblik van een Vlaamse collega te horen kreeg (hij wist het van zijn vakbond) dat grensarbeiders niet konden genieten van die Zorgkas. Dat was verschenen in het VVG-blaadje van het ACV. Op dat ogenblik had ik al drie jaar aanbetaald, voor een totale som van 60 euro. Ik contacteerde de Vlaamse Zorgkas daarover en die bevestigde dat, erbij zeggend dat ze er aan "werkten". Toen ik tien (10!) maand later nog geen antwoord had, stuurde ik een e-mail, gevolgd door een tweede nog eens een maand later. Toen kwam er eindelijk een reactie en werd me een formulier ("bijlage 2) opgestuurd dat ik moest laten invullen door de Nederlandse verzekeraar. Ik was verzekerd via mijn werk en als goed Hollands bedrijf werd er daar regelmatig "geshopt" om de goedkoopste verzekering uit de brand te halen. Als gevolg daarvan had ik op tien jaar tijd drie verschillende verzekeraars gehad en was ik verplicht van alle drie zo'n ingevulde "bijlage 2" te krijgen. Van ambtenarij gesproken. Sindsdien waren er weer drie maanden verstreken. Iets later kreeg ik 35 euro terugbetaald. Ondertussen was ik met pensioen gegaan en was ik (terug) lid geworden van de Christelijke Mutualiteiten in Belgiƫ. Ik vroeg daar een lidmaatschap aan voor hun Zorgkas en kreeg dat in een mum van tijd geregeld. Toen ik ook mijn vrouw, die heel de tijd bij de Vlaamse Zorgkas was aangesloten, liet overschrijven op de CM-Zorgkas, kreeg ik van de eerste kas weer een teken van leven: of dat niet kon worden teruggedraaid. Toen kreeg ik ook meteen de resterende 25 euro terug gestort. We hebben de Vlaamse Zorgkas toen zo beleefd mogelijk geantwoord dat hun manier van werken toch niet dat was en dat we bij de CM lid zouden blijven. Zo ziet men maar dat, als men voor elke nieuwe belasting, een nieuwe doos ambtenaren moet opentrekken, het er hier niet op zal verbeteren!
Reacties op bericht (1)
09-11-2006
Ambtenaren
Deze week moest ik op het gemeentehuis mijn nieuwe e.identiteitskaart gaan afhalen.
Maandagmorgen - na 45 min. het afgestapt - geen vooruitgang.
Dinsdagmorgen - na 30 min. afgestapt - veel te druk en ambtenaren die van links naar rechts en van rechts naar links wandelen met steeds een klapper onder de arm, we leven toch in het computertijdperk?
Woensdagmorgen - derde poging - prijs - na 40 min. was ik aan de beurt.
In de kamer 3 ambtenaren - 2 ervan gezellig koffietje drinken - terwijl er 9 personen nog in de wachtzaal zaten.
Kon het niet laten en zij tegen de persoon waar ik bij zat - hier wordt ook meer gewandeld dan gehandeld, blijkbaar personeel te veel zeker???
Viel blijkbaar niet in goede aarde want ze werken toch zo hard?????