Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • Affaires courants *
  • De Nederlanden één
  • Naar een beter Vlaanderen
  • 2050 ?
  • Lentekriebels
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen dialoog, maar actie!
    In De Standaard van gisteren verscheen er een open brief aan Vlaams minister-president Kris Peeters vanwege een zekere Claude Demelenne. Deze laatste is een Franstalige journalist en schrijver die o.m. het boek "Pour ou contre la Belgique française" geschreven heeft (uitgegeven bij La Cherche midi, Parijs). Alhoewel bij mij en waarschijnlijk vele andere Vlamingen onbekend, zal de man wel weten waarover hij schrijft.
    Welnu, die Demelenne schrijft, dat Peeters gelijk heeft door de dialoog tussen de gemeenschappen op te blazen. Hij noemt het een slechte komedie waarbij zowel Vlamingen als francofonen zich belachelijk maken. Van Franstalige kant, zegt hij, is er hoegenaamd geen bereidheid om wat ook wat toe te geven. Op enkele kleine nuances na delen alle Franstalige politieke leiders de standpunten van Maingain. Alleen durven ze dat niet openlijk toegeven. Ze houden de Vlamingen dan ook maar voor de gek, hopende de huidige situatie zo lang mogelijk in stand te kunnen houden.
    Demelenne stelt dan ook, dat er moet onderhandeld worden over een nieuw pact, waarbij Vlaanderen riskeert de grenzen van Brussel te moeten laten wijzigen, ofwel zonder rancune een debat te beginnen over het einde van België.
    Als men er van uit gaat, dat Vlaanderen niet zinnens is nog aan zijn grenzen te laten tornen, is de tweede oplossing de enige die overblijft. De dialoog is dood, het is tijd voor actie. Een eerste aanzet zou het blokkeren van het herstelplan kunnen zijn, dat het Vlaamse parlement zopas heeft beslist door een belangenconflict in te roepen tegen het federale plan om de lastenverlaging voor 50-plussers te schrappen. Dit was weer zo'n eenzijdige anti-Vlaamse maatregel die door de door francofonen beheerste federale regering werd beslist. Verder moet het federale parlement bij de eerstvolgende gelegenheid (ik dacht in mei) de splitsing van Brussel-Halle/Vilvoorde definitief maken.  Als dat gebeurd is, zal het spel natuurlijk op de wagen zitten en zullen de francofonen wel verplicht worden te praten over een verdere aftakeling van dit kunstmatige land. Vergeten we immers niet, dat de Belgische begroting nooit meer goed komt, als er geen serieuze staatshervorming zou plaats vinden. Dank zij de financieringswet en het Lambermont-akkoord, krijgen de regio's immers steeds meer geld en de federale regering steeds minder. Zoals met de meeste nieuwe wetten onder Verhofstadt gebeurd is, waren ook deze wetten niet goed gemaakt. Men had ervoor gezorgd dat de regio's meer geld kregen, maar niet meer bevoegdheden. Die laatste moeten ook worden overgeheveld en dat zal niet gaan zonder een nieuwe staatshervorming. Als de francofonen in dit land hun spel van "rien ne va plus" blijven verder spelen, dan gaat dit land naar de verdoemenis.

    19-02-2009, 10:38 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    18-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bloedige Kongo
    Ik heb zopas een nieuw boek gelezen over "onze" Kongo. De schrijver, Tim Butcher, is een Brit die als oorlogscorrespondent werkt voor The Telegraph, dezelfde krant waarvoor Henri Morton Stanley, de ontdekker van Kongo, destijds werkte. Butcher heeft in 2004 de tocht van Stanley overgedaan, van het Tanganikameer, heel de Kongostroom langs tot in Boma, het plaatsje waar die machtige stroom uitmondt in de Atlantische Oceaan. Butcher bereidde zijn reis drie jaar voor, trok moederziel alleen op tocht met 4.000 dollar verstopt in zijn laarzen. Dank zij de hulp van ngo's ter plaatse, troepen van de Monuc (VN) en bereidwillige Kongolezen, slaagde hij in zijn opzet.
    Butcher's boek heet in de Nederlandse vertaling : "Bloedrivier" en is een hallucinant verhaal dat in één trek uitleest, voor wie daar de tijd voor heeft (370 bladzijden). Ongelooflijk, wat zich daar in het jaar 2004 afspeelde (en nu trouwens nog). Kongo is, volgens Butcher, een van de meest achtergebleven landen van de wereld, waar de geschiedenis zich nog steeds terugplooit i.pl.v. zich te ontwikkelen.
    Voor de Belgen en hun koloniale politiek heeft Butcher weinig lovende woorden over. Toch geeft hij toe, dat het in de Britse koloniën al niet veel beter was. Toen Belgisch Kongo onafhankelijk werd in 1960, waren er overal scholen, postgebouwen, ziekenhuizen, was er op vele plaatsen elektrische stroom en lopend water. Daarenboven kende het land toen 15.000 km bevaarbare stromen met geregelde bootdiensten, 8.000 km spoorwegen met treinen die op tijd liepen en voldoende stations, die dikwijls nog aansloten op de reeds vermelde bootdiensten. Er waren ook 111.000 km wegen, die onderhouden werden door zgn "kantonniers", mensen die  x-aantal kilometers moest schoon houden en daarvoor een loon kregen, waarvan ze konden leven. Van die wegen schieten er nu nog ongeveer 1.000 km over (minder dan 1%!), met één stuk snelweg - tussen de hoofdstad Kinshasa en de havenstad Matadi - die betaald is door de E.U én China.  Alle andere wegen zijn overwoekerd door het oerwoud en de savannen en hebben alleen nog een pad voor voetgangers, fietsen en kleine motoren (grote motoren geraken er niet meer door omdat er bijna nergens nog bruggen zijn en men er niet mee door de waterlopen geraakt). "Handelaars" versjouwen hun goederen met fietsen, waarvan ze meestal de trappers hebben afgehaald (ze lopen er dus naast) omdat ze op die manier niet riskeren afgepakt te worden.
    Dorpen en kleine steden in het binnenland hebben geen elektriciteit, geen stromend water, geen post, geen ziekenhuis, zelfs geen infirmerie meer. Geen werk, geen ziekenkas, geen pensioen. Het hoofdvoedsel is cassave, een soort maniok, dat weinig voedzaam is, maar wel gemakkelijk kan geteeld worden. Rond dorpen en steden zijn geen wegen meer, is ook geen wild meer (allemaal opgegeten). De enige verbinding met de buitenwereld zijn de rivieren, waarop gevaren wordt in uitgeholde boomstammen, net zoals vóór Stanley. 
    Butcher heeft ook geen pasklare oplossing voor het probleem dat Kongo heet. Het onmetelijke land (meer dan 2 miljoen vierkante kilometer, 80 keer België) is volledig verpauperd. De schuld van een Belgische regering (Eyskens I) die het op zes maanden tijd onafhankelijk liet worden en een compleet corrupt regime van Mobutu, die alle hulp in eigen zakken liet verdwijnen, een toestand die tot op heden voortduurt met de huidige "machthebbers".
    Voor wie geïnteresseerd is, de Nederlandse vertaling van het boek is te verkrijgen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam, na te vragen op site www.nieuwamsterdam.nl/bloedrivier.

