Strijden eeuwig
Inhoud blog
  • De overgangsregio
  • Hellhole blues
  • De recentste peiling
  • Hellhole blues
  • Liegebeest
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    11-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De haast vergeten peiling

     

     

       Het werd hier en daar vermeld in een klein artikeltje, maar vorige week was er weer de peiling van RTL en de Libre Belgique, voor Vlaanderen de meest betrouwbare omdat ze gemaakt wordt door buitenstaanders zonder veel anti-Vlaamse vooroordelen zoals die van bv De Standaard en de VRT. Waarom er zo weinig aandacht voor zou kunnen geweest zijn? Misschien de terreursituatie die in dit land nog heel wat mensen in de ban houdt, of de Panama-Pa(m)pers, waarin de Belgen weer eens een hoofdrol spelen (met als uitschieter het zo goed als failliete Dexia, op het ogenblik van de feiten nog gesteund door het Gemeentekrediet en – jaja – het Arco van het ACV)?

       De belangrijkste reden waarom de Vlaamse media dit keer zo weinig aandacht besteedden aan de francofone enquête was, volgens mij, het feit dat de N-VA, mochten er nu verkiezingen worden gehouden, weer enkele procenten prijs zou moeten geven. Procenten die niet naar de traditionele partijen zouden gaan, maar naar het Vlaams Belang dat langzaam maar zeker het verloren terrein aan het terugwinnen is en weer boven de 12% zou geraken. Dat betekent dat heel wat vroegere kiezers terug voor het origineel zouden stemmen, zeker nu bijna dagelijks blijkt dat de waarschuwingen van het VB i.v.m. de immigratie met een vertraging van 10/15 jaar schoorvoetend door de andere partijen moeten worden bijgetreden. Dat, ondanks de soms toch lovenwaardige inspanningen van een Jambon en een Vrancken. Men durft er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn mochten hun functies de dag van vandaag zouden zijn ingenomen door PS’ers. Dat die inspanningen toch geen electorale winst opleveren, zegt iets over de labiele toestand van dit land op gebied van veiligheid en justitie. Waarvoor een crisis al eens goed kan zijn…

    11-04-2016, 00:14 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (35 Stemmen)
    10-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De federale faling

     

     

     

       De prijs voor beste mop van de week gaat naar Marc-Jean Ghyssels, PS-burgemeester van Vorst, een van de 19 baronieën. Hij vindt niet dat er één politie moet komen voor het hele Brussels gewest (i.pl.v. de huidige zes, waarvan bewezen is dat het niet werkt), maar dat men terug moet gaan naar 19 politiezones! Dat de man jurist van opleiding is en hij zelfs een jaar criminologie gestudeerd heeft (met een stage bij de plaatselijke politie) zal wel iets uit de jaren geweest zijn van vóór de radicalisering en alles wat daar rond speelt. Zijn voorstel ligt helemaal in de lijn van de meeste van zijn collega’s, die als de dood zijn dat ze straks hun baronie zouden kwijt spelen. Dat het alternatief een steeds meer onbeheersbaar Brussel zal zijn, zal deze politieke klaplopers een zorg zijn. Het zal pas veranderen als er geen mens meer naar dat hellhole gaat en er daar nog meer mensen hun broodwinning zullen verliezen.

       Ondertussen is nl gebleken dat het de federale overheid was die op 22 maart, maar ook daarvoor en daarna, gefaald heeft. Veiligheid en justitie zijn nl bijna integraal federale bevoegdheden. Dat dan voor de lieden die nog steeds hardop durven dromen van een terugkeer naar het unitaire België. Dat falen is dan ook het beste voorbeeld om het niet te doen. Het wordt hoog tijd dat België een grote schoonmaakbeurt krijgt en dat zal best gebeuren door het af te bouwen. De sectoren die men al geregionaliseerd heeft, werken nl wél behoorlijk (enfin, in Vlaanderen toch).

       Tenslotte nog dit. Als Brusselse burgemeesters, in navolging van Mayeur, denken hun problemen op te lossen door de Vlamingen de schuld te geven van alles wat er bij hen fout loopt, dan moeten ze dat maar doen. Niets weerhoudt ons, Vlamingen, dan nog om ‘salut en de kost’ te zeggen tegen het Brusselse waterhoofd, dat niemand in de wereld ons nog benijdt.

     

    10-04-2016, 00:13 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
    09-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Molenbeek

     

     

       Na Salah Abdessalam hebben ze nu ook Mohamed Abrini,de tweede meest gezochte crimineel van de aanslagen in Parijs (en waarschijnlijk de man met het hoedje in Zaventem), kunnen vatten in Anderlecht. Dus weer in groot Brussel of schrijven we voortaan ‘groot Molenbeek’, want de kerel was vandaar en sinds zijn jeugd bevriend met de twee broers die zich in Brussel en Zaventem opbliezen. Evenals die Abdesalam werd ook Abrini al gezocht sinds de 13de november en zat ook hij knusjes in zijn eigen leefomgeving. Wat er nog maar eens op wijst dat die criminelen op heel wat mensen daar kunnen rekenen.

       Ondertussen is de wettekst klaar voor de parlementaire onderzoekscommissie en werd daarin al in de eerste alinea gestipuleerd dat radicalisering en integratie daarin zal besproken worden. Als dat serieus gebeurt, kan het niet anders of men zal uitkomen bij Philippe Moreaux, de man die Molenbeek liet verloederen voor eigen electoraal gewin, maar ook bij enkele andere PS-figuren die indertijd geweigerd hebben Marc Verwilghen, toenmalig minister van Justitie, te steunen toen die – meer dan 10 jaar geleden – al waarschuwde voor de toename van die radicalisering en toen door Onkelinx een populist werd genoemd en door Moureaux zelfs een racist. Als dat serieus gebeurt, blijf ik erbij zeggen, dan zal de PS daar niet zonder kleerscheuren vanaf komen.

       Verder zal er ook iets moeten gebeuren met het beheer van de 19 koppige draak die Brussel is en die nu de risee van de hele wereld is geworden, waar een grote groep bewoners gewoon vijandig blijkt te staan t.o.v. de gemeenschap die ze heeft ontvangen, onderdak heeft gegeven en mee heeft laten profiteren van onze sociale voorzieningen. De politiestructuur van Brussel kan hervormd worden met een gewone parlementaire meerderheid. Als de MR wil afzien van de enkele burgemeesters die ze er heeft en/of de Vlaamse oppositie wil meewerken, hoeft dat geen tweede B-H/V te worden en stuurt men de PS er wandelen, brulaap Mayeur inbegrepen.

    09-04-2016, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
    08-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rudy Charel show*

      

     

     

       Onze nationale Charel heeft de internationale pers bijeengeroepen om eens duidelijk te stellen dat België geen ‘failed state’ is en dat hier, na de aanslagen, alles weer normaal wordt. In zijn functie kan de man bezwaarlijk iets anders zeggen, laat staan het tegenovergestelde. De vraag is maar, wie hem nog gelooft. Zeker de buitenlandse pers niet, die in Brussel uitdrukkelijk aanwezig was en die stilaan weet wat er hier gebeurt en niét gebeurt.

