Inhoud blog
  • BLOG WALTER'S AUTO CAHIERS STOPT VANDAAG.
  • OLIGARCH, NIET NOODZAKELIJK NEGATIEF, EERDER SLACHTOFFER VAN JAOERSHEID ?
  • EVERFUEL SLUIT WATERSTOF TANKSTATIONS IN SKANDINAVIË
  • TRANSPORAMA WINT NOG ABONNEES DANKZIJ GEDEGEN TESTVERSLAGEN
  • GP VAN JAPAN ZONDAG ZAL NIEUWE VRAGEN BEANTWOORDEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Walter's Auto Cahiers

    05-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1000 PK-MOTOREN IN 2017 MOET FORMULE 1 ATTRACTIEVER MAKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag wordt met de GP van Spanje de vijfde race om het WK F1 2015 gereden. De eerste van het seizoen op Europese bodem. In Spanje nabij Barcelona. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton en Mercedes hebben zich in de voorlopige stand bij de piloten en constructeurs al een flinke voorsprong bijeen gestuurd t.a.v. Sebastien Vettel (Ferrari) en Nico Rosberg (Mercedes). Lewis heeft meer dan één portie punten, verbonden aan een overwinning (25), voorsprong op. Om precies te zijn 27 meer dan Vettel. Ferrari knaagt aan de hegemonie van Mercedes en Vettel's talent is dermate groot dat hij een wig heeft gedreven tussen Hamilton en Rosberg. Dit is het enige spannende element in het huidige seizoen. Verder dreigt het saai te worden. In die mate dat er achter de coulissen wordt gefluisterd dat publieke aandacht voor de F1 afzwakt. Minder toeschouwers, minder kijkcijfers...Er blijkt iets te ontbreken. Wat ?

    Om te beginnen is een F1-race voor het grote publiek veelal moeilijk om volgen. Zelfs geaaide commentatoren van uiteenlopende stations, Duitse, Franse, Engelse hoor je vaak gissen wat er gebeurt. Laat staan de dikbetalende toeschouwers die geen fluit inzicht hebben in de bandenstrategie, virtuele safety-car, motortechniek zoals de V6 Turbo Hybrid die sinds 2014 "de nieuwe F1 aandrijft". Niet voor vakidioten, maar wel voor de gemiddelde belangstellende wordt erover te weinig uitgelegd. Overigens komende meeste toeschouwers nog voor de sfeer, het - nu wat ontbrekende - snerpend lawaai, de ongelukken en de onderlinge pronkzucht.

    Nu is dat krachtiger maken van de motoren niet direct een gek idee. De "jockey's" moeten maar zien dat ze dergelijke krachtbeesten beheersen. Wellicht zal de spektakelwaarde naast pitpoezen, champagne en VIP's zich nog versterkt zien. Maar...het "edele" basisidee om met een hybrid Formule 1, zogezegd een groene F1, uit te pakken is dan wel aan diggelen. De "doorgedreven" F1 met dat monstervermogen van 735 kW of 1000 pk zal nieuwe, zwaardere investeringen vragen en op de baan 200 kg brandstof eisen i.p.v. de nu geldende 100 kg.

    Anderzijds is het ook waar dat de coureurs nu met het brandstofverbruik moeten rekening houden en de races over telkens iets meer dan 300 km voor hen soms de indruk geven een "economy-run" te zijn. Met wat meer brandstof te verkwisten zal het weer oerend hard gaan. Dat wil het publiek, dat eist het spektakel. Of de piloten dat ook zo leuk zullen vinden is een andere vraag. Er zal een nieuwe talentenjacht ontstaan, want niet ieder huidig F1-rijder zal dat machtig geduw in zijn rug baas blijven.

    Het laatste nevenaspect is of genoeg teams de grotere kosten zullen kunnen dragen. Marussia bijvoorbeeld, zelfs een Force India en mogelijk ook Lotus zullen naar adem moeten happen. Het veld is nu al mager bezet. Als ondergetekende zijn parate geheugen raadpleegt, meent hij te herinneren dat in de eerste GP van het WK F1 op 13 mei 1950 in Silverstone er vierëndertig auto's aan de start stonden. In ieder geval staan 21 piloten dat eerste van nu 65 jaar genoteerd met WK-punten in dat jaar.

    Zondag zullen er 20 auto's aan de start staan, waarvan er eigenlijk - laat ons eerlijk zijn - alleen Mercedes, Ferrari en Williams met hun zessen echt van tel zijn. De rest rijdt erbij voor spek en bonen. Zondag 10 mei is er de GP van Spanje. De vrije trainingen vrijdag, de kwalificaties zaterdag. Met een "pole-sitter" als hoogtepunt. Hamilton, Vettel, Räikkönen, Rosberg...Of tovert Felipe Massa nog een wit konijn uit de hoed van Williams. Ah ja, enne, Ferrari denkt aan Vallteri Bottas voor 2016 en 2017. Een landgenoot van crack Kimi Räikkönen...(Walter Rombauts)

    05-05-2015 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON WINT, RÄIKKÖNEN VULT IN WAT ROSBERG NIET KAN

    Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton heeft met Mercedes nu ook de GP van Bahrein gewonnen. Tweede werd...de altijd onderschatte Fin Kimi Räkkönen met Ferrari. Nadat hij na tweederde van de race "softs" was gaan halen, begon hij te jagen op Nico Rosberg die met de andere Mercedes tweede reed. De Fin kwam per ronde dichterbij en één ronde voor het einde kon de Duitse Fin de druk van Kimi niet meer aan en maakte een fout.