    18-02-2009, 10:52 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    17-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het deksel op de CD&V-neus
    CD&V heeft dus het deksel op de neus gekregen. Eén week na het protest van de eigen, moedige drie burgemeesters en twee dagen nadat de partij de mantel uitgeveegd kreeg op het Vlaams-Nationaal Zangfeest, heeft zijne excellentie Reynders laten weten, dat er vóór de volgende verkiezingen géén oplossingen komen voor de dialoog tussen de gemeenschappen. Daarmee staat Vlaams minister-president Peeters in zijn hemd en met hem de hele partij, die haar laatste schaamlap in rook ziet opgaan. Het wordt dus niets, niente, nada, ingenting. Zelfs geen borrelhapjes. De partij blijft achter met lege handen en moet daarmee naar de verkiezingen. Succes verzekerd (voor de anderen dan wel).
    N-VA had het dus bij het rechte eind om uit het kartel te stappen. Daar waar de meeste tegenkanting altijd van de SP werd verwacht, blijkt tenslotte dat Reynders en zijn verzameling van MR/FDF de ware struikelblok is. Nadat Didier ei zo na KBC ten onder liet gaan en de hele Fortis-zaak op de helling heeft gezet, zet hij nu CD&V de hak die ze verdient. Men is in Vlaanderen misschien vergeten, dat 40% van de francofonen in en rond Brussel wonen en dat het MR het daar voornamelijk van moet hebben.
    Om even terug te komen op het Zangfeest. Daar werd o.m. Eric Van Rompuy eens flink in zijn hemd gezet. De vroegere flamboyante voorzitter van Jong CVP heeft zijn Vlaamse ambities in de frigo moeten zetten, nu broerlief eerste minister van dit kunstmatige land is geworden. Op dit ogenblik voltrekt zich een tweede drama dat daarmee vergelijkbaar is. Bert De Brabandere, vier jaar voorzitter van Jong CD&V, stopt er ook mee. De reden ervoor wordt nergens vermeld. De man was een van de weinigen in zijn partij die openlijk kritiek bleef geven op de deelneming van zijn partij aan de regeringen Leterme en Van Rompuy. Hij is nu uitgerangeerd, kreeg een jobke op het kabinet van stresskonijn Crevits en mag op de kieslijst plaatsnemen op een onverkiesbare plaats. De brave Vlamingen, die voor hem gaan stemmen, zijn er aan voor hun moeite. Bert zal niet verkozen geraken en de stemmen die achter zijn naam zullen komen, gaan naar de partij die Vlaanderen in de steek liet.
    Niet doen, dus!

    17-02-2009, 17:07 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België is gered!
    Hoera, België is gered! Of beter: zal gered worden. Guy Verhofstadt gaat daarvoor zorgen. Dat is althans was zijn vroegere spreekbuis en huidige voorzitter van Open VLD, Bart Somers, verklaard heeft op het congres van de partij dit weekeinde.
    Dat "his master's voice" zoiets verklaart, wordt a priori niet au sérieux genomen. De man spreekt nu eenmaal met een valse pathos in zijn stem en komt nog steeds niet geloofwaardig over. Dat men echter in het journaal van VTM Somers' uitspraak bloedernstig overneemt, is wel bedenkelijk. Volgens de cafézender uit Nossegem kan dit land immers alleen nog door Verhofstadt gered worden uit de crisis. Van hypocrieten gesproken!
    Eerst en vooral ligt een deel van de oorzaak van onze weer oplopende staatsschuld uitgerekend bij Verhofstadt. In een periode van goede wereldconjunctuur heeft hij het vertikt de staatsfinanciën te saneren. Mede daardoor zit het land nu met een torenhoge schuld en kan het zich eigenlijk niet veroorloven diep in het rood te gaan. Vergelijkingen met deficits in het buitenland gaan dan ook niet op, omdat onze buurlanden stuk voor stuk een veel kleinere staatsschuld hebben. Qua staatsschuld zijn we alleen vergelijkbaar met Italië en Griekenland.
    Ten tweede wil nieuwe Messias Verhofstadt alleen verkozen worden op de Europese lijst. Daar zal hij de hoop maar gaan vergroten, goed zijn zakken kunnen vullen en voor de rest België laten voor wat het is. Allerlei ronkende verklaringen zullen daaraan niet veel veranderen.
    Tenslotte kan niet genoeg worden aangestipt dat ook diezelfde Verhofstadt zijn vroegere beloften (uit zijn drie eerste burgermanifesten) compleet heeft verloochend. Leterme had in hem een lichtend voorbeeld.
    Dat het er in de acht jaren onder de regeringen Verhofstadt I en II beter aan toeging dan nu, is een feit. Dat was echter niet aan hem te danken, maar aan een uitzonderlijk goede conjunctuur. Bij nader toezien is gebleken dat zijn geroemde begrotingen slechts in twee jaren op acht een overschot hadden, ondanks het verkopen van staatseigendommen en het kapen van pensioenfondsen. Nu stellen alsof België er beter van zal worden als de man in het Europees parlement gaat zitten, is de kiezer bij voorbaat voorliegen.