       De uitschakeling van een paar terroristen in Verviers is voor mij zowat het enige lichtpunt waarop dit land in zijn strijd tegen het terrorisme fier kan zijn, al is zelfs dat nog twijfelachtig. Toen bleek nl al dat die kerels iets met Molenbeek te maken hadden, evenals de schutter bij het joodse museum. Had men toen Molenbeek eens uitgekamd, zou er misschien zelfs geen sprake geweest van de aanslagen in Parijs, laat staan Brussel en Zaventem.

       Een vergelijking maken met Salah Abdeslam en Osama Bin Laden is eveneens een lachertje. Verder is het niet zo dat men die Abdeslam ‘al’ na vier maanden (waar de Charel er drie van gemaakt had) gevat heeft, maar ‘pas’ na vier maanden. De man verbleef de hele tijd in zijn vertrouwde Molenbeekse omgeving, wat niet had gekund als men het rijk van Flup Moustache eerder had uitgekamd.

       Tenslotte maakte Charel nog een kapitale fout door die simpele ziel van een Rudy Vervoort mee in de persconferentie te betrekken. Het is voor iedereen duidelijk dat Brussel niet werkte en ook nu niet zal werken zolang men blijft vasthouden aan de zes politiezones, de 19 gemeenten met evenveel burgemeesters, schepencolleges en OCMW’s. Allemaal punten waaraan o.m. PS’er Vervoort niets wenst te veranderen, louter om electorale redenen. De grote schuldigen aan de drama’s die we hebben meegemaakt zijn de kopstukken van Vervoort’s eigen PS, met op kop Moureaux, maar ook Onkelinx en Di Rupo, die meer dan een oogje hebben gesloten voor het uit de hand lopen van de situatie in Molenbeek, Schaarbeek, Vorst, Anderlecht en alles wat daar in de buurt ligt. Met daar bovenop nog een sectaire Yvan Mayeur als burgemeester van Brussel stad valt er in de hoofdstad helemaal geen land meer te bezeilen. ‘It’s a hellhole’, zei Trump, terecht.

     

     

    * Niet te verwarren met de ‘Rudi Carell show’ die pas echte kolder was…

    08-04-2016, 00:07 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
    07-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keep on trucking

     

     

       Nadat Waalse truckers de eigen wegen blokkeerden en daarmee de Waalse bevoorrading van o.m. tankstations, supermarkten, rusthuizen en hospitalen in het gedrang brachten, hebben ze ook nog geprobeerd hun actie naar Vlaanderen uit te breiden, maar dat heeft niet lang geduurd. Een uiterst snelle reactie van Vlaams minister Weyts, gouverneur Briers van Oost-Vlaanderen, het ministerie van Binnenlandse Zake en de plaatselijke politie hebben daar meteen een eind aan gemaakt. Het Waals initiatief, dat begon van Brussel in richting Gent, was in Affligem al afgelopen, waarna de promotors van dit ‘tousensemble’ initiatief terug naar hun Waalse heimat werden verbannen. Dit soort von Rundstedt offensief was trouwens de druppel die de emmer op Binnenlandse Zaken deed overlopen, waarna Jambon zijn politie het bevel gaf de blokkades op te breken, wat in de late avond een feit leek.

       Er was eergisteren nog ander nieuws uit de truck(ers)wereld: het peloton (of ‘platoon’) rijden, waarbij twee of meer voertuigen achter elkaar aan rijden en feitelijk alleen maar vanuit het eerste bestuurd wordt. In de volgende truck(s) zit ook nog wel een chauffeur, maar dat is (voorlopig?) voor het geval er iets fout zou lopen. Ook dat initiatief, dat kwam van Volvo, Scania, Iveco en DAF, was er alleen maar in Vlaanderen. Brussel en Wallonië doen daar niet aan mee. Als gevolg daarvan, moest bv een konvooi dat vertrok vanaf het Atomium eerst normaal rijden tot aan de Vlaamse taalgrens alvorens men op het peloton rijden kon overschakelen richting noorden. Mocht dat straks zo blijven, dan zou deze vorm van vervoer straks Brussel en Wallonië links moeten laten liggen. Only in Belgium!

       Opmerkelijk bij bovenstaande test met het oog op latere zelfrijdende trucks was, dat VRT én VTM het initiatief toonden van Iveco, een merk dat bij ons niet geproduceerd wordt, waarbij een Italiaanse ingenieur uitleg gaf in slecht Engels. Dat, terwijl er ook twee DAF vrachtwagens vertrokken vanuit de eigen fabriek in Oevel/Westerlo, waarbij de uitleg in het Nederlands gegeven werd door mensen uit het DAF hoofdkwartier van Eindhoven. Dat was blijkbaar te simpel voor onze twee Tv-stoorzenders die het principe ‘Weg met ons’ blijkbaar nog eens in de verf wilden zetten. Liever een merk tonen die in het buitenland wordt gemaakt. Ter verduidelijking: op de RTV, de regionale zender voor de Kempen en het Mechelse werd de reportage met DAF vrachtwagens wél getoond.

      

    07-04-2016, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (34 Stemmen)
    06-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rode volkscommissaris

     

       Burgemeester Mayeur van Brussel kan het niet laten. Nadat hij de optocht van de zgz hooligans al bestempeld had als een Vlaamse invasie die Brussel kwam vervuilen (Volgens Mayeur: ‘Extreemrechtse imbecielen die voornamelijk uit het Antwerpse kwamen’, maar dan zonder leeuwenvlag én met een reuzengroot Belgisch vod), keerde hij zich nu zelfs tegen zijn eigen politie, die niets anders had gedaan dan zijn bevelen opgevolgd. Die waren nl dat ze zondag geen enkele betoging mochten toelaten nóch tegenbetoging. Die laatste was er wel en de politie pakte zowel rechtse als linkse betogers op. Die linkse waren zelfs in de meerderheid. Dat zinde Mayeur, zelf een bloedrode linkse, niet. Volgens hem moest de politie alleen de rechtse betogers aanhouden, niet zijn linkse vrienden, waaronder een voorzitter van de Franstalige Liga voor de Rechten van de Mens. Van de linkse mens, wel te verstaan. Heel wat van die internationale instanties die officieel neutraal zouden moeten zijn, zijn meestal links gezind en kunnen die linksgezindheid nauwelijks verbergen.

       Zoals een president er moet zijn voor álle burgers, zo moet een burgemeester de burgervader zijn van al zijn gemeentelijke onderdanen, ongeacht kleur, taal of gezindheid. Mayeur is dat in Brussel duidelijk niet en kan dat zelfs niet eens verbergen, wat betekent dat hij ook een slecht politicus is. Hij heeft ook in zijn eigen partij nog weinig vrienden, buiten dan de rode pasionaria tante Laurette die al even bloedrood is als hij. Binnen de partij maakt men zich zorgen hoe men in 2018 naar de volgende Brusselse gemeenteverkiezingen zal trekken. Zoals geweten had men bij de vorige de oude burgemeester Thielemans als lijsttrekker laten staan omdat men wist anders heel wat stemmen te zullen verliezen. Met een burgemeester zoals Mayeur, die nu al voor de tweede keer in enkele maanden tijd op ramkoers ligt met zijn eigen politie, zal het meer dan waarschijnlijk de volgende keer niet lukken. Brussel kan er alleen maar beter van worden.

