Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Werken ?
  • De overgangsregio
  • Hellhole blues
  • De recentste peiling
  • Hellhole blues
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    13-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Griekse treurspel

     

     

       N.a.v. de gebeurtenissen in Parijs is het andere nieuws wat op de achtergrond geraakt. Voor wat Griekenland betreft, tikt de klok echter verder en wordt het uitkijken hoe de verkiezingen daar op 25 januari zullen verlopen. Die vinden plaats, daar men er niet in slaagde een nieuwe president te kiezen, omdat die in de eerste twee stemronden geen tweederde meerderheid van de stemmen kon halen en in de derde ronde ook geen drievijfde*. Ondanks het feit dat de gedoodverfde overwinnaar van die verkiezingen, de uiterst linkse Syriza partij, in de peilingen de grootste wordt maar slechts 35% van de stemmen zou halen, bestaat er een kans dat ze toch de volstrekte meerderheid van de zetels haalt. Griekenland is in veel opzichten geen normaal land en één van de electorale regels daar is dat de winnende partij er 50 extra zetels bij krijgt (op 300). Door die bonus zou een percentage van 40% van de stemmen al volstaan. Die 40% slaan dan alleen op de partijen die de kiesdrempel van 3% haalden, niet op het totaal uitgebrachte stemmen. Op die manier kan men al een absolute meerderheid halen met minder dan 40%. Dan zit Syriza gebeiteld en zullen de Europese poppetjes aan het dansen gaan.
       Eender hoe het zal aflopen, dat het in Griekenland een chaos gaat worden, is zo goed als zeker. Dan zal het alleen nog de vraag zijn of het land echt uit de eurozone gaat stappen of dat Syriza gaat onderhandelen voor nog maar eens een schuldkwijtschelding of een uitstel van enkele decennia(!) voor de terugbetalingen. Het zal Europa én Griekenland veel geld kosten, maar het waren wel de Grieken die willens nillens frauduleus in de eurozone zijn binnengeraakt en wie zijn gat verbrandt…

       Tenslotte hebben de beleidsmakers van de eurozone ook boter op hun hoofd. Zij hadden de rekeningen van het armlastige Hellas beter moeten controleren en het zijn ook zij die verantwoordelijk zijn voor het feit dat men, bij het opmaken van het verdrag van Maastricht, wel bepaald heeft hoe een land tot de eurozone kon toetreden, maar niet hoe men eruit kon stappen. Voor een instelling met zowat de duurste ambtenaren ter wereld, is dit een blamage die kan tellen.

     

     

    * Voor de toetreding van Griekenland tot de eurozone was 51% voldoende, zodat het lijkt alsof de verkiezing van een toch maar protocollaire president (met resp. 66 en 60%) er belangrijker is…

     

    13-01-2015, 00:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (31 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De groene discriminatie

     

     

       Zoals te verwachten, blijven de reacties op de moordpartijen in Frankrijk nazinderen en staan de media er nog bol van. Eindelijk zijn bij velen de ogen opengegaan en laat ook de zwijgende meerderheid eens van zich horen. Hopelijk blijft dat niet een eenmalige gebeurtenis. Een valse noot bij ons kwam er van spraakwaterval Meyrem Almaci, kersvers voorzitster van Groen en zelf niet toevallig van Turkse afkomst. Zij vindt nog altijd dat er meer openheid en dialoog moet komen. Dat moet ge dan horen van een partij die steeds zowat het tegenovergestelde beweerde als het om rechts ging (Charlie Hebdo is uitgesproken links) en die het ook vroeger allemaal zo erg niet vond als hier gediscrimeerd werd.

       Vergeten we niet dat het Jos Geysels* was, van het toenmalige Agalev, de voorloper van Groen, die als secretaris van de partij (die toen, in navolging van de communistische partijen in Oost-Europa, geen voorzitter had, maar een secretaris), die het cordon sanitair tegen het Vlaams Blok uitvond. En zopas was het de groene fractie in de Brusselse gemeenteraad die een toegangsverbod vroeg voor de Franse schrijver Eric Zemmour, die de islamisering van zijn land aankloeg. En dat was nog vóór de slachtpartij bij Charlie Hebdo. Dat kan eveneens gezegd worden van de betogingen van Tegida in Duitsland, die al hun veertiende week in gaan en waartegen ook daar een verbod werd geëist door niet toevallig de co-voorzitster van die Grünen. Nog door zo eentje met een naam die e.e.a. laat vermoeden (Cem Ördemir!). Voor Groen blijkt de vrijheid van meningsuiting niet voor iedereen weggelegd.

       Echte asielzoekers blijven hier welkom, zelfs met hun eigen cultuur en geplogenheden. Voor zover dat kan natuurlijk, want men kan alleen echt integreren als men zich aanpast. Wie dat niet doet, integreert niet, maar zal echter wel respect moeten hebben voor onze eigenheid en levenswijze, zich in het openbare leven moeten aanpassen aan onze cultuur en gewoonten, en niet andersom. Wie dat niet kan, hoort hier niet thuis. Daarover moet, zeker na wat er de afgelopen week is gebeurd, niet meer gediscuteerd worden. Zoals de titel van Houllebeque’s boek zegt, betekent de islam immers niét verdraagzaamheid, maar onderwerping (‘soumission’). Wie geen moslim is, hoeft zich daaraan niet te onderwerpen.

     

     

    * Die Geysels is later door Verhofstadt en Co beloond met diverse openbare functies, waaronder die van directeur van de jaarlijkse boekenbeurs. In die functie zorgde hij er o.m. mee voor, dat een Vlaamsgezinde uitgeverij zoals Egmont er geen standplaats krijgt en haar boeken ook niet in de openbare bibliotheken te vinden zijn. Van een nestbevuiler gesproken…

     

    13-01-2015, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (31 Stemmen)
    12-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Führer Leemans

     

       Voor Jan met de pet zit de eerste werkweek van 2015 er al op, maar de dames en heren politici beginnen er pas vandaag aan. Er zal dan al een eerste vergadering zijn van de groep van tien (vakbonden en werkgevers) over het loonrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB). Dinsdag gaan de vakbonden beraad houden over de stakingen van december en donderdag komt de groep van tien samen met de federale topminister, Kris Peeters op kop. I.v.m. met dat laatste heeft dikke nek Leemans van het ACV nog eens flink van zijn oren gemaakt in de weekeindkranten, waarbij men de indruk krijgt dat hij en niemand anders leider is van de syndicale strijde tegen centrumrechts. Ofwel speelt de man komedie, ofwel is hij zich stilaan aan het opblazen zoals die kikker die even groot wou zijn als de os. We weten, hoe dat geëindigd is…

       In De Tijd zegt Leemans o.a. minachtend dat CD&V maar een kleine coalitiepartner meer is. Hij heeft daarin gelijk, maar het moet wel hard aankomen als de christendemocraten zoiets moeten horen van een gelijkgezinde vakbondsleider, die doet voorkomen dat CD&V een onderdeel is van zijn ACV. Dat laatste is niét het geval, want bij die partij zitten, gelukkig maar, ook nog mensen van het middenveld, die niet precies warm lopen voor de barse syndicale taal van de heer Leemans. Dat CD&V van een grote partij verworden is tot een meelopertje komt o.m. ook omdat het gros van de ACV’ers meer dan waarschijnlijk niet meer CD&V stemt. Dat ze nog bij de vakbond zijn is, omdat ze daar nog enig profijt in zien, vooral als het fout begint te lopen (ontslagen e.d.), maar niet o.w.v. de opgeblazen retoriek van Leemans.

