Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Werken ?
  • De overgangsregio
  • Hellhole blues
  • De recentste peiling
  • Hellhole blues
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    27-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet alleen B-H/V, ook België splitsen!
    De regering Leterme II ligt er en ze ligt er goed. Nadat ze de hele tijd de zaak geboycot en gechanteerd hebben, staan de francofonen nu te janken dat het gebeurd is. De laatste drie jaar is er echter in dit land helemaal niets gebeurd, mét noch zonder regering, een verzameling die daarenboven geleid werd door iemand die eerder zelf gezegd had zo'n regering - met een minderheid in Vlaanderen -  nooit te zullen dulden (met zijn eigen woorden: "Ik zal ze bekampen van De Panne tot in Maaseik"). Van woordbrekerij gesproken.
    Nieuwe verkiezingen, dus, maar die zijn ongrondwettelijk en kunnen er in feite alleen maar komen, nadat de grondwet daarvoor is aangepast. De herziening van de grondwet, ons door CD&V beloofd, moet er dus toch komen, wil dit land nog een staat van wettelijkheid behouden. Gaat dat niet, dan moeten de regionale regeringen hun verantwoordelijkheid opnemen en meteen ervoor zorgen dat België ordentelijk gesplitst wordt. Wat met Brussel zal gebeuren, daar moeten de Brusselaars zelf maar over beslissen: ofwel met Wallonië de armoede in, ofwel met Vlaanderen naar een zekere toekomst. Als Brussel voor Wallonië zou kiezen, dan is er geen enkele reden meer om Vlaanderen te verplichten daar nog een cent aan uit te geven, evenmin trouwens als aan de miljardentransfers naar het zuiden. Er bestaat één tussenoplossing, nl een soort confederalisme, waarbij België blijft bestaan, maar elk gewest zijn eigen koers vaart en daarbij de gewesten samen te laten beslissen wat nog gemeenschappelijk kan gedaan worden. Dit confederalisme is misschien de beste tijdelijke oplossing, omdat het te verdedigen is t.o.v. Europa en de rest van de wereld en beide partijen de ademruimte geeft om na te denken over eventuele verdere stappen.
    Gebeurt bovenstaande niet, dan zinkt dit land volledig weg in de wetteloosheid. Mocht er trouwens nog een federale regering komen, dan mag dat er NOOIT meer een zijn met een Vlaamse minderheid en NOOIT meer een met Leterme aan het roer. De man is er in drie jaar nooit in geslaagd ook maar iets te verwezenlijken, zeker niet van zijn eigen programma, dat hij compleet verraden heeft.

    27-04-2010, 14:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    26-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deckerken in vrije val?
    Gisteren heb ik nog eens naar de Zevende Dag gekeken. Dat was al even geleden, daar ik me meestal erger aan de selectieve keuze van de gasten in dit rode VRT-programma. Ik moet zeggen, gisteren was het niet zo. We kregen zowat alle voorzitters van de Vlaamse partijen te zien en te horen, die hun zeg mochten doen over de aan de gang zijnde crisis met B-H/V. Zelfs Bruno Valkeniers van het Vlaams belang mocht nog eens zijn zeg komen doen. Dat die er deze keer bij mocht zijn, had waarschijnlijk te maken met het zingen van de Vlaamse Leeuw door zijn fractie in het federale parlement. Die fractie werd trouwens duchtig gesteund door enkele toeschouwers die uit volle borst meezongen. Misschien had de VRT het schouwspel liever niet uitgezonden, ware het niet dat het als eerste item getoond werd op de RTBf journaal en ook zijn weg vond naar enkele buitenlandse stations (dat was
    trouwens ook al gebeurd met de betoging van vorige donderdag in Vilvoorde).  In de Zevende Dag kreeg Valkeniers te horen, dat er door de PS klacht was neergelegd tegen deze samenzang, waarop Bruno al glimlachend antwoordde, dat die klacht zou terechtkomen bij de stapel andere klachten die het VB regelmatig krijgt. De partij wordt door de Vlaamse media zo goed als doodgezwegen en heeft dan ook alle gelijk van de wereld dat zij elke kans aangrijpt om in het nieuws te komen.
    Toen Thyssen, De Croo Jr, Van Bezien (samen met een ecolo-man die probeerde Nederlands te spreken), Gennez, De Wever en dus Valkeniers aan het woord geweest waren, schakelde de VRT over naar zuurpruim Eyskens en toen heb ik één weggezapt. Ik heb mijn buik vol van die geleerde professor, die er samen met Martens, indertijd mede de oorzaak van was dat de Belgische begroting van 1000 naar 8000 miljard explodeerde. Die man moet ons nu niet komen vertellen wat goed en slecht is voor de Belgische economie.
    Ik weet dan ook niet, of hij later nog aan bod gekomen is, maar ik miste Deckerken in het hele verhaal. Waar is de tijd dat hij met de regelmaat van een klok werd opgevoerd in allerlei Tv-programma's? Dat was toen men nog geloofde/hoopte dat zijn nieuwe partij veel stemmen zou weghalen bij het VB. Nu blijkt, dat dat niet meer gebeurt, is Deckerken blijkbaar in ongenade gevallen in Tv-land. Als enige Vlaamse partijvoorzitter niet aan bod kunnen komen, is inderdaad een zware afgang voor de mediageile ex-judo coach. Bart De Wever heeft nu zijn plaats ingenomen van VB-buster. Het leven kan hard zijn...

    26-04-2010, 14:07 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    25-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zaak Kabongo
    Edouard Kabongo is een straffe kerel: pastoor in Loyers, vrouw en kinderen in Zemst (volgens de krant: zijn "Vlaams" gezinnetje!) én nog een tweede, met kinderen, in Zwitserland. Il faut le faire.
    Alle gekheid op een stokje: de zaak Kabon toont nog maar eens duidelijk aan dat ons asiel- en immigratiebeleid een lege doos is, een natte-vinger-systeem. De man in kwestie had hier nl twee aanvragen ingediend, een onder zijn eigen naam en een onder een valse naam. Dat laatste werd nooit fatsoenlijk gecontroleerd en de vraag is dan ook hoeveel immigranten, vooral die zgz "sans papiers" er hier al aan een verblijfsvergunning geraakt zijn zonder dat er wel zekerheid bestaat over hun herkomst, hun eventuele huwelijksstaat en bezittingen (Kabongo blijkt zelfs een eigen huis te hebben in Kongo).
    Kabongo deed trouwens nog meer. Hij slaagde erin tweemaal geld te krijgen van het OCMW, waar men dus ook niet deglijk controleert. Zijn vrouw in Zemst was daarenboven ingeschreven als alleenstaande, waardoor ze ook nog eens een werkloosheiduitkering kreeg. Allemaal op kosten van de Belgische belastingbetaler. De heren Wathelet Jr (CdH) en Courard (PS) doen werkelijk zeer goed hun job. De zaak Kabongo was waarschijnlijk ook nu nog niet aan het licht gekomen, mocht de Zwitserse politie het niet gemeld hebben aan de Belgische "speurders". Die hadden het waarschijnlijk te druk om die van het Vlaams Belang in 't oog te houden...
    Het Nederlandse wetenschappelijk bureau Nyfer heeft berekend dat elke niet-westerse allochtoon (in de eerste plaats daar Marokkanen, Turken en Antillianen) aan de Nederlandse staat 3.400 euro per jaar kost. Dit na een uitgebreid onderzoek bij niet minder dan 20.000 allochtonen. Men kan rustig aannemen, dat het bij ons niet minder zal zijn (vervang de Antillianen door Kongolezen). Als er hier trouwens nog van die Kabongo's rondlopen, zou het zelf meer kunnen zijn.
    Rijk land dat zich zoiets allemaal kan veroorloven...