    ---

       Voor de simpele zielen die vinden dat dit land beter terug unitair zou moeten worden, nog dit. Na de laatste spoorstaking, die alleen plaats vond in Wallonië, terwijl de treinen in Vlaanderen bleven rijden, zijn er nu de wegblokkeringen van de Waalse truckers die evenmin navolgers krijgen in Vlaanderen. Als gevolg van die Waalse truckerstaking – in zijn zesde dag al – geraken de voorraden op in de Waalse tankstations en grootwarenhuizen, die voor vrachtwagens niet meer bereikbaar zijn. Een van de slachtoffers van deze zoveelste zinloze staking is het Vlaamse Colruyt, dat dacht een zaak te hebben gedaan door zijn hoofddepot te verplaatsen naar Waals-Brabant…

     

    06-04-2016, 00:12 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (31 Stemmen)
    05-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgisch perspectief (2)

     

     

       Een mens is nooit te oud om te leren. Daar dacht ik nog eens aan, toen ik er achter kwam dat van de eerste drie burgermanifesten van Verhofstadt – waar ik al zo dikwijls naar verwezen heb – er één in werkelijkheid niet eens door hemzelf was geschreven, maar in opdracht van hem. In principe verandert dat weinig aan de zaak, want ook op die manier blijft de man die sneller liegt dan zijn schaduw daarvoor nog altijd verantwoordelijk. Dat ene manifest werd geschreven door wijlen Sus Verleyen, destijds hoofdredacteur van Knack toen dat blad nog een Vlaamse reflex had.

       Nog zo iets zijn de eveneens regelmatig vernoemde geldtransfers van Vlaanderen naar Wallonië. Daarover zouden in de zesde staatshervorming dan toch afspraken zijn gemaakt om die inderdaad te laten uitdoven. We zouden ons echter daarover best niet te snel vrolijk maken, want dat zou pas gebeuren vanaf 2025, wanneer de transfers van de Belgische solidariteit via de afgesproken financieringswet zouden worden afgebouwd. ‘Eerst zien, zei de blinde’ en een grote scheut wantrouwen ter zake is hiervoor zeker geen overbodige luxe.

       Het blijkt nl dat momenteel de schuldenlast van Brussel 5,3% van het eigen budget bedraagt, dat van Wallonië 2,3% en dat van Vlaanderen 0,3… En daar houdt het niet bij op. De uitgaven voor eigen beheer en ambtenarij bedragen in Brussel 7,7% van de totale uitgaven, in Wallonië 6,2% en in Vlaanderen 3,8. Verder kosten de ministeriële kabinetten in Brussel 32 miljoen euro, in Wallonië 63 miljoen en in Vlaanderen slechts 34 miljoen. Voor wie het niet zou snappen: die laatste cijfers zijn geen procenten meer, maar absolute cijfers, waaruit dus blijkt dat Wallonië besturen een kostprijs heeft die bijna het dubbele is van Vlaanderen voor ongeveer de helft van het aantal inwoners. In werkelijkheid liefst vier maal zoveel!

       Er zijn dus redenen genoeg om aan te nemen dat die scheefgetrokken situatie niet zal zijn rechtgetrokken tegen 2025, maar ergens tegen Sint Juttemis, als het België van vandaag zich zo blijft verder slepen.

     

    05-04-2016, 00:12 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (29 Stemmen)
    04-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgische perspectief

     

     

       In de nasleep van de aanslagen in Brussel en Zaventem zijn er weer enkele van die klassieke belgicisten boven water gekomen met het idee dat we beter teruggaan naar een unitaire staat, al wordt die door hen zo niet genoemd (men spreekt van ‘herfederaliseren’). Het is te gek voor woorden als men bedenkt dat het huidige België niet werkt, juist omdat het het resultaat is van enkele tientallen jaren van mislukte hervormingen, van knip en plakwerk en van een amateurisme dat nergens zijn weerga vindt. Wie wil daar terug naartoe?

       Het begon met de splitsing van de unitaire partijen. Om de gevolgen daarvan ongedaan te maken zouden we terug moeten naar één socialistische, één liberale en één christelijke partij voor heel België. Dat zal nooit meer gebeuren omdat de grootste partij van Vlaanderen, de N-VA – geen tegenhanger heeft ten zuiden van de taalgrens en het VB zich helemaal overbodig zou maken als het daarmee in zou stemmen. Dat Groen en de PvdA nu wél al Belgisch zijn kunnen we, in navolging van Thielemans, een ‘fait divers noemen’. Ook een nationale kieskring bovenop de huidige gefederaliseerde partijen, zou zorgen voor nóg eens een bijkomend niveau en de Belgische warboel alleen maar ingewikkelder maken. Het enige voordeel zou kunnen zijn, dat men op die manier komaf zou kunnen maken met al die Belgische alarmbellen, grendels en dubbele meerderheden. Zie je zoiets al gebeuren?

       Dat de Belgische Justitie niet werkt, heb ik in deze rubriek al meer dan eens geschreven. Ook de mobiliteit is een ramp en we hadden geen kilometerheffing nodig om daarvan overtuigd te worden. Hetzelfde geldt voor Energie en voor Onderwijs, terwijl er nog altijd een deel overbodige bestuursniveaus zijn en we, ondanks enkele inkrimpingen, nog steeds met veel te veel ambtenaren zitten.

       Dat men van de unitaire staat is afgestapt, had alles te maken met het feit dat die unitaire staat niet meer werkte. Het federalisme dat we nu kennen is nu echter in hetzelfde bedje ziek. Tijd om er iets anders van te maken. Maak een einde aan dit onwerkbare land. Laat Wallonië zich maar aansluiten bij haar douce France waarnaar ze zo opkijkt en laten we Brussel – mits de nodige garanties – cadeau geven aan Europa, of wat daar straks nog van overblijft. Dat is dan nog geen garantie dat het beter zal worden, maar waarschijnlijk ook niet slechter, zeker niet voor Vlaanderen dat straks veel geld over zal houden als het van die vermaledijde transfers verlost zou kunnen worden. Hieraan moet absoluut een deadline gesteld worden, e.o.a. uitdoofscenario.

     

      

      

    04-04-2016, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (35 Stemmen)
    03-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel, het nieuwe B-H/V?