    Ook omdat zijn rubbers meer en meer versleten. Maar toch; Kimi Räikkönen, werd tweede. Er zijn drie aanmerkingen te maken over Rosberg: 1. Hij is niet zo snel als gedacht 2. Is niet stressbestendig en 3. roept altijd een verontschuldiging in opdat (nu weer remmen...) de fout van hem zou afschuiven.

    Max Verstappen en Carlos Sainz vielen in de 31-ste en 36-ste ronde met hun Toro Rosso uit en Renault zette het Bahreinse vuur kracht bij door Daniël Ricciardo met een brandende Red Bull over de eindstreep te rijden. Vettel reed een sterke race, maar "circumstances" maakten dat hij dit keer grote eer aan teammaat Kimi moest laten. In de voorlopige stand versterkt Lewis Hamilton natuurlijk zijn voorsprong en steekt Mercedes in de constructeursstand al kop en nek boven iedereen uit.

    Bernie Ecclestone brabbelde intussen verder over V6 turbomotoren van 1000 pk voor 2017. Zoals begin de jaren '80. Daarmee zou het "groene masker" van de F1 afvallen, want die krachtbron van 1000 pk zou zo'n 200 kg brandstof per uur gebruiken. Volgende keer is het de GP van Spanje in Barcelona. Waar Alonso thuis is, maar evengoed de match Mercedes-Ferrari verder zal gaan.(Walter Rombauts)

    19-04-2015 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOFFEL VANDOORNE WINT SPECTACULAIR EERSTE GP2-RACE

    Onze landgenoot Stoffel van Doorne, resereverijder bij Mc Laren, heeft in de eerste GP2-race van het seizoen de pole gereden. Tijdens de race werd hij echter door een technisch mankement tien plaatsen teruggeslagen. Na herstelling remonteerde de super-belofte (in één adem te noemen met Sainz en Verstappen) zowaar naar het hoogste trapje van het podium in Bahrein. Van pure klasse gesproken !(wr)

    19-04-2015 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON HOUDT NIPT OVERHAND OP VETTEL IN FP3 IN SAKHIR

    In de derde vrije oefeningen om de GP van Bahrein heeft regerend wereldkampioen Lewis Hamilton met 1'34"599 nipt de overhand gehouden over een ontketende Sebastien Vettel in de Ferrari. Om precies te zijn met 0,069" ! Rosberg werd derde en Kimi Râikkönen met de tweede Ferrari vierde. Daarmee ontkrachtte Hamilton in zijn Mercedes W06 Hybrid de euforie die ploegmaat Nico Rosberg uitbraakte nadat hij gisteren FP2 als snelste afsloot. Max Verstappen reed in zijn vierde GP weerom als een grote kampioen. Zien wat hem dat straks in de qualificaties om de "pole" zal opleveren. Weerstand komt er zeker van Felipe Massa (Williams), Vallteri Bottas (idem), maar ook van eigen ploegmaat Carlos Sainz jr in de tweede Toro Rosso.

    Het is schrijnend te zien hoe Jenson Button (wereldkampioen 2009) en Fernando Alonso (wereldkampioen in 2005 en 2006- met Renault- sic) hoe die met die Mc Laren-Honda als leerjongens rondrijden. Honda heeft beloofd om tegen de eerste GP in Europa, deze van Spanje in Catalonië, een nieuwe krachtbron met verbeterde specificaties in lijn te brengen. Hoe het ook weze, wat er in het hoofd van Fernando Alonso moet omgaan is met geen enkele spraaktechnologie tot uiting te brengen. Zo goed als nu direct de qualificaties voor de "pole". Hoogspanning. (Walter Rombauts)

    18-04-2015 om 16:29 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON PAKT ALS EERSTE BRIT POLE VOOR GP VAN BAHREIN

    Even leek het Sebastien Vettel met Ferrari te zijn die de pole pakte in Bahrein. Hij zette een messcherpe chrono van 1'32"982 op het scorebord. Rosberg kon zijn derde opeenvolgende pole al vergeten in Bahrein. Max Verstappen viel uit de eerste tien op een vijftiende plaats, en ploegmaat Carlos Sainz zette een verdienstelijke negende chrono neer. Maar net toen alles ten einde liep reed de Brit Lewis Hamilton met 1'32"571 een keizerelijke tijd. Meteen is hij de eerste Brit die daar een pole-position binnenrijfd. Sir Stirling Moss zal gelijk krijgen, Lewis wordt opnieuw wereldkampioen. Ron Dennis van Mc Laren kijkt er sluiks naar. Hij heeft hem sinds zijn "kindertijd" opgevoed en hem naar Mercedes laten gaan... Morgen spanning om te snijden in de vierde race van het WK F1 2015 !(Walter Rombauts)

    18-04-2015 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NA KONING RÄIKKÖNNEN, GEBETEN ROSBERG HET SNELST

    Na een eer te hebben gespannen boven de Ferrari-kroon, Kimi Raïkkönnen, in de eerste free practice voor Bahrein, nam in de tweede sessie een verbeten Rosberg terug. Ferrari had al zijn zachte rubbers verbruikt. Rosberg is in voorlopige pole. Morgenochtend, voor de kwalificaties, voor de echte "pole", zal duidelijk worden wie de snelste chrono in zijn bezit heeft.(wr)

