Inhoud blog
  • BLOG WALTER'S AUTO CAHIERS STOPT VANDAAG.
  • OLIGARCH, NIET NOODZAKELIJK NEGATIEF, EERDER SLACHTOFFER VAN JAOERSHEID ?
  • EVERFUEL SLUIT WATERSTOF TANKSTATIONS IN SKANDINAVIË
  • TRANSPORAMA WINT NOG ABONNEES DANKZIJ GEDEGEN TESTVERSLAGEN
  • GP VAN JAPAN ZONDAG ZAL NIEUWE VRAGEN BEANTWOORDEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Walter's Auto Cahiers

    10-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAZDA DIEPT LICHTBOUW VERDER UIT OP CX-5 SUV
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iedere kilogram die wordt uitgespaard op een auto betekent minder brandstofverbruik en meteen lagere emissiewaarden. Mazda wacht nog voor de hybride- en puur elektrische auto, maar diept verder het lichter maken van een model uit. Zonder dat de stevigheid, zeg maar de stijfheid, van het voertuig daaronder lijdt. Samen met de “Japanese Polypropylene Corporation” heeft “Mazda Motor Corporation” bijzonder licht kunsthars ontwikkeld. Het wordt gebruikt om – bijvoorbeeld – de voorzijde en achterkant van een auto te vormen. Het is dunner dan klassiek hars en spaart enorm veel gewicht uit. Gebruikt zoals hierboven beschreven levert het een gewichtsbesparing van 20% op. Mazda scoorde eerder al op dit gebied met de enorm plezierige “2”. Nu past de autobouwer uit Hiroshima dit materiaal ook toe op de succesvol gelanceerde CX-5 SUV.(wr/Foto's:Mazda)




     

     

    10-02-2012 om 15:46 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOLDER'S SEIZOEN BRUIST TOT IN SPA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op een drukbezochte persconferentie vanochtend in Zolder is veel meegedeeld. Als excentriciteit zelfs een seizoenbegin in…de “Legend Boucles de Spa” met een Porsche 911 van RAS in de kleuren van… Circuit Zolder alwaar een dynamisch algemeen directeur Thierry Deflandre een bruisende voorstelling gaf van een volgeladen jaarprogramma op het Limburgs asfaltlint dat zich opmaakt voor vijftig jarig bestaan in 2013.

     

    Zo werd aangekondigd dat André Lotterer, mede-winnaar van de jongste “24 Uren van Le Mans” mede dankzij de Belgian Audi Club zijn rallydoop zal bleven tijdens die Legen Boucles de Spa. Destijds was deze winterkraker de seizoenopener en werd georganiseerd onder het verlichte én dictatoriale bewind van Alphonse Delettre die vanuit zijn “Pitchoum” op de Place du Monument in hartje Spa de deelnemers toebrulde dat de aarde van alle “speciales” trilde alsof een Vesuvius of Etna nog eens uitbarstten. De grootste namen, van Stig Blomqvist, Tony Pond, onze eigenste Gilbert Staepelaere, Patrick Snijers, Bjorn Waldegaard, Guy Colsoul en andere Jean-Louis Haxhe’s moesten als kleine pagadders luisteren naar “Alphonse”. In zijn ruwe bolster had hij een klein hartje. Als iemand iets nodig had, en de meester-organisator voelde dat de nood waarachtig was, dan greep Alphonse in. Ten gunste van het verzoek.

     

    Nu zijn er al lang de Legend Boucles de Spa, evenzeer gesmaakt bij de autosportliefhebber, als destijds de ongenadige “Boucles”. Dit jaar dus André Lotterer aan de start. De van geboorte Duitse rijder neemt op 18 februari 2012 deel met Jean-Marc Fortin als navigator. Deze man leidde in 1996 en 1998 Grégoire de Mevius twee keer naar de zege in de Spa-klassieker. Voor deze gelegenheid ruilt André zijn vertrouwde LMP1 Audi R18 TDI voor een nieuwe Porsche 911 SC van 1977. Het betreft een groep 3 voorzien van een drielitermotor die door Delahaye Classic werd opgekitteld tot zo’n 161 kW (220 pk) en dus de kleuren van Circuit Zolder voert. Maar ook de kleuren van een vroegere zeer bekende rood-witte sponsor. Het is een eerbetoon aan zijn vader Henri, die in de jaren ’80 ingenieur was van de Porsche’s van RAS Sport.

     

    Daarmee begint het seizoen van Zolder. Historisch al, mogen we zeggen. Morgen geeft Walter’s Auto Cahiers een kort interview met André Lotterer en overmorgen wordt het verwachtingsvolle 2012 programma uitgesmeerd. Zolder bruist.(Tekst:Walter Rombauts/Foto: Circuit Zolder)

     

     

    Bijlagen:
    André Lotterer weet dat hem een moeilijke opdracht wacht 11212.JPG (3.3 MB)   

