NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Geen tweede Guantanamo (2)
 • Geen tweede Guantanamo
 • Groen stemmen wordt blauw betalen
 • Na de bocht van Bracke, die van De Crem ?
 • België - Holland
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  26-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor eens en altijd
  Geert Lambert, de fel vermagerde voorzitter van het eveneens fel vermagerde partijtje, dat tegenwoordig de "Sociaal Liberale Partij" (SLP) heet, maakt er in De Standaard van vandaag zijn beklag over, dat wat hij zegt door de media niet (meer) gepubliceerd wordt, tenzij er iets negatiefs mee kan bedoeld worden. Waar hebben we dat nog gehoord?
  Lambert is de enige verkozene van het overblijfsel van de linkervleugel van de Volksunie. Het Vlaams Belang, dat zo'n twintig keer groter is, wordt op dezelfde manier behandeld, niet alleen door onze media en de traditionele partijen, maar - zij het in mindere mate - zelfs door de Lijst Dedecker. Dit laatste bleek uit een vraaggesprek van Knack met Deckerken, waarbij het groot lawijt uit Oostende toegaf dat "het cordon wel degelijk werkt" en dat hij daardoor de kans krijgt op de wip te zitten om mee een regering te vormen met bv CD&V en Open VLD. Wie daartegen protesteert in zijn eigen partij - denk maar aan Jo Claus - die vliegt eruit.
  Het kan nog erger. Vanaf 13 maart komt Tom Lenaerts, wereldberoemd in VRT-Vlaanderen, met een nieuwe show op Canvas. Die gaat heten "Voor eens en altijd" en wil afrekenen met allerlei vooroordelen. Acht weken lang gaat Lenaerts twee prominenten uitnodigen: één uit de politiek en één van erbuiten. Er is wel één uitzondering gemaakt: een vertegenwoordiger van het Vlaams Belang zal er niet zien noch te horen zijn. De zoveelste schande, die bevestigt wat ik hier vroeger reeds schreef: de VRT, weg ermee!
  Laat ons, beste vrienden, in heel Vlaanderen een campagne voeren om niét naar dat programma te kijken. Het zou nog beter zijn helemaal niet naar de VRT te kijken, maar dat is misschien iets teveel gevraagd. Maar dat wangedrocht van Lenaerts moeten we in elk geval links laten liggen, al was het maar om de rode VRT burcht een duidelijk signaal te geven, dat het zo niet verder kan.
  Op 7 juni kunnen we er nog een vervolg aan breien.

  26-02-2009, 10:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
  25-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlenergie
  Op het kiescongres van de N-VA van vorige zondag, brak voorzitter Bart De Wever een lans voor het oprichten van een eigen Vlaamse energiemaatschappij, de zgn "Vlenergie". Hij verwees daarvoor naar Telenet, dat destijds ook door de Vlaamse gemeenschap was opgericht. De Wever vertelde daarbij niet het hele verhaal. Telenet werd immers later doorverkocht, omdat Vlaanderen zijn geld beter kon investeren.
  Een eigen energiemaatschappij voor een klein landje als het onze, is geen goed idee. Zeker in de huidige crisissituatie heeft Vlaanderen helemaal geen geld om zo'n dure zaak op te starten, laat staan tot een goed einde te brengen. Opmerkelijk is trouwens dat er in Nederland zopas nog twee zelfstandige energiemaatschappijen zijn overgenomen door grotere buitenlandse spelers: Essent door het Duitse R.W.E. en Nuon door het Zweedse Vattenfall. Nederlanders zijn nuchtere mensen. Als die beslissen dat ze het alleen beter niet verder doen, waarom zouden wij het dan wel doen?
  Wat we wél kunnen doen, is ervoor zorgen, dat we het maximum halen uit de bestaande kerncentrales. Jammer genoeg is ook dat weer een zaak die communautair geladen is. SP-minister Magnette, daarin gesteund door zijn partij én de groenen, blijft dwars liggen. Als er in deze zaak geen doorbraak komt, gaan wij de energie duur blijven betalen, want ze zal straks moeten worden ingevoerd (nota bene: uit Frankrijk, waar ze wordt opgewekt via kerncentrales).
  Na Finland, Zweden, Groot-Brittannië en Frankrijk, heeft ook Italië nu besloten terug de stap naar kernenergie te zetten. Dit na een moratorium van liefst 20 jaar. Er zullen nog andere landen volgen, omdat het op lange termijn de goedkoopste en de minst CO² veroorzakende energie is. Alleen vrees ik dat België ook hier de trein weer zal missen.
  L'histoire se répète.

  25-02-2009, 10:23 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  24-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arnoed nie goed
  De poging van Reynders om Rudy Aernoudt en zijn LiDé in de MR binnen te brengen, door dezelfde Aernoudt ("Arnoed" voor de francofonen) een derde plaats op de Europese lijst van de MR te geven, is mislukt. Amper twee dagen na de aankondiging, moest le beau Didier zijn woorden (weer eens) intrekken, dit n.a.v. de dreiging van het FDF om uit het MR te stappen. Aernoudt mag dan al een echte belgicist zijn, zelfs dat wordt niet getolereerd door de taalracisten van het FDF, die hem "te Vlaams" vinden.
  Aernoudt is nu verplicht zijn nek uit te steken en met zijn partijtje afzonderlijk op te komen. Of dat zal lukken, is zeer de vraag. Volgens een laatste opiniepeiling (ik dacht van de Libre Belgique), zou ze in Wallonië amper 4% van de stemmen halen. Dit toont nog maar eens aan hoezeer dit land verdeeld is. Zelfs een gewezen kabinetschef van een Waals minister (Kubla/MR) wordt afgewezen omdat hij Vlaming is. De man die dacht de Jean-Marie Dedecker van Wallonië te worden, zal het nu zelf moeten bewijzen. Het was trouwens al een teken aan de wand, dat hij tenslotte een zekere post bij Europa leek te verkiezen boven zijn Waalse "missie".
  Bij dit alles toch enkele aanmerkingen:
  - Het wordt hoog tijd, dat ze die Reynders daar een toontje lager laten zingen. Misschien een muilband om doen? Feit is dat hij zo stilaan een Bert Anciaux complex krijgt. Alles, waarmee hij zich bemoeit, loopt fout: de belastingen, het Fortisverhaal, nu de eigen partijvorming.
  - Het inkapselen van LiDé in het MR was geen precedent. Eerder al kwam ook het MCC ("mouvement des Citoyens por le Changement") van Gérard Deprez, ex-christendemocraat, zich aansluiten bij de Waalse blauwen. Ook diezelfde Deprez had trouwens al gedreigd uit het MR te stappen bij de komst van "Arnoed" en zijn  LiDé.
  - De francofonen hebben destijds steeds op CD&V gekapt, omdat ze vonden, dat die partij zich liet conditioneren door haar "extremistische" vleugel, de N-VA. Nu gebeurt aan francofone kant juist hetzelfde.
  - Het is een beetje raar dat het groot lawijt van Oostende, Deckerke, die steeds meteen commentaar geeft op de actualiteit, nu oorverdovend stil blijft. Is ook hij gaan skiën, of gaat het er nu om dat hij zijn vriend Aernoudt wil sparen?