     

     

     

       Er is een akkoord over het oprichten van de parlementaire onderzoekscommissie n.a.v. de aanslagen van 22 maart. Nu maar hopen dat ze er werk van maken en dat er ook iets positiefs uit de bus zal komen. Bij alle Vlaamse partijen, ook die van de oppositie, is men ervan overtuigd dat er een eind moet komen aan de versnippering van de diverse beleidsniveaus van Brussel. Vraag is maar of de francofonen, die er de meeste gemeenten beheren, ermee akkoord zullen gaan. Misschien dat de aanslagen e.e.a. kunnen bewegen, zoals dat vroeger ook is kunnen gebeuren na de brand in de Innovation. Het is gewoon absurd dat een stad wel één brandweer kan hebben, maar niet één politie, zeker als men weet dat bv New-York, met 24 keer méér inwoners, dat wél heeft. Bij de hooliganbetoging heeft vlaamshater Mayeur trouwens moeten toegeven dat hij genoeg politiemensen had in zijn eigen zone (rond de Beurs), maar niets kon doen in de zone rond het Noordstation, waar de meute arriveerde. De drie grote Brusselse treinstations liggen trouwens in drie verschillende politiezones.

       Die Mayeur is een protegé van La Onkelinx, die voorzitster is van de Brusselse PS. Zonder haar zou hij nooit burgemeester geworden zijn, want zelfs in zijn eigen partij heeft de Streber weinig of geen vrienden. Bij de laatste gemeentelijke verkiezingen heeft men zijn voorganger Thielemans bewust op de kieslijst gehouden, omdat men wist dat de partij anders niet genoeg stemmen zou halen. Pas toen dat gelukt was, werd besloten dat Mayeur Thielemans zou opvolgen.

       Het creëren van één politiezone in Brussel wordt niet alleen tegengewerkt door Mayeur, maar door alle burgemeesters, de zgz ‘baronnen’, van zowat alle francofone partijen (19 in totaal). Om zoiets te laten functioneren, zouden ook die gemeenten op e.o.a. manier moeten fusioneren, anders riskeert men dat de chef van een eengemaakt politiecorps met 19 burgemeesters te doen krijgt, wat ook niet werkbaar is.

       Er zal dus nog wat water door de Zenne lopen vóór dat Brusselse kluwen zal zijn opgelost, tenzij een volgende aanslag de zaak wel eens zou kunnen bespoedigen, iets wat we de ketjes ook niet toewensen. Jammer genoeg is dat een constante in de Belgische politiek. Zoals ik hierboven al schreef, kwam de eengemaakte brandweer er pas na de brand in de Innovation, de verscherpte veiligheid in de voetbalstadions na het Heizeldrama en de politiehervorming na de aanslagen van de Bende van Nijvel en de ontsnapping van Dutroux. Ze zijn dur de compremur daar in Broekzele.

     

    03-04-2016, 00:14 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
    02-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begon bij Verhofstadt I

     

     

       Ik herinner me niet meteen wie het gezegd heeft, maar de parlementaire onderzoekscommissie die de aanslagen in Brussel en Zaventem gaat onderzoeken zou zich niet beperken tot het uitspitten van de oorzaken van alleen de recentste gebeurtenissen en dat is maar goed ook. Dat het zo ver is kunnen komen, is door de grote nalatigheden die er op gebied van veiligheid en openbare orde vroeger al zijn geweest in het Brusselse. E.e.a. blijkt uit een verklaring van Marc Verwilghen, ooit voorzitter van de commissie Dutroux en minister van Justitie in de eerste regering Verhofstadt. Als we Verwilghen mogen geloven – en dat moeten we redelijkerwijs, de man is zes jaar geleden gedegouteerd uit de politiek gestapt – werd hij tijdens zijn ministerschap al door de politie gewaarschuwd over ernstige radicaliseringsproblemen in Brussel. Laurette Onkelinx noemde hem toen een populist en Philippe Moureaux zelfs een racist, dezelfde beschuldiging die hij recentelijk nog geuit heeft t.o.v. Theo Francken. Di Rupo, op dat moment voorzitter van de PS, verhinderde dat hij, Verwilghen, als minister van Justitie maatregelen ter zake zou nemen. Premier Verhofstadt, partijgenoot van Verwilghen, vroeg hem de zaak te laten rusten. Als Verwilghen gelijk heeft – en dat zal wel, de gevolgen bewijzen dat – zou men niet alleen Flup Moustache in beschuldiging moeten stellen, zoals ik al enkele keren heb geïnsinueerd, maar ook La Onkelinx, Di Rupo én Verhofstadt, deze laatste o.w.v. schuldig verzuim. Vergeten we trouwens nooit, dat het onder Verhofstadt was dat de snel-Belg-wet en het stemrecht voor vreemdelingen werden ingevoerd.

       Tenslotte even opmerken dat er ook francofone politici zijn die wél toegeven dat hun partijen gefaald hebben. Zo is er Brussels minister van Werk, Didier Gosuin (DéFI, het vroegere FDF) die in een interview met Brussel Deze Week toegaf dat men blind is geweest voor een hele groep jongeren die zich van de samenleving had afgekeerd en dat er onvoldoende geïnvesteerd werd in het Franstalig onderwijs. De kwaliteit van dat laatste is zo ondermaats dat het in de ranglijst van Europese regio’s niet eens bij de eerste 25 staat (Het Nederlandstalige bij de eerste vijf!). Ik schrijf hier ook al jaren dat Brussel wel geld heeft voor feesten en grote prestigeprojecten (denk maar aan dat voetbalstadion) en dat het voor de rest alleen maar vraagt dat Vlaanderen zou bijpassen, wat met de zesde staatshervorming nog maar eens gebeurd is, met dank aan de traditionele partijen (plus Groen).

       De huidige regering heeft nu de kans e.e.a. recht te trekken, zonder dat de linkse partijen, PS op kop, stokken in de wielen kunnen steken, zoals dat ten tijde van Verhofstadt I is gebeurd en maken ze er nu werk van..

     

    02-04-2016, 00:15 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (6)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
    01-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Only in Belgium (vervolgverhaal)

     

     

       In totaal pompte ex-super Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) al meer dan 700 miljard euro in een tot nu toe vergeefse poging om de inflatie in de eurozone in de buurt van de 2% te krijgen. Dat terwijl die inflatie voor de hele zone rond nul blijft hangen, met uitzondering echter van België, waar ze vorige maand de 2,24% bereikte, dus voorbij die beoogde 2%. Hip, hip, hoera? Verre van!

       Terwijl een beetje inflatie niet slecht is voor de economie, zit dit land nu echter met een probleem. Door het te grote verschil met de buurlanden, dreigt het zich nu nl uit de markt te prijzen. De reden daarvoor is onze onvolprezen index, iets wat nergens anders nog bestaat, maar die er voor zorgt dat, als de spilindex overschreden wordt – wat nu het geval is – ook alle lonen en uitkeringen duurder worden, waardoor onze concurrentiepositie weer in het gedrang komt en de zgz ‘loonkloof’ met vooral de buurlanden weer groter zal worden, wat vooral nefast is voor onze exportbedrijven. Door het invoeren van één indexsprong zouden onze bedrijven normaal tot midden 2017 geen lonen hebben moeten verhogen, nu zou dat wel eens een jaar eerder kunnen zijn.