       Ik heb dat vroeger als eens meer geschreven, maar ik zou willen dat het ACV en de andere vakbonden bij de politieke verkiezingen eens opkwamen met een eigen partij, dan kon men de neuzen eens tellen. Het zou voor lawaaimaker Leemans wel eens een ontnuchtering kunnen zijn. Bij de laatste gemeentelijke verkiezingen hebben ze dat bv in Turnhout geprobeerd en eindigde hun lijst op de derde plaats, na N-VA en de lijst van CD&V. Dat de ACV-lijst daar tenslotte toch in de bestuursmeerderheid is geraakt, was niet hun verdienste, maar de interne ruzie bij N-VA.

     

    12-01-2015, 00:07 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (35 Stemmen)
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De terreur voorbij

       In verband met de aanslagen in Parijs zal er nog veel inkt vloeien. Of het allemaal veel zal helpen, is een ander paar mouwen. Zelfs de bijeenkomst van de Europese regeringsleiders en ministers van vandaag in de lichtstad zal waarschijnlijk niet veel meer opleveren dan de gebruikelijke blabla. In het kader van wat ze de rechtstaat noemen en volgens de Europese wetten, en verplichtingen, kan men zomaar niet meer doen wat men wil. Een opschorten van het Schengenakkoord en een immigratiestop voor wie geen echte asielzoeker is (iets wat het VB al jaren vraagt) zou een eerste stap kunnen zijn, maar ook niet meer dan dat.

       Het probleem met die islam is, dat het geen hiërarchische structuur kent, zoals bv de katholieke kerk, met Paus, bisschoppen, synodes en concilies. Mede daardoor kan deze kerk zijn leer aanpassen aan veranderende tijden. Niets daarvan bij de moslims, die zo nog altijd een Middeleeuwse woestijngodsdienst beleven, die ook vandaag de dag nog geïnterpreteerd kan worden zoals het de eerste de beste imam uit komt. Komt daarbij nog dat er soennieten en sjiieten zijn, die elkaar haten, plus nog wat afleidingen ervan, die als ketters vervolgd worden. Dat alles terwijl de meerderheid van de moslims in hun land van oorsprong alleen leert lezen en schrijven, enkel en alleen om hun koran te kennen.

       Politiek gesproken is het al niet veel beter. Ook op dat vlak is er geen centraal gezag. Al Qaeda, IS, Taliban, Al Shabaab, Hezbollah, Hames, Boko Haram en ga zo maar voort, is een ongeorganiseerd kluwen van loslopend spul waar niemand aan iemand rekenschap geeft.

       Er is m.i. voorlopig maar één oplossing en dat is de zero tolerence, stuk op lik. Wie onze wetten overtreedt, gaat achter de tralies. Wie hier illegaal is, vliegt meteen het land uit. Wie gaat mee vechten in buitenlandse conflicten, verliest zijn Europees staatsburgerschap. Wie veroordeeld wordt voor terrorisme, moet zijn straf voleldig uitzitten. Voor hen geen wet Lejeune of iets in dien aard. En zo zijn er nog wel enkele mogelijkheden om ervoor te zorgen, dat kandidaat terroristen weten wat hen te wachten staat.

       Tenslotte zou Europa moeten ophouden Israel te demoniseren. Het is het enige democratische land in zijn regio en ook het enige dat voor onze westerse waarden vecht. Letterlijk dan nog. Dat de joodse strijd tegen de Palestijnen niet altijd koosjer verloopt,heeft ook te maken met een vijand die zich verschuilt tussen de burgerbevolking, welke daardoor telkens een zware prijs betaalt. Daarenboven kan men geen vrede sluiten met een tegenstander die op uw vernietiging uit is.

    11-01-2015, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (7)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (41 Stemmen)
    10-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Flippo

     

     

       Nadat hij op 6 november 2014 al eens was opgestapt in de

    beruchte vakbondsbetoging tegen de nieuwe centrumrechtse

    regering, om mee te betogen tegen een aantal wetten die zijn

    eigen regering had opgestart, is Di Rupo de afgelopen week nog

    eens in het nieuws gekomen, door op de RTL-Tv en RTBf-radio

    te zeggen dat hij spijt had van bepaalde beslissingen die zijn

    kabinet toen genomen had. Meer bepaald had hij het nu over de

    beperking van de zgn inschakelingsuitkering tot drie jaar. Dat

    gaat om een uitkering die schoolverlaters krijgen als ze na één

    jaar nog geen werk vinden. Jongeren die na die drie jaar nog

    steeds geen werk hebben, moeten dan terugvallen op het

    OCMW. Erg, hé? Toen ik jong was, kreeg men niets in dien aard

    en moest men minstens 200 dagen officieel gewerkt hebben

    vóór men een werkloosheidsuitkering kreeg. Wie daar niet in

    slaagde bleef thuis bij zijn ouders wonen (‘casa di mama”) of

    probeerde wat bij te verdienen als jobstudent. Waarom zou dat

    nu niet kunnen, zeker na twee jaar van het systeem

    geprofiteerd te hebben?

       Dat juist Di Rupo daarmee af komt en tegen de gevolgen van

    zijn eigen beleid betoogt, is wel merkwaardig. Zoals het ook not

    done is dat een aftredend eerste minister alle geldende regels

    van politiek fatsoen aan zijn hielen lapt door zich tenminste het

    eerste jaar niet terughoudend op te stellen t.o.v. zijn opvolger.

    Dat hebben Dehaene, Verhofstadt noch Leterme gedaan en is in

    de Belgische politiek du jamais vu.

       Diezelfde Di Rupo vindt er trouwens geen graten in dat de

    stad Mons, waar hij burgemeester is, met geld smijt t.g.v. het

    jaar dat ze culturele hoofdstad is van Europa. Gisteren nog werd

    het nieuwe museum geopend, getekend door de architect van

    Ground Zero in New York. Het nieuwe spoorwegstation van Mons

    draagt de handtekening van Santiago Calatrava, nog een

    wereldvermaarde (en dure) architect die o.m. ook het Guillemins

    station van Luik tekende, dat met een vertraging van drie jaar

    klaar kwam en zowat drie keer meer heeft gekost dan eerst

    geraamd. In Mons zal het niet anders zijn. De krokodillentranen

    die de gestrikte (of moet ik schrijven ‘geflipte’?) nu laat voor die

    arme studenten die geld tekort gaan komen door een wet die

    hijzelf had goedgekeurd, zijn dan ook een lachertje.