    17-04-2015 om 18:50 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON WINT ACHTER SC, VERSTAPPEN VERDIENSTELIJK

    De GP van China is een zegetocht geworden voor regerend wereldkampioen Lewis Hamilton in zijn Mercedes. De derde race van het WK 2015 kan alvast als de saaiste sinds mensenheugenis worden genoteerd. Max Verstappen reed een verdienstelijke race, maar twee ronden voor het einde liep de achtertrein vast van de Toro Rosso en kwam de Safety Car op de baan. Overklassende Lewis Hamilton finishte achter de SC voor ondermaatse Rosberg, weerloze Vettel en weerom als een leeuw vechtende Râikkônen.

    Massa en Bottas in de Williams-Mercedes reden vijfde en zesde. Button en Alonso figureerden twaalfde en dertiende als beginnelingen in de Mc Laren-Honda. Renault ging af over héél de lijn en gelukkig waren er de stommiteiten van Pastor Maldonado om nog een grijns links en rechts los te weken. De Formule 1 is zwaar ziek. Van ongeneeslijke ziekten gaat iedereen dood. Ook supermannen veranderen dan in kartonnen doodsprentjes.(Walter Rombauts)

    12-04-2015 om 10:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON ÜBER ALLES IN FP3 EN KWALIFICATIE IN SHANGHAI

    Met een ongeziene klasse, perfectie, heeft regerend wereldkampioen Lewis Hamilton in 1'37"615 de Mercedes W06 ook in de derde vrije oefeningen over iedereen doen heersen. Ploegmaat Rosberg werd tweede op 0,2" en dan volgden Vettel en Räikkônen in de Ferrari's SF15-T's. Sainz zevende en Verstappen negende. Daarmee is zo goed als alles gezegd over de derde en de eerste twee en derde vrije oefeningen: Hamilton über alles !!!

    Dan de kwalificaties: Q1. Grote ontgoochelingen Button en Alonso in de Mc Laren-Honda's direct uitgeschakeld, net voor de Marussia's. Snelste even Bottas in de Williams-Mercedes, maar dat heeft geen belang, want Q2 is al belangrijker Max Verstappen en Carlos Sainz jr. wisten zich netjes in de eerste vijftien te plaatsen. Q2 werden echter zowel Verstappen als Sainz in hun Toro Rosso's fataal. Ze konden niet binnen de eerste tien meedingen voor de "pole".

    In Q3 bleef Hamilton niet met dezelfde 0,2" van een seconde de overhand houden over ploegmaat Rosberg. De Duitser vocht met het mes tussen de tanden terug tot hij strandde op 0,04" van de regerende wereldkampioen die nu toch wel zijn kopman mag worden genoemd. Vettel drong door tot een derde plaats en de Williams-Mercedes van Bottas en Massa dienden zich als scheidsrechters aan in wat morgen - op het eerste gezicht - een triomftocht voor Lewis Hamilton zal worden in de derde race om het WK 2015 F1. Onbkende factor is die sakkerse Kimi Räikkönen, de nieuwe schaduw van Vettel.(Walter Rombauts)

    11-04-2015 om 23:38 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON IN BEIDE TRAININGEN SNELST, MAAR FERRARI BLIJFT AANKLAMPEN

    De Brit Lewis Hamilton heeft in de eerste én tweede vrije trainingen met het oog op de GP van China, nu zondag, de snelste tijd laten opschrijven. Maar Vettel mengde zich duidelijk in de chrono's en ook Kimi Räikkönen met de tweede Ferrari, bleef Mercedes en dus ook Nico Rosberg het vuur aan de schenen leggen. Of Nico Rosberg zijn eerste zege van 2010 in Shanghai zal kunnen overdoen blijft zéér de vraag. Want zowel Kimi Räkkönen (tweede-) als Sebastien Vettel (vierde-) lieten Rosberg tegen een vierde chrono aankijken. Derde werd voorlopig de Australiêr Daniël Ricciardo in de Red Bull-Renault. Max Verstappen (Torro Rosso) klokte de veertiende chrono. Zaterdagochtend om 06.uur - onze tijd - worden de derde vrije oefeningen gereden. Shanghai houdt nog veel verrassingen in petto.(Walter Rombauts)

    10-04-2015 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON PLAATS MERCEDES TERUG AAN TOP IN FP1 IN SHANGHAI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgenochtend om 4 uur worden de eerste oefeningen om de GP van China in Shanghai op gang geflitst. Dat is de derde race van het seizoen waarin wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) de voorlopige leidersplaats heeft. Dit voor viervoudig wereledkampioen Sebastien Vettel in een ... Ferrari. Deze waarmee hij in Maleisië won. De andere Mercedes-coureur, Nico Rosberg, loopt er een beetje verweesd bij. Vettel heeft de "Ster" een uppercut gegeven. Zelfs teamleider Toto Wolff toont enige vertwijfeling.