  24-02-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  23-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alaaf!
  Net vóór de krokusvakantie heeft de federale regering de begroting eens "bekeken", meer niet, en "akte genomen van het stijgende tekort". Dat bedraagt voor dit jaar nu al zo'n 12 miljard euro, maar volgens sommige analisten zal het daarbij niet blijven. Reden daarvoor is, dat er niets aan gedaan wordt. Het is inderdaad zo, zoals Van Rompuy stelt, dat nieuwe belastingen nu het probleem alleen maar zouden verergeren. Niettemin zou de regering tenminste al enkele besparingen kunnen bespreken (dat is nog niet uitvoeren), zoals - om het bij mijn stokpaardjes te houden - het niet vervangen van alle ambetantenaren en het afschaffen van senaat en de provincieraden. Maar dat gebeurt dus niet, zelfs geen hint er omtrent. Men blijft bij het titanic-orkest syndroom en speelt voort alsof er helemaal niets aan de hand is. Alaaf!, want het is carnaval...
  De belangrijkste reden voor het niets doen, is natuurlijk het feit van de verkiezingen die er in juni aankomen. De vraag is maar of er daarna wél actie zal ondernomen worden. De federale regering lijkt steeds meer op een punt gekomen te zijn van volledig immobilisme. Dat is o.m. ook het standpunt van VOKA, de Vlaamse werkgeversfederatie.
  ---
  Ondertussen doet de Vlaamse regering wél iets. Zij stuurt minister-president Kris Peeters met Brouckie en madam Ceyssens naar de States, waar ze het eens zullen gaan uitleggen bij Ford en General Motors. Alsof dat veel zal uithalen. GM heeft fabrieken in tien Europese landen, waar het ongeveer evenveel verschillende automodellen produceert. Antwerpen is slechts één van hun "plants". Het zou veel nuttiger zijn, zich bij Opel te houden en de energie te sparen voor gesprekken met de Duitse vestigingen van dat merk. Daarvoor hoeft men niet naar de States te reizen. Zelfs al een gezamenlijke actie bij Opel zou lukken, is het nog afwachten wat dan het plan B wordt. Zowat iedereen in de sector is er nl van overtuigd, dat alleen assemblage geen toekomst meer zal bieden en dat is wat tegenwoordig in Antwerpen gebeurt.
  ---
  In de marge van bovenstaande nog dit: Peeters heeft het meestal over Opél. Waar haalt hij dat vandaan? Adam Opel was een Duitser. Zijn achternaam wordt uitgesproken met een doffe "e", niet op zijn Frans. Zelfs de Amerikanen spreken de naam correct uit.

  23-02-2009, 10:45 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  22-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Electorale stoorzenders
  Leterme heb ik al eens vergeleken met Lippens van Fortis. Ik moet die mening herzien. In tegenstelling tot Lippens, die zich gedeisd houdt, wil Leterme immers ten alle prijze terugkomen. Om dat doel te bereiken, is hij bereid op alle paarden te wedden en wil hij zich kandidaat stellen op alle lijsten die worden ingediend. Dat zal de eigen partij wel extra stemmen opleveren, maar zorgt anderzijds ook voor heel wat intern ongenoegen, al wordt dat (voorlopig?) nog niet naar buiten toe geventileerd.
  Ook al zegt Leterme, dat hij alleen bv de West-Vlaamse lijst gaat duwen, betekent dat meer dan waarschijnlijk, dat hij in eigen regio een pak stemmen zal halen, veel meer dan bv huidig minister Crevits, de officiële lijsttrekker. Deze laatste heeft op de zaak (nog) geen commentaar gegeven, maar ze zal daar zeker niet gelukkig mee zijn. De dame was ingevallen voor Kris Peeters, die op zijn beurt de plaats van Leterme had ingenomen, en heeft daar meer dan haar best gedaan. Ook als Leterme geen plaats opeist, blijft het een rare bedoening. Niet alleen trouwens voor Crevits, ook voor Kris Peeters zelf, die zijn voorganger misschien wel niet ziet terugkomen, maar wel meer stemmen ziet halen dan hijzelf. Van een stoorzender gesproken.
  Datzelfde geldt trouwens voor Vervotje, die lijstduwer bij de opvolgers wordt in Antwerpen. Gegarandeerd springt zij over de eerste opvolger, een zekere Koen Van den Heuvel en wordt zij, theoretisch althans, de eerste in rij om Kris Peeters op te volgen als kamerlid, Vlaams minister of zelfs Vlaams minister-president. Tsjevenpolitiek op niveau!
  Ik blijf erbij dat men niet zou mogen stemmen op mensen die:
  - op meer dan één lijst opkomen;
  - op voorhand zeggen, dat ze niet zullen zetelen als ze verkozen worden;
  - overlopen.
  Verder moeten overtuigde Vlamingen beseffen, dat zij niet meer kunnen stemmen op partijen zoals CD&V en Open-VLD, omdat die het hebben aangedurfd een anti-Vlaamse regering te steunen. Voor Groen! tenslotte blijft het helemaal verboden te stemmen. Die partij heeft daadwerkelijk, letterlijk tegen Vlaanderen gestemd als het er op aan kwam en verdient geen Vlaamse stemmen meer.
  Stem Groen! naar de bio-container!