    16-02-2009, 10:56 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ecologie op zijn Belgisch
    De federale ministers Onkelinx en Magnette zijn dan tenslotte toch door de knieën gegaan en hebben het Vlaams Instituut voor Biotechnologie de toestemming gegeven om de genetische gewijzigde populieren (ggo's) te planten. Bijna een jaar hebben ze die toestemming tegengehouden en de toegeving nu komt er pas na een arrest van de Raad van State. Dit soort populieren was al aangeplant in Nederland, Duitsland en Frankrijk, waartegen daar niemand geprotesteerd heeft. Het grote voordeel van deze bomen is, dat ze veel sneller groeien, veel meer zacht hout produceren en uiterst geschikt zouden zijn voor het aanmaken van biobrandstoffen van de tweede generatie. Bijkomend voordeel is, dat door populieren te gebruiken, er minder tarwe en maïs zal moeten worden opgeofferd, waardoor er ook minder druk zal komen op de voedingsvoorraden in de wereld.
    Toch kwam er tegen deze goedkeuring nog protest uit Wallonië en meer bepaald van Benoît Lutgen (CDH), Waals minister van leefmilieu. Deze partijgenoot van madame Millefoisnon deed daarmee de reputatie van zijn partijtje alle eer aan. Volgens Lutgen is zijn oppositie van economische aard. De ggo-populieren zouden een concurrentie zijn voor de bloeiende populierensector van Henegouwen. M.a.w. het gaat hier weer om het gekende thema: als Vlaanderen met een nieuwigheid afkomt, trachten de Walen daar meteen een stokje voor te steken. Eigen bomen eerst!
    Opmerkelijk in de zaak van de ggo-populieren is de oorverdovende stilte bij de Vlaamse groenen in deze problematiek. Waardoor ook daar nog eens duidelijk wordt aangetoond dat het bij onze ecologisten zuiver om communautaire politiek gaat en niét om de natuur. Van zodra een probleem communautaire dreigt te worden, houden onze Vlaamse groentjes hun bek en volgen zij slaafs hun Waalse tegenhangers die in het Belgische ecologiegebeuren de eerste viool willen blijven spelen.
    Misschien is er echter hoop voor de toekomst. Vijf van de zes Groen!-verkozenen in het Vlaamse parlement zullen bij de volgende verkiezingen geen kandidaat meer zijn. Alleen super akela Mie Vogels blijft aan haar postje vastklampen. Dat betekent, dat het partijtje met bijna allemaal nieuwe gezichten aan de verkiezingen van 7 juni zal deelnemen. Het resultaat daarvan laat zich raden: de kans is groot dat Groen dan de kiesdrempel van 5% niet zal halen. Als dat zo zal zijn, krijgen we een herhaling van de federale verkiezingen van 2003, toen de groenen, toen nog onder de naam Agalev, aan die stembusgang deelnamen met allemaal nieuwe (uitsluitend vrouwelijke) kandidaten en ook toen de drempel (die ze zelf mee gestemd hadden!) niet haalden. Ze blijken nog steeds niet gestoord te worden door enige intelligentie...

    15-02-2009, 10:34 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    14-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blauwe schijncongres
    Dit weekeinde houdt de Open VLD een congres onder het motto: "Nieuwe uitdagingen, vrijheid en solidariteit". Wat dat allemaal moet inhouden, komen we misschien nog wel te weten. In hoever deze programmapunten in overeenstemming zijn te brengen met de noden van het ogenblik is een andere zaak. In volle Fortis-crisis, zowel financieel als politiek, dunkt me dat er dringendere problemen zijn. Ook binnen de partij rommelt het geen klein beetje, dit i.v.m. de verkiezingslijsten voor de stembusgang van 7 juni. Vooral in Oost-Vlaanderen, waar een krachtmeting aan de gang is tussen Fientje Moerman en de partijtop, kan het nog alle kanten uit.
    De lichtblauwen gaan op het congres praten over de "globalisering, het klimaat, optimale startkansen en het nieuwe gezin". Dat laatst dan, omdat de regeringen Verhofstadt er alles aan gedaan hebben om het klassieke gezin, tot nu toe dé steunpilaar van onze samenleving, om zeep te helpen. Ondertussen is uit studies o.m. gebleken dat de helft van de tweede huwelijken ook op de klippen loopt. Scheiden blijft lijden, dit ondanks alle paarse remedies.
    Tenslotte voelt de partij ook de hete adem van Deckerken en de zijnen in de nek. De keuze van Anne De Baetzelier mag dan wel tot een glimlach leiden, die van Derk-Jan Eppink zal de VLD-kopstukken zeker minder plezieren. De Nederbelg heeft zopas nog een vurig pleidooi gehouden vóór het behoud en zelfs de uitbreiding van kernenergie, iets waarover de politiek correcten van de Open VLD zich nog steeds niet durven uitspreken. Door het feit dat ook de huidige federale regering geen uitspraak ter zake durft doen, heerst er op het gebied van de energiebevoorrading stilaan een grote chaos, gewoon omdat niemand weet wát er nu juist te gebeuren staat.
    Buiten LDD heeft ook het Vlaams Belang resoluut gekozen voor het behoud van kernenergie, zeker zolang er geen degelijk alternatief is. Er moet rekening mee gehouden worden, dat er in de toekomst méér energie nodig zal zijn (denk maar aan de stroom voor elektrische wagens) en dat de alternatieve stroom veel meer tijd nodig zal hebben om het gat op te vullen. Dat Groen! het liefst terug naar de middeleeuwen wil is één zaak, dat het de zgz grote partijen nog steeds moed ontbreekt om zich daarover resoluut uit te spreken, is een teken aan de wand. Een teken van kleurloos verval.

    14-02-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    13-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen Vlamingen betalen het gelag
    Didier Reynders komt steeds meer in slechte papieren te zitten.
    Herman Van Rompuy verklaarde, dat de vraag voor het stemrecht van de 125 miljoen Fortis aandelen van de regering, van de leiding van Fortis zelf was gekomen, niet van Reynders of iemand anders van zijn regering. Dat bleek zo te zijn, alleen verklaarde men bij Fortis dat er op hen druk gezet door ... Didier Reynders én Luc Coene. Deze laatste was ooit kabinetschef van Verhofstadt en werd voor zijn diensten beloond met de titel van minister van staat, iets wat voordien nog nooit gebeurd was. Het is deze Coene, nu vice president van de nationale bank, die in feite het brein is achter heel de Fortis machinerie en dit vanaf het allereerste begin. Reynders is sluw genoeg om Coene als schild te gebruiken en op die manier alvast de Open VLD voor schut te zetten. Want Reynders zelf denkt er niet aan als minister af te treden. Dat doen alleen de Vlamingen: Tobback Sr (Semira Adamu), Vande Lanotte en Stefan Declerck (na de vlucht van Dutroux) en nu pas Leterme en Vandeurzen.
    Om even bij Financiën te blijven: zopas is bekend geworden dat de belastingcontroles vooral in Vlaanderen worden uitgevoerd: 70% van de controles worden in dit land verricht in Vlaanderen door 55% van de belastingsambtenaren. Dat is een dubbele overbelasting, zowel voor de burgers als voor die ambtenaren. Ook hier zijn het de Vlamingen die (meer) betalen. Staatssecretaris voor fraudebestrijding, Carl Devlies (CD&V) toegevoegd aan het departement Reynders, weet het maar zegt er niet meteen iets aan te kunnen doen. Ten vroegste in het najaar van 2010 zou er iets kunnen veranderen. Morgen scheert men gratis...
    Zo zouden we nog even kunnen doorgaan. Ook de wraakroepende afrekening van de flitspaalboetes blijft nog steeds wat ze is. De Vlamingen betalen en de Walen trekken, en niemand doet er wat aan, ook niet die partij die zegt voor het "goed bestuur" te zijn en die ondertussen al bijna een jaar de federale regering leidt. Die partij heeft dan nog het lef te zeggen, dat ze de volgende verkiezingen gaat winnen. Wie gelooft die nog?