    10-02-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NICO ROSBERG HOUDT MERCEDES AAN DE TOP IN JEREZ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens de derde trainingsdag in Jerez-de-la-Frontera heeft Nico Rosberg in de Mercedes W02 van vorig jaar ervoor gezorgd dat de Ster op de eerste plaats blijft schitteren in absolute chrono gezien. Zijn tijd is 1’17”613. De Duitsers legde 118 ronden van 4,428 km af (522,5 km) en daarmee achtte Mercedes zijn programma geslaagd. Voor wat de 2012 specificaties betreft is het echter de Fransman Romain Grosjean die met de Lotus E20 de snelste tijd neerzette: 1’18”419. De volgende "testcase" voor de eerste GP van het seizoen op 18 maart 2012 in Australië, gaat door van 21 tot 24 februari in Barcelona. Ook daar zullen verdere analyses kunnen worden gemaakt. Op het eerste gezicht ziet het ernaar uit dat Ferrari moeilijker dan vorig jaar aansluiting zal vinden bij de top. Felipe Massa vatte het niet met zoveel woorden samen, maar zei lakoniek "dat de werkdruk héél hoog is". Los van dit alles komt de GP van Bahrein (20-22 april en vierde race) in het gedrang omdat de onlusten in de regio waar de race doorgaat dagelijks voortduren. Daarbij vallen burgerdoden en meer en meer invloedrijke stemmen gaan op om de FIA te overtuigen de race af te gelasten.(wr/Foto:Mercedes)


     

     

    09-02-2012 om 18:23 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NISSAN LEAF VIA EUROPCAR ALS HUURWAGEN GEBRUIKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nissan en Europcar kondigen vandaag aan dat de Nissan LEAF - de bekroonde en puur elektrische auto - in Londen en Parijs zal worden aangeboden op de markt van de kortermijnverhuur. Daarmee komt deze toch wel sublieme elektrische auto in contact met een breder publiek. Dat kan een "Electric Vehicle" populairder maken. Inzicht, aanvoelen en waarderen kan alleen als zelf wordt gereden. Want de EV is wellicht één van de moeilijkste auto's om over te communiceren. Alleen hem besturen vult de vele vragen in die in het koperspotentieel leven. Tijdens het rijden en met "inzicht" in het geven en nemen van energie tussen elektromotor en Lithium-Ion-batterij kan worden aangeleerd hoe men de beperkte autonomie van plusminus 126 km ten volle benut. Via het juist doseren van de vertragingsenergie kan de autonomie redelijk stabiel worden gehouden. Maar uitgerekend dàt overbrengen naar de niet-tehnisch gevormde autobestuurder is zo goed als onbegonnen werk. Misschien nieuw voer voor rijscholen.(wr)

    09-02-2012 om 16:04 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHUMACHER SNELST OP DAG 2 IN JEREZ !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nadat Mark Webber in de ochtend met 1'19"184 de Red Bull RB8 bovenaan de tijdentabellen reed, duwde later zevenvoudig wereldkampioen Michaël Schumacher (43) de Australiër van zijn voorlopig troontje. De Mercedes-coureur zette met softrubbers de wijzers haarscherp op 1'18"561 en plaats daarmee een nieuwe uitdaging voor morgen. Dat is de derde en laatste dag van de eerste officiële trainingen voor het wereldkampioenschap Formule 1 2012. Kimi Raikkonen raakte vandaag van de baan in bocht 6 en door over de curbstone weer op de piste te rijden werd de bodem van de Lotus E20 vooraan beschadigd. Kimi beweert dat een felle windstoot hem dwong een bredere lijn te maken dan voorzien.(wr)

    08-02-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIMI RAIKKONEN SNELSTE OP DAG 1 IN JEREZ !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bloedstollend was het ogenblik waarop de nieuwste bolides voor het Formule 1 wereldkampioenschap 2012 de piste van Jerez in Andalousië opreden. Ijsgekoelde onberekenbaarheid Kimi Raikkonen (32- én wereldkampioen F1 2007) die terugkomt in een Lotus-Renault trok direct de wijzerstanden naar zich toe. In de 71 ronden die de Fin reed klokte hij met 1’19”670 de snelste tijd van de eerste officiële trainingsdag. Alleen Paul di Resta met de nieuwe Force India VJM05 ging mee onder de 1’20”. Hij zette 1’19”772 op de chrono’s. Al de rest bleef in de schaduw van de immer koele kikker die eigenlijk alles en iedereen aan zijn laars lapt eens dat hij achter het stuurwiel zit. Morgen de tweede dag. De messen worden vannacht nog geslepen. Kimi zette nog de puntjes op de beroemde "i": "'t Is plezant snelst te zijn op de eerste dag, maar voor het overige betekent het niets..." Indiscrete bronnen zeggen dat hij de grootste moeite heeft met zijn website op te zetten...t'Ja, er zijn altijd dingen die niet verenigbaar zijn.

    Wat op het eerste gezicht niet zo duidelijk is voor het grote publiek is dat die Lotus wordt aangedreven door de Renault RS27 Formule 1 motor. Raikkonen zet dus op die eerste dag direct Renault in de bloemetjes. Natuurlijk gaat Red Bull met de nieuwe RB8 met wereldkampioen Vettel en secondant Mark Webber de Fin van repliek dienen. Red Bull beschikt ook over die sublieme Renault F1 motor. Naast deze twee sterteams heeft ook Williams weer een Renaultkrachtbron net als het Caterham F1 team. Dit wil zeggen dat in het totaal één derde van het deelnemersveld met een Renault RS27 2012 rijdt. De huidige F1 motoren zijn nog steeds de 2,4 liter V8 motoren die ook in combinatie met een KERS-systeem kunnen worden gebruikt. Renault begint aan zijn 35ste F1-seizoen waarin het 10 keer wereldkampioen bij de constructeurs werd en negen piloten aan een wereldtitel hielp.

