Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • 19 Maart
  • Vlaams Credo 2.0
  • T.a.v. de N-VA-kiezers
  • Een Vlaamsnationale deelregering
  • Brussel und kein Ende
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk, respect, enzovoort
    De vakbonden hebben gisteren hun dagje Brussel weer eens gehad. Met 30.000 waren ze en ze willen respect en werk. Wie wil dat niet? Probleem is, dat er vandaag de dag zomaar geen extra werk kan worden bijgemaakt en dat daarom nogal wat van de vakbondseisen niet te verwezenlijken zijn:
    - kortere werkweek
    - meer jobs bij de overheid
    - gelijkschakeling van arbeiders en bedienden
    - afschaffing van de werklozencontrole.
    Met korter te gaan werken worden onze producten nóg duurder en zullen we nóg minder kunnen concurreren. Gevolg: nóg meer verloren arbeidsplaatsen.
    De overheid kan niet voor meer jobs zorgen, om de eenvoudige reden, dat ze daarvoor het geld niet heeft. De overheid zal trouwens een deel van haar werknemers, die met pensioen gaan, niet meer vervangen. Het worden er dus niet meer, maar minder.
    De gelijkschakeling van arbeiders en bedienden is in de ons omliggende landen al twintig jaar geleden gebeurd. Wij lopen dus twintig jaar achter en dat is grotendeels de schuld van de vakbonden die daar in de vorige eeuw niet van wilden weten. De lonen en ontslagvergoedingen van alle arbeiders nu op het peil van die van de bedienden brengen, is financieel onuitvoerbaar.
    De afschaffing van de werklozencontrole (een dada van o.m. ook Di Rupo), is niet doenbaar. Ze zal alleen het zwartwerk in de hand werken. Niemand wordt als werkloze trouwens zo maar geschorst; er is daar steeds een reden voor.
    Kortom, méér werk zal nog niet voor morgen zijn. Op 8 februari mogen bonden en patroons eens op bezoek komen bij Leterme. Alsof die er iets aan zal doen. Het enige, wat de staat in deze moeilijke tijden kan doen, is zélf besparen zodat ze meer mogelijkheden krijgt om te investeren. Dat besparen zou kunnen door bv een deel nutteloze en kostenverwekende instellingen af te schaffen . Dat laatste kan alleen via een staatshervorming.
    En zo zitten we weer bij af. Daar deze regering maar één doel heeft: de verkiezingen van 2011 halen, zal er niets gebeuren en glijdt dit land verder af naar een totaal faillissement. Wat chocoladepralines in een Belgisch etuitje uitdelen in Davos zal daar weinig aan verhelpen...

    30-01-2010, 11:18 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    29-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The piigs
    Dat "piigs", uit de titel hierboven, is wel degelijk met twee "i"'s geschreven. Het zijn de Engelstalige afkortingen van de Eurolanden die er momenteel het slechts aan toe zijn. "Piigs" staat voor Portugal, Ireland, Italy, Greece en Spain.
    Vooral Griekenland is er erg aan toe. Om te beginnen had dat land gefraudeerd met haar gegevens om toch maar bij de Eurolanden te kunnen geraken. Daarna werden de officiële cijfers er regelmatig "aangepast", om er toch maar bij te kunnen blijven. Dat heeft geduurd tot er, na de laatste verkiezingen, een nieuwe regering aan de macht (nou,ja) kwam, die (hopelijk) alles heeft moeten opbiechten. De financiële rating, waaruit blijkt hoe solvabel een land is, is door verscheidene ratingbureaus naar beneden gehaald en de vraag is maar, hoe het daar nu verder moet.
    Griekenland is niet het enige land met grote financiële problemen, maar met zijn inflatie van meer dan 12% en een staatsschuld van 112% t.o.v. zijn bbp, steekt het er wel bovenuit (of moet ik zeggen "onderuit"?). Ook Portugal blijkt nu in het vizier van de ratingbureaus te komen, terwijl het in Ierland, Spanje en Italië al niet veel beter is. Zeker als een van de twee laatstgenoemde, grotere landen echt in de problemen zou komen, wordt het afwachten hoe het verder moet met die euro van ons. Met een eigen munt was het vroeger allemaal veel eenvoudiger: men devalueerde ze en klaar was kees (voor een tijdje althans). Ik heb dat zelf meegemaakt in Italië, waar de lire op een kleine tien jaar tijd de helft van zijn waarde verloor t.o.v. de Belgische frank.
    België komt voorlopig nog niet voor het lijstje van de bedreigde eurolanden, maar we moeten er niet te trots op zijn. Met een inflatie van meer dan 6% en een staatsschuld die ook de 100% van het eigen bbp benadert, hebben we niet veel overschot. Zeker niet als deze regering van openbare stilstand er verder niets aan blijft doen en alle problemen zegt te zullen aanpakken (niet oplossen!) in 2012. Dat is dan na de volgende federale verkiezingen, waarvan niemand de uitslag kan voorspellen.
    Zopas is zuipschuit Daerden in de Kamer nog komen verklaren dat zijn "groenboek" over de pensioenen in maart zal gepresenteerd worden. Naar aloude Belgische traditie is die al klaar, maar alleen in het Frans. De Menapiërs moeten dan ook nog een maandje wachten om hun vertaalde versie te zien te krijgen. Het belangrijkste weten we echter al. Michel Jadot*, de man die het allemaal moest samenvatten, heeft nu al verteld, dat er geen ingrijpende pensioenhervorming zal komen. Het blijft plak- en knipwerk op zijn Belgisch, waardoor de problemen niet worden opgelost, alleen maar uitgesteld.
    Als dat hier zo doorgaat krijgen de "piigs" straks ons gezelschap. Het worden dan de "pi bigs" of zoiets. Met dank aan onze traditionele partijen die allemaal boter op hun hoofd zullen hebben als dit land definitief zal crashen.

    * In zijn betoog, wist Michel Jadot o.m. te vertellen, dat het zilverfonds een "hypocrisie" is. Dat schrijf ik hier al vier jaar, maar zo hoort men het eens van iemand anders, een insider nog wel!