    25-04-2010, 10:31 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het terrirorialiteitsbeginsel
    Het is dus weer eens communautaire crisis en, zoals gewoonlijk, heeft dat tot gevolg dat de francofonen één front vormen en de Vlamingen verdeeld zijn. Een ergerlijke zaak, maar we zijn het ondertussen gewend geraakt. Het gaat trouwens niet alleen om politiekers; allerlei personaliteiten uit de zakenwereld en wat we maar beleefd de "intelligentia" zullen noemen, denken in zo'n tijden dat zij hun steentje moeten bijdragen om in onze politiek-correcte media die domme Vlamingen eens te vertellen hoe het allemaal ineen zit en waarom zij, de Vlamingen, het nog maar eens mis hebben.
    Zo verscheen er gisteren in De Standaard (niet toevallig De Standaard*) een opiniestuk aan de hand van Luc Huyse, emeritus hoogleraar aan de KU Leuven, die beweert dat de Vlamingen bewust de regels van wat hij de "consenssusdemocratie" noemt verkeerd interpreteren. Volgens Huyse zijn er verschillende soorten democratieën. Er zijn die waarin het gaat om een heterogene bevolking, waarbij de meerderheid het voor het zeggen heeft. Meestal gaat het dan om landen waar steeds twee of drie partijen een meerderheid vormen, die na elke verkiezing anders kan zijn (bv Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië). In landen, waar dat niet zo is en waarin zich minderheden bevinden die op zich nooit een meerderheid kunnen vormen, zoals bij ons in België, kan het - steeds volgens Huyse, niet zo zijn dat de meerderheid altijd de meerderheid zal blijven. In zo'n landen heerst er een consensusdemocratie, waarbij dus vooraf bepaalde spelregels zijn afgesproken . Als voorbeeld geeft Huyse dan Zwitserland.
    Tot daar heeft de geleerde professor gelijk. Wie A zegt, moet echter ook B zeggen en dat doet de belgicist lekker niet. Want, om het even bij Zwitserland te houden, als iemand daar verhuist van bv een Franstalig naar een Duitstalig kanton, dat geldt daar - zoals bijna overal in federale staten - het territorialiteitsbeginsel. Dat wil zeggen, dat de burger die verhuist van één taalgebied naar een ander, zich in dat andere gebied moet aanpassen aan de daar heersende taal en cultuur. Laat uitgerekend dat nu het probleem zijn in België. Vlamingen die uitwijken naar Wallonië passen zich aan, francofonen die naar Vlaanderen uitwijken, willen dat niet. Zij roepen het personaliteitsbeginsel in.
    Als de Vlamingen straks (hopelijk) de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle/Vilvoorde in de plenaire vergadering van de Kamer goedkeuren, dan is dat geen misbruik van hun meerderheid, zeker niet omdat het gaat om de bekrachtiging van een Belgische wet die al 40 jaar bestaat. Het is gewoon een bevestiging van het territorialiteitsbeginsel en het is trouwens de allereerste keer in 180 jaar België dat het wordt toegepast.
    Mensen zoals Huyse, Eyskens, Martens en ga zo maar door - aan nestbevuilers hebben we in Vlaanderen geen gebrek - weten dat ook. Uit hoofde van hun positie maken zij echter misbruik van hun zgz intellectueel aureool om de gewone Vlaming wat zand in de ogen te strooien. Ze zouden zich beter diep schamen .


    * In de Standaard van gisteren verscheen o.m. ook kommentaar op de huidige regeringscrisis in de vorm van een antwoord op, drie vragen. Die werden gesteld aan 24 min of meer bekende Vlamingen. Daarbij was er uitgerekend één Vlaamsnationalist, Peter De Roover van het VVB. Dus ± 4% van de overtuigde Vlamingen, terwijl ze zo'n 40% van het electoraat uitmaken. Van democratie gesproken!

    24-04-2010, 10:27 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    23-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blauwe zet
    Dat de regering Leterme II er nu (voorlopig?) ligt, zal menig overtuigde Vlaming genoegen doen. Dat het gebeurd is na een initiatief van de Vlaamse collaboralen, is wel een verrassing. Het triumviraat dat nu het bestuur van die partij stuurt, is nu niet precies echt Vlaamsvoelend. Misschien met enig voorbehoud voor "Quickie" die - naar 't schijnt - ook 't Pallieterke leest. De Croo Jr komt uit een oerconservatief nest, waar hij het belgicisme met de paplepel heeft ingekregen en bij Mw Ceyssens (zegt LDD althans) spreekt men thuis zelfs Frans...
    De reden, waarom Open VLD nu Leterme een hak zet, heeft dan in de eerste plaats helemaal ook niets te maken met Vlaamsgezindheid of bekommernis om de Rand. De partij krijgt al drie jaar na elkaar klop in alle verkiezingen waarin ze heeft meegedaan. De zaak nu op zijn beloop laten, zou betekenen dat straks CD&V haar mannetjes (Van Rompuy, Leterme en Vanackere) tijdens het Europese voorzitterschap zes maanden in de spotlights zou hebben staan, wat haar ongetwijfeld extra bonussen zal opleveren als daarna de volgende kiescampagne begint. De blauwe excellenties in de huidige regering Leterme zitten met probleemkabinetten: Vanhengel op de, volgens hemzelf althans, virtueel failliete Begroting en Turtelboom op Binnenlandse Zaken, die ook in de tweede helft van dit jaar gegarandeerd onlusten zal mogen goedpraten in het Brusselse.
    De reden, waarom men bij CD&V nu juist zo gepikeerd reageert is, omdat ze daar vrezen die extra bonussen te gaan verspelen. Dat een land tijdens zijn voorzitterschap van de E.U. een regeringscrisis meemaakt, heeft niets met dat alles te maken. Het is al eerder gebeurd, in Italië en in Tsjechië. In dat laatste land was de imagoschade zelfs veel erger dan ze bij ons zou kunnen zijn: het was toen de allereerste keer dat Tsjechië dat voorzitterschap waarnam. Van België weet nu stilaan ook het buitenland dat het er hier niet altijd democratisch kosjer aan toe gaat.
    Tenslotte nog dit: van Franstalige kant wordt schamper gezegd dat B-H/V een regeringscrisis niet waard is. Waarom maken ze zich dan daar druk over en laten ze het niet gewoon stemmen in de Kamer?