    Williams gebruikte een recuperatiesysteem dat een vliegwiel inhield - ook door Porsche aangewend - maar op dit ogenblik is niet duidelijk welk systeem zal worden gebruikt. Het klassieke "Kinetic Energy Recovery System" laadt bij vertragen én remmen een batterij op. De vliegwielversie laadt eerder een condensator op. Die kan korte tijd hogere energie vasthouden. In beide systemen "roept" de piloot via een "simpele" druk op de knop het opgebouwde vermogen weer op. Tot nu was dat 60 kW of 82 pk die opgeslagen werd. In de nieuwe F1-motoren die op komst zijn wordt gedacht dit vermogen te verdubbelen. Dat is voor volgend jaar. Nu plakken we tot 10 februari vast aan Jerez-de-la-Frontera waar eerste toetsen een beeld geven hoe het er op 16 maart 2012 kan uitzien in Australië.(Tekst:Walter Rombauts/Foto:DPPI/Renault)

     

     

    Bijlagen:
    RS27 2012 Renault F1 motor i7212.jpg (28.5 KB)   

    07-02-2012 om 22:04 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEDEDELING VAN DE RACB

    De Koninklijke Automobiel Club van België bevestigt per 6 februari dezer dat de Belgische kampioenschappen op omloop, de uithouding- en sprintraces evenals de “Fun Cup” (met mogelijke nieuwe naam) in 2012 zullen worden georganiseerd precies zoals ze voorzien zijn op de sportkalender.

     

    De KACB SPORT zag zich echter verplicht de erkenning als promotor of organisator van elke natuurlijke of rechtspersoon die tot de groep SPEEDWORLD behoort in te trekken. Dit wegens organisatieproblemen en zeer belangrijke schulden t.a.v. meerdere belangrijke partijen in de autosport. (waaronder de RACB zelf, maar ook de omlopen enz…).

     

    De KACB zal weldra de naam van de nieuwe organisatoren voor 2012 bekend maken. Eerst wordt de selectie afgewerkt van de verschillende kandidaten die zich hebben aangediend.

     

    Alles wordt in het werk gesteld opdat geen enkele deelnemer enig ongemak zou ondervinden ten gevolge van deze wijziging die door heerkracht werd opgedrongen en dit met de vaste wil het seizoen 2012 perfect te doen slagen.(wr)

     

     

     

    07-02-2012 om 17:09 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MORGEN BEGINT DE F1 2012 IN JEREZ-DE-LA-FRONTERA

    Morgen 7 februari 2012 beginnen de eerste officiële oefeningen voor het Formule 1 seizoen dat op 16 maart a.s. in Australië aanvangt. Iedere bolide is met de grootste ijdelheid voorgesteld. Daarbij niets anders dan lof uitend over de kansen die de auto en zijn jockey’s maakt in dit nieuwe, ongewisse seizoen. Niemand is zeker van zijn stuk. Op tweevoudig wereldkampioen Sebastien Vettel en Mark Webber na. Hun Red Bull-Renault (RB8 nu) is een referentiepunt gebleven voor de concurrentie, hoe eigenzinnig knap die ook mag wezen. Jerez-de-la-Frontera zal een eerste gewaarwording zijn of men tijdens de wintermaanden zijn tijd verdaan heeft of met zevenmijlslaarzen de les van Adrien Newey heeft ingehaald.(wr)

     

     

    06-02-2012 om 14:16 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NISSAN STAPT TOP 10 VAN MERKEN BINNEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het voorbije autosalon en een verdere succesvolle verkoop in januari liet Nissan toe 4,5% marktaandeel te scoren. Daarmee stapt het als eerste Aziatische merk de top 10 van de Merken binnen. Januari, traditioneel goed voor 20 à 25% van de jaaromzet in België, werd voor Nissan Belux een gigantisch succes. De Nissan inschrijvingen stegen met liefst 16% in vergelijking met vorig jaar terwijl de markt met 15% daalde. Meteen een record na 19 jaar (vorig record in 1993) en over de rode loper de top 10 van de Merken binnen. Populair bleken de nieuwe Qashqai, de speciale serie van de Juke die "Shiro" heet en natuurlijk de attracties van de nieuwste GT-R en de puur elektrische LEAF waarmee 1000 testritten werden gemaakt tijdens de tien dagen van het salon dat dagelijks 50.000 bezoekers ontving.