     

    10-01-2015, 00:29 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (21 Stemmen)
    09-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Checkpoint Charlie Hebdo

     

     

       De moordpartij bij Charlie Hebdo was niet de eerste en zal ook

    niet de laatste zijn in een reeks van aanslagen door

    doorgedraaide moslims. Toch is er deze keer denkelijk een grens

    overschreden, waarbij de Westerse wereld, maar ook een deel

    van de moslims eindelijk is gaan beseffen dat het zo niet verder

    kan. Hopelijk blijft die tendens aanhouden en sterft hij geen

    stille dood, zoals in het verleden al meer is gebeurd.

       Het was wel louter toeval dat die Eric Zemmour één dag

    vroeger zijn in boekvorm verschenen mening (le suicide

    français) tegen de zo geprezen multicultuur in Brussel kwam

    verdedigen. Qua publiciteit kan dat tellen. Zemmour was

    trouwens niet de enige die net nu met een boek over de

    aanwezigheid van de islam in Europa voor de dag kwam.

    Tegelijk verscheen er ook een zoveelste boek van de in Frankrijk

    eerder berucht geworden Michel Houellebecq. Diens laatste boek

    is een fictief verhaal, maar - evenals zijn vorige werken – zo

    geschreven dat het sensationeel en provocatief overkomt. De

    titel: ‘Soumission’ (onderwerping) is letterlijk de vertaling van

    het woord ‘islam’, dat hetzelfde betekent. Het verhaal speelt zich

    af in 2022, waarbij de Franse presidentsverkiezingen gewonnen

    worden door een gematigde moslim, die Marine Le Pen van het

    FN in de laatste ronde verslaat. Zijn partij, de

    Moslimbroederschap(!) gebiedt de mannelijke docenten van de

    Sorbonne zich tot de islam te bekeren. De vrouwelijke docenten

    worden ontslagen. De joden moeten het land uit en de

    werkloosheid daalt spectaculair omdat de vrouwen terug naar de

    haard worden gestuurd. En nog zo van dat moois.

       Voorlopig nog fictie dus, zeker op zo’n korte termijn. Toch

    mag men niet vergeten dat bv de burgemeester van Rotterdam

    nu al een (gematigde) moslim is (in de stad van Pim Fortuyn!)

    en dat zoiets over enkele verkiezingen ook in Brussel tot de

    mogelijkheden behoort. Mocht de moordpartij in Parijs het

    kantelmoment zijn dat een dergelijke evolutie kan keren, dan

    zijn die tekenaars, journalisten en agenten tenminste niet voor

    niets gestorven.

       Inch’Allah!

    09-01-2015, 00:34 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
    08-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden te lachen (met Mohammed)

     

       Mijn bedoeling gisteren was een blog te schrijven n.a.v. de

    uiteenzetting van de Franse schrijver Eric Zemmour in de

    Cercle de Lorraine, een Brusselse businessclub van in hoofd-

    zaak Franstalige ondernemers. De man kwam er tekst en

    uitleg geven over zijn laatste boek: ‘Le suicide français’,

    waarvan in no-time 800.000 exemplaren werden verkocht.

    Het boek gaat over de teloorgang van de Franse samenleving

    na mei ’68. Het deed me denken aan een gelijkaardige uitga-

    ve (‘Deutschland schafft sich ab’), nu een grote 4 jaar gele-

    den, van de Duitse schrijver Thilo Sarrazin, toenmalig senator

    voor de SPD (socialist, nota bene) en lid van de Bundesbank,

    waarvan ook 1,2 miljoen exemplaren werden verkocht op

    anderhalve maand tijd.

       Beide uitgaven, zowel van Zemmour als van Sarrazin heb-

    ben het niet over de islamistische beestigheden die we

    ondertussen met de regelmaat van een klok meemaken, nu

    weer in Parijs, waar in de kantoren van het satirische week-

    blad Charlie Hebdo 12 mensen op koelbloedige wijze werden

    afgemaakt, omdat ze lachen met Mohammed en zijn islam.

    Waar Zemmour en Sarrazin het wél over hebben, is over de

    steeds toenemende immigratie van mensen die hier wel wil-

    len wonen, maar niet willen integreren en er tenslotte voor

    zorgen dat hun omgeving een vruchtbare bodem wordt voor

    allerlei terreurdaden in de naam van Allah, zoals we die nu

    meemaken.

       De politiekcorrecten hebben niet gewacht op de aanslag

    in Parijs om het boek van Zemmour en de deining die er de

    laatste tijd in Duitsland is ontstaan n.a.v. de wekelijkse

    Pegida* betogingen, aan te klagen als racisme en nazisme.

    Bij de criticasters in Duitsland was o.m. ex-Bondskanselier

    Schmidt, dezelfde Schmidt die 4 jaar geleden partijgenoot

    Sarrazin nog feliciteerde met zijn boek. Het feit dat de man

    ondertussen 97 is, kan daar misschien wel iets mee te ma-

    ken hebben. Vraag is alleen wat ze nu weer gaan vinden

    om de uitwassen van de islam niet in vraag te moeten

    stellen…

     

    * Pegida staat voor: ‘Patriotische Europäer Gegen die

    Islamisierung des Abendlandes’. De nieuwe Duitse AfD-

    partij(‘Alternativ für Deutschland), die bij de Europese

    verkiezingen 6% van de Duitse stemmen haalde, staat

    er achter.

    08-01-2015, 00:05 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (23 Stemmen)
    07-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksmisleiding

     

     

       Er doen zich momenteel enkele rare situaties voor op de

    geldmarkten. Om te beginnen is er de instorting van de olie-

    prijs, 53 dollar per vat, de laagste prijs in zowat zes jaar.

    Verder heeft de onzekerheid rond een eventuele Grexit de

    aandelenkoersen en de waarde van de euro doen dalen. Dat

    laatste is een godsgeschenk voor de Europese export. Als

    gevolg van dat alles voorspelt het Planbureau nu, dat daar-

    door de spilindex dit jaar waarschijnlijk niet overschreden

    zal worden en er dan ook geen indexsprong meer zal komen

    vóór 2016. De hele discussie daaromtrent zal dan (voorlopig?)

    een maat voor niets geweest zijn. Al die uitspraken van De

    Leeuw, Leemans & Co ter zake blijken nu evenveel slagen in

    het water. Anderzijds zien de overheden – ook de Waalse die

    er zogezegd tegen was – nu de besparingen op de

    ambtenarenlonen in rook opgaan. Alhoewel het er dus, zeker

    in Europa, niet beter aan toe gaat, wordt het leven er toch

    goedkoper, tot spijt van wie ’t benijdt. Vraag is natuurlijk wel,

    of het allemaal zal ‘blaffeturen’, zeker met de wetenschap dat

    het niet de eerste keer zou zijn dat het Planbureau zijn

    vooruitzichten moet bijstellen.

       Nog zo iets is de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB).