    23-04-2010, 10:35 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leterme's vijfde knock-out
    Het is eindelijk zover: Leterme heeft ook B-H/V niet kunnen oplossen, evenmin als alle andere problemen die hij met vijf minuten politieke moed eens zou aanpakken. Zodra "nanny" Dehaene hem de hete aardappel terugschoof, stond hij er weer even hulpeloos bij als altijd. Zijn anti-Vlaamse en ondemocratische regering ligt er en zij ligt er hopelijk definitief. Eén record heeft Leterme alvast gebroken: vijf keer ontslag aanbieden binnen de twee en een half jaar. Il faut le faire, om het in de taal van zijn vrienden te zeggen.Daarover zal de volgende dagen nog heel wat stof opwaaien (het moet niet altijd dat van de Eyjafjallajökull zijn). Toch enkele kanttekeningen:
    - De Open VLD heeft deze keer woord gehouden. Het zou voor die partij anders een ramp geweest zijn: een nieuw jong bestuur dat zijn eerste beslissing al zou inslikken. Het is dus niet gebeurd en dat is alvast een opsteker.
    - Voor de zoveelste keer is het gebleken dat Vlaanderen niet kan rekenen op CD&V. Marijanus Thijssen weende haast krokodillentranen om nog maar eens te komen vertellen hoe belangrijk het nu was een regering te hebben en nog van die onzin. Van krokodillen gesproken: CD&V zou best een voorbeeld nemen aan Open VLD en haar bestuurskader vernieuwen. Dit i.pl.v. steeds maar die oude zeveraars van een Wilfried Martens en Marc Eyskens voor de camera's te sleuren met hun gezeur over het Belgique à papa, toen de Vlamingen nog slaafs alles deden wat de francofonen bazen hen vertelden.
    - Het enige wat men in Brussel aan eisen nog overhield was het klassieke bedelen om geld. Brussel zou men geen euro meer mogen geven, tenzij er aan bepaalde eisen worden voldaan, zoals bv één politiezone, een duidelijk tweetalig statuut en diens meer. L'argent fait la guerre, in Brussel nu meer dan ooit.
    Het is nu afwachten wat het verder wordt. Hopelijk krijgen de Vlaamse partijen B-H/V gesplitst in de plenaire Kamer en dit zonder ook maar één toegeving. Wat er daarna zal gebeuren, zien we nog wel. Zoals de Antwerpenaars zeggen: "In Vlaanderen Vlaams (en op Sint Anneke mosselen)!" Als de francofonen persé hun eigen taal en cultuur willen behouden, ook in het openbare leven, dan moeten zij daar geen anderstaligen mee opnaaien, maar zich gaan vestigen in francofonië, desnoods in Quebec of Haïti.
     

    22-04-2010, 16:58 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    21-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevraagd: chirurg, geen loodgieter
    Het is nog steeds "zwijgen na pasen". De loodgieter is er wel niet uitgeraakt, maar de rest van het gezelschap blijft even geheimzinnig doen. Geen sprake van transparantie of iets in dien aard en zeker niet van enig respect voor wat dan ook. Als de regering niet in staat is een wet van in de jaren stilletjes, waar - nota bene - ook de Raad van State achter staat, correct toe te passen, dan wordt het stilaan tijd dat men ermee ophoudt. Om het op Dehaenes Westvlaams te zeggen: "Tei tit dat ut ei".
    Er kán geen onderhandelde oplossing komen voor een reeds bestaande wet, zeker niet als die onderhandelingen  gebeuren in de afwezigheid van 40% van de Vlamingen. Alleen al het feit dat de groenen, in Vlaanderen de grootste nestvervuilers, aan deze onderhandelingen mochten meedoen, is een lachertje. Met dan als onderhandelaar een nieuwbakken voorzitter die amper zijn Borgerhoutse gemeenteraad was ontgroeid.
    Die andere nieuwbakken voorzitter; De Croo Jr, kan nu eens echt bewijzen dat hij zijn partij nieuw leven wil inblazen. Samen met de andere comingman van de Vlaamse liberalen, Van Quickenborne, heeft hij gesteld dat er donderdag - morgen dus - een oplossing moet zijn. Anders stapt zijn partij uit de meest ondemocratische regering van de laatste 65 jaar. Aan CD&V dan te laten zien of zij het postje, waaraan Leterme zich vastklampt, voor de partij belangrijker is dan het Vlaamse regeerakkoord.
    Als bovenstaande gebeurt, dan valt waarschijnlijk de regering Leterme II. Dat zou trouwens ook gebeuren als de plenaire Kamer straks het wetsvoorstel tot splitsing, dat al op 7 november 2007 was gestemd (Vlamingen tegen francofonen) zou goedkeuren. Wie zal er treuren als Leterme voor de zoveelste keer naar de koning moet om de handdoek in de ring te gooien? De grootste fout die de geitenboer uit de Westhoek gemaakt heeft is niet, dat hij zijn beloftes niet heeft kunnen waarmaken (wie aan geen tweederde meerderheid geraakt, lukt dat nooit), wél dat hij - voor de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog, een Belgische regering heeft gevormd (en geleid), waarvoor er in Vlaanderen geen meerderheid was. Dat zal hem blijven achtervolgen in de geschiedenisboeken. Schaamte zal zijn deel zijn.
    Morgen weten we, hopelijk, meer.

    21-04-2010, 17:54 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    20-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belgische activiteitsgraad
    Met de plannen voor de sluiting van Opel Antwerpen, krijgt de Belgische activiteitsgraad nog maar eens een flinke klap. Zopas was er nog het slechte voorbeeld van hoe men de sociale problemen bij chocolatier Godiva had opgelost: brugpensioen vanaf 52 jaar. Bij Opel Antwerpen wordt dat nu waarschijnlijk 50 jaar en dit voor een pak meer medewerkers. Ik kan er best inkomen dat de mensen die er werken een goede vergoeding krijgen. Men spreekt zelfs tot 144.000 euro, maar daarbij moet men meteen vaststellen dat dit een bruto bedrag is. De staat gaat straks weer met de helft lopen en verdient dus ook haar onethisch centje bij in zo'n triestige zaken. Vakbondsman Cortebeeck mag dan nog komen verklaren dat brugpensioenen sinds het generatiepact een stuk duurder zijn geworden, niemand blijkt er zich iets van aan te trekken. Ook niet de overheid, die straks weer zal komen vertellen dat we met z'n allen langer zullen moeten werken om alles betaald te krijgen.
    Een vergelijkend onderzoek van Mercer, een internationaal advies- en outsourcingsbedrijf, komt zelfs tot de conclusie dat de arbeidsvoorwaarden in België de beste zijn in Europa. Dat heeft te maken met de automatische jaarlijkse salarisverhoging die gekoppeld is aan de inflatie, de maaltijdcheques en allerlei vergoedingen zoals reiskosten, vervoertoelage, bedrijfswagen en nog wel enkele van die zaken. De slotsom van dit alles is wel, dat de lonen in België dubbel zo hard gestegen zijn als in de buurlanden, die onze eerste concurrenten zijn.
    Kortom, tout va très bien, madame la marquise. De vraag is maar: hoe lang nog?