       Niet alleen onze bedrijven riskeren schade te lijden door de nieuwe situatie, maar ook de spaarders krijgen een zoveelste oplawaai. Met een spaarrente van 0,11% (lager kán niet meer) en een inflatie van 2,24% moet men geen rekenwonder zijn om te zien dat spaarders hier geld verliezen.

       Misschien toch maar die tweede woning in Spanje kopen? In drie jaar tijd is het aantal Belgen met een huis of appartement in Spanje bijna verdubbeld. Dit jaar hebben al twee keer meer Vlamingen een tweede vakantiehuis in Spanje gekocht dan in heel 2015. De tijd dat men meewarig zong van ‘des chateaux en Espagne’ in de betekenis van ‘luchtkastelen’, lijkt wel degelijk voorbij. Waar vroeger zo’n vakantieverblijf hoogstens 10 weken per jaar verhuurd kon worden, worden er tegenwoordig contracten gemaakt met hotelketens met te weinig capaciteit die huizen en appartementen doorverhuren met hotelservice. Het resultaat daarvan is een opbrengst van 3 tot 5%, niet om achterover te vallen, maar t.o.v. een verlies van 2% op het Belgische spaarboekje voor velen toch meer dan de moeite waard.

     

    01-04-2016, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
    31-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wet uit ... 1888 !

     

     

       Zwartepieten is geen exclusief Belgisch spel meer. In de nasleep van het terugsturen van een van die zelfmoordbroers uit Turkije via Nederland naar België, is er nu ook een zwartepietenspelletje bezig tussen die drie landen én de States, waar de FBI* er ook van zou geweten hebben. Misschien een goed idee voor bookmakers om er een weddingsschapspel van te maken. Het moet niet altijd voetbal zijn.

       Erger vind ik persoonlijk dat diezelfde kerel amper drie jaar heeft uitgezeten van de tien die hij van de rechter hier gekregen had wegens zijn aandeel in de schietpartij met kalashnikovs die door toenmalig Brussels burgemeester Thielemans als een ‘fait divers’ werd bestempeld.

       Dat zelfs de ergste criminelen in dit land nog steeds kunnen genieten van de ruimste interpretatie van de ondertussen berucht geworden Wet Lejeune (uit 1888, nota bene!) en na één derde van hun straf te hebben uitgezeten vrij kunnen komen, is een pure schande. België is op dit gebied zowat het soepelste land van heel Europa. Om maar één vergelijking te maken: in Nederland moet men tweederden uitzitten, dat is het dubbele. Er werden al heel wat voorstellen gedaan om hieraan een einde te maken en hier en daar werden er ook al typische Belgische uitzonderingen en achterpoortjes gecreëerd, maar met een goede advocaat, waarvan niemand zich afvraagt hoe dat geboefte die kan betalen, komen criminelen bij ons er meestal vrij gemakkelijk vanaf.

       Als men de verhalen leest van alle terroristenprocessen van de laatste jaren - en het zijn er ondertussen al heel wat – dan kan men zich afvragen wat die straffen nog betekenen als het in werkelijkheid slechts gaat om één derde die de veroordeelden zullen moeten zitten, zonder enige garantie dat ze niet zullen herbeginnen. Een verzwaring van de straf komt er nl pas als men zich niet houdt aan bepaalde afspraken en men opnieuw wordt aangehouden. Als er daarna weer een proces komt en de beklaagde komt niet opdagen, dan wordt hij bij verstek veroordeeld en mag hij later nóg eens voor de rechtbank verschijnen. Hetzelfde kan gebeuren, mocht de veroordeelde nu bv in Syrië zitten en later terugkomen. Puur Kafka.

     

     

    * Ondertussen heeft de FBI de iPhone van de terrorist van San Bernardino toch gekraakt gekregen zonder de hulp van Apple, die weigerde dat te doen. Waarschijnlijk heeft het Amerikaans onderzoeksbureau met de nodige dollars achter de hand de hacker gevonden die dat huzarenstukje kon waarmaken. Daarmee zit Apple nu met een groot veiligheidsprobleem en wordt het steeds duidelijker dat privacy iets is dat straks alleen nog mogelijk zal zijn als men weer zou gaan leven als een kluizenaar, iets wat ik hier al meermaals geschreven heb.

    31-03-2016, 00:12 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (3)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (31 Stemmen)
    30-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De georganiseerde onverantwoordelijkheid

     

     

       De betoging van de zelfverklaarde hooligans op Paaszondag op het Muntplein in Brussel blijft nazinderen. Hoofdrol in het verhaal is voor de huidige burgemeester van de hoofdstad, Yvan Mayeur, die als notoir Vlaminghater Vlaanderen meteen de schuld gaf. Als reden daarvoor haalde hij aan dat het - volgens hem -zootje ongeregeld vanuit Vilvoorde, dus uit Vlaanderen, gekomen was. Als dat straks de definitie wordt om betogers te situeren, zijn we goed af. Ondertussen blijkt immers dat het gros van die betogers harde-kern supporters waren van Anderlecht en Standard, aangevuld met een groep Nederlanders en hier en daar een enkeling uit andere oorden. Het feit alleen dat ze géén Vlaamse Leeuw bij zich hadden, maar wel een grote Belgische driekleur, sprak boekdelen.

       Mayeur kan het natuurlijk niet laten de Vlamingen te jennen. Zo komt hij bv nooit opdagen wanneer de Vlaamse Gemeenschap zijn nationale feestdag viert in zijn eigen stadhuis, iets wat zijn voorganger – nochtans ook van de PS – wél deed. Mayeur en zijn kornuiten zijn een reden te meer om Brussel los te laten en in zijn eigen saus te laten sudderen.

       De Vlaamse partijen van zowel meerderheid als minderheid legden een gezamenlijke verklaring af waarin ze de hooligan betoging veroordeelden. Alleen het VB en de N-VA deden er niet aan mee, een reden voor de anderen om hen te beschuldigen van dubbelzinnigheid. Dat is helemaal niet het geval. De mening van het VB kennen we al enkele decennia en die is niet veranderd sinds ‘zwarte zondag’. De N-VA zegt de zaak niet te willen opblazen omdat dat soort betogers de aandacht niet waard is. Er was trouwens ook geen gezamenlijke verklaring na de aanslag, wat wél belangrijk was geweest.

       Tenslotte is de N-VA de enige partij van de meerderheid die echt met een volgende staatshervorming bezig is, via het werk van Hendrik Vuye en Veerle Wouters, die speciaal daarvoor de opdracht gekregen hebben terwijl het daarover in de andere partijen nog steeds oorverdovend stil is. Het verhaaltje van ‘luister naar mijn woorden, maar zie niet naar mijn daden’. Dat alles terwijl meer dan ooit duidelijk is dat er e.e.a. schort in dit landje.