    29-01-2010, 10:48 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan zonder vrees, republikein
    Jan Peumans is niet zinnens later niet herinnerd te worden. Reeds in de vorige Vlaamse legislatuur was hij bekend als de bezigste bij van het politieke halfrond, de man die van veel zaken in het algemeen en de BAM in het bijzonder veel meer afwist dan de zogezegde specialisten, ministers inbegrepen.
    Nadat zeker was dat de N-VA mede in de Vlaamse regering zou komen, hoopte Peumans op een ministerzetel. Die heeft hij tenslotte niet gekregen. Als troostprijs mocht hij wel voorzitter spelen van het Vlaamse parlement.
    Wat Jan doet, doet hij goed. Hij laat niet met zijn voeten spelen en  houdt niet van flauw geouwehoer. Daarenboven is hij niet alleen Vlaams nationalist, maar ook een overtuigde republikein. Al van bij het begin van zijn aanstelling tot parlementsvoorzitter had hij laten weten, dat ze hem op het paleis niet zouden zien, ook niet als hij werd uitgenodigd. En zo geschiedde, want voor Jan is een woord een woord.
    Bij de nieuwjaarsreceptie van 2010 van Albert von Saksen Coburg, had Jan dan ook zijn kat gestuurd, in de persoon van ondervoorzitter Carl Decaluwé (CD&V). Die mocht het paleis echter niet in. Dat stond niet in het vermolmde paleisprotocol. En zo gebeurde het dat het officiële Vlaanderen dit jaar niet vertegenwoordigd was op de jaarlijkse komedie van de "gestelde lichamen". Erg, hé?
    In het Vlaamse parlement kreeg Peumans dan ook heel wat kritiek te slikken van de B-partijen, die België altijd nog belangrijker vinden dan hun eigen Vlaanderen. Jan gaat zich daar niet aan storen en verklaarde, als echte republikein, ook later niet te zullen gaan. Als ze het officiële Vlaanderen er persé bij willen hebben, moeten ze hun protocol maar aanpassen. Zijn standpunt werd bijgetreden door de V-partijen, waarbij we toch nog eens konden vaststellen dat samenwerken kán. Yes, we can!
    Alle gekheid op een stokje: als we als Vlamingen de onafhankelijkheid willen, in welke vorm ook, dan hebben we geen behoefte meer aan middeleeuwse toestanden zoals een koning en zijn gevolg. We zingen het zelfs in ons eigen volkslied: "Geen tronen blijven staan". Waarom die van Albert second dan wel? Laat ons consequent blijven en wegblijven van al die opgeklopte adellijke etiquette, die niet meer van deze tijd is en die zeker niet meer past in een vrij en onafhankelijk Vlaanderen.

    28-01-2010, 10:42 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foorwijvenpraat
    Januari blijft de maand van de politieke partijrecepties. Helemaal in de trant van "veel beloven, weinig geven, doet de gekken in vreugde leven".
    De hoofdvogel werd dit weekeinde afgeschoten door de SP.a, waar Caroline Gennez haar foorwijvenstatuut alle eer aan deed door gewoon achter de demagogische praat van het ABVV te gaan staan. AB Inbev en Opel zijn nu eenmaal "in".  "Den boas is ne smeirlap", meer kon er uit haar relaas niet gehaald worden. Tenzij men vindt dat in dit failliete land haar andere dada, een tweede pensioenpijler voor iedereen, ook ergens maar een kans zal maken. Deze bijna failliete staat (de werkgevers vrezen nu al voor een "Griekenland aan de Noordzee"), die niet eens in staat is de eerste pijler fatsoenlijk te betalen, zou daarvoor nog eens in de beurs moeten gaan, al dan niet via de lege doos van dat door de SP.a uitgevonden zilverfonds. Zelfs al zou er morgen een mirakel gebeuren en er plotseling ergens (veel) geld vrijkomen, dan kan de staat dat wel storten in dat zgz fonds, maar het niet gebruiken. Alvorens dat zou kunnen, moet de staatsschuld terug worden gebracht tot 60% van het bbp. Wanneer zullen we dat nog meemaken?
    Mocht iemand van een Vlaamsgezinde partij zo'n onzin uitkramen, dan zou men spreken van populisme. Bij de SP.a is dat staatsmansschap.
    Terloops nog even aan herinneren, dat de SP.a niét in de federale regering zit. De Waalse tak van de rode familie zit daar wél in, maar vond het niet nodig iemand naar de receptie van de Vlaamse socio's af te vaardigen. De SP.a is dan ook maar een splinterpartij geworden, een bepaling die zij zelf graag geeft aan de Vlaams nationalisten. Enfin, het verhaal van de splinter en de balk.

    27-01-2010, 14:45 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corrupt Wallonië

    Vergeet Van Cau en Daerden, om er maar enkele te noemen. Er is Wallonië heel wat meer aan de gang. Zelfs nogal wat Waalse overheden frauderen er op los. Dat blijkt uit een (interne) nota van de RSZPPO, de sociale zekerheidskas van de gemeenten. Het gaat om regelrechte fraudes bij steden, gemeenten, OCMW's, intercommunales, openbare ziekenhuizen en rusthuizen. Heel wat van deze Waalse overheidsinstanties blijken de eindejaarspremies aan hun medewerkers al jaren te hebben betaald in maaltijdcheques. Op die manier worden de sociale lasten en belastingen aan de staat omzeild, iets wat uitdrukkelijk door de wet verboden is. Bij de steden horen ook (nog maar eens) Charleroi én Bergen, deze laatste de stad van burgemeester Di Rupo himself. Daarover ondervraagd, wist de man met het strikje te vertellen dat het RSZPPO daarover nooit iets had laten weten en dat ze dat gedaan hadden in samenspraak met de vakbonden. Alsof men zou mogen frauderen als er geen klachten over komen en alsof de vakbonden het land besturen en niet de regering, waar Di Rupo's eigen partij de lakens uitdeelt!
    Voor Bergen is er trouwens nóg meer aan de hand: Voor 2005 bv had de stad voor 14.004 euro maaltijdcheques aangegeven, terwijl de eigen boekhouding een bedrag van liefst 720.208 euro vermeldt. Pure schriftvervalsing...
    Nota bene: de bedrieglijke situatie in Charleroi is al begonnen in 1990 (loopt dus al 20 jaar!) en die in Bergen in 1994. Op andere plaatsen, zoals bv in Andenne is men begonnen de zaak te regulariseren, maar niet in de stad van Di Rupo. De hele zaak is trouwens, zoals al vermeld, aan het licht gekomen via een interne nota bij dat RSZPPO, maar werd feitelijk ontmaskerd door de fiscus. De vraag is nu, hoe die fiscus er verder op zal reageren.
    Tenslotte nog dit: ook in Vlaanderen worden de overheidsinstanties gecontroleerd op bovenstaande toestanden. Tot nu toe heeft men daar echter geen enkele gemeente in gebreke gevonden. Dat komt, omdat de Vlaamse steden en gemeenten een CAO hebben afgesloten over de toekenning van de maaltijdcheques. Waarbij dus, nog maar eens, kan verwezen worden naar de Belgische ziekte: de Vlamingen betalen netjes hun belastingen, de Walen frauderen. Alleen als er te trekken valt, zoals bv bij het innen van de geldboetes via de Vlaamse flitspalen, staan de Waaltjes op de eerste rij (terwijl hun eigen flitspalen nog steeds niet werken!).
    En dan maar janken over solidariteit!