    "Het Qashqai-verhaal gaat alsmaar feestelijk voort, vooral dank zij de lancering van de nieuwe 1.6 dCi motor (met 119 g/km aan CO2 een knipoog naar de fleetverkoop) en de sterke communicatiecampagne tijdens het salon", verklaart Leon Dorssers, Managing Director Nissan Belux. Deze in de autowereld beslagen man kijkt met tevredenheid terug op een "vechterssalon". Want sinds de nieuwe regering de karwats over alle merken liet gaan door nieuwe belasting- en subsidiëringsregelingen, was het geen sinekure om nieuwe- en trouwe klanten Nissan-contracten te doen onderschrijven. Door de inzet van het hele dynamische team is dat toch gelukt en rijden nu méér Juke's en Qashqai-eigenaars zelfvoldaan rond. Nissan blijft een begrip.(wr)

     

    Bijlagen:
    Juke's speciale Shiro-serie verleidde vele kopers i5212.jpg (155.5 KB)   

    05-02-2012 om 17:19 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOUNDS VAN CIRCUIT ZOLDER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgende vrijdag zal Circuit Zolder tijdens een persconferentie bekendmaken welke internationale vedette in de kleuren van Zolder aan de start zal komen van de Legends Boucles de Spa. Tevens zal dan ook geweten zijn met welke auto ze aan de start komen en zal het hele seizoen 2012 van Zolder wereldkundig worden gemaakt. Uiteraard is het Algemeen Directeur Thierry Deflandre die met zijn gekende dynamiek de verschillende evenementen zal toelichten. Niet vergeten dat binnen een jaartje het Limburgs racelint vijftig jaar bestaat en dat zal niet ongemerkt voorbijzoeven. Het eerste echt geluid bromt weer over Zolder op 19 februari 2012 door auto’s die minder dan 95 dB(A) produceren. Vanaf 1 maart dan beginnen de echte internationale trainingen, donderdags zoals van oudsher gebruikelijk is. Zolder maakt zich op voor nieuwe uitdagingen.(wr)

     

     

    Bijlagen:
    Zolder maakt zich op voor nieuwe uitdagingen i5212.JPG (163.1 KB)   

    05-02-2012 om 17:04 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CITROEN ZERO ALS EERSTE EV OP WERELDREIS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 11 februari a.s. trekken twee jonge ingenieurs de wijde wereld in aan boord van een Citroën C-ZERO. Ze hebben zich als doel gesteld de eerste reis rond de wereld te maken in een serie-elektrische auto. Dat is de Citroën C-ZERO zeker, aangezien hij in één adem wordt genoemd met de Peugeot Ion en de Mitsubishi iMiEV van dewelke de beide evenknieën zijn afgeleid. De Nissan LEAF zou het rijtje kunnen afsluiten, maar et die auto zit je in een andere dimensie: die van méér auto. Voller, ruimer, stabieler. Maar in ieder van die gevallen gaat het om echte volwaardige auto’s die net rijden als ieder andere. Alhoewel de autonomie op één batterijlading in vraag blijft.

     

    Het startschot voor de eerste reis rond de wereld met een EV wordt gegeven in Straatsburg. Dan volgt er een tocht die de twee avonturiers in 8 maanden tijd door 17 landen zal leiden en dat voor slechts €250 aan elektriciteitskost. Citroën gaat hiermee een gedurfd avontuur aan. Maar het merk heeft zo nog één en ander op zijn actief. Zoals 80 jaar geleden die fameuze “Croisière Jaune”…Toen niet elektrisch maar wel een uitdaging voor mens en machine.

     

    Heel optimist zegt Xavier Degon (27 en ingenieur bij EDF) en Antonin Guy (28 en consultant bij Capgemini Consulting) dat “als een elektrische auto een reis rond de wereld kan maken er niets of niemand hem nog tegenhoudt om er onze dagelijkse boodschappen mee te doen…” ’t Is goed dat jonge mensen in dingen geloven, op het naïeve af, want de dagelijkse realiteit met een EV vandaag is dat je constant naar de voorraad van de batterij zit te turen. Maar de beide jonkheren zien het wel zitten. De tocht zal 200 dagen duren en 25.000 km zullen daarbij worden afgelegd. Ze maken zich sterk dat ze met 300 keren de batterij opladen de klus zullen klaren. Uiteraard is dit een stunt voor Citroën. Sinds de lancering van de C-ZERO in 2010 liepen er bij Citroën al 2800 bestellingen binnen. Eerlijkheidshalve geeft het fascinerende Citroën toe dat beide technici op hun website www.electric-odyssey.com een oproep doen om plugger te worden langs de weg die van de Amerikaanse Rocky Mountains gaat naar het hartje van Japan om langs de Zijderoute tussen China en Kazachstan richting Centraal Europa te nemen. Ieder stopcontactje is meegenomen...Durvers.(Tekst:Walter Rombauts/Foto’s:Citroën)

     

     

    Bijlagen:
    De C-Zero toonaangevende EV 7311.JPG (179.3 KB)   

    01-02-2012 om 18:20 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIMI RAIKKONEN IS ER WEER GERUST IN

    Kimi is weer thuis zou je kunnen stellen. De Fin die in 2007 wereldkampioen werd in de Formule 1 maakt de dienst uit in 2012 bij Lotus. De twee afwezige seizoenen op het hoogste niveau trachtte hij in al dan niet belangrijke rally’s met een Citroën op de weg te blijven. Waar – nu – achtvoudig wereldkampioen Sebastien Loeb de Citroën als een jonge hinde door beemd en veld joeg, hing “Iceman” meestal onverstoord in één of andere boom, kroop hij als een konijn uit een besneeuwde ravijn of tuitte hij de lippen bij het bekijken van de blikschade.