       Om de Belgische impasse te beschrijven is er trouwens een nieuwe term opgedoken: ‘De georganiseerde onverantwoordelijkheid’. Het betekent dat dit land niet meer te besturen valt omdat het politiek bestel vergeven is van complexe, opgesplitste niet functionerende systemen…

    30-03-2016, 00:13 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (7)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
    29-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muggenziften en zwartepieten

     

     

       Op zowel het middagjournaal van VTM als van de VRT had men het er gisteren over dat het aantal slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem was opgelopen tot 35, ‘de terroristen niet meegerekend’. Het zal hopelijk wel zo niet bedoeld zijn, maar het klonk alsof die laatsten ook slachtoffers waren. Moest dat zo zijn, dan past die uitleg naadloos in de retoriek van onze media die, bij aanslagen, angstvallig vermijden de woorden islam en moslims te gebruiken. Iets dat ze ook deden in het verslag over die andere vreselijke aanslag in het Pakistaanse Lahore, waar een van die gekken van een plaatselijke Taliban zichzelf opblies in een speeltuin of in Irak waar een andere hetzelfde deed na een voetbalwedstrijd tussen kinderen. Wreedheid schijnt geen grenzen meer te kennen onder bepaalde volgelingen van die woestijngodsdienst, waarbij de daders dan nog denken zo de hemel te verwerven…

       Het wordt hoog tijd dat men op onze zenders, zeker op de VRT die met ons eigen belastingsgeld gefinancierd wordt, ophoudt met die excuuspolitiek t.o.v. moslimgangsters die indiscriminerend dood en vernieling blijven zaaien. Het leek er soms op dat de (overigens ook maffe) hooligans van de Paasbetoging erger waren dan de bommenleggers en er daarover weer een zoveelste spelletje Belgisch zwartepieten kon gespeeld worden. Dat laatste gebeurde trouwens ook al i.v.m. de discussie over de aantallen doden en gewonden, alhoewel het met twaalf verschillende ziekenhuizen die zowel aan het parket als aan Volksgezondheid moeten rapporteren, niet zo evident is zoiets heel de tijd nauwkeurig bij te houden.

       Kortom, het lijkt er sterk op dat een deel van onze media echt de trappers kwijt is geraakt, nu men geen zinnige uitleg (meer) kan geven over daden die te absurd zijn voor woorden. En, zoals ik al eens schreef, volstaat het niet meer dat de moslimgemeenschap hier en in de ons omliggende landen de aanslagen veroordeelt. Van hen wordt ook verwacht dat ze onze politie en gerecht tijdig op de hoogte brengen van mogelijks aan de gang zijnde verdachte zaken, waarvan er heel wat meer mensen op de hoogte zijn dan alleen de daders en dat ze de eigen geloofsgenoten die de gepleegde misdaden goedkeuren tot de orde roept.

     

    29-03-2016, 00:12 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (6)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (37 Stemmen)
    28-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder Brussel (2)

     

     

     

       Ik kom nog eens terug op mijn blog van 24 dezer (‘Zonder Brussel?). Het is misschien niet het juiste moment om daarover te beginnen, erover nadenken kan echter altijd. Eens dat de beroering over de aanslagen en de reacties daarop zullen gaan liggen zijn, zouden we best uit deze crisis kunnen leren dat dit ingewikkelde land zo niet verder kan. Zelfs aan het buitenland krijgen we het niet meer verkocht. Een vreedzame splitsing zoals destijds Tsjecho-Slowakije zou hier niet lukken omdat we met dat probleem Brussel zitten. Weinigen in Vlaanderen staan er bij stil en de media zullen het niet uitvergroten, maar – alhoewel illegaal – bestaat er voor de francofonen in dit land al een Fédération Wallo-Brux, eentalig Frans. Wel, laten we daar op inspelen en de francofonen het officieel geven. Eerste voorwaarde is dan wel dat het amen en uit zal zijn met de schandelijke transfers die Vlaanderen nog elk jaar minstens 12 miljard euro van haar welvaart kosten. Tegelijk verhuizen we het Vlaamse parlement en alles wat daarmee te maken heeft naar Antwerpen (en/of elders in Vlaanderen) en geven we die onderdak in de bestaande of nog te bouwen vestigingen van de overbodig geworden provincies, die we dan afschaffen. We maken een plan op voor het financieren van de Nederlandstalige activiteiten in het Brusselse gewest (onderwijs, cultuur e.d.) en verbieden de bouw van het nationaal voetbalstadion op Vlaams grondgebied, om een verdere verfransing van de Rand een halt toe te roepen. De nu nationale luchthaven van Zaventem wordt dan Zaventem/Vlaanderen of iets in dien aard. Tenslotte moeten de francofonen maar zien hoe ze hun dan wel wettelijke Fédération financieren.

       Voorlopig is bovenstaande alleen nog maar dagdromerij, maar voortboeren met het België van heden kan geen alternatief blijven.

    28-03-2016, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (4)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (36 Stemmen)
    27-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgische doolhof

     

     

     

       I.v.m. de heisa omtrent de schuldvraag van wie wat verkeerd heeft gedaan met het al dan niet tijdig melden van de terrorist die van Turkije via Nederland naar België werd gestuurd, is men hervallen in een typisch Belgische spelletje zwarte pieten, zoals enkele lezers in hun reacties al gemeld hebben. Dat in dit land zowel justitie als politie niet fatsoenlijk werken is algemeen geweten. Pijnlijk wordt het nu alleen, omdat ook het buitenland het eindelijk ontdekt heeft. Misschien had Lewie Tobback toch beter die Rijkswacht niet afgeschaft, iets wat ik al meer dan eens heb aangeklaagd. Dat was een goed geoliede machine die men achter de hand had kunnen houden en die in alle ons omliggende landen nog steeds bestaat en zijn nut bewijst. Zelfs het afschaffen van de verplichte legerdienst door Leo Delcroix vind ik een vergissing van formaat, die alleen maar heeft gezorgd voor meer kosten en bureaucratie.

       Met haar drie officiële talen en evenveel gewesten, haar twee gemeenschappen, haar zes staatshervormingen, haar zes regeringen en zeven parlementen, haar elf provincies en een hoofdstad met 19 gemeenten, evenveel burgemeesters, schepencolleges, gemeenteraden en OCMW’s kon het niet anders dan ooit eens grondig fout lopen. Zo’n beetje zoals het fout gelopen is in Joegoslavië.

       Specifiek voor wat Brussel betreft, waar het nu in de eerste plaats om gaat, kan het niet zijn dat het straks weer business as usual wordt. Met één politiecorps zou heel dat jihadi netwerk er waarschijnlijk nooit gekomen zijn. Nu staat de politie er in elke gemeente onder het bevel van een andere burgemeester en wat dat teweeg kan brengen heeft Moureaux in Molenbeek* laten zien. Met slechts één burgemeester voor de hele stad zou die wat blij zijn als de politie die taken van hem overnam. Het is gewoon belachelijk dat een stad als Brussel wel één brandweerkorps kan hebben, maar niet één politiecorps.

     

    * In een interview op de Franse Tv zou Flup Moustache gezegd hebben ‘misschien wel een beetje te voorzichtig te zijn geweest met de sociale mix’ in zijn gemeente. Verboden te lachen!