    20-04-2010, 09:51 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    19-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijd- en andere cheques
    België blijft een bizar land. Waar in Europa zou men er aan denken een tweede officiële geldcircuit in omloop te hebben. Bij ons kan dat allemaal. Het is begonnen met de maaltijdcheques, die bedrijven aan hun werknemers konden geven, omdat ze zelf niet over een bedrijfsrestaurant beschikten of aan medewerkers die van zo'n restaurant geen gebruik konden maken. Dat was de theorie. In werkelijkheid ging het erom dat de werkgever zijn werknemers een loonsverhoging in het zwart gaf, omdat er geen extra taksen op te betalen waren. Dat systeem is nu ondertussen nog uitgebreid met enkele andere benamingen, zoals bv de ecocheques, maar in werkelijkheid gaat het om een door de wet toegestane belastingontduiking. Dergelijke alternatieve geldcircuits zijn er in  het verleden nog geweest, maar meestal ging het dan om landen waar men virtueel bankroet was (in Argentinië bv, toen Menem - die er later president zou worden - nog provinciegouverneur was).
    Er was en is nog steeds heel wat kritiek op de cheques, maar niemand durft er aan raken, ook de vakbonden niet, alhoewel het systeem in feite onze sociale zekerheid saboteert. Maar toch zou België België niet zijn, als er geen alternatieven kwamen. Daarvoor heeft deze keer onze onvolprezen van Quickenborne voor gezorgd. Quicky wil van de papieren cheques af (er zijn er meer dan 250 miljoen (!) in omloop) en heeft nu een bankkaart voorgesteld, waardoor een deel van de papieren cheques zouden kunnen vervangen worden. Ik schrijf wel "zouden", want naast de nieuwe bankkaart blijven ook de papieren cheques in omloop. Handelaars zijn (voorlopig?) ook niet verplicht zich een zoveelste nieuwe terminal aan te schaffen en dus evenmin verplicht de kaarten te aanvaarden. Volgens de handelsfederatie Fedis zal dat ook niet veelvuldig gebeuren, omdat de elektronische versie driemaal duurder blijkt te zijn dan de papieren. Buiten de aanschaf van de terminal, moeten de producten opnieuw gelabeld worden, het personeel opgeleid en de kassasystemen aangepast.
    Wordt er dan niemand beter van deze nieuwe bankkaart? Zeker: de leveranciers ervan, Accor en Sodexo, die ook de papieren cheques uitgeven. "Toevallig" weer eens  twee Franse maatschappijen die een hoop Belgische geld naar la douce France zullen versassen. Dit in navolging van de banken en de elektriciteitsmaatschappijen. België wordt Frankrijks uitverkozen wingewest. Zoals het liedje vroeger al zei:
    "Die vlijtige handen, dat rijke gewest.
    Het paste aan d'eigene kroon opperbest".

    19-04-2010, 18:16 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de crisis?
    Als men de berichten in onze media zou geloven (maar wie doet dat?), dan zou de crisis voorbij zijn. Ik ben zo vrij daar ernstig aan te twijfelen, zeker voor wat ons land betreft.
    Geert Noels, vroegere analist bij Petercamp en sinds kort hoofdeconoom van zijn eigen Econopolis, heeft dat zopas nog eens duidelijk bevestigd. De man, die eerder een belgicist is (zou goede betrekkingen hebben met ons Hof), houdt zich liever niet met politiek bezig, maar in een land zoals België is dat aartsmoeilijk. Ook hij moet dan ook toegeven, dat er de laatste jaren hier veel is verloren gegaan door de inertie van het politiek bestel. Het is natuurlijk niet zo, dat Leterme en Van Rompuy de schuld krijgen van de economische crisis. Als er daar iemand al iets aan had kunnen doen, dan was dat Verhofstadt en zijn regeringen, maar die hebben de kans laten liggen. In een paar jaar tijd is een moeizame sanering van vijfentwintig jaar verloren gegaan. Zoiets ophalen in enkele jaren is gewoon niet mogelijk. En er is meer.
    In tegenstelling tot tal van landen, waar wél iets gedaan is, heeft België geen pensioenreserves, een kunstmatige tewerkstelling vanuit de overheid (dubbel zoveel ambtenaren als bv Nederland dat 50% meer mensen telt), de slechtste activiteitsgraad (waarbij nog maar eens gebleken is dat het generatiepact een bijna lege doos is*), en een schuldgraad die boven de 100% van het bbp ligt (en nog steeds stijgt).
    Ondanks al die nare toestanden, hoort men niemand van het politieke bestel praten over besparingen, zoals dat in onze buurlanden wél het geval is. Men hoort ook niets over hoe men het begrotingstekort zal doen dalen. Het lijkt wel alsof men hier inderdaad gelooft in het Mathot-syndroom: het gat is er plots gekomen en zal ook plots wel weggaan. Kortom, men wacht op e.o.a. crash en als die er komt, zal het grote paniek zijn. Dat is dan het Dehaene-syndroom: men pakt de problemen aan als ze er zijn. Dat regeren vooruitzien is, blijkt niet meer de mode te zijn.

    * Hoe weinig het generatiepact voorstelt, bleek nog eens uit de oplossing van het arbeidsconflict bij chocolatier Godiva. Daar worden de werknemers vanaf 52 jaar op brugpensioen gestuurd, dit ondanks het feit dat men beloofd had dat niet meer te zullen doen en ondanks het feit dat brugpensioenen zowel voor overheid als werkgevers duurder zijn geworden.

    18-04-2010, 10:23 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    17-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Waalse wooncode
    Dat de francofonen steeds maar kappen op de zgz "onverdraagzaamheid" van de Vlamingen uit de Rand, tot daar toe. Ze hebben ongelijk, maar weten niet beter. Door hun eigen pers worden zij geïndoctrineerd dat ze een soort superieur ras zijn, waarnaar de "ménapiens" zich maar moeten schikken. Als men de commentaren leest van de Vlaamse mensen die er in die Rand mee te maken krijgt, is het allemaal al erg genoeg: een schooldirecteur die moet gedogen dat men op de speelplaats Frans spreekt, een makelaar die wordt aangemaand verkoopaktes in de taal van Marianne op te maken, een pastoor die gevraagd wordt bepaalde diensten in het Frans te doen. en ga zo maar verder.
    Waar ik me echter nóg meer aan erger, is de uitleg van sommige zgz "breeddenkende" Vlamingen (zo breed, dat ze er alle hoogte bij verliezen), die er bijna hetzelfde over denken en zeggen. Zo stond er deze week weer zo'n artikel in Visie, het blad van ACV/W en CM, waarin een zekere Peter Heirman B-H/V een spookdossier noemt en het allemaal maar onzin vindt. De man vindt de Vlamingen in Rand maar enge mensen. Hij schrijft het niet letterlijk, maar het komt wel zo over, alsof de francofonen in dit land veel humaner zijn. Vergeet het maar.
    Vorige week verscheen er een kort berichtje van Bart De Wever in De Standaard, waaruit bleek, dat ook Wallonië, het zo verheven en humanere Wallonië, ook een wooncode heeft die de eigen mensen eerst kiest als het er op aankomt sociale woningen te huren. De regeling hiervoor verscheen zelfs in het Staatsblad van 26 januari van dit jaar. Daaruit blijkt dat de Societé Walonne du Logement een voorrangscriterium toepast voor de toekenning van sociale woningen op basis van een puntensysteem. Een gezin waarvan minstens één lid al drie jaar in de gemeente woont, krijgt bv vijf punten. Dat blijkt het belangrijkste criterium te zijn. Wie bv gehandicapte kinderen of ouders moet verzorgen krijgt maar vier punten enzovoort. Het gaat hier dus wel degelijk om eigen volk eerst, juist zoals in de Vlaamse Rand. Ook in bv Waals Brabant krijgen eigen jongeren nog amper de kans een eigen stuk grond of woning te kopen, ook daar wordt de markt verpest door kapitaalkrachtige, meestal Franstalige Brusselaars en vreemdelingen die voor de EU of de NATO werken. Wallonië heeft dus ook een wooncode, alleen wordt het allemaal zo ingekleed, dat men het op het eerste zicht niet ziet.
    ---
    In de marge van bovenstaande nog dit. Het komt tegenwoordig veel voor, dat Vlamingen gronden en huizen kopen net over de taalgrens, omdat die daar een stuk goedkoper zijn. Wie dat doet, houdt er echter best rekening mee er later successierechten te moeten betalen die drie tot vier keer hoger liggen dan in Vlaanderen. Op die manier recupereert Wallonië heel wat van hun uitgespaarde centen...