  22-02-2009, 10:22 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  21-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Europese praatbarak
  Grote opschudding deze week in het Europees parlement. Ter gelegenheid van het feit dat Tsjechië momenteel voorzitter is van de E.U, kwam de Tsjechische president Vaclav Klaus er een toespraak houden. Klaus is niet de eerste de beste; hij was een van de initiatiefnemers voor de "fluwelen revolutie", de rimpelloos verlopen scheiding tussen Tsjechië en Slovakije, iets waaraan België best een voorbeeld zou kunnen nemen.
  Bij de E.U zullen ze zich Klaus' toespraak nog wel een tijdje herinneren. De man is er nl de waarheid komen vertellen en, zoals steeds, kan de waarheid pijn doen. Klaus zei nl dat het Europees parlement de naam "democratisch" niet waard is. In een democratie, aldus Klaus, is er een meerderheid en een oppositie. In het E.U.-parlement is er die niet. Het is een vulgaire praatbarak. Wie het daarmee niet eens is, zoals Klaus' partij, maar ook bv de Britse conservatieven en ons Vlaams Belang, wordt bij het groot vuil gezet. Dat zijn dan geen "politiek correcten". We kennen dat liedje. Een afwijkende mening wordt niet toegestaan. Eenheidsworst moet het zijn.
  Geen oppositie, zei Klaus, betekent ook geen vrijheid. Het Europees parlement deed hem denken aan de Sovjet Unie, waar ook geen oppositie werd toegelaten. Hij had er nog kunnen bijvoegen dat heel dit zgz parlementair spektakel hopen geld kost, dat in deze crisistijd veel beter zou kunnen worden aangewend. Als er echt beslissingen genomen dienen te worden, gebeurt dit doorgaans toch door de staatshoofden en premiers of door de ter zake bevoegde ministers (van Buitenlandse Zaken, Financiën, Landbouw e.d.). In feite hebben we dit Europees parlement niet nodig. Met een goed werkende commissie heeft Europa feitelijk al meer dan genoeg en het zou veel voordeliger uitkomen.
  Heel wat van de politiek correcte Europarlementariërs toonden zich slechte verliezers, want ze verlieten ostentatief de zaal tijdens Klaus' toespraak. Misschien iets om bij stil te staan op 7 juni en bv te stemmen voor Libertas.eu. Onze klassieke politieke vertegenwoordigers, van welke strekking ook, kunnen in Europa toch niets ernstigs gaan doen. Tenzij hun zakken vullen ernstig zou zijn...


  21-02-2009, 10:22 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  20-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenestroomzwendel

  Katoennatie, de groep rond Fernand Huts, heeft een plan ingediend om groene stroom te gaan opwekken in de Antwerpse haven. Daarvoor stelt de natie de daken van de meeste van haar gebouwen en loodsen ter beschikking om er zonnepanelen op te plaatsen. Het project is zo immens, dat het vermogen ervan geschat wordt op bijna 25 megawattpiek, zowat een kwart van de huidige capaciteit aan zonne-energie voor heel Vlaanderen. Onze groentjes zullen misschien al staan te juichen, maar de waarheid is lichtjes anders. Katoennatie gaat met dit project veel geld verdienen. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is, dat het verdiende geld niet afkomstig zal zijn van de staat en/of Eandis, het Vlaamse distributienet, maar van de (andere) verbruikers. Dat komt omdat de groenestroomsubsidies die de zonnepanelen opleveren, verrekend worden in een distributietarief van 30% dat aan de verbruikers wordt aangerekend. E.e.a. is het gevolg van het feit dat de capaciteit van het net vaak versterkt moet worden. Bij de huidige groei van de zonne-energieproductie rekent men ermee, dat de gemiddelde elektriciteitsfactuur zo'n 1,5% gaat stijgen en niet zakken, zoals hier en daar al voorbarig werd verteld.
  Huts en zijn katoennatie zijn trouwens niet de enigen die de nieuwe kip met de gouden eieren hebben ontdekt. Ook serrebouwers maken er al gretig gebruik van, in zoverre dat de operationele topman van Eandis, Luc De Bruycker, al verklaard heeft "dat de serretelers steeds meer mogen beschouwd worden als kwekers van groensubsidies eerder dan van tomaten e.d."...
  Tenslotte nog dit: ook de zgz 100 kilowattuur "gratis" voor elke Vlaams gezin en per gezinslid wordt doorberekend naar de verbruikers. Die "gratis stroom" kost zo'n 90 miljoen euro per jaar, omdat Eandis die eerst moet aankopen alvorens ze die "gratis" kan weggeven.
  M.a.w. niet alleen bestaat "gratis" niet, maar het kost hier bij ons zelfs heel veel geld. En het heeft deze keer niets te maken met Steve Stevaert!

  20-02-2009, 15:34 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  19-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen dialoog, maar actie!
  In De Standaard van gisteren verscheen er een open brief aan Vlaams minister-president Kris Peeters vanwege een zekere Claude Demelenne. Deze laatste is een Franstalige journalist en schrijver die o.m. het boek "Pour ou contre la Belgique française" geschreven heeft (uitgegeven bij La Cherche midi, Parijs). Alhoewel bij mij en waarschijnlijk vele andere Vlamingen onbekend, zal de man wel weten waarover hij schrijft.
  Welnu, die Demelenne schrijft, dat Peeters gelijk heeft door de dialoog tussen de gemeenschappen op te blazen. Hij noemt het een slechte komedie waarbij zowel Vlamingen als francofonen zich belachelijk maken. Van Franstalige kant, zegt hij, is er hoegenaamd geen bereidheid om wat ook wat toe te geven. Op enkele kleine nuances na delen alle Franstalige politieke leiders de standpunten van Maingain. Alleen durven ze dat niet openlijk toegeven. Ze houden de Vlamingen dan ook maar voor de gek, hopende de huidige situatie zo lang mogelijk in stand te kunnen houden.
  Demelenne stelt dan ook, dat er moet onderhandeld worden over een nieuw pact, waarbij Vlaanderen riskeert de grenzen van Brussel te moeten laten wijzigen, ofwel zonder rancune een debat te beginnen over het einde van België.
  Als men er van uit gaat, dat Vlaanderen niet zinnens is nog aan zijn grenzen te laten tornen, is de tweede oplossing de enige die overblijft. De dialoog is dood, het is tijd voor actie. Een eerste aanzet zou het blokkeren van het herstelplan kunnen zijn, dat het Vlaamse parlement zopas heeft beslist door een belangenconflict in te roepen tegen het federale plan om de lastenverlaging voor 50-plussers te schrappen. Dit was weer zo'n eenzijdige anti-Vlaamse maatregel die door de door francofonen beheerste federale regering werd beslist. Verder moet het federale parlement bij de eerstvolgende gelegenheid (ik dacht in mei) de splitsing van Brussel-Halle/Vilvoorde definitief maken.  Als dat gebeurd is, zal het spel natuurlijk op de wagen zitten en zullen de francofonen wel verplicht worden te praten over een verdere aftakeling van dit kunstmatige land. Vergeten we immers niet, dat de Belgische begroting nooit meer goed komt, als er geen serieuze staatshervorming zou plaats vinden. Dank zij de financieringswet en het Lambermont-akkoord, krijgen de regio's immers steeds meer geld en de federale regering steeds minder. Zoals met de meeste nieuwe wetten onder Verhofstadt gebeurd is, waren ook deze wetten niet goed gemaakt. Men had ervoor gezorgd dat de regio's meer geld kregen, maar niet meer bevoegdheden. Die laatste moeten ook worden overgeheveld en dat zal niet gaan zonder een nieuwe staatshervorming. Als de francofonen in dit land hun spel van "rien ne va plus" blijven verder spelen, dan gaat dit land naar de verdoemenis.