    Terwijl iedereen ervan overtuigd was dat de loonkostenhan-

    dicap met de buurlanden ergens rond de 15% lag, kwam die

    CRB ergens rond Kerstmis met de blijde mare dat die gedaald

    was tot niet minder dan 2,9%. Daarbij weinig of geen

    commentaar, ook niet van de media die er anders altijd zo

    snel bij zijn. Er werd zelfs bij verteld dat de verdienste voor

    de daling bijna volledig op rekening van de regering Di Rupo

    kwam. Wat blijkt nu: die daling van 2,9% blijkt alleen maar

    het verschil te zijn met de reeds bestaande kloof uit… 1996,

    toen er een wet gestemd werd waardoor de loonkloof met de

    buurlanden niet groter mocht worden. In werkelijkheid kost

    het gemiddelde uurloon in dit land nog altijd 42 euro, t.o.v.

    36 in Duitsland en Frankrijk, 30 in Nederland en 21 in de UK.

    Het werkelijke verschil blijft zo gemiddeld toch nog steeds

    16% en als daar niet méér aan gedaan wordt, zullen hier nog

    steeds bedrijven sluiten, en/of vertrekken en arbeidsplaatsen

    verdwijnen.

       In zowel het Planbureau als de CRB zitten waarschijnlijk

    heel wat dik betaalde economen en aanverwanten. Men kan

    zich dan ook terecht afvragen, of die wel hun geld waard zijn,

    als ze om de haverklap met andere vooruitzichten komen.

    Zeker als we weten dat we ze feitelijk niet eens nodig heb-

    ben, want er bestaat ook nog zoiets als het Rekenhof en de

    Nationale bank waar men ook terecht kan zónder het natte

    vingerwerk van die zgz specialisten…

     

    07-01-2015, 00:11 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (26 Stemmen)
    06-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'Waar-voor-je-geld-ranking'

       Er is nog maar eens een soort enquête gehouden binnen de 24

    Oeso-landen, deze keer door Voka, het netwerk van Vlaamse

    ondernemers en Kamers van Koophandel (het vroegere VEV).

    Nu ging het om de zgz 'Waar-voor-je-geld-ranking', in gewone

    mensentaal: om de verhouding tussen betaalde belastingen en

    de levenskwaliteit die men ervoor terug krijgt. En dat is in België

    nog altijd aan de zeer lage kant. Dit land staat op een

    beschamende 20ste plaats, net zoals trouwens een jaar eerder

    al het geval was. Alleen het wispelturige Hongarije, het failliete

    Griekenland, Frankrijk en Italië doen het nog slechter. Vooral die

    twee laatste landen, die binnen de E.U. toch tot de grotere

    economieën behoren, doen het verre van goed. Zeker Frankrijk,

    waaraan politiek België zich altijd gespiegeld heeft, heeft veel

    van zijn pluimen verloren en is lang geen voorbeeld meer.

       Voor zover dat nog nodig is, duidt het Voka onderzoek aan dat

    in de meeste Oeso-landen de burger meer terug krijgt voor de

    belastingen die hij betaalt of dat hij er minder belastingen

    betaalt. Dat houdt in dat de belastingen niet persé moeten dalen

    als de burger er beter van kan worden. Dat laatste kan alleen

    als er efficiënter gewerkt wordt, dat er structurele veranderingen

    moeten komen en geen knip- en plakwerk meer.

       Het lijkt we wel raar dat het Vlaamse netwerk, dat Voka is, bij

    dit onderzoek de klassieke fout maakt geen onderverdeling te

    maken tussen de gewesten in dit land. Is dat misschien omdat

    ze tegenwoordig hun hoofdzetel in Brussel hebben?

       Wie die onderverdeling wél maakt is, verrassend genoeg,

    Siegfried Bracke, de nieuwe eerste burger van Belgenland o.w.v.

    zijn functie als Kamervoorzitter. De man blijkt toch nog een

    Vlaamse reflex te hebben. In een interview met Le Soir zegt hij

    dat confederalisme voor België de toekomst blijft, ongeacht het

    feit dat de N-VA, zijn partij, nu deelneemt aan een federale

    regering die eerst de sociaal-economische problemen wil

    aanpakken. Straffer nog, hij zegt in dat interview dat de

    Vlaamse onafhankelijkheid een onvermijdelijke evolutie is, 'een

    beetje zoals de wetten van Darwin'. Ten zuiden van de taalgrens

    zijn ze er nog altijd niet goed van!

    06-01-2015, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    05-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De (voorlopig?) laatste PS-mop

       Uitgerekend in dezelfde week dat de Franse PS-regering de Rijkentaks

    afschaft, nadat gebleken is dat die meer kost dan opbrengt, komt onze

    PS het hetzelfde voorstel af. Te gek om los te lopen; er zijn gewoon geen

    woorden voor. Temeer omdat er in dit land - zoals ik al eens eerder ge-

    meld heb - niet eens een vermogenskadaster bestaat, waardoor het nóg

    meer zou kosten om tot zo'n taks te komen. Het voorstel werd ingediend

    door ene Ahmed Laaouej, ene van de soort die men vroeger in Gent nog

    allochtonen noemde. Of dat er iets mee te maken heeft weet ik niet, maar

    men heeft mij altijd verteld dat de PS een uitgekiende studiedienst heeft

    en ik neem aan dat die Ahmed toch niet écht achterlijk is.

       Het voorstel past meer dan waarschijnlijk in de koeionnerij waarmee

    de PS al bezig is sinds de opening van het nieuwe parlementaire jaar.

    Eerst met de heksenjacht van Laurette Mitraillette op de N-VA leden

    van de centrumrechtse regering om redenen die niets met de heden-

    daagse politiek te maken hebben. Dan met de stakingsgolf van decem-

    ber, die flink in de verf werd gezet door de 'gewapende arm van de PS'

    zoals De Wever het duidelijk verwoordde. En nu dus met dat voorstel

    dat op voorhand gedoemd is om te mislukken. Bij een gebrek aan een

    vermogensbelasting zou iedereen, volgens die Ahmed, zelf op woord

    van eer moeten aangeven hoe groot zijn vermogen is. Zie je dat in

    België al gebeuren?

       In de marge van bovenstaande toch nog even vermelden/herhalen,

    dat een vermogensbelasting niet hetzelfde is als de vermogenswinst-

    belasting, waarnaar Kris Peeters hengelt. Diezelfde Peeters is zich trou-

    wens ook in een hoek aan het schilderen met zijn 'aangroei van het

    vermogen én zijn 'activeren van slapend kapitaal', wat twee verschil-

    lende begrippen zijn. Misschien past dat in zijn poging om kool en geit

    te sparen ('If you can't convince them, confuse them'), maar dat zou

    hij beter binnenskamers houden i.pl.v. dat te gaan verkondigen op de

    cafézender uit Nossegem.