    13-02-2009, 10:41 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    12-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De slag der gulden aandelen
    1302 revisited. De slag werd nog eens overgedaan. In de nieuwe variant versloeg het voetvolk der aandeelhouders uit de Lage Landen het Frans Herrenvolk. Net als in 1302 werd het onwaarschijnlijke werkelijkheid. Het werd ook nu een dubbeltje op zijn kant. Mede door het verraad van Chatillon Reynders, die nog probeerde 125 miljoen aandelen zonder stemrecht toch stemrecht te geven, werd het een afgang voor het grootkapitaal en vooral de Belgische staat, die  nu met de gebakken peren zit.
    Ik ben geen specialist ter zake, maar volg de hele lijdensweg al sinds Fortis ABN-Amro (mede) wou overnemen. Die laatste bank kende ik wel vrij goed uit mijn Nederlandse ervaring en ik vond het toen al een waanzinnige zaak dat de grootste bank uit Nederland mee zou worden overgenomen door de bank van de nobiljon uit Knokke. Ik ben nooit klant geweest bij Fortis en heb er (gelukkig) ook nooit aandelen van bezeten. Mocht dat echter wél het geval geweest zijn en ik dus (een deel van) vermogen zou verspeeld hebben, dan zou ik inderdaad ook tegen gestemd hebben, al was het alleen maar om razernij om wat die hautaine heren daar allemaal hadden uitgespookt.
    Ondertussen hebben de experts, die - in dezelfde zaak - waren opgeroepen om de Kamercommissie over de schending van de scheiding van parlement en justitie, de handdoek in de ring gesmeten. Ook daar zal niet veel van in huis komen. Waarmee bovenvernoemde Reynders waarschijnlijk nog maar eens de dans zal ontspringen, tenzij men hem nu de affaire van de 125 miljoen niet stemgerechtigde aandelen zal kunnen aanrekenen. Als hij nu nog kan aanblijven, kunnen we beter gaan spreken van Reynders de Vos, vrij naar het (bijna) gelijknamige dierenepos uit de 13de eeuw...

    12-02-2009, 10:35 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    11-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het failliet van België
    De huidige federale regering is het best te vergelijken met het orkest van de Titanic. Ze blijft gewoon doorspelen terwijl de staat (Titanic) zich te pletter vaart op een (ijs)schuldenberg.
    Nadat de regering Leterme vorig jaar, tegen ieders beter weten in, nukkig bleef vasthouden aan een groei van 1,2% van het BNP, heeft zelfs de Belgische Nationale Bank nu laten weten, dat er waarschijnlijk een krimp zal zijn van 2%. Dat zal dan als gevolg hebben, dat het gat in de begroting zo'n 11 miljard euro zal bedragen. Voor volgend jaar spreekt men zelfs van 14,5 miljard. Voor de ziekteverzekering, waarvoor in de huidige begroting nog een overschot van 300 miljoen staat aangeduid, zou er ondertussen een tekort zijn van 1,765 miljard. Dat laatste cijfer wordt gegeven door tante Laurette herself...
    Wat doet de regering Van Rompuy daaraan? Niets, helemaal niets. Volgende week gaat ze de begroting evalueren, de cijfers aanpassen en verder geen enkel noemenswaardig initiatief nemen. M.a.w. deze regering laat haar begroting doodgewoon ontsporen. Het wordt niet "ná ons de chaos", maar "mét ons de chaos"!
    Nu de regering en haar meerderheid eindelijk redenen te over hebben om voor een grondige staatshervorming te zorgen (ambtenaren niet vervangen, senaat en provincieraden opdoeken e.d.), doet ze alsof haar neus bloedt.
    En er is meer. In de regering Leterme was Begroting in handen gegeven van een staatssecretaris, niet een minister. De reden daarvoor was, dat er anders meer francofone dan Vlaamse ministers zouden zijn, wat grondwettelijk niet kan. Die staatssecretaris van Begroting moet echter bijna bij alle beslissingen aanwezig zijn, zodat hij de facto een presence van minister heeft. Het feit dat Van Rompuy bij zijn aantreden deze perverse vorm van politieke vervalsing niet ongedaan heeft gemaakt (hij had Wathelet minister kunnen maken en een andere francofone minister staatssecretaris), bewijst nog maar eens hoe weinig de Vlamingen in dit land effectief te vertellen hebben. Het feit alleen dat een regering met een dergelijke schuldenlast vindt dat Begroting onder een staatssecretaris moet vallen, is al hilarisch.
    Vandaag maken we de zoveelste akte mee van het Fortis bedrijf. Als dat voor de regering slecht afloopt, riskeert dit land haar kredietwaardigheid te verliezen en zal de Belgische staat alle volgende buitenlandse leningen aan een hogere intrest moeten terugbetalen. En zeggen, dat dit land in de jaren tachtig haar goudvoorraad grotendeels van de hand heeft gedaan. Had ze die nu nog gehad, dan was die minstens het dubbele waard geweest. Als regeren vooruitzien is, zoals beweerd wordt, dan hebben wij in dit land het omgekeerde meegemaakt.
    Met dank aan de traditionele partijen, die dat zelfs "goed bestuur" durven noemen...