  19-02-2009, 10:38 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
  18-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bloedige Kongo
  Ik heb zopas een nieuw boek gelezen over "onze" Kongo. De schrijver, Tim Butcher, is een Brit die als oorlogscorrespondent werkt voor The Telegraph, dezelfde krant waarvoor Henri Morton Stanley, de ontdekker van Kongo, destijds werkte. Butcher heeft in 2004 de tocht van Stanley overgedaan, van het Tanganikameer, heel de Kongostroom langs tot in Boma, het plaatsje waar die machtige stroom uitmondt in de Atlantische Oceaan. Butcher bereidde zijn reis drie jaar voor, trok moederziel alleen op tocht met 4.000 dollar verstopt in zijn laarzen. Dank zij de hulp van ngo's ter plaatse, troepen van de Monuc (VN) en bereidwillige Kongolezen, slaagde hij in zijn opzet.
  Butcher's boek heet in de Nederlandse vertaling : "Bloedrivier" en is een hallucinant verhaal dat in één trek uitleest, voor wie daar de tijd voor heeft (370 bladzijden). Ongelooflijk, wat zich daar in het jaar 2004 afspeelde (en nu trouwens nog). Kongo is, volgens Butcher, een van de meest achtergebleven landen van de wereld, waar de geschiedenis zich nog steeds terugplooit i.pl.v. zich te ontwikkelen.
  Voor de Belgen en hun koloniale politiek heeft Butcher weinig lovende woorden over. Toch geeft hij toe, dat het in de Britse koloniën al niet veel beter was. Toen Belgisch Kongo onafhankelijk werd in 1960, waren er overal scholen, postgebouwen, ziekenhuizen, was er op vele plaatsen elektrische stroom en lopend water. Daarenboven kende het land toen 15.000 km bevaarbare stromen met geregelde bootdiensten, 8.000 km spoorwegen met treinen die op tijd liepen en voldoende stations, die dikwijls nog aansloten op de reeds vermelde bootdiensten. Er waren ook 111.000 km wegen, die onderhouden werden door zgn "kantonniers", mensen die  x-aantal kilometers moest schoon houden en daarvoor een loon kregen, waarvan ze konden leven. Van die wegen schieten er nu nog ongeveer 1.000 km over (minder dan 1%!), met één stuk snelweg - tussen de hoofdstad Kinshasa en de havenstad Matadi - die betaald is door de E.U én China.  Alle andere wegen zijn overwoekerd door het oerwoud en de savannen en hebben alleen nog een pad voor voetgangers, fietsen en kleine motoren (grote motoren geraken er niet meer door omdat er bijna nergens nog bruggen zijn en men er niet mee door de waterlopen geraakt). "Handelaars" versjouwen hun goederen met fietsen, waarvan ze meestal de trappers hebben afgehaald (ze lopen er dus naast) omdat ze op die manier niet riskeren afgepakt te worden.
  Dorpen en kleine steden in het binnenland hebben geen elektriciteit, geen stromend water, geen post, geen ziekenhuis, zelfs geen infirmerie meer. Geen werk, geen ziekenkas, geen pensioen. Het hoofdvoedsel is cassave, een soort maniok, dat weinig voedzaam is, maar wel gemakkelijk kan geteeld worden. Rond dorpen en steden zijn geen wegen meer, is ook geen wild meer (allemaal opgegeten). De enige verbinding met de buitenwereld zijn de rivieren, waarop gevaren wordt in uitgeholde boomstammen, net zoals vóór Stanley. 
  Butcher heeft ook geen pasklare oplossing voor het probleem dat Kongo heet. Het onmetelijke land (meer dan 2 miljoen vierkante kilometer, 80 keer België) is volledig verpauperd. De schuld van een Belgische regering (Eyskens I) die het op zes maanden tijd onafhankelijk liet worden en een compleet corrupt regime van Mobutu, die alle hulp in eigen zakken liet verdwijnen, een toestand die tot op heden voortduurt met de huidige "machthebbers".
  Voor wie geïnteresseerd is, de Nederlandse vertaling van het boek is te verkrijgen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam, na te vragen op site www.nieuwamsterdam.nl/bloedrivier.

  18-02-2009, 10:52 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  17-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het deksel op de CD&V-neus
  CD&V heeft dus het deksel op de neus gekregen. Eén week na het protest van de eigen, moedige drie burgemeesters en twee dagen nadat de partij de mantel uitgeveegd kreeg op het Vlaams-Nationaal Zangfeest, heeft zijne excellentie Reynders laten weten, dat er vóór de volgende verkiezingen géén oplossingen komen voor de dialoog tussen de gemeenschappen. Daarmee staat Vlaams minister-president Peeters in zijn hemd en met hem de hele partij, die haar laatste schaamlap in rook ziet opgaan. Het wordt dus niets, niente, nada, ingenting. Zelfs geen borrelhapjes. De partij blijft achter met lege handen en moet daarmee naar de verkiezingen. Succes verzekerd (voor de anderen dan wel).
  N-VA had het dus bij het rechte eind om uit het kartel te stappen. Daar waar de meeste tegenkanting altijd van de SP werd verwacht, blijkt tenslotte dat Reynders en zijn verzameling van MR/FDF de ware struikelblok is. Nadat Didier ei zo na KBC ten onder liet gaan en de hele Fortis-zaak op de helling heeft gezet, zet hij nu CD&V de hak die ze verdient. Men is in Vlaanderen misschien vergeten, dat 40% van de francofonen in en rond Brussel wonen en dat het MR het daar voornamelijk van moet hebben.
  Om even terug te komen op het Zangfeest. Daar werd o.m. Eric Van Rompuy eens flink in zijn hemd gezet. De vroegere flamboyante voorzitter van Jong CVP heeft zijn Vlaamse ambities in de frigo moeten zetten, nu broerlief eerste minister van dit kunstmatige land is geworden. Op dit ogenblik voltrekt zich een tweede drama dat daarmee vergelijkbaar is. Bert De Brabandere, vier jaar voorzitter van Jong CD&V, stopt er ook mee. De reden ervoor wordt nergens vermeld. De man was een van de weinigen in zijn partij die openlijk kritiek bleef geven op de deelneming van zijn partij aan de regeringen Leterme en Van Rompuy. Hij is nu uitgerangeerd, kreeg een jobke op het kabinet van stresskonijn Crevits en mag op de kieslijst plaatsnemen op een onverkiesbare plaats. De brave Vlamingen, die voor hem gaan stemmen, zijn er aan voor hun moeite. Bert zal niet verkozen geraken en de stemmen die achter zijn naam zullen komen, gaan naar de partij die Vlaanderen in de steek liet.
  Niet doen, dus!