    05-01-2015, 15:48 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    04-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMWeeën

       Het was dit weekeinde de beurt aan de OCMW's om alarm te slaan. Ook

    zij zullen weten van de besparingen,  zeker omdat zij voor hun financiering

    van o.m. de federale en regionale overheden, afhangen van de steden en

    de gemeenten, die zelf ook allemaal moeten inbinden (met dank aan de

    zesde staatshervorming). In De Tijd, waarin ik het bericht las, was er een

    reactie van Kurt De Loor Vlaams SP.a-parlementslid en OCMW-voorzitter

    van Zottegem. De man kwam recentelijk nog in het nieuws, toen hij

    verklaarde de geplande indexsprong te zullen negeren en zijn mensen toch

    hun loonsverhoging te zullen geven. Hij werd toen meteen teruggefloten d

    door zijn eigen burgemeester. De eersten die nl van die indexsprong zullen

    profiteren zijn de steden en gemeenten die zo besparen op de hoge

    personeelskosten van hun ambtenaren en laat dat nu juist de overheden

    zijn, waarvan de OCMW's hun werkingstoelagen moeten krijgen. De Loor

    zou dat moeten weten, maar voor hem was het waarschijnlijk belangrijker 

    in het nieuws te komen. Hij werd trouwens meteen gesteund door Rudy De

    Leeuw, die gemakkelijk praten heeft. Zijn ABVV zal er geen geld insteken 

    en van de notionele intrestaftrek van de familie De Leeuw zal ook wel geen 

    geld naar het OCMW gaan.

       Wat ik in de hele communicatie over de OCMW-gelden niet terug vind,

    is dat ik nergens iets hoor of lees over de geldsommen aan de daar al dan

    niet in aanmerking komende immigranten. Dat is blijkbaar een publiek ge-

    heim. Het zou geen kwaad kunnen, mochten hulporganisaties daarover wat

    transparanter zijn en bv eens vertelden hoeveel procent van hun werkings-

    toelagen gaan naar mensen die daar nooit iets voor hebben afgedragen.

       Tenslotte blijkt dat la Homans, verantwoordelijk Vlaams minister ter

    zake, al gesteld heeft dat men in de volgende bestuursperiode de OCMW's

    wil inkapselen in de steden en gemeenten, waarbij alleen de grotere steden

    nog de keuze zouden behouden om ze apart te houden. Die mededeling

    bracht De Loor ertoe te zeggen dat Homans, die - nota bene - zelf voor-

    zitter is geweest van het Antwerpse OCMW, er geen verstand van had. Hij

    wel. Want diezelfde De Loor wordt dik vergoed als volksvertegenwoordiger

    én als OCMW-voorzitter (en dan heeft heeft gegarandeerd nog enkele

    bestuursmandaten) en is zelf het duidelijkste voorbeeld dat er nog veel

    bespaard kan worden zonder dat de service aan de mensen die echt

    hulpbehoevend zijn daaronder moet lijden.

    04-01-2015, 15:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    03-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kabinet Peeters

       Ik kom even terug op mijn artikel van gisteren, waarin ik het had over

    de vijfde colonne van CD&V binnen centrumrechts. Het is nl opmerkelijk

    dat de enige twee ministers, die die partij in de federale regering heeft,

    allebei uit het middenveld komen en niet uit de vakbond, zoals dat wel het

    geval is in de Vlaamse deelregering. Over Koen Geens' departement wil ik

    me (nog) niet uitspreken, maar met dat van Kris Peeters is er wel iets

    speciaals aan de hand. Want, alhoewel Peeters overkomt van Unizo, lijkt

    het wel alsof hij de meest syndicale is van de hele regering. Om dat te

    begrijpen, moet men wel eens zien wie er van Peeters' kabinet deel

    uitmaakt.

      Naamgenoot Eddy Peeters is er kabinetschef. De man heeft een ACV

    -etiket. De directeur is Liesbeth Sommen, die men niet zomaar links kan

    noemen, maar die bv wel een vaste rubriek heeft op de website van Knack,

    een blad dat sinds het vertrek/ontslag van Rik Van Cauwelaert en Koen

    Meulenaere een flinke bocht naar links heeft genomen. Kers op de taart in

    het kabinet Peeters is echter Peter Vansintjan, ooit kabinetschef van Joëlle

    Milquet (jaja!), toen die nog federaal minister van Werk en Binnenlandse

    Zaken was. Vansintjan is een echte syndicalist, berucht om zijn radicaal

    linkse uitspraken. Na 25 mei verklaarde hij o.m. dat hij uit de politiek zou

    stappen als de N-VA mee aan de macht zou komen. Jammer genoeg heeft

    hij dat niét gedaan en is hij nu waarschijnlijk de drijvende kracht achter de

    ogenschijnlijke onschuldige pogingen van Kris Peeters om het programma

    van de regering Michel af te zwakken.

       Op die manier is Peeters wel ver verwijderd geraakt van zijn roots bij

    Unizo en wordt hij nu het linkse geweten van de federale regering.

    Misschien kwaad omdat hij zijn Vlaams speeltje is kwijtgeraakt?

    03-01-2015, 15:03 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    02-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exit (Franse) rijkentaks

       Het zit François Hollande niet mee. Hij is zo stilaan de minst

    populaire Franse president van de Vijfde Republiek geworden.

    87% van de Fransen lusten blijkbaar geen 'monsieur normale'

    op die plaats. Zijn economische aanpak is een ramp en nu hij

    de zgz 'rockster-econoom'Thomas Piketty, nota bene: ook een

    socialist, de ridderorde aanbiedt in het Légion d'Honneur, wei-

    gert die dat toch zeker. De econoom mag dan wel een succes-

    boek geschreven hebben over de groeiende economische en

    financiële ongelijkheid in de wereld, in de reële economie is hij

    nog geen superster (en hij is slim genoeg om dat te beseffen).

    In de wereldranglijst van The Economist staat hij pas op plaats

    13, zelfs nog drie plaatsen achter Peter Praet, de Belgische

    hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank (ECB).

       Maar ik had het over François Hollande. Die ziet nu ook af van

    de zgz 'rijkentaks', die hij in zijn verkiezingscampagne beloofd

    had te zullen heffen en die blijkbaar het sop van de kool niet

    waar is. Zoals te verwachten was, verliet een aantal superrijken

    gewoon la douce France, hun geld achterna dat waarschijnlijk

    al vertrokken was op de avond toen bleek dat de socialisten

    de Franse verkiezingen hadden gewonnen. Ik heb dat in deze

    rubriek al eens meer geschreven: geld kan je tegenwoordig

    verplaatsen naar de andere kant van de wereld in een fractie

    van een seconde met één druk op de knop. De rijkentaks

    bracht Frankrijk geen 5% op van wat men ervan verwachtte.

    Weer pech dus voor Hollande en dan hebben we het nog niet

    eens gehad over zijn amoureuze puinhopen. Men zou er nog

    medelijden mee gaan krijgen.

       En zo zijn we bij de Belgische politiek aangekomen, waar

    de linkse oppositie en de vijfde colonne van CD&V binnen de

    centrumrechtse regering ook aansturen op o.m. een vermo-

    genstaks. Als die er zou komen, zal het resultaat navenant

    zijn met wat in Frankrijk is gebeurd. Jammer genoeg heeft

    het verleden geleerd, dat men in dit land niet leert van mis-

    lukkingen elders. Denk maar aan het kerstvoetbal en de

    play-offs die in Nederland werden afgeschaft, waarna men

    er hier mee begon...