    17-04-2010, 10:31 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgisch voetbaldebâcle
    Met het Belgische voetbal gaat het van kwaad naar erger. Nadat we er al niet in geslaagd zijn mee te kunnen doen in de eindrondes van Wereld- en Europese kampioenschappen, tenzij we ze zelf (mee) inrichten, zakt het peil van ons nationaal voetbalteam steeds verder weg. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de overvloed aan vreemde spelers die in onze competitie wordt ingezet, waardoor de eigen jeugd geen kans krijgt. Daarenboven echter is het ook als gevolg van een archislecht beheer van de voetbalbond zelf, die gerund wordt door een zootje onbekwame mensen. Privémaatschappijen die op een dergelijke manier uitgebaat zouden worden, waren al lang failliet gegaan. De reden waarom België persé het wereldkampioenschap van 2018 mee wil inrichten is gewoon, omdat ze zelf beseffen dat het de enige uitweg blijft om het nationale team te kunnen laten meedoen. En dan zijn er nog de play-offs, een systeem dat werd overgenomen van het basket, waar men met kleine teams in kleine zalen speelt. Nadat het in enkele landen, zoals bv in Nederland, werd uitgeprobeerd en daar een flop werd, waardoor men ermee gestopt is, gaat men er hier pas mee beginnen. Een duidelijker voorbeeld van het jaren achterlopen van de Belgische voetbalbond kan er moeilijk zijn. Die play-offs zijn nog maar pas begonnen en iedereen, die iets van voetbal kent, weet dat het een grote flop gaat worden. Voetbal is een eenvoudig spel en hoeft niet ingewikkeld te worden gemaakt. De supporters haken dan ook in massa af.
    Kers op de taart in de Belgische voetbalmalaise is tenslotte het ontslag van Dick Advocaat als trainer. In het half jaar dat hij trainer was, had hij waarschijnlijk al genoeg gezien en meegemaakt met de nationale bobo's. Zijn ontslag kost hem zelfs één miljoen euro, maar dat schijnt in het niet te verzinken tegen de twaalf miljoen die hij zou krijgen van de Russische nationale bond. Het wordt nu zorgen voor een nieuw slachtoffer die ervoor moet zorgen dat de weinig Belgische spelers die in de eigen competitie een kans krijgen, samen te laten spelen en een ploeg vormen. Dat kan nog even duren, want een goed samenspelende voetbal krijgt men niet zomaar op één twee drie.
    Het is met dat Belgische voetbal zoals met de Belgische politiek. Onbestuurbaar en onuitvoerbaar.

    16-04-2010, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    15-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze gevangenisbevolking
    Enkele jaren geleden, tijdens het verlichte bewind van Verhofstadt, werden er met verscheidene landen afspraken gemaakt, waardoor het mogelijk werd dat buitenlandse criminelen die hier in de gevangenis zaten, hun straf ook konden uitdoen in hun eigen land. Meer dan de helft van onze gevangenisbevolking blijkt nl een vreemde nationaliteit te hebben. Als we de gedetineerden met een dubbele nationaliteit (waarbij de Belgische) en deze van vreemde origine bijtellen, komen we zelfs rond de 70%.
    Kers op de taart in dit verhaal was het akkoord met Marokko, toen Verhofstadt himself, samen met tante Laurette, de patroonheilige van de Belgische criminelen (volgens het VB), naar het Maghrebland trok om daar met veel fanfare een soortgelijk verdrag af te sluiten. Dit bedrag was (en is nog steeds) belangrijk, omdat er in onze gevangenis minstens een duizendtal veroordeelde Marokkanen zit.
    Tot op de dag van vandaag zijn er in totaal slechts 26 veroordeelde criminelen naar hun thuisland terug gestuurd. De voornaamste reden hiervoor is, dat de veroordeelden daar zelf mee moeten instemmen. Criminelen hebben in dit land aardig wat rechten, zoals men weet. Bij die 26 was er trouwens geen enkele Marokkaan. Dit laatste komt, omdat het met veel tamtam aangekondigde akkoord in Marokko daar nog steeds niet geratificeerd is.
    Maar er is hoop. Wouter Beke, CD&V-senator (ooit ondervoorzitter en zelfs tijdelijk voorzitter van de partij), is nl bevallen van een geniaal plan. Hij wil de bijna helft van het bedrag dat een gedetineerde de Belgische staat kost (126 euro) aan het thuisland geven als die de gevangene overneemt. Bovendien - en nu komt het - wil hij de veroordeelde zelf 13 euro per dag zakgeld geven. dat geld komt op een geblokkeerde rekening en wordt aan de veroordeelde gegeven als hij in eigen land vrij komt. Ons land zou daarbij 50 euro per gedetineerde per dag uitsparen.
    Zoals LDD al heeft laten horen, is bovenstaand idee van dat zakgeld pure nonsens. Het zou nl criminele uitnodigen om bv in ons land een overval te plegen. Na drie jaar komt hij dan vrij en beschikt hij over iets meer dan 14.000 euro, in vele arme landen een fortuin.
    Hoe komt men er in Gods naam toch bij om criminelen te gaan belonen, op welke manier ook? Geef dan het thuisland bv de helft (63 euro per dag), maar toch geen spaarpotje voor de veroordeelde zelf. Zorg er in tegendeel voor dat de man/vrouw nooit meer in dit land toegelaten wordt.
    Het wordt hoog tijd dat men ophoudt criminelen te pamperen, in de hoop dat het die mensen tot inkeer zou brengen. Dat geldt ook voor wat nu in Brussel gebeurt. Meteen staan er een deel gezagsdragers (Turtelboom op kop), die vinden dat we die mensen meer kansen moeten geven. Krijgen ze die hier al niet genoeg?