    11-02-2009, 10:37 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    10-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V-basis ontwaakt (2)
    Onze burgemeester hier in Kasterlee heet Ward Kennes (CD&V). Sinds kort zetelt hij ook in het Vlaamse parlement als invaller voor Kathy Berx, die provinciegouverneur van Antwerpen is geworden. Erg populair is Ward niet in de eigen gemeente. Er circuleert o.a. een mop met 8 x W ("Wij Willen Ward Weg, Wij willen Walter Weer"). Die Walter is Walter Otten, de oude burgemeester van, nota bene, dezelfde partij.
    N.a.v. van mijn artikel van gisteren, over een begin van opstand van CD&V-burgemeesters tegen de gang van zaken in hun partij, had ik Ward Kennes een kopie van mijn blog gestuurd met de vraag, of die actie niets voor hem was. Hij heeft me vriendelijk geantwoord van niet, dat hij ook bezorgd is, maar dat hij denkt dat we alleen uit de problemen zullen komen als zijn partij de zaken mee onder controle houdt. "Het land moet bestuurd worden", weet ge wel.
    Enfin, op Ward moeten we dus niet rekenen en ik neem aan, dat er nog wel een deel lotgenoten zijn, die er zo over denken. We zitten immers in een pre-electorale tijd en de kieslijsten moeten nog worden opgesteld en ingediend. De vraag is maar, hoeveel CD&V-ers hun goed betaalde job gaan kunnen redden als ze mordicus blijven vasthouden aan de steun voor een anti-Vlaamse regering.
    In elk geval komt de opstand van Broers en zijn medestanders op een erg ongelukkig moment voor de carrièrejagers binnen de Vlaamse regering, Kris Peeters op kop. Gewoon maar tot de orde van de dag overgaan, zou niet wijs zijn. Enige doorbraak in de staatshervorming zit er evenmin aan te komen. Als men er nog niet in slaagt de zgn "borrelnootjes", een eerste communautair akkoord uit de tijd van de oranjeblauwe vergaderingen, erdoor te drukken, hoe zou men dan ook maar één ernstige oplossing kunnen vinden vóór 7 juni a.s.

    10-02-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V-basis ontwaakt
    Bij de CD&V-basis zijn er nu toch mensen die het licht beginnen te zien. Aanleiding is een schrijven dat ze kregen van hun "eerste militant" Leterme, waarin deze zegt dat ze de gelederen moeten sluiten, dat de partij zich bij de volgende verkiezingen zal presenteren met een programma dat bijna hetzelfde is als dat van het ter ziele gegane kartel en dat ze zo de verkiezingen weer eens zullen winnen!
    In De Standaard van vandaag staat, onder een foto, dat het programma, waarmee CD&V/N-VA nog de laatste federale verkiezingen won, "verre van gerealiseerd" is. Dat is er dan vreselijk over, want van dat programma is NIETS gerealiseerd:
    geen kartel meer, geen staatshervorming, tot nu toe zelfs geen "borrelnootjes", geen splitsing B-H/V, een ontspoord budget en helemaal geen "goed bestuur", waarmee Leterme ons anderhalf jaar om de oren heeft geslagen. Erger nog, de huidige federale regering, door Leterme in elkaar gestoken en door Herman van Rompuy verstevigd, heeft als basis een meerderheid van francofonen (tegen de geest van de
    Belgische Grondwet) en heeft géén parlementaire meerderheid in Vlaanderen.
    De CD&V burgemeesters van Voeren (Broers), Alken (Verbrugge) en Overijse (Brankaer) distanciëren zich dan ook van de partij. Ze zijn in hun gemeente ook na de splitsing samen blijven werken met de N-VA en willen dat zo houden. In een open brief klagen zij dan ook de top van de partij aan, die lijdzaam de oekazen van de francofonen ondergaat en als konijnen naar een lichtbak staan te gapen om het gevecht binnen de federale regering tussen MR en PS gade te slaan.
    Ongetwijfeld zal het dichterbij komen van de regionale verkiezingen meespelen, want de Vlaamse kiezer is sinds juni 2007 een stuk geradicaliseerd en gaat hopelijk geen tweede maal in Leterme's val trappen. Hij zal op 7 juni a.s. keuze zat hebben om zijn Vlaamse overtuiging in een stem voor Vlaanderen om te zetten. CD&V hoort daar voorlopig niet meer bij.

    09-02-2009, 10:15 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    08-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communautaire chinezerijen
    De zaak Fortis wordt zo stilaan voer voor psychologen. De vergadering van de aandeelhouders, deze week woensdag, zal de zaak waarschijnlijk nóg ingewikkelder maken. Het enige noemenswaardige wapenfeit van de regering Leterme dreigt als een boemerang terug te komen.
    In de marge van de Fortis zaak is er de opschudding omtrent de Chinese aandeelhouder Ping An. Nu blijkt, dat er reeds in juni 2005 een bilateraal akkoord werd ondertekend door België en China ter bescherming van elkaars investeringen in beide landen. Bij onteigening zou er, volgens dat akkoord, schadevergoeding moeten betaald worden.
    Wat er speciaal is aan bovenstaand akkoord, is, dat het pas vorige week door de Belgische regering geratificeerd werd. Eerder kon dat niet, omdat de Waalse deelregering het verdrag nog steeds niet had goedgekeurd. Men moet nl weten, dat het verdrag in 2005 in hoofdzaak werd gesloten ter bescherming van AB Inbev en Bekaert, twee Vlaamse bedrijven die veel geld in de enorme Chinese markt hadden gestopt. Net zoals bij KBC een paar weken geleden, vertikten de Walen eerst het een verdrag goed te keuren, waarbij Vlaamse bedrijven enig voordeel zouden krijgen. Pas nu dreigt dat een Belgische regering, waarin de francofonen de meerderheid bezitten, daarvan schade zou ondervinden, heeft de Waalse deelregering haar goedkeuring gegeven, na drie en een half jaar op de rem te hebben gestaan!
    De francofonen staan steeds te roepen dat ze België in stand willen houden. Dat ze de belangen van datzelfde land beschadigen door Vlaamse exportbedrijven te koeioneren (82% van de Belgische export gebeurt door Vlaanderen), komt niet in hen op. Van domme Belgen gesproken..