    27-03-2016, 00:12 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (5)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (31 Stemmen)
    26-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over jihadi's en ambetantenaren

     

     

       In de krant De Tijd verschijnen al enkele dagen overzichten met namen en foto’s van wie ze denken betrokken te zijn bij de aanslagen in Parijs en Brussel. Dat gaat van opdrachtgevers in Syrië, coördinatoren in België, uitvoerders van de aanslagen in Parijs en Brussel, medeorganisatoren en sympathisanten. In de editie van donderdag was men al aan 41 stuks en daar zouden er nog wel enkele bij kunnen komen. Voor wie het een verrassing zou zijn: het zijn allemaal met allochtone namen en de meest voorkomende voornaam is Mohammed, net zoals dat het geval is in onze gevangenissen. Er is geen Janssens, Peeters of Dupont bij, zelfs geen Moureaux al zou die in het rijtje van de sympathisanten niet misstaan.

     

    ---

     

       En dan iets heel anders. Gistermorgen, op Goede Vrijdag, kreeg ik een schrijven van de FOD Financiën, waarin me gevraagd werd mijn belastingen over 2015 te betalen. Ik kreeg nog 48 uur de tijd om dat te doen, anders zouden er nalatigheidsintresten van gemiddeld 209,00 euro worden aangerekend. Die 48 uur was een lachertje, want banken en post zijn vanaf vrijdag tot de dinsdag na Pasen gesloten en ik heb zo het vage idee dat dat bij de overheidsdiensten niet anders zal zijn.

       Het leuke (nou, ja) van dit verhaal is dat ik die belastingen al betaald had. Op het aanslagbiljet, dat ik daarvoor eerder dit jaar gekregen had, stond nl dat ik tijd had om te betalen tot 31.03.2016 en daarom had ik ze al betaald op woensdag 23.03, dus twee dagen vóór ik die brief kreeg en nog ruim een week vóór de vervaldatum. M.a.w. ik kreeg al een aanmaning vóór de vervaldag. Van de storting heb ik een bewijs van de bank.

       Ik heb die dames en heren van Financiën dan maar een aangetekend schrijven gestuurd (wat me ook weeral geld kost), met de nodige bewijsstukken en waarin ik de hoop uitspreek dat ze ook zo ijverig te werk zullen gaan bij het natrekken van grote vissen en niet alleen van alleenstaande gepensioneerde weduwnaars, wier bijdrage weinig zal veranderen aan de staatsschuld van 106% van het bbp (of is het 107?).

       En nu zien of er daar iemand van die ambetantenaren gaat reageren en hoe…

     

    26-03-2016, 00:13 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (7)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
    25-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jihadi sprokkels

     

     

       Nog enkele bedenkingen bij de aanslagen in Brussel:

     

       Niemand schijnt er aanstoot aan te nemen dat de achternaam van die twee broederlijke zelfmoordterroristen El Bakraoui is. Voor zover ik ervan op de hoogte ben, is die ‘El’ er oorspronkelijk niet, maar komt die vóór de achternaam te staan na een bedevaart naar Mekka. Feitelijk is ‘El’ de aanduiding dat men met een vrome moslim te doen heeft en het zou me niet verwonderen dat heel wat moslims daar respect voor hebben, ongeacht wat die persoon later ook zou hebben uitgespookt. Voor wie democratie en verdraagzaamheid in zijn schild draagt zou het niet meer dan normaal zijn dat die ‘El’ geschrapt zou worden voor wie veroordeeld worden voor criminele feiten. Dat blijkt dus bij de islam niet het geval te zijn en geeft de dragers van zo’n naam a.h.w. een soort carte blanche om zich nergens nog een bal van aan te trekken, zelfs niet als het om zware criminaliteit gaat. Een bijkomende vraag is, of onze officiële instanties zomaar akkoord gaan om een naam op officiële documenten te wijzigen enkel en alleen omdat de persoon daarvoor op bedevaart is geweest…
       I.v.m. de heisa omtrent die ene broer die door de Turken werd terug gestuurd (naar Nederland dan nog) en al dan niet had moeten worden opgepakt, vergeet men er ook bij te zeggen dat die kerel, net als Salah Abdesalam, ongestoord onder de radar verdween en blijkbaar kon rekenen op een uitgebreid netwerk dat hem de hele tijd onderdak verschafte. Ook hier speelt de collectieve verantwoordelijkheid van ten minste een deel van de moslimgemeenschap.

       Of en hoe dat verhaal van Erdogan klopt, zullen we waarschijnlijk pas volgende week dinsdag te weten komen. Reden daarvoor is dat ze er ook in Nederland nog niet uit zijn en men daar zelfs al spreekt van een regeringscrisis. Hier hebben Jambon en Geens al hun ontslag aangeboden, maar heeft onze nationale Charel dat (voorlopig?) geweigerd. Maar zelfs als men die ene El Bakraoui weer had opgesloten, had dat m.i. weinig uitgemaakt voor de aanslagen in Brussel. Zo te zien zijn er nog kandidaten genoeg, waarvan het overgrote deel ‘echte’ Belgen of ‘echte’ Fransen die hier wonen.

       Wel opmerkelijk is dat het eventueel ministerieel ontslag weer gaat om twee Vlaamse ministers, zoals vroeger ook al is voorgevallen met Louis Tobback, Stefan Declercq en Johan Vande Lanotte. Voor zover ik me herinner moet in België nog altijd de eerste Waalse minister zijn ontslag geven. Die schijnen minder problemen te hebben met dat verantwoordelijksgevoel.

       Tenslotte nog dit: de solidariteitsbetogingen en –verklaringen mogen dan al hartverwarmend zijn, kaarsen, bloemetjes, knuffelbeertjes en staan roepen dat men geen schrik (meer) heeft, zijn geen antwoord op het islamitische terrorisme. Jihadisten worden niet geraakt door het verdriet van het Westen. Er zal meer moeten gebeuren om een einde te maken aan de barbarij die we meemaken.

     

    25-03-2016, 00:15 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (14)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (36 Stemmen)
    24-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder Brussel?

     

     

       In het kader van de discussies over de splitsing van België en/of de onafhankelijkheid van Vlaanderen – ook onder Vlaamsnationalisten - wordt het stilaan tijd dat we ons gaan wennen aan de gedachte dat we Brussel best opgeven. In dat hoofdstedelijk gewest spelen we nog een bijrol die er voornamelijk in bestaat e.e.a. te financieren, waar we zelf niets aan hebben en waarvoor we meestal stank voor dank krijgen. Dat wil daarom niet zeggen dat we Brussel helemaal moeten loslaten, wel dat we met het stadsgewest een relatie moeten aangaan zoals met elk ander buurland en dan specifiek eisen dat het Nederlands in Brussel evenwaardig moet blijven aan het Frans, het Engels en welke andere taal ook. M.a.w. dat het daar geen tweede rangstaal wordt. Frans mag er momenteel nog de lingua franca zijn, in meer dan de helft van de Brusselse gezinnen wordt er de dag van vandaag thuis een andere taal gesproken, meestal Turks of Arabisch. Het Nederlandstalig onderwijs en cultuurleven in Brussel kunnen dan nog vanuit Vlaanderen ondersteund worden, net zoals we ook nu initiatieven in het buitenland financieren. Bij sommige van deze laatsten kan trouwens gerust een groot vraagteken gezet worden.