     

    Neen, rally was Kimi’s ding niet. Formule 1 wel. Vorige dagen reed hij een test in een Renault bouwjaar 2010. Kwestie van zo’n kist nog eens aan te voelen want de officiële F1-testen voor het seizoen 2012 beginnen pas op 7 februari. Drommen journalisten wilden Kimi’s “feeling” voor de nieuwe affaire weten. Want de Fin met de blauwstalen ogen geldt als medefavoriet voor het WK. Althans op papier, want zelf wuift hij dat al weg. “Het zal niet anders zijn dan in de middenmoot rijden en van daaruit stilaan naar voren evolueren. Precies zoals dat het laatste jaar ging bij Ferrari…” Meer zei de Fin niet. Het kan hem blijkbaar net als altijd geen moer schelen wat de persjongens over hem denken. Zelfs zijn bazen hebben het er moeilijk mee. Wellicht omdat Kimi “the boss is”.

     

    Ooit zei drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart in 1973 tijdens een bezoek aan Antwerpen voor de Formule Finesse van Ford me eens: “Eens achter het stuurwiel is er niemand anders de baas dan ik.” En omdat te bevestigen veegde hij met de rechterhand alle slagroom van de juist opgediende taart. “I’m the boss !!!” Kimi redeneert ook zo in zichzelf. Alleen zou hij nog de kers op de taart met de vingers durven wegknikkeren. Zijn administratieve bazen besterven het daarbij van schaamte, maar niet één durft het “enfant terrible” terecht wijzen. Want straks op de F1-omlopen kan hij dat ook doen met zijn sterkste tegenstanders. IJsgekoeld onvoorspelbaar. Een boeiend gegeven in een nieuw F1-seizoen.(Tekst:Walter Rombauts/Foto:Renault)

     

     

     

    28-01-2012 om 17:45 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loeb wint met Citroën de Rally van Monte Carlo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met een ongeziene klasse heeft achtvoudig wereldkampioen rally, Sebastien Loeb, de Rally van Monte Carlo gewonnen. Woorden schieten te kort om zijn - en deze van Citroën - prestatie in de verf te zetten. De bijgaande foto kan weer alleen maar van het meesteroog Willy Weyens zijn.(wr)

    22-01-2012 om 18:30 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90ste MOTOR-EN AUTOSALON BESPAARDE 30 TON PAPIER...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We schrijven nu zondagnamiddag 16.41 uur. Straks sluit de negentigste editie van het Salon van Brussel de deuren. Op organisatorisch gebied kijkt FEBIAC met tevredenheid terug. De innovaties en aanpassingen die voor deze editie werden doorgevoerd zijn een onverdeeld succes gebleken. De revolutionaire e-card was een voltreffer: meer dan 250.000 catalogi werden op die manier digitaal verzameld. Naar schatting een besparing van 30 ton papier…Ook de nieuwe indeling van de paleizen werd gesmaakt. Het onderbrengen van het grootste deel van de luxemerken in Paleis 12 bracht zowel ademruimte voor bezoekers als exposanten.

     

    De elektrische piste werd een absolute topper met meer dan 500 testritten per dag. Bezoekers grepen massaal naar de unieke kans om nu eens aan den lijve te voelen wat dat is: elektrisch rijden. Na die ervaring wéten de meeste onder hen nu dat een EV rijdt zoals een andere auto en is het geloof erin naar de toekomst toe vergroot. Ook de tentoonstelling van historische voertuigen was een publiekstrekker.

     

    De bezoekersaantallen leden onder de jongste politieke beslissingen met betrekking tot de auto. De opkomst daalde daardoor met plusminus 7% in vergelijking met de voorbije editie. In totaal ontving FEBIAC 565.000 bezoekers, tegenover 606.003 in 2010. De rush op ecowagens die er in december is geweest kon niet anders dan sporen nalaten. Niettemin bleven het aantal contacten en gemaakte offertes voor de meeste exposanten boven de verwachtingen. De onduidelijkheid die er ten slotte nog steeds heerst over de nieuwe berekening van het voordeel van firmawagens alleraard, maakt dat de hele fleetmarkt momenteel afwachtend is.

     

    Toch kijkt FEBIAC dankbaar terug op het afgelopen Salon. Vooral de exposanten die buitenissige inspanningen deden om een mooi en kwalitatief Auto- en Motorsalon te brengen. Ook de bezoekers, de pers en zelfs de politici, worden in een aandoenlijk dankwoord van FEBIAC – bij monde van een verdienstelijke directeur Communicatie – bedankt. Deze Joost Kaesemans heeft moeite noch tijd bespaard om van het 90ste Auto- en Motorsalon een boetseerwerk te maken waarop August Rodin jaloers zou zijn. In tegenspoed, met de wind op kop, een conjunctuur die beangstigend is, is FEBIAC doorgegaan om zich onder de grootste “Motor Shows” te nestelen.(wr)

     

    22-01-2012 om 17:05 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUTOSALON (10) - Vliegende start
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorige donderdag 12 januari 2012 was het Autosalon nog maar pas geopend voor het grote publiek of ’s avonds al werden 40.000 bezoekers geteld. Vandaag, zondagavond verwacht Febiac, dat er meer dan 150.000 mensen een kijkje zijn komen nemen. Met de twee nocturnes (maandag 16 en vrijdag 20) tijdens dewelke het Salon openblijft tot 22 uur, verwachten de organisatoren met meer dan 650.000 bezoekers deze 90ste editie af te sluiten. Tot zondagavond 22 januari kan nog worden gegrasduind tussen even mooie hostessen als auto's. 