    08-02-2009, 10:48 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    07-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links Vlaanderen
    Volgens berichten die circuleren in Vlaams-nationale kringen, zou de Vlaamse Volksbeweging (VVB) sinds vorig jaar zo'n duizend leden verloren hebben. Dat er iets in die zin gebeurd is, blijkt ook uit de webstek van de vereniging, die sinds kort haar ledenaantal niet meer vermeldt.
    Zoveel leden verliezen is zonder meer dramatisch. De oorzaak daarvan dient waarschijnlijk te worden gezocht in de uitspraken van de nieuwe voorzitter Eric Defoort, die in een artikel in Knack vorig jaar de mensen van o.a. voorpost en TAK de mantel had uitgeveegd en vond dat hun acties niets uithaalden. Defoort is eerder van linkse stempel. Dat de voorzitter van de VVB eerder links is, is een nieuwigheid. Toch moeten we vermijden in Vlaanderen niet te gaan overdrijven met de tegenstelling links-rechts. Zolang het gaat om interne zaken, zoals bv binnenkort de regionale verkiezingen, is daar niets mis mee. Op nationaal vlak blijft het echter een zeer punt, dat Vlaanderen hopeloos verdeeld blijft. Hoe het wél zou moeten laten de francofonen zien. Die sluiten de rangen als het er op aankomt hun zaak te verdedigen en komen als één blok naar buiten, links én (zeer gematigd) rechts samen.
    Links Vlaanderen is altijd een verwaterd Vlaanderen geweest, soms zelfs een anti-Vlaanderen. Dat laatste komen we nog tegen in het partijtje dat zich Groen! noemt en dat voor mijn part best (weer eens) onder de kiesdrempel zou verdwijnen. Voor de SP.a wordt het echter stilaan tijd kleur te bekennen. De partij zit nationaal in de oppositie en moet op niet teveel steun van de Waalse socio's meer rekenen. Mede als gevolg daarvan, zijn er steeds meer linkse Vlamingen die het licht hebben gezien en die beseffen, dat het zo niet verder kan. Dan heb ik het niet alleen over Defoort, maar ook over mensen zoals een Herwig Jorissen (ABVV metaal) en de Gravensteensteen groep. Electoraal stelt het allemaal niet zo veel voor, maar toch moet de Vlaamse Beweging er steeds meer rekening mee houden, al was het maar om de rangen te sluiten in de confrontatie met de francofonen over de staatshervorming en het herverdelen van het kunstmatige land dat België heet.
    In een confederaal of onafhankelijk Vlaanderen zal er een links-rechts discours blijven. Daar is niets mis mee. Vóór het echter zover is, moeten we vermijden onze meningsverschillen op straat uit te vechten, met de francofonen als lachende derde.

    07-02-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    06-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deckerkens verborgen agenda
    Zonder moed kom je nergens. Zonder tong ook niet. Dat laatste weet Jean-Marie De Decker maar al te goed. Na het onverwachte succes van de laatste federale verkiezingen, heeft hij er zo'n zin in gekregen dat hij geen verkiezingen genoeg kan hebben. Hij zit met zijn partij in de lift bij alle peilingen en hij droomt van de macht. Hij wil mee regeren.
    In de eerste plaats zal dat moeten gebeuren in de volgende Vlaamse deelregering. Hij ziet al een coalitie van zijn partij met CD&V en de Open VLD. Precies, alsof die op hem staan te wachten. Als dat al zou doorgaan, is de kans groot dat hij eindigt zoals de Volksunie.
    Dedecker speelt het spel niet open en bloot of, zoals hij het zelf zegt, "recht(s) voor de raap". Hij is zogezegd tegen het cordon, maar zegt anderzijds dat hij ervan moet profiteren, omdat het Vlaams Belang in de touwen zou liggen. Dat zullen we pas in juni weten. Anderzijds schreeuwt hij het ook uit, dat het VB langs de zijlijn blijft staan. Dat is zo voor wat de federale politiek betreft (het VB treedt daar alleen toe als het om de laatste Belgische regering gaat). Regionaal wil het VB wél meedoen, maar krijgt het de kans niet, ook niet van Deckerken.
    Daar het in juni om Vlaamse verkiezingen gaat, kan De Decker de Vlaamse schijn van zijn partij hoog houden. Zouden er federale verkiezingen komen, dan moet hij kleur bekennen en dat zou kunnen betekenen, dat hij een akkoord zou sluiten met de Lidé-partij van zijn vriend Aernoudt. Daarenboven zou hij dan hetzelfde moeten doen wat nu CD&V en Open VLD uitspoken, nl compromissen maken met de francofonen. Het resultaat daarvan is op voorhand gekend en slecht voor Vlaanderen.
    Tenslotte valt het nog te bezien in hoever de overlopers, die nu het gros van Deckerkens troepen uitmaken, tot de verbeelding van de kiezer zullen spreken. Persoonlijk ben ik van mening, dat men niet voor dergelijke mensen zou moeten stemmen, evenmin als voor deze die op verschillende lijsten tegelijk opkomen en deze die op voorhand zeggen niet te zullen zetelen als ze verkozen worden.
    Het wordt hoog tijd dat onze kiezers eens politiek volwassen worden.

    06-02-2009, 10:38 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bertje, de anti-Midas
    Alles wat koning Midas, zo leert ons de legende uit de oudheid, aanraakte, veranderde in goud. Hij is er wel aan ten onder gegaan, want dat gebeurde ook met het eten dat hij aanraakte!
    Bij ons maken we een variant op dit thema mee. Wij hebben een minister, die alles kapot helpt van zodra hij er zich mee bemoeit: Bertje Anciaux nl.
    Eerst heeft Bertje de Volksunie op zeep geholpen. Daarna het partijtje van de Vlaams Progressieven. Toen hij zich ging uitspreken over de Palestijnse kwestie, en de oorlog in Gaza vergeleek met de kindermoorden van Dendermonde, werd de wereld te klein. Bertje had het weer gedaan. Eigenlijk had hij toen zijn excuses moeten aanbieden, maar zo zit Bertje niet in elkaar: hij heeft altijd gelijk!
    Daarmee hield het niet op. Anciaux schrapte het veldrijden als topsport. Uitgerekend een sport die in Vlaanderen  bijzonder populair is. En uitgerekend in die sport kroonde een Vlaming, een nieuw talent nog wel, zich vorige zondag tot wereldkampioen.
    Deze week bekroonde Bertje violist en dirigent Sigiswald Kuijken met de cultuurprijs vanwege zijn 35-jarige bijdrage tot de klassieke muziekcultuur. De dag daarop moest Kuijken ervaren dat zijn ensemble, "La Petite Bande" haar jaarlijkse subsidie kwijtspeelde vanwege, ja, het departement van Anciaux! Die vindt dat het ensemble geen vernieuwing meer brengt en alleen teert op het succes van de beginperiode. Dat alles, terwijl Bertje zelf de dag voordien nog verteld had, dat Kuijken erg vernieuwend was: "geroemd en beroemd in de hele wereld".
    Nu is het zo, dat er met veel te veel subsidiegeld gesmeten wordt in onze cultuurwereld. In totaal hebben dit jaar zo'n 369 verenigingen en organisaties om subsidies gevraagd. Dat is echt des Guten zuviel. Dat wil daarom echter nog niet zeggen, dat Anciaux de clown moet blijven uithangen elke keer hij in de schijnwerpers komt. Op 7 juni krijgen de Vlamingen de kans deze kluchtfiguur weg te stemmen, hoe erg dat ook mag zijn voor de nieuwste partij die hem heeft binnengehaald, de SP.a.
    Als de geschiedenis zich herhaalt zal het Bertjes volgende slachtoffer inderdaad de partij van Gennez en Co worden.