    Dat via het "token-systeem" een trage maar permanente motor-evolutie zal plaatsvinden in de loop van het seizoen is zeker. Vorig seizoen moest de motor worden "bevrozen" op 28 februari. Maar omdat Honda in de Mc Laren nieuw is, heeft de FIA een "flexibiliteit" in het motorreglement gebracht. Ingenieurs mogen via een "joker", een "troef", beslissen om aan één onderdeel per race een hopelijk verbeterende wijziging aanbrengen. Mercedes heeft die troeven al voor een groot deel gebruikt, zodat mag/kan worden verwacht dat de "anderen" - lees vooral Ferrari - de sublieme "zilverpijlen" zal inhalen. Wie wil opstaan vannacht kan daarvan de eerste tekenen ontdekken.

    Als je/ze niet in slaap valt/vallen zoals de oudere garde die 65-jaar de hoogste autosportdiscipline heeft gemend. Moe wordend van zoveel emoties, "jongetjes" van 80, 74, 85 jaar (Sir Stirling Moss) kunnen ook aan het eind van hun krachten geraken. De mooie pitpoezen zullen wel snel door andere slimmerds worden ingepalmd. Maar de sport zelf ? Daar beginnen veteranen hun twijfels over te hebben. Als men ze in haar historisch-industriële context wil blijven zien toch. Eigenlijk draagt FIA-president Jean Todt daar nu alle verantwoordelijkheid voor. Morgenochtend - straks - afspraak in het futuristische Shanghai. (Walter Rombauts)

    Bijlagen:
    Sir Stirling Moss - links - naast Fangio moet ongeveer de oudst levende ervaringsdeskundige zijn i9415.jpg (615.6 KB)   

    09-04-2015 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JEFFREY VAN HOOYDONK WON RACES LANG VOOR HIJ RIJBEWIJS HAD

    Het fenomeen Max Verstappen - in Hasselt geboren - deed me mijmeren over een andere Belg die eigenlijk ook in de Formule 1 moest hebben gezeten. Onfortuinlijke aspecten maakten dat er stokken in de wielen werden gestoken. Met een vader als Mike Van Hooydonk kon je als tiener anders dan tussen auto's rondlummelen. Jeffrey zag vader in Zolder de dolste fratsen uthalen met auto's in de slipschool aldaar. "Mike Slip", zoals hij tussen pot en pint wordt geheten, leerde de doorsnee-automobilist de angst af die ze ervaren als ze in een onverwachte slip van een auto de bestuurder - niet zo verwonderlijk - in paniek brengt.

    Mike Van Hooydonk had het vaak zo druk met wagenbeheersing aan te leren aan zijn klienteel, dat hij niet in de gaten had dat Jeffrey, toen 14 jaar oud, stiekem in de kratten kroop en vaders stunts nabootste. In die omstandigheden werd Jeffrey besmet met een verschrikkelijk virus: de autosport.

    Twee jaar later brandde de zon van Estoril de haren van Jeffrey rood. Hij sprong in een Formule Renault en draaide 1'50". "De chrono's zijn stuk", riep iedereen. Maar Jeffrey bleef toeren en toeren. Andere chrono's bevestigden de supersnelle tijd. Mike Van Hooydonk, door het leven gelouterd, krabde zich achter de oren. "Ik heb een probleem meer in mijn leven", zuchtte hij. Nooit is de zon mooier achter de rotsen in de zee gezakt dan die avond. Een nieuwe autocoureur was geboren.

    Jeffrey was maar 17 toen hij in Francorchamps in zijn eerste race met 2'40 de "pole" reed. Zonder rijbewijs. Reden waarom men een Duitse licentie ging halen. In ons land is het rijbewijs een voorwaarde om een vergunning bij de Nationale Sportkommissie te krijgen. In andere landen gelden uiteenlopende procedures. De eerste race in Francorchamps werd een sisser. Jeffrey reed aan de leiding maar na een crash zo groot als een autokerkhof, boven in de "Raidillon", werd de race afgevlagd.

    Zijn eerste race werd dus concreet de Nürburgring. Jeffrey Van Hooydonk ging even koel tewerk: de pole-position en een voor de concurrentie een verpletterende overwinning. 't Was allemaal "spielerei" voor Jeffrey. Een Formule Renault met 1721 cm3 motor, een brave motor. Helemaal anders werd het toen een jaar later de tweeliter zestienklepsmotor in de racewagen werd gelegd. Jeffrey reed het Europees én Duits kampioenschap binnen. Meteen een eerste podiumplaats, de kist van Jesco Racing Team was al wat moeilijker aan de spits van de race te krijgen, maar zoals dit jaar in Magny Cours knaagde Jeffrey zich naar voren: tweede plaats in de proloog van de GP van Frankrijk F1 !

    In weerwil van enkele jeugdbuitelingen - hoe kan het anders ? - zoals eens in de zandbak schuiven door een spin, valt Jeffrey steeds meer op. Als persoon heeft hij ook alles wat een coureur nodig heeft. Opvallende, slungelachtige figuur, tikkeltje arrogant als je hem niet kent. Achter het stuur de egoïst zelf. Genoeg persoonlijkheid om Flavio Briatore te doen besluiten Jeffrey uit te nodigen voor F3-testen. Een Antwerpenaar die nu hij 18 is zijn rijbewijs kan voorleggen. (Walter Rombauts)

    (Uit mijn persoonlijk archief gepikt uit de Gazet van Antwerpen van 20 augustus 1996)

     

    01-04-2015 om 23:46 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    31-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERNIE'S LAATSTE NATTE DROOM MOET EEN APRILGRAP ZIJN !