    26-01-2010, 14:42 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heliskiën
    Alpinisme is een mooie, maar gevaarlijke sport. Elk jaar verongelukken er heel wat mensen mee, zowel met gewoon bergbeklimmen als tijdens de wintersporten. De meeste slachtoffers vallen wel tijdens de winter en niet zelden horen daar ook reddingswerkers bij. Dat zou op zich nog normaal klinken, ware het niet dat tal van mensen uit die laatste categorie hun leven moeten riskeren o.w.v. onverantwoorde roekeloosheid van skiërs en snowboarders die alle regels aan hun laars lappen en gaan skiën buiten de vastgestelde pistes. Het is deze winter niet anders en verscheidene reddingswerkers, waaronder een geneesheer, verloren al het leven bij lawines die dan waarschijnlijk nog veroorzaakt waren door de mensen die zij trachtten te redden.
    In het kader van dit alles erger ik me dan ook dood, als ik lees dat er (in De Standaard, katern Reizen, van dit weekeinde) reclame wordt gemaakt voor heliskiën. "Als the A-team in de bergen", was de titel. "Vaarwel skilift, hallo avontuur".
    Bij heliskiën worden skiërs en snowboarders met een helikopter naar een bergtop gebracht, ver buiten alle pistes en kunnen de gegadigden van daaruit naar beneden skiën op verse, maagdelijk ongerepte sneeuw, waar men als het ware half in zakt. Pure diepsneeuw, kraakvers en ijskoud. Daar hoeft geen tekeningetje bij om te zeggen dat het niet alleen veel geld kost, helemaal niet milieuvriendelijk is, maar ook dat een lawine daar snel gemaakt is. In dat laatste geval mogen de reddingswerkers weer eens hun leven riskeren om de onverantwoorde waaghalzen te gaan zoeken.
    M.i. zou men wettelijk moeten vastleggen, dat wie zich buiten de vastgelegde pistes begeeft en er problemen krijgt, zelf maar moet zien voor een oplossing. Onbaatzuchtige reddingswerkers hoeven hun leven niet te riskeren voor avonturiers die het gevaar opzettelijk zoeken. Feitelijk geldt dit ook voor speleologen, al hebben die het excuus dat hun bevindingen de wetenschap (soms) kunnen helpen,  waarvoor nog enig begrip kan worden opgebracht. Het is echter helemaal not-done om dergelijke "sporten" op te hemelen, laat staan er nog publiciteit voor te maken.

    25-01-2010, 10:18 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    24-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communautair jennen
    Dat er tijdens de legislatuur van Leterme II nog een staatshervorming, of iets dat daar op trekt, zal plaats vinden, zal wel een droom blijven. De francofonen, die deze regering van openbare stilstand beheersen, willen eenvoudig niet dat er iets verandert in dit land. L'union fait la farce, ook als dit het einde van België zou betekenen.
    Ondertussen blijft het communautaire wel aanwezig. Een bom in een koelkast blijft een bom. Bij gebrek aan beter, houdt men zich dan maar bezig met wat vuurwerk en dat bestaat erin elkaar wat te jennen.
    Een eerste teken ervan, was de landkaart van de Vlaamse toeristische dienst in New-York, waarbij alles ten zuiden van de taalgrens stond aangeduid als Frankrijk. Grote heisa daarover in Walenland, al zijn er ook daar voorstanders van een aansluiting bij la douce France. Geert Bourgeois moest van zijn hart een steen maken en het hele zaakje herroepen als zijnde een spijtige vergissing.
    Wie die gang van zaken wél genegen is, is natuurlijk het Vlaams Belang. Die bracht de bovenvermelde kaart terug in beeld op haar nieuwjaarsreceptie, mét daarbij de oproep aan de N-VA-ers om één front te vormen voor een onafhankelijk Vlaanderen. Vraag is maar of - en wie - daarop gaat reageren. Zelfs Bart De Wever betwijfelt al openlijk, of er van heel die staatshervorming nog iets zal in huis komen vóór de federale verkiezingen van 2011.
    Diezelfde De Wever zorgde wel voor de volgende speldenprik richting belgicisten, door op de cover van P-magazine te staan naast de nieuwe miss België, waarbij hij met een schaar haar tricolore band schijnt door te willen knippen, terwijl het mooie wicht op de nationale vod staat. Daarmee jaagt Bart francofoon België nog maar eens in de gordijnen. Volgens een enquête van La Dernière Heure (de la Belgique?) wil bijna driekwart van haar lezers dat Cilou (waar halen ze zo'n naam vandaan?) haar kroontje inlevert. De Bruggelinge van (naar 't schijnt) francofone afkomst was daarvan zo geschrokken, dat ze zich opnieuw liet fotograferen, waarbij ze deze keer op een pamflet van de N-VA stond (mét daarbij de beeltenis van volumineuze Bart).
    Geert Bourgeois heeft ooit eens gezegd dat zijn mensen zich niet wensten belachelijk te maken voor het grote publiek. Dat geldt blijkbaar niet voor De Wever, die weet dat hij met zijn ludieke acties het klootjesvolk kan amuseren en er electoraal beter van wordt. Ook dat is Vlaanderen. Ondertussen worden de francofonen toch nog eens lekker gejend, zal hij er wel bij denken.
    Jennen de Walen ons, Vlamingen, dan nooit? Toch wel, denk maar aan de fratsen van kameraad Porsche. Probleem is dat - om het bij die man te houden - ze blijkbaar niet inzien dat dit geen normale gang van handelen is. Gek doen blijkt bij de man van het intussen beruchte revisorenkantoor een normaal leven te zijn...


    24-01-2010, 10:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaar van de armoede
    In Brussel was er deze week een openingsconferentie van het Europese jaar tegen armoede en sociale uitsluiting. In De Standaard werd dat gecommentarieerd onder de titel: "België profileert zich in armoedebeleid EU". De reden daarvoor was niet, dat België ergens een voorbeeld zou zijn in de bestrijding van de armoede. Verre van zelfs. Ondanks het feit dat dit land officieel bij de rijkere landen behoort, heeft het een van de kleinste pensioentjes van de hele Europese Unie. Hetzelfde geldt voor de werkloosheidsuitkeringen, waar als enige voetnoot kan worden bij verteld dat ze bij ons - in tegenstelling tot de meeste andere landen - niet uitdovend zijn. Maar wat doet men daarmee als ze te klein zijn om van te leven?
    In ons land leeft zo'n 15% van de mensen onder de armoedegrens. Een deel daarvan zijn oudere gepensioneerden, die gewerkt hebben in een tijd toen moeder de vrouw nog thuis bleef en het nu moeten doen met een te karig pensioentje (pensioensparen bestond toen ook nog niet). Terwijl deze groep steeds kleiner wordt o.w.v. het feit dat we hier niet zijn om hier te blijven, is er een tweede groep, die steeds groter wordt. Dat zijn de al dan niet illegale inwijkelingen, waarvoor zopas nog een extra regularisatieronde werd op gang gezet. Een van de mensen die over die regularisatie moet beslissen is de Waalse federale staatssecretaris Philippe Courard (PS), uitgerekend dezelfde die op die conferentie in Brussel het hoge woord mocht voeren. Het klassieke verhaal van "luister naar mijn woorden, maar zie niet naar mijn daden".
    Ondertussen maken we in onze grootsteden een steeds groter wordende bevolkingsboom mee. In steden zoals Brussel, Antwerpen en Gent groeit de bevolking sneller aan dan het Belgische planbureau ooit voorspeld had. En het gaat vooral om kansarme gezinnen van meestal allochtone afkomst, die meestal in achtergesteld wijken wonen. In Antwerpen zijn er al meer vreemden dan eigen mensen die profiteren van het OCMW. Officieel probeert de federale regering de meeste inwijkelingen (88%) naar het Vlaamse platteland te versassen (zonder ook maar enige voorwaarde op taalgebied), maar in werkelijkheid trekken veel van die mensen naar de steden, waar ze een verdere gettovorming in de hand werken.
    Enfin, in de tweede helft van dit jaar van de armoede mag België het voorzitterschap van de E.U. waarnemen. Als het daar op gebied van de armoedebestrijding geen verder gezichtsverlies wil lijden, zal meneer Courard iets meer mogen presteren dan wat er hier tot nu toe gebeurt. Vraag is maar hoe dat zal kunnen met dat grote gat in de staatskas...