  17-02-2009, 17:07 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  16-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België is gered!
  Hoera, België is gered! Of beter: zal gered worden. Guy Verhofstadt gaat daarvoor zorgen. Dat is althans was zijn vroegere spreekbuis en huidige voorzitter van Open VLD, Bart Somers, verklaard heeft op het congres van de partij dit weekeinde.
  Dat "his master's voice" zoiets verklaart, wordt a priori niet au sérieux genomen. De man spreekt nu eenmaal met een valse pathos in zijn stem en komt nog steeds niet geloofwaardig over. Dat men echter in het journaal van VTM Somers' uitspraak bloedernstig overneemt, is wel bedenkelijk. Volgens de cafézender uit Nossegem kan dit land immers alleen nog door Verhofstadt gered worden uit de crisis. Van hypocrieten gesproken!
  Eerst en vooral ligt een deel van de oorzaak van onze weer oplopende staatsschuld uitgerekend bij Verhofstadt. In een periode van goede wereldconjunctuur heeft hij het vertikt de staatsfinanciën te saneren. Mede daardoor zit het land nu met een torenhoge schuld en kan het zich eigenlijk niet veroorloven diep in het rood te gaan. Vergelijkingen met deficits in het buitenland gaan dan ook niet op, omdat onze buurlanden stuk voor stuk een veel kleinere staatsschuld hebben. Qua staatsschuld zijn we alleen vergelijkbaar met Italië en Griekenland.
  Ten tweede wil nieuwe Messias Verhofstadt alleen verkozen worden op de Europese lijst. Daar zal hij de hoop maar gaan vergroten, goed zijn zakken kunnen vullen en voor de rest België laten voor wat het is. Allerlei ronkende verklaringen zullen daaraan niet veel veranderen.
  Tenslotte kan niet genoeg worden aangestipt dat ook diezelfde Verhofstadt zijn vroegere beloften (uit zijn drie eerste burgermanifesten) compleet heeft verloochend. Leterme had in hem een lichtend voorbeeld.
  Dat het er in de acht jaren onder de regeringen Verhofstadt I en II beter aan toeging dan nu, is een feit. Dat was echter niet aan hem te danken, maar aan een uitzonderlijk goede conjunctuur. Bij nader toezien is gebleken dat zijn geroemde begrotingen slechts in twee jaren op acht een overschot hadden, ondanks het verkopen van staatseigendommen en het kapen van pensioenfondsen. Nu stellen alsof België er beter van zal worden als de man in het Europees parlement gaat zitten, is de kiezer bij voorbaat voorliegen.

  16-02-2009, 10:56 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  15-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ecologie op zijn Belgisch
  De federale ministers Onkelinx en Magnette zijn dan tenslotte toch door de knieën gegaan en hebben het Vlaams Instituut voor Biotechnologie de toestemming gegeven om de genetische gewijzigde populieren (ggo's) te planten. Bijna een jaar hebben ze die toestemming tegengehouden en de toegeving nu komt er pas na een arrest van de Raad van State. Dit soort populieren was al aangeplant in Nederland, Duitsland en Frankrijk, waartegen daar niemand geprotesteerd heeft. Het grote voordeel van deze bomen is, dat ze veel sneller groeien, veel meer zacht hout produceren en uiterst geschikt zouden zijn voor het aanmaken van biobrandstoffen van de tweede generatie. Bijkomend voordeel is, dat door populieren te gebruiken, er minder tarwe en maïs zal moeten worden opgeofferd, waardoor er ook minder druk zal komen op de voedingsvoorraden in de wereld.
  Toch kwam er tegen deze goedkeuring nog protest uit Wallonië en meer bepaald van Benoît Lutgen (CDH), Waals minister van leefmilieu. Deze partijgenoot van madame Millefoisnon deed daarmee de reputatie van zijn partijtje alle eer aan. Volgens Lutgen is zijn oppositie van economische aard. De ggo-populieren zouden een concurrentie zijn voor de bloeiende populierensector van Henegouwen. M.a.w. het gaat hier weer om het gekende thema: als Vlaanderen met een nieuwigheid afkomt, trachten de Walen daar meteen een stokje voor te steken. Eigen bomen eerst!
  Opmerkelijk in de zaak van de ggo-populieren is de oorverdovende stilte bij de Vlaamse groenen in deze problematiek. Waardoor ook daar nog eens duidelijk wordt aangetoond dat het bij onze ecologisten zuiver om communautaire politiek gaat en niét om de natuur. Van zodra een probleem communautaire dreigt te worden, houden onze Vlaamse groentjes hun bek en volgen zij slaafs hun Waalse tegenhangers die in het Belgische ecologiegebeuren de eerste viool willen blijven spelen.
  Misschien is er echter hoop voor de toekomst. Vijf van de zes Groen!-verkozenen in het Vlaamse parlement zullen bij de volgende verkiezingen geen kandidaat meer zijn. Alleen super akela Mie Vogels blijft aan haar postje vastklampen. Dat betekent, dat het partijtje met bijna allemaal nieuwe gezichten aan de verkiezingen van 7 juni zal deelnemen. Het resultaat daarvan laat zich raden: de kans is groot dat Groen dan de kiesdrempel van 5% niet zal halen. Als dat zo zal zijn, krijgen we een herhaling van de federale verkiezingen van 2003, toen de groenen, toen nog onder de naam Agalev, aan die stembusgang deelnamen met allemaal nieuwe (uitsluitend vrouwelijke) kandidaten en ook toen de drempel (die ze zelf mee gestemd hadden!) niet haalden. Ze blijken nog steeds niet gestoord te worden door enige intelligentie...