    02-01-2015, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (20 Stemmen)
    01-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het rijdend faillissement

     

       De Bel20 sloot dit jaar af met een groei van 12%. Dat is geen record: vorig jaar was het 20%, maar ook niet slecht gezien 2014 toch alles behalve een normaal jaar was. Opmerkelijk was wel dat de nummers één en twee op de Bel20 twee semi-overheidsbedrijven zijn. Bpost steeg liefst 45% en Proximus, de nieuwe commerciële naam voor Belgacom, haalde 40% groei. In het licht daarvan is het des te ergerlijk, dat een echt staatsbedrijf zoals de NMBS elk jaar 200 tot 250 miljoen euro blijft verliezen en afstevent op een schuld van om en bij de 5 miljard! En dat weten dat datzelfde bedrijf al eens 7 miljard euro schulden werd kwijtgescholden door Vande Lala, toen minister van Begroting in een van de Verhofstadt regeringen. Jo Cornu, de nieuwe spoorbaas heeft al gezegd dat dit niet verder kan, dat de NMBS naar een faillissement afstevent en beter zou geprivatiseerd worden. Als gevolg daarvan zijn de vakbonden, die de NMBS zo’n beetje als hun eigendom beschouwen waarover ze al sinds de jaren stilletjes heersen, op hun achterste poten gaan staan en weigeren ze voorlopig nog verder te praten. Toch zal dat moeten, want ondertussen heeft men ontdekt dat er bij dat bedrijf nog heel wat potjes gedekt zijn gebleven. Zo blijkt de spoorwegmaatschappij eigenaar te zijn van liefst 82 bedrijven en bedrijfjes, waarvan sommigen helemaal niets meer met spoorwegen te maken hebben. Dat gaat van parkings tot vastgoed, financieringen, restaurants buiten de stations en IT. Tot zelfs een eigen ziekenfonds, waardoor er geen externe controle is op ziektes, absenteïsme e.d.

       Spoorbaas Cornu en minister van Mobiliteit Galant hebben nu de handen in elkaar geslagen en willen daar iets aan doen. Ze zullen af te rekenen krijgen met vakbonden, die geen rechtspersoonlijkheid hebben, beschikken over miljarden euro’s waarover ook al geen controle mogelijk is en gewend geweest zijn de NMBS te beschouwen als een zaak waarvoor ze geen rekenschap hoeven te geven. Zo’n soort maffia, met dit verschil dat de vakbondsbazen met pensioen gaan en die van de maffia meestal die ouderdom niet bereiken.

       Als de Post en Proximus winstgevend kunnen zijn, moet de NMBS dat ook kunnen. Hopelijk houdt de centrumrechtse regering stand en maakt ze schoon schip met de ergerlijke spoortoestanden. De belastingbetaler kan er alleen maar beter van worden.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

    01-01-2015, 14:55 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van oud naar nieuw

     

       Daarmee zijn we weer aangekomen bij de laatste dag van een toch vrij bewogen jaar, op alle gebied. Ik ga daarover niet uitweiden, daar elke krant en zender er iedereen dezer dagen mee om de oren slaat. De winterprik lijkt deze week voorbij te zijn en het is maar zeer de vraag of we nog echt winter gaan krijgen. Het was hier in de Kempen toch nog eens even winter wonderland en het zal weer snel Pasen zijn.
       Als we ons ergens over bekommeren moeten, is het niet wat voorbij is, maar wat nog komen gaat. Ik vraag me af hoeveel mensen echt weten wat een indexsprong is, een taksshift en/of takslift, maar de kranten blijven er vol van staan, misschien aan gebrek aan betere onderwerpen. Niet alleen de vakbonden, maar ook allerlei andere organisaties moeten daarover hun mening kwijt en dit op een moment dat de koopkracht van de mensen, waarover zoveel te doen is, in werkelijkheid is gestegen (dat ze daartegen nog niet geprotesteerd hebben!). Dit heeft niets met de Belgische politiek te maken, maar hoofdzakelijk met het (waarschijnlijk tijdelijk) ineenstorten van de olieprijs. Door het stijgen van de koopkracht wordt de indexsprong wel steeds verder uitgesteld, waardoor de meeste bedrijven de invloed daarvan pas later zullen voelen. Vroeg of laat zal het toch moeten gebeuren en de enige troost voor de mensen die in de privé werken is, dat er hoe dan ook zal bespaard worden op de ambtenaren en de sociale zekerheid, wat de diverse overheden, ook de Waalse, goed uitkomt.

       Tenslotte nog dit: Bart De Wever vindt dat we het best met heel wat minder politiek benoemden kunnen doen. Dat is ook zo, alleen moet men het dan niet aanpakken zoals bij senaat en provincieraden gebeurd is, want dat lost zo goed als niets op*. Dat men eerst eens begint die beide instellingen helemaal af te schaffen. Dat zou pas een structurele besparing opleveren.

       Enfin, wie leeft zal zien en ongeacht wat er gaat gebeuren, wens ik al mijn lezers in elk geval een voorspoedig 2015 toe, in de eerste plaats een goede gezondheid en de rest zien we nog wel.

      

    * ‘Hva De gjør, gjør fullt og helt og ikke stykkevis og delt’ (Henrik Ibsen). Ibsen was de schrijver van o.m. het toneelstuk ‘Per Gynt’, een Noors volksverhaal. Ibsens land- en tijdgenoot Edvard Grieg schreef er een muzieksuite voor, die samen met het toneelstuk in première ging, waardoor het stuk vrij bekend is geworden.

       Vrij vertaald betekent bovenstaande uitdrukking: ‘Wat je doet, moet je goed doen’. Letterlijk: ‘Wat je doet, doe je volledig en heel, en niet stuksgewijs en verdeeld’.

     

     

     

    31-12-2014, 00:34 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (7)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
    30-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grexit in 2015?

     

     