    23-01-2010, 10:35 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staken zonder stakers
    Gisteren, 21 januari 2010, zal een memorabele dag blijven in de Belgische economie. Er was zowel goed als slecht nieuws. Bij AB-Inbev wonnen de vakbonden een slag, bij Opel Antwerpen werd bekend dat de zaak in juni van dit jaar definitief dicht gaat.
    Speciaal bij de zaak van AB-Inbev was, dat er feitelijk gestaakt werd zonder stakers en dat bijna twee weken lang. Dat was, voor België althans, een primeur. Een groepje vakbondsmilitanten blokkeerde de brouwerijen, terwijl het personeel op het werk aanwezig bleef. M.a.w. de vakbond hoefde in de staking geen geld te steken; die werd a.h.w. betaald door de werkgever. Zoals gezegd, wonnen de vakbonden een slag. Of ze daarmee de oorlog zullen gewonnen hebben is nog zeer de vraag.
    Dat Opel Antwerpen dicht zou gaan, stond in de sterren geschreven. Het was alleen afwachten wanneer het zou gaan gebeuren. Met het blokkeren van AB-Inbev is men bij Opel Antwerpen ook gaan nadenken over een dergelijke aanpak. Het resultaat daarvan is, dat de geproduceerde auto's niet van hun parking af mogen en daar dus door de vakbonden worden vastgehouden. Zien hoe dat gaat aflopen.
    Ondertussen beseft wel iedereen dat Opel Antwerpen, met zijn 2400 rechtstreekse en misschien evenveel onrechtstreeks banen, een veel groter verlies is dat wat de 299 ontslagen bij AB-Inbev hadden kunnen veroorzaken. Met man en macht wordt nu gezocht naar een alternatief voor al die verloren werkplaatsen. Daarbij wordt steevast verwezen naar Renault Vilvoorde, waar - na de sluiting - toch een deel mensen aan het werk kon blijven, zij het dan met ander werk (en minder betaald). Wel, het zal nu een stuk moeilijker worden, omdat de economische situatie verre van goed is, in elk geval een stuk slechter als ten tijde van het Renault debacle.
    Sinds de val van het IJzeren Gordijn en de opkomst van de Aziatische landen, is het duidelijk dat wij hier in West-Europa nog moeilijk zullen blijven concurreren in industrieën waar mankracht bij te pas komt. Voor ons land komt daar nog bij, dat onze uurlonen te hoog liggen, ook t.o.v. die van onze buurlanden. Niet dat onze mensen meer mee naar huis nemen, integendeel zelfs. Het probleem zit hem nog altijd bij de in ons land hogere belastingen op arbeid. Daar tegenover stond vroeger onze alom geprezen productiviteit. Die blijkt echter ondertussen zijn grenzen gehaald te hebben.
    M.i. is er voor Vlaanderen maar één toekomst en dat is de verdere uitbouw van onze logistiek. We hebben nu eenmaal een zeer gunstige ligging in West-Europa en daarvan kunnen we gebruik maken zonder al te veel massale eigen investeringen. Om dat te bereiken, moeten we wel zorgen voor een beter bereikbaarheid en een betere doorstroming van het Europees verkeer. Te beginnen met Antwerpen, dat nu reeds de draaischijf is van de eigen economie. Als men echter ziet, wat voor problemen daar al rijzen om een extra verbinding met de linkeroever van de Schelde te verkrijgen, dan vraag ik me af hoe men dat opgelost zal krijgen.

    22-01-2010, 15:23 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis was waar mijn Stella stond
    Het kan verkeren, zei Bredero. Dat hebben we nu ook meegemaakt met "onze" Stella. Sinds die achtereenvolgens Interbrew, Inbev en AB-Inbev werd, is de brouwerij wel gegroeid tot de grootste van de wereld, maar wat hebben we daar aan? De aandeelhouders zullen misschien nóg rijker zijn geworden, de werknemers zeker niet. De grote beslissingen worden hier niet meer genomen, zelfs niet in Europa, maar in New-York en in het nog verdere Brazilië. Om de streefcijfers te halen, waarvoor de directie miljoenenbonussen kan opstrijken, wordt er steeds meer geautomatiseerd en heeft men steeds minder werknemers nodig, zeker hier bij ons, waar de biermarkt elk jaar wat meer krimpt.
    Wat nu bij AB-Inbev aan de gang is, is trouwens iets van speciale omvang. De brouwerijen zijn al bijna twee weken geblokkeerd door de vakbonden en liggen momenteel stil bij gebrek aan grondstoffen en verpakkingsmateriaal. Toch is er geen staking, wat betekent, dat de vakbond nog steeds  geen extra geld heeft moeten stoppen in de hele actie. Tot nu toe werden de werknemers betaald door de maatschappij en, sinds het stilvallen, zou men terugvallen op een technische werkloosheid. Ge moet er maar op komen!
    Hoe het verder loopt is nog koffiedik kijken (of moeten we zeggen "biergist kijken"?). Hierbij alvast toch enkele merkwaardigheden:
    - Een ABVV vakbondsman zei gisteren op het journaal, dat zij - de werknemers - het recht op arbeid hadden. Dat klopt, al is dat niet altijd het geval als vakbonden stakingen beginnen. Dan worden de werkwilligen meestal niet toegelaten en krijgen die van de vakbonden dat recht op arbeid niét. Het toont wel aan dat de bonden bij AB-Inbev wel degelijk op verdediging spelen.
    - In de directie van AB-Inbev zit nog een zekere Jean-Luc Dehaene, Brabants trekpaard voor CD&V én afkomstig uit de ACV vakbond. De man krijgt van de brouwer een jaarlijkse "tegemoetkoming" van minstens 70.000 euro, plus daarbij aandelenopties die een veelvoud waard kunnen zijn van die tegemoetkoming. De man heeft over de hele zaak zijn mond nog niet opengedaan. Heeft het waarschijnlijk te druk met het uitpluizen van hoe hij de Vlamingen een hak kan zetten in de splitsing van B-H/V...
    - Tenslotte nog dit: bij elke syndicale actie is het tegenwoordig de gewoonte een vuurtje aan te leggen. Als ik als gewone burger zoiets doe in mijn tuin, riskeer ik daarvoor een boete. Het lijkt er wel op, dat men tweederangsburger is als men hier niet bij een vakbond is aangesloten.