  15-02-2009, 10:34 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  14-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blauwe schijncongres
  Dit weekeinde houdt de Open VLD een congres onder het motto: "Nieuwe uitdagingen, vrijheid en solidariteit". Wat dat allemaal moet inhouden, komen we misschien nog wel te weten. In hoever deze programmapunten in overeenstemming zijn te brengen met de noden van het ogenblik is een andere zaak. In volle Fortis-crisis, zowel financieel als politiek, dunkt me dat er dringendere problemen zijn. Ook binnen de partij rommelt het geen klein beetje, dit i.v.m. de verkiezingslijsten voor de stembusgang van 7 juni. Vooral in Oost-Vlaanderen, waar een krachtmeting aan de gang is tussen Fientje Moerman en de partijtop, kan het nog alle kanten uit.
  De lichtblauwen gaan op het congres praten over de "globalisering, het klimaat, optimale startkansen en het nieuwe gezin". Dat laatst dan, omdat de regeringen Verhofstadt er alles aan gedaan hebben om het klassieke gezin, tot nu toe dé steunpilaar van onze samenleving, om zeep te helpen. Ondertussen is uit studies o.m. gebleken dat de helft van de tweede huwelijken ook op de klippen loopt. Scheiden blijft lijden, dit ondanks alle paarse remedies.
  Tenslotte voelt de partij ook de hete adem van Deckerken en de zijnen in de nek. De keuze van Anne De Baetzelier mag dan wel tot een glimlach leiden, die van Derk-Jan Eppink zal de VLD-kopstukken zeker minder plezieren. De Nederbelg heeft zopas nog een vurig pleidooi gehouden vóór het behoud en zelfs de uitbreiding van kernenergie, iets waarover de politiek correcten van de Open VLD zich nog steeds niet durven uitspreken. Door het feit dat ook de huidige federale regering geen uitspraak ter zake durft doen, heerst er op het gebied van de energiebevoorrading stilaan een grote chaos, gewoon omdat niemand weet wát er nu juist te gebeuren staat.
  Buiten LDD heeft ook het Vlaams Belang resoluut gekozen voor het behoud van kernenergie, zeker zolang er geen degelijk alternatief is. Er moet rekening mee gehouden worden, dat er in de toekomst méér energie nodig zal zijn (denk maar aan de stroom voor elektrische wagens) en dat de alternatieve stroom veel meer tijd nodig zal hebben om het gat op te vullen. Dat Groen! het liefst terug naar de middeleeuwen wil is één zaak, dat het de zgz grote partijen nog steeds moed ontbreekt om zich daarover resoluut uit te spreken, is een teken aan de wand. Een teken van kleurloos verval.

  14-02-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  13-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen Vlamingen betalen het gelag
  Didier Reynders komt steeds meer in slechte papieren te zitten.
  Herman Van Rompuy verklaarde, dat de vraag voor het stemrecht van de 125 miljoen Fortis aandelen van de regering, van de leiding van Fortis zelf was gekomen, niet van Reynders of iemand anders van zijn regering. Dat bleek zo te zijn, alleen verklaarde men bij Fortis dat er op hen druk gezet door ... Didier Reynders én Luc Coene. Deze laatste was ooit kabinetschef van Verhofstadt en werd voor zijn diensten beloond met de titel van minister van staat, iets wat voordien nog nooit gebeurd was. Het is deze Coene, nu vice president van de nationale bank, die in feite het brein is achter heel de Fortis machinerie en dit vanaf het allereerste begin. Reynders is sluw genoeg om Coene als schild te gebruiken en op die manier alvast de Open VLD voor schut te zetten. Want Reynders zelf denkt er niet aan als minister af te treden. Dat doen alleen de Vlamingen: Tobback Sr (Semira Adamu), Vande Lanotte en Stefan Declerck (na de vlucht van Dutroux) en nu pas Leterme en Vandeurzen.
  Om even bij Financiën te blijven: zopas is bekend geworden dat de belastingcontroles vooral in Vlaanderen worden uitgevoerd: 70% van de controles worden in dit land verricht in Vlaanderen door 55% van de belastingsambtenaren. Dat is een dubbele overbelasting, zowel voor de burgers als voor die ambtenaren. Ook hier zijn het de Vlamingen die (meer) betalen. Staatssecretaris voor fraudebestrijding, Carl Devlies (CD&V) toegevoegd aan het departement Reynders, weet het maar zegt er niet meteen iets aan te kunnen doen. Ten vroegste in het najaar van 2010 zou er iets kunnen veranderen. Morgen scheert men gratis...
  Zo zouden we nog even kunnen doorgaan. Ook de wraakroepende afrekening van de flitspaalboetes blijft nog steeds wat ze is. De Vlamingen betalen en de Walen trekken, en niemand doet er wat aan, ook niet die partij die zegt voor het "goed bestuur" te zijn en die ondertussen al bijna een jaar de federale regering leidt. Die partij heeft dan nog het lef te zeggen, dat ze de volgende verkiezingen gaat winnen. Wie gelooft die nog?

  13-02-2009, 10:41 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  12-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De slag der gulden aandelen
  1302 revisited. De slag werd nog eens overgedaan. In de nieuwe variant versloeg het voetvolk der aandeelhouders uit de Lage Landen het Frans Herrenvolk. Net als in 1302 werd het onwaarschijnlijke werkelijkheid. Het werd ook nu een dubbeltje op zijn kant. Mede door het verraad van Chatillon Reynders, die nog probeerde 125 miljoen aandelen zonder stemrecht toch stemrecht te geven, werd het een afgang voor het grootkapitaal en vooral de Belgische staat, die  nu met de gebakken peren zit.
  Ik ben geen specialist ter zake, maar volg de hele lijdensweg al sinds Fortis ABN-Amro (mede) wou overnemen. Die laatste bank kende ik wel vrij goed uit mijn Nederlandse ervaring en ik vond het toen al een waanzinnige zaak dat de grootste bank uit Nederland mee zou worden overgenomen door de bank van de nobiljon uit Knokke. Ik ben nooit klant geweest bij Fortis en heb er (gelukkig) ook nooit aandelen van bezeten. Mocht dat echter wél het geval geweest zijn en ik dus (een deel van) vermogen zou verspeeld hebben, dan zou ik inderdaad ook tegen gestemd hebben, al was het alleen maar om razernij om wat die hautaine heren daar allemaal hadden uitgespookt.
  Ondertussen hebben de experts, die - in dezelfde zaak - waren opgeroepen om de Kamercommissie over de schending van de scheiding van parlement en justitie, de handdoek in de ring gesmeten. Ook daar zal niet veel van in huis komen. Waarmee bovenvernoemde Reynders waarschijnlijk nog maar eens de dans zal ontspringen, tenzij men hem nu de affaire van de 125 miljoen niet stemgerechtigde aandelen zal kunnen aanrekenen. Als hij nu nog kan aanblijven, kunnen we beter gaan spreken van Reynders de Vos, vrij naar het (bijna) gelijknamige dierenepos uit de 13de eeuw...