       Zo loopt er bv momenteel in New-York een expo van Marcel Broodhaers in het Museum of Modern Art (MOMA). Daar is ondermeer de fameuze mosselpot te zien waarvoor destijds Bertje Anciaux een pak geld op tafel heeft gelegd. Die Broodhaers is een Franstalige Brusselaar, een vroegere boekhandelaar, die snel gezien had dat hij met absurde surrealistische werken, die men tegenwoordig kunst noemt, veel meer te verdienen was. De vraag is waarom zo’n tentoonstelling moet gefinancierd worden door Vlaanderen, volgens de MOMA webstek ‘by the General Representation of the Government of Flanders’!

       Nog zoiets doet zich voor i.v.m. de ondersteuning van zgz culturele initiatieven in Brussel. Daar krijgt de Federatie van Marokkaanse Verenigingen dit jaar een subsidie van 329.309 euro, de Unie der Turks Islamitische Culturele Verenigingen van België 340.039 euro, de Unie van Turkse Verenigingen 294.180 euro en de Federation of Anglofone Africans in Belgium 105.394 euro. Weet je hoeveel de organisatie van het Vlaams Nationaal Zangfeest (volgend jaar aan zijn 80ste editie) krijgt van Vlaanderen? 0,0 euro, je leest het goed: nul komma nul!

       Dit is te gek voor woorden. De huidige verantwoordelijke voor dit Sinterklaasspel heet Sven Gatz (Open VLD), minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel in de Vlaamse regering, niet toevallig iemand die via enkele van Bert Anciaux’ hobby’s (Spirit & ID21) in de politiek is gerold. Het verhaal van de appel die niet ver van de boom valt. Toen Bert den bleiter later overstapte naar de socialisten, koos Gatz voor de Open VLD. Op een gegeven ogenblik was hij zelfs uit de politiek gestapt en werd hij in 2011 directeur van de Unie van Belgische Brouwers. In 2012 deed hij wel nog even mee aan de gemeenteverkiezingen in Jette, maar haalde er slechts 250 stemmen, niet genoeg om zijn mandaat als gemeenteraadslid daar te kunnen verlengen. Dat hij in 2014 plots minister werd in de Vlaamse regering dankt hij aan het feit dat Open VLD daarin eerder onverwachts toch mocht meespelen, men nog een Brusselaar tekort kwam en hij de enige van enig niveau was die zijn partij daarvoor beschikbaar had*. Dat Vlaanderen op zo iemand moet rekenen om zijn zaken in Brussel te klaren, zegt genoeg en is een reden te meer om zonder dat Brussel verder te doen.

     

    * Gatz was toen feitelijk de tweede kandidaat van zijn nieuwe partij. De eerste was Noël Slangen, de voormalige spindokter van Verhofstadt. Hij bevond zich tijdens de vorming van de nieuwe Vlaamse regering in het buitenland en kwam hals over kop teruggevlogen, maar bleek de job niet te kunnen krijgen omdat hij niet in Brussel verbleef en een ultieme poging om daar nog iets aan te doen mislukte.

     

    24-03-2016, 00:13 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (29 Stemmen)
    23-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molen-, Schaar- en Maalbeek

     

     

       Ik moet eerlijk bekennen dat ik lang geloofd heb dat er een gematigde islam zou kunnen bestaan of dat er een soort Europese islam zou komen. Niet dus. Met wat er nu in Brussel gebeurd is, na New-York, London, Madrid en Parijs, is de maat wel vol. Mocht er nl een gematigde islam bestaan, dan zou die niet alleen protesteren tegen de beestigheden die in naam van hun godsdienst worden verricht (iets wat af en toe wel gebeurt), maar zou men vanuit die middens ook moeten melden wat en waar er hier iets fout aan het lopen is. Dat dit niet gebeurt, hebben we duidelijk kunnen vaststellen toen de meestgezochte terrorist van heel Europa vier maanden ondergedoken kon blijven in zijn eigen stad.

       Of die aanslagen nu al dan niet iets te maken hebben met Molenbeek, ik blijf bij wat ik eergisteren nog vertelde over Flup Moustache. Die man moest men tenminste aanklagen voor schuldig verzuim en nalatigheid en – voor mijn part – achter de tralies zetten. Daarbij zou hij nog beschuldigd moeten worden voor laster o.w.v. zijn uitspraak dat Jambon een Nazi was (omdat die ‘zijn’ Molenbeek wou opkuisen), terwijl ook zijn partij niet vrijuit gaat omdat die hem niet tegensprak.

       Moureaux is trouwens niet de enige schuldige. Onze media zijn dat evenzeer. De klacht van Geert Bourgeois tegen de VRT spreekt boekdelen. Die zender had het klaargespeeld om tijdens de uitzending over de aanhouding van Abdeslam niets te zeggen noch te tonen over het feit dat een honderdtal ‘jongeren’ de politie toen getrakteerd had op stenen en flessen. Onze kranten en zenders mogen stilaan eens ophouden het gedrag van die ‘kutmarokkaantjes’ (dixit Yves De Smet van, nota bene, De Morgen) verder te blijven doodzwijgen of zelfs goedpraten. Het is gewoon krapuul dat te dom is om te leren en te lui om te werken. Als ze dan nog het geluk hebben te wonen in een gemeente zoals in Molenbeek, waar ze gekoesterd werden door een PS-kopstuk dat alleen dacht aan het electoraal belang van zijn partij (en zichzelf), dan is de rekening snel gemaakt.

       Gelukkige mensen daar in Oost-Europa waar de regeringen beslist hebben geen moslim vluchtelingen op te nemen om straks niet ons lot te moeten ondergaan. En een pluimpje voor mensen als Trump, Wilders en ons eigen VB die tenminste trouw blijven aan hun principes.

       Tenslotte nog dit: volgens een toezichtsonderzoek van de comités (mv!) I en P, zou OCAD, het nationaal antiterreurorgaan, zijn eigen regels om analyses op te stellen, zelden nageleefd hebben. Ga met zo’n mannen naar de oorlog (letterlijk dan nog)!

    ---

       In de marge van bovenstaande moet ik er nog bij vertellen dat mijn oudste dochter bij Brussels Airlines werkt, maar – gelukkig – deze week vrij was. Als lid van het vliegend personeel komt zij trouwens zelden bij de eigen balie in de vertrekhal, maar het had kunnen zijn. Zoals de meeste van haar collega’s is zij niet echt verrast met wat gebeurd is. Het stond in de sterren geschreven dat dit kón gebeuren. De vertrekhal is tenslotte een plaats waar iedereen vrij binnen en buiten kan, ook wie niet moet vliegen en zal daarom nooit met zekerheid safe zijn…

     

    23-03-2016, 00:15 Geschreven door guido van alphen  
    Reageren (7)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (38 Stemmen)
    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!