    Bernie Ecclestone (84) is nooit veraf geweest van de mooie vrouwen. En als hij er ééntje in de F1 kon loodsen, liet hij geen kans schieten om de F1 vrouwelijker, eleganter, te maken. Hoewel, als ik me - met respect - de lesbische Lella Lombardi herinner is die charme ver zoek. Zelfs een doorgewinterde masochist die smeekt om een "mistress" zou Lella vertellen dat het "nu" niet persé" hoeft... De Italiaanse Lella Lombardi scoorde 1 WK punt in de GP van Spanje 1975. Eens buiten de auto ging Bernie ervoor op de loop. De richting van de vlucht is verschillend. Naar elkaar toelopen, of van elkaar weglopen. Bernie Ecclestone droomt van een WK F1 exclusief voor dames. In het kader van de emancipatie, zeg maar femdom, is het verklaarbaar. In een economische context is het beperkt tot een aprilgrapje.(wr)

    31-03-2015 om 23:29 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VETTEL ZET FERRARI TERUG BOVENAAN IN GP VAN MALEISIË

    Het kan geen gepassioneerde race worden genoemd. Alles verliep bijna klinisch, steriel. Maar een zekere laagspanning was altijd aanwezig. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton startte snelst met zijn Mercedes, de viervoudige Duitse wereldkampioen Vettel liet de Ferrari een rode gloed werpen tussen de leider en Nico Rosberg die knap de derde stelling innam. Al in de eerste ronde moest de pacecar uitrukken. Marcus Ericsson had zich vast in de "kattenbak" gespind...Hij moest bij het nekvel naast de baan getild worden.

    Verder een boeiende, maar geen overrompelende race. Het 5,543 km lange circuit in Sepang is erg breed, wat als gevolg heeft dat door het bespelen van die breedte met verschillende "ideale lijnen" kan worden gespeeld. Mooi voorbeeld daarvan het duel Felipe Massa en Vallteri Bottas, die in de laatste vijf ronden vochten om de vijfde en zesde plaats. Door "het spel der lijnen", haalde de jongere ploegmaat van een heel verdienstelijke Massa in en pakte de vijfde plaats. Spektakel in de rand. Zoals ook het zoveelste klungelwerk van Maldonado en Grosjean in hun Lotussen.

    Net als Max Verstappen een zevende plaats verzilverde tegenover een achtste voor ploegmaat Carlos Sainz jr in de Toro Rosso's. De Nederlander haalde meteen zijn eerste WK-punten binnen. Kimi Räikkönen moet even geciteerd. Door mis verstane regenstrategie in de kwalificatie Q2, raakte hij niet binnen de eerste tien en moest op de elfde plaats starten.

    Hij zette die met de klasse die hem eigen is om in een vierde plaats voor Ferrari. Fernando Alonso verdween in ronde 22 roemloos en anoniem in de pits, ploegmaat Jenson Button na driekwart van de race. Voor Mc Laren-Honda is er nog veel werk aan de winkel. Sebastien Vettel brak met Ferrari - zijn tweede race bij de Scuderia - het Mercedes-monopolie. Een nieuw uitgangspunt voor het WK F1 2015. Volgende race - de derde - wordt gereden in het Chinese Shanghai op 12 april en de start in onze tijd is om 8 uur 's ochtends.

    Daar rijden alle bolides op Pirellibanden zoals met de FIA is overeengekomen. Het zijn deze keer Chinese. Want zoals Volvo is overgenomen door Geely en tegen 2020 meer dan 200.000 Volvo's ter plaatse bouwt, is China ook baas geworden van het Italiaanse Pirelli en de Ferrari-designer Pinin Farina. Zoals iedere lezer aanvoelt loopt zelfs een (Fiat-)Ferrari-rode-loper niet over rozen...(Walter Rombauts)

    Stand in WK na 2 races:

    01 / Lewis Hamilton (Mercedes 06)                43 punten

    02 / Sebastien Vettel (Ferrari)                       40

    03 / Nico Rosberg (Mercedes 06)                   33

    04 / Felipe Massa (Williams-Mercedes)           20

    05 / Kimi Räkkönen (Ferrari)                         12

    06 / Felipe Nasre (Sauber-Ferrari)                 10

    07 / Vallteri Bottas (Williams-Mercedes)         10

    08 / Daniël Ricciardo (Reb Bull-Renault)           9

    09 en 10 / Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) en Max Verstappen (Toro Rosso-Renault) ieder 6 punten.

    29-03-2015 om 22:52 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROSBERG SNELST IN FP3, HAMILTON KLOPT VETTEL VOOR POLE IN STORTREGEN

    Nadat Nico Rosberg overtuigend de derde vrije oefeningen had gedomineerd, ging hij een duel aan met Lewis Hamilton en Sebastien Vettel voor de "pole". Alonso en Button starten vanop de laatste rij met de Mc Laren-Honda als de twee Manor Marussia niet mogen deelnemen. Kimi Räikkönen werd in de Q2 slachtoffer van de regen en valt dus buiten de eerste tien die de Q3 voor de pole moeten rijden. Hamilton rijdt voor Vettel de "pole" onder een ware zondvloed. Rosberg is derde, Ricciardo vierde en Max Verstappen zesde in de tweede F1-race van zijn leven.