    21-01-2010, 19:43 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het klimaatfundamentalisme
    Gisteren verscheen in de krant een opmerkelijk artikel, bijna weggestopt op een van de binnenbladzijden, 5 op 10 cm groot, over de veelbesproken klimaatswijziging. Het verwees naar de resultaten van een Frans-Canadees zoekteam, dat erbij uitgekomen was, dat de gletsjers in Alaska in de periode tussen 1963 en 2006 liefst 34% minder waren afgesmolten dat eerst werd gedacht. De vraag is maar, of dat nieuws al bekend was vóór "Kopenhagen" of daarna. Het is niet de eerste keer dat er nl met dergelijke gegevens gesjoemeld wordt.
    Eerst echter even duidelijk op een rijtje:
    1. Het klimaat warmt wel degelijk op. Metingen hebben uitgewezen dat de gemiddelde opwarming tijdens de voorbije eeuw zo'n 0,6°C. bedroeg. De jongste tien jaar is daar echter - gemiddeld genomen over de hele aarde - geen verdere verhoging vastgesteld.
    2. Ook het CO² gehalte van de atmosfeer is toegenomen. Van 0,035% tot 0,04%. Om daarom nu van een broeikaseffect te spreken, is voorbarig. Het kan natuurlijk geen kwaad dat men dat gehalte onder controle krijgt. De vraag is maar, of wij daar echt iets aan kunnen doen. De aardbeving op Haïti heeft nog maar eens bewezen, dat de natuur haar zinnen doet en de mensheid alleen maar kan trachten de schade te beperken.
    3. Het is een goede zaak, dat we steeds meer gaan investeren in groene stroom en alles wat daarmee te maken heeft. Dat de overheden daar zwaar in moeten tussenbeide komen, is een ander verhaal. Zeker in ons land, dat virtueel failliet is, zal men het subsidiëren van zowel het verwekken van stroom, de isolatie van de huizen als het CO²-vrij verkeer niet kunnen blijven volhouden.
    We moeten er voor oppassen dat we van heel dat klimaatverhaal geen nieuwe religie maken, waarbij de niet gelovigen meteen als ketters worden behandeld. Vrijwel alle huidige beweringen over de opwarming van de aarde steunen op computervoorspellingen en gaan over plaatselijke gebeurtenissen. De aardse atmosfeer is geen vast gegeven, geen vaststaande wetenschap. Als de aarde echt erg veel zou opwarmen, zoals men beweert, dan zou dit als gevolg moeten hebben dat er meer water zou verdampen. Het vochtgehalte zou toenemen en een deel zou ook op de polen neerkomen in de vorm van sneeuw en ijs. M.a.w. een fikse opwarming van de aarde zou ervoor zorgen, dat de poolkappen eerder zouden uitbreiden dan inkrimpen. Dat laatste komt niet van mij, maar van Gerard Bodifee, een bekend sterrenkundige en wetenschapper, die er toch wel iets vanaf zal weten.
    In 't kort: we moeten ervoor zorgen, dat we onze planeet bewoonbaar houden. Er is echter geen reden om te gaan overdrijven, alsof we voor een Apocalyps staan. Met doemdenken heeft men nooit vooruitgang gemaakt.

    20-01-2010, 10:43 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    19-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ti-ta-tovenaar
    Vorige week verscheen er in De Standaard een uitvoerig interview met SP.a-er Johan Vande Lanotte en zijn zgz "politieke zoon", John Crombez. Daarin deed de vroegere minister van Begroting nogal schamper over de huidige, de liberaal Vanhengel. Die laatste slikte dat echter niet en antwoordde, in de zelfde krant, dat Vande La beter zijn mond kon houden. Hij noemde hem de "Ti-ta-tovenaar" van de Begroting en deze benaming deed mij deugd. Ik heb die nl ook ooit gebruikt voor dezelfde Vande Lanotte, in mijn blog van het verre 13 december 2005 over de "Nepbegrotingen van Verhofstadt".
    Vanhengel verwijt Vande Lanotte zijn Belgacom-operaties, de miljarden van de overgenomen pensioenfondsen, de honderden miljoenen van Alesh (de sociale huisvestingsmaatschappijen), de verkoop van de ambassadewoning in Tokio en van de goudreserves enz., enz... Kortom, volgens Vanhengel - en daarin heeft hij gelijk - zijn een heel deel van de huidige problemen er gekomen door het kunst en vliegwerk van de Ti-ta-tovenaar uit Oostende. Hij vergeet er wel bij te zeggen dat de geleerde professor toen lid was van de paarse regeringen, die geleid werden door super liberaal en partijgenoot Verhofstadt.
    Op één punt heeft Vande Lanotte wel gelijk: meer dan een derde van het huidige tekort van 20 miljard op de Begroting van 2009 heeft niets met de crisis te maken en dat zal ook zo zijn bij die van 2010. Want deze regering Leterme doet niet alleen niets aan de staatshervorming, hetzelfde geldt voor de staatsschuld. Ze hoopt alleen op een Mathot-effect, nl dat een deel van de schulden zal verdwijnen dank zij een gunstigere economische groei, die de inkomsten zal doen stijgen en de uitgaven zal doen dalen. Heel wat economen zijn er daar echter niet mee eens, omdat ze vrezen dat er in 2010 en/of 2011 wel eens een nieuwe dip zou kunnen komen. Ondertussen moet de federale regering twee jaar na elkaar zo'n 2,5 miljard extra geld in de sociale zekerheid storten. Dat komt, doordat de sociale bijdragen van de mensen die werken niet meer voldoende zijn om het gat te dichten en er steeds meer mensen van die sociale zekerheid genieten zonder er zelfs maar één cent aan bij te dragen. De regering moet dan op zoek naar alternatieve bijdragen, zoals het verhogen van BTW, de accijnzen en andere taksen. In 2001 ging dat nog over 3,5 miljard euro, dit jaar wordt dat meer dan 14 miljard!
    Kortom, het blijft een verhaal van de pot die de ketel verwijt dat hij zwart is. Jammer genoeg is het slachtoffer van dat alles de belastingbetaler die vroeg of laat zal voelen wat die begrotingsministers allemaal (niet) hebben uitgespookt..