    15-04-2010, 10:35 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    14-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chicago aan de Zenne
    Tijdens zijn recente rondreis door Azië bracht kersvers minister van Buitenlandse Dinges Vanackere o.m. een bezoek aan Toyota, het door allerlei mankementen veel geplaagde autoconcern. Dat Toyota heeft zijn Europees hoofdkwartier in Brussel en bevestigde Vanackere dat daar, ondanks de wereldwijde problemen die het merk heeft, nog zo'n 200 arbeidsplaatsen zullen bijkomen. Goed nieuws dus, al was het niet Vanackere die daarvoor gezorgd heeft (zo leek het in onze media). De beslissing voor de nieuwe jobs was al langer genomen; ze werd alleen nog eens officieel bevestigd, kwestie van het bezoek van de buitenlandminister wat op te fleuren.
    Tijdens dat bezoek werd trouwens door de Japanners gezegd, dat ze zeer tevreden zijn over België en de Belgen, maar dat ze zich grote zorgen baren over de straatcriminaliteit in Brussel. Zo hoor je het ook eens van iemand anders i.pl.v. het hautaine "faits divers" van Brussels burgemeester Thielemans.
    We hebben trouwens Thielemans dezer dagen nog niet gehoord, nu er Brussel binnen de 24 uur liefst drie mensen werden doodgeschoten, ettelijke andere gewond en er een nieuwe straatrevolutie aan de gang was tegen de politie. Die had niets anders gedaan dan haar plicht, toen bleek dat ze op het spoor gekomen was van de zgn kalasjnikovbende. Toen een van de agenten zich bedreigd voelde, schoot hij een van de verdachten neer. Diens kompaan sprong over de borstwering naast de autosnelweg maar - het was 's nachts - had niet door dat hij op een viaduct stond. Gelukkig brak het asfalt, 20 meter lager, de schok! Nu blijken die kalasjnikovboys erg populair te zijn in hun thuisbasis St. Gillis, zo populair, dat er een spontane aanval van "jongeren" op het politiecommissariaat uitbrak, net zoals dat enkele weken vroeger ook al was voorgevallen in Anderlecht.
    Dezelfde dag werden nog twee juwelierszaken overvallen, waarbij bij de eerste een Georgische juwelier werd doodgeschoten en in het tweede de overvallen juwelier met een even exotische naam een van de overvallers doodschoot en een tweede verwondde. Echte Far West stijl in de stad die de hoofdstad wil zijn van Europa en nog veel meer. De reactie van minister-president Picqué was de klassieke: hij vraagt meer geld. Beter zou zijn dat ze eventueel meer geld zouden uitgeven aan het maken van één politiezone voor het hele Broekzele, zoals dat door ieder normaaldenkend mens wordt aangenomen. Als Antwerpen en Gent dat kunnen en Brussel zelf maar één brandweerkorps heeft voor zijn hele grondgebied, waarom zou dan dat niet kunnen voor de politie?
    Tenslotte even vermelden, dat de doodgeschoten juwelier dus een Georgiër was, de daders Esten en al de rest van daders en slachtoffers allemaal van vreemde nationaliteit of afkomst. Wie zei daar ook weer dat multicultuur een verrijking was?

    14-04-2010, 14:18 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    13-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheimspeler Dehaene: over and out?

    Joëlle Milquet blijft haar reputatie van Madame Non alle eer aan doen. Ze zegt nu ook "non" tegen de in 't zwart werkende CD&V loodgieter. De splitsing van Brussel-Halle/Vilvoorde via een onderhandelde oplossing mogen we vergeten en dat is goed nieuws voor al wie Vlaanderen lief heeft. Want het zou een grote schande zijn mocht een wet, die feitelijk al veertig jaar bestaat en in 2003 door het Grondwettelijk Hof nog bekrachtigd werd, er tenslotte onderuit zou worden gehaald door allerlei politieke kuiperijen.
    Alleen al het feit dat Dehaene al dat gekonkelfoes achter de schermen moet doen, is op zich zelf een zeer laakbare zaak in een tijd waarin men het steeds maar heeft over respect en transparantie. Dehaene is een politicus van de vorige eeuw die methodes toepast die nu niet meer gangbaar zijn. Dat een Leterme zich tot dat niveau moest verlagen om toch maar zijn zo gegeerde job van eerste minister vast te krijgen, is al even schabouwelijk. Wie gelooft die man nog?
    Als de Dehaene eind dezer week geen resultaat kan voorleggen - en zo ziet het er naar uit - dan blijft het wachten op het vervallen van het op één na laatste belangenconflict op einde mei en kan B-H/V volkomen volgens de wet gesplitst worden in de plenaire zitting van de Kamer. In november 2008 was dat al gebeurd in de kamercommissie. In theorie kan er ook nog een allerlaatste belangenconflict ingeroepen worden door het Brusselse parlement, maar dan krijgt men in dat parlement eenzelfde opstelling van Vlamingen tegen Franstaligen, iets wat deze laatsten altijd bestreden hebben in het dossier B-H/V zelf. In dat geval komt er weer een uitstel van drie maanden en dan zou het land geconfronteerd kunnen worden met een crisis in volle Europese voorzittersperiode.
    Een splitsing doorgevoerd na een stemming Vlamingen tegen francofonen zou het hele probleem terug op de agenda van Letermes regering brengen, waarbij dan de kans groot is dat de woordbreker uit de Westhoek nog maar eens zijn ontslag zal mogen gaan aanbieden. Iets waarvoor hij als de dood is. Dat is dan ook de reden, waarom hij zo verontwaardigd reageerde (vanuit Washington!) op het doorbreken van de omertà (maffiaterm voor zwijgplicht) van Madame Millefoisnon.
    Kortom, het wordt uitkijken naar het einde van deze paasvakantie.
    ---
    In de marge van bovenstaande nog deze uitspraak van Leterme n.a.v. de vliegtuigcrash in Smolensk: "We hebben het zelf meegemaakt in Buizingen, dit overkomt Polen nu". Wat een vergelijking! Misschien heeft de man last van de jetlag door al dat over en weer vliegen naar, achtereenvolgens, Zuid-Korea, China, Japan en de States.