    De 17-jarige tiener maakt grote indruk op het hele F1-volkje. Mocht vrouwe Fortuna hem morgen zo terzijde staan - met pijpenstelenregen bijvoorbeeld - en Max zou zijn eerste GP winnen, dan zou het nu al euforische een top bereiken. Niet onmogelijk...! Het is 54 jaar geleden dat een tiener zich ook manifesteerde. Dat was in 1961, het jaar waarin de Amerikaan Phil Hill met Ferrari wereldkampioen werd. Overigens; Ferrari begint te knagen aan Mercedes' hegemonie. Sebastien Vettel stuurde een Ferrari naar de eerste startrij. Dat is geleden van Maleisië 2013.

    De man uit 1961 was de Mexicaan Riccardo Rodriguez in Monza voor de GP van Italië. Hij was 19 jaar en 208 dagen. Hij stond op de eerste rij in een Ferrari V6 naast "pole-sitter" Graaf Wolfgang von Trips. Giancarlo "Ercole" Baghetti was geen tiener meer toen hij in zijn eerste GP, deze van Frankrijk in Reims, meteen met de zege ging lopen. Hij won dus de GP van Frankrijk in Reims met een Ferrari V6, een komeet die direct was opgebrand, zeker na de GP van Italië waarin Graaf Wolfgang on Trips het leven liet en zijn Ferrari 13 toeschouwers mee de dood insleurde. Dat slaat in niets terug op Max Verstappen. De enige vaststelling is dat het 54 jaar geleden is dat een tiener vooraan rijdt in de Formule 1. Eerlijke intuïtie gebiedt dat te zeggen. Max is een blijver.(Walter Rombauts)

    28-03-2015 om 23:30 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROSBERG IN FP1, HAMILTON IN FP2 SNELST IN SEPANG

    In de eerste vrije trainingen voor de GP van Maleisië F1 is de Duitser Nico Rosberg met 1'40"124 de snelste geweest in zijn Mercedes W06. Hij ging Kimi Räikkönen en Sebastien Vettel in de Ferrari's vooraf. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton kreeg motorproblemen - inlaat van de motor zorgde voor kop- en sleutelzorgen - zoniet was hij met glans ook de snelste geweest in deze FP1, waarin Max Verstappen in de Toro Rosso de zevende plaats voor zich opeiste. Hij moest wel met wat lede ogen aanzien dat ploegmaat Carlos Sainz jr zich de vijfde toeëigende. Fernando Alonso pikte na een wat aarzelend begin de veertiende chrono voor zich op.

    In de tweede vrije trainingen zette Lewis Hamilton de zaken recht en reed met 1'39"790 naar de snelste wijzerstand voor Kimi Räikkönen in de Ferrari die Nico Rosberg in zijn Mercedes het nakijken gaf. Vettel pakte de zevende plaats en Verstappen de achtste. Max, de zoon van "Jos-the-Boss", zag nu met pretlichtjes in de ogen dat zijn teammaat nu genoegen moest nemen met een veertiende wijzerstand. In de tweede sessie bezette een heroptredende Fernando Alonso in de Mc Laren-Honda de zestiende chrono...Morgenochtend zijn er de derde vrije oefeningen en in de namiddag de kwalificaties voor de "pole".

    Terwijl alles wijst op een nieuwe dominantie van Mercedes, lijkt Ferrari toch de grootste vooruitgang te hebben geboekt. Zowel Vettel als Räikkönen komen dicht bij de twee "zilverpijlen" van Hamilton en Rosberg. Het zou zondag wel eens een heel spannend duel kunnen opleveren in een altijd onvoorspelbaar Sepang waar 110.000 toeschouwers de plaatsjes vullen. Die hebben allemaal, zonder één uitzondering, een regenscherm bij zich... Ook al is het in Kuala Lumpur nu 34°C...(wr)

    27-03-2015 om 12:06 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALONSO START IN GP VAN MALEISIË

    Nog één medisch onderzoek van de medische staf van de FIA en dan weten we definitief of de Spanjaard Fernando Alonso aan de start komt van de GP van Maleisië. Dat is de tweede race voor het WK F1 2015 dat nu met het definitief wegvallen van de GP van Duitsland nog 18 races telt. Maleisië is een 5,543 km lang circuit met 15 bochten en is in gebruik genomen in 1999. Het feit dat het door de Duitser Hermann Tilke is getekend wijst op een technisch race-karakter en er wordt in de wijzerzin op gereden. Met Max Verstappen zal de naam voor het eerst op de deelnemerslijst staan van deze tropische race, vaak geteisterd door hevige stortbuien, onberekenbaar om op te rijden met een altijd opnieuw onvoorspelbare weerstgesteldheid zoals Interlagos in Brazilië.

    De eerste vrij oefeningen worden morgenochtend gereden. We zijn benieuwd naar de prestaties van Max Verstappen als reactie op zijn eerste GP in Australië die meteen zijn eerste - verplichte - opgave werd. De Renaultmotor hield het niet. Tussen dat feit op 15 maart en vandaag 26 maart is er fiks over en weer geruzied tussen Red Bull en Renault. Red Bull verklaart openlijk dat Renault minderwaardige motoren aflevert en Renault zegt dat ceo van Red Bull, Christian Horner, daarover de grootste leugens vertelt. In ieder geval zullen Max Verstappen en zijn ploegmaat Carlos Sainz jr. het dit weekeinde nog met die Franse V6 Turbo's moeten zien te redden.