    05-02-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    04-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Gentse ongerecht
    Het Gentse Gerecht is nog maar eens in het nieuws gekomen. Zoals ook de voorgaande keren, was het ook ditmaal in de slechte betekenis van het woord. Nadat ze al eens drie Franse carjackers had laten lopen en daarna een tiental drugs- en mensenhandeldelinquenten, blijkt dat ze nu ook een Oekraïense familie heeft laten vertrekken, waarvan twee zonen beticht zijn van poging tot moord op een Gentse tiener. Kers op de taart was dan nog, dat de familie in kwestie, die illegaal in ons land verbleef, een oprotpremie kreeg om uit te wijken naar ... Israel! Die twee zoontjes zien we hier waarschijnlijk nooit meer terug en het proces, als dat er al komt, zal er een voor niets zijn, met extra kosten en een rekening die tenslotte zal betaald worden door de belastingsbetalers...
    Nog maar pas had de fameuze advocaat Hans Rieder, die in hetzelfde Gent aan de basis lag van de procedureslag waardoor die tien criminelen "legaal" konden ontsnappen, de Gentse rechters nog beschuldigd van politieke partijdigheid. Dat laatste gebeurde n.a.v. het verdict in de dioxinezaak Verkest (van meer dan tien jaar geleden, aub!). Rieder mag dan al een buitenbeentje zijn, in dit geval heeft hij gelijk. Het Gentse parket is politiek geïndoctrineerd. Dat hebben we gezien bij de veroordeling van de VZW's van het Vlaams Blok. De parketten van Antwerpen en Brussel hadden zich toen onbevoegd verklaard, dat van Gent kon de partij wél veroordelen, nadat stadsgenoot Verhofstadt daarop had aangedrongen. Er is daar dus nog niet veel veranderd, zeker niet in de goede zin.
    Ondertussen ligt de Belgische Justitie ook grondig overhoop met het politiek establishment en dit over de zaak Fortis. Men moet trouwens al een knappe bol zijn, om aan heel dat Fortis kluwen nog aan uit te kunnen. Als de aandeelhouders op 11 dezer tegen stemmen, kan die zaak nog alle kanten uit.
    En zeggen dat de Fortis zaak zowat de enige pluim was die ex-premier, nu eerste militant Leterme op zijn hoed kon steken...

    04-02-2009, 15:35 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bijt jood
    We hebben in dit land geen tekort aan allochtonen. Met sommigen hebben we altijd last, met anderen minder, met nog andere bijna helemaal niet. Tot die laatste categorie behoren de niet-moslim Aziaten. Als er met die mensen problemen zijn, dan is dat meestal onder elkaar, niet met de autochtonen.
    Een groep waarmee we ook betrekkelijk weinig problemen hebben, zijn de plaatselijke joden. Die leven meestal in hun eigen wereldje. Toch moet men blijkbaar goed opletten ze niet tegen hun schenen te stampen, want dan gaan ze zich weren. Dat heeft het VRT programma "Man bijt hond" nog pas mogen meemaken. Vorig jaar gebeurde hetzelfde met Bart De Wever toen die het Antwerpse stadsbestuur aanpakte over de, volgens hem, nogal "gratuite manier" waarop die de repressie tegen de joden tijdens de tweede wereldoorlog in de koekenstad uit de doeken dacht te doen.
    Een ander incident was er deze week, toen enkele plaatselijke rabbijnen de gelovige joden aanraden zich niet meer in België te vestigen, omdat ze de plicht tot inburgering hier maar niks vinden. Vooral de ultraorthodoxe joden (de zgn "chassidim") willen niets te maken hebben met ethische kwesties zoals bv abortus en het homohuwelijk en andere paarse uitvindingen.
    Het zal nooit voor iedereen goed zijn, natuurlijk. Maar toch moet men er van uitgaan dat mensen die zich hier komen vestigen zich hier moeten aanpassen, zeker voor wat het publieke leven betreft. Dat geldt voor alle allochtonen, dus ook voor hen, die zich het uitverkoren volk noemen. Wij houden niemand tegen om terug naar het eigen land te gaan als hij/zij het hier niet goed vindt.
    Terloops ben ik niet zinnens nog veel papier vuil te maken aan de gevechten tussen joden en moslim in Palestina. Dat krijgt men daar toch nooit opgelost. Ik kan best begrijpen dat de joden daar moeten blijven vechten om te overleven, zeker omringd als ze zijn door volkeren die hun ondergang willen. Maar een oplossing zie ik er nooit komen. En het verhaaltje dat na elke oorlog de VN of de EU daar de wereldopbouw moet gaan betalen, is helemaal te gek. Laat ze het zelf maar doen, misschien houden ze er dan ooit eens mee op. Is dat niet het geval, dan hebben ze in elk geval hun handen vol met de wederopbouw. Terwijl ze daarmee bezig zijn, doen ze niets anders.