       Nadat het Griekse parlement er bij een derde stemming, voor de eerste keer in 40 jaar niet in geslaagd is een nieuwe president te kiezen (de enige kandidaat, Stavros Dimas, een ex-eurocommissaris, kwam 12 stemmen tekort om de vereiste drievijfde meerderheid te halen), wordt het Griekse parlement ontbonden en moeten er binnen de maand nieuwe parlementsverkiezingen komen in het veelgeplaagde land. Daarbij is het nu al bijna zeker dat die verkiezingen zullen gewonnen worden door de uiterst linkse Syriza* partij, die de meeste recent gestemde wetten van de regering Samaras ongedaan wil maken en alle vroegere afspraken met de Eurozone van tafel wil vegen als die alle nog bestaande schulden van Griekenland niet kwijtscheldt. Terug naar af dus, want theoretisch bestaat de kans dat Syriza, door het speciale Griekse kiessysteem, zelfs de volstrekte meerderheid haalt. Als dat niet gebeurt zal er hoe dan ook, met Syriza als grootste partij, gegarandeerd chaos heersen. Voor de Eurozone de zoveelste crisis, waarbij de beurzen nu al meteen zijn gaan zakken (in Athene zelfs 10% op één dag) terwijl de lange termijnrente van het land weer op 9% staat. Ook in Portugal en Italië is die rente ondertussen weer gaan stijgen.
       Nadat gebleken was, dat de Grieken gefraudeerd hadden om lid te kunnen worden van de Eurozone, had men dat land er meteen moeten uitzetten, iets wat ik hier al enkele jaren geleden geschreven heb. Dat dat niet gebeurd is, was mede te wijten aan het feit dat zoiets in het verdrag van Maastricht niet vermeld werd. Daarin stond wel hoe men lid kon worden, niét hoe men eruit kon stappen. En nu zit die Eurozone met de gebakken peren én het zoveelste Griekse drama, de ‘Grexit’ voor de aficionados. Mocht dat gebeuren, is het niet ondenkbaar dat andere landen zouden kunnen volgen. Daarmee zou de Eurozone weer in een financiële crisis kunnen raken, zeker zo lang er geen verbetering komt in de te trage groei, de stijgende werkloosheid, de gevaarlijk lage inflatie en de wetenschap dat de lage olieprijs niet blijvend zal zijn. Men vergelijkt de huidige Europese situatie wel eens met die van Japan, waar men ook twee decennia verloren heeft door recessies en een bijna nulgroei. Daarbij wordt echter vergeten dat het in Japan slechts om één land gaat en dat in de Eurozone alles moet beslist wordt door 18 aparte landen.

       Op de vooravond van Kerstmis stond er in De Tijd een interview met de Duitse socioloog Wolfgang Streeck, die vorig jaar een controverse ontlokte met zijn boek ‘Gekaufte Zeit’. Daarin verklaart hij o.m. dat het blijven vasthouden aan de euro veel zal kosten. Het probleem is volgens hem het feit dat de Europese munt een reeks economieën met elkaar verbindt, die daarvoor niet geschikt zijn. De euro steunt vooral het Duitse hardemuntbeleid, dat goed is voor Duitsland, maar niet voor Spanje, Italië, zelfs niet voor Frankrijk, laat staan voor Griekenland. De euro is alleen goed voor landen die veel uitvoeren en voor de aandeelhouders van de exportbedrijven in die landen.

       Streeck staat niet alleen met zijn mening. Zelfs onze eigenste huidige minister zonder Financiën, Johan Van Overtveldt, heeft in een vorig leven, toen hij nog hoofdredacteur was van Trends, een boek geschreven over het einde van de euro. De man zit nu aan de overkant in het verhaal en moet dus mee trachten de munt te redden waarvan hij ooit verteld heeft dat ze het niet zou overleven. Of hij de klassieke stroper zal zijn die straks een goede boswachter wordt, zal nog moeten blijken…

     

    * Syriza zijn Griekse afkortingen. Het betekent: ‘de coalitie van radicaal links’.

    30-12-2014, 00:06 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (35 Stemmen)
    29-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De PPS-constructies

     

     

       Zoals bekend heeft de regio Vlaanderen een sluitende begroting. Enfin, min of meer toch. Het hangt er alleen vanaf hoe men het bekijkt, wat er in rekening wordt gebracht en wat er naast valt. Eén van de pijnpunten is de publiek private samen werking, de zgz pps-constructies. Hiermede worden alternatieve financieringen opgesteld voor de bouw van o.m. scholen en rusthuizen, waarbij de investeringen over een langere periode kunnen worden uitgesmeerd. Op die manier wou Vlaanderen ook de bouw van de Oosterweelverbinding financieren, maar werd daarvoor teruggefloten door Eurostat, de Europese Statistische Dienst. Voorwaar geen prettig vooruitzicht voor een gewest dat de beste van de klas wil zijn.

       Ondertussen weten we wel dat al wat we zelf doen, we niet persé beter doen en dat geldt ook voor het pps-verhaal. Want nu blijkt dat dergelijke constructies in Nederland en in Duitsland niét worden afgekeurd door Europa. Lode Vereeck, in een vorig leven nog volksvertegenwoordiger voor LDD, maar nu senator voor Open VLD, is zijn licht hier en daar gaan opsteken en is erbij uitgekomen dat die twee buurlanden hun zaken bij Europa goedgekeurd krijgen omdat daar bepaald is dat de risico’s vooral bij de privépartners moeten liggen en niet andersom of fiftyfifty. I.pl.v. bij Europa te blijven aandringen op het veranderen van de Europese regels, zoals de regering Bourgeois wil doen, kan het dus heel wat eenvoudiger, als tenminste de privépartner het spel wil meespelen. Al wat men moet doen is de bestaande contracten aanpassen. Waar wacht men dan nog op?

       In de marge van bovenstaande is ondertussen bekend dat de idealisten van de Ringland organisatie zo’n 100.000 euro bijeen hebben gekregen, waarmee ze nog maar eens enkele studies gaan laten maken i.v.m. de overkapping van de Antwerpse Ring. Het is de bedoeling dat de drukkingsgroepen die daarmee bezig zijn nog eens een aantal bijkomende voorwaarden zullen stellen, die het project zeker niet eenvoudiger, laat staan goedkoper zullen maken. Dat alles terwijl voor de reeds bestaande plannen en wat er rond al dan niet is gebeurd de Vlaamse regering liefst 42 miljoen euro schadevergoeding zal betalen aan het bouwconsortium Noriant, zodat er een nieuwe uitbesteding kan worden uitgeschreven. Volgens Ben Weyts, de nieuwe Vlaamse minister van Geen Mobiliteit (dixit Kaaiman) is de Vlaamse regering zo verlost van een molensteen die rond haar nek hing. Duur steentje, zou ik zeggen…

     

    29-12-2014, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (37 Stemmen)
    28-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Flup en Leo

       Het was gisteren mijn bedoeling wat voort te bomen over onze koning, maar toen kwam er het bericht van het overlijden van Leo Tindemans, dat voorrang kreeg. Later op de dag zag ik, dat er bij De Standaard een speciaal katern over Tindemans was en heb ik die krant toch nog maar eens gekocht. De bijlage was van de hand van Bart Brinckman, nu niet precies iemand waarmee ik het gemakkelijk akkoord ga. Maar ook Bart schreef, in een ondertitel nog wel, dat onze geschiedenis geen ander politicus heeft gekend die zo weinig met zijn moreel gezag heeft gedaan. In feite hetzelfde wat ik geschreven had, nl dat hij zijn miljoen stemmen nooit heeft kunnen verzilveren.

       Over de reis van Flup was er eerst onduidelijkheid of die nu naar India of naar Indonesië op vakantie was. Dat kwam omdat er eerst gezegd werd naar Indonesië en toen dat niet zo bleek te zijn, men ook geen moeite deed om dat terecht te wijzen. Het zou waarschijnlijk niet eens zijn uitgekomen, mocht het incident met Vandeput er niet geweest zijn. In De Tijd van vrijdag bevestigde hoofdredacteur Bart Haeck trouwens ook al iets dat ik al geschreven had, nl dat ex-diplomaat Frans van Daele wel degelijk de man achter de schermen is aan het Hof.