    Toevallig kwam ons nog een deelnemerslijst van het WK F1 1994 onder ogen waarop Max's vader's naam nog figureert. Ayrton Senna was op 1 mei 1994 al verongelukt in de Tamburellobocht in Imola.. Jos Verstappen figureert op de deelnemerslijst als ploegmaat van J.J.Lehto en Michaël Schumacher alle drie ingeschreven met een "Mild Seven" Benetton Ford. In de trainigenn en de race kampten de Benetton's met een gebrek aan grip en kenden verder vele technische problemen.

    Bijgevolg kwam "Jos-the-Boss" niet voor in de uitslag van die dramatische GP van San Marino. Toch reed Jos Verstappen dat jaar 10 WK punten bijeen en stond tiende in de eindstand. Jos eindigde driemaal 2de (Hongarije en België) en éénmaal 5de in Portugal in weerwil van die "dwarse" Benetton. Ploegmaat Schumacher behaalde met 92 punten zijn eerste van zeven wereldtitels. Niettemin werd "Rothmans" -Williams-Renault werekdmapioen bij de constructeurs met 118 eenheden tegenover Benetton met 103. Zomaar een "tussendoortje" dat alle lof naar zoonlief Max zwaait die al in de pré-seizoenkwalificaties alle nu bestaande F1-wereldkampioen op de hielen zat.

    Nu voor Sepang aanstaande zondag zullen - gedurfde voorspelling" de twee Mercedessen 06 van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton en ploegmaat Nico Rosberg weer vooraan rijden. Mogelijk komen viervoudig wereldkampioen Sebastien Vettel en éénmalig werldkampioen Kimi Räikkönen met hun Ferrari's "aansluiten", maar zeker is dat niet. Bij Lotus zal morgenochtend een Chinees, Adderly Fong (25), zijn eerste rondjes draaien als ontwikkelingspiloot. (Regerend GP2-kampioen Jolyon Palmer blijft de reserve bij Lotus.)

    Hij komt uit Hong Kong en is inzake leeftijd niet écht van de piepjonge club die het de huidige generatie wereldkampioenen (Vettel 4x, Button 1x, Räikkönen 1x, Hamilton 2x en Alonso 2x) lastig kan maken. Maar in 2010 verdiende hij zijn sporen in o.a. F3. Niet zondag, want dan rijden natuurlijk Romain Grandjean en Pastor Maldonado in de Lotussen, net als in FP2,FP3 en de kwalificaties. Bij Williams is Vallteris Bottas rug weer min of meer in orde, waarmee weerom een Finse  jonge leeuw aan het lijstje wordt toegevoegd.(Walter Rombauts)

    26-03-2015 om 09:57 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEUVILLE'S NIEUWE KANS MET DE HYUNDAI i20 WRC

    In het 43ste jaar van het "World Rally Championship" zijn we al aan de vierde van dertien proeven toe. Dat is de Rally van Argentinië die Villas Carlos Paz als vertrek en aankomstplaats heeft. Na een eerder ongelukkige Rally van Mexico krijgen Thierry Neuville en co-piloot Nicolas Gilsoul een nieuwe kans om eigen talent te tonen in de Hyundai i20 WRC. Het Koreaanse merk heeft alvast het nieuwe seizoen goed ingezet. Neuville - Gilsoul finishten grandioos op de tweede plaats in een altijd moeilijke Rally van Zweden. Neuville, komende uit ons Belgisch Oostkanton, wordt in kringen van kenners alvast als een toekomstige wereldkampioen aangeduid. Zijn ongelukje is over een hele loopbaan als een schoonheidsvlek te zien. Vergeten we ook niet dat Thierry Neuville de Rally van Argentinië aanvat op de derde plaats (35 punten) in de voorlopige stand om het Wereldkampioenschap.(wr)

    23-03-2015 om 22:33 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FERNANDO ALONSO WORDT MEERMAALS MEDISCH GETEST

    Minstens drie of vier intense onderzoeken zal de Spanjaard Fernando Alonso (33) nog moeten ondergaan eer de medische staf van de FIA toelating geeft om te starten in de GP van Maleisië volgende zondag. In mijn lange ervaring als gespecialiseerd journalist in de F1, kan ik me niet herinneren een ongeval met zoveel mysterie omfloerst te zien. Er is bijzonder weinig informatie over gelekt, buiten de paar norse woorden waarmee Ron Dennis de pers afwimpelde. Er hangt een sfeer rond het ongeval van Alonso in Barcelona met de Mc Laren-Honda. Eén ding weet ondertussen iedereen: Fernando was korte tijd bewusteloos in de auto. De windstoot waardoor de Mc Laren met de rechterachterkant tegen de muur geblazen zijn verliest aan windkracht. Er moet iets ànders zijn geweest. Fernando Alonso is er ook de man niet naar die zich als een sigarettenblaadje door een vleugje wind uit zijn evenwicht laat brengen...

    Een intuïtief gevoel zegt dat hij geen toelating krijgt om zondag 29 maart 2015 de GP van Maleisië te rijden. In dat geval kan de tweevoudige wereldkampioen (2005-2006-Renaul) een zo gedroomde derde wereldtitel wel vergeten. Hij heeft Ferrari ontgoocheld verlaten omdat de "Scuderia" hem niet de goede auto kon geven. De overstap naar Mc Laren waar Honda na zes jaar afwezigheid opnieuw in de F1 kwam en motorleverancier werd van het historische team, ooit gesticht door de Nieuw-Zeelander Bruce Mc Laren. Nu blijkt niets te functioneren in het huwelijk Mc Laren-Honda. Enige positiviteit kan pas tegen 2016 worden verwacht en dan resten er twee jaren om mogelijke resultaten te boeken.