    03-02-2009, 11:13 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezersbedrog met voorbedachte rade
    Yves Leterme noemt zich nu de "eerste militant" van zijn partij en zegt in die functie mee te zullen gaan doen bij de volgende regionale en Europese verkiezingen. De man van de 800.000 voorkeurstemmen verwittigt echter al op voorhand, dat hij in geen van die twee parlementen zal gaan zetelen. Hij is bij de vorige federale verkiezingen verkozen als senator en wil die term uitdoen (tot 2011, als de huidige regering het tot dan uit zal zingen). M.a.w., wie voor Leterme kiest, weet dat het niet hij, maar wel zijn opvolger zal zijn die zal mogen gaan zetelen (steeds in de veronderstelling dat Leterme het zou halen).
    Dit is gewoon kiezersbedrog. Om duidelijk te zijn: dit geldt niet alleen voor Leterme (en, misschien, Vervotje), maar ook voor leden van andere partijen, zoals Deckerken en zelfs Frank Vanhecke van het Vlaams Belang. Deze perverse politieke situatie is de zoveelste slechte beslissing gecreëerd door Paars en heeft ondertussen het hele politieke spectrum aangetast als een kanker.
    Voor één keer ben ik het dan ook eens met Pieter Vandermeersch, de hoofdredacteur van De Standaard, die zegt deze gang van zaken te zullen bestrijden. Ook zijn krant zal de kiezers aanraden niet te stemmen voor mensen die op voorhand zeggen niet te zullen zetelen als ze verkozen worden .
    Om even terug te komen op Leterme: het is niet de eerste keer dat deze man zijn woord breekt. Hij is indertijd verkozen voor de Vlaamse deelregering en heeft ook daar zijn termijn niet uitgedaan (datzelfde geldt trouwens voor Vervotje). Zijn woord breken blijkt voor Leterme zo stilaan het handelsmerk te worden.
    Te mijden, zou ik zeggen.

    02-02-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond verstand in 2009
    Vanaf vandaag, 1 februari 2009, is de nieuwe regeling voor het opstijgen en landen op Zaventem van kracht. De vliegtuigen gaan dat voortaan doen tegen de wind in, zoals dat overal ter wereld gebeurt. Eigenlijk is dit geen nieuwe regeling, maar het hernemen van de oude die van kracht was tot ergens tijdens de regering Verhofstadt I. Toen vond groene Isabelle Durant (verpleegster van beroep, nota bene) dat de vliegtuigen niet meer op de klassieke manier moesten opstijgen en landen, maar wel op zo'n manier dat haar meestal rijke, uitgeweken Brusselse kiezers in de oostrand van Brussel er zo weinig mogelijk last van hadden. Met ecologie had dit niets te maken. Aan deze waanzin is dus een einde gekomen.
    Na Finland heeft ook Frankrijk besloten een nieuwe kerncentrale te bouwen. Ook dat is een daad van gezond verstand. Alle groene wil ten spijt, zal het nog enkele decennia duren alvorens Europa alleen nog afhankelijk kan zijn van groene stroom en aanverwanten. De ecologisten, die de Belgische kerncentrales willen sluiten, zijn  hyprocrieten. Als dat gebeurt, zal België immers stroom moeten invoeren uit Frankrijk, waar die wordt opgewekt met kernenergie. Franse bedrijven hebben trouwens ook al een akkoord op het Britse net van kerncentrales uit te bouwen.
    Het is een goede zaak, dat Europa wil overschakelen naar groene energie, laten we daarover duidelijk zijn. Die is momenteel echter onbetaalbaar aan het worden, zeker in het vooruitzicht van een globale financiële en economische crisis. Als het streefdoel, 20% tegen 2020, al gehaald zou worden (voor België is dat 13%), dan zal dat enorm veel geld kosten. Daarbij komt nog dat het huidige systeem met fotovoltaïsche cellen eigenlijk nog in zijn kinderschoenen staat. Het CSP systeem, met gigantische spiegels op hectaren grond, rendeert voorlopig wel, maar alleen op plaatsen waar veel zon is (in Zuid-Spanje bv). Na Groot-Brittannië heeft ons land het minst aantal uren zon in Europa.
    Er zijn, naar schatting, nog oliereserves voor 40 jaar, gasreserves voor 70 jaar, steenkoolreserves voor 150 jaar en uraniumvoorraden (voor kernenergie) voor 200 jaar. Deze voorraden zullen nodig zijn om de energiebevoorrading van de wereld te garanderen in afwachting van het moment dat de hernieuwbare energie werkzaam en betaalbaar zal zijn. Nu al doen alsof het morgen allemaal kan, is een utopie.
    Gelukkig schijnt er hier en daar toch nog genoeg gezond verstand te zijn om de problemen op een nuchtere manier in te schatten. Als we de groentjes hun gang lieten doen, zaten we morgen terug in de middeleeuwen.

    01-02-2009, 10:09 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    31-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezen voor Vlaanderen
    Rond de Vlaamse Volksbeweging (VVB) staat (nog) geen cordon sanitair, maar veel scheelt het toch niet. In de media komt de vereniging bitter weinig aan bod en op de SP.a zender, die VRT heet, helemaal al niet. Toch blijft de VVB naarstig voortdoen en schudt ze het ene initiatief na het andere uit de mouw. Ze is zelfs een verkiezingscampagne begonnen onder de slogan "Ik kies voor Vlaanderen". Dat werd aangekondigd op een druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie, waarop parlementairen van vijf partijen aanwezig waren: VB, N-VA, SPL, LDD en CD&V.
    Die laatste partij was dan wel aanwezig, eigenlijk hoort ze daar niet (meer) thuis. Een partij die een regering steunt zonder Vlaamse meerderheid, kan bezwaarlijk nog een Vlaamsvoelende partij worden genoemd. In feite wordt de komende kiescampagne er een die de kiezer niet zozeer moet zeggen, voor wie hij/zij moet stemmen, maar eerder voor wie niét:
    - Niet voor CD&V, zoals hierboven al aangegeven;
    - niet voor de Open VLD om dezelfde reden;
    - niet voor de SP.a, die er zelfs in de oppositie niet in slaagt enigzins Vlaamsvoelend te zijn;
    - zeker niet voor Groen!, waarvan men op voorhand weet dat ze Vlaanderen zal verraden.
    Nu hoor ik al zeggen, dat we in juni niet voor de federale, maar voor de regionale regering gaan stemmen. Dat klopt, maar ook regionaal moeten we geen partijen belonen, die ons federaal  een mes in de rug steken. Mochten ze er na de verkiezingen nog bij zijn, dan is het zaak dat de huidige Vlaamse partijen die slaafs onder een francofone meerderheid proberen te functioneren, in die nieuwe regionale regering zo zwak mogelijk staan.
    Tenslotte nog dit: langzaam maar zeker tekent zich in het Vlaamse politieke landschap een trend af, waarbij meer linksgezinde Vlamingen zich beginnen te roeren. Denk maar aan Albicht, Defoort en de Gravensteengroep. Dit is hoopgevend, al haalt het momenteel politiek gezien nog weinig uit. Op de nieuwjaarsreceptie was er maar één linkse partij aanwezig, de SLP, die maar één vertegenwoordiger hebben in het federale parlement en waarvan de toekomst uiterst onzeker is.
    Er is nog werk aan de winkel.

    31-01-2009, 11:06 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!