    Voor een merk dat zich uit de strop heeft gewerkt is het van Opel verdienstelijk dat niet minder dan vijf Belgische première's worden getoond in Paleis 5. Je kan er best een dag vertoeven want de Astra GTC laat je niet los met een schitterend design en zijn welbekende rijprecisie. Naast de Astra trekt ook de klasse van de Zafira aan, de veelzijdigheid van de Combo-mixed personenauto/bestelwagen voor gezin, vrije tijd en werk. Dan is er nog de RAK, een trendzoekende experimentele vierwieler die wordt geflankeerd door de nieuwe Ecoflexmodellen. De trekpleister bij Opel is en blijft de mysterieuze Ampera met zijn uitmuntende technische oplossingen.

    Als je Ampera zegt moet ook de RAK e worden toegelicht. Het is een experimentele elektrische auto die een nieuw licht werpt op stadsmobiliteit. Denken zoals Renault met de Twizy deed, de Nissan Land Glider en andere Smera's. Plaatsbesparend zijn is één van de hoofmotto's van de stads-EV's. We staan even stil bij Opel's "RAK e". Het gaat om een tweezitstandem die op batterijen rijdt en dus een uitstoot ZERO. De design ervan is inderdaad hippie te noemen, prachtig gestroomlijnd die mee een topsnelheid van 120 km/h waarborgt. De autonomie is 100 km. "Weinig", horen we zeggen...Dat is juist, maar in een stad is er al snel een stekker of een snellader gevonden. Opel beweert dat 100 km rijden met de RAK e slechts €1 kost. Afhankelijk van lokale wetgevingen is de RAK e ook binnen het bereik van jongeren vanaf 16 jaar.(Tekst:Walter Rombauts/Foto:Opel)




     

    Bijlagen:
    Designstudie van de RAK e cockpit i15112.jpg (667.1 KB)   

    14-01-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUTOSALON (9) - Autoverkopers zijn nu consulenten en fiscalisten

    Ieder merk heeft een legertje autoverkopers die fier als gieters aspirant kopers wegwijs maken in een productwereld die zo ingewikkeld is geworden dat één item aan een auto al een team op zich zou vragen. Eergisteren vertelden we dat de Opel Ampera de evenknie is van de Chevrolet Volt en dat intuïtie ons zegt dat de Ampera gemakkelijker van de hand zal gaan. Dat zit hem zo. Bij Chevrolet staat de klant niet hoog aangeschreven. De verkoopsters en consulenten, nog net geen psychologen of dokters in de wiskunde, grijnzen wel, een lach wordt een kramp, essentiële vragen kunnen niet écht worden beantwoord. Over de Volt zijn al boekenplanken volgeschreven. Over de Ampera ook, maar die is al meer te zien geweest.

     

    Opel is niet ontsnapt aan het vreselijke GM-avontuur waaruit Chevrolet zogoed als onbeschadigd is uitgekomen. Opel heeft harde noten moeten kraken, maar is steevast terug van weggeweest. Daaruit wordt de nuance geboren om twee dezelfde PHEV (PluginHybridElectricVehicles) met uitgebreide autonomie te verkopen. Bij Opel heeft men het gevoel dat de belangstellende – particuliere kopers zijn zeldzaam – op z’n minst “au serieux” wordt genomen in al wat hij aan vragen stelt.

     

    De arrogantiegraad van de herboren Duitse firma ligt laag. Bij Chevrolet hoog. Met “Wir Leben Auto’s” en een dynamische directie, verkoopsstructuur en een vakkundige Dienst Public Relations overtroeft Opel met alle gemak Chevrolet.. Op Opel staan “gezichten”, “faces”. Bij Chevrolet is het schimmig. Op uitzondering na natuurlijk van meesterbreinen zoals Eric Nève die in het “World Touring Car Championship” zijn managementtechnieken samen met Ray Mallock helemaal uitspeelt voor Chevrolet. Maar dat is andere koek dan een Volt aan de man brengen. Daarvoor heb je mensen onder de mensen nodig. Geen laptopsitters.