       Men gaat het Flup trouwens nog wat gemakkelijker maken. Crootje heeft al voorgesteld hem een digitale handtekening te bezorgen, dan moet hij niet meer vervroegd naar huis komen als hij elders is. Stilaan wordt daarmee wel duidelijk dat Flup de eerste (en de laatste?)  protocollaire koning van dit land gaat worden.

    28-12-2014, 01:01 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (35 Stemmen)
    27-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man van één miljoen

     

       Gisteren stierf Leo Tindemans, op de gezegende leeftijd van 92 jaar. De man zal altijd bekend blijven o.w.v. de bijna miljoen stemmen die hij behaalde tijdens de Europese verkiezingen van 1979. Die verkiezingen vonden plaats in een woelige politieke periode, waarbij diezelfde Tindemans een jaar eerder als eerste minister het ontslag van zijn Belgische regering had aangekondigd, nadat deze zich had vast gereden in het anti-Vlaamse Egmontpact. Ondanks dat fabuleus aantal stemmen werd hij toch niet opnieuw premier, maar moest hij die positie laten aan zijn intieme vijand binnen de eigen CVP, partijvoorzitter Wilfried Martens. Diezelfde Martens zou later, ironisch genoeg, hetzelfde meemaken toen hij plaats moest ruimen voor zijn eigen kabinetschef Dehaene, die toen al blijk gaf van zijn loodgieterkwaliteiten en geen tweede keer een regering wou ineensteken waarin hij het zelf niet voor het zeggen had.

       Tindemans en Martens wisselden van functie, maar het vuur was er uit bij de burgemeester van Edegem. Hij werd nog wel voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP), die hijzelf mee oprichtte en waarbij hij negen jaar die functie zou behouden. Maar Belgische premier werd hij niet meer. Zijn bijna miljoen voorkeurstemmen heeft hij nooit kunnen verzilveren. Misschien was de man, die uit de middenklasse kwam, iets te braaf t.o.v. ACV’ers strebers zoals Martens en Dehaene. De cirkel was trouwens rond, toen diezelfde Martens hem daarna opvolgde als voorzitter van de EVP, functie waaraan de ‘evidente’ zich – om budgettaire familiale redenen – vastklampte tot aan zijn dood, jaren nadat hij de pensioengerechtigde leeftijd had overschreden. Wat men er vandaag en morgen ook nog over zal vertellen (‘van de doden niets dan goeds’), het was geen fraai schouwspel wat zich in de loop der jaren aan de top van die ‘christelijke’ partij heeft afgespeeld.

       Tenslotte iets dat ik in de politieke reacties ter zake niet terug vind: Tindemans heeft ooit – heel voorzichtig, zoals steeds – gepleit voor een Europa met twee snelheden, lang voordat de euro (waarvoor hij ook al gepleit had in 1975) bestond. Dat thema kan nog altijd actueel worden.

     

    27-12-2014, 00:04 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
    26-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flup's soufleur

     

     

       Na zijn job als minister-president van Vlaanderen, moest Kris Peeters ook zijn ambities als federaal premier van België opbergen, omdat zijn partij de Europese tweederangsjob voor Marianne Thyssen belangrijker vond. Als gevolg daarvan werd Peeters vakminister in de centrumrechtse, zgz ‘Zweedse’ coalitie en moest de partij een ministerpost inleveren. Het slachtoffer van die koehandel werd Pieter De Crem, die i.pl.v. minister van buskruit en schietgeweren, nu staatssecretaris werd van wat lege dozen. De functie bij defensie, die De Crem behoorlijk had vervuld, werd ingenomen door de N-VA’er Steven Vandeput, die er in slaagde zijn reputatie alle oneer aan te doen bij de vakantiereis van de koninklijke familie naar India.

       Op die reis was nogal wat kritiek, niet in het minst o.w.v. de extravagante kosten. Nu is het zo dat Vandeput de vraag van de koning niet kon afwijzen omdat die zich, om veiligheidsredenen, alleen met militaire vluchten verplaatst. Dat geldt ook voor vakantiereizen, al kan men aannemen dat het Hof dergelijke kosten dan wel kan terugbetalen met het geld van de koninklijke dotatie. In dat geval gebeurt er dan nog niets, want ook die dotatie krijgt de koning van de belastingbetaler en daarmee is de hele zaak ook een vestzakbroekzak operatie.

       De kritiek op Vandeput verstomde echter niet, omdat de nieuwbakken minister in eerste instantie zijn eigen handtekening onder de goedkeuring verloochende. Zoiets is wél ernstiger dan bv de kritiek die Jambon en Francken kregen over insinuaties die niets met de huidige politiek te maken hadden en alleen tot doel hadden het imago de nieuwe federale regering te schaden. Hoe die koninklijke kosten straks verhaald zullen worden, zal de koning worst wezen.

       Het moet trouwens gezegd dat Flup zich tot nu toe vrij goed uit de slag heeft weten trekken, dat terwijl zowat iedereen gevreesd of gehoopt had dat hij de boel hopeloos zou verknoeien. Dat is niet gebeurd om twee redenen. Ten eerste heeft Flup zich het motto van Herman Van Rompuy* toegeëigend: ‘Wie niets doet, maakt geen fouten en wordt bevorderd’. Dat heeft hij toegepast tijdens de federale regeringsonderhandelingen, waarmee hij zich nauwelijks gemoeid heeft. Ten tweede heeft hij, zeker in zijn tweede kerstboodschap, de nieuwe N-VA-doctrine tot de zijne gemaakt: geen woord over het communautaire. De vraag is wel, of Flup daar alleen op gekomen is en het antwoord is neen. Het heeft ook niets met Mathilde te maken. Die draagt, volgens Thierry Debels**, wel de broek in Laken, maar niet in het politieke steekspel. De man die er wél voor tekent, is de nieuwe koninklijke kabinetschef, Frans van Daele. In tegenstelling tot Albert II en Boudewijn, die eenzelfde adellijke franskiljonse kabinetschef hadden, is Vandaele een Vlaamse ex-diplomaat die in het verleden ook verschillende bestuursmandaten in de privé heeft bekleed (o.m. bij Umicore). Iemand dus die het klappen van de zweep kent en die als een soufleur achter de schermen ervoor zal (moeten) zorgen dat Flup en Co het avontuur overleven.

       Tot nu toe is hem dat goed gelukt.

     

     

    * Volgens zijn schoonvader, was Herman Van Rompuy zeer bedreven in het verschonen van zijn kleine kinderen. Nog een geluk dat Farage dat niet te weten is gekomen. I.pl.v. ‘natte dweil’, had hij hem dan zeker ‘natte pamper’ genoemd!

    ** Thierry Debels, Bruggeling van origine, is een non-fictie auteur over financiële zaken, die ook over de Coburgers enkele verhelderende boeken geschreven heeft, die door het Hof niet in dank werden afgenomen. Hij was ook tijdelijk adviseur bij LDD, de partij van Deckerken.

     

    26-12-2014, 11:20 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (29 Stemmen)
    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!