  12-02-2009, 10:35 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
  11-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het failliet van België
  De huidige federale regering is het best te vergelijken met het orkest van de Titanic. Ze blijft gewoon doorspelen terwijl de staat (Titanic) zich te pletter vaart op een (ijs)schuldenberg.
  Nadat de regering Leterme vorig jaar, tegen ieders beter weten in, nukkig bleef vasthouden aan een groei van 1,2% van het BNP, heeft zelfs de Belgische Nationale Bank nu laten weten, dat er waarschijnlijk een krimp zal zijn van 2%. Dat zal dan als gevolg hebben, dat het gat in de begroting zo'n 11 miljard euro zal bedragen. Voor volgend jaar spreekt men zelfs van 14,5 miljard. Voor de ziekteverzekering, waarvoor in de huidige begroting nog een overschot van 300 miljoen staat aangeduid, zou er ondertussen een tekort zijn van 1,765 miljard. Dat laatste cijfer wordt gegeven door tante Laurette herself...
  Wat doet de regering Van Rompuy daaraan? Niets, helemaal niets. Volgende week gaat ze de begroting evalueren, de cijfers aanpassen en verder geen enkel noemenswaardig initiatief nemen. M.a.w. deze regering laat haar begroting doodgewoon ontsporen. Het wordt niet "ná ons de chaos", maar "mét ons de chaos"!
  Nu de regering en haar meerderheid eindelijk redenen te over hebben om voor een grondige staatshervorming te zorgen (ambtenaren niet vervangen, senaat en provincieraden opdoeken e.d.), doet ze alsof haar neus bloedt.
  En er is meer. In de regering Leterme was Begroting in handen gegeven van een staatssecretaris, niet een minister. De reden daarvoor was, dat er anders meer francofone dan Vlaamse ministers zouden zijn, wat grondwettelijk niet kan. Die staatssecretaris van Begroting moet echter bijna bij alle beslissingen aanwezig zijn, zodat hij de facto een presence van minister heeft. Het feit dat Van Rompuy bij zijn aantreden deze perverse vorm van politieke vervalsing niet ongedaan heeft gemaakt (hij had Wathelet minister kunnen maken en een andere francofone minister staatssecretaris), bewijst nog maar eens hoe weinig de Vlamingen in dit land effectief te vertellen hebben. Het feit alleen dat een regering met een dergelijke schuldenlast vindt dat Begroting onder een staatssecretaris moet vallen, is al hilarisch.
  Vandaag maken we de zoveelste akte mee van het Fortis bedrijf. Als dat voor de regering slecht afloopt, riskeert dit land haar kredietwaardigheid te verliezen en zal de Belgische staat alle volgende buitenlandse leningen aan een hogere intrest moeten terugbetalen. En zeggen, dat dit land in de jaren tachtig haar goudvoorraad grotendeels van de hand heeft gedaan. Had ze die nu nog gehad, dan was die minstens het dubbele waard geweest. Als regeren vooruitzien is, zoals beweerd wordt, dan hebben wij in dit land het omgekeerde meegemaakt.
  Met dank aan de traditionele partijen, die dat zelfs "goed bestuur" durven noemen...

  11-02-2009, 10:37 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
  10-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V-basis ontwaakt (2)
  Onze burgemeester hier in Kasterlee heet Ward Kennes (CD&V). Sinds kort zetelt hij ook in het Vlaamse parlement als invaller voor Kathy Berx, die provinciegouverneur van Antwerpen is geworden. Erg populair is Ward niet in de eigen gemeente. Er circuleert o.a. een mop met 8 x W ("Wij Willen Ward Weg, Wij willen Walter Weer"). Die Walter is Walter Otten, de oude burgemeester van, nota bene, dezelfde partij.
  N.a.v. van mijn artikel van gisteren, over een begin van opstand van CD&V-burgemeesters tegen de gang van zaken in hun partij, had ik Ward Kennes een kopie van mijn blog gestuurd met de vraag, of die actie niets voor hem was. Hij heeft me vriendelijk geantwoord van niet, dat hij ook bezorgd is, maar dat hij denkt dat we alleen uit de problemen zullen komen als zijn partij de zaken mee onder controle houdt. "Het land moet bestuurd worden", weet ge wel.
  Enfin, op Ward moeten we dus niet rekenen en ik neem aan, dat er nog wel een deel lotgenoten zijn, die er zo over denken. We zitten immers in een pre-electorale tijd en de kieslijsten moeten nog worden opgesteld en ingediend. De vraag is maar, hoeveel CD&V-ers hun goed betaalde job gaan kunnen redden als ze mordicus blijven vasthouden aan de steun voor een anti-Vlaamse regering.
  In elk geval komt de opstand van Broers en zijn medestanders op een erg ongelukkig moment voor de carrièrejagers binnen de Vlaamse regering, Kris Peeters op kop. Gewoon maar tot de orde van de dag overgaan, zou niet wijs zijn. Enige doorbraak in de staatshervorming zit er evenmin aan te komen. Als men er nog niet in slaagt de zgn "borrelnootjes", een eerste communautair akkoord uit de tijd van de oranjeblauwe vergaderingen, erdoor te drukken, hoe zou men dan ook maar één ernstige oplossing kunnen vinden vóór 7 juni a.s.