     

    Niet noodzakelijk virtueel te zien op facebook. Eerder tastbaar en met menselijke stem. Hoe dichter die bij de argwanende klant komt die niks of niemand nog gelooft in deze herhaling van 1930 van vorige eeuw, hoe groter de kans een koop wordt gesloten. In de fleetmarkt komt daar nog een dimensie bovenop. Daar zijn de aanvankelijke autoverkopers nu consulenten én fiscalisten geworden. Eén van hun belangrijkste eigenschappen is door een vorm van indringende analyse in cijfermateriaal en een goeie pint of een goed glas wijn aan klantenbinding te doen. In hun geval zijn PR-managers overbodig geworden, want zij nemen die functie over. In de meeste autobedrijven is de pr-rol een zeepbel geworden die niet meer bijdraagt tot het vergroten van de verstandhouding met die bedrijven en groepen waar ze op hun beurt van afhankelijk zijn. Tijden veranderen. Vandaag bliksemsnel.(Tekst:Walter Rombauts)

     

     

    Bijlagen:
    Chevrolet Concept, gapen naar de toekomst i13112.jpg (115.7 KB)   

    13-01-2012 om 18:20 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE JUKE SHIRO, TWEEDE EUROPESE PREMIERE VAN NISSAN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nissan trekt op de negentigste “Brussels Motor Show” veel publiek. De puur elektrische LEAF – waarmee ook kan worden gereden – is daar niet vreemd aan. Daarnaast boezemt de nieuwe, nog krachtiger en snellere GT-R, ontzag in en de dromers drummen zich een weg naar de fascinerende auto die toch nog altijd bij uitstek Porsche doet grommen. Maar Nissan’s excentriek gevormde “Juke” telt ook als tweede Europese première van het merk door een speciale versie van de crossover die op slechts 400 eenheden is geproduceerd.

     

    De Juke Shiro baseert zich op het Tekna-uitrustingsniveau, dat onder meer de volgende extra’s omvat: lederen interieur, privacy glas, achteruirijcamera, een I-Key en Nissan Connect. De specifieke meeruitrusting voor de Shiro bestaat uit een unieke koetswerkkleur die de naam “Night Shade Blue” meekreeg. De laagprofielbanden liggen op 17-duims sportieve (1 duim = 25,4 mm) lichtmetalen velgen, zilveren spiegelkappen en deurklinken voor het exterieur. Maar ook het interieur krijgt extra cachet mee door een witte middenconsole en het witte stiksel voor het lederen binnenwerk. Nissan zegt dat de klant voor al dit moois €530 meer betaald.(Tekst:Walter Rombauts/Foto:Nissan)

     

    Bijlagen:
    JUKE SHIRO 13112.jpg (155.5 KB)   

    13-01-2012 om 11:59 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPEL AMPERA GENOMINEERD VOOR AUTO VAN HET JAAR 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het heropstaande Opel krijst zijn vreugde uit dat de Opel Ampera genomineerd is onder de kandidaten op de begeerde commerciële titel “Auto van het Jaar 2012”. Opel won de titel al drie keer. Met de Kadett E (1985), de Omega A (1987) en de Insignia (2009). De titel hangt mee af van de visie van 59 autojournalisten uit 23 Europese landen. De Opel Ampera bevindt zich onder de zeven finalisten die overschieten in een veld van 35 deelnemers. Op 5 maart 2012 zal tijdens het Autosalon van Genève” de winnaar worden bekendgemaakt.

     

    De Ampera maakt veel kans omdat hij als embryonale elektrische auto een uitgebreide autonomie biedt door de combinatie van een Lithium-Ion batterij die als ze leeg is weer wordt opgeladen door een benzinemotortje dat dienst doet als generator. De autonomie gaat tot over 500 km, het Ottomotortje stoot 27 g/km CO2 uit en is daarmee sowieso al de groenste auto. Dit naast de 65 km die de Opel Ampera puur elektrisch, dus met ZERO-uitstoot aankan.

     

    Door de combinatie van verbrandingsmotor en elektromotor is deze ruime auto met allure eigenlijk een plug-in-hybride. Maar juist die combinatie maakt hem momenteel superieur aan de pure elektrische auto omdat die het met een veel beperkter bereik moeten doen. De Chevrolet Volt is identiek aan de Ampera, maar dreigt toch te verliezen tegen zijn evenknie. Waarom vertellen we eerstdaags.(Tekst:Walter Rombauts/Foto’s:Opel)

     

     

     

    11-01-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUTOSALON (8)- Ieder merk Clean Car of the Year
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voortgaande op de succesverkoop van de zogenaamde door de overheid gesubsidieerde groene wagens in december 2011, heeft zowat ieder merk een “clean car of the year”. Een clubje zogeheten vakbladen hebben nu ook op de persdag van het autosalon de Opel Ampera, de Chevrolet Volt en de Mitsubishi tot die status verheven. Het is net geen gesjoemel om in de gunst te komen van de betrokken constructeurs. De “boekskes” hebben dringend geld nodig en via vleierij kan er allicht een paginaatje “pub” af. Ook in bar slechte tijden hebben autoconstructeurs, net als banken en regeringen, geld genoeg om het gezicht te redden.

     

    De Opel Ampera en de Chevrolet Volt zijn plug-in-hybridwagens met een kleine verbrandingsmotor die dienst doet als generator als de Lithium-Ion-batterij na 65 km puur elektrisch rijden plat is en weer moet worden geladen. Op die manier kan een autonomie van iets meer dan 500 km worden gehaald en de uitstoot aan koolstofdioxyde is slechts 27 gram per kilometer. Héél groen dus. Hoe deze dure auto’ aan de man zullen worden gebracht is een andere vraag. Maar goed, oprecht groen in stijl, comfort én veiligheid. De beide pronkstukken kregen vorige dagen nog een verder doorgedreven veiligheid tegen brand bij of na een botsing met zijdelingse impact. Dit op advies van de "National Highway Traffic Safety Administration" in Amerika.