    19-01-2010, 14:54 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man van Rome
    Vandaag is het dan officieel: Mgr Léonard, de bisschop van Namen, wordt de nieuwe aartsbisschop van België. Dat bericht was al een week officieus en dat was voldoende om de hele linkse Kerk, of wat daarvoor doorgaat, op haar achterste poten te zetten. Het kot was weer te klein, nu bleek, dat de Paus nog eens een echte katholiek benoemd had. Zelfs Onkelinx zou het er niet mee eens zijn. Sinds wanneer mag zo iemand zich moeien met kerkelijke zaken? Zou die madam zich eerst eens niet beter bezig houden met haar eigen ontwricht gezin?
    Er werd zelfs een echte katholieke priester gevonden, die de benoeming van Léonard schandalig vindt. Een zekere Pieter Delanoy, die er niets beter op vond dat de nieuwe aartsbisschop meteen aan te klagen via Facebook. Met blijkbaar "groot" succes, want hij werd al uitgenodigd op de Zevende Dag, bij de linkse papenvreters van de VRT en kreeg reeds enkele honderden ondertekenaars op zijn internetprotest. Enkele honderden op een totaal aantal katholieken van één miljard en zo veel in de hele wereld! Wat die priester - de man is 25, wat betekent dat hij voor zijn taak amper droog is achter zijn oren  - waarschijnlijk niet weet is, dat het soort katholieke geloof dat hijzelf predikt en dat inderdaad in Europa zijn navolgelingen heeft, niet meer zo belangrijk is in de rest van de wereld. Het overgrote deel van de huidige katholieken bevindt zich niet meer in het oude avondland, maar in Afrika en Latijns Amerika. De volgende Paus wordt, meer dan waarschijnlijk, een Zuid-Amerikaan.
    Delanoy vertelt ook, dat Léonards opvattingen helemaal in de lijn liggen van Rome. So what? Zou hij willen, dat we hier nogmaals opgescheept worden met een "watje" zoals Daneels, onder wiens legislatuur de katholieke Kerk in België een karikatuur geworden was? Onder Daneels liepen hier de kerken leeg, verdwenen de priesterroepingen, werden abortus en euthanasie doorgevoerd, gedoogt de laatste partij met een "C" van christelijk in haar naam, het homohuwelijk en de laatste ethische verworvenheden van de regeringen Verhofstadt. De enige partij die het Christelijk geloof hier nog regelmatig verdedigt, is niet CD&V, maar het Vlaams Belang, die - net als Léonard - gekant is tegen abortus, euthanasie en de ethische paarse wetten.
    Daneels liet alles begaan, zonder er ook maar tegen te protesteren. De enige keer dat hij het wél deed, bij de zelfmoord van Hugo Claus, werd hij door een homoschrijver uitgekafferd en kroop hij terug in zijn schelp ("onder de plaveien", zoals Erwin Mortier het zo tactvol uitdrukte). Daneels was het hoofd van een lijdende Kerk, geen strijdende Kerk. Dat zou onder Léonard wel eens kunnen veranderen. Dat de "Belgische" Kerk dan kleiner zal worden? Zou kunnen, maar is dat slechter? Van een leger zegt men toch ook dat het wel kleiner, maar dan beter uitgerust en beter gemotiveerd kan zijn?
    Tenslotte zijn er nog de Vlamingen, die vinden dat de nieuwe aartsbisschop een Vlaming had moeten zijn. Waarom? Zijn er de dag van vandaag meer Vlaamse dan Waalse katholieken? En zelfs, al zou dat zo zijn, wat zou het uithalen? Wij, Vlamingen, leveren al sinds Martens, over Dehaene, Verhofstadt tot Leterme de eerste minister van dit land. Heeft ons dat enig voordeel opgeleverd, nee toch? Misschien heeft Vlaanderen meer aan een Waalse Léonard dan aan een nieuwe Vlaamse Daneels.
    Misschien zou het nuttig zijn ook de Kerk in dit land te federaliseren, zodat zowel Vlaanderen als Wallonië een eigen aartsbisschop konden hebben. Men kan het echter Rome moeilijk kwalijk nemen, dat het zoiets niet doet vóór dit land effectief gesplitst is, op welke wijze ook. En zo komen we terug bij "af": dit land moet een staatshervorming hebben, eerder zal het nooit van zijn problemen vanaf geraken.

    18-01-2010, 14:39 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    17-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quid VRT?
    Januari is de maand van de jaarverslagen en de politieke bijeenkomsten. De jaarverslagen, over 2009, stellen niet veel voor. De politieke bijeenkomsten zijn er feitelijk alleen maar voor de achterban. CD&V heeft het dan weer over "goed bestuur", iets anders heeft die partij niet te bieden en - liefst van al - wordt zij niet meer herinnerd aan haar kiesbeloftes van 2007 waarvan niets, maar dan ook niets in huis is gekomen. Bij de liberalen zal er dit jaar wat meer volk opkomen, enkel en alleen om de nieuwe voorzitter eens van dichtbij te kunnen zien. Op Somers was men uitgekeken en nieuwe bezems hebben de reputatie beter te vegen.
    Bij N-VA heeft men, eindelijk, een vette vis kunnen vangen. Neen, geen staatshervorming of iets anders dat het kieskorps zou kunnen plezieren. N-VA heeft een grote benoeming in de wacht kunnen slepen en wel deze van voorzitter van de raad van bestuur van de VDAB. Dat wordt Danny Pieters, professor in Leuven en in een vroeger leven al eens kamerlid voor de Volksunie. Nadat de partij al naast een plaats van gouverneur had gegrepen, mag ze nu - eindelijk - ook eens meeprofiteren bij de nieuwe benoemingen door de Vlaamse regering. De vraag is maar, in welke mate de partij zich verder communautair zal opstellen, ongeacht de cadeaus die ze er van de traditionele partijen voor krijgt. B-H/V wordt voor N-VA de eerste cruciale test.
    Nu N-VA de topjob bij VDAB kreeg, moesten de andere partijen ook iets hebben. SP.a blijft de leiding houden bij De Lijn en CD&V, wel die krijgt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de VRT. Dat wordt niemand minder dan Luc Van den Branden, oud minister-president van de Vlaamse regering. Hij zal Guy Peeters (SP.a) vervangen, wiens termijn was uitgediend.
    Van den Branden mag dan wel van de (linkse) ACV strekking zijn binnen CD&V, de man heeft bewezen toch een flinke Vlaamse reflex te hebben. Hij is daarvoor vroeger ooit zelfs op het matje geroepen bij de heilige Baudouin. Van de man wordt in Vlaanderen veel verwacht, zeker nu hij aan het hoofd komt van een omroep die voor de overgrote meerderheid bestaat uit socialisten en gelijkgezinden en waar het Vlaams zijn eerder als een handicap wordt beschouwd. Door het feit, dat Van den Branden eigenlijk al met pensioen is (hij heeft nog een functie bij de Europese commissie der regio's, maar dat stelt niet veel voor), hoeft hij niet meer aan een verdere carrière te denken en zou hij - als hij dat wil - eens voluit Vlaams kunnen gaan. Er zijn nog Vlamingen, die dat gedaan hebben, eens ze met pensioen gingen en hun carrière niet meer in gevaar kwam. Denk maar aan Remi Vermeiren, Frans Crols en Eric Suy. Van Den Branden zou zich aan hen kunnen optrekken.
    Bij de VRT zou het echt geen kwaad kunnen, mocht die linkse augiasstal eens worden uitgemest. Met een resem duidende programma's van allemaal dezelfde, linkse, meestal Vlaamsonvriendelijke strekking mag wel eens korte metten worden gemaakt. Of ze nu de Zevende Dag heten of Terzake of Phara of De Keien van de Wetstraat of Villa Politica, het is één pot links nat, waar steeds dezelfde mensen en partijen aan bod komen en steeds dezelfde geen kans krijgen. De openbare omroep werkt met het geld van iedereen en moet dan ook iedereen aan bod komen.
    Aan Van den Branden om daar iets aan te doen.