    Ondertussen beginnen de echt jonge gasten tussen de wielen te rijden. Max Verstappen, Carlos Sainz jr, Felipe Nasr, Daniil Kvyatt, Vallteri Bottas, Kevin Magnussen, en andere Marcus Ericsson's. Binnen afzienbare tijd zal ook onze Stoffel Vandoorne zijn talenten binnen die jonge groep sprokkelen. Het ziet er dus - met het oog op een derde wereldtitel - niet zo best uit voor Fernando Alonso, en eerlijk gezegd ook niet voor Jenson Button (wereldkampioen 2009 met Brawn). Hij vertoont een gelatenheid, zegt naar de pers toe dat alles goed komt. Maar er is in de F1 één ongemakkelijke factor: de cijfers, de chrono's, de resultaten. Spreken die niet in de plaats van woorden, dan overheerst stilte in denkende, zwijgende hoofden.(Walter Rombauts)

    22-03-2015 om 15:26 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GP VAN DUITSLAND AFGEVOERD

    Zowel de organisatoren van Hockenheim (eerst) als deze van de Nürburgring (tweede) hebben de GP van Duitsland afgevoerd van de kalender. Wegens geen tijd genoeg over, wegens geen belangstelling genoeg (tweede). De achterliggende reden is natuurlijk dat het een - onderhuidse - weerwraak is op het verloren proces, zijnde een "dading" om het conflict te doen stoppen. Tussen Bernie Ecclestone en de Duitse bankier aan wie hij smeergeld betaalde. Daarmee komt het aantal GP's in 2015 op 19. De volgende GP is die van Maleisië op 29 maart a.s. Onberekenbaar.

    De F1 komt in een nieuwe stroomversnelling, zeg maar ontwrichting, omdat NIEMAND klare wijn weet te schenken over de toepassing van die "token", troeven, geen zinnig woordenboek heeft er een éénsduidelijke verklaring voor. De F1 glijdt af, omdat alle nalatenschap van pionier, magistraal man, Bernie Ecclestone in het ongewisse verkeert. De enige mannen die kunnen redden wat er te redden nog valt is Jean Todt, President van de "Fédération du Sport Automobile", en Ron Dennis en weggedduwd achter de schermen, Luca Di Montezelo echte erfgenaam van "Il Commendatore" himself Enzo Ferrari.. En natuurlijk de schaduw - of is het eerder terechte dominatie - over de hele F1, Niki Lauda, Ross Brawn, Adrien Newey. Voor de komende dagen staan er nog boeiende discussies op de agenda.(Walter Rombauts/foto:Mercedes)

    22-03-2015 om 00:34 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FERNANDO ALONSO IN DE MC LAREN SIMULATOR VOOR SEPANG

    De tweevoudige wereldkampioen Fernando Alonso is aan het oefenen in de Mc Laren-simulator. De Spanjaard doet dit natuurlijk met het oog op de GP van Maleisië die op 29 maart a.s. wordt gereden. Het is te hopen dat er meer dan 15 renwagens aan de start komen. Want het startveld was kwantitatief een mager beestje. Kwalitatief was er niets mis. Integendeel een eerste treffen tussen de geaaide senioren tegen de naar WK-punten happende jonge leeuwen. Het is een wedstrijd in de wedstrijd. Maleisië is onberekenbaar en dus zijn weddingschappen slechts voorzichtig af te sluiten.

    In de GP van België 1951 kwamer er slechts 13 auto's aan de start en finishten er 9. Dat is in de oertijd van het FIA Wereldkampioenschap Formule 1 meer gebeurd. Eén van die opvallende koersen kwam er ook in 2005 in Indianapolis waar slechts 6 aan de start kwamen. Dat vloeide voort uit een bandenkwestie. Michelin en Bridgestone waren dat jaar bandenleverancier. Nu was de GP van Amerika in Indianapolis voorzien op een stuk "stratencircuit" dat was aangelegd binnen het 4km lange ovaal, maar er werd ook een deel van de banking gebruikt waarop de hoogste snelheden mogelijk maakten.

    Kort verteld, na heel wat palaver reden twintig auto's naar de startgrid, maar keerden alle Michelins (14 auto's) nog voor de start weer naar hun stands. Michaël Schumacher won de "race", bekogeld, net als Barrichello, met bierflessen en alles wat de Amerikanen maar als werpbaar konden vinden. Het is een GP - laat het ons een voorval noemen dat begon met een crash van Ralf Schumacher in de vrijdagtrainingen - die zoveel mogelijk wordt toegedekt in de archieven van de FIA. De Portugees Tiago Monteiro in zijn Jordan-Toyota werd door het Ferrariduo op één ronde gereden en stond juichend alsof het een zege betrof op het derde trapje van het podium...Weinigen herinneren zich nog deze GP. Velen die hem op 19 juni 2005 wel hebben gezien en er een wrange smaak aan hebben overgehouden, hopen dat het met de huidige stand van zaken in de F1 niet een keer dezelfde kant opgaat.(Walter Rombauts)

    18-03-2015 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!