    13-04-2010, 10:41 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    12-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Fedasil corruptie
    Na het ontslag van Isabella Künziger (let op de Umlaut: echt Belgisch!), directeur generaal van Fedasil, is ook de adjunct-directeur van de instelling opgestapt, een zekere Sophie Van Balberghe, ondanks de naam francofoon en PS-er, zoals trouwens heel de top van het agentschap dat de immigranten in dit land moet ontvangen en herbergen. Dat Fedasil blijkt al even corrupt als de PS zelf, waarvan ze het spiegelbeeld is.
    Fedasil heeft een totaal gebrek aan personeelsplanning. Het personeelsverloop is abnormaal hoog en vacante plaatsen raken dikwijls niet ingevuld omdat er aan de inspectie van Financiën, die dat moet goedkeuren, geen personeelsplan wordt voorgelegd. Werknemers die kritiek uiten, worden op staande voet ontslagen. Daarover lopen momenteel al vier rechtszaken. Bij de aanstelling van vijf van de acht leidinggevenden ontbrak ook het akkoord van de bevoegde ministers. Bij twee ervan werd Selor, het selectiebureau van de overheid, zelfs niet eens ingeschakeld, alhoewel dat wettelijk verplicht is. Er is minstens één zaak bekend van een PS-minister die een eigen medewerkster naar het directie-comité gepromoveerd had.
    Enfin, leuke corrupte boel, zoals we dat van de PS gewend zijn en waartegen niemand schijnt te protesteren. Want de PS maakt in de regering Leterme II de wacht uit en doet in dit land wat ze wil. Het enige doel van de PS is dit land vol te stoppen met al dan niet legale buitenlanders, in de hoop hiermede op termijn een nieuw proletarisch cliënteel te krijgen dat rood zal stemmen en op die manier de politiek in België te kunnen blijven beheersen.
    Dat de PS zo'n tactiek voert, moet zij weten. Dat zgz Vlaamse partijen zoals CD&V en Open VLD dit allemaal zonder tegenpruttelen laten gebeuren, is zonder meer een schande.

    12-04-2010, 10:17 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Bourgeois complot
    De Belgische fiscus heeft dus een klacht neergelegd tegen Mw Bourgeois, de echtgenote van Geert, Vlaams minister. Mw Bourgeois is advocate en heeft, in hoofde van die functie, een zgz "derden"rekening. Dat is een rekening waarop gelden van derde personen op geparkeerd zijn. Zoiets is helemaal niets abnormaals: elke advocaat met standing heeft er zo een.
    De Belgische fiscus wil inzage krijgen in die derdenrekening van Mm Bourgeois. Officieel heet het, dat er vermoeden is dat er zich op die rekening geldsommen bevinden die te maken zouden hebben met fraude. Dat zou best kunnen, maar dan zou men t.o.v. elke advocaat in dit land wel een klacht kunnen neerleggen. Geen enkele pleiter weet immers waar al het geld van zijn klanten vandaan komt. Mw Bourgeois heeft de fiscus die inzage geweigerd op grond van haar beroepsgeheim en daardoor zit het spel nu op de wagen. Gelukkig wordt de advocate gesteund door de orde der Vlaamse balies die, gelukkig maar, eerder Vlaamsgezind dan belgicistisch is.
    Achter die affaire zit echter veel meer. Vergeten we niet dat onze fiscus al meer dan een decennium gerund wordt door Didier Reynders. Diens MR partij gaat het tegenwoordig niet voor de wind. De enige echte steun die Didier krijgt is van het Vlaamshatende FDF van Maingain. Volgende week zou loodgieter/poenpakker Dehaene met zijn mogelijke oplossing van  B-H/V voor de pinnen moeten komen. Tegen die tijd wil Reynders scoren. Dat zou bv kunnen door minister Bourgeois aan te vallen, hij die zopas nog geweigerd heeft de drie tegen de wet agerende burgemeesters van de Rand te benoemen. Daarvoor schijnen alle middelen goed te zijn, ook die om Bourgeois te treffen via de praktijk van zijn echtgenote (Bourgeois zelf is al zeven jaar geen lid meer van de balie).
    Het is opmerkelijk dat de N-VA, niet het Vlaams Belang tegenwoordig de gebeten hond is in francofonië. Niet alleen Bourgeois, ook De Wever wordt regelmatig aangevallen. Men  (en dat geldt niet alleen voor de francofone partijen) beseft dat de Vlaamse partij, door deel te nemen aan de Vlaamse regering, meer kan bereiken dan het VB vanuit de oppositie. Vandaar de stelling dat alle middelen goed zijn om dat N-VA te bekampen, net zoals dat vroeger het geval was tegen het Vlaams Belang. De voorganger van Bourgeois in de Vlaamse regering, Marino Keulen, had destijds ook zijn veto gesteld t.o.v. de benoeming van die drie Randburgemeesters. Hij werd daarover niét aangepakt op een dergelijke perverse manier. Reden daarvoor was, dat Keulen tot de liberale familie behoort en ondertussen al heeft laten zien dat hij gedwee de Belgische politiek weer ondergaat (zie maar zijn houding in de zaak van de Vlaamse wooncode).
    Als ik Bourgeois was, ik zou de tegenaanval inzetten en regeringscommissarissen sturen naar de gemeenten waar men de wet niet naleeft. Dat had hij trouwens al eerder moeten doen. Dat heeft ook Keulen nooit gedurfd.
    Tenslotte is het weer eens opmerkelijk dat de zgz openbare VRT zender de zaak tegen Bourgeois met veel genoegen schijnt te volgen. De hetze tegen de Vlaamse regering gaat op het scherm onverminderd voort, ook al gaat het hier in werkelijkheid om iets, waarvoor de minister in kwestie persoonlijk niets kan worden aangerekend. Karel De Gucht had veel meer boter op zijn hoofd in de Fortis affaire.
    Men kan dus gerust spreken van een complot tegen Bourgeois en zijn N-VA, met als enig doel Dehaene en zijn lamlendige tsjeven onder druk te zetten om de Vlamingen nog maar eens te laten betalen voor een zaak die al 40 jaar wettelijk had moeten geregeld zijn.

    11-04-2010, 10:13 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (21 Stemmen)
    10-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene stroom, dure stroom
    Het zijn harde tijden voor de milieufanaten. Er is nl een zoveelste "groen" schandaal aan het licht gekomen. Deze keer gaat het over onze eigen windmolens op zee.
    Het was al bekend dat de staat de windmolenparken in zee zwaar subsidieert. Bovenop de prijs die de energieleveranciers krijgen van de elektriciteitsopbrengst, past de staat 107 euro per 1.000 kilowattuur bij. Nu blijkt, uit een rapport van het energie-instituut van de KU-Leuven, dat de subsidies worden doorberekend naar de elektriciteitsverbruikers. Dat gebeurt via het Belgische hoogspanningsbedrijf Elia. Op zich zou dat misschien nog niet zo erg zijn, maar van die verhoging vindt de klant niets terug op zijn elektriciteitsfactuur. Die 107 euro wordt gewoon mee berekend in de kostprijs, zonder ook maar enige extra vermelding. M.a.w. het is niet zo dat de staat garant staat voor de groene stroom. De rekening wordt gewoon doorberekend. En daarmee houdt het niet op.
    Het energie-instituut heeft nl berekend, dat een gezin met een normaal elektriciteitsgebruik - zeg maar 3.500 tot 4.000 kilowatt per jaar - vandaag de dag 4 euro per jaar bijdraagt. Dat is te verwaarlozen. Tegen 2020, nadat de nu geplande molenparken zullen voltooid zijn, zal dat echter oplopen tot 28 euro, hetgeen dus zeven maal meer zal zijn. Dat is dan misschien nog niet zo erg voor een modaal gezin (voor de zover de welvaart het tegen die tijd zal kunnen garanderen). Het wordt pas erg, als men de sommen ziet die KMO's en grote bedrijven dan extra zullen moeten neertellen. Een modale Belgische KMO, die de dag van vandaag bv 30.000 euro per jaar bijdraagt, zal in 2020 liefst 210.000 euro aan groene stroom taksen mogen ophoesten. Voor de grootindustrie kunnen die bedragen tot in de miljoenen oplopen, zeker voor zij die energie-intensief zijn (de chemie bv). Dat laatste zal als gevolg hebben, dat de concurrentiekracht van onze bedrijven, die al zo veel te lijden heeft door het opgelopen loonverschil van de laatste tien jaar t.o.v. de ons concurrerende landen, nog veel erger zal worden aangetast.
    Vergeten we niet dat de overheid, door het langer openhouden van de bestaande kerncentrales al heel wat extra geld zal incasseren. Dat geld zou feitelijk kunnen dienen om de subsidies voor de groene stroom mee betaalbaar te houden, al was het maar gedeeltelijk en ze niet te blijven afwentelen op de eindgebruikers. Vraag is maar, of dat zal gebeuren, want dit land verzuipt in de schulden. Als dat echter niet gebeurt, dan zal dit een zoveelste bijdrage zijn aan de collectieve verarming van de Belgische bevolking.
    Om groen van uit te slaan!