    17-01-2010, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    16-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen gered?
    Deze week kreeg Antwerpen het goede nieuws, dat de rest van de Schelde, op Nederlands grondgebied, kan worden uitgebaggerd. De Nederlandse Raad van State veegde daarmee de laatste bezwaren van milieubewegingen van tafel. Als gevolg daarvan zal de Herwigepolder wel onder water worden gezet, iets dat misschien nog wel voor enige deining zal kunnen zorgen. Wat, buiten de milieubezwaren, trouwens ook meespeelde in dit verhaal, is dat zowel de eigenaar als de pachtende boeren van die polder Belgen zijn. Dat maakte de beslissing voor de Nederlanders een stuk gemakkelijker. Het zijn (weer eens) Vlamingen die het gelag zullen betalen.
    Tussen dit en twee jaar zou de hele Schelde nu uitgebaggerd kunnen zijn. Dat betekent dat, van dan af, ook de grootste reuzecontainerschepen de haven van Antwerpen zullen kunnen binnenvaren, zowel bij eb als bij vloed en dat die haven zich verder zou kunnen uitbreiden. Of niet, soms?
    Er blijven nl enkele knelpunten die het hele baggerverhaal overhoop kunnen halen. Een grote toename van trafiek vanaf de haven blijft immers gebonden aan de geplande Oosterweelaansluiting . De ring rond Antwerpen is nu al meer dan verzadigd, zeker op de werkdagen en dit in een crisisperiode waarin het vrachtvervoer nog steeds niet op volle toeren draait. Mocht dat verkeer over twee jaar - als de Schelde helemaal zal uitgebaggerd zijn - zou zijn aangetrokken, dan zit tegen die tijd die ring helemaal muurvast. Daar nog een de capaciteit van het Deurganckdok bijvoegen, honderden extra vrachtwagens per dag,  is gewoon niet mogelijk. Als er tegen die tijd dan ook geen oplossing is voor een extra-aansluiting op de linkeroever, dan mag Antwerpen het vergeten.
    In dat laatste geval spreekt men van een verlies van minstens drie jaar. Als men echter helemaal van nul moet herbeginnen, zou het wel eens een veelvoud van drie kunnen worden.
    Ondertussen heeft Noriant, de bouwfirma, enkele tussentijdse vergunningen gekregen en opeens blijkt Ademloos zijn tweede adem te hebben gevonden. De club van Nederbelg Wim van Hees heeft nl daartegen beroep aangetekend. Als dat Lange Wapperverhaal definitief niet zou doorgaan, wachten stad en Vlaamse regering trouwens gegarandeerd nog enkele gepeperde schadevergoedingen. Daarmee zal alleen veel geld verspild worden, terwijl ondertussen het verkeer zal stil vallen en de economische klok van de stad Antwerpen, zijn economische regio én heel Vlaanderen zal worden teruggedraaid...
    Antwerpen is verre van gered.

    16-01-2010, 10:24 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Letermes samenwerkingsfederalisme
    Ik heb in deze rubriek (op 11 dezer) al eens de draak gestoken met wat Leterme het "samenwerkingsfederalisme" noemt. Voor mij is dat een nepfederalisme en dat wordt door de feiten bevestigd:
    - Het plan voor de hervorming van het leger,  waaraan "Crembo" geen jota meer zou veranderen is, op vraag van Reynders en zijn MR, "aangepast". Daar waar in Vlaanderen alle kazernes die moesten gesloten worden, zullen gesloten worden, blijven er in Wallonië twee open en worden zo'n 500 Waalse militairen omgeschoold tot museumopzichters e.d.
    - Nadat "watje" De Clerck de zgz "atomiumconferentie" opstartte, waaraan het Vlaams Belang niet mocht meedoen en het N-VA afhaakte, hebben francofonen en collaboralen het daar voor het zeggen en lijkt de hele justitiehervorming een lachertje te gaan worden. Dat zeggen specialisten van de Orde der Vlaamse Balies en dat wordt bevestigd door niemand minder dan Brice De Ruyver, de voormalige veiligheidsadviseur van Verhofstadt. Justitie zou moeten vereenvoudigd worden. Dat betekent minder ambtenarij en dus minder jobs, wat de Waalse deelnemers niet accepteren. De scheeftrekking in middelen tussen de Franstalige en de Nederlandstalige arrondissementen (in het voordeel van de eersten, of wat dacht je?), zal dus blijven bestaan.
    - Volgens een nieuwe campagne van het Vlaams Belang is België de grootste bijdrager tot het financieren van de Europese Unie en krijgt het land daarvoor het minst terug. Of dat nog niet erg genoeg is, blijkt dat de gemiddelde Vlaming Europa elk jaar 286 euro kost, de Waal slechts 143...
    - De Franstalige asielrechters blijken negen (9!) keer meer zgz "vluchtelingen" te erkennen als de Nederlandstalige. Dit past helemaal in het francofone plaatje, als men weet dat staatssecretaris Courard beslist heeft dat 88% van de inwijkelingen naar Vlaanderen worden verwezen, t.o.v. slechts 11% naar Wallonië (en één (1!) procent naar Brussel).
    - Terwijl Vlaanderen zo'n kleine duizend flitspalen heeft staan, staan er in Wallonië, juist geteld, zeven (7!). Die zeven werken niet eens, daar Waals verkeersminister Lutgen eerst borden wil plaatsen om de aanwezigheid van die palen aan te kondigen* en dat kan nog even duren, misschien tot Sint Jutemis. Meer dan de helft van de opbrengst van de in Vlaanderen geïnde boetes gaat ondertussen wel naar Wallonië, dat ze zonder enige scrupule incasseert.
    We zouden zo nog even door kunnen gaan, zoals bv over het feit dat er tijdens de eindejaarsfeesten in verhouding veel meer alcoholcontroles zijn gedaan in Vlaanderen dan in Wallonië (staatssecretaris Schouppe wist dat te vertellen). Het blijft een feit dat het altijd neer komt op hetzelfde liedje: de Belgische wetten moéten altijd worden nageleefd in Vlaanderen. In Wallonië alleen als het hen past en dan nog...
    Het samenwerkingsfederalisme van Leterme bestaat dan ook niet. Het is gewoon een ander naam voor de Belgische politiek sinds 1830, waarbij één landshelft zich superieur denkt te moeten opstellen. Meer dan ooit tevoren blijft België bestaan dank zij het geduld van de Vlamingen.

    * Het miepie dat in Vlaanderen Verkeer mag doen, Crevits dus, wil overwegen het voorbeeld van Lutgen te volgen en ook in Vlaanderen waarschuwingsborden te gaan plaatsen vóór de flitspalen. Dat zijn dan nog eens zo'n duizend extra platen meer in het bos verkeerstekens dat er op onze wegen al staat...

    15-01-2010, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De werklozenactivering
    Bij de laatste cijfers die gegeven werden over de werkloosheid, blijkt dat er vorig jaar in Wallonië beduidend meer werklozen hun steun zijn kwijt geraakt dan in Vlaanderen. Ergens is dat logisch, omdat het totaal aantal werklozen in Wallonië (én Brussel), steeds hoger heeft gelegen dan in Vlaanderen. Toch is het even opkijken, want het is ooit anders geweest.
    In Rotterdam gaan ze trouwens nog een stapje verder. Daar worden werklozen, die zich niet willen herscholen of actief werk willen zoeken, verplicht een job van de stad aan te nemen. Aanvaarden ze de baan niet, dan kunnen ze hun werklozensteun kwijtspelen. Op die manier hoopt men daar enkele achterstandswijken "doppersvrij" te maken. Op die Zuid-Hollandse aanpak wordt hier te lande nogal schamper gereageerd. De belangrijkste reden daarvoor, zegt men, is dat die Nederlandse werklozen "minderwaardig" werk zouden  moeten doen, zoals inpakken of de straten schoon houden. Mijns inziens hangt het van de werklozen zelf. Ze kunnen nl ook zelf actief naar werk zoeken of deelnemen  aan herscholingsprogramma's. Wie helemaal niets doet, zal er ook niet beter van worden. Vergeten we trouwens niet dat werklozensteun in Nederland, zoals in de meeste andere landen, in de tijd beperkt is en niet blijft duren tot aan de pensioenleeftijd zoals in België.
    In ons land zijn PS en het ABVV de grote tegenstanders van elke controle op werklozen. Zelfs Di Pipo durft zeggen dat het nutteloos is, "omdat er toch geen werk is". Erger is nog wat een zekere Anne Demelenne verkondigt. Anne wie? Wel die dame is de algemene secretaris van het nog steeds unitaire ABVV. Bij die vakbond zijn er dit jaar interne verkiezingen en dat is waarschijnlijk de reden waarom Demelenne zo stoer uitpakt. Ze wil niet alleen, dat werklozen niet verder begeleid zouden worden, ze wil ook een collectieve vermindering van de arbeidsweek, het opheffen van de economische werkloosheid en het tijdskrediet én een taks op de beurstransacties! M.a.w. als madame Demelenne het voor het zeggen zou krijgen, dan gaan we terug naar de negentiende eeuw en wordt België een Wallonië in het groot (en in het rood), een soort moderne DDR.

    14-01-2010, 10:23 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het raadsel 2010
    De federale regering heeft er haar eerste begrotingsronde van het jaar opzitten en de trompetten werden weer eens boven gehaald. Volgens de laatste cijfers zou ons land dit jaar "maar" 20 miljard euro te kort komen. De vergrijsde plaat, dat er andere landen in Europa zijn die het nog slechter doen, kennen we ondertussen. Het moet gezegd (als het goed is, zeggen we het ook) dat de media tegenwoordig bij dergelijke afgezaagde lofprijzingen er telkens wel bijzeggen dat onze totale staatsschuld de op twee na hoogste is in de E.U. (alleen het bijna failliete Griekenland en Italië doen het nog slechter). Verder rekent de federale regering erop dat het in 2010 allemaal beter gaat worden. Zou het?
    Als we afgaan op de golf van ontslagen die blijft voortduren, ziet dat er niet zo naar uit. Bij HP en Inbev wordt inderdaad nog flink wat winst gemaakt, ondanks de crisis. De vraag is maar hoeveel belastingen de Belgische staat daarvan zal overhouden. Zeker Inbev, dat al maar globaler wordt, ontsnapt steeds meer aan de Belgische fiscus. Van fabrieken die sluiten, zoals UCO bv, krijgt de staat niets meer. Als we de marketing goeroes moeten geloven, zullen er dit jaar in ons land nog minstens 60.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. Dat zal niet allemaal gebeuren bij firma's die tegelijkertijd winsten blijven maken. Hopen dat de economische situatie de problemen van het federale België zal oplossen, is dan ook pure dromerij.
    Als dit land weer een beetje financieel gezond wil worden, moet het de tering naar de nering zetten en dat zal moeten beginnen bij de vele overheden die we "rijk" zijn. Daar zie je op dit ogenblik niet veel van gebeuren.
    Denk bv maar eens wat er zich, hier bij ons in Vlaanderen, bij De Lijn afspeelt. Recentelijk was daar een discussie omdat bleek dat de verkoop van bustickets er slechts 15% van de totale kosten dekte. De Vlaamse overheid moet daar de rest bijpassen. Als gevolg van dat bericht, kwam er een discussie over het juiste tellen van het aantal passagiers. Daar hierover geen akkoord kon bereikt worden, heeft men er iets op gevonden: men gaat die tickets vervangen door een chipkaart. Prachtig initiatief, zou men denken. Tot men hoort, dat die hele operatie 100 miljoen euro gaat kosten, 4 miljard oude Belgische frankskens! Zelfs gespreid over 4 jaar, is dat nog een ongelooflijke som geld die in de huidige crisistijd wel voor betere doeleinden zou kunnen worden aangewend. Of zie ik dat weer verkeerd?

    13-01-2010, 10:23 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    12-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China's grenzen
    In de krant van vandaag wordt gemeld, dat er in China tegen 2020 zo'n 25 miljoen mannen zullen zijn, die niet aan een vrouw zullen geraken. Dat is feitelijk al langer bekend, alleen wordt het nu ginder officieel toegegeven. E.e.a. is het gevolg van de beslissing van Mao, in 1979, dat zijn onderdanen voortaan maar één kind per koppel mochten voorbrengen. In landelijke streken werden dat er twee, als het eerste kind een meisje was. Hiermede hoopte Mao de bevolkingsexplosie een halt toe te roepen, om op die manier in staat te kunnen blijven zijn volk te voeden.
    Daar de Chinezen, ondanks hun communistische beheer, geen sociale zekerheid hebben zoals wij die kennen, hing de toekomst van de oudere generaties er steeds af van de nakomelingen. Nu die steeds zeldzamer worden, dreigt het land zijn toekomst zwaar gehypothekeerd te hebben. Het gaat hem nl niet alleen om de criminaliteit die zal verhogen (nu reeds worden er jaarlijks, naar schatting, zo'n 20.000 vrouwen en meisjes ontvoerd!), maar ook om de vergrijzing van dit land met zijn reusachtige bevolking (op dit ogenblik zo'n 1,3 miljard).
    Stellen dat de 21ste eeuw de eeuw van China zal worden, is dan ook zeer voorbarig. Op korte termijn zal dat wel zo zijn. Vanaf 2015 begint echter ook daar de vergrijzing door te slaan. China is geen immigratiemaatschappij zoals bv de USA, waar een constante instroom van gekwalificeerde krachten blijft plaats vinden (geen instroom van steunzoekers, zoals bij ons in Europa). Alles laat dan ook voorzien, dat China straks een toontje lager zal moeten zingen. Hopelijk gebeurt dat op een vreedzame manier, al heb ik daarbij mijn grootste twijfels. We mogen ons hier gelukkig achten, dat we geen buurland van China zijn...

    12-01-2010, 11:22 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    11-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepfederalisme
    In een uitgebreid interview in de laatste weekeindeditie van De Standaard, verklaart Yves Leterme, dat hij het verleden achter zich heeft gelaten en hij daarnaar niet meer omkijkt. Dat geldt dan ook meteen voor zijn kiesbeloftes van 2007. Daarmee kunnen de 800.000 mensen, die in 2007 voor hem stemden en waarvan de meeste het deden omdat Leterme een staatshervorming beloofde, het stellen. Hopelijk zullen zij eraan denken bij de volgende federale verkiezing (van 2011) en niet de fout van de regionale verkiezingen van 2009 herhalen, toen ze CD&V niét afstraften.
    Ondertussen is er een nieuw politiek modewoord opgedoken. Na het vechtfederalisme van de V-partijen en het knechtfederalisme van CD&V, lanceerde Leterme nu het "samenwerkingsfederalisme". Dat zou ervoor moeten zorgen dat alle overheden van dit land (en dat zijn er veel) meer zouden moeten samenwerken om onze sociale en economische problemen aan te pakken. Dat klinkt wel goed, maar men gaat - zoals meestal - voorbij aan het feit dat de economische problemen van dit land voor een groot deel samenvallen met de communautaire. België is nu eenmaal een land met twee culturen, twee snelheden en daar rond nog een hele serie randgevallen die niet op te lossen zijn zonder een grondige staatshervorming.
    Het zgz samenwerkingsfederalisme, dat Leterme nu voorstelt, is niets anders dan een immobilisme à la belge. Niet voor niets zijn alle francofone leden van het kernkabinet én de collaboralen het daarmee eens. Daarmee wordt de "non"cultuur van Milquet, Onkelinx en Co nog eens stevig in de verf gezet.
    Dit is geen samenwerkingsfederalisme, hoogstens een zoveelste nepfederalisme, waarmee niets wordt opgelost en de problemen alleen maar verder verschoven worden naar de verkiezingen van 2011, het enige echte doel dat deze ersatzregering van Leterme nog heeft.

    11-01-2010, 10:24 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    Archief per week
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!