  10-02-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  09-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V-basis ontwaakt
  Bij de CD&V-basis zijn er nu toch mensen die het licht beginnen te zien. Aanleiding is een schrijven dat ze kregen van hun "eerste militant" Leterme, waarin deze zegt dat ze de gelederen moeten sluiten, dat de partij zich bij de volgende verkiezingen zal presenteren met een programma dat bijna hetzelfde is als dat van het ter ziele gegane kartel en dat ze zo de verkiezingen weer eens zullen winnen!
  In De Standaard van vandaag staat, onder een foto, dat het programma, waarmee CD&V/N-VA nog de laatste federale verkiezingen won, "verre van gerealiseerd" is. Dat is er dan vreselijk over, want van dat programma is NIETS gerealiseerd:
  geen kartel meer, geen staatshervorming, tot nu toe zelfs geen "borrelnootjes", geen splitsing B-H/V, een ontspoord budget en helemaal geen "goed bestuur", waarmee Leterme ons anderhalf jaar om de oren heeft geslagen. Erger nog, de huidige federale regering, door Leterme in elkaar gestoken en door Herman van Rompuy verstevigd, heeft als basis een meerderheid van francofonen (tegen de geest van de
  Belgische Grondwet) en heeft géén parlementaire meerderheid in Vlaanderen.
  De CD&V burgemeesters van Voeren (Broers), Alken (Verbrugge) en Overijse (Brankaer) distanciëren zich dan ook van de partij. Ze zijn in hun gemeente ook na de splitsing samen blijven werken met de N-VA en willen dat zo houden. In een open brief klagen zij dan ook de top van de partij aan, die lijdzaam de oekazen van de francofonen ondergaat en als konijnen naar een lichtbak staan te gapen om het gevecht binnen de federale regering tussen MR en PS gade te slaan.
  Ongetwijfeld zal het dichterbij komen van de regionale verkiezingen meespelen, want de Vlaamse kiezer is sinds juni 2007 een stuk geradicaliseerd en gaat hopelijk geen tweede maal in Leterme's val trappen. Hij zal op 7 juni a.s. keuze zat hebben om zijn Vlaamse overtuiging in een stem voor Vlaanderen om te zetten. CD&V hoort daar voorlopig niet meer bij.

  09-02-2009, 10:15 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  08-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communautaire chinezerijen
  De zaak Fortis wordt zo stilaan voer voor psychologen. De vergadering van de aandeelhouders, deze week woensdag, zal de zaak waarschijnlijk nóg ingewikkelder maken. Het enige noemenswaardige wapenfeit van de regering Leterme dreigt als een boemerang terug te komen.
  In de marge van de Fortis zaak is er de opschudding omtrent de Chinese aandeelhouder Ping An. Nu blijkt, dat er reeds in juni 2005 een bilateraal akkoord werd ondertekend door België en China ter bescherming van elkaars investeringen in beide landen. Bij onteigening zou er, volgens dat akkoord, schadevergoeding moeten betaald worden.
  Wat er speciaal is aan bovenstaand akkoord, is, dat het pas vorige week door de Belgische regering geratificeerd werd. Eerder kon dat niet, omdat de Waalse deelregering het verdrag nog steeds niet had goedgekeurd. Men moet nl weten, dat het verdrag in 2005 in hoofdzaak werd gesloten ter bescherming van AB Inbev en Bekaert, twee Vlaamse bedrijven die veel geld in de enorme Chinese markt hadden gestopt. Net zoals bij KBC een paar weken geleden, vertikten de Walen eerst het een verdrag goed te keuren, waarbij Vlaamse bedrijven enig voordeel zouden krijgen. Pas nu dreigt dat een Belgische regering, waarin de francofonen de meerderheid bezitten, daarvan schade zou ondervinden, heeft de Waalse deelregering haar goedkeuring gegeven, na drie en een half jaar op de rem te hebben gestaan!
  De francofonen staan steeds te roepen dat ze België in stand willen houden. Dat ze de belangen van datzelfde land beschadigen door Vlaamse exportbedrijven te koeioneren (82% van de Belgische export gebeurt door Vlaanderen), komt niet in hen op. Van domme Belgen gesproken..

  08-02-2009, 10:48 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
  07-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links Vlaanderen
  Volgens berichten die circuleren in Vlaams-nationale kringen, zou de Vlaamse Volksbeweging (VVB) sinds vorig jaar zo'n duizend leden verloren hebben. Dat er iets in die zin gebeurd is, blijkt ook uit de webstek van de vereniging, die sinds kort haar ledenaantal niet meer vermeldt.
  Zoveel leden verliezen is zonder meer dramatisch. De oorzaak daarvan dient waarschijnlijk te worden gezocht in de uitspraken van de nieuwe voorzitter Eric Defoort, die in een artikel in Knack vorig jaar de mensen van o.a. voorpost en TAK de mantel had uitgeveegd en vond dat hun acties niets uithaalden. Defoort is eerder van linkse stempel. Dat de voorzitter van de VVB eerder links is, is een nieuwigheid. Toch moeten we vermijden in Vlaanderen niet te gaan overdrijven met de tegenstelling links-rechts. Zolang het gaat om interne zaken, zoals bv binnenkort de regionale verkiezingen, is daar niets mis mee. Op nationaal vlak blijft het echter een zeer punt, dat Vlaanderen hopeloos verdeeld blijft. Hoe het wél zou moeten laten de francofonen zien. Die sluiten de rangen als het er op aankomt hun zaak te verdedigen en komen als één blok naar buiten, links én (zeer gematigd) rechts samen.
  Links Vlaanderen is altijd een verwaterd Vlaanderen geweest, soms zelfs een anti-Vlaanderen. Dat laatste komen we nog tegen in het partijtje dat zich Groen! noemt en dat voor mijn part best (weer eens) onder de kiesdrempel zou verdwijnen. Voor de SP.a wordt het echter stilaan tijd kleur te bekennen. De partij zit nationaal in de oppositie en moet op niet teveel steun van de Waalse socio's meer rekenen. Mede als gevolg daarvan, zijn er steeds meer linkse Vlamingen die het licht hebben gezien en die beseffen, dat het zo niet verder kan. Dan heb ik het niet alleen over Defoort, maar ook over mensen zoals een Herwig Jorissen (ABVV metaal) en de Gravensteensteen groep. Electoraal stelt het allemaal niet zo veel voor, maar toch moet de Vlaamse Beweging er steeds meer rekening mee houden, al was het maar om de rangen te sluiten in de confrontatie met de francofonen over de staatshervorming en het herverdelen van het kunstmatige land dat België heet.
  In een confederaal of onafhankelijk Vlaanderen zal er een links-rechts discours blijven. Daar is niets mis mee. Vóór het echter zover is, moeten we vermijden onze meningsverschillen op straat uit te vechten, met de francofonen als lachende derde.

  07-02-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  Archief per week
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!