    10-04-2010, 10:45 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    09-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Griekse euro
    Met Griekenland gaat het van kwaad naar erger. Nu blijkt, dat ook de cijfers van de Griekse begroting voor 2009 niet kloppen (het zal eerder een tekort van 14% worden i.pl.v. van 12,5 zoals eerst gesteld), gelooft er niemand nog in een redding van het armlastige land. De Griekse staatspapieren worden dan ook in massa gedumpt. Men schat dat er in de Duitse, Franse en Zwitserse staatskluizen voor meer dan 130 miljard euro aan Griekse waardepapieren ligt. Er zal dus iets speciaals moeten gebeuren, niet alleen om Griekenland te redden, maar ook om de euro te beschermen. Zoals het er nu uit ziet, krijgen we straks misschien eenzelfde scenario in Portugal, Spanje, Italië en misschien nog wel elders (men mag driemaal raden!).
    Als straks de landen van de eurozone toch Griekenland uit het financiële moeras zullen moeten trekken, zal dat geld kosten. Dat men dan meteen het voorstel van Merkel in de praktijk omzet en Griekenland uit de eurozone zet. Op die manier kan dat land dan weer een eigen munt hebben die het dan kan laten devalueren. Die operatie zal de eurolanden geld kosten, maar Griekenland in de eurozone houden nog veel meer. Tegelijk zou het een waarschuwing zijn voor de andere kandidaat insolventen.
    We moeten trouwens in België zeker niet te hoog van de toren blazen voor wat het sjoemelen met de begroting betreft. Denk maar aan die van 2005, toen "specialist" Van den Bosche de NMBS schuld ( van 7,4 miljard euro) niet opnam in de begroting (en daarvoor werd teruggefloten door de E.U.) en daarna het pensioenfonds van Belgacom (van 5 miljard) kaapte (wat blijkbaar wél mocht). Verhofstadt, die nu het hoge woord voert over Griekenland in het Europees parlement, zei toen een sluitende begroting te hebben, terwijl er in werkelijkheid een gat was van 3%.
    Als het Griekenland een troost mag wezen, het kan nóg erger. Niemand minder dan de U.S.A. heeft een staatsschuld van 9.600 miljard euro. De Griekse schuld van 388 miljard is daar tegenover een peulschil. Ook Obama heeft nog werk op de plank. Theoretisch staan ze er even slecht voor en als het daar ooit écht mis zou gaan, dan zal de hele wereld het geweten hebben, Europa zeker inbegrepen...

    09-04-2010, 10:32 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    08-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACV(W): voor de simpele zielen
    "Asielzoekers zijn mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. Ze zoeken bescherming in een veilig land. Ze hebben als mens recht op menswaardige opvang, maar ook volgens de Belgische wet".
    Bovenstaande tekst stond vorige week, in vetjes, in Visie, het blad van ACV(W) en van de Christelijke mutualiteiten. Die tekst klopt. Alleen wordt hij door die syndicale en mutualistische verenigingen uitgebreid tot iedereen die naar hier komt en daar klopt het dus helemaal niet meer. Het is een feit dat de echte asielzoekers in dit land geen 5% uitmaken van alle inwijkelingen die zich hier aanmelden bij de dienst Vreemdelingenzaken. Daarbij komt nog dat een klein landje als België niet de halve wereld hier kan ontvangen, zelfs niet als het gaat om oorlogsgebieden. Als we bv Afghanen hier moeten opvangen, waarom dan geen mensen uit Pakistan, waar meer slachtoffers van blind geweld vallen? Waarom geen Somaliërs of mensen uit een half dozijn andere Afrikaanse landen waar geweld heerst? Bij de Afghanen komt daar nog bij dat die mensen hier zgz asiel komen zoeken, terwijl onze eigen jongens ginder hun leven moeten riskeren. Waar zijn we mee bezig? Heel het asielbeleid is door de PS en het CdH verziekt, in dergelijke mate zelfs dat de directeur-generaal van Fedasil, nochtans van PS-signatuur, er is opgestapt.
    Er zijn bij ACV(W) trouwens nog andere kromme toestanden. Bij het afscheid van Jan Renders, pleit die man voor een vermogensbelasting en meer steun aan de werklozen en andere steuntrekkers. Ook dat zal wel goed bedoeld zijn, maar de politieke partij achter zijn beweging, CD&V, moet er in de eerste plaats mee voor zorgen, dat dit land uit zijn schulden geraakt. Alleen via een economische heropleving kan men meer welstand creëren en dan ook meer steun geven aan de hulpbehoevenden. Meer welstand betekent meer werkgelegenheid en minder kosten voor de staat om werklozen te betalen. Daarbovenop moet deze regering eindelijk eens leren te besparen. De laatste tien jaar zijn de overheidsuitgaven dubbel zoveel gestegen als het bbp. Dit virtuele failliete land (dixit Vanhengel, minister van Begroting) kan het zich niet veroorloven Sinterklaas te blijven spelen.
    Tenslotte is de door Renders voorgestelde  vermogensbelasting hét middel om kapitalen te doen wegvloeien. Dat maken ze nu al mee in de buurlanden Nederland en Frankrijk. Eigenlijk is dit een onrechtvaardigheid. Het betekent dat mensen die op hun winsten al belasting hebben betaald, nog eens extra fiscaal worden aangepakt. Hoe minder geld in omloop, hoe minder er verhandeld wordt, hoe armer een land zal worden. Dat het verschil tussen de hoogste en de laagste vermogens in België blijft groeien, heeft vooral te maken met Brussel waar een steeds groter wordend proletariaat van allochtone afkomst de toekomst van de stad, maar ook van België, steeds meer hypothekeert.
    Kortom, de redenering van ACV(W) is er een voor simpele zielen. Als we die zouden doortrekken, zijn we morgen allemaal even arm. Of is dat soms de bedoeling?

    08-04-2010, 09:48 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!