     

    De Mitsubishi iMiEV is als puur elektrische auto en dus met ZERO-uitstoot ook “Clean Car of the Year 2012”. Mitsubishi was dat al in 2007, geheel op zichzelf staande. De auto stond model voor de Citroën C-Zero en de Peugeot Ion, die dus ook vandaag dan mede gerust “Clean Car of the Year 2012” zijn. Mogelijk is de – hangende - overname van Mitsubishi door de groep Beherman (wegens wegvallen van Saab) een mogelijke stimulans geweest om die pioniers-Mitsubishi nog eens onder de spots te brengen. Het moet gezegd: het trio Citroën, Peugeot en Mitsubishi rijdt voortreffelijk. Laat daar geen twijfel over bestaan. Maar…

     

    Ook de Nissan LEAF “Car of the Year 2011” rijdt minstens het best, de Tesla en de Fiska Karma nog iets beter. Wat mag voor een spaarpotje van €117.000. Ook de Renault Fluence is een kampioen. In de balans prijs/tegenwaarde en een leugentje om bestwil omtrent de autonomie van 175 km. Maar nu bankiers, regeringen en het hele zootje (-zou Toon Hermans zeggen) door de wereldmand van de geloofwaardigheid zijn gevallen, maakt dat geen verschil meer.

     

    Herstel van vertrouwen aan alle kanten ? Diogenes zou er vanuit zijn ton meevoelend om glimlachen. "Ga uit mijn zon Koning Auto, anders kan ze niet dienen om samen met wind en waterkracht de energie te oogsten om die batterijen te voeden waarmee de elektrische auto’s flitsen." Tenzij we ze gewoon uit de waterstof in de lucht laten rijden. Zomaar, alsof het niets is. Draadloos laden door middel van inductie zoals Drayson Racing met hun LMP1 demonstreert.

     

    In een wereld waarin het licht menselijk en materieel dreigt te doven is er nog veel voer tot discussie om de elektrische auto “erdoor” te krijgen. Iedereen autocoureur, iedereen fotograaf, iedereen journalist, iedereen zijn “Clean Car of the Year” ! Facebook en Twitter zijn er te klein voor. Virtueel. Dat is jammer genoeg ook de titel van “Clean Car of the Year 2012”. Verkracht voor de echte onderscheiding goed en wel is geboren. Maar wel leuke dingen voor de mensen, wars van waarheid.(Tekst en foto’s:Walter Rombauts)

     

     

     

     

     

     

    10-01-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LOLA-DRAYSON B12/69EV WIL IN LE MANS OPHEF MAKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zondag 3 juni 2012 gaat in Le Mans “La Journée de Test” door waaraan alle teams deelnemen die veertien dagen later de even beruchte als beroemde “24 Uren van Le Mans” rijden. De kans is groot dat daar bij wijze van demonstratie ook de puur elektrische Lola-Drayson B12/69EV zal aanwezig zijn. Lola en Drayson Racing hebben samen een LMP1 prototype klaar om in 2013 deel te nemen aan het FIA-kampioenschap voor racewagens met ZERO-uitstoot. Puur elektrisch dus.

     

    De bolide die Lola en Drayson Racing klaargestoomd hebben heeft 625 kW (850 pk) vermogen en kan een topsnelheid halen van meer dan 325 km/h. De kompleet elektrische aandrijving komt van een Lithium-Nanofosfaat batterij waarvan de cellen in exclusiviteit zijn gemaakt door “A123-Systems”. Ieder wiel van de auto wordt aangedreven door een axiale Oxford YASA motor. Dat geeft bijgevolg een effect zoals een permanent vierwiel aangedreven auto.

     

    De gunstige essentie daarvan is dat de banden grotere laterale krachten kunnen opvangen omdat het motorkoppel op ieder wiel lager is. Zo krijgt ieder wiel 156,25 kW (212,5 pk) toebedeeld. Terwijl de Lola-Drayson in vormgeving in niets verschilt van een huidige LMP1 auto, is er zeer grote zorg besteed aan de gewichtsverdeling van de componenten om een neutraal tot licht overstuurd karakter te bekomen. De bedoeling van Drayson Racing is in Le Mans aan te tonen over één ronde sneller te zijn dan de benzine- en diesel LMP1’s van het ogenblik. Het team weet echter nog niet concreet raad met de lading van de batterij voor een lange-afstandsrace. Momenteel wordt de lading via inductie en dus draadloos gedaan. Het zal nog vonken in Le Mans. Héél concreet: tijdens de MIA Conference op 12 januari 2012 zal de auto worden voorgesteld op stand 6240 in Hall 6. Dit in het kader van "Autosport International 2012" dat daar loopt tot zondag 15 januari 2012. Lord Drayson zal in persoon aanwezig zijn.(Tekst:Walter Rombauts/Foto:Lola-Drayson)

     

    Bijlagen:
    Lola Drayson LMP1 2011 - Le Mans 2012.jpg (71.5 KB)   

